fbpx

Rdeči salafisti: Kaj imajo skupnega partizani in radikalni islamisti?

Foto: epa

Ker je zadnji čas v svetu zelo navzoč pojem salafizem ali salafyya, posebno njegova džihadistična veja nam povzroča največ preglavic, se mi je izraz nehote pojavil kot vzporednica ob razmišljanju o vlogi Združenja zveze borcev NOB v naši družbi.

Zagotovo bodo pristaši ZZB ob tej primerjavi zagnali vik in krik in mogoče bo ta ali oni celo razmišljal o vložitvi tožbe proti meni. Verjemite mi, da sem o tem dobro premislil, preden sem se odločil za to primerjavo. Seveda se ne morejo primerjati cilji obeh skupin. Džihadistična veja salafistov ima za cilj zmago radikalnega, prvotnega islama in ima družbo zunaj svojega kroga za sovražno, ki jo je treba radikalno spremeniti, ne glede na žrtve, tako v islamskih kot v vrstah nevernikov. Doslej najbolj veličastna akcija salafistov je bil napad na stolpnici WTC v New Yorku.

Kakšno nevarnost predstavljajo salafisti za Slovenijo? Sicer ne razpolagam s podatki slovenskih varnostnih organov, ampak sodeč po tem, kar se je dogajalo doslej, lahko sklepamo, da Slovenija ni ravno najbolj atraktiven cilj za salafistične teroriste, čeprav zadnje aretacije v Avstriji kažejo, da te nevarnosti ne smemo podcenjevati. Po podatkih nemških varnostnih organov je število pristašev v Nemčiji ocenjeno na okoli 5.000. To je krog, iz katerega se lahko pričakuje organiziranje terorističnih napadov.

Tako partizane kot salafiste je spremljala močna propaganda
Zavedati pa se moramo, da teroristični napadi sami po sebi ne predstavljajo glavne nevarnosti za našo evropsko civilizacijo. To so le zunanji znaki prikazovanja svoje moči, predvsem pa zastraševanje prebivalstva in motenje mirnega vsakdanjega življenja, na katerega se je moderni svet navadil in ga zaznava kot sestavni del svojega standarda. Mnogo večja nevarnost so poskusi salafistov s svojo dejavnostjo razkrojiti našo obstoječo, večkulturno evropsko družbo. Salafisti poznajo samo eno vero in eno kulturo – to je njihovo.

Seveda se boste zdaj vprašali, kje vidim vzporednice med salafisti in Združenjem zveze borcev NOB? Te postanejo očitne, če zgodovinski nastanek ZZB staknemo skupaj z začetkom salafizma v Evropi. Tako se prične pri nas leta 1941 intenzivni, oboroženi boj za komunistično ureditev, z drugimi besedami – pričela se je komunistična revolucija. Zakaj se je pričel ta boj ravno leta 1941? Odgovor vsi poznamo: ker je takrat vojna vihra dosegla tudi nas in se je revoluciji ponudila idealna priložnost, da pod plaščem upora proti okupatorju izvede oboroženo revolucijo, za katero v urejenih razmerah ni obstajala nobena možnost. Kot danes salafisti, so takrat komunisti širili svojo revolucionarno propagando, ki jo je spremljal oboroženi terorizem.

Partizanstvo je nad Slovenci izvedlo najbolj perfiden zločin
Dokazov o tem, da je komunistično vodstvo odločno sledilo ciljem komunistične revolucije, je več kot dovolj. Vodja “upora” Josip Broz Tito je bil goreč in zvest pristaš Stalina in boljševističnega sistema, torej njegov cilj je bil od začetka uvedba komunistične ureditve po koncu vojne. V vrste upornikov se niso mogle uvrstiti druge politične opcije, ampak samo posamezniki, ki pa so bili izključno pod komunističnim nadzorom. Patizansko vodstvo ni ravnalo tako, da bi bilo čim bolj zaščiteno civilno prebivalstvo, ki je bilo na svojih domovih obsojeno živeti z okupatorjem, temveč je okupatorja izzivalo z mnogokrat nepotrebnimi akcijami, da je izvajal hujši teror nad slovenskim prebivalstvom, kot je bil njegov prvotni namen.

Že žalostno dejstvo, da je bilo slovensko prebivalstvo prisiljeno iskati zaščito pred partizanskim terorjem pri svojem okupatorju, pove dovolj o tem, koliko je bil slovenski narod “osvoboditeljem” vreden. To je bil največji in najbolj perfiden zločin nad svojim ljudstvom in najbolj podla poteza revolucionarjev, da so si na takšen način olajšali pot na komunistični prestol. Ta prestol so morali zapustiti leta 1990, ko je komunizem segnil ob živem telesu. Skromne, skoraj plahe, predvsem pa politično neizkušene demokratične sile so naredile pošten poskus prenove naše družbe, ki je bila moralno in gospodarsko uničena. Ali, komunistični salafisti so se kot mrhovinarji še naprej hranili ob mrtvem telesu komunizma in začuda preživeli.

Združenje NOB in radikalni islamisti rekrutirajo najmlajše
Najvidnejši znak njihovega preživetja je ZZB NOB. Zamislimo si, v Nemčiji z 80 milijoni prebivalstva predstavlja 5 tisoč salafistov očitno nevarnost, da jih stalno spremlja služba državne varnosti. Pri nas imamo v ZZB NOB okoli 50 tisoč ljudi, katerih poglavitna naloga je širiti laži o NOB, zanikati komunistično revolucijo, relativirati komunistične zločine, zavirati resnično zgodovinsko raziskovanje in skrunjenje časti tisočem Slovenkam ter Slovencem. Vse to še ni dovolj. ZZB si drzne celo z lažnimi pretvezami vabiti v svoje vrste neobremenjeno mladino in želi razdor med narodom tako ohraniti pri življenju. Vse to z denarjem davkoplačevalcev in s pretvezo, da so družbi koristno društvo. Ugotavljam, da so krajevne organizacije ZZB neke vrste salafistične mošeje, kjer se pridiga sovraštvo do razrednega sovražnika.

Ob prebiranju različnih občil ZZB sem celo zasledil, da naj bi imela največ zaslug za osamosvojitev Slovenije osvobodilna vojna Jugoslavije med leti 1941 in 1945 ter da je ustava Slovenije pravzaprav ista, kot smo jo imeli do leta 1990, le nekaj majhnih popravkov je bilo potrebnih.
Če bi salafisti kdaj zavladali Evropi, bi jim bila literatura ZZB NOB zagotovo v veliko pomoč pri predstavitvi njihove zgodovine.

Franci Kindlhofer