Rezultati splošne mature kažejo, da zasebno katoliško šolstvo ponuja kvalitetnejši vzgojno-izobraževalni proces od državnega. Se ga levičarji bojijo prav zaradi tega?

Katoliške gimnazije v Želimljah, Mariboru, Vipavi in Ljubljani (Foto: Katoliško šolstvo)

Rezultati letošnje splošne mature nazorno kažejo, da zasebno šolstvo ponuja kvalitetnejši vzgojno-izobraževalni proces od javnega. Tri izmed štirih katoliških gimnazij se namreč lahko pohvalijo s 100-odstotnim uspehom, skupaj pa so z 98,5-odstotno uspešnostjo precej nad slovenskim povprečjem, ki znaša 90,3 odstotka. Tudi povprečna ocena uspešnih na maturi je pri katoliških gimnazijah visoko nad slovenskim povprečjem.

Vladajoča levica želi še naprej ohranjati primat v šolstvu z namenom indoktrinacije mladih. To se je med drugim izkazalo na sredinem glasovanju v državnem zboru, ko so se poslanci SMC taktično vzdržali, poslanci strank LMŠ, SD, DeSUS, SAB in nadkoalicijske skrajne Levice pa so glasovali za spremembe zakona glede financiranja javnih šol, ki niso v državni lasti, po katerih bo država financirala le obvezni del javnega programa, razširjenega programa pa ne. S tem so levičarji dokazali, da so jim ideološki obračuni pomembnejši celo od spoštovanja ustave. Številni ugledni pravniki so namreč prepričani, da je omenjena novela protiustavna.

S tem, ko je v sredo državni zbor sprejel protiustavne spremembe zakona glede financiranja javnih šol, ki niso v državni lasti, se je še enkrat izkazalo, da se slovenski levičarji še kako bojijo zasebne konkurence v šolstvu. Letošnji rezultati splošne mature pa znova potrjujejo, da je zatiranje zasebnih pobud v šolstvu neupravičeno. Ravno gimnazijci iz zasebnih katoliških gimnazij so bili namreč spet med najuspešnejšimi v državi.

Levičarji se bojijo katoliškega izobraženstva
Rezultati splošne mature pa ne glede na vse kažejo, da so težnje po zatiranju zasebne konkurence v šolstvu povsem neupravičene. Tudi letos so bili namreč najuspešnejši ravno dijaki zasebnih katoliških gimnazij. Jasno torej je, da je ravno dejstvo, da se levičarji s premierjem Marjanom Šarcem in ministrom za izobraževanjem Jernejem Pikalom na čelu bojijo katoliškega izobraženstva, eden glavnih vzrokov za zatiranje zasebnega šolstva pri nas.

Marjan Šarec in Jernej Pikalo (Foto: STA)

Rezultati maturantov na katoliških gimnazijah veliko boljši od slovenskega povprečja
Rezultati letošnje splošne mature nazorno kažejo, da zasebno šolstvo ponuja kvalitetnejši vzgojno-izobraževalni proces od javnega. Tri izmed štirih katoliških gimnazij se namreč lahko pohvalijo s 100-odstotnim uspehom, skupaj pa so z 98,5-odstotno uspešnostjo precej nad slovenskim povprečjem, ki znaša 90,3 odstotka. Tudi povprečna ocena uspešnih na maturi je pri katoliških gimnazijah visoko nad slovenskim povprečjem, ki znaša 20,17 točke. Škofijska gimnazija Vipava se lahko pohvali s povprečjem 21,57 točke, dijaki Gimnazije Želimlje so imeli povprečno 23,43 točke, najbolje pa so se letos rezultatsko odrezali dijaki in dijakinje Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani, ki so imeli povprečno 23,81 točke. Največji napredek pa je dosegla Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru. Uspešnost tamkajšnjih dijakov na maturi se je namreč izboljšala kar za 8 odstotkov. Skupno je povprečje katoliških gimnazij za kar 2,1 točke nad slovenskim povprečjem.

Škofijska klasična gimnazija v Ljubljani (Foto: STA)

Dijaki katoliških gimnazij v samem vrhu tudi pri izjemnih dosežkih
To pa še ni vse. Številni maturanti katoliških gimnazij so dosegli izjemne dosežke. Izmed 236 zlatih dijakinj in dijakov v državi, ki so na maturi dosegli 30 točk ali več, jih namreč kar 34 prihaja iz katoliških šol. Ob tem se Škofijska gimnazija Vipava lahko pohvali tudi z enim izmed samo osmih diamantnih maturantov, ki so na maturi dosegli vseh 34 točk. Izpostaviti velja še najboljše rezultate dijakinj in dijakov pri posameznih predmetih. Največ točk, 97, je tako pri izpitu iz slovenščine dosegla dijakinja Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani. Najboljši rezultat pri posameznem predmetu pa si iz katoliških šol delijo še ena dijakinja pri višjem nivoju angleščine, ki je dosegla 96 točk, ena dijakinja pri umetnostni zgodovini, ki je dosegla 100 točk, in en dijak pri fiziki, ki je dosegel 99 točk. Tudi vsi omenjeni maturanti prihajajo iz Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani. Omenjena dejstva so zelo pomenljiva in levičarje zagotovo še kako bolijo, sploh, če vemo, da je v celotni Sloveniji maturo opravilo 5.583 dijakov, izmed njih pa jih je le 312 obiskovalo katoliške gimnazije.

Rajko Golob

 • Jan Kovalski

  V javnem šolstvu učence prepričajo, da verjamejo v socializem, na katoliškem pa, da ne verjamejo v ploščato Zemljo.

  • IZBIRA

   Zasebno # katolisko
   Zasebno= zasebno
   Drzavno # javno
   Drzavno = drzavno
   Zasebno = javno

  • Mitja Mazini

   Tako kot manipulirajo s temi podatki manipulirajo desničarski idelologi tudi pri drugih temah. Na teh gimanzijah so pač vpisani prav dobri in odlični, ostale pa tud prej izločijo, tako da do mature pridejo res najboljši. Če bi tako delali na javnih šolah bi bil rezultat identičen. Samo na javnih šolah skrbijo tudi za tiste ki niso super odlični in jih pripeljejo do izobrazbe. Sedaj pa izbirajte če hočete privat šolstvo, za podpovročne ni prostora, tako kot v privat klinikah za tiste brez velike denarnice ni prostora. Zato pa nikar volit za desne ekstremiste v podobi raznoraznih JANEZov, katere PREZRTI NE ZANIMAJO.

   • Jan Kovalski

    Tudi, če bi bilo to res pa ni*, pa kaže sledeče:
    Javno šolstvo želi vsakega pripeljati do izobrazbe tudi tiste za katere bi bilo bolje, da bi se izučili kakšnega poklica. Tako dobimo množico formalno izobraženih nesposobnežev, ki jih potem zaposlujejo v javnem sektorju po načelu, nesposobnim se lažje ukazuje in se jih ima lažje na uzdi.
    Skratka, resnica je, da slovenski javni šolski sistem proizvaja množico diplomiranih nesposobnežev in bodočih podpornikov levičarskega režima na (večni) oblasti.

    *Res namreč ni, da na zasebnih šolah delajo selekcijo pri vpisu, vpišejo vse, ki so pripravljeni plačati v skladu s tem koliko prostora imajo.

    • Mitja Mazini

     Privat šole in zdravstvo pomenita elitizem najslabše vrste. Tega pa nočemo. Smrt fašizmu.

     • Jan Kovalski

      Mitja Mazini: “… Smrt fašizmu.”
      ================
      Tudi tebi.

     • Mitja Mazini

      Najprej desni ekstremisti vodijo ljudi do tega da podprejo elitizem, potem raja ostane neuka, brez šol in brez zdravstva, potem pa na njih usmerijo policijo, če pa še to ni dovolj pa vojsko. Že videno v Čilu. In ti ljudje nato gledajo na človeka kot na “volka”, kot nekoga ki jim krad hrano in mu želijo najslabše, tako kot ti meni. Ker pa se tega Slovenci zavedamo, Janeza in podobne desne ekstremisti nikoli ne bomo pustili do oblasti. Želim ti obilo javnega šolstva in javnega zdravstva.

     • Janez Korenjak

      Bejži no – dobesedno – v Venezuelo in tam uživaj vse, kar ti socializem ponuja. Smrt komunizmu, svoboda narodu!

     • Mitja Mazini

      Tud teb je lepo, ker imaš javno šolstvo in zdravstvo. V gospodarstvu pa naj le obstaja konkurenca. In to sine, ni komunizem, to ti bolj slabo razumeš. Da nisi mogoče naredu kak privat faks, pa si bolj na lahko skozi prišel.

     • pajot

      ne nalagaj,majmun. javno šolstvo in zdravstvo ni zastonj. Plačujemo ju vsi. Iz davkov in pufov iz Amerike. In za šolarje še iz svojega žepa.

     • macon

      Druga varianta je pa zganjanje videza, torej produciranje izobraževalnih certifikatov za rajo, ki je tudi z njimi neuka, ter “zastonj” zdravstvo, ki zaradi prepočasne in preslabe obravnave zajebe kup pacientov.

      Videz in prazni čvek obvladate, a je otročji in neumen ter zato prepriča Mitje Mazinije.

      Po mojem bi mi bilo kot sleherniku veliko bolje v Čilu kot v Venezueli ali na Kubi in seveda ni bilo nobenega Allendejevega klanja in uničevanja države pred državnim udarom Pinocheta, ker ste vi levi to rekli in vam verjamemo.

      Želim ti, da bi te pamet srečala, a je po mojem že veliko prepozno.

     • Mitja Mazini

      Hja zato pa so naši zdravniki ki so šolani v javnih šola, pa niaši znastveniki fiziki in ineženjirji tako cenjeni v tujini. Zato ker imamo odličen sistem javnega šolstva.

     • macon

      Cenjenih je par najboljših naravoslovcev, družboslovcev, ki jih vsaj 75% visoko izobraženega kadra ne ceni nihče.

     • macon

      Dajmo brž ukinit zdravstvene koncesionarje, da bo Mitja Mazini stal v vrsti do onemoglosti in bo imel svoje bedno socialistično zdravstvo s slabo obravnavo in uslugo. Čimveč uravnilovke na vseh področjih, kaj pa se pravi, da so nekateri nadpovprečni. Hkrati Mitje Mazinije nič ne moti, da partijski kolovodje živijo kot knezi, tipalke občutljivosti mu tako daleč ne sežejo..

     • Mitja Mazini

      Sej tega se upam zavedaš, da ko ti bo zdravje opešalo, boš pristal v javni zdravstveni ustanovi, ker so pri nas za zahtevne posege najbolj usposobljene.

     • macon

      Zavedam se, da se bom čimbolj izogibal vsem državnim inštitucijam, tudi zdravstvenim, ker imam dovolj zgodb o njihovi nesposobnosti in neodgovornosti, še več pa sem jih slišal od drugih.

     • Igor Pavlič

      Zasebna last ni nikakršna garancija kvalitete, poglej Adrio, banke, Splošno plovbo, vrtce itd.

     • macon

      Zasebna last je garancija racionalnosti pri poslovanju, kvaliteta pa se rojeva iz konkurence. Adria in banke so zafurani socialistični mastodonti, ki jih je država prepozno prodala.

     • Mitja Mazini

      Konkurenca je lahko tudi v javnem sektorju. Če bi se kvaliteta res lahko rojevala le iz konkurence potem v Italiji ne bi imeli probleme s komunalnimi odpadki.

     • macon

      Praks je dosti iz celega sveta, treba jih je samo implementirati. Nasprotno povsem državni sistemi nikjer ne delujejo dobro, ker so rigidni in ker monopol viša stroške, slabi nivo ter poleni izvajalce.

      Neki kliki monopol seveda povsem odgovarja, vendar je slab za koristnike storitev.

     • Mitja Mazini

      Ok potem pa dejmo privat vojsko, pa policijo, pa ceste dejmo razprodat, pa železniško infrastrukturo, pa pogrebno dejavnost, pa obalo dejmo razprodat privatnikom, tako, da ko boš prišel v Portorož morja sploh videl ne boš zaradi 3 m visokih zidov, za katerimi bo privat vojska. Poskušaj pogledat malj dalj, za prvim ovinko pride še drugi in tretji, ti pa glej kje je cilj.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Bodi malo bolj racionalen! Če mi lahko narediš dve avtocesti od Lj Do MB, da bo ena bolj poceni druga pa bolj draga, kaj misliš da se bo zgodilo. Draga bo propadla, cenjša ostala, s tem da bo potem dvignila svojo ceno, ker nima konkurence. Enako velja za ostale primere. Funkcija države je samo ta, da omogoča normalno okolje!!!. Iz davkov naj pobere sredstva za graditiev avtocest in to takih, da jih ni potrebno popravljat vsake 3 mesece na vsakih 20 Km. In podobno. Ej se vidi da si iz FDV-ja iz Marsa! in od kje dobiti denar? Kdo bo dal denar za kvalteto? Krasen primer so slovenske železnice, kjer je s pomočjo države vse v razsulu.

     • pajot

      Tako kot milan in danilo,kenede?

     • Igor Pavlič

      Pa kaj ti resno misliš, da pri koncesionarjih ni čakanja ali kaj? KAj če bi imeli še koncesionarsko policijo, FURS, vojsko in še kaj? Ali pa koncesijske duhovnike, ker je tistih pod RKC premalo!? Vsakdo s elahko vpšiše v javno šoolo, če izpolnjuje pogoje, v čem je problem? Če že, nakjkoncesijske šoel odpirajo po manjših krajih, kjre zapirajo podružnice, drugod je šol popolnoam dovolj!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jp.

     • šmentanamuha

      Kaj ti želiš smrt samemu sebi?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Dobra!!!!

     • AlternativaZaSlovenijo

      in komunizmu!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Pa še tole: Zato pa imamo premierje tipa šarec z ne spomnim se koliko popravci.

     • Ava

      Javne šole pa podpirajo krajo, in s plačo 3k EUR (profesorji) perejo glave s komunizmom. To je pa zelo načelno ane?
      Zakaj bi pa morla jaz ki se ne strinjam s srpom in kladivom to poslušat v javni šoli?
      Javne šole so zato da se krade. Nič drugega.

     • mapu

      In tebi sinko….

    • Igor Pavlič

     Ja kaj pa je matura ali diploma drugega kot dokaz o doseženi formalni izobrazbi? Menda ja v javnih šolan jne “proizvajajo” nesposobneže za javni sektor, v zasebnih pa kreativce, lepo te prosim! Komaj čakamo še na muslimanske gimnazije, ti bodo šele cvet naše družbe!

   • AlternativaZaSlovenijo

    Problem socializma je, da ne prenese konkurence. Tudi če pridejo ne vem kako dobro izobraženi, ti slej ko prej ugotovijo, da jim v socializmu ni perespektive. Pa saj niso butli in potem oddidejo v tujino, ki jih pričaka z odprtimi rokami, ne samo zardi znanja pač pa zaradi nulte investicije v njihovo izobraževanje. Plačala jim ga je njihova matična butasta država.

    Če hočemo napredek, moramo imeti konkurenco in omogočiti perspektivo nadarjenim. Več jih bo, bolje bo. Lenobe pa je….ga !

   • Mitja, tole tvoje modrovanje je tipično levičarsko. Vsi naj bi bili visokošolsko izobraženi, da potem “ne bo treba delat”. To je tako trapasto kot tista levičarska teza takoj po osamosvojitvi, da bomo nekak most za preprodajo z zahoda na vzhod, in smo “delali” ekonomiste po tekočem traku. Saj ne boš verjel, a poleg sreče je treba imeti tudi dar. To zasebne/katoliške šole vedo, javne/levičarske pa žal ne. Nikoli vas ne bom razumel, kaj je narobe s srednjo ali poklicno izobrazbo.

  • Igor Pavlič

   Torej so prepričali tudi te katoliške produkte, saj so bili najboljši!?

  • Mitja Mazini

   Referendum dejmo še za obvezni del, jest ne mislim plačevat davkov, če gre to za privat šolstvo. Pa zakaj bi recimo tisti ki nimajo otrok plačevali davk denar gre pa potem nekemu bogataškemu sinu za šolannje., a ne. To je ta logika. Ustavno sodišče je v svoji odločbi kršilo moje temelljne politične pravice.

 • rubec

  Če ne bi tovarišica razredničarka mojemu sinu, enkrat pa tudi meni pokazala par fint v postelji, bi ga že zdavnaj prebasal v katoliško šolo.

  • alojz

   Da se mu je posvetil tudi učitelj telovadbe ti pa ni povedal?

 • Andrej

  To je tisto, kar boli komunistično levico. Če bi ukinili privatno šolstvo bi bila prav lepa uravnikovka, sanje vsakega komunizma.

 • Igor Pavlič

  Javne šole, razen izjem, sprejmejo v prve letnike praktično vse vpisane, pri katoliških je pa to popolnoma drugače, posledično se tja vpisuje drugačna populacija, bolj učljiva, temu pa sledijo boljši rezultati, vključno s tistimi pri maturi. Ko se na nekaterih gimnazijah in srednjih šolah pozimi in spomladi četrtošolci še vedno ukvarjajo s snovjo za četrti letnik, se drugje že zdavnaj samo še pripravljajo na maturo in vse druge predmete in snov praktično dajo na stran, še posebej je to izrazito na mednarodnih oddelkih, vse je podrejeno maturi! Mednarodni maturanti so v povprečju letos dosegli višje uspehe kot kandidati na splošni in poklicni maturi, dve dijakinji, obe iz Maribora, pa sta dosegli celo vse možne točke. Sicer imajo pa recimo v celjski gimnaziji trinajst zlatih maturantov, 100-odstotni uspeh na poklicni in 97-odstotni na splošni matur.Lani so imeli an škof9ijski gimnaziji precej slabpibrezultat, vzrok je bil tudi v tem, da so imeli pred petimi leti vpis v prvi letnik brez cenzusa. »Stališče zakonodajalca je zelo jasno: to je prepovedano,« je direktor Državnega izpitnega centra Darko Zupanc odgovoril na vprašanje, kakšno je stališče centra do objavljanja dosežkov šol na maturi. »Dalo bi se skorajda dokazati, da šolski sistemi v državah, kjer razvrščanja šol ni, sodijo med boljše. Najbolj me skrbi prizadevanje za elitizem,« je komentiral naprezanje za javnost teh podatkov. »Posledic ne bi čutili samo v gimnazijah, ampak tudi v osnovnih šolah. Starši bi lahko izbirali ne le šole, ampak tudi sošolce za svoje otroke.« Zupanc meni, da bi se lahko začele družine, ki so finančno bolje podprte, celo seliti v soseske, ki so bližje šolam z višjimi rezultati!

  • Andrej

   Srednje šole imajo pri vpisu prag. Ta je odvisen od mnogih dejavnikov. Naj državne šole poskrbijo, da bodo zadostile tem dejavnikom, pa bodo imele visok prag. Tukaj se jasno vidi, kaj pomeni konkurenca. Navsezadnje so srednje šole namenjene tistim, ki se pridejo tja učit, ne pa ventilirat.

   • sodnikisozločinci

    Problem je v tem, da je mnogo delovnih mest v javnem sektorju namenjeno ventilatorjem zaslužnih levičarjev.

    • Andrej

     Tisoči skrivnih volilcev, ki bodo vedno volili komuniste.

     • Igor Pavlič

      Saj ni res, volitve so ponarejene!

 • Franc Šink

  Levica se boji vsega, še najbolj pa znanja. Da o konkurenci ne govorim.

  • zokispoki

   Prasice nikoli niso bili konkurencni ! Luzerji po defaultu !

   • me

    plasko gospodarstvo in onesnaževanje!

  • wert

   Svetal primer tega je recimo komentator Mitja Mazini, ki se ves trese od jeze in strahu, ker ve, da so otroci, ki obiskujejo privatne šole, po uspehu boljši od njegovih.
   Hudo, za znoret.

  • Igor Pavlič

   Levajzarji nikoli niso nič dali na piflarje, le dejanja jim nekaj pomenijo, krar je pa popolnoma skregano z zdravo pametjo. če bi ieli recimo tu muslimani še svojo gimnazijo in bi bili njihovi dijaki najboljši maturantje, bi brali domoljubne zapiske, kao vzgajajo neke opranoglavce, ki jim le trpajo podatke v glave. Res je vse relativno, Kkao naj bomo ponosni, da dijaki cerkvenih šol dosegajo najboljše rezultate na področju indoktrinacije režimskega izobraževanja?

 • IZBIRA

  Naslov je mal neroden. Raje bi konstatiral, da zasebne šole bolje izvajajo javne ptograme.

  • Jan Kovalski

   Ni, tu ne gre za to kakšen program se izvaja pač pa za to v katerih šolah se izvaja, zato je naslov popolnoma ustrezen. Skratka, pokazano je, da se isti program bolje izvaja v zasebnih katoliških šolah.

   • IZBIRA

    Aha . V redu, gre za srednjesolsko izobrazevanje kjer programi niso enotni, dijaki pa vec dobijo v zasebnem. Ne gre ssmo za proces ampak tudi za vsebino? Ce prav razumem.
    V OŠ pa bi slo za kvalitetnejše podajanje iste vsebone (javnega dela programa)?

   • Igor Pavlič

    Res je, kurikulum rdečega ežima, ki ga izvajajo v naših šolah, najbolje očitno izvajajo prav v katoliških šolah, iskrene čestitke! Rdečkarji si manejo roke!

 • Janez Pavel Kanc

  Golobov Rajko bleja, ko bleja ovčja čreda.
  Realno stanje bo vidno, ko bodo zbrani rezultati mature.

  • Andrej

   Ti si pa zgodaj nehal brati, še naslova nisi.

 • Slovenec 33

  Trenutek resnice in na fotografiji se vidi, kako vpliva na bebote.

 • Jan Kovalski

  Zabavno je videti, da nekateri največji zagovorniki javnega šolstva vpisujejo svoje otroke na privatne šole.
  Analogno temu je, da se nekateri največji zagovorniki slovenskega javnega zdravstva zdravijo na privatnih klinikah v tujini.

  • joza joza13

   Vsaka gimnazija je kvalitetna, če ima kvalitetne in motivirane profesorje. Za primerjavo…Štuhčeva Škofijska v MB je poden proti Škofijski v Lj, ker Štuhec malo čudno kadruje.

   Absolutno pa velja, da ni mogoče narediti masla iz dreka…

   • AlternativaZaSlovenijo

    No vidiš, imaš 2 alternativi glede škofijske gimnazije. Za katero bi se odločil verjetno ni težko ugotoviti. In konkurenca bo izločila slabo! Starši ne bodo vpisovali v slebšo šolo, slabo šolo bodo zaprli, slabi učitelji naj se pa znajdejo kakor vejo in znajo.

    • Igor Pavlič

     Ko bodo konkurenco postavile še islamske, mormonske in recimo budistične gimnazije, bo pa sploh šolstvo postalo odlično! Tu se mi zdi, d aje edina alternativa javnemu šolstvu katoliško šolstvo. PA kje živite, lepo vas prosim!KAj če bo kdaj najboljša kakšna korejska gimnazija, se bodo na škofijah vrdrli v zemljo, da imajo manj piflarjev ali kaj?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Pavliču, ti si navadna budala! En moj dobri prijatelj bi te označil za črkobralca! To pomeni da izven črk ne vidš sveta, ga ne dojameš in ne razumeš. Totalno umsko zaplankan in ideološko indoktriniran s komunizmon. Zato se mi niti ne da postavljat nekih kontra argumentov, ker ti argumente preprosto nimaš!
      Žal!

     • Igor Pavlič

      Obstajajo dobre javne in slabe zasebne šole, to ti je pa mogoče vendarle jasno! Če je šola zasebna ali celo katoliška hkrati, to ni nobena garancija za kvaliteto. Enako velaj tudi za vrtce. Ko boš osvojil to vedenje, se pa le javi, če bo iel čas seveda. Po svetu je šolstvo različno urejeno in to nima niakkršne zveze s komunizmom.

  • Ava

   +++

   • Jan Kovalski

    Hvala!

 • macon

  Socializem je sistem sodrge in za sodrgo. V socializmu je sodrga dobila socialna stanovanja in službe za nič dela, oziroma službe kjer so delali vendar za nič odgovarjali in še po malem kradli.

  Normalno, da bi radi to nazaj in lahko se zavrti nov krog klanja in jemanja, da bo zadoščeno sodrgi. Normalno, da voli levičarske stranke, ki obljubljajo novi socializem.

  Dejstvo je, da je naravnih sovražnikov socializma kvečjemu 10% ljudi (ostali se potuhnejo med katerokoli večino) in socialistična sodrga se hrani s sovraštvom do tistih 10%, ki so seveda kreativno veliko sposobnejši od sodrge. Sodrge, ki kriči in lomasti pa je veliko več kot 10%, dejal bi, da tja do 30%.

  Potem je temu primeren volilni rezultat.

 • Dr. E.K.

  Leva debilarna ne rabi izobrazbe … podelijo si častni doktorat in je zadeva zaključena …

  • Igor Pavlič

   Recimo kakšna kosovska poslovbna šola je zelo radodarna s takšnimi častmi!

 • Miro

  zanimivo, da ima desnica elitne / verske / šole, ven pa prihajajo podpovprečni dijaki, kateri so primerni kvečjemu za kakšno teočoško fakulteto, kaj več pa ne

 • Jan Kovalski

  Ker so mi tole izbrisali skušam dodati še enkrat:

  Problem socializma se skoraj do popolnosti izkristalizira v izvajanju Mitje Mazinija:

  Mitja Mazini: “Najprej desni ekstremisti vodijo ljudi do tega da podprejo elitizem, potem raja ostane neuka, brez šol in brez zdravstva, potem pa na njih usmerijo policijo, če pa še to ni dovolj pa vojsko. Že videno v Čilu. In ti ljudje nato gledajo na človeka kot na “volka”, kot nekoga ki jim krad hrano in mu želijo najslabše, tako kot ti meni. Ker pa se tega Slovenci zavedamo, Janeza in podobne desne ekstremisti nikoli ne bomo pustili do oblasti. Želim ti obilo javnega šolstva in javnega zdravstva.
  =================

  Vse uspešne družbe imajo svoje elite, ne leporečijo po socialistično (vsi smo enaki, tako po sposobnostih po umu ali spolu) ampak si priznajo da so nekateri pač boljši nekateri pa slabši. Ne bojijo se elit in jih ne zatirajo. Vsako družbo k uspehu vodijo elite ne pa množica povprečnežev. Zato so oni uspešnejši kot mi. Želeli smo postati druga Švica, kjer imajo elite, nimajo pa neukih množic, kot želi socialist pokazati da se nam obeta, če ne bomo imeli samo javnega šolstva in nikakršnega privatnega.
  Želeli smo postati druga Švica, sedaj pa je jasno, da ne bomo postali niti druga Češka.
  Na Češkem so predlani proizvedli čez milijon avtomobilov Škoda in jih prodali po vsem svetu, pravijo, da bi jih lahko tudi dva milijona, zato povečujejo proizvodnjo. Pri nas smo od krize naprej zaposlili v javnem sektorju 12.000 novih ljudi, diplomiranih politologov, sociologov, filozofov, …
  Ne bodo nas pustili do oblasti pravijo ti, ki se imajo za edine poklicane, da ocenjujejo kaj naj bi bilo dobro za vse nas, v resnici pa delujejo tako, da je vse dobro samo za njih in ne za vse ostale, ki se jih označuje za fašiste in se jim želi smrt. Tistim, ki želijo smrt fašizmu (pri tem imajo v mislih nas) mu tudi jaz želim isto, to je smrt.
  So proti elitam, se pa sami postavljajo v vlogo elit, čeprav jim to ne pritiče, ker s svojim znanjem tega ne dokazujejo, tako imamo na čelu vlade človeka, ki se je pohvalil, da je imel 6 popravnih izpitov na srednji lesarski šoli. Namesto slabega lesarja smo dobili slabega diktatorskega vodjo vlade. To so elite po socialistično! v strahu, da bi tudi na drugi strani prišlo do resničnih elitnežev omejujejo vse kar bi lahko pripeljalo do tega.

  Zapirajo opozicijske politike
  Procesirajo na sodiščih politične nasprotnike
  S čela vlade pozivajo, da naj državne firme ne oglašujejo v opozicijskih medijih (kolikor jih sploh je)
  Pišejo medijski zakon, ki bo opoziciji onemogočil svobodo govora
  Omejujejo opozicijske medije
  Ne spoštujejo sodb Ustavnega sodišča
  Omejujejo privatno šolstvo
  Preko javnih razpisov kradejo državljane davkoplačevalce (TEŠ 6, Drugi tir, …)
  Uvažajo migrante in služijo z njimi
  Tihotapijo mamila in droge
  Uvažajo ljudi iz bivših republik Jugoslavije, da bi si zagotovili zadostno število volilcev
  Iz popisa prebivalstva so izločili opredeljevanje glede nacionalnosti in verske pripadnosti, ker želijo prikriti da v Sloveniji Slovenci postajajo manjšina.
  Ne želijo spremeniti volilnega sistema, oziroma skušajo preprečiti
  In se pridušajo, da bodo naredili vse, da tako ostane še naprej

  Kaj je to drugega kot fašizem. In, ko tisti, ki podpira vse to vpije “Smrt fašizmu” mu tudi jaz želim isto.

 • Morala

  Res me zanima, kdo od elitnežev nima svojih otrok v zasebnih vzgojnih-izobraževalnih ustanovah??

  • Mitja Mazini

   Baje da je Janez tako skromen. Aja otroke pa je oblačil v Burberry, kakšen snob.

   • wert

    Kaj pa je to “Burberry” in kateri Janez ?
    hvala.

  • Igor Pavlič

   Elitneži imajo tudi za otroke zasebne učitelje tenisa, klavirja in še česa, pa saj ni problem v tem! Pa saj s etudi vsi ljudje ne vozijo z javnimi prevoznimi sredstvi!

 • Princ Divjak

  zopet zavajajoča primerjava nove24 in desnice..škofijske gimnazije proti javnim šolam, ne povejo pa, da v te javne šole spadajo še: druga gimnazija(družboslovna), pedagoška, elektrotehnična, gradbena, strojna… oni le primerjajo škofijsko klasično gimnazijo z ostalim procentom.. naj primerja škofijsko klasično gimnazijo z javo klasično gimnazijo.. pol me zanima razlika.. pa tolko da bo bol jasno.. kakšen je bil rezultat mature na škofijski kovinarski šoli..ga ni , ker take šole ne obstajajo zote je primerjava nemogoča..nasplošno tak kot je v članku opisano

  • wert

   Če veš boljše od novinarjev Nove24TV, ti samo popravi !

   • Princ Divjak

    novinar mora nepristransko in objektivno poročat ne pa zavajat kot v tem primeru…primerja lahko le škofijsko klasično gimnazijo in javno gimnazijo (1. gimnazija) ne pa na splošno

  • Igor Pavlič

   Na kovinarskih šolah ni mature!

   • Princ Divjak

    to je trick question za vse zasebne intelektualce

  • Janez Korenjak

   Princ Divjak = Lidija Divjak iz LMŠ, mar ne? ;-)

 • Olga101

  Levičarji še vedno bojijo resnice kot hudič križa!
  Le da zdaj uničujejo zasebno šolstvo skupaj s tistima, ki naj bi nosila križ – s Šarcem in papežem!

 • Igor Pavlič

  Ne zdi se mi najbolj primerno hvaliti dijake, ki so najboljši pri znanju iz kurikuluma, ki indoktrinira dijake in jimk pere možgane! Menda ja to ni zadeva, ki bi jo slavili! Skrajni čas je, da verske gimnazije spremenijo učni program ter s epoglobijo v Kristusa ter resnico, ne pa da zapravljajo čas in potenciale za trpanje glav s podatki, ki so lažni, izmišljeni ter rezultat izkrivljene resnice! A na to naj bomko ponosni? Da so maturantje katoliških gimnazij najboljši tudi v tem “znanju”? DA tam vsako leto pošljejo družbi generacijo nekih piflarjev? S teh šol nikdar ne zmagujejo na natečajih v tehnologiji, kretaivnosti na drugih področjih, le sto maturo sestalno ukvarjajo in ocenami!

 • Jan Kovalski

  Levičarska spletna policija deluje s polno paro. Označujejo za brisanje (kar potem diskus naredi avtomatično) vsak komentar, ki ni ideološko v skladu z levičarsko socialistično ideologijo.

 • Jan Kovalski

  Ni čudno, da so se pod to temo zbrali nasprotniki privatnega šolstva.

  Trdijo, da je javno šolstvo itak odlično in boljše, torej:

  Zakaj se potem tako bojite 7 zasebnih šol, zakaj potem ne pustite, da se enakovredno financirajo javni šolski programi v njih, itak niso nevarne, po vašem, boljšemu odličnemu javnemu šolstvu.
  Ne verjamete, da je tako kot trdite?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Dobro vprašanje! Motali se bodo ven zaradi financiranja, v resnici pa gre za politično “nekorektnost”, ker se ne vklaplja v njihovo politiko, ki sloni na ideologiji,ki so jo implantirali v svoje možgane.

  • kralj matjaž

   Ne dovolijo, ker ko bi se zasebne šole širile, bi se prednost določenih idej pokazale za dobre in levic ne bi več morala prati možgane mldim.

 • Jan Kovalski

  Ker so mi tole izbrisali že dvakrat dodajam že tretjič:

  Problem socializma se skoraj do popolnosti izkristalizira v izvajanju Mitje Mazinija:

  Mitja Mazini: “Najprej desni ekstremisti vodijo ljudi do tega da podprejo elitizem, potem raja ostane neuka, brez šol in brez zdravstva, potem pa na njih usmerijo policijo, če pa še to ni dovolj pa vojsko. Že videno v Čilu. In ti ljudje nato gledajo na človeka kot na “volka”, kot nekoga ki jim krad hrano in mu želijo najslabše, tako kot ti meni. Ker pa se tega Slovenci zavedamo, Janeza in podobne desne ekstremisti nikoli ne bomo pustili do oblasti. Želim ti obilo javnega šolstva in javnega zdravstva.
  =================

  Vse uspešne družbe imajo svoje elite, ne leporečijo po socialistično (vsi smo enaki, tako po sposobnostih po umu ali spolu) ampak si priznajo da so nekateri pač boljši nekateri pa slabši. Ne bojijo se elit in jih ne zatirajo. Vsako družbo k uspehu vodijo elite ne pa množica povprečnežev. Zato so oni uspešnejši kot mi. Želeli smo postati druga Švica, kjer imajo elite, nimajo pa neukih množic, kot želi socialist pokazati da se nam obeta, če ne bomo imeli samo javnega šolstva in nikakršnega privatnega.
  Želeli smo postati druga Švica, sedaj pa je jasno, da ne bomo postali niti druga Češka.
  Na Češkem so predlani proizvedli čez milijon avtomobilov Škoda in jih prodali po vsem svetu, pravijo, da bi jih lahko tudi dva milijona, zato povečujejo proizvodnjo. Pri nas smo od krize naprej zaposlili v javnem sektorju 12.000 novih ljudi, diplomiranih politologov, sociologov, filozofov, …
  Ne bodo nas pustili do oblasti pravijo ti, ki se imajo za edine poklicane, da ocenjujejo kaj naj bi bilo dobro za vse nas, v resnici pa delujejo tako, da je vse dobro samo za njih in ne za vse ostale, ki se jih označuje za fašiste in se jim želi smrt. Tistim, ki želijo smrt fašizmu (pri tem imajo v mislih nas) mu tudi jaz želim isto, to je smrt.
  So proti elitam, se pa sami postavljajo v vlogo elit, čeprav jim to ne pritiče, ker s svojim znanjem tega ne dokazujejo, tako imamo na čelu vlade človeka, ki se je pohvalil, da je imel 6 popravnih izpitov na srednji lesarski šoli. Namesto slabega lesarja smo dobili slabega diktatorskega vodjo vlade. To so elite po socialistično! v strahu, da bi tudi na drugi strani prišlo do resničnih elitnežev omejujejo vse kar bi lahko pripeljalo do tega.

  Zapirajo opozicijske politike
  Procesirajo na sodiščih politične nasprotnike
  S čela vlade pozivajo, da naj državne firme ne oglašujejo v opozicijskih medijih (kolikor jih sploh je)
  Pišejo medijski zakon, ki bo opoziciji onemogočil svobodo govora
  Omejujejo opozicijske medije
  Ne spoštujejo sodb Ustavnega sodišča
  Omejujejo privatno šolstvo
  Preko javnih razpisov kradejo državljane davkoplačevalce (TEŠ 6, Drugi tir, …)
  Uvažajo migrante in služijo z njimi
  Tihotapijo mamila in droge
  Uvažajo ljudi iz bivših republik Jugoslavije, da bi si zagotovili zadostno število volilcev
  Iz popisa prebivalstva so izločili opredeljevanje glede nacionalnosti in verske pripadnosti, ker želijo prikriti da v Sloveniji Slovenci postajajo manjšina.
  Ne želijo spremeniti volilnega sistema, oziroma skušajo preprečiti
  In se pridušajo, da bodo naredili vse, da tako ostane še naprej

  Kaj je to drugega kot fašizem. In, ko tisti, ki podpira vse to vpije “Smrt fašizmu” mu tudi jaz želim isto.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Točno to, ne vem pa zakaj ti brišejo ??? Naša država (z premierom z ne vem koliko popravci) ne ponuja nobene perspektive nadarjenim in uspešnim. Konkurenca mora biti če hočemo napredek. Konkurenca spodbudi ljudi, da delajo za napredek. J…ga tako to funkcionira v naprednem svetu.
   Tisti, ki pač nočejo pač ne morejo

   • Jan Kovalski

    Zato ker nekdo z levice, mogoče kar Mitja Mazini, komentar označujejo za “brisanje”.
    Ne prenesejo nasprotnega mnenja enako kot ne prenesejo privatnega šolstva.
    Spletno policijo je predlagala stranka SD.

    • Miro

     hahaha…Nora Tv ki je pod popolno kontrolo desnice, pa praviš da ti jo levičarji brišejo…. morda pa so tvoji komentarji tako bedasti,da jih še desničarji ne prebavijo

     • Jan Kovalski

      Bedast si ti.
      Ne brišejo mi pri Novi24, pač pa to naredi program diskus katerega “obvladuje” spletna policija slovenske levice.
      T.i. zaupanja vredni spletni policisjki špiclji, podobno kot na FB.

     • Miro

      hahahah…. seveda, Kučan ti jih briše, bedak neumni zahojeni

     • Jan Kovalski

      Nikjer nisem omenjal Kučana, očitno si obseden z njim.
      Daj prijavi se s polnim imenom.

 • Jan Kovalski

  Odprta južna meja je v interesu kleptomanske levice, zato, da v Ljubljani ne bi zmanjkalo drog in mamil.

  Rado Pezdir: Ljubljana je mesto kokaina zaradi korupcije v policiji (KOLUMNA)

  https://reporter.si/clanek/slovenija/rado-pezdir-ljubljana-je-mesto-kokaina-zaradi-korupcije-v-policiji-kolumna-712700

 • AlternativaZaSlovenijo

  Idealno bi bilo čim več privatnih šol in to bi morala spodbujati sama država. Kaj mislite, da Elon Musk, pa Nasa, pa ne vem katera firma živa samo od bussinisa? Jok, dobiva podporo tudi od USA države, samo morajo se izkazati za uspešne, konkurenčne. Tako tudi v šolstvu. Imamo nezaintersirane učitelje, za katere je vseeno ali delajo dobro ali slabo. Ni nobene nagrade ni nobene stimulacije. Moralo pa bi biti ravno nasprotno in to se lahko naredi edino v konkurenčnem okolju. Dejstvo je, da je uspeh odvisen tudi od generacije učencev, ene so odlične, druge malo manj, ampak tako je in ravno to spodbuja inovativnost in napredek. Naši levaki pa jodlajo o javnem šolstvu. Bedaki na kvadrat. Mimogrede, niso vse privatne šole v svetu katoliške ampak očitno je to, da so v naši državi edino katoliki sposobni imeti privatne šole, ostali očitno ne!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Enostavno se moramo odločiti! Ali bomo šli po poti jugoslovanskega in FDV-jevskega (govekarskega) soc-kominizam in bomo vpili smrt fašizmu ali pa bomo izbrali pot privatni iniciativi in konkurenci na trgu?
  Prva pot vozi v brezno (v katerega že lezemo), druga pot pa v bodočnost v kateri bomo enkopravni z ostalimi naprednimi nacijami.

 • igor

  Po ustavi mora biti šola ločena od države. Ne pozabimo tega. Itak pa niso vsi kristjani dobri ljudje in niso vsi dobri ljudje kristjani. In niso samo kristjani verni. Mnogi verujejo v … recimo v kulturo, v ekologijo, … preko teh konkretnih predmetov častijo Boga, in na ta način je bog pravi. Druge vere so pa pri nas tako v manjšini, da niso omembe vredne. … Tako da v šolah jaz ne bi financiral religij. Veren si pa lahko v vsakem primeru … in dober človek tudi. … sicer so pa javne šole odlične in edine ki sistemsko omogočajo kvalitetno izobraževanje vsem, prav vsem. Tudi tistim ki niso izbirčni ali imajo posebne potrebe.

  • Jan Kovalski

   igor: ” … Tako da v šolah jaz ne bi financiral religij. ”
   ===============
   Ja kdo pa jih?????????
   V javnem šolskem programu, ki ga je potrebno financirati 100% ni verskih vsebin, tudi na katoliški gimnaziji ne.
   To da takoj omenjate vero kaže na dolgoletno komunistično indoktriniranje.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Budala!

  • Janez Korenjak


   Tako da v šolah jaz ne bi financiral religij.” Komunistično zavajanje na kvadrat – morebitni pouk veoruka (niso vse zasebne šole krščanske) ni financiran; financiran je samo s strani države predpisan program oz. izvajanje izobraževanja – IN TOČNO TO Serpentiškova vlada krši. Jemlje proč od tega, kar je država predpisala.
   Jasno, tudi to ima svoje zaledje: medtem, ko v medijih in med ljudmi vre zaradi borih nekaj sto tisoč evrov, Serpentišek omogoča mafiji, ki ga je ustoličila, nove kraje stoletja.

   • Janez Pavel Kanc

    Nimaš prav. Verouk bi bil financiran z javnim denarjem.

 • igor

  Sploh pa privat šola ne more biti konkurenca javni ….. bedarija …. tako kot ne more biti muslimanska vera konkurenca krščanski ….. razen če kdo ni čisto prepričan v svoji veri, je pa to njegov problem.

 • Igor Pavlič

  Maturantje katoliških gimnazij so z rezultati dokazali, da so najbolj zavzeti in dovzetni
  za indoktrinacijo komunističnega šolstva, vse so premagali!
  Podobno je bilo s slovenskimi vojaki v JLA inna njihovih akademijah, vedno so bili odlični in boljši od ostalih.

 • kralj matjaž

  Torej namesto, da bi se javno šolstvo vprašalo, kje je razlika, zakaj je zasebna šola uspešna, uspešnejša pri svojem delu, namesto da imeli alternativo, živijo v svojem svetu, svoji ideologiji, svojem enoumju.

 • Jan Kovalski

  Javno zdravstvo najboljše na svetu, slovensko seveda:

  Kaj bo moral narediti nov vodilni v KC v LJ:

  Urediti bo moral položaj medicinskih sester, se spopasti s kadrovskim pomanjkanjem določenih strokovnjakov in nezadovoljstvom nekaterih zaposlenih. Poskrbeti bo moral za zamenjavo zastarele opreme, stopiti na prste predragim dobaviteljem, poenotiti informacijski sistem, zmanjšati število zaposlenih in opraviti še več organizacijskih nalog. Če bo Poklukar odkljukal pol od naštetega, ga bomo kovali v zvezde.

  https://www.delo.si/mnenja/komentarji/zdravnik-s-periferije-pred-preizkusnjo-202955.html

  Nekam veliko za najboljše javno zdravstvo na svetu, se vam ne zdi?

 • Jan Kovalski

  @Libertarec
  Obkrožite otroke na tej sliki, ki si ne zaslužijo enakega financiranja šolanja, kot drugi otroci, ker so njihovi starši disidenti in razredni sovražniki.

  https://twitter.com/Libertarec/status/1149572327429984258?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Elist%3ARevijaReporter%3Areporter_na_twitterju%7Ctwcon%5Etimelinechrome&ref_url=https%3A%2F%2Freporter.si%2F

 • AlternativaZaSlovenijo

  Imam jih 3, pa ti?

  • Zombi Gartner

   Čestitam, jaz pa 2.
   Prihitel si me po desni.

 • IZBIRA

  Slovence ločuje od ostalih narodov evrope komunistična identiteta, ki nas označuje kot skupnost ljudi, z značilnimi mentalnimi znaki, ki se dedujejo in negujejo, saj menimo, da nam je komunizem prinesel narodno zavest in državo. Imamo nazore pridobljene od 1941 do 1991, nasprotujemo napredku in spremembam, navezani na državno – samoupravno paraziterstvo (vsak bi bil rad na dobri državni službi, tisti ki ni je fouš tistemu, ki je), negujemo državne monopole, ne zmoremo oceniti kaj je prav in kaj narobe, želimo uravnilovko, ker se bojimo da bi bil kdo bolši in bi se videlo, kdo je nesposoben.
  Spremeba te identitete ni možna, prej bomo izumrli.

  • Imperial Commando

   Ma kakšna komunistična indentiteta, a pred komunistično sivino in bedo pa nismo obstajali? In kakšno državo nam je dal komnunizem? Z glavnim mestom v Beogradu! Ravnotoliko smo bili samosvoji pod komnuizmom kot v AO.

 • xtc

  Ne ni to.
  Gre za ideološko obvladovanje populacije alias štancanje socialističnih uravnilovka butlov,z levo ovčjetropnim sindromom.
  Komunisti z CK ZKS šefom želijo mentalno levvo okvarjeno nadvlado v šolstvu,kamor sodijo tudi deviantne sexualne in druge norosti.
  Treba je urediti prosti trg šolstva uspešnejša ustanova dobi več denatja,slaba-se zapre.

 • Jan Kovalski

  Ker so mi tole izbrisali že trikrat dodajam že četrtič:

  Problem socializma se skoraj do popolnosti izkristalizira v izvajanju Mitje Mazinija:

  Mitja Mazini: “Najprej desni ekstremisti vodijo ljudi do tega da podprejo elitizem, potem raja ostane neuka, brez šol in brez zdravstva, potem pa na njih usmerijo policijo, če pa še to ni dovolj pa vojsko. Že videno v Čilu. In ti ljudje nato gledajo na človeka kot na “volka”, kot nekoga ki jim krad hrano in mu želijo najslabše, tako kot ti meni. Ker pa se tega Slovenci zavedamo, Janeza in podobne desne ekstremisti nikoli ne bomo pustili do oblasti. Želim ti obilo javnega šolstva in javnega zdravstva.
  =================

  Vse uspešne družbe imajo svoje elite, ne leporečijo po socialistično (vsi smo enaki, tako po sposobnostih po umu ali spolu) ampak si priznajo da so nekateri pač boljši nekateri pa slabši. Ne bojijo se elit in jih ne zatirajo. Vsako družbo k uspehu vodijo elite ne pa množica povprečnežev. Zato so oni uspešnejši kot mi. Želeli smo postati druga Švica, kjer imajo elite, nimajo pa neukih množic, kot želi socialist pokazati da se nam obeta, če ne bomo imeli samo javnega šolstva in nikakršnega privatnega.
  Želeli smo postati druga Švica, sedaj pa je jasno, da ne bomo postali niti druga Češka.
  Na Češkem so predlani proizvedli čez milijon avtomobilov Škoda in jih prodali po vsem svetu, pravijo, da bi jih lahko tudi dva milijona, zato povečujejo proizvodnjo. Pri nas smo od krize naprej zaposlili v javnem sektorju 12.000 novih ljudi, diplomiranih politologov, sociologov, filozofov, …
  Ne bodo nas pustili do oblasti pravijo ti, ki se imajo za edine poklicane, da ocenjujejo kaj naj bi bilo dobro za vse nas, v resnici pa delujejo tako, da je vse dobro samo za njih in ne za vse ostale, ki se jih označuje za fašiste in se jim želi smrt. Tistim, ki želijo smrt fašizmu (pri tem imajo v mislih nas) mu tudi jaz želim isto, to je smrt.
  So proti elitam, se pa sami postavljajo v vlogo elit, čeprav jim to ne pritiče, ker s svojim znanjem tega ne dokazujejo, tako imamo na čelu vlade človeka, ki se je pohvalil, da je imel 6 popravnih izpitov na srednji lesarski šoli. Namesto slabega lesarja smo dobili slabega diktatorskega vodjo vlade. To so elite po socialistično! v strahu, da bi tudi na drugi strani prišlo do resničnih elitnežev omejujejo vse kar bi lahko pripeljalo do tega.

  Zapirajo opozicijske politike
  Procesirajo na sodiščih politične nasprotnike
  S čela vlade pozivajo, da naj državne firme ne oglašujejo v opozicijskih medijih (kolikor jih sploh je)
  Pišejo medijski zakon, ki bo opoziciji onemogočil svobodo govora
  Omejujejo opozicijske medije
  Ne spoštujejo sodb Ustavnega sodišča
  Omejujejo privatno šolstvo
  Preko javnih razpisov kradejo državljane davkoplačevalce (TEŠ 6, Drugi tir, …)
  Uvažajo migrante in služijo z njimi
  Tihotapijo mamila in droge
  Uvažajo ljudi iz bivših republik Jugoslavije, da bi si zagotovili zadostno število volilcev
  Iz popisa prebivalstva so izločili opredeljevanje glede nacionalnosti in verske pripadnosti, ker želijo prikriti da v Sloveniji Slovenci postajajo manjšina.
  Ne želijo spremeniti volilnega sistema, oziroma skušajo preprečiti
  In se pridušajo, da bodo naredili vse, da tako ostane še naprej

  Kaj je to drugega kot fašizem. In, ko tisti, ki podpira vse to vpije “Smrt fašizmu” mu tudi jaz želim isto.

 • DMB

  Levičarji ne rabijo izobrazbe, jim strici kupijo diplome. Najlažje je tako potem pa delajo kot SVINJA z mehom