fbpx

RTV Slovenija in 24ur žarela kot volilni štab SD

Odmevi v barvah SD (posnetek zaslona: RTV: Slovenija)

Slovensko javnost je v četrtek, 29. maja 2020 s svojo odločitvijo o odstopu s položaja predsednika Socialdemokratov seznanil Dejan Židan. Kot svojo naslednico vidi evroposlanko Tanjo Fajon, ki bo tudi začasno, vsaj do naslednjega kongresa stranke, vodila SD. Pri tem je Židan svojo odločitev za odstop pojasnjeval tako v 24ur skupaj s Fajonovo kot v Odmevih na RTV Slovenija. Oba studia sta spominjala na volilni štab stranke, kar je zmotilo komentatorje na spletu.

Po uvodnem prispevku o odstopu Dejana Židana z mesta predsednika Socialdemokratov je studio Odmevov, ki jih je vodil Igor Bergant, rdeče zažarel.

Številne spletne komentatorje je prizor bolj kot na studio domnevno nevtralne državne RTV Slovenija spomnil na volilni štab stranke, ki se ponaša z dejstvom, da so nasledniki komunistične partije.

Podobno je izgledal tudi studio 24ur, v katerem sta skupaj gostovala tako evroposlanka Tanja Fajon kot Židan. Od rdeče barve Socialdemokratov je kar žarelo.

Je pa novo-staro vodstvo stranke pokazalo, da kaj drugega, kot o predsedniku SDS, ne znajo povedati. “24ur zvečer naredi intervju o menjavi predsedstva SD, pogovor pa se pol časa vrti okrog Janeza Janše.”

https://twitter.com/AlesKogoj/status/1266284586834595843

“A 24ur je uradna televizija SD po novem?” se je spraševal Primož Bohinc. “Še čudno, da ni bil cel studio v rdeče obarvan. Tudi Uroš si je nadel rdečo kravato! Še ne videno, razen na RTV Slovenija, ki pa je itak javna hiša v rokah komijev.”

Rihard Orel