Rumena svastika na Jenullovem kolesu na las podobna mazaški packariji na ministrstvu za kulturo

Mimoidoči so v središču Ljubljane opazili “utrujenega” Jašo Jenulla, ki je sedel pred eno izmed trgovin. Nihče se niti ne bi oziral nanj, a pozornost je pritegnilo njegovo kolo z rumenim kljukastim križem, prav takšnim, kot so večer prej “krasili” ministrstvo za kulturo. 

Kakšno naključje. Le dan prej pa sklepi, ki jih je želela uveljaviti opozicija z Violeto Tomić na čelu, niso bili sprejeti. Odbor za kulturo je namreč sklical izredno sejo za ponovno imenovanje komisije in vrednotenje prijav o ponovnem razdeljevanju sredstev medijem, saj niso bili zadovoljni, da so nekateri mediji, ki so do njih kritični, dobili sredstva za določene projekte, nekateri njihovi “ključni” mediji, kot so Delo, Dnevnik, Mladina, pa ne.

Tako je včerajšnje glasovanje, ki je bilo neuspešno, vplivalo tudi na vandale, saj so ponovno napadli ministrstvo za kulturo in porisali stavbo z rumenimi kljukastimi križi. Prav takšnimi, kot ga ima organizator petkovih protestov Jaša Jenull na svojem kolesu. To dejanje je direktni napad na medije in novinarje, ki se ne strinjajo z levičarskimi agendami in opozicijo. Na vsak način želijo svetu dopovedati, da so v Sloveniji zatirani mediji ter novinarji in imajo prav, pozabili pa so naznaniti, da so prav oni tisti, ki zatirajo.

Foto: STA

Jenull že večkrat grozil
To pa ne bi bilo edino Jenullovo “opozorilo” oziroma “svarilo” vladi ali ministrstvom. Spomnimo se njegovih pozivov na proteste z besedilom, “da poslance OPAZUJEMO in da si bomo njihove odločitve ZAPOMNILI”. Grozil je tudi poslancem, da bodo požgali njihove stole, ki bodo izginili v ognju. Najprej so kartonaste stole temeljito polili z vnetljivo tekočino in nato zakurili ogenj. Množica ljudi je glasno vzklikala, ko se je glavni govornik Jenull med gorenjem kartonastih stolov na ves glas drl: “To je grožnja, to je grožnja!” Spomnimo tudi, da so na enem izmed petkovih protestov v družbi, kjer Jenull ni manjkal, pred parlamentom brcali žogo s podobo premierja Janeza Janše. Prav tako je Jenull strašil  s “smrtjo s koso” pred sedežem stranke SMC “prinesite transparente, pisma vzpodbude in česen, ki pomaga pri spominu in odganja sile zla”, je hujskal ljudi. Nič čudnega ne bi bilo, če bi porisal kljukaste križe na ministrstvo za kulturo ali mazaško akcijo organiziral. To bi bila zanj “mala malca”, saj ima že dobre izkušnje.

foto :STA

Anita Gužvič