Indoktrinacija mladine kot iz svinčenih časov: Ruski veleposlanik otrokom iz Ilirske Bistrice zaželel srečno pot v Moskvo!

Ruski veleposlanik Doku Zavgajev. (Foto: STA)

Da je slovenska zunanja politika, ki jo vodi tranzicijska levica, prorusko usmerjena, ni nobenega dvoma – očitno bo tako ostalo tudi v vladi Marjana Šarca, kjer prejšnji premier Miro Cerar sedaj opravlja funkcijo zunanjega ministra, medtem ko se je njegov predhodnik Karl Erjavec preselil tja, kjer je svojo kariero ministra tudi začel – namreč na obrambnem ministrstvu. Kot je znano, je Cerarjeva vlada v zvezi s vsakoletno slovesnostjo pri ruski kapelici na Vršiču doživela dva slavnostna obiska – slovesnosti sta se do sedaj udeležila tako ruski premier Dmitrij Medvedjev kot tudi ruski predsednik Vladimir Putin, s čimer je Slovenija, čeprav je članica zveze Nato, dobila pečat najbolj prorusko usmerjene evropske države.

Kot je znano, je Vladimir Putin eden močnejših svetovnih voditeljev, interes Rusije pa je tudi oslabiti Evropsko unijo, zato Rusija po eni strani podpira delovanje “centrifugalnih” sil (beri: nacionalno usmerjenih strank), po drugi strani pa tiho podpira sedanjo politiko tistih, ki s svojimi dejanji od znotraj lomijo EU in s tem sprožajo čedalje močnejšo opozicijo, v kateri se najdejo tudi stranke, ki si želijo razpad EU.

Sodelovanje pa se vedno začne pri majhnih korakih. Če ne gre drugače, se to začne pri otrocih. Na spletnem portalu občina Ilirska Bistrica smo tako zasledili, da so otroci iz Ilirske Bistrice nedavno obiskali rusko veleposlaništvo v Ljubljani (novico si lahko preberete TUKAJ), dolgoletni ruski veleposlanik Doku Zavgajev pa jim je zaželel srečno pot v Moskvo. Namreč, preko fundacije “Blagovest” iz Rusije v Slovenijo vsako leto prihaja več tisoč ruskih otrok na počitnice, očitno pa bo prišlo tudi do izmene, saj bo precej slovenskih otrok odšlo na obisk v Moskvo.

Slovenska komunistična elita in Rusi imajo dolgo zgodovino sodelovanja
Na prvi pogled se sliši lepo – prijateljsko sodelovanje dveh držav, od katerih je Rusija toliko večja od Slovenije, da smo se Slovenci nekdaj celo hvalili, da nas je skupaj z Rusi več kot dvesto milijonov. Vendar ne gre spregledati, da gre v tem primeru tudi za povsem jasno politično ozadje. Tako ima borčevska zveza, ki jo vodi Tit Turnšek, močne povezave z ruskimi veterani Rdeče armade, še ne tako dolgo nazaj pa je v Moskvo odpotovala številna delegacija pod vodstvom Milana Kučana. Med člani Kučanovega Foruma 21 je v stikih z Rusijo in Lukašenkovo Belorusijo zelo aktiven razvpiti Janez Škrabec, ki velja za vezni člen med Kučanom in nekaterimi “žlahtnimi krščanskimi demokrati”. In ni dvoma, da neokomunistični nomenklaturi obeh držav tesno sodelujeta, kot bi se znova ustanovila Kominterna.

Foto: STA

Velja pa tudi spomniti, da ni naključje, da bodo v Moskvo odpotovali prav otroci iz Ilirske Bistrice. Leta 2016 je tam svojo pisarno odprl častni konzul Ruske federacije Matjaž Vuga. Tudi sicer ima Rusija v Sloveniji zelo dobro razvito diplomatsko mrežo. In po vsej verjetnosti tudi obveščevalno. Marsikoga pa tudi preseneča, da je že omenjeni leta 1940 rojeni Doku Zavgajev že skoraj deset let veleposlanik v Sloveniji, kar je za nekega veleposlanika dolga doba. V Slovenijo je prišel leta 2009, zaradi njegove vloge v čečenski vojni je njegovo imenovanje za veleposlanika sprožilo veliko negodovanja v slovenski politiki v vrstah SDS in NSi.

No, če smo malce zlobni, se očitno zgodovina ponavlja – sedaj v Moskvo vozijo slovenske otroke, kmalu pa bodo še mladeniče, ki se bodo šolali v prenovljeni politični akademiji Feliksa Džerdžinskega, torej osrednji sovjetski partijski šoli, kjer so se šolali eminentni partijci, kot so Edvard KardeljMitja Ribičič, itd. Vsaj glede na slovenske trende, saj so razmere v naši državi vse bolj podobne tistim pred letom 1990. Kako gre že tista znana pesem? “Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti …”

Demokracija

 • Vera

  Nekatere osnovnošolce so v zadnjih počitnicah učitelji vozili po bivši ” jugi ” , toda starši niso bili zato , ker je bolje, da prvo spoznajo Slovenijo , kot druge države . Odgovor tršic je bil : Saj smo bili samo v Srbiji , kjer je bilo ” mednarodno srečanje “.
  Zakaj se taka srečanja ne organizirajo v kateri državi članici EU-ja ? O osamosvojitvi naših otrok nič ne učijo, tudi učbenikov na to temo ni za dobiti , kar je velika škoda za narod, ki se je moral sam osamosvojiti od Juge . To jim ni dovolj, zato želijo naše otroke in vnuke poneumljati celo z Rusi , katerih skoraj nihče ne spoštuje, razen slovenska SD oziroma ZKS .

  • hle

   Program Erasmus kjer že v mladih letih vzgajajo bodoče prebivalce Nemčije in ostalih zahodnih držav seveda tiste najbolj perspektivne kdo od naših evroposlancev je že pri tistem koritu

 • ZatonMesecnikov

  #Da je slovenska zunanja politika, ki jo vodi tranzicijska levica#

  Sploh ne gre za nobeno tranzicijsko levico. gre kar za staro dobro levico, ki jo poznamo že 70 let.

 • xtc

  Ne vem kaj hoditi gledat k KGB komunistom,ki se jiom podira gorpodarstvo.
  Sam ruski financ minister priznava ,da se Rusija gospodarsko seseda in da so delno res krive sankcije a da je glavni krivec pač Putin ki dviguje DDV in davke in gospodarstvo in potrošnja stagnira,se nagiba v recesijo.
  Vse več ljudiopozarja ,da putinizem pelje državo v gospodarski propad,daj tudi dvigi cen nafte ne zaležejo v potapljanju gospodarstva.
  Vse več ljudi izraža ,da je za propadanje gospodarstva kriv ravno Putin z zgrešeno politiko.
  Dejstvo je,da levake j**********+ saj se izvoz v Rusijo znatno ustavlja zaradi gospodarskega potapljanja tam,sedaj jih drži le še ideoilogija,vendar bo morala pametna oblast presekati te stvari..

  • Mike Zulu

   Poglej če ti je bolj všeč Evropska liberalna, gej, open borders degenerirana politika potem pa izvoli.

  • večni srb

   Če bi Rusi pristopili v EU, bi se morali najprej opravičiti za povojne poboje in priznati papeža za vrhovnega poglavarja pravoslavne cerkve.

  • Mike Zulu

   Btw. Politika EU se iz dneva v dan bolj pretvarja v komunistično diktatorski sistem, o uvedbi popolne cenzure pa itak že vsi govorijo..je to tisto kar hočeš?

 • Mike Zulu

  Kaj je to spet en zmazek od članka? Putin je bil nazadnje na poroki Avstrijske zunanje ministrice v AVSTRIJI. Putin ima tudi zelo dobre odnose z Kurzem, Orbanom, na veliko ga hvali tudi Salvini itd. Slovenska politika bi morala biti nevtralna ampak z dobrimi odnosi tako z Američani kot Rusi.

  • ZatonMesecnikov

   #Slovenska politika bi morala biti nevtralna ampak z dobrimi odnosi tako z Američani kot Rusi.#

   Pa ni. Dežurni ideolog levičarstva Edvard Žitnik – Ćelavi vsako jutro za dobro jutro seka po Američanih.

   • Mike Zulu

    Je res AMPAK iz stališča geopolitike ti ni jasno da veliko borbo za vpliv v EU bijeta med sabo Nemčija in ZDA..Slovenija je veliko bolj pro Nemško usmerjena kot pro Rusko, to je dokazal tudi Šarec z obiskom pri svoji gospodarici Merklovi…med tem ko so Hrvatje in npr. Poljaki bolj zlizani z Ameriško politiko smo Slovenci in še nekaj držav z Nemci

    • ZatonMesecnikov

     Nemčija in ZDA sta danes zaveznika. To je pokazal nedavni obisk merlove in trumpa.

     Slovenija je pronemško usmerjena, ker je najlaže prodate slovenske produkcijske viške Nemcem. Ti bi prodal robo, potem bi jih pa napizdil zaradi četrtega Rajha ali kaj?

     • večni srb

      Ampak zakaj potem vse kar zaslužimo zapravimo pri hrvatih, kako naj se razvijemo, če tujcem prodajamo prvo kvaliteto, zase kupujemo pa tretjerazredno robo?

     • ZatonMesecnikov

      Gavrilovičeva pašteta je daleč od tretjerazredne robe. prej bi rekel, da je kekec pašteta tretjerazredna roba.

     • večni srb

      Za tak denar, ni tako dobra kot povprečne belgijske, po katerih so skopirali recepturo.

     • Mike Zulu

      Da Nemčija in ZDA sta kvazi “zaveznika” ampak za gospodarski razvoj Nemčija potrebuje poceni Ruski plin, Rusi pa Nemško tehnologijo..Rusi in Nemci so pragmatiki, Ameri pa hočejo vse na silo

     • ZatonMesecnikov

      Resetiraj podatke. nemčija dobi iz Rusije 38% plina, iz Norveške 35% , Nizozemske 23% ostalih držav pa 3,5% (Velika britanija, Danska, francija).

      če je ruski plin tako zgoden, zakaj ga ne porabijo v večjem deležu?

     • Hun

      Vse so interesi šetac. Nemcija tud ne bo hotla pre mocne Rusije. Zato pa ne kupujejo samo od Rusije pline ceprav je najcenejsi

     • ZatonMesecnikov

      Praviš Rusija še ni zadosti močna, Hunovski?

     • Hun

      Zdi se mi da pod Putinom nikdar mocnejsa.
      In prvic, da se republukanci ravno z Rusi dobrikajo, ceprav je Trump iztopil iz jedrskega sporazuma kar seveda zdalec ne pomen da se Putinu dobrika Trump. Vsaka velesila najprej skrbi za lastne interese.

     • ZatonMesecnikov

      Rusijo ohranjajo jedrske bombe. Tu je njena moč.

     • Hun

      Sj ti pravm da si obremenjen z 2WW

      Putin pa Orban sta bestca zato pa je politika na nori24 zadnje case do Putina strpna

      A ni dost jedrska oborozitev a je se kj hujzga. Kaj se rabs druzga Setać

     • ZatonMesecnikov

      zapomni si, največja zaveznika sta Rusija in Amerika. Strateška zaveznika. Ker nad izčrpanim mravljiščem po imenu kitajska, je povsem prazna Sibirija, polna virov in prostora. 1/6 kopne Zemlje predstavlja Rusija, prebivalcev pa 140 milijonov. veliko manj kot Nigerija, skoraj enako kot japonska, pa manj od cele vrste drugih držav. Rusijo kot takšno ohranjajo jedrske bombe.

     • Hun

      Seveda sta zdj zaveznika k je Trump na oblast. Sj sanjata ravno o taki ureditvi s Sheldonom kot jo ma Putin. Demokracija ne deluje bogtasi si jo podrejajo v ZDA od kar so jo uvedl. Republicanc pa Demokrat si trgata kos pogace
      Sam da so orozniki republikanci se bl prfukneni kaubojci

     • Hun

      Putin dokler bo vladal ne bo Amerigotov spustu na Sibirijo.

     • ZatonMesecnikov

      Tvoje izvajanje je konceptualno na nivoju hladne vojne. Američane ne zanima Sibirija, Sibirija zanima kitajce. leta 1969 sta bili državi v nenapovedani vojni zaradi tega.

     • Hun

      In kaj ce jih zanima misls da bodo z Rusijo vojno tvegal.
      Napada se drzave brez atomske.
      ZDA so ravno vojne zmozgale gospodarstvo pa polno baz po Svet to so stroski. Zato pa tul Trump da morajo drzave placevat vec varscine u NATO blagajno.
      Ce bo EU zrihtala migrantslo politiko in obstala kot Unija mora svojo skupno vojsko nardit pa ZDA jasno rec u ksiht ne rabmo vase zascite. Merklca ma vec jajc pa pragmaticnosti ki vsi desnakski politiki Evrop. Sam jo bojo zjebal zarad migracij. Ce v nemciji al francij pride skrajna desnica na oblast se bo EU razpadla.

     • Hun

      Od kar je Putin na oblast se je ravno zacela hladna vojna. Sam da mu nabijajo embargo nemu pa vedno bolse stanje v Rusij.
      Trumpov ego sam Putina spostuje k se fizicno srecata.

     • ZatonMesecnikov

      Hladne vojne nikoli ni bilo v resnici konec, le rekli so tako. Obama in Clintonova sta uvedla sankcije, pa Nato manevre na mejah.

     • Hun

      Kaj ni blo, Jelcina pjancka so dobr na vrvici drzal ZDA.
      ZDA takrat ni mela nobenga tekmmeca na zemlski platformi.
      Rusuja pa vsa obubozana dolarcke dobivala pa cele magacine orozja prodala pa novonastali Tajkuni na svojo pest nafto prodajal.
      Berlinski zid padu je pa mlad operativc Putin iz V Nemcije vpoklican nazaj prsu. Je bil kr odlocn pa genijalno brihtn da je cistko naredu pa rezim ufural in naredu nivo carstvo

     • ZatonMesecnikov

      Vidiš, pa ZDA tega niso izkoristile za invazijo. Zakaj bi torej sedaj napadel?

     • Hun

      Jst v romantiko med Rusijo in ZDA ravno ne vrjamm.
      tajne sluzbe pa itak niso podrejene totalno pod predsednikovo vednostjo
      ZDA sigurno niso mele informacij o Ruskih pozicioniranih jedrdkih iztelkov.
      Met otrosko custven zalublen odnos do ZDA oz. Rusije v smislu no oni so pa res dobri. To pustmo za v risanke. Realnost zna bit kr kruta.
      Sploh ce na polozaje pridejo ljudje k jim sele moč ,oblast izraz, potencira patoligijo. Sj ns zgodovina lepo uči.

     • ZatonMesecnikov

      Leta 1991 po zaključku Puščavskega viharja je Ruski general, sedaj sem pozabil ime, zelo visoko v vrhu izjavil, da sedaj resno dvomi, da bi katera sovjetska raketa dosegla Ameriko, če bi bile izstreljene. Seveda so vsa izstrelišča locirana. problem so predstavljale podmornice. Zato toliko filmov o tem.

     • Hun

      Kje pa Putin popapca jenkje za malo šalo in prav je tako… holuvudskim filmom pa vrjamejo sam otroci

     • ZatonMesecnikov

      Uf, drzna trditev po Puščavskem viharju, pa Iraško Iranski vojni, pa jugo vojnah, kjer se je sovjetsko orožje in tehnologija pokazalo kot staro železo…

     • Hun

      Jst cenm vse vojake…ker se konc koncev borijo z ramo ob rami..
      Ko poslusas ameriske vijake vsi trdijo da se vracajo nazaj na bojisca zarad svojih prijateljev ne zarad politike amerike..

      Tebe pa hecam zanalasc kdo je bolsi.. lahko se greva v tem smislu kot dva otroka ker risani junak je mocnejsi..superman od batmana

     • ZatonMesecnikov

      #Ko poslusas ameriske vijake vsi trdijo da se vracajo nazaj na bojisca zarad svojih prijateljev ne zarad politike amerike..#

      To ni tvoj stavek, ampak ga je zapisal že nemški pisatelj Erich maria remarque alias Paul Baumer v romanu Na Zahodu nič novega….

     • Hun

      prvic slism..jst vem kaj je prijatelstvo zato sm razumel aneriske vojake, to je vse…to mi je se potrdil, da je bistvo vsega, ce je to povedal kdo od znanig ljudi

     • ZatonMesecnikov

      Kameradschaft so temu rekli takrat. Najbolj trdne prijateljske vezi stkejo stresne situacije in skupne nevarnosti. ter občutek povezanosti zaradi enakega stresnega doživetja.

      Remarquovo knjigo je prvi založnik zavrnil, leta 1922, ker je menil, da so ljudje siti vojne in ne bodo hoteli brati tega. naslednji založnik jo je predihal čez noč in zjutraj dejal: tako je bilo. Povezanost skupnega doživetja. Potem je knjiga postala ena največjih uspešnic v zgodovini.

     • Hun

      Nism rabil tega prebrat ker sm sam doumel, prave prijatle sm dobu tm kjer sm jih najman pricakoval.Mel sm zivlensko situcijo, ki mi je razodela kdo je ostal in kdo mi je obrnil hrbet.
      To sm napisal v komentarju pod clankom Vinkota. V
      Pa so mi ga zbrisal
      Tvoj ded ni rabil prebrat nobenee knjige. To pa sm slisal v filmu Vonj po ženski ko je Al Pacino igral slelega generala in bil mentor dijaku iz prestizne zasebne sole.
      Nekak tko je rekel-na Svetu obstajata dve vrsti ljudi in to se razjasni kdo je kdo, ko zaropota, eni stisnejo rep med noge in spizdijo, drugi nesebicno pomagajo ne glede na ceno lastnega zivlenje. Mulcu dijaku je rekal najpametnej je spizdit in druge pustit na cedilu, kar se veda ni mislil resno, sprobaval ga je iz kaksnega testa je

     • Hun

      ko sm trdil niso mel tekmeca sm mislu v smuslu, da ni bilo ruskih interesnih vklucevanj v geostrateske apetite

     • ZatonMesecnikov

      Ker so Rusi prepustili Vzhodno Europo in nekaj azijskih držav? Že leta 1956 in 1953 ob madžarski vstaji in Berlinski vstaji je politbiro tehtal, če se umakne iz vzhodne Europe. Takrat se je resno razmišljalo leta 1953, da se Sovjeti umaknejo iz Nemčije in pustijo združitev. Potem so se odločili za tanke. Enako na Madžarskem.

      Kje so pa drugje geostrateško odstopili? V 90tih letih?

     • Hun

      Pojma nimas.Zavezniki bodo ko bo Merklova zaoustila vlado, ker sta ravno Marcon in Merklova edina za obsttanek EU.
      Ti si obstal v zgodovni 2.svet vojne. To je tvoje podrocje.

     • ZatonMesecnikov

      Ravno tvoje gledanje je geostrateško s primesmi neuvrščenosti dr. Aleša Beblerja. Če bi bila omenjena dva za obstanek EU, bi že zdavnaj propadel. Za EU so v resnici države Vzhodne Europe in južne Europe, Slovenije, hrvaške, torej sami takšni, ki izvažajo delovno silo, pa se kitijo z nazivom Europa. Obstanek EU je v globokem interesu tistih, ki imajo od njega korist oziroma se šlepajo zraven…

     • Hun

      Pustva spet tvjo obsedenost z neuvrscenim, titom, komunisti itd.
      Kaksna nasprotja pises. Sprost telo, brez custev.
      Ravno V Evropa se nacionalno zapira Polsja, Ceska, Mađari zravn se Italija, ki ne spada ba Vzhod.
      EU zveza ne disi Sheldonu ker ga ne spustijo na trg EU sam se pa izkljucno samo z casinoti ukvarja. Soros pa prijateljuje se z Merklovo in Macronijem in so za odprto EU brez mej in nacionalizacije drzav. Soros in Adlson sta tud v ZDA tekmeca-sovraznika pri lobiranju politikov.
      Star pregovor sledi denarju in prides do glavnega financerja

    • Hun

     Plan Trumpa in njegovega botra žida Sheldona je ravno tak. Da vse desnicarske vlade nastopjo v drzavah EU in se unija razdre na nacionalno zaprte drzave. Ker je EU premocna tvorba za ZDA. Zato so poslal Bannona, da vse desnicarske voditelje pripravi kot Trumpa, Salvinija, Orbana in plan je dvig Le Pennove, Afd hard-right nemske stranke na oblast, nizozemski desnicarji..Da EU raspade in se razpusti parlament v Bruslu

   • zokispoki

    Prepozno smo se spomnili za nevrtralno politiko. To je bilo aktualno pred 60 leti !
    Ta trotelj, res je, da seka po Americanih, pri tem pa dobro zivi in se lepo ima v USA, na nase stroske ! Podgana, pac !

  • zokispoki

   Ti Zumba Zulu, kafrski politkomisar, med Avstrijo in njeno zunanjo politiko je VELIIIKAA razlika. Avstrija je od leta 1955 nevtralna drzava, mi pa smo ponosni clani zaveznistva NATO, ki skrbi med drugim tudi za naso varnost !
   Bistvena razlika je tudi, da politiki v sosedni Avstriji delajo predvsem v dobrobit svojih drzavljanov, dobro gospodarijo, pri nas pa predvsem za svoje zepe in so popolnoma nekompetentni v vodenju drzave !
   Torej so te gnide, ki so z raznimi volilnimi prevarami in negativno selekcijo, tako rekoc na silo ostali na oblasti, narodni izdajalci ! Posteni domoljubi smo
   predvsem zavezniki vseh nasih partnerjev v NATU, na celu z USA !
   Tako da tej pizdeki, ki ticsijo nos v Putinovo rit kvecjemu izrazajo svoje osebno stalisce, nikakor pa ne stalisce vecine Slovencev !

   • Mike Zulu

    Haha ponosni član zveze nato?? Kje je ta zveza NATO da nas obrani islamističnih hord ki nam vsak mesec rinejo v državo??

    • zokispoki

     V Murglah, trotelj, kenede !

     • Mike Zulu

      Kr neki, niti nimaš nekega argumenta. Če bi nas Američani mel tok radi bi že davno naredil neko obarvano revolucijo v Sloveniji in zrušli ta komunistični režim..sprijazni se da smo nepomenbni

     • večni srb

      Kdo pravi, da niso, menda nismo zastonj podarili najlepše kose ozemlja verski republiki Vatikan, na podlagi zakonov iz časov imperialističnega ffevdalizma.

     • zokispoki

      Moras biti malo bolj potrpezljiv ! Ti pa zares, kr neki ! Blebetas,in ne ves kaj govoris ! Tipicni Zumba, ki tumba !

    • večni srb

     V orbiti.

    • hle

     Med tem ko NATO draži Ruse na Norveškem nam iz juga prodirajo bodoči okupatorji toliko o teh gnidah

  • Hun

   cista resnica

 • Mike Zulu

  Rusija že dolgo ni več komunistična država. Vse večjo oblast dobiva CERKEV. Putin je velik vernik in pod njegovo oblastjo se je obnovilo in zgradilo že veliko novih cerkva. Putin je tradicionalist in konzervativec, domoljub. Poglejte kako z ilegalnimi migranti poskrbijo v Rusiji…torej kje kaj takega najdete v Evropi vas sprašujem???

 • opazovalec

  #Ruski veleposlanik otrokom iz Ilirske Bistrice zaželel srečno pot v Moskvo!#

  Presneto, ni mi jasno kaj je narobe če nekomu zaželiš srečno pot, pa magari v eno, vsaj politčno, najvažnejših prestolnic na svetu. A bi jih vi raje spotoma sestrelili nad Ukrajino?

 • večni srb

  Nato ni v vojni z Rusijo, zakaj bi bil obisk rusov sporen za Slovenijo, a Nemčijo pa ne poganjata njihov plin in premog?

 • večni srb

  Odkar je Kučanova delegacija izstopila iz Zveze komunistov Jugoslavije, nismo več prijatelji z Rusijo.

  • Andrej

   A si se že zbudil? Kučan je knjižico samo deponiral, izstopil pa nikoli.

   • večni srb

    Lahko jo proda na Bolhi.

    • Andrej

     Mali popravek: lahko BI jo prodal. Ker je še ni…

  • ZatonMesecnikov

   Kučan je samo frakcioniral Zvezo komunistov Slovenije od Zveze komunistov Jugoslavije.

   • večni srb

    V Sloveniji, je bila napadena Hrvaška.

    • ZatonMesecnikov

     Tako je, Hrvati so potem Slovenijo ubranili…

     • večni srb

      Samo hrvaški del JNA še vedno ni zapustil Slovenije.

     • ZatonMesecnikov

      Jo je, na včearjsšnji dan leta 1991.

 • Andrej

  Tudi če bi hoteli jih levaki ne morejo peljati kam drugam. Za resne demokracije SLO komunajzarji ne obstajajo, z nami ne želi nihče več imeti opravkov.

  Nimam nič proti, da se izmenjavamo z Moskvo. Imam pa proti, da se izmenjavamo SAMO z Moskvo.

  • večni srb

   Slovenija izvaža približno 80% izvoza v Nemčijo, kupujemo pa 60% uvoza od hrvatov.

   • ZatonMesecnikov

    Poslovno okno pravi, da Slovenija izvozi na Hrvaško 2,2 milijardi, kupi pa od Hrvaške 1,5 milijarde. Zunanjetrgovinski presežek 700 milijonov Eurov letno pustijo potem slovenski turisti na Hrvaškem.

    • večni srb

     Zakaj bi ugibali:

     “V letu 2017 je Slovenija največ blaga izvozila v Nemčijo (20,4 % celotnega izvoza blaga), potem v Italijo (11,5 %), Hrvaško (7,6 %) Avstrijo (7,6 %) in Francijo (5,7 %). Iz teh držav je tudi uvozila največ blaga (in sicer iz Nemčije 19,1 % celotnega uvoza blaga, iz Italije 15,6 %, iz Avstrije 10,7 %, iz Hrvaške 5,4 % in iz Francije 4,4 %). Omenjene države so naše najpomembnejše trgovinske partnerice v vseh letih od leta 2000 dalje. V letu 2017 se je med temi državami najbolj
     okrepilo trgovanje s Francijo in Italijo.”

     https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/7227

     Sicer pa načelno priznam, da sem navajal napačno statistiko, ni pa nujno, ker ni jasno kaj je državni uvoz, kaj pa korporacijski, s sedeži v teh državah.

   • Andrej

    Zakaj torej ni izmenjave z Berlinom?

    • Naši šolarji hodijo v Nemčijo, Dansko, Švedsko, ni da ni.
     V vse možne EU države.
     Da tega ni te je nekdo nalagal.

  • To ni res, ni izmenjave samo z Moskvo, naši šolarji hodijo po vseh možnih EU državah.
   Malo se informirat.

 • večni srb

  Kdor hoče, da ima njegov otrok diplomo, bo moral kupiti drag faks po Bolonjski reformi, če bi rad pa kaj dejansko vedel in znal, bo moral pa poceni v študirat v Rusiji.

 • tarantela

  Kaže, da bi morali za vsako stvar prej vprašati SDS, če dovoli, magari, če gre za skret papir porabljat…

  • večni srb

   Pri 30 milijardah, bi mu pa lahko dali nekaj stran, sicer bo spet zlival vino iz čaše nazaj v steklenico.

 • Osti jarej

  Ob 17.15 so vremenarji opazovali nenavaden pojav o katerem se jim niti sanja ne. HAARP postaje po celi EUropi so vključene, treba je spremeniti vreme, počutje ljudi, njihovo bolezensko stanje in konec tedna bodo hudi nalivi. Kar sem danes videl nad Ljubljano še nisem nikoli, zločin najvišje vremenske kategorije. Taki pojavi se redno dogajajo v ZDA in na poskusnih državah, tukaj ga še ni bilo. Torej je naš konec zdravih ljudi zares pred vrati. Imamo vlado, kot vse do sedaj, a ta je še bolj zagrizena za vremenske izdajalske spremembe. Atomska vremenska bomba!!!!!

  http://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/post/432470/haarp-zlocin-nad-slovenijo-241018

 • resnicaboli

  komunisti skrbijo za naraščaj mogoče bo še kateri od teh mladih imel borčevsko penzijo.

  • večni srb

   Kaj, ko bi se vsi vpisali med partizane, saj smo bili vsi pionirčki. Denar je pa le.

  • Vera

   Jih je še premalo, ki cuzajo ” borčevske penzije “, pa še puške videli niso ?

 • VERRZIFIKATOR

  Zulu Divljajev

  VSAKIČ

  Vsakič, ko se ta obraz pojavi,
  zdrnem se in ni mi čisto jasno,
  le zakaj zavzdihnem zraven glasno,
  ah, zato, ker mislim, da je pravi.

  Vsakič, ko na te-ve ga ugledam,
  namreč ista misel me prešine,
  da obraz je starega Geržine,
  od ekrana v hipu stran pogledam.

  Ni lahko ločiti tehle bratov,
  biti moraš karseda pozoren,
  eden bolj kot drugi je prozoren,
  več potez izdaja Aziatov.

  Ah, me zdaj že čaka stroga kazen?
  Sem pregréšil zoper se vrednote?
  Daj no mir, saj spričo te krasote
  vsak očitek bos je in pa prazen.

 • Osti jarej

  Rothschildov imperij NWO (nova svetovna ureditev) pripravlja scenarij, da očistijo Slovenijo nas državljanov za največjo NATO bazo v južni Evropi.

  Ni naključje, da nas zastrupljajo s kemtrejlsi kot norci,

  Ni naključje, da nas kurijo s frekvenčnimi orožji,

  Ni naključje, da so zgradili HAARP anteno južno od Karlovca v bližini slovenske meje,

  Ni naključje, da hoče ameriška vojska logistično točko v Luki Koper,

  Ni naključje, da ameriška vojska namerava v NATO bazi Poček-Bač investirati 300 milijonov evrov, zgraditi tam letališče za drone za manjša letala in helikopterje in druge objekte za težko orožje,

  Ni naključje, da je naša oblast navdušena nad tem in da jim je do varnosti in zaščite lastnih državljanov toliko mar, kot do lanslega snega.

  Kako se nas bo lotil NATO, bo to s frekvenčnimi orožji, bo to z letalskim trosenjem pogubnih virusov in bakterij, bo to s potresi, poplavami, žledom ali požari bomo pa še videli.

  Stoyan Svet

  • večni srb

   Imajo pa res srečo, da niso po nesreči zadeli koga od svojih.

   • Osti jarej

    ..torej se strinjaš,da naključij ni

  • lojze

   Ti nisi Svet, ti si Svjatislav Nor

  • Olga2345

   Kučangoebelsovov agitprop?

   • Osti jarej

    ….vsepolitična resnica…politiki,volga,politiki ,so nas prodali….yebe se njim za rajo….tvoj ljubljeni firer tudi ve za kaj gre

  • Hun

   zdj pa tablet vzam, da se ti bele miske pa letec sloni ne bodo vec prkazval

  • xla

   … pa kuščarji vladajo svetu

 • Mladina je bila pred kratkim v Vesoljskem mestu xxxx, Ogledali so si vse možno, prisostvovali eni izstrelitvi, se družili in zabavali, imeli so se prav fletno pa še marsikaj zanimivega slišali in videli.
  Znanost, ne politika.

 • Olga2345

  Ob stoletnici koroškega plebiscita bomo očitnoo “avstrijski vsi”! Bo bolje!

 • Kataklizma

  Iz naslova gre sklepati, da sedaj živimo v Zlatih časih
  ne mi zavajat naroda, če ste že sami zavedeni

  • Soave

   Železna. . . bronasta. . . svinčena. . . . ” demokratični ” komunizem. . .

   Oooo, kje je še zlata ??

   • Kataklizma

    torej je svinec plemenitejši od brona?

    • Soave

     Svinec je najbolj strupena in najtežja kovina.
     Tako kot komunjare , ki nam še vedno vladajo, pod eno čudno ” demokracijo “.
     Ne vleči me na ta način za jezik.

     • Kataklizma

      dajmo biti dosledni, tu se vse začne

     • Soave

      V redu. In naprej ?? Kako ?

     • Kataklizma

      Kaj naprej? Kako naprej indoktrinirat mlade? (kajti o tem je govora v članku, katerega si komentiral(a) )

     • Soave

      Ne drži !! Komentirala sem tvoj komentar.

      Mularija naj pa kar vidi svet. Tudi jaz bi si šla pogledat Moskvo.

 • Hun

  Putin je Car. Kaksna ZDA, migrantska tvorba nesteto kultur . Rusija cisti slovanski narod tak kot ga slovenčki sanjate pa vam ne bo nikol ratal ker so vam juzna kri preplavila drzavo. se mal pa boste k palestinci stlaceni na mjhn prostor.

 • hle

  Ko prebereš takle članek ugotoviš da je paranoja huda stvar

 • Nič slabega, problem je samo to, da niso sds vprašali če lahko.

 • Jan Kovalski

  Vsem rusofilom, ki v tem ne vidijo nič slabega.
  Rusi so leta 2017 izvedli najbolj krvavo komunistično revolucijo z milijoni žrtvami
  nato so skozi desetletja izvajali komunistično diktaturo, ki je pobila več kot 20 milijonov ljudi.

  Leta 1932 so izvedli načrtni genocid nad Ukrajinci, pobili so jih z lakoto s tem, da so jim odvzeli vse pridelke in uvedli notranjo mejo skrbno zastraženo, da nihče ni mogel ven iz tega obroča lakote. Ocenjujejo med 5 in nekateri celo do 10 milijonov mrtvih.

  Leta 1939 so podpisali pakt s Hitlerjem in z njim delili Poljsko, izvedli genocid nad Poljaki (Katin: cca 30 tisoč žrtev) in okupirali Finsko.
  Na svojem pohodu skozi Slovenijo pobijali tudi Slovence.
  Po drugi svetovni vojni so okupirali celo vzhodno Evropo in jo terorizirali do leta 1991.

  Enako kot vzhodni Evropi bi se godilo tudi zahodni vse do Atlantika, če jih ne bi ustavili Američani in Britanci.

  Po drugi svetovni vojni izvajajo občasne vojne nad drugimi nacijami (Čečenija, Gruzija), s tisoči mrtvimi.
  Leta 1979 so se Rusi odpravili na osvajalni pohod in okupacijo Afganistana, ki je trajala deset let in je izvrgla Talibane. Ves ta čas so izvažali svoj komunizem od S. Koreje in Vietnama do Kube in povzročali stalne vojne in posledično stalno grožnjo z jedrsko svetovno vojno.

  Anektirali Krim in izvajajo vojno na vzhodu Ukrajine s tisoči mrtvimi.

  Sedaj pošiljajo svoje paravojaške enote v vojskovanje na bližnji vzhod.

  Rusija kot država je zlo in stalna grožnja.

  • 2018 smo.
   In grožnja svetovnemu miru so ZDA in ne Rusija. / malo poglej koliko držav je napadla Rusija po ww2 in koliko držav je napadla amerika po ww2, razlika je očitna

   mimogrede, šolarji ne gredo na vojaško urjenje, ampak vse kaj drugega. Ne prvič, in ne zadnjič. Tako kot hodijo tudi v vse možne EU države.
   In prav je tako

   • Jan Kovalski

    Južni Korejci so zelo hvaležni Američanom, da so jih obvarovali pred ruskim izvozom komunizma, Severni Korejci pa so doživeli rusko “osvoboditev”.
    Razlika med S. in J. Korejo pa med S. in bivšim J. Vietnamom, pa med vzhodno in zahodno Evropo pa je točno to kar nazorno kaže kaj “izvažajo” Rusi in razliko med delovanjem Rusije in Amerike. Za Rusi ostane beda in revščina.

    • Pa ti ne veš kaj govoriš.

     2018 smo.
     Rusija je kapitalistična država, komunizma ni več, je samo še bled spomin.

     • Jan Kovalski

      Trikotnik: “… In ja, žal smo bili del t.i. Koalicije voljnih, ki je podprla napad na Irak na osnovi laži.”
      ============================
      Iračani so vojne strupe uporabljali že v vojni z Iranom, pobili so tudi celo vas vaščanov na severu. Znano ime zastrupljevalca je npr. Kemični Ali. Imeli so obsežen program za izdelavo. Če so se pred posredovanjem koalicije znebili, ali poskrili svoje zaloge še ne pomeni, da so ljudje prej umirali zaradi prehladov.
      Rusija je daleč od kapitalizma, gre za državno mafijsko tvorbo pod vodstvom diktatorja Putina, pobijejo vse preveč glasne nasprotnike, tako doma kot v tujini, novinarje pobijajo, opozicijske nasprotnike kolikor jih je sploh pa zapirajo ali likvidirajo.

     • hle

      In od koga so dobili te strupe se tudi ve od največjih demokratov na planetu sami ga niso izdelovali nikoli tega da bi to zmogli niso odkrili še do danes so pa veliki demokrati na podlagi lažnih obtožb državo pahnili v srednji vek in tisoče njenih prebivalcev poslali proti Evropi ti pa kar ploskaj tistim ki ti zategujejo zanko okoli vratu

  • Ivan Friderik Novak

   Daj, naštej še ameriške (USA) agresije na Vietnam, Korejo, . . .
   Šele potem tehtaj, SDS-ovski bebec.

   • Jan Kovalski

    Slabo bereš, še manj razumeš. Še enkrat: Ker je Rusija širila komunizem z “bajoneti” v Korejo in Vietnam sta se tam bili posredno bitki med Ameriko in Rusijo v kateri so sodelovali tako ruski kot ameriški piloti. Ameriški poseg je bila posledica ruske akcije! Američani so zaustavili rusko ekspanzijo na korejskem polotoku na t.i. 37 vzporedniku. Južni Korejci so jim hvaležni. Rusi so tudi na skrivaj postavili raketno bazo kar je skoraj privedlo do jedrskega spopada. Hruščev se je ustrašil in umaknil baze s Kube, čeprav ga je fanatik Castro pozival naj žrtvuje Kubo in napade Ameriko, kar je bila najbolj pametna ruska poteza do sedaj. Dejal je celo (Hruščev): “Ta človek je nor, hoče od mene, da vržem svet s tečajev”.

 • Franc Šink

  Šink Franc opozarja : Prekomerno druženju z Rusi lahko povzroči osebno nesvobodo.

 • Ivan Friderik Novak

  Glede oslabitve EU je jasno, da jo hočeta pokoriti/oslabiti USA in židovski lobi nasploh.
  No, Rusi tudi niso od muh.

 • Jan Kovalski

  Kar je bil Radovan Karadžić v balkanskih vojnah v BIH, to je bil ruski veleposlanik Doku Zavgajev v ruski okupaciji Čečenije. Zločinec!

 • Čudi me, da je produkt ameriške propagande, rusofobi, spregledal da že 5 let zaporedoma hodijo slovenski šolarji v Zvezdno mesto pri Moskvi.
  In se imajo tam prav fajn ter so navdušeni.
  Znanost, ne politika.
  ——

  5. šolanje otrok iz Slovenije v Zvezdnem mestu pri Moskvi 19. 3. 2018 – 24. 3. 2018

  Center za pripravo kozmonavtov CPK “Jurija A. Gagarina” in družba “Prosto kosmos” (Enostavno vesolje) v sodelovanju z Društvom Slovenija Rusija in Skladom Toneta Pavčka sta po štirih uspešnih obiskih slovenskih otrok, znova pripravljena sprejeti skupino šolarjev iz Slovenije na kozmonavtsko šolanje. Izobraževalni program bo potekal od 19. do 24. marca 2018.

  Šolarji bodo bivali v sanatoriju Zvezdnega mesta. V okviru izobraževanja v Zvezdnem mestu, ki je izvir vesoljskih poletov s človeško posadko, se bodo udeleženci srečali s kozmonavtom. Na ogled bodo pravi simulatorji, kopije modulov vesoljskih postaj Mir in Mednarodne vesoljske postaje MVP, centrifuga, kabinet prvega vesoljca Jurija Gagarina…

  Izobraževanje, ki bo obsegalo zgodovino vesoljskih raziskav, spoznavanje pionirjev kozmonavtike, pripravo kozmonavtov, vesoljske ladje, orbitalne postaje, skafandre, vesoljsko medicino in vesoljsko biologijo, bodo izvajali strokovnjaki CPK.

  Udeleženci ekskurzije bodo zadnja dva dneva preživeli v Moskvi, kjer si bodo ogledali glavne znamenitosti (Kremelj, Rdeči trg, novi park Zarjadje,…) in obiskali alejo kozmonavtov, memorialni muzej kozmonavtike, hišo “Glavnega konstruktorja” Sergeja Koroljova, itd.

  Udeleženci bodo pridobili raznovrstna znanja iz kozmonavtike /astronavtike, astronomije, fizike, ruščine, ruske kulture in zgodovine. Udeleženci bodo prejeli tudi knjižno uspešnico Vesoljske pasti, ki jo je dobro kot neke vrste učbenik prebrati pred odhodom na šolanje.

  Skupino bo vodil poznavalec in popularizator kozmonavtike, publicist in novinar Vojko Kogej.

  Predavanja bodo potekala v ruščini, poskrbljeno bo za tolmačenje v slovenščino.

  Šolarji naj bodo stari od dopolnjenih 13 do 18 let. Imeti morajo potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev po koncu potovanja. V skupini bo predvidoma 25 udeležencev.

  Cena celotnega programa (vključuje vse oglede, vstopnine, predavanja, namestitev, prehrano, tolmačenje in spremstvo) in povratne letalske vozovnice (let Ljubljana – Moskva – Ljubljana) znaša 680,00 €.

  V nadaljevanju sporočila prilagamo predviden urnik aktivnosti. Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe programa

  Progam:
  http://sssb.splet.arnes.si/files/2018/01/Program-%C5%A1olanja-v-Zvezdnem-mestu-in-Moskvi-%C4%8Dasovnica.docx

 • Mimoidoči

  Škoda. Če bi vsi v svetu fural laisez-faire kapitalizem in ne pajdaški kartel kapitalizem komunizma, ne bi blo prabljema.

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++se strinjam.
   Ali smo doživeli, mi Slovenci
   – kdaj kaj dobrega – od Rusov? Ači kdo ve – za kaj dobrega
   – ruskega v Sloveniji?
   Spodnje je bolj zanimivo.
   Ali ima kdo kakšno mnenje
   o
   spodnjem citatnem natisu z interneta
   oz. iz
   HR MEDIJEV? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   CITATNO Z INTERNETA
   IZ
   HR MEDIJEV:

   Ante Kunek: FRANC AMBROZ
   FRANC AMBROZ
   O porijeklu takozvanoga Tite,već
   odavno postoji sumnja da se pod
   imenom Josipa Broza, sakriva i
   prikriva,jedna druga osoba.Srpski
   pisac, Miroslav Todorović,prešle
   godine, napisao je knjigu sa
   naslovom HOHŠTAPLER u kojoj
   dokazuje sa činjenicama, da se je
   taj takozvani Tito, sakrivao, pod
   imenom Josipa Broza.
   Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER,
   tiskana je i objavljena je prošle
   godine u Beogradu i tiskana je
   prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.
   U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i
   srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da
   nisu poslušni i odani njemu Titi.
   Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su
   Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa
   Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslije
   rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000
   Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i
   mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili
   su 43, hrvatska katolička svećenika.
   Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa
   podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga
   Tite, da bi poslije njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao,
   Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj.
   Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.
   Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku
   pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.
   Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih
   skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske,
   Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa
   zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio
   iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu,
   ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu.
   Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su
   zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.
   2
   Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka
   stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo
   stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po
   službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.
   Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za
   razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice,
   obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima.
   Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem,
   takozvanoga Tite, na jednom drogom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici
   logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu,
   koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet.
   Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga
   Tite.
   Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred
   Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi
   otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo”
   i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali
   do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran,
   sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u
   kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu
   pokorili, Titinom, ”božanstvu”.
   To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje
   žrtve.
   Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji
   je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u
   nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.
   Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, iskaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te
   novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom,
   katoličkog svećenika u Štajerskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana
   u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine.
   U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće :
   “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u
   Kernetenu.
   Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču.
   On je bio šarmantan mladić…. nije imao prijatelja osim mene i moga brata
   Alfonza.
   Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.”
   3
   Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika
   gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje,
   prozvani Tito.
   Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća
   Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili
   svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove
   pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju.
   Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima
   liječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom.
   Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori
   njemački, sa starim bečkim naglaskom.
   Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera
   Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u
   Beču.
   Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena
   Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje
   Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela
   Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu,
   Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”.
   U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je
   16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila,
   zdravo muško dijete.
   Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite,
   jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.
   Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip
   Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i
   da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču,
   preuzeo i ukrao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza.
   Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa
   Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije
   su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’
   U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi,
   sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje
   srpske interese.
   Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno.
   Poslije balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti
   granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i
   slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog
   prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.
   4
   Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od
   države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena.
   U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima,
   sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno
   oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je
   naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad
   HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog
   katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija
   Stepinca.
   Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik
   FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od
   svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza.
   U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca,
   Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da prevladamo tri zla
   prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.
   Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva,
   pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu
   Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra
   Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u
   Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom,
   odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.
   Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je
   hrvatsko oslobadjanje od komunizma.
   To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta,
   oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od
   nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster
   ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni
   iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.
   Ante Kunek

 • garfi

  kgb in udba še kako živita

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!