Šarec v intervjuju o slabem zdravstvu, industrijski revoluciji v gospodarstvu, višanju davkov in (ne)zaupanju volivcev: Daljši kot je intervju, več šarcizmov pride na dan

Foto: STA

Premier Marjan Šarec te dni kaže, kako izgleda igralec, ki skuša državljane prepričati, da ni igralec, temveč čisto zares pravi premier in ne zgolj samo nekdo, ki igra politika. To je težaško delo, a kakor je pokazal tudi intervju s Siolom – daljši ko je intervju, več improvizacije je v igri. In več ko je improvizacije, več šarcizmov pride na dan.

Šarec je presenetljivo začel intervju prepričljivo. Po pričakovanjih se je specifičnim odgovorom na vprašanja o drugem tiru izogibal in raje preusmerjal pozornost, kako so ga in ga še vedno vsi obravnavajo kot novinca. Trdil je celo, da razume, kako je biti ženska v politiki, saj tudi njega še vedno vsi jemljejo za komika.

Obregnil se je tudi ob dejstvo, da so ljudje nezaupljivi do novih obrazov, in povedal, da je vse to že doživel kot župan Kamnika. Povedal je, da so ankete relativne, volivci pa svojo voljo pokažejo samo na volitvah. “V Kamniku so me že poznali kot takega, zato sem na drugih županskih volitvah kot prvi v zgodovini občine zmagal v prvem krogu,” je povedal Šarec o svojih uspehih na lokalnih volitvah.

LMŠ na lokalnih volitvah brez enega samega izvoljenega župana
Ob tem se v intervjuju niso ustavljali pri naravnost katastrofalnem rezultatu na lokalnih volitvah. Ravno v Kamniku je bil poražen dosedanji podžupan in podpredsednik Šarčeve LMŠ Igor Žavbi. Kot da to ne bi bilo dovolj o volji ljudstva, lahko povemo še, da LMŠ v celi Sloveniji ni dobila niti enega župana. A kot pravi Šarec, “tako je pač v življenju”.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec in podpredsednik stranke Igor Žavbi, ki je bratranec slovenskega džihadista Roka Žavbija. (Vir: Twitter)

Ravno tako se Šarec ni želel opredeljevati o delu posameznih ministrov in je raje prevalil krivdo na delo manjšinske vlade, ki jo je sam sestavil. “Vidim, da se ministri trudijo, a jih včasih mogoče moti neusklajenost poslanskih skupin. Premalo je discipline in skupnih stališč, vsak včasih zaostri retoriko za vsako najmanjšo stvar.”

Saj ne, da so že vrabci na vejah ob sestavljanju koalicije 5+1 čivkali, da nekaj ne more biti v redu, če se vlada iz prejšnjih treh strank poveča na še tri dodatne in ima ob tem še vedno manj poslancev od prejšnjega mandata.

Prednostne naloge
Kot prednostne naloge vlade je Šarec izpostavil “zdravstvo, gospodarstvo in obrambno-varnostni sistem”, kar je naravnost presenetljivo glede na sprejete odločitve. Tako je Šarec odstavitev Alana Gederja s položaja načelnika Generalštaba Slovenske vojske pospremil s trditvijo, da je bil zamenjan zaradi težav z opremo vojakov. Kar bo vsem, ki spremljajo dogajanje, veliko presenečenje, saj je bil Geder imenovan na položaj potem, ko je zaradi katastrofalnih razmer z vojaško opremo odstopil njegov predhodnik Andrej Osterman.

Zdaj že nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske Alan Geder (Foto: STA)

Ker problemi z zdravstvom ostajajo, Šarec trdi, da “zdravstvo ne more biti domena ene stranke, ampak vseh strank koalicije”. Seveda, saj ne želi biti on tisti, na katerega se bo zaradi neukrepanja zlil ves žolč javnosti.

“Zagotovo bodo nabave v zdravstvu nepregledne, dokler ne bodo na vidnem mestu javno objavljeni vsi podatki o nabavah, za vsako zdravstveno ustanovo posebej.” Ob tem je Šarec napovedal še 100-milijonsko finančno injekcijo v zdravstvo, toliko “denarja potrebujemo, da zdravstveni zavodi ne bodo ustvarjali izgub”. Pa razumi, kdor more.

Obeta se poviševanje davkov
Zanimiva je premierjeva trditev, da se bodo v vladi “posvetili predvsem odpravi različnih administrativnih ovir in zagotavljanju stabilnega okolja” na gospodarskem področju. Ob tem pa želi Šarec zviševati minimalno plačo ter odpravo administrativnih ovir in predolgih postopkov. Ob tem upa, da bo naložb z visoko dodano vrednostjo čim več. Ob izpostavitvi, da se minimalna plača v Sloveniji vedno bolj približuje povprečni plači, pa Šarec pravi: “Uravnotežiti obremenitev dela, ki je pri nas visoka. Davek na dobiček pa je nizek.”

Foto: STA

Z drugimi besedami, obeta se povišanje davka na dobiček. Razlog za to pa je ravno 300-milijonski primanjkljaj, ki je nastal v proračunu, potem ko je ravno toliko denarja Šarec obljubil sindikatom. Država časti, financira tako kot vedno zasebni sektor. Kdaj se bo začela davčna reforma, Šarec ni želel odgovoriti, tako kot ne o odpuščanju ljudi, raje ima presenečenja. Je pa zato napovedal, da ne bo zniževanja DDV, ki ga je v času krize takrat “začasno” dvignila Alenka Bratušek. Kako bodo na te spremembe reagirala podjetja, pa bo pokazal čas.

Ivan Šokić

 • tohuvabohu

  Ko Šarplaninšek takole privzdigne bradico, ste lahko prepričani, da bo izvalil nov šarčizem.

  • SIMON ROZIC

   ….ki je obenem čisti idiotizem !

 • tohuvabohu

  Glede priznanja nemške majšine je bleknil: “Naša ustava je jasno napisana. Za to, da bi bili priznani kot manjšina, ne vidim možnosti.”
  Idiot. V ustavi ne piše, da to ni možno.

  • večni srb

   nemška manjšina pri nas ni možna, ker niso ogroženi ampak preprosto nočejo živeti pri nas, za razliko od srbov, ki niso več avtonomni v tem prostoru, saj ne mejimo več na njihova nacionalna ozemlja, živijo pa še vedo kot del nas.
   Lahko bi ukinili manjšinske pravice italijanom, če so pa sosedje in lahko prosto prehajajo mejo.

   • tohuvabohu

    Japajade. Nemška skupnost je pri nas avtohtona za razliko od Srbov in ostalih balkancev. Taka sta tudi italijanska in ogrska, pri čemer obstaja recipročnost. Pri Nemcih bi tudi lahko vzpostavili recipročnost. Pri Romih pa je seveda ne more biti.

    • večni srb

     Ampak mi smo po izvoru prednikov srbi, ki so nas okupirali in asimilirali germani in romani.

     • hle

      Kdo smo zaj po tvojem mi

     • večni srb

      podalpski cigani

     • test

      ne bos verjel, ampak se drzi upostevajoc dejstvo, da so cigani potomci indijcev, slovenski jezik pa dokszano del tamilskega prastarega jezika. ce pa gledamo na konotacijo ciganov v sodobnem casu, pa se sprasujem, ce slucajno tvoja srbska vukoje***na predstavlja referenco? Namrec jaz se nisem videl Slovenca, ki bi zelel ziveti v srbiji, poznam pa en kup Srbov, s tabo na celu, ki se se prigonili v Slovenijo!

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, pa ne samo to, da poznaš kup srbov, ki so se prigonili v Slovenijo, od koder podijo, nas, avtohtone! Balkanska blaznost!

     • tohuvabohu

      Zakaj so Turki tako zaostali? Zato, ker so bili 500 let v Srbiji.

     • Steiermark

      in še to so se jih s težavo losali, v začetku 20 . stoletja…… In srbi so ostali, tam, kjer so bili s turki!

     • hle

      Ne moreš vseh po sebi sodit

     • Darth Vader

      ahahahahahaha bedak polpismen :D kakšni srbi neki? lopovske bande balkanskih nesposobnežev, ki so jih povsod, še na hrvaškem, pozaprli kot zajce, vi boste pa del slovenskega naroda…….srbe na vrbe alpa naj spizdijo iz Slovenije

     • večni srb

      Pansrbska teorija izhaja iz dejstva, da so so ta del Evrope pač poselila slovanska plemena in so iz njih nastale prve sodobne civilizacije.

     • SIMON ROZIC

      Naj vam bo!, kot pleme vas pa lahko priznamo in kot- Turške
      “poturice” tudi !

     • Steiermark

      Naj si gredo po “priznanje” nazaj, domov, na balkan!

  • Steiermark

   en šipši jemlje prvico avtohtonim, do priznavanja njihovega – našega, obstoja, na lastnem ozemlju, kamor pa prav on in njegovi podporniki, balkanske nesnage in morilci, lopovi, ne spadajo!

 • večni srb

  Ženske v službi že dolgo ne jemljemo več kot slabo šalo, za to so poskrbele socialistične tovarišice, ki so bile zajebane kot pes. Ženske so še vedno šibkejši spol, vendar lahko zapiskajo na piščal, kar jim takoj prikliče kup moških na pomoč. Zato velja pri nas načelo, da za vsako žensko v politiki, stoji močan in vpliven moški, kar je nenazadnje tudi ideal tradicionalne družine. Tudi za Šarca pravijo, da je še vedno samo dvorski norček.
  Sicer pa je problem žensk čedalje hujši, saj z večanjem njihove politične vloge, strukture moškega sveta postajajo vse bolj izrazite. Včasih smo rekli, prej bo ameriški predsednik zamorc kot ženska in nismo se zmotili, saj so izrazito šovinistična družba, ki temelji na izkoriščanju in poudarjanju naravnih prednosti. Povedano drugače, če bi na svetu obstajale samo ženske, bi bila naša civilizacija bolj krhka in lepše okrancljana, okrutna pa še neprimerno bolj. Za moškega, je vsako življenje neponovljiv pojav, medtem ko ženska vidi ljudi kot nekaj, kar je nastalo kot del njihovih teles in lahko proizvedejo v poljubnem številu.

  • hle

   Bi rekel da ti še nikoli nisi delal v kolektivu kjer prevladujejo ženske ker drugače sigurno ne bi napisal tega kar si

   • Darth Vader

    feministke so duševno motena bitja

 • karpelec

  Ko bo velik, bo Macron. Kaj pa bo s šarcizmi, ko bo gledal rumene pajace, pa ne bo upal na spregled.

  • zokispoki

   Morda bo pa Makaron !

   • karpelec

    …brezglutenski.

 • Franjo Trojner

  Nič nepričakovanega, narcis Šarec se pač rad afna, kar pa tudi ni čisto nič čudno glede na razvito levičarsko teorijo, da se je človek razvil iz opice.

  • Novakec1

   Pol nej gre pa reklame snemat, tam se povečini znane sloovce afnajo

 • Janez Novak

  Koga briga, kaj pleteniči Šarec. Važno je, da dela, kar mu ukaže glavni stric iz ozadja. On že ve.

 • Darth Vader

  spizdi naj na smetišče zgodovine, smrad globalistična

  • VERZIFIKATOR

   Res lahko bi lepše se izrazil,
   bi za uzdo le prijel konjička,
   h konjedercu ga odpeljal, tička,
   pa živ krst bi tega ne opazil.

 • večni srb

  Denar ne more pomagati našemu zdravstvu, lahko samo začnemo uvažati profesorje medicine iz Švice in Amerike, ki bodo izobrazili boljše generacije zdravnikov ter tudi povedali kaj bodo rabili za bolj učinkovito diagnostiko in zdravljanje, prej rabimo pa čim več zdravnikov in zdravstvenih domov.
  Pa še to ni dovolj, najprej je treba vzeti sredstva za idiotske programe odvajanja od kajenja in zdravih misli, izdelati nacionalno strategijo zdravstva in spremeniti način kmetovanja, kar pomeni masovne migracije v naša podrazvita mesta,… pri nas ne bo nikoli več bolje.
  Lahko bi tačeli z Zakonom o obveznem zdtavljenju naših politikov, udbašev, velikih direktorejev in javnih uslužbencev, v zdravstvenem domu kraja kjer živijo, bomo takoj videli kako so jim všeč lastna zdravila.

  • bubamara

   Fakin je lepo rekel, da zdravstvo lahki reši večja delavnost. Dvigniti efektivo iz 5 ur na 6 ur je že eden korak. Večji korak bo pa uporaba možganov pri delu in uporaba računalniških programov za birokratske storitve, ki predstavljajo 50% dela zdravstvenih delavcev.

   • učko

    Jah, pa lopovske dobavitelje odfukat, pa odfukat polno ene druge birokracije, ki ne dela niti 5 minut na dan, pa zmanjšat razno razne stroške in ukinit nepotrebne stroške itd !

    • bubamara

     Dobavitelj ni nič kriv, če kupec sprejme njegovo ponudbo.

  • SIMON ROZIC

   Ne govoru na glas, ker bo tovariš Zemljarič takoj ustanovil firmo za uvoz
   dohtarjev in od vsakega pobral vsaj 50% provizijo, pa če je uporaben ali ne!
   …tako kot pri nogometaših! Šele po tekmah vidiš napake!

 • VERZIFIKATOR

  Brez okusa, brez, otipa, vonja,
  kaj je kmet s planin nam še povedal?
  Ah, seveda, da se ni zavedal,
  da tako je pač v življenju konja.

 • Black_hawk

  Spoštujem kmete, ampak tole je kmetavzarija!

 • bubamara

  Šarec je edini politik na svetu, ki je brez volilnega programa zmagal na demokratičnih volitvah. Tudi ni nič obljubljal na predvolilnih srečanjih. Tako da: butalci ste lahko naslednja 4 leta samo tiho.

  • učko

   Njegov volivni program je bil ta, da je rejniški otrok z juga bivše države pri slovenski družini. Zaradi tega ga je tud Janković obrajtau in dejau, da imata nekej skupenga. Uglavnem, sam da smrdi po čefurju, pa je “ta prau” !

  • Janez Novak

   Od kdaj je pa Šarec zmagal na volitvah? Tako butasti še Slovenceljni niso.

  • SIMON ROZIC

   Šarac se je samo prerinil v prvo vrsto med zgubaše !

   • karpelec

    Od zdaj naprej, bo samo še GA-GAL

 • Kučko pod pručko

  Še en Serpentinškov šarcizem

  Znastveniki si že tisočletja belijo glave, kako bi rešili zapleten filozofsko-fizikalni problem hkratnega sedenja na dveh stolih. To kar niso uspeli rešiti Sokrat, Platon in Aristotel, kasneje pa niti Einstein ter nazadnje najvešji um, nedavno preminuli Stephen Hawking, ki sta se mučila z zapletenimi matematičnimi rešitvami, je uspelo našemu premierju Šarcu takorekoč mimogrede.

  Ob hkratni kandidaturi Boštjana Vasleta za guvernerja Banke Slovenije in podaljašanje mandata direktorja Umar-ja, je vrli Šarec izrekel največjo dognanost 21. stoletja, s katero bo mimogrede prihodnje leto dobil tudi Nobelovo nagrado, z naslednjo trditvijo pa bo konec tisočletnih dilem.

  “Istočasno se ne da sedeti na dveh foteljih!”

 • črnaovca

  Kakor koli povedal je tudi da mu je malo mar kar drugi govorijo o njemu, z drugimi besedami ni mu mar za pasje lajanje v luno. Kaj to pomeni bomo pa videli. Lahko je samozavesten saj je sestavil vlado kljub temu da ni zmagal na volitvah, kdor zna zna

 • Janez Novak

  Vsako ljudstvo ima takšno oblast, kakršno si zasluži. Ljudje, ki fanatično sledijo Kučanu in Janši, si pač ne zaslužijo česa boljšega.

 • Foglof Tunek

  Prekprokleti prasci desničarski pokvarjeni in lažnivi !!! Šarec vam je lepo povedal, da ste medij ki se ukvarja s sovražnim govorom in fake news poročanjem. Volitve je Princ Teme izgubil, zato ni mogel sestaviti vlade in to vas boli. BOLI, BOLI, JOJ KAKO BOLI !!!

  • tohuvabohu

   Vidim, da tebe marsikaj boli, govedo zarukano udbokomunajzarsko.

 • Foglof Tunek

  Marjan Šarec za Siol.net: “Lahko tvitajo ali pišejo, kar hočejo. Konec je!”

  Foglof Tunek: “Ste čuli…KONEC JE !!!…NoraTV in ničvredna Demokracija se lahko na zobe mečete in laplate in laplate…sam ne bo nič pomagalo. GOTOVI STE !!!”

  • tohuvabohu

   Julike je konec, anede haloški davitelj? Naj ji bo lahka haloška zemlja.

 • VERZIFIKATOR

  MIMOGREDE

  Naj mi, prosim, tukaj kdo pomaga,
  Gederja ne ločim od Ermenke,
  zgledata oba mi kot jeklenke,
  mar očala potrebujem draga?

  • tohuvabohu

   Nova mera, nova vaga,
   to se men najbolj fržmaga.
   Šviga švaga čez dva praga,
   metla prava je razlaga.

 • Foglof Tunek

  Marjan Šarec, predsednik 13. slovenske vlade, ni človek velikih besed. Pri napovedih in obljubah je previden, pri analizi stanja pa se najraje zateka k metaforam. “Ker me ljudje tako najbolje razumejo,” poudarja 41-letni Šarec, ki je v slabih treh mesecih prebrodil vse čeri, med njimi tudi prvo vladno krizo. Nima iluzij, da bo mandat miren. V pogovoru je razkril tri ključne projekte te vlade, svoj obisk na Sovi, diverzijo na ministrstvu za finance, razloge za zamenjave v vojski in policiji, zakaj ga napadi z desnice v resnici ne ganejo … Vir: siol.net

 • Foglof Tunek

  Šarec: “Veste, v avtu sedijo štirje ljudje, trije so starejši vozniki, tokrat sopotniki, vozi pa ga mladi voznik. Vse oči bodo uprte v mladega voznika. Tako pač je v življenju.”

  Foglof Tunek: “Tisti trije starejši vozniki bi lahko bili SDS-ove dementne ofce…mlad voznik pa Marjan ali Luka. Ja, ja…tako je.”

  • tohuvabohu

   Marjan ali Luka, isto sranje.

 • Janez

  Dobro jutro Tunek,
  Kako si kaj ?
  So te tvoji šefi – po ljubljansko “MAČKI V ŽAKLJU”
  PREJLE NADRLI,
  DA ČISTO BREZ VEZE PIŠEŠ?!
  In, da že iščejo zamenjavo zate – ja?
  Saj
  boš res na vodi in na nafehtanem kruhu pristal
  PA
  ŠE PSIHIČNO POSTAJAŠ ČISTO RAZRVAN: bojo res prišli pote
  in te odpeljali na
  “OKREVANJE DUŠE”. Tako se Ti nam vidiš. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  “THEY ARE COMING TO TAKE ME AWAY”
  a že znaš to pesem. Zdi se, da se nanaša nate.
  VSI SE TI SMEJIJO
  https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57.37151j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Foglof Tunek

   Dobro jutro Janezek…a si imel gnes vjutro “petelinji zajtrk”?… A nisi? Ti tič več ne stoji?…Jas sn Juliko nategno dvakrat…še zdaj ima nasmeh na obrazu :)

   • Janez

    JULIKE – tvoje
    kmalu ne bo več.
    Ti
    JO AFROISLAM MIGRANTI SUNILI, JO FENTALI,
    JO SPEKLI
    IN JO POŽRLI.
    Glede “petelinjih zajtrkov” ne skrbi zame,
    Toliko
    tisočev večerov in noči – kot sem jaz preplesal v Festivalni in drugod
    ter
    pretelovadil z zelo ok damami vodoravno, v toplicah itd.- o tem lahko ti samo sanjaš.
    Slišim,
    da t.i. ” mački v žaklju že iščejo zamenjavo zate” .
    Dejansko ” noro” deluješ:
    pišeš
    PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU –
    TI
    SAM PA NATROSIŠ NA MILIONE PSOVK I
    Zdi se, da se ti čas izteka. A boš šel med “KRALJE ULICE”? L.R. Janez KepicKern KOMENDA

    • Miro

     kakšen fukač…..

     • Foglof Tunek

      Janez L.r. KOMENDA…
      J.K.K. 66 LET, NEKAZNOVAN,
      NEALKOHOLIK, NEKADILEC, REDNO JEMLJEM VIAGRO…
      UPOKOJENEC S 40 LET DEL. DOBE…
      želi spoznati partnerico enakih lastnost.
      Škrbavost in ena lesena noga ni ovira…
      tudi JAZ, JANEZ L.r. nisem NAJBOLJ LEP :)

     • Janez

      To
      si ti potegnil
      iz
      TVOJE BOLANE, FOVŠLJIVE FANTAZIJE.
      Gospo ob sebi imam,
      tisto o letih, o nekaznovanosti – pa drži itd.
      O viagri pišeš ti
      – jaz je še nisem imel ne na očeh ne, da bi jo kupil.
      Ne
      uporabljam takih zadev.
      Ti
      TUNEK, JAZ NISEM ČLAN NE – SDS
      ( dobre pobude te ok stranke podpiram) – niti nisem v kakem
      t.i. neformalnem omrežju: številni ok znanci, zlasti pa znanke
      – mi vse
      povedo.
      TEBE RES ČAKA POT – V SZEGED, NA MADŽARSKEM,
      DA POIŠČEŠ SLEDI
      ZA
      ŽENSKO, KI JE RODILA – ZLOBNEGA – J.B. TITA OZ.
      T.I.
      JOSEFA F. A M B R O S A – ki se je lažno predstavljal kot Josip BROZ.
      Ali
      se že kaj učiš madžarsko?
      Nauči se poljsko :
      ŽENSKA, KI JE RODILA POLIT ZLOČINCA T.I. MARŠALA J.B.TITA
      grofica Maria ERDELYI je bila poljska plemkinja,
      NI
      VELIKO ŽIVELA NA POSESTIH PRI SZEGEDU.
      Dokler nam ne napišeš dekliškega priimka
      “grofne” Marije ERDELYIte jaz in moji znanci
      nimamo
      za res veščega “J. BONDA”.
      IMAMO TE LE ZA
      NAPOL- PENZIONISTIČNEGA
      EX KP, ZK “UUAA” “SLUGO”
      EX “PARTIJA ŽE POKOJNIM ŠEFOM” Zdiš se nam tak. .L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
      P.S.
      POŠTENJAKAR SRB – MOMČILO JOKIĆ O
      – Mariji ERDELYI, poljski grofici, ki je rodila “MARŠALA TITA”
      https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57.23401j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    • Svele

     Črta in Jakoba ne bo kmalu več bolj manj

 • Foglof Tunek

  Šarec: “V javnosti slišimo le gospoda Batagelja, gospoda Boscarola in mogoče še takšnega, a ogromno drugih podjetnikov, s katerimi govorim, pa jih nikjer ne vidimo, zadev ne vidi tako tragično.”

  • učko

   Ti se sploh ne pogovarjaš ne s podjetniki, ne z zaposlenimi pri njih! Ti si tipična “režimska rit” !

 • janko

  Napovedujem BORBO proti levičarskemu antislovenstvu in migracijam! Jaz, ki sem v 50 letih celodnevnega več kot garaškega dela, z vložkom res vsega časa in vsega zaslužka revno vaško podrtijo spremenil v trajno lepo donosno sodobno stvar!

  1. borba proti antislovenstvu:
  preko 40 malih narodov v Evropi je izginilo v zadnjih stoletjih. Slovenci nismo! Danes imamo celo svojo državo, varovano v EU. Vendar še nikoli nismo bili tako blizu uničenja – nasilna vlada kontinuitete, ki teži k razgradnji družine in narodov! In muslimanski vdor v Evropo, silnejši kot kadarkoli.
  Protiukrep:
  IMEJMO tako kot naši dedje – 10 – 15 OTROK!!
  Sociala levuharjev je neomejena, tudi naša zemlja je rodovitna, lahko nas preživlja 17 milijonov! Slovenci smo garači, otroci levuharjev pa ne, so leni in homiči; narava sama jih bo izločila!

  2. proti imigracijam:
  to je levičarski svetovni multimilijardni projekt – uničiti narode, krščanstvo (ampak NIKOLI ne bo satan premagal cerkve) in humano svobodo zahodne civilizacije. Vsaka živalska vrsta se združuje v skupnost vsaka skupinica ljudi iste narodnosti ima svoje skupnosti po svetu, družina je osnovna celica človeka in vsake živalske vrste…. Levičarji kot vedno – po svoji nebogljeni pameti in trmi blodijo proti večnim zakonom narave in Neba.
  Protiukrep:
  POMAGATI NA VSE MOŽNE NAČINE VSEM IN VSAKOMUR AMPAK PRI NJIH DOMA, ne pa z uvažanjem tako zelo različnih ljudi.

  • Miro

   Rambo po desničarsko….če je vseh 100 vnukov, ki jih je imel tvoj deda, kot ti, potem, bog nam pomagaj

   • janko

    Miro, nič ne stokaj, samo podpiši zavezo k tej deklaraciji! To ti bo najčudovitejši korak v lajfu!

  • Nata

   Bravo !!

 • RATATA

  Šarc bi najmanj škode naredu, če bi šel igrat vlogo znanstvenika na Inštitut Jožefa Štefana.

  • tohuvabohu

   Tam imajo takih že preveč.

   • RATATA

    Tega ne vem, da jih imajo na IJŠ takih preveč, ker sem jaz na Inštitutu Marije Terezije. Edini tak.

 • xtc

  Šarec je izpadel popoln kreten dejansko papagaj,ki ga naučijo gospodarji,kot tistega pred njim ponavljati iste fraze in floskule.
  Šarec posvojenček-ni nikakršen nov obraz je obraz Kučana in rdeče mafije,dejstvo pa je ,dsa počne isto,kot so počeli Kučan in ostali komunisti v SFRJ,dvigovali davke,delali birokratsko prezaoslenost in ostale socialistične norije,zato tudi SLO koraka po isti poti kot jo je SFRJ.
  Nadalje,raje se vprašajte kako je človek,ki je komaj izdelal lesarsko šolo izdelal AGRTF?
  Ali po domače popoln butl,ki še late ne zna shoblati dobi akademski naziv?
  Hallllllo in tak bo vodil firmo(državo)?
  No intervju je pokazal njegov dejanski IQ neumnosti,traparije in sistem papagaja med tem pa se država seseda na vseh področjih,kaj še le bo ko bo pritisnila kriza?
  Hja?
  Dvignili bomo DDV,minimaslne plače,davke in prispevke pa bo-SAMO KOMU?Večine firm takrat nebo več.

 • Shadow

  So stvari, ki jih je potrebno urejati na ulici – žal je to tako. Francoze si lahko vzamemo za zgled. Oni poznajo in udejanjajo tisto, čemu se reče preprosto “Enough is enough!” Že velikokrat v zgodovini so bili na ulici in tudi danes so.

  Za trenutno slovensko vlado, vpeto v mafijo in globoko državo zahojenih komunistov, bi bila “ulica” nekaj najhujšega, kar se jim lahko zgodi. Tega se boji vsaka leva vlada. Vendar so Slovenci brez jajc, brez poguma in brez hrbtenice, da bi temu enkrat za vselej naredili konec kar na ulici.

  Prevelik delež prebivalstva je prisesan na državne plače preko državnih in paradržavnih firm. Te ne bodo naredili nič. Prevelik delež družin je prisesanih na dobaviteljske verige državnih firmam, Tudi te ne bodo prišli na ulice. Obupno preverlik je delež jugovičev, ki jih boli za Slovenijo in tudi te ne bodo naredili nič za Slovenijo. Potem je tu armada upokojencev, oropanih dostojanstva in dostojnega življenjskega standarda na stara leta, apatičnih in brez energije, da se postavijo po robu, zato volijo Erjavca (kako žalostno).

  Milenijci so pa itak za luno in jim je g. Mesec najboljša opcija na volitvah.

  Zato se bojim, da skorajda ni več možnosti za spremembo. Bolana, mentalno pohabljena in v pretežni meri s korupcijo prežeta država. Problem tako majhne države je tudi v tem, da lahko prevelik odstotek prebivalstva sloni na državnih dojkah in sesa mleko. In to postane de-facto standard.

  Za poštene podjetnike, garače in zavedne Slovence postaja tole “Wrong place & wrong time”.

 • Janez

  TUNEK ?!
  Ti
  ex baje “James BOND” – DAJ – DA VIDIMO TVOJE ZNANJE !?
  Zakaj
  Je
  Ex FNRJ OZ. SFRJ
  imela

  P O L J S K O HIMNO?
  Če
  TO NE VEŠ – “NIMAŠ POJMA” – KOT SE REČE ! L.r.. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s
  . HEJ SLAVENI

  https://www.google.si/search?q=himna+fnrj&oq=himna+fnrj&aqs=chrome..69i57.10852j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Stajerka

  nevaren avtokrat……milo povedano, ni mi všeč njegova retorika in želja po absolutizmu……no go zone!

 • Janez

  TUNEK !
  Se zdi – ” NIMA POJMA”
  – NE O DEKLIŠKEM PRIIMKU POLJSKE
  GROFICE Marie ERDELYI
  – PRAVE MATERE – JOSEFA F. A M B R O S A – = J. B. TITA ,, EX ZLOČINCA – T.I” MARŠALA TITA”

  TUNEK !
  Niti tega ne ve – se zdi
  KAKO JE Z ” LEVICA” Luko MESCEM I
  IN Z NJEGOVIM
  – PITJEM PIVA: jaz vsaj to vem, da LUKA MESEC IZ “LEVICE” SPIJE “BREZ PROBLEMA”
  KAR
  TRI VELIKE VRČKE PIVA – ENEGA ZA DRUGIM !
  Videl sem ga na svoje oči lani poleti,
  v lokalu Pelikan pod Metalko je gladko
  LUKA MESEC
  IZ “LEVICE” BRZ VSAKEGA PROBLEMA – SPIL KAR – TRI VELIKE VRČE PIVA !
  TUNEK !?
  A?
  JE “LEVICA” LUKA MESEC – ALKOHOLIK ? Daj povej nam. L.r. Janez Kepic-Kernn KOMENDA

 • tohuvabohu

  “Zagotovo bodo nabave v zdravstvu nepregledne …”
  Hehehe. Dokler ne bodo pregledne, domnevam.

 • učko

  Šaro se spozna sam na “babe k’ so žabe” !

 • Steiermark

  Pokveka, sploh ni bila izvoljena ampak si je svoje mesto “izboril” z umazano igro, ki je edino, kar zna tudi, samo igrati! Pokvarjenec jugobalkanski, ki se želi maščevati nam Slovencem, ker sam to ni nikoli bil in nikoli nebo – kar dokazuje s svojo zvitostjo oz. “nadmudrivanjem” in sovraštvom do avtohtonega naroda, v Slovniji! Sicer pa naj povpraša psihoanalitika Vodeba, kakšno mnenje ima o takšnih, kot je rekel, psihopatih!

 • Joško

  Enkrat glumac, celo življenje glumac; vsebine pa nobene. 100 dni vladanja je minilo, pa še nobenega konkretnega zakona.

  • tohuvabohu

   Prej so se mu smejale babe, zdaj pa cel narod.

   • Slovenka

    Babe ja, pametnim ženskam pa je ob Serpentinškovih umotvorih šlo na bruhanje.

    • tohuvabohu

     Pametnih ponavadi ni bilo tam.

  • karpelec

   …če pa nima ljudi, kdo bi delal.

 • Joško

  Levaki, kot stara izrabljena gramofonska plošča ste; vedno eno in isto gonite.

 • dob

  Čakalne vrste so pipica za dotok dnarja v njihove žepe.

  Dokler obstajajo čakalne vrste, nam oni obljubljajo skrajšanje vrst. Ampak za to rabijo vaš dnar! Več dnarja! Še več dnarja!
  Dokler so čakalne vrste, bodo denar vedno lahko izsilili. Če jih ne bi bilo, bi se ta dotok ustavil, tega pa ne bodo dovolili. Zato bodo čakalne vrste ostale.
  Če bodo potrebovali zase več denarja, se bodo še podaljšale.

  Komunizem sam ustvarja pomanjkanje. To počne namenoma, sicer bi p sistem komunizem propadel. V obilju jih noben ne bi “jebal dva posto!” Ali po slovensko: naj jih koklja brcne u pizdu materinu!!!

  Od tega dobro živi vsa režimska elita, ker je to luknja, ki jo moramo državljani nenehoma polniti (to je nacionalni interes!). Sicer nismo patrioti!

  • FORT WORTH

   Kucan je mnenja, da je Kristus na krizu umrl od smeha.
   To nam ze ves cas pripoveduje s svojim jebenim nacionalnim (beri) : lopovskim interesom.
   In samo se talibani mu prikimavajo.

 • xla

  Za koga ste na Nori24? Za delavca ali kapital? … zaenkrat navijate za kapital :(

  • antimur

   V kolikor boš metal ven tako neumne, te bo metercvanzig hitro vključil v vlado. Kako ti ni jasno, da so kučanisti pomešali vse ideologije, uporabljajo pa od vsake samo tisto najslabše. Če nisi slep in omejen, boš lahko ugotovil, da jim je kapital zelo pri srcu, ostalim pa delijo socialne drobtine, tudi fašizem jim je zelo pri srcu, vsaj v sodstvu in medijih, pa tudi, če jim je kdo napoti nimajo pomislekov uporabiti fašističnih likvidacij, komunizem pa jim pride prav, za revolucionarno pleničarsko golazen, ki brez zvezde in Kučana z njegovo golaznijo pogagajo kot so dolgi in široki, sevsda pa tudi obratno.

   • xla

    lol

 • Janez

  MARŠAL J.B. TTITO !
  Zakaj je zločinski T.I. “MARŠAL J.B.TITO”= JOSEF F. A M B R O S !
  DOMNEVNO
  “UKRADEL IDENTITETO”
  UBOGEMU ŠLOSARJU JOŽEKU BROZU IZ KUMROVCA?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  ALI KDO TO – OD VAS BEROČIH – VE?!
  -SRB, POŠTENJAK – Momčilo JOKIĆ
  JEDINO JA ZNAM, KO JE BIO TITO
  JOSEF F. A M B R O S = J.B. TITO

  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić&aqs=chrome.0.69i59l3j69i57.16000j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • xla

  Me prav zanima, koliko od vas desnopolnih je sploh prebral ali pogledal pogovor? In morda razumel, kaj je povedal, ne pa da spet sledite neumnostim Nore24.

 • antimur

  Kakorkoli, za kučaniste je Šarec in njegova ministrska ekipa dobra, za nas domoljube pa nikdar ni bila in ne bo, saj so v njej sami Kučanovi nastavljenci in omejenci. Da gre s Kučanom in njegovo golaznijo k zanesljivemu koncu, priča dejstvo, da nimajo več koga nastaviti, razen pokvarjencev, bedakov in antislovencev,. Trdno sem prepričan, da se je tudi Kučanu do konca zmešalo, v nasprotnem ne bi nastavljal takšen pokvarjen, butast in za Slovence povsem neuporaben odpadek.

 • Caetano

  Kot bi poslusal butec in butec. Jansa je bil zadnji, ki je znal voditi vlado potem pa sam levicarski polom.

 • Slovenka

  Slovenijo lahko reši samo še Bog.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • Andrej

   Ne more. Dobili smo volilne listke in sami obkrožili to, kar smo. In zdaj to imamo.
   Proti neumnosti tudi Bog ne more nič. Dal nam je pamet, ampak, če je ne uporabljamo…

 • Zgornji

  Menda je tale Hinavski žavbon posilil bivšo punco od nekega znanca iz Kamniških koncev, …

 • Andrej

  Serpentinšek prav gotovo meni, da za svoje predstave še nikdar ni dobival tako dobrih honorarjev.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!