V SDM ob dnevu žena poslankam podarili rože s sporočilom: “Ženska naj ostane ženska”

Vir: Slovenska demokratska mladina

“Ob dnevu žena smo obiskali državni zbor in poslankam podarili rože z jasnim sporočilom: ŽENSKA NAJ OSTANE ŽENSKA! Vsem ženskam čestitamo ob 8. marcu! Ostanite izjemne. Ostanite ženstvene. Ostanite ženske,” so na Twitterju zapisali iz Slovenske demokratske mladine. 

Mednarodni dan žena, ki ima svoje začetke v boju za delavske pravice žensk v Združenih državah Amerike iz začetka 20. stoletja, so si prisvojile komunistične diktature v Evropi in ga obeleževale z ideološkimi počitnicami ter praznovale na pompozni način. Zahodna misel se je dolgo časa ukvarjala z emancipacijo žensk, kar pa se je na neki točki sprevrglo v ukinjanje spolov. Spomnimo, celo predsednik vlade Robert Golob je lansko leto “ženskam in vsem, ki se identificirajo kot ženske” čestital za praznik. Žalostno je, da so po letih boja za pravice, ženske očitno zopet ogrožene.

Vir: Slovenska demokratska mladina

Slovenska demokratska mladina je ob jasnem sporočilu, ki so ga zapisali tudi kot posvetilo na rožah, na Twitterju tudi spomnili na vladne obljube glede “popolne enakosti žensk”.  “Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk, so Socialni demokrati opozorili, da je čas za popolno enakost žensk in moških. “Če bomo SD sestavljali naslednjo vlado, bo sestavljena 50:50 z enakim številom moških in žensk”, so zapisali. Prišli so v vlado in njihova vlada ima 14 ministrov in 7 ministric. “Obljube razne, še vedno prazne,” pa so zapisali v SDM.

Slovenska demokratska mladina

Vsem ženskam pa so ob dnevu žena vse najlepše zaželeli tudi v stranki SDS.

Sara Kovač