Se je Violeti Tomić povsem zmešalo? Medtem, ko obupani Venezuelci rušijo svojega diktatorja, je za poslanko ZL tamkajšnji komunizem vzor!

Foto: YouTube. Violeta Tomič pred venezuelskim veleposlaništvom v Ljubljani.

Medtem ko je venezuelska ljudska vstaja proti zatiralcu demokracije in človekovih pravic, komunističnemu predsedniku Nicolasu Maduru minuli petek dosegla vrelišče, saj so v bližini drugega največjega venezuelskega mesta Maracaibo študenti zrušili kip pokojnega diktatorja Huga Chaveza, slovenska parlamentarna stranka Združena levica še vedno tava v zablodi, da je Venezuela vzor za socializem, in si takšnega političnega sistema želi tudi v Sloveniji. Nekdaj najbolj bogata država v Južni Ameriki, ki je z vzponom Chaveza na oblast ob koncu 90. let prejšnjega stoletja gospodarsko povem potonila, je namreč v teh dneh praznovala 207. obletnico podpisa deklaracije o neodvisnosti, venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani pa si je ob tej priložnosti za govornico pred zgradbo ustanove omislilo kar poslanko Violeto Tomić, ki je v kamero hvalila venezuelski vladajoči režim in hkrati žalovala za razpadom Jugoslavije. Na Facebooku sta njen video všečkali samo dve osebi, pa še to ena latinskoameriškega porekla, kar priča o tem, da Tomičeve nihče več ne jemlje resno.

“Pozdrav Venezuelcem! V imenu ekosocialistov Slovenije, Združene levice in mene osebno izražam veliko podporo venezuelskemu ljudstvu in njegovi nesmrtni revoluciji,” v videoposnetku, ki ga je na svojem uradnem Facebook profilu objavilo venezuelsko veleposlaništvo v Ljubljani, Violeta Tomić nagovarja v Sloveniji živeče Venezuelce. “Mi, ki smo živeli v Jugoslaviji, ki je bila vzor socializma in neuvrščenosti, dobro vemo, kako je, ko izgubiš svojo neodvisnost in suverenost. Kako je, ko zamenjaš bratstvo in enotnost za lažno demokracijo. Kako je, ko zamenjaš socialno državo za nekaj materialni dobrin,” v svojem slogu pripoveduje Tomičeva.

Ob praznovanju 207 obletnice podpisa listine o deklaraciji neodvisnosti Venezuele, Slovenci izražajo solidarnost z našo državo. / En el marco de la celebración de los 207 años del primer grito de la Independencia de Venezuela, los eslovenos expresan solidaridad con nuestro país #YoSiMarchoPorLaPaz

Posted by Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Eslovenia on Wednesday, April 19, 2017

Poslanka Združene levice kar v imenu vseh Slovencev Venezuelcem sporoča, da dobro ve, kako je, “ko zamenjaš socializem z brezčutnim kapitalizmom, ki mu ni mar ne ljudi, ne planeta. Zato smo v naših mislih in naših srcih z vami. Vztrajajte na začrtani poti, kajti vi ste naša luč.”

Venezuela je že več mesecev v hudi politični krizi. Foto: EPA

Je rušenje kipa Huga Chaveza začetek demokratične revolucije, ki pomeni konec komunistične diktature?
Ob tem poslanka pozablja, da je kapitalizem za razliko od komunizma sistem, ki deluje, nasploh pa je njeno poveličevanje venezuelskega diktatorskega režima povsem skregano z zdravo pametjo. Prvič, Tomićeva v svojem videoposnetku trdi, da je venezuelski socialistični sistem lahko za vzor, čeprav je država že več mesecev v politični krizi, saj državljani nimajo niti za hrano, predsednik Maduro pa zatira demokracijo in nasilno obračunava s političnimi nasprotniki in protestniki. Drugič, Tomićeva Venezuelcem sporoča, naj se nikar ne odpovejo komunistični revoluciji in s tem svojemu predsedniku, češ da si jih “pokvarjeni Zahod” nikoli ne bo pokoril. Dogodki zadnjih dni v Venezueli pa  ravno nasprotno  pričajo o tem, da je komunistična diktatura tik pred zlomom.

Minuli petek so študenti v mestu Villa del Rosario v zvezni državi Zulia, 50 kilometrov od Maracaiba, zrušili kip Huga Chaveza v naravni velikosti, njihovemu vzoru pa so sledili tudi protestniki po drugih venezuelskih mestih, kjer so rušili zidove z grafiti bivšega predsednika.

Naj spomnimo; Venezuela je bila v 20. stoletju dolgo časa najbogatejša južnoameriška država, neposredno po drugi svetovni vojni celo četrta najbogatejša na svetu glede na BDP na prebivalca, a njena odvisnost od izvoza nafte jo je v času največjih svetovnih gospodarskih kriz in padcev cen derivatov venomer pahnila v hudo recesijo, inflacijo in revščino, ki ji ni videti konca.

Chavezov naslednik Nicolas Maduro, prav tako iz Združene socialistične partije, je z nadaljevanjem zgrešene politike Venezuelo pahnil v bržčas največjo krizo v njeni zgodovini, saj ljudje množično bežijo iz države, najpogosteje s čolni na bližnje Karibske otoke, ob tem pa tvegajo svoja življenja.

Zrušen kip Huga Chaveza v bližini Maracaiba, drugega največjega mesta v Venezueli. Foto: YouTube

Venezuela ima največje zaloge nafte na svetu, a je ne more drago prodati v tujino
Pisali smo že, da se je lahko Hugo Chavez v času visokih cen nafte na veliko zadolževal v tujini, dobrine pa je najnižjim slojem prodajal pod ceno proizvodnje produktov, da bi bili vsem dostopni. Tako je pokojni diktator uničil domačo proizvodnjo, saj so postali domači proizvajalci hrane in blaga nekonkurenčni in dražji, zato so preprosto zaprli svoje obrate. Venezuela je s Chavezom postala izrazito odvisna od uvoza dobrin iz tujine, kar si je seveda lahko privoščila, dokler so bile cene nafte visoke.

Ocenjujejo, da nafta trenutno predstavlja kar 90 odstotkov vsega venezuelskega izvoza; z naftnim denarjem je Chavez revnejšemu sloju dodeljeval draga socialna stanovanja, plačeval ljudem zastonj izobraževanje in odpiral nove službe, največji del denarja pa razdelil svoji družini in prijateljem. Ko so, začenši s svetovno gospodarsko krizo leta 2008, cene nafte hudo padle, se je venezuelsko gospodarstvo čez noč sesulo.

Chavezov režim se je v času visokih cen za sodček nafte lotil nerazumnega zapravljanja denarja; gradil je nove železnice, ki so danes nedokončane in propadajo, gradil je nove bloke s socialnimi stanovanji, ki se podirajo, gradil je nove avtomobilske tovarne, ki so jih vmes že zaprli, število zaposlenih v državni naftni firmi PDVSA pa je potrojil, čeprav se je proizvodnja zmanjšala. Na trgovinskih policah je zmanjkalo tudi najosnovnejših potrebščin in hrane, ki jo je država le še uvažala. Toda Združena levica vidi v takšni državi s takšno politiko vzor za Slovenijo!

Že skoraj 10 odstotkov Venezuelcev brska po smeteh
V preteklosti smo na Novi24TV že poročali, da najnovejše študije razkrivajo, da kar 2,4 milijona Venezuelcev brska po smeteh in išče ostanke hrane, da bi preživeli. Številne venezuelske matere ne najdejo več drugega načina, kako bi nahranile svoje otroke, zato po smeteh brskajo za na pol gnilimi paradižniki, mesom, ki mu je pretekel rok trajanja, zakisanimi mlečnimi izdelki. Katoliška univerza Andres Bello v glavnem mestu Caracas ocenjuje, da se 8 odstotkov Venezuelcev preživlja z ostanki hrane iz smeti, približno 35 odstotkov prebivalstva pa se sooča z revščino. Kar 72 odstotkov Venezuelcev si trenutno ne more privoščiti treh obrokov na dan.

Ob praznovanju 207 obletnice podpisa listine o deklaraciji neodvisnosti Venezuele, Slovenci izražajo solidarnost z našo državo. / En el marco de la celebración de los 207 años del primer grito de la Independencia de Venezuela, los eslovenos expresan solidaridad con nuestro país #YoSiMarchoPorLaPaz

Posted by Embajada de la República Bolivariana de Venezuela en Eslovenia on Wednesday, April 19, 2017

Država se sooča tudi z astronomsko inflacijo, bolivar ni vreden več niti počenega groša, a ker je vsak naslednji dan še slabše, Venezuelci svoj denar panično menjajo v druge valute. Bo že držalo, da je kar nekaj podobnosti z razmerami v Jugoslaviji ob koncu 80. let, toda pozor: po mnenju Violete Tomić iz ZL je to vzorna socialna država, kakršne si želi tudi na sončni strani Alp!

Ali Maduro financira Tomićevo, Kordiša in ostale člane Združene levice?
Venezuelci že več mesecev protestirajo proti Madurovemu režimu, želijo si vrnitve demokracije, toda opozicija je zatirana, predsednik si je pokoril celo sodstvo. Tuji mediji poročajo, da je samo v mesecu aprilu nasilne smrti umrlo skoraj 40 miroljubnih protestnikov, na stotine je bilo ranjenih, več kot 1700 ljudi je bilo aretiranih. Komunisti so vzpostavili celo vojaška sodišča za civiliste in politične zapornike. Človekoljubne organizacije, kot sta ONU in Amnesty International, niso ostale tiho ob eklatantnem kršenju človekovih pravic.

Že Chavezov režim (zdaj gre po istih stopinjah tudi Maduro) je poskrbel, da se je financiralo levičarske podmladke v Španiji z več milijoni evrov, da bi širili dober glas o venezuelski komunistični revoluciji, zaradi česar je na Pirenejeskem polotoku takrat izbruhnila cela afera, medtem ko daje nastop Violete Tomić slutiti, da Maduro zdaj nekaj podobnega počne tudi v Sloveniji. Nenazadnje sta Violeta Tomič in Miha Kordiš pred časom na stroške venezuelskih davkoplačevalcev letela iz Madrida v Caracas, in to kar z nekdanjim Chavezovim vladnim letalom in bila nad videnim navdušena. Nič čudnega, da si želita takšno komunistično razkošje pripeljati tudi v Ljubljano, pa čeprav na račun vseh Slovencev!

L. S.

 • VERZIFIKATOR

  Iz arhiva Združene resnice

  Kim Žon-gler

  VOLIVNI KONGRES V PJONGJANGU

  V Pjongjangu zdaj ponovno gre zares,
  se zbrala vsa je Združena resnica,
  v ozadju slika vélikega strica,
  je spet v Koreji Severni kongres.

  Volili bodo vodjo združevalci,
  po levem ki so rokovanju znani,
  naslavljanju s tovariši predani,
  zadevo spremljajo poročevalci.

  Se prvič kandidatov več predlaga,
  v deželi to je pravi presedan,
  kot palčku če bi rekli velikan,
  a enemu bo le pripadla zmaga.

  Na slavnostnem odprtju vsi rohnijo,
  bentijo čez denar in kapital
  ter tlačijo vse vprek tja v en predal,
  raztrgali bi Azijsko unijo.

  Potem strasti s taktirko umirijo,
  začenja se voditelja izbira,
  kongres glasove združene nabira
  in s ploskanjem predstavljajo vizijo.

  Poslali naj na Mesec bi raketo,
  zdaj Kim-Jong-Luka nič se ne zamuja,
  za kozmonavta mladec se ponuja,
  voditelj biti hoče, resno vzeto.

  Vprašljiva z Mesca bi bila vrnitev,
  za Kim-Jong-Luka to pač ni ovira,
  med zvezdami mladenič rad šofira,
  a predlog doživel je zavrnitev.

  Za njim se drugi kandidat predstavi,
  z imenom znamenitim Kim-Il-Hanček,
  prečuden vendar to je Koreanček,
  je predlog, naj performans si popravi.

  Če že nositi Hanček hoče hlače,
  naj s pasom si jih vedno le zapenja,
  naramnice za pas naj si zamenja
  in manj nervozno naokoli skače.

  Skandira množica izza kongresa,
  en predlog sam je zanjo zveličaven:
  naj karseda bo vodja prepoznaven
  in kakor zmaj besede naj iztresa.

  To vodja ostrega naj bo pogleda,
  da vsem Korejcem kri bo zledenela,
  Resnica združena pa bo vesela,
  ker vodja najbolj ta korejsko zgleda.

  Odpadel s tem je še najmanjši dvomič,
  kdo člen je najmočnejši v vsej Koreji,
  kdo torej naj sedi na zgornji veji,
  voditelj novi, to bo Kim-Il-Tomič.

  Tako lahko se igra nadaljuje,
  saj Kim-Il-Tomič vendar je igralec,
  da srečen bo komedije gledalec,
  v ozadju stric že nov scenarij snuje.

 • VERZIFIKATOR

  Kim Il Tomi

  KO TO TAMO

  Ko to tamo kao Kinez pilji?
  Čini se da Maov je blizanac.
  Nije Kinez, nego Koreanac,
  Misliš onog što u lijevo škilji?

  Ko se tamo uvijek nešto sprda?
  Navodno u pozorištu glumi.
  Nije, nego dere se u šumi,
  jezikom bez svake pauze mrda.

  Ko se tamo mangupiše stalno?
  Kažu da je poslanik sa juga.
  Ajde, jadnik, urođena tuga,
  misli da nastupa teatralno.

  Ko to tamo viče stalno Čavez?
  Kažu da je pobjegli Kubanac.
  Samo skroz zalutali Bosanac,
  htio bi se vratiti u kavez.

  Ko to tamo priča jezik strani?
  Kažu da je, bolan, poliglota.
  Bježi, ako nije te sramota,
  tog luđaka uvijek se okani.

 • FORT WORTH

  Glupa ludaca se rece v njenem jeziku…
  Odpelji si svoj komunizem v Bih.

 • Vladimir

  a je to ona koja igra ciganku v srbski nadalevanki KURSAĐIJE

  • janez zorman

   Ne, nič ne igra, taka je !

  • KIKI

   Točno ta Violeta igra ciganico ! In ne rabi nič igrat, je čist “natur”!

 • pajot

  Keri kreteni so volili to zmedenko? res,človeška neumnost je brezmejna.

  • FORT WORTH

   Kozojebi,bulljebi…cudaki,primitivci,cobani,neciviliziranci,potuhnjenci,paraziti,socialci,lenuhi…

  • Vili

   Poodobni kot Janeza Janšo! Trgovca z orožjem!

   • FORT WORTH

    Trgovec je kucan,ki je razorozil TO.
    Orozje pa prodal. Izkupicek in nakradeno pa pobasal in skril na tajne racune.
    Samostojna in neodvisna drzava Slovenija ni bila nikoli njegova intimna opcija.

   • Capi

    Vprašaj bosance(Sarajevčane) s kom je Izatbegović kšeftal, boš presenečen…….

 • janez zorman

  Oseba je navajena na balkanske razmere, kjer je divjala balkanska vojna.

 • mapu

  Violeta ima v denarnici dva predalčka, v ene so koruzna zrna, v drugem pa potrdilo, da ni kura.

 • totex39

  Tak bosanski komunistični zmazek nima kaj iskati v naši politiki.

  • Vili

   Tega ne odločaš ti. Si pozabil butl, da tvoj furer prisega na demokracijo? Ta je večsmerna veš? Res pa je da že tvoj furer Janša živi v prepričanju da vse kar ne voli njega ni demokratično :)

   • totex39

    Ti butl pa imaš namesto možganov v glavi slamo ali pa si bosanski vili.

 • Silka

  Ni se ji zmešalo, takšni so po nararavi ti jugokomunisti. “I posle Tita, Tito”, odmeva iz njih vedno ko odprejo goflo.

 • centurion

  Violeti se ne more “povsem” zmešat.
  Rojena je duševno motena. In obupno grda.
  JE plod Bosanca in Bosanke..
  Zdravita jo Hanžek in Mesec.
  Kaj ji še manjka….

 • rubec

  Če se prav spomnim je enkrat celo zašla na ta forum, z nickom “To sam ja, budala”.

  • centurion

   Teh, pa ne nickov, zahaja na ta forum kar nekaj…
   Tunek, cepec, pes, taranela….hehe.

 • resnicaboli

  To da je nora od rojstva drži kako nori so pa tisti ki jo volijo in kdaj so prišli v takšno stanje??

  • centurion

   Če so njeni volivci izbrali med seboj najboljše…..

 • Poštenje velja

  To jalovo bosansko kuzlo bi bilo treba izgnat nazaj v Bosno!

  • Vili

   Hm. Zanimivo bi bilo izvedeti od kje tvoj izvor? Kaka šiptarija kot od Janše?

 • Antonius

  Če je Tomićeva zmešana, kaj naj potem človek zapiše o vseh tistih, ki zmešane v parlament izvolijo?
  Parlament je namreč napolnjen s političnim debilizmom prefarbanih in v Murgljah blagoslovljenih

  • von Rhein

   Tomićka dobi precej glasov tudi od svojih bivših porivačev.

   • rrrrr

    Bog jim odpusti,saj niso vedeli, kaj delajo

    • MižekFiga

     Misliš na, kaj porivajo?

 • Demonkrat

  Komunizem se tako bori in zavzema za delavca da je revež .

  • KIKI

   Revež pokorni! To je bistvo vzdrževanja komunistične
   diktature!

 • RATATA

  Tako kot zgleda tale kursadžo-cigajnerska Tomićka si predstavljam en teden dni rabljeno pinto Violeta.
  Slovence zastopajo rabljene pinte.

 • Silka

  Njeno “bratstvo in enotnost” ima po letu 1990 za seboj vsaj 200.000 pobitih. Še prešteti jih niso uspeli do konca.

 • Franjo Trojner

  Še en dokaz več, da socializem nikoli ne more biti demokratičen. Da je lahko oseba z tako radikalnimi in necivilizacijskimi, lahko bi rekel celo plehkimi pogledi izvoljena v Slovenski parlament pa smo si krivi Slovenski volilci sami in to predvsem tisti, ki se volitev ne udeležujejo. Za vso to bedo, sranje, ki se nam dogaja doma in blamažo v svetu si je kriv Slovenski rod sam! Izborili smo si lastno samostojno denokratično državo vsega Slovenskega roda in nato obstali, misleč da bo sedaj naenkrat vse samo od sebe šlo na bolje, na vzgor in to po vzoru demokracij in blagostanja naših sosednjih prijateljskih Alpskih držav, kot so: Avstrija, Švica in Nemčija. Pa smo se očitno zmotili! Že prve baje demokratične volitve za predsednika države je dobil najvidnejši zadnji predstavnik bivšega kumunističnega totalitarnega režima. Po Demusu nam z micenimi presledki že skoraj dvajset let vladajo leve vlade. Na prav vseh področjih v državi močno škripa, pričakovano je tudi lustracijo in posledično tranzicijo vrag vzel. Kaj pa mi??? Mi pa samo molčimo in nemo zremo v svoje vsak dan bolj prazne talere. Še na dan demokratičnih volitev ostanemo doma in niti ne poizkusimo oddati svojega glasu in s tem morda kaj spremeniti. In pol ni čudno, da nam danes vlada cvet nesposobnosti in kot so z svojimi zadnjimi aferami tudi dokazali ( dodatki za pripravljenost) tudi koruptivnosti. Tudi ljudje v Venezueli so bili prvo tiho, ker so v totalitarnih kumunističnih časih diktatorja Huga Chaveza to pač morali biti, če so hoteli ostati živi, enako je bilo pri nas pod diktatorjem Titom. Po smrti Huga Chaveza je vladanje v Venezueli prevzel voznik avtobusa Manduro, ki mu je uspelo z nafto bogato deželo dobesedno v bankrot spraviti in tako danes tam ljudje stradajo in nimajo niti najbolj nujnih zdravil. Da lačni in obupani so, zato želijo spremembe in protestirajo in umirajo za to, da bi lahko šli NA VOLITVE in vrgli tirana Mandura in njegove kumuniste iz oblasti! Vsake volitve so praznik demokracije in vsakega demokrata državljanska dožnost! Vi vsi, ki ne hodite na volitve se vprašajte zakaj ljudje v Venezueli protestirajo in umirajo zato, da bi na volitve sploh lahko šli, vam pa je enkrat na 4 leta teško dvigniti rit iz naslonjača in na volišču samo z pravilno izpolnjenim volilnim lističem kaj spremeniti ??? Če boste še naprej sami doma sedeli in godernjali v svojo brado sprememb na bolje ne bo, na volitvah pa bodo zmagovale vedno bolj diletantne leve koalicije in morda se po njihovi in vaši zaslugi nekoč zbudite v dnevu enakem, kot ga danes živijo Venezuelci. Upam, da se vsi skupaj v kratkem zavedemo resnosti situacije pri doma in nas vse skupaj sreča pamet ter se naslednjih predsedniških in nato še rednih ali predčasnih parlamentarnih volitev udeležimo masovno v največjem možnem številu in si tako res sami izberimo voditelje države, naroda za katere menimo, da bodo res znali in hoteli delali v korist in dobro države in ljudi. Ma saj Slovenci nismo za sado/mazo, da bi dovolili da nas vodi še naprej ta nesposobna, mlačna in nenačelna vladna koalicija in par njihovih klovnov izven nje, mar ne?

  • Silka

   V celoti podpiram Vaše izražene besede, vsak pa naj v svojem okolju naredi vse, da omahovalce spravi na volitve. Tistim pa, ki ne zmorejo najti razlik in še vedno trdijo, da so vsi enaki in zato ne gredo volit, pa seveda ni pomoči.

 • tasilo

  Violeta Tomić je prepričana, da imamo v Sloveniji tako kot v Venezueli, velikanska nahajališča nafte. “Ne verjamete? Vedno kadar tankam na Petrolu, iz pipice priteče nafta. To je dokaz, da ima Slovenija pod zemljo ogromno nafte,” pravi. “Ko bomo imeli demokratični socializem, bomo to nafto začeli črpati,” še doda.

  • pajot

   Ha,ha,ha….

 • goldhorn

  Sekcija Maj 45, ki deluje pod okriljem novogoriškega območnega združenja za vrednote NOB, bo drevi ob 19. uri pri napisu TITO na Sabotinu priredila tradicionalno, 13. baklado v počastitev dneva zmage nad nacizmom in fašizmom.

  Slavnostni govornik bo tokrat državni svetnik Tomaž Horvat, častni gost pa Wilmer Armando Depablos, odpravnik poslov Bolivarske republike Venezuele v Sloveniji. Kulturnemu programu in prižiganju bakel bo kot običajno sledilo družabno srečanje, na katerem ne bo manjkalo borbenih pesmi.

  • KIKI

   A kurentov pa ne bo? Škoda, potem pa ne pridem!

 • Vili

  No! Ljubi SDSovci! Spet strejate s praznimi patroni v prazno. Da je Violeta Tmič koza,ki ne ve veliko o tem kaj sploh je kaj, in ne pozna ničesar kar ni poodbno njeni riti , vemo tudi levičarji. Tako npr ne ve, , tako kot ne SDS trobilo, da v Venezueli NI nobenega komunizma temveč bi lahko definirali njihovo politično ureditev pravzaprav s KRŠČANSKIM SOCIALIZMOM!

  • Minovak

   Vili, poglej, Violeta in VSA ZL je tako nora, da je seglo celo do vas, ki ste za odtenek boljši a še vseeno niste preplezali ograje živalskega vrta. Kje si našel krščanske socialiste za primerjavo, mi ni jasno, jasno pa mi je samo to, da je komunizem najbolj pogubna stvar na zemlji in v Venezueli to ravnokar dokazujejo. Sledi Kuba in Severna Koreja, šele potem se bo zbudila vest rdeče Slovenije.

 • tasilo

  “… BOLIVAR ni vreden več niti počenega GROŠA”

  Hahaha, ali pa prebite PARE.

 • althar

  Močnejše tablete, prosim.

  • karpelec

   Takim nobena tableta ne pomaga več.

 • KIKI

  Violeta je tipična predstavnica populacije, ki ne ve kam zares
  spada in se je nagonsko odločila, da bo lajala v luno, dokler bo šlo!
  “S polno ritjo je lahko srati !” V naši “demokraciji” se ji je to z lahkoto
  posrečilo, saj za njo stoji cela vlada in ji pravzaprav ne opreka!
  Vse je ena ogabna igra in mi volivci smo njeni akterji!

 • Minovak

  Poglejte, tej, z Balkana uvoženi kreaturi se ni zmešalo zdaj, ona je taka že od rojstva in za Združeno levico so prav posebno iskali take primerke, ki se jih da usmerjati na daljavo in imajo IQ šimpanza, kar je tudi v ZL skrajni domet. Kar je rdečega slovenskega (?) naroda, pa so na isti valovni dolžini, kjer bodočnosti ni.

  • Karmen

   Zakaj žališ šimpanze? So zelo inteligentni.

   • Minovak

    Saj sem se hotel opravičiti – šimpanzom, pa me je zmotil dimnikar…po videzu pa so si vseeno blizu, čeprav je šimpanz lepši…

    • Karmen

     Tako ja.

 • Dark Lord

  Violeto Tomić je treba jemati v luči dejstva, da je (precej povprečna) gledališka igralka in zaradi tega hrepeni po pozornosti in ne loči gledališča od realnosti. Dokaz so tudi njeni pretirano teatralni govori. Njena trenutna vloga je »rahlo fuknjena levičarka«, ki pa bo trajala še kašno leto. Je pač dvorni norček parlamenta in precej benigna.
  Edina težava je, da je dejansko v parlamentu in ima pred sabo tiste tri gumbe s katerimi lahko odloča o naši usodi…

  • sprehajalec

   Težava pa je, da ima nek besednjak preteklosti, poleg dramaturških vložkov, ki veliko penzioniranim samoupravljalcem sede v ušesa, ker so programirani zanj. Kodek na takšen zapis je bil namreč vsajen v glave nekoč. Ti pa hodijo volit, ker imajo pač za avtobus in bencin.

   Pa ta besednjak leže v ušesa tudi prosveti t.i. humanistične usmeritve. Zelo spominja tale situacija na neko podobno nekoč, ko so izhajali članki izpod peresa dr. Aleša Beblerja v podporo Rdečim Kmerom in Kampučijskemu ljudstvu v njegovi borbi proti imperialistom in za socialno revolucijo.

   Pasla se bo po skupščini izgleda do končnega bankrota in streznitve.

  • Demonkrat

   O naši USODI?WTF?WHO THE FUCK IS SHE?

   • Dark Lord

    Poslanka. Žal.

  • Karmen

   Čestitke. Enkratno povedano.

  • barbara rov

   Rdeči pesjan kaj si pa včeraj blebetal o neki vžigalici in razodetju o svoji psihični sondi? Dejstvo je da si rdeči opranoglavi provokator in nič drugega. To da pa lažeš je pa vsem jasno

 • Anton
 • sprehajalec

  Ekosocialisti? Piskr, teh socialistov se pa izgleda res ne bom rešil. Celo življenje me spremljajo in se vedno znova reinkarnirajo. Prednike je zaznamoval delavski socializem, potem samoupravni, pa nostalgični socializem mi pije kri, sedaj bomo pa postali talci ekosocializma. Socilizem ali smrt je kričal znani socialist nekoč. Izgleda bo res prej smrt.

 • dvanajstzvezdic

  Če kapitalizem ni sočuten(sočutni ali pa tudi ne so lahko samo ljudje), potem je socializem neke vrste kolektivni samomor delavskega razreda, ne pa njegove avantgarde, ta se spremeni v krute tranzicijske kapitaliste takoj ko delavci prepoznajo ta samomorilski nagon in se temu uprejo. Potem pa se zgodba ponovi, tipičen primer je Slovenija

  • sprehajalec

   Do te situacije je prišlo žal že zelo zgodaj, ko se je avantgarda delavskega razreda odcepila od svoje baze, ki jo je na papirju zastopala. Ko je Lenin ukazal streljati na stavkajoče delavce v Kronštadu, ki so stavkali za kruh.

   Avantgarada je imela vedno problem z delavskim želodcem, ki ni zastopil globine socializma.

 • Antonius

  Velja danes tako, kot pred več kot 2000 leti !
  MARK TULIJ CICERO (106 – 43 pr.n.š) –

  misli o razmerjih v družbi:

  1. Revež : dela,
  2. Bogataš : izkorišča prvega,
  3. Vojak : brani oba,
  4. Davkoplačevalec : plača za vse tri,
  5. Potepuh : počiva za vse štiri,
  6. Pijanec : pije za pet,
  7. Bančnik: ropa vseh šest,
  8. Odvetnik : zavaja ali spre vseh sedem,
  9. Zdravnik : ubije vseh osem,
  10. Pogrebec : pokoplje vseh devet,
  11. Politik: živi na račun vseh desetih.

  ( dodano, sindikalist tudi…)

  • Demonkrat

   Zanimiva prehranjevalna veriga

  • tasilo

   In vendar ne velja povsem, kajti davkoplačevalec (#4) plača poleg za reveža, bogataša in vojaka še za potepuha, pijanca, zdravnika, pogrebca in politika. In sinikalista, kakopak.

   • Demonkrat

    Potrošnik plača vse to.

  • rrrrr

   Antonius,tokrat + pogojno. M. T. Cicero je živel od 106-43 pred Kristusom. Naše štetje je slovenski civilizacijski izolat: začelo se je z 9.5.1945.

   • Antonius

    Saj sem na začetku zapisal, da Cicerova ugotovitev velja še danes. 9. 5. 1945 je zaobjeta v kontekstu časa.
    Samo sindikaliste sem dodal, ker jih takrat Cicero še ni poznal.
    ————–
    Pa še na davkoplačevalca!
    Pod točko 1 je davkoplačevalec naveden kot revež, ki za vse ostale dela!

   • samotoje

    Ta je dobra : slovenski civilizacijski izolat. Gre v beležko.

    • rrrrr

     Bohlonej!

   • rubec

    hehe

 • Johan

  Čakajo jo v bolnici Ljubljana polje, vse pripravljeno

  • Minovak

   Kot za menjavo gum pri F1

 • Goran Hvala

  Ja enim uredu prebiva…..naj raje vodi najsibkejsi clen..tisto ji bolj lezi..

  • tramal

   Ona je najšibkejši člen,oz. člen ki se je strgal.

 • totex39

  Združeni listi bi bolj pasalo ime zablojena lista !

 • Brane Pomahaj

  “Poslance na minimalce”, po njenem izračunu seveda 5.000 ojrov neto na mesec. Kaviar-psihopat komunajzarka.

  • komar marko

   sem pomahal!

 • komar marko

  A je potem kaj čudno, da v 21 stoletju še vedno pripovedujemo pravljice in se gremo maškarade na račun DAVKOPLAČEVALCEV. Pri PUGLEDU je spominska plošča pri progi in na njej piše da so tam PARTIZANI prečkali progo. A mi lahko kdo kaj razloži?

  • Capi

   To majo GPS sled(zapis), za vsak slučaj, če bo treba spet bežat, hahaha

 • komar marko

  Ena izmed programskih izhodišč mesečnikov pred volitvami je bila, d aje potrebno poslancem znižati plače. Tega zakona do danes mesečniki niso vložili v parlament!

 • komar marko

  Očittno sos e priprave na volitve začele in CMERKOTA naj bi zrušili. Nmareč mediji orkestrirano UDRIHAJO po JJ, tožilci so začeli akcijo, lokalni ŠERIF ima INTERVJUJE v medijih in baje že sestavlja ministrsko ekipo. Za enega že vem katerega bi rad imel. Samo dejstva so, da bo sicer prišel v parlament in to je tudi VSE! MODELA ne bo več v parlamentu, bo samo še rožice lahko sadil in šerifu delal prepih, ko mu bo VROČE!

  • MižekFiga

   Bolj kot nabijajo, več bo glasov za Jeklenega Janeza in SDS !!!

 • MižekFiga

  Vsaka, tudi najslabša, reklama je dobra. Samo, da se piše in govori in piše in govori …..
  Studio Štefančič (City) in Murgle Kučan (Press) su ustanovitelji koalicije ZL ali Zblojena lista. Občinske politične pisarne, pa je zastonj ponudila ZB, tgakrat še s tovarišem Satanovnikom na čelu.

 • Olga

  Tomićka naj gre v Severno Korejo, ker je videti, da bodo pametni Venezuelci poslali komunizem k vragu, kamor spada!

 • soc

  Vsem, ki prisegajo na Tita in krvavo revolucijo, sta Chavez in Maduro še kako blizu. Želja po enakosti v revščini za vse, razen za njiih osebno, poklicane mesije. Da je takih več kot običajni procent ali morda dva sfuzlanih bebcev, je pač sramota za narodovo inteligenco. Javnomnenjske ankete v RS povedo svoje.

 • vsemojebabe

  Violeta le tako naprej, pa boš vsak dan mlajša, ker greš s časom nazaj v mračnjaški srednji vek. Problem je le, da te lahko tam sežgejo kot čarovnico.

 • samotoje

  Tretjerazredna igralka, tretjerazreden osebek, tretjerazreden intelekt in tretjerazredni volivci, ki so jo izvolili.

  • rrrrr

   Izjava dneva, vsaj kar se tiče rrrrr!

   • samotoje

    Hvala,rrrrr, včasih se mi kaj posveti.

 • Demonkrat

  Ampak roko na srce komunizem je ustvarjalec revščine za tiste katere se bori ,to je za narod.Voditeljni pa vemo kako prosperirajo v takšnem režimu.

  • MižekFiga

   Samoupravljanje so si Komiji izmislili, ko so ugotovili, da jim ekonomija ne gre. Morali so najti nekega drugega za krivca in samoupravljalci smo bili kar pravšnji. Torej, ZL samo ponavlja stare kikse za nove butce.

   • Demonkrat

    In potem so si omislili privatizacijo ker je stabilizacija odpovedala

 • garfi

  Zmešani Levaki
  Zlobni Levaki
  Zblojeni Levaki
  Združeni Luzerji
  tunek kordiš in soros press

  • mannuro

   To pa postaja zmeram bolj podobno litanijam :)

   • garfi

    mannuro pomeni gnoj ? :)

    • mannuro

     Ne to ne pomeni gnoj. Je, skovanka mojega imena in priimka. Tudi to ni gnoj.
     Pravzaprav, me čudi tvoja reakcija, ker litanije niso nič slabega. Mišljeno je bilo kot hec, ker tvoj zapis, izgleda skoraj tako, kot litanije. Ampa, na mestu.

 • antimur

  Tomićka se je očitno že rodila zmešana. Pri njej je dodaten problem, ker je neizmerno hudobna, pa če še dodamo balkansko mentaliteto, dobimo takšno odštekano in škodljivo kučanistično kozo.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Ta krastaca je za v zaprti del umobolnice, ne pa za v parlament!

  • mannuro

   hm.. v čem pa je razlika? Desnica so dohtarji, levica pa brezupni zombiji. In tako se dajejo, cele dneve, pa ni haska.

 • Franjo Trojner

  Tovarišica violeta je dokaz, da Borgi v svetu obstajajo!

 • mannuro

  Če konzumiraš, antidepresive, pa zalivaš z alkoholom, čez pa kadiš še ta huj travo, si nor kot je tole “ženšče”. Lejte, dajmo bit realni, nakako moraš ublažiti muke svoje rdeče religije. To ni za vsakega.

 • Capi

  Kako zmešalo?? Saj se ji ni moglo zmešat, če pa ta babura ni bila nikoli normalna….

 • Franc Šink

  To ženšče sem imel kot političarko v tretjem rangu. Sedaj sem jo uvrstil še rang nižje.

  • mannuro

   Gre sploh nižje, je že sedaj pod nivojem kokoši.

  • KIKI

   Zame je neuvrščena kot bivša Yuga!

 • tramal

  Tam kjer je venezuela je bila juga okrog leta osemdeset.Nič nisi mogel kupiti,bone in liha ter soda števila za bencin,ni bilo vložkov za ženske,kave,oblačil ,praška da ne naštevam še tri dni.Vmesariji pa si dobil samo kost za glodanje.Bedaki komunistični pa nas bodo zopet popeljali v ta propadli raj.

  • rabbit

   Si se postavil v vrsto ob 12h, hrano in ostalo začeli deliti ob treh in če si imel srečo si kaj dobil, drugače je pa cvetela trgovina na črno.

  • Karmen

   Ali veš, da je Juga leta 1983 bankrotirala? Zato je bilo tako, kot si napisal, pozabil si pa omeniti še inflacijo. Tudi dinar ni bil nič vreden, če smo le mogli smo jih menjali v marke.

   • tramal

    Na izpit za avto smo čakali dve leti in tri lete če si kupoval nov avto.Saj sem napisal da bi lahko tri dni našteval vso svinjarijo ki so jo naredili komunisti

    • Karmen

     Dober socialistični raj, a ne?

 • von Rhein

  Se bo komu “zmešalo”,ko bo videl tole.
  Poglejte, kako je ob prazniku Ljubljane leva elita romala na grad k Jankoviću.
  Reporter)
  Vsa golazen na kupu.

  • rabbit

   Jih videla na lastne oči, ko so kapljali z gradu. Priskledniki.

 • tramal

  Čarovnici metlo med noge ,pa da odleti nazaj na jug.Sicer na njene umske sposobnosti je težko da ve kje je jug.Bomo pa še to navigacijo plačali davkoplačevalci,samo da odleti.

 • neny

  Ena stara gospa mi je dejala: “Tito mi je dal stanovanje, pa delo, dal je tud revežu.” Enako se je obnašal Chavez Kapital je uničil oba namerno. Kapitalist ne dovoli, da bi kapital razdelilil tudi tistim, ki si ga ne morejo privoščiti. Ovce blejajo, ker ne razumejo in nikoli ne bodo. Kapital vam je zmaličil možgane….

  • dvanajstzvezdic

   Chavez se je obnašal zelo tržno-kapitalistično ko je lahko prodajal nafto. Ta kapitalistično pridobljen denar mu ni smrdel, enako velja za Tita, ta si je svojo priljubljenost kopuval z najemanjem kredita od (zamisli) gnojnega kapitalizma, imaš pa prav da ovce blejejo nikoli pa ne bodo razumeli. Socializem vam je skisal možgane.

   • neny

    in zakaj je NE bi prodajal? Kaj pa dela kapitalist? Jebe lud zbunjenog,…ne ve pa zakaj.

    • tohuvabohu

     Kapitalist vlaga ali posoja denar. Kaj si pa ti mislila?

     • neny

      Kapitalist predvsem krade.

     • tohuvabohu

      Zanimiva teorija, hehehe.

     • neny

      obrest na obresti na biljonirane – VIRTUALNE obresti. Od tega kapitalist živi.

     • rabbit

      Kradejo komunistični lenuhi, pokradli vile in premoženje po 2.sv vojni, še vedno živijo v vili ki so jo ukradli židovskemu podjetniku Mosckovitzu in še vedno kradejo. TEŠ, drugi tir, avtoceste….

  • barbara rov

   rdeči pesjan, tvoje komunistični prispevki kažejo da je tvoj novi rdeči čip v brezhibnem delovanju. Jasno, saj ga je namestil Stanovnik, programiral pa Kučan. Zdej pa spij kozarček poscanega Haložana

   • neny

    kultura izražanja je vrhunec kapitala.

    • barbara rov

     Malo si poglej tvoje izražanje v preteklosti.

     • neny

      igra ne pozna meja.

     • barbara rov

      zanimivo je to da si včeraj pod nickom dark lord prišel na plano kot en good guy navsezadnje, potem pa te vidim, ko si pod drugim nickom ponovno gobcal.

     • neny

      preveri če je to res. Osebno imam samo en nick in nikoli ne bo drugače.

     • barbara rov

      ti imaš 100 nickov, tale je pa še en v tvojem arzenalu. Sem ti že rekel, da upaš gobcat samo z varne razdalje. V RL pa verjetno nisi tako gobca kot tu kaj? Sej smo se prepričali na lastne oči

     • neny

      Klatiš neumnosti.

     • barbara rov

      črni touran? siska? ojej

     • KIKI

      Moja mami je rekla: IGNORIRAJ!

     • neny

      bravo, ker ima nizek profil.

     • barbara rov

      še malo pa boš spet začel gobcat, se že komaj zadržuješ. Sej bomo počakali nekaj dni ko se vrneš v stari formi.

     • neny

      malo bolj se mi moraš posvetiti za tehtno ceno.

     • barbara rov

      kaj misliš, da bom tebi dal denar da se spelješ s portala?

     • neny

      daj no, mal več kreacije.

  • garfi

   kreten
   TITO JE ZLOĆINSKI DIKTATOR IN NIČ DRUGEGA !!!
   propagando širi na murgelskih medijih

   • neny

    uf.

    • garfi

     auć

   • neny

    Vsi so diktatorji….po smrti stotirani.

    • garfi

     kdo VSI ?

  • Orel Pravice

   Če bi ta gospa v Venezueli živela bi ti rekla da je lačna in bolna, in država ji ne pomaga. Toliko osnovno stvar bi pa res lahko razumel.

   • neny

    tud Yuga je bila v vojni – po čigavi zaslugi?

    • Orel Pravice

     Kapiralisti no spet krivi a ne? XD

    • tramal

     Srbinov in takih bedakih kot si ti.

     • neny

      oprani možgani.

  • rabbit

   Zato pa še vedno plačujemo te dolgove, ker tito ni nič dal vzel je kredit pri Amerikancih vzel veliko zase za svoj luksus nekaj raji in sedaj še vedno mi te kredite plačujemo. Za gospejino pokojnino pa davke, ker gre 1milijarda davkov samo za ZPIZ, za pokojnine šla je pa s kokimi leti v zasluženo penzijo.

  • KIKI

   Tito gospe ni nič dal, kapitala ni imela, da bi jo uničeval, Titeka
   pa so njegovi tovariši prepričali, da revščine v Jugovini ni !
   No, z jahte Galeba, iz Brionov iz Plavega vlaka, iz Bleda, iz njegovih
   lovišč v Belju in ostalih kraljevskih destinacij revščine res ni bilo
   zaznati! ….Se strinjaš!? Živel je kot kralj, obnašal se je kot
   kralj in navijal za Socialistični komunizem kot diktator!
   Jebal se mu je narod!!! Kako ovaj da kažem: snađite se! On
   se je “snašao” 500% in čez, pa njegova Liška pastirica in
   zapriseženi pribočniki tudi.! Hvala Bogu, zadnja dama, ki se mu
   ni vdala je bila SMRT!

   • neny

    VSI SO KRALJI. Množica si zapomni kralja po tem, kar ji je nudil.

    • rabbit

     Kaj ti pa je nudil prazne trgovine, službo v tovarnah, ki niso imele nobene perspektive in na koncu vse propadle, ker se niso znale boriti na trgu, Avtomobile, na katere si čakal leta, za bencin pa dobil bone se vozil na zapovedan dan……….. Pa kredit od Amerikancev, ki ga še danes plačujemo

     • neny

      jap do prvega vmešavanja “kapitalskega rušenja”.

     • rabbit

      Pa ne mi govorit a Amerikani so titeku dali pištolo na glavo in rekli, če ne boš vzel kredit te bomo pa bombandirali. Pa ne se smešit, titek se je plazil okoli Američanonov, da je dobil kredit, pa okoli svojih sovražnikov Nemcev je tudi prosil na kolenih za kredit. Plačujemo ga pa še vedno mi, da se je on lahko s svojimi kurbicami gonil okoli po raznih neuvrščenih.

     • neny

      Ne vem od kje toliko dobirh firm v SLO… Izjemni logoti, ki so šli v p.m. skupaj s kapitalom.

     • rabbit

      Povej te dobre firme v Sloveniji vsaj 100 jih naštej , ki prosperirajo iz stare Juge in so začeli obvladovati tudi tuj trg. So če so jih slučajno pokupili tuji kapitalisti ja potem delujejo slovenske s komunističnimi kvazi direktorji pač ne.

     • neny

      možgane napni… se že svet.

     • rabbit

      Je ni, vse ste zagonili, ker ste toliko nesposobni a ne.

     • neny

      brez politike, me ne zanima. Potegni črto ….

     • rabbit

      Saj je bila povsod politika, ti povem, ko so v Litostroju imeli ponudbo zato, da bi delali vespe za Vatikan je partijska komanda rekla ja to pa že ne in potem so jih delale kapitalistične tovarne na zahodu. Pa je šel Litostroj na koncu v franže sedaj, ko jih je pa del prevzel kapitalističen Švicar dobro delajo, v komunističnem delu pa delavcem že tri leta ne plačajo prispevkov. Samo en primer grem naprej.

     • ljubinica

      S trolom od neny je nesmiselno debatirati.

     • neny

      seveda ne, ker ste brez argumentov.

  • Karmen

   No pa poglejva.
   Z možem imava družinsko podjetje. Da ga lahko imava sva garala noč in dan dvajset let, spala sva le po štiri do pet ur na noč, vse nedelje so bile delovne. Po tvoje sva sedaj kapitalista, ker izkoriščava ljudi. Izkoriščava!!?? Stavbe so najine, stroji so najini, noben delavec ni dal niti centa zanje. MIDVA DELAVCEM DAJEVA DELO, S TEM ZASLUŽEK IN MOŽNOST PREŽIVETJA. SVA DELODAJALCA, NE PA IZKORIŠČEVALCA.
   Komunist oz. socialist nima nič, bi pa rad imel in še kaj podelil, ko je pa tako dobra duša. Ko zjutraj vstane, najprej sovraži samega sebe, ob desetih dopoldan pa že cel svet. Sovraštvo rodi sovraštvo in tako pogrunta, da so delodajalci izkoriščevalci delavcev, zato je najbolje, da se njim vse vzame in se premoženje pravično razdeli med delovne ljudi – po formuli, veliko meni, malo pa ostalim.Kapitalista pa v zapor, ali pred strelski vod.
   O vsem tem razlaga Kordiš, ki še v življenju ni delal. Faliran študent. Čista replika povojnih komunistov. Ga dobro poznamo, je sosed. On opleta z jezikom kot krava z repom pri nas v hlevu. Moj sin, ki gara že 10 leta starosti, ga videti ne more.
   Nacionalizacija = kraja zasebne
   Komunist = lenuh, lažnivec, tat, morilec
   IN KDO ZDAJ KOGA IZKORIŠČA?
   Kdo je koga izkoriščal, ko so po vojni mojemu staremu atu ukradli 6 ha zemlje, za katero so se generacije ljudi odrekale? Aja, to ni bila kraja, to je bila pravična razdelitev premoženja.

   • neny

    Vi kr garajte…. Bog vse plača. Delavci pa vam.

    • Karmen

     Meni delavci prav nič. Imajo delo, dobijo pošteno plačo, plačane imajo prispevke, dobijo regres in božičnico. Zadovoljen delavec je dober delavec. aja, pa na dobiček sem pozabila. Če je, ga dobijo tudi delavci.
     Ko sva pa podjetje ustanavljala, nisva imela zaposlenih ljudi, ker jih ne bi mogla plačari. Garala in trpela je samo družina. Vse smo naredili sami, brez da bi nam kakšen delavec kaj plačal.

     • neny

      ok so izjeme.

     • Karmen

      Ni nobenih izjem. Tako deluje demokratičen svet. Delodajalci in delojemalci, Največji izkoriščevalci človeka po človeku so pa komunisti.

     • rabbit

      Točno tako, beremo v časopisu v katerih firmah se dogajajo svinjarije, Recimo Iskra direktor Dušan Šešok včeraj viden na zabavi Zorana Jankoviča, Zdenko Pavček človek ki je uničil eno največjo logistično firmo v Sloveniji isto, In še in še bi lahko naštevali.

     • neny

      Se ne strinjam. Največji izkoriščevalci so kapitalisti. Pa ne mi prosim o spreobrnjenih v kapitalizem. Kar je danes promokoeficient za desno opcijo.

     • rabbit

      Potem mi pa razloži zakaj švicarski kapitalist svojega delavca plača 4500 frankov najmanj , slovenski komunist pa 600 eurov. A ja pa to kapitalist naredi prostovoljno mu noben zakon ne zapoveduje, ker pri nas pa zakon pravi da je toliko minimalna plača.

     • neny

      Ko boš v Švici hm….. toliko je tam stanovanje s stroški. ) Ostane mu malo ali nič.

     • rabbit

      Veš Švico zelo dobro poznam so sorodniki tam in to je tam minimalna plača. Toliko zasluži tam kakšna gospodinja, ki hodi tam za par ur na teden v službo za svojo dušo njen mož pa ne zasluži manj kot 15.000 frankov na mesec tak da lahko tudi otroke v vrtec, ki je tam zelo drag, zato pa tam vzgojiteljica zasluži več kot 7000 frankov. Pa zakaj so tam eni že od leta 1950, če jim ti kapitalisti pijejo kri zakaj za
      boga niso prišli v naš komunističen raj na zemlji.

     • Karmen

      +++++++++++++++++++++++++++++

     • neny

      plača medicinske sestre v Švici je 5ooo frankov, o čem to nakladaš.

     • Dragan Krstič

      Lažnivka

     • neny

      misliš nase.

     • Dragan Krstič

      Neny ne opletaj preveč in ne hvali socializem in komunizem ker se kaj lahko zgodi da bo zaradi vaše hvale poleg muslijev v Slovenijo emigrirali še izkoriščani delavci
      iz Švice, hahaha. Kakšen bedak si.

     • neny

      ne pogovarjam se o migracijah…. S tega stališča ima desne opcija prav v kolikor ne bila tako karantenska.

     • Karmen

      Pa je tako kot piše rabbit tudi v Avstriji, Nemčiji,Danski, Nizozemski, Belgiji itd.
      Tudi v ZDA, jaz pa imam tam sorodnike.

     • rabbit

      V Kanadi in Italiji tudi.

   • rabbit

    Točno to gospa Kamen in kaj so naredili iz tiste zemlje, ki so jih ukradli poštenim slovenskim kmetom, nič vse je na koncu propadlo. Skupaj so dali zemljo, krave in bike in to svojim preverjenim kadrom in vsi so morali potem to zemljo delati in na koncu je šel denar v t.i. skupno blagajno in kaj se je zgodilo s to skupno blagajno, nič, ukradel jo je tisti, ki je imel roko nad denarjem ponavadi je bil to lokalni najbolj zagrizen komunist in na koncu je vse skupaj propadlo. Zemlja je ostala ne obdelana in na koncu se je vse skupaj zarastlo.

   • slosin

    …zelo si mi všeč…

    ps: zakaj svinjam bisere trosiš..?

  • Olga

   Mejte pamet! Tito je živel kot rock star! Imel je vile, avte, jahto… , ritolizniki pa svoje trgovine, dneve brez carine…..

   • rabbit

    Kurbice

   • neny

    OPLETATE mimo, namesto da bi se poglobili v problem.

 • Demonkrat
 • lol

  hudoba iz najšibkejši člen

 • if

  Priseganje na ideje Che Guevare, Chaveza, Madure, Tita … dokazuje šibek intelekt ali duševno bolezen ali zlobnost cepljeno na šibek intelekt.

  • Orel Pravice

   Res je. A pri Violi se gre za 2000+ EU na mesec kot poslanka. Komunajzari so prav smešni. Pravijo: držimo skupaj, revolucija, pod pretvezno neke skupne ideologije. Manjšina si pa polni žepe kot pri najhujšem agresivnem kapitalizmu. Ko pa te ne nucajo več te pa likvidirajo, ali (če imaš srečo) izločijo, kot v primeru Ljudmile Novak

  • KIKI

   Po moje, kombinacija vsega navedenega, vključno s prirojenem
   sindromom neozdravljive shizofrenije.!

   • primsek

    Shizofrenija se epidemično širi iz Iznoriškega kraljestva, kjer vidijo leteče slone in polne smetnjake kruha, kadar jim popustijo tablete

  • ljubinica

   Pohlep in pokvarjenost.

 • Orel Pravice

  Ali sočustvuje tudi z družino od Madurota ki je v Miamiju v zaporu zaradi pretihopatenja kokaina v predsedniškovim avionom z izkoriščevanjem inmumitete? Verjetno so jim drogo nastavili tudi kapitalisti, a ne violeta?

 • Hribouc

  Zmešano nora babura!

 • neny

  Skoraj ves nepremičniniski kapital je v SLO od stare Yuge. Računajte.

  • Olga

   Ves kapital stare Yuge so bili krediti in tisto kar so namolzli od “razvitih” republik Slovenije in Hrvaške! Da so več dobili, so Srbi bili vedno neraviti in imeli 3 glasove pri odločanju, vsaka druga republika, tudi “razviti”, ki sta filali brezno brez DNA, pa sta imeli vsaka le po en glas!

   • Dragan Krstič

    Pa ne pozabit, da so se dinarji tiskali in distribuirali v Beogradu.

    • rabbit

     Topčider je delal spolno paro če so hoteli toliko nul dotiskati.

     • neny

      Nihče ne ve odgovora, sedi ena.

     • rabbit

      Jaz vem Američani so ga posodili Jugoslaviji in ga še danes plačujemo.

     • neny

      dolg celotne YUGE je: ………

     • Dragan Krstič

      bil ob razpadu okoli 22 milijard USD. Takratna vrednost USD je bila v primerjavi z ostalimi konvertibilnimi valutami zelo visoka. Reagonomija je naredila svoje in tudi z visoko vrednostjo USD je Reagan pripomogel do bankrota komunizma. In nehaj srati s tvojimi nebulozami neny, komunizem je BANKROTIRAL.

     • neny

      Če danes slo pade iz EU koliko dolga bi ji nabili ćez 25 let? Koliko sračk bi si domislili. Namesto 40 bi bla cifra tam okol 400 milijard. :)

     • rabbit

      Ja odvisno od naše valute BDP-ja, inflacije, deflacije ipd. . Ne ekonomska logika ne.

     • neny

      A menda toliko, kolk bi bili ovrednoteni krediti.

     • Dragan Krstič

      Daj se raje vprašaj kdaj bo Cerarjeva vlada začela s prepotrebnimi reformami,
      znižati število birokracije v javni upravi, znižati davke, zreducirati število občin,
      ukiniti preveliko število nevladnih organizacij, sploh pa uravnotežiti prihodke in odhodke države. Tako kot je ne gre več dolgo naprej, ker nas v tem primeru čez 25 let ne bo več, Slovenije namreč.

     • rabbit

      Na netu našla piše da 16 milijard leta 1988, ko nam noben ni hotel več posojati ob razpadu pa okoli 40 milijard, obresti so bile velike in dolar je bil krepak.

     • FRANC3

      ++++++++++++++++++++++

     • Karmen

      In to leta 1983.

     • neny

      :)

     • tramal

      Saj je bila takšna inflacija ,da so vsak mesec odrezali dve nuli.

    • neny

     Tudi ti odgovori točno na vprašanje brez lala. .

     • Dragan Krstič

      Dolg celotne YU je bil na plečih in je še dvehrepublik Slovenije in Hrvaške. Kar je še kdo ustvaril deviznih prihodkov je bila še Srbija z orožjem in rudnik bakra in zlata v Boru. Ostalo v glavnem nula.

     • neny

      znesek prosim??????? kaj pa IMAMO v kapitalizmu na plečih v 25 LET-ih v eni sami državi SLO?

     • Dragan Krstič

      Kje je denar vprašaj tvoje rdeče kamerade ne nas desničarje. Mi nismo kradli, ker tudi pri koritu nismo bili. Kdo je požrl in popil milijarde. Večinoma se je ves denar prelil v plače državne birokracije in javne uprave. Seveda morate levakarji skrbeti za svojo volilno bazo če želite še biti na oblasti. Zato tudi reform iz vaše strani ni.
      Kaj imamo na plečih? Ja, realni sektor ima na plečih preplačano zajedalsko državno
      birokracijo zato se država vrti v začaranem krogu, bolje rečeno v spirali, ki se vedno bolj širi.

     • rabbit

      Odlično napisano.

   • neny

    Odogovorite točno na vprašanje, ker vas nisem vprašala kam hodite na wc.

    • rabbit

     Saj ti je gospa Olga lepo odgovorila še danes plačujemo ta nepremičninski kredit.Moji sorodniki so za hišo najeli kredit in ga nikoli plačali zakaj ne, zato, ker je inflacija vse požrla. Jugoslavija si je pa izposodila denar v dolarjih in v dolarjih moramo ta kredit tudi vračati. Kje pa misliš da so si moji sorodniki sposodili ta denar na banki kje ga je dobila pa banka ja od tujih kapitalističnih bankirjev a ne. Kje je pa Juga ustvarila kakšen kapital od kje.

     • neny

      Dolg celotne Yuge je:……..

     • barbara rov

      dolg celotne juge je 10 in pol uscanih Haložanov

     • rabbit

      Če upoštevaš vse parametre 240 milijard.

     • neny

      hehe…. ta bo.

     • rabbit

      Potrebno je vedeti vse ne pa samo reci Jugoslavija je bila zapufana za 40 milijard in potem leta 1988 nihče več ni hotel tej državi posoditi niti centa. Koliko let je potem preteklo, da je prišlo do delitvene bilance in koliko obresti in drugih spremenljivk je potrebno bilo upoštevati.
      Samo en delček dolga ki ga je prevzela Slovenija za ponazoritev.
      Vlada SFRJ-ja je z Exim banko ZDA v letih 1958-1961 podpisala štiri posojilne sporazume z odplačilno dobo 40 let za namen pridobivanja različnega blaga in storitev. Leta 1961 je upravljanje teh dolgov na strani ZDA prevzela agencija Usaid. Dolg je znašal 2.070.938.

     • KIKI

      A v rubljih pa nismo nič dolgovali? A Rusija nam pa nič ni
      posojala? Pa so vendar naši ljubljeni zavezniki?

     • rabbit

      Ne so nam pa bili oni dolžni za dobavljeno blago in veš kaj je naš vrli Korel takrat izpogajal zato, tisto barkačo Triglav, ki sedaj pred libijsko obalo migrante pobira.

     • Olga

      Rusija nam je še svoj dolg plačala z zarustano vojaško ladjo! Vse socialisticne države so poslovale v naturalijah, saj so bile in so vse zapufuana!

     • Karmen

      Če bi še danes obstajala, je njen dolg velik 6000 milijard dolarjev.

    • Olga

     Kaj pa naša podjetja širom Yuge???

 • Fogglof Tunnek

  Violeto je potrebno razumeti v kontekstu… kapish?

  • barbara rov

   Včeraj se ti je Stanovnik poscal v sod šmarnice, danes se ti bo pa Kučan

   • barbara rov

    Janez ti je pa kavč odvlekel ker si slab domobranec

   • Dragan Krstič

    Aja zato je včeraj v Jankovićevi lekarni zmanjkal Prostatina da se je lahko Stanovnik uscal v
    šmarnico.

 • Montana

  In ta ista gospa je na RTV SLO vodila eno od oddaj…še en dokaz, da so tudi na TV SLO hudi bolniki. In vso to neumnost moramo prisilno plačevati! Sramota! Ja ta ista gospa Tomič naj dela sramoto Venezueli in njihovem bolnem šefu! Predlagam, da zberemo nekaj drobiža in jo pošljemo tja, v njeno obljubljeno deželo in sicer z enosmerno vozovnico! Svoj venezuelski socializem pa naj si vtakne v svojo r..!

  • primsek

   Kako čisto nekaj drugega je teve v službi resnice, kjer ima zgodovino čez kešpička Marjanca s Stojkotom v nadnaravni velikosti, ki ji z intenzivno uporabo počasi brusi ostanke možganov, kar se pozna tudi pri kvaliteti njenih internetnih citatov

 • črnaovca

  Neumen naslov z neumnim vprašanjem. Kako se naj zmešanemu zmeša?

 • ostrovrhar

  V Venezueli gre za očigledno kontrarevolucijo! Kdor želi na pomoč, naj se javi tovarišici Fižoleti, da ga da na prednostni seznam. Ker se pričakuje ogromen odziv, pohitite! Za vse ne bo prostora na JAT (Joj Ako Tresnemo) čarterju. Vodil vas bo hrabri, neustrašni in srčni comandante El Cordiso.

  • Karmen

   Ha, ha, ha, dobra.+++++++++++++++

 • Olga

  Tomićka naj že spoka v Venezuelo, vendar na svoje stroške in brez poslanske plače! Podarili ni bomo stoenko ali pa fičota, ki sta bila v socializmu kultna avtomobila!

 • neny

  Vse kat imate vrednega je jugoslovansko. V kapitalizmu se krpajo meseci samo za v usta, dlje se lahk sam slikate s tistimi, ki jih podpirate…če vam je dovoljeno? Ali vam je?

  • dvanajstzvezdic

   In kar je bilo vrednega jugoslovanskega je bilo pokradeno in zapljeneno od starojugoslovanskega. Pravzaprav povej kaj je bilo sploh kaj vrednega? Večina je vse propadlo torej sploh ni bilo kaj vrednega.

   • neny

    bajte vam niso pokradli, pa stanovanja, penzijone pri rosnih letih tudi ne.

    • dvanajstzvezdic

     O denacionalizaciji še nisiali slišala

     • neny

      sem, sem…..dobili so eni DM tud po 500.000, ki veze niso imeli pri ustvarjanju.

     • slosin

      Vzel so jim pa tisti, ki niso imel nobene veze pri ustvarjanju…

     • neny

      ja dobil so nore dnarje.

     • sodnikisozločinci

      Tudi ti imaš pravico do dedovanja po svojih sorodnikih, četudi nisi imela nič pri ustvarjanju njihovega premoženja.

     • neny

      ja to je res. Inflacija jim je prinesla vse badava…

     • dvanajstzvezdic

      Kaj pa nacionalizacija?

     • neny

      sledi haha

     • dvanajstzvezdic

      Ja sej, hahaha kaj pa naj druzga kot na propadlo jugo. Jaz se tud sprašujem, če si ti sploh živela v Jugi. Dvomim.

    • dvanajstzvezdic

     Pokradli so še marsikaj zraven. Sistem je bil idealen poligon za mutibarjenje, samo ta prav si moral bit. Daj povej po pravici, koliko rosnih let pa šteješ?

  • dvanajstzvezdic

   Mimogrede, si pozabila na hiperinflaxijo, pa na par-nepar pa na elektrićne redukcije….ah saj ‘re takrat še v plenicah no bilo

   • neny

    kaj ima to veze s premoženjem.

 • slosin

  Se je Violeti Tomić povsem zmešalo? ….
  Ne, ni se ji zmešalo, ona je zmešana že od rojstva…

  • sodnikisozločinci

   Ona rabi palični mešalnik, da bi jo odmešal.

 • Levicar nikoli! … in hetero

  Tom(p)icka si zasluzi samo in izkljucno ATM!!!

 • neny

  Tita morate poljubit u dupe, tolk vam je dal. Sam da se mi ne javi kak penzionist pri 45.-tih.

  • slosin

   …penzionist pri 45…? To spa lohk vidla samo v socializmu in zato smo tam,
   plačujemo grehe tistega, ki si mu ti poljubljala dupe…

   • neny

    a en se je pa javil

 • učko

  Glede na politično populacijo v Zloveniji, bo spet prišla v parlament. Ona že ve kaj dela. Sam naša “opozicija” je totalno anemična in nesposobna !!!!!!!!!!!!!

 • Fogglof Tunnek

  Violeto je potrebno razumeti v kontekstu… kapish?

 • sodnikisozločinci

  Možno je, da res Maduro zalaga z denarjem ZL, komunisti niso bili nikoli dobri gospodarji.

 • Fogglof Tunnek
 • Fogglof Tunnek
 • Fogglof Tunnek
 • Fogglof Tunnek
  • Štalmajster

   Ja, ja Tunnek to pa je prova brozda za tvoj plüg. To bi ga vidva orola gor po Haloških ravnicah. ;-)))

 • neny

  Titovo stanovanje v Lj npr. je vredno 150.ooo eur, par kvadaratov. No, dobili ste ga zastonj. Obstaja še kje kaka država kjer se vse dobi zastonj.

  • Olga

   ???????

   • neny

    ja v Mb je polovična cena…. :)

    • Olga

     Država Slovenija je rabila denar, zato je razprodala stanovanja po Jazbinškovem zakonu!
     Cene nepremičnin so različne, pač glede lokacije! Lokacija je najpomembnejša pri vrednotenju! Drugo pa je ponudba in povpraševanje!

     • neny

      Stanovanja so se gradila v socializmu, dobil ga je vsak, ki je to hotel. Nazadnje pa dobil zastonj. Torej zaslužil na njem več, kot si lahko prišpara povprečen Švicar.

     • stajerc5

      Iz tistih stanovanj iz tvojega socializma, bi Svicar napravil kvecjemu rumplkamro!

     • neny

      to je tvoj socializem, ne moj. Poglej cene stanovanj in študiraj.

     • stajerc5

      Ce gledas samo cene in pozabis na 1) lokacijo in 2) na kvaliteto, se je skoda pogovarjati.

     • slosin

      …vsak je dobil stanovanje hahahah….mogoče pa res, samo
      prišlek z Balkana je moral biti…

     • neny

      ja moji so vzeli kredite…. v čem je razlika. Prišle so nule in je bilo vse badava..Stanovanje pa so dobili vsi delavci, enako naši, ni blo razlik.

     • slosin

      Veš kaj, resno dvomim, da se midva pogovarjava o isti propadli državi…

     • neny

      demenca? Vse desne najeda.

     • Olga

      To je bila le kolateralna škoda zato, da so tovariši kot Kućan dobili hiše zastonj! Tega več ne bo!

     • neny

      hehe…. delavci so dobili največ ali večinoma stanovanj ali pa bajt.

    • stajerc5

     S takim zupanom, ki ga imate v Marburgu je se polovica polovicne cene 2x precenjena!

     • neny

      Pojdi na obalo. Cena je še višja za “zastonjska” stanovanja.

     • stajerc5

      Kot prvo, na Obali ni razen par blokov, nobenih yu-delavskih stanovanj. Kot drugo mi pa prosim razlozi, kaj so to zastonj stanovanja!?

     • neny

      kje vi vsi živite??????????

 • Franjo Trojner

  Naših dominantnih visoko profesionalnih in neodvisnih medijev ta intervju tovarišice Violete ne zanima in mu ne posvečajo prav nobene pozornosti, kaji oni svojo neodvisnost in visoko profesionalnost merijo edino in predvsem v količini prispevkov, ki so uperjeni zoper predsednika ZDA Donalda Trumpa in seveda predsedniku opozicije doma g. Janezu Janši. To je tipičen dokaz, da vse veje oblasti in ena so tudi mediji delujejo zelo usklajeno, so kot Borgi imajo kolektivno zavest.

 • Olga

  Človek ne more verjeti, kaj vse sedi v našem parlamentu!

 • baubau

  ostarela drugorazredna igralka pač ne zavrne dobro plačane vloge

  • stajerc5

   Kaksna drugorazredna, se za statistko jo nihce ne povoha!

  • Olga

   Je tudi tatica! Je že plačala za ukraden tekst neki Zagrebčanki?

 • radames

  Hej, ljudje! Tole poslanko plačujemo mi, davkoplačevalci! Bomo dovolili, da za naš denar česna neumnosti??? Do konca mandata ji je treba plačo ukint.

 • Štalmajster

  Venezuela je še samo ena od držav, ki so se je lotili …………. zaradi nafte !!

 • xtc

  Kdaj boste ljudje začeli razumeti ;da so socialisti in komunisti in ostali derivati socializma duševni bolniki?

 • if

  Venezuelska vlada: “Lani se je povečala smrtnost novorojenčkov za 30%, za 66% smrtnost mater. Veliko zdravnikov se je izselilo iz države, bolnike obravnavajo drugorazredni zdravniki ali niso deležni medicinske obravnave.”
  Vir: http://www.rtvslo.si/ttx

 • domovina mili dom

  Živeti v svojem izoliranem domišljijskem svetu po psihološki plati pomeni, da si v življenju bil nekoč duhovno morda tudi fizično poškodovan. In s to travmo še sedaj maltretirajo okolico.

 • Morala

  Ali ni Violeta nekoč kričala: “Poslance na minimalce?” Kaj pa sedaj poreče, ko sama dobiva visoko poslansko plačo? Žalostno koga zagovarja!!

 • freedomfighter

  tale Združena Levica je tudi en poden od stranke kdaj bodo ljudje razumeli da je konec socializma in podobnih neumnosti…še Kitajci so sprejeli kapitalizem sicer preveč reguleran ampak počasi gre tudi tam na boljše

 • ljubinica

  Ne violeti se ni zmesalo.
  Violeta je samo pokvarjena do obisti.
  Njen cvek je preracunana gluma .
  Z bedastocami o jugi in venezueli leze v rit
  Starim udbovcem a la tit …. in mladim levim radikalcem. Zato ker hoce biti ponovno izvoljena v parlament.
  Gotovo je pa poplacana tudi s strani venezuelske ambasade …

  • Miro Jereb

   Zmešalo se ji ni…ker je bila zmešana že prej. Spomnite se, ko je doživela zlom so ji prijatelji zbrali denar za oddih v tujini…ah…kako se pozabljajo stvari…

 • Vladimir

  če sliši kaj o tej kreaturi se spomnem nadaljevanke KURSAĐIJE,kje je igrala sama sebe

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!