fbpx

Se mu toži po Titu? Bivši slovenski premier Anton Rop v Vodnjanu kupil hišo z razgledom na Brijone

Anton Rop (foto: STA)

Istra je vaba za tuje podjetnike in poslovneže, ki kupujejo počitniške nepremičnine, in vedno več jih je, ki se odločijo za stalno selitev. Kot ekskluzivno ugotavlja Glas Istre, je Istro izbral tudi znani slovenski politik in nekdanji premier slovenske vlade Anton Rop, ki je lani kupil hišo v Vodnjanu.

Bivši slovenski premier Anton Rop naj bi v Vodnjanu kupil nepremičnino s pogledom na Brijone, ki skupno obsega 481 kvadratnih metrov, poroča Glas Istre. Poleg vrta v velikosti 345 kvadratnih metrov ima nepremičnina tudi 30 kvadratnih metrov velik bazen.

Vrstno hišo na širšem območju Vodnjana je kupilo lani ustanovljeno podjetje Sun Sea Investicije s sedežem v Vodnjanu. Lastnika podjetja sta nekdanji slovenski premier Anton Rop in njegov sin Jan Rop.

Je Rop kupil hišo za sina?

Sosed in eden od lastnikov luksuzne montažne hiše je povedal, da je bil Anton Rop v Vodnjanu doslej le enkrat. “Bil je tukaj potem, ko so kupili hišo in v njej za zdaj še nihče ne živi. Kolikor vem, je načrt, da hišo uporabljata njegov sin in njegova žena,” je za Glasi Istre povedal sosed.

Težko se je otresti vtisa, da je takšna hiša svojevrsten luksuz, kakršnega si karierni politik naj ne bi mogel privoščiti. Toda Anton Rop ni navaden karierni politik.

Aleš Ernecl