fbpx

Še naprej se povečuje število covidnih bolnikov v bolnišnicah! Umrlo je 32 ljudi!

Foto: STA

Vlada Republike Slovenije je preko Twitterja sporočila, da je bilo v soboto ob 3563 opravljenih testih 920 takih, ki so bili pozitivni. Ob tem je potrebno zavedanje, da je bilo opravljeno precej manjše število testov, kot v petek, ko je bilo teh 6675 in 1731 potrjenih okužb. Umrlo je kar 32 bolnikov s covidom-19, kar pomeni, da se približujemo že skupno 800 smrtim. 

Še naprej se povečuje število tistih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. Teh je bilo namreč v soboto 1261, dan prej jih je bilo 1224. 201 bolnikov je takšnih, ki potrebujejo zdravljenje na intenzivni negi. 44 je bilo takih, ki so bili odpuščeni iz bolnišnice.

Vir: Vlada RS

Povečevanje število hospitaliziranih bolnikov potrjuje nedavno oceno vodje svetovalne skupine v okviru Ministrstva za zdravje dr. Bojane Beović, ki je izpostavila, da še ne moremo govoriti o vrhu epidemije in da je glede na precejšnje število potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom v minulem tednu in glede na to, da je med njimi kar nekaj starejših ljudi, še nekaj časa mogoče pričakovati, da se bo povečevalo število covidnih bolnikov v bolnišnicah. Ker se lahko v vsakem trenutku krivulja obrne navzgor, poziva k doslednemu upoštevanju ukrepov.

Nina Žoher