fbpx

[Video] Se še spomnite, kako je Luka Mesec ocenil delo vlade Marjana Šarca? S KUL koalicijo bi bilo gotovo vse “drugače”

Ustavno sodišče je kot kaže prisluhnilo koordinatorju Levice Luki Mescu. (Foto: STA)

Pri izvajanju se je izkazalo, da je prevladala stara politika. Torej nekaj se je zapisalo, izvedlo pa se ni. Ta koalicija namreč ni imela več nobenega smisla. Ukvarjala se je samo še z medsebojnim komolčenjem in kadrovskim kupčkanjem. Za premierjevim odstopom najbrž tiči grenko spoznanje, da s to koalicijo, ni bilo možno izvajati politik, pod katerimi se je kot premier  v koalicijskemu sporazumu podpisal,” je delo vlade Marjana Šarca ocenil koordinator Levice, Luka Mesec. 

Nedvomno je eden izmed glavnih razlogov, da koalicija KUL ne nabere dovolj glasov oziroma da nima dovolj podpore dejstvo, da je bilo v tej zasedbi več ali manj že vse videno in slišano. Narejeno pa bore malo. Enako velja tudi za KUL-ovega trenutnega kandidata za mandatarja Karla Erjavca, ki je bil dolga leta pri koritu, naredil pa ni praktično nič, razen nekaj škode, če se spomnimo zgolj na dogajanje okoli arbitraže. Tako je tudi na primer minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek že večkrat povedal, da ne vidi smisla v sodelovanju s to alternativno koalicijo, saj je aktualna vlada veliko bolj operativna in da tako efektivno niso delali še v nobeni vladi doslej.

Kmalu bo  minilo eno leto, odkar je nekdanji premier Marjan Šarec vrgel puško v koruzo. Nekateri so celo mnenja, da je bila to edina dobra stvar, ki jo je naredil v svojem celotnem mandatu. Da KUL v svoji sestavi ne bi bila sposobna voditi države, je po vsej verjetnosti jasno tudi njim samim. Dejstvo je, da je edini namen te alternativne koalicije rušenje aktualne vlade, kaj bi storili v primeru, da se jim to posreči, pa niti ne razmišljajo. Ker še sami sebi ne verjamejo, da jim to sploh lahko uspe. Konstruktivno nezaupnico so napovedovali že za prejšnje leto, Erjavec pa je idejo potem prestavil in obljubil, da bodo nezaupnico vladi vložili po novem letu. “Po katerem novem letu pa,” se je na to obljubo s pomenljivim vprašanjem odzval predsednik vlade Janez Janša.

Pred nedavnim smo spomnili še na eno blamažo Marjana Šarca. 31. decembra je bil namreč rok, ko bi morale prispeti zaščitne maske, ki jih je februarja naročila njegova vlada. Pri taki učinkovitosti, se Šarcu resnično lahko le zahvalimo, da je puško odvrgel v koruzo, enako potezo pa mu predlagamo tudi za lok koalicije “KUL”. Tarče, razen tiste na RTV Slovenija, s tem lokom tako ali tako nikoli ne bodo zadeli.

Sara Kovač