fbpx

Mramor še enkrat ujet na laži: Še včeraj ni imel 3000 evrov, danes pa vrnil 23.312 evrov

Foto: epa

Na skupni seji odbora za izobraževanje in komisije za nadzor javnih financ je minister za finance Dušan Mramor povedal, da je vrnil ves dodatek za stalno pripravljenost, ki ga je prejemal kot dekan Ekonomske fakultete UL. Mramor je dodal, da je izplačevanje dodatka odobril “v dobri veri”, da je zakonito.

Dušan Mramor se je tudi opravičil vsem, ki jih je s tem dejanjem prizadel. Odbor za izobraževanje, znanost, šport in mladino ter komisija za nadzor javnih financ na zahtevo SDS danes razpravljata o spornih dodatkih za stalno pripravljenost.

Pred Mramorjem je denar začela vračati tudi Makovec Brenčičeva
Pred Mramorjem je tudi ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič napovedala, da bo denar, ki ga je prejela iz naslova dodatka za stalno pripravljenost, v celoti vrnila. Povedala je, da je doslej vrnila 3150 evrov, namerava pa vrniti še preostalih 14.000 evrov.

Mramor je prišel, povedal svoje in odkorakal
Seje se je finančni minister udeležil le za pol ure, po nekaj povedanih stavkih pa jo je zapustil, ker se je moral udeležiti seje vlade. Proti temu so nastopili ZL, SDS in Alenka Bratušek, ki so menili, da bi moral biti Mramor navzoč predvsem zato, ker je tudi sam prejemal nezakonite dodatke in ker so sejo s prejšnjega tedna na danes prestavili ravno zaradi njega. Sejo so zato prekinili in jo čez pol ure nadaljevali, a brez Mramorja.

Aleksander Rant, STA