Sedaj še izrojeno pisateljsko društvo skuša degradirati razpis Demokracije za domoljubno slovensko pravljico

Foto: iStock

Napadi na svobodo govora se vse bolj stopnjujejo. V preteklih tednih je bil tednik Demokracija deležen številnih pritiskov, pa naj bo to zaradi izdaje Manifesta za domovino, provokativnih naslovnic, sedaj pa že zaradi razpisa za slovensko domoljubno pravljico. Na javnost so tako naslovili protest proti takemu razpisu, češ da “zlorablja otroško literaturo za rasistično propagando”.

O tem, kako “meriti” rasizem, smo sicer pisali že večkrat, zato na tem mestu ne bi ponavljali, zakaj je rasizem očitno zelo izmuzljiv pojem. Očitno se v ozadju skriva strah pred tem, da bi domoljubna agenda resno konkurirala kulturnemu marksizmu, ki je povsem zasvojil slovenski kulturni prostor.

Žalostno pa je, da se je v takšno početje spustilo Društvo slovenskih pisateljev, ki že nekaj časa ne opravlja več poslanstva, kot ga je konec osemdesetih let začrtal Rudi Šeligo, ko je prevzel njegovo vodenje, s tem pa je DSP postalo ena najpomembnejših civilnodružbenih organizacij. Po izključitvi Janeza Janše iz PEN-a ter izstopih številnih znanih književnikov so v “uradnih” pisateljskih organizacijah ostali samo še režimski hlapci.

Avtoritarno razumevanje svobode s strani pisateljskega društva
Najostreje obsojamo razpis za pravljice, objavljen na spletni strani tednika Demokracija, saj nedopustno zlorablja otroško literaturo za rasistično propagando. Verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo človečne, odprte in strpne pravljice, ki spodbujajo empatijo, ne pa netijo sovraštvo. Le tako jim lahko omogočimo, da bodo ponotranjili osnovne človeške vrednote, ki edine omogočajo varen jutri za vse,” so zapisali.

Ob tem naj spomnimo, da starši svobodno odločajo, kaj bodo kupili in kaj bodo brali otrokom. Nikomur ne oporekamo, da otrokom berejo pravljice na primer o istospolnih parih. Pisateljsko društvo pa počne prav to – s piedestala neke moralne avtoritete ukazuje, kaj lahko delamo in česa ne, pa čeprav sami nikogar ne silimo, da bi kupil pravljico.

Demokracija

 • rubec

  Enkrat za silvestrovo, je v bližini mojega mulca eksplodirala petarda. Krivca sem našel in ga nabutal, pa ne zaradi odvržene petarde ampak zato, ker je bil moj mulc cel večer črn.

  • Vera

   Ha, ha, ha, ubogi otrok .

 • VERRZIFIKATOR

  Brata Marx in Grimm

  NAGRAJENA PRAVLJICA

  Pravljica je tole nagrajena
  v družbi demokratični večkratno
  in slavljena silno, nepovratno,
  saj pravilno vsa je ustrojena.

  Kapica rdeča v njej ovadi
  volka, da po gozdu se sprehaja,
  jagode nabira, se naslaja,
  ko ubogi zajček v šprintu vadi.

  Volka kapica je naznanila,
  da je moški, koža barve bele,
  jagode nabira zgolj debele,
  njej pa da se sila je storila.

  Zanjo ni se zmenil ta baraba,
  ni ji rdeče kape z glave sunil,
  niti ni za njo po poti pljunil,
  volk da skratka strašna je ogaba.

  Ona da rjuho je nosila,
  mesto kapice ves čas na glavi,
  volk pa z jagodami onegavi,
  se nad tem glasnó je pritožila.

  Kakšen je rasist to bele dlake,
  ki ji niti žvižga ne privošči,
  jagode samo žre, tace lošči,
  je škandal imeti v gozdu take!

  Pravljica bila je nagrajena
  ta od vseh kot najbolj domoljubna,
  saj dejanja volka so pogubna,
  Kapica pa rdeča nasajena.

  • Caetano

   Zblojeni kvazi kulturniki skušajo soditi volku, ker je pojedel Rdečo kapico.

   • VERRZIFIKATOR

    Ker je ni pojedel, pa bi jo moral.

 • Boco

  Pred nekaj tedni sem slucajno poslusal pravljico. Oddaja se imenuje “Lahko noc nestrpnost” in se predvaja na 1. programu radija Slovenije. Eni se se verjetno spomnimo oddaje Lahko noc otroci in kako radi smo jo poslusali. Lahko bi rekel, da pravljica propagira multikuturnost, strpnost do drugacnih. Pravljica govori o pisanem papagaju in kako ga sprejemajo manj barvite ptice. No, vsak lahko poslusa pravljico in si ustvari svojo mnenje.
  http://www.rtvslo.si/sporocila-za-javnost/lahko-noc-nestrpnost/463718

  Drugo, spet imamo opravka z moraliziranjem slovenske Jare gospode, ki jih excesi “naših” ne motijo. Na primer, ni bilo nobene peticije ko je prisla v javnost novica o Jankovicevem izsiljevanju farmacevtke.

  • Soave

   Mene predvsem moti naslov . . . . . zakaj nestrpnost ??
   Pa kakšne predsodke pa preganjamo ? In kdo vendar ?
   Je pa verjetno kvalitetno in zanimivo narejeno.Nisem nič poslušala.

 • macon

  Diletantsko je takole vnaprej določiti parametre zgodbe. Iz prispelega materiala pač odločiš po preferencah in svetovnem nazoru in dobri pisatelji so sposobni predstaviti nekaj s čimer se sploh ne strinjaš in ne maraš, da pač priznaš kvaliteto in se naučiš kaj novega.

  Režimski bedaki z limanjem rasizma pa so spet stopili na bananin olupek in se razbili na trdih tleh. Tudi za njih bi bilo bolje, če bi bili manj samovšečni.

  • rrrrr

   Ne drži, pisatelji iz Društva so upravičeno samovšečni. Res je, da njihovih knjig nihče normalen ne kupi in še manj prebira, a šolske knjižnice se kar pulijo zanje…

 • FORT WORTH

  Yugo izrojeno pisateljsko drustvo…
  Zdaj je rasizem ze to, ce nekdo da razpis za domoljubno pravljico ??!!

  Pa prokleti idioti pola pismeni, pa kje vi zivite in na cigavem hrbtu se redite ??!

 • Haloški Tunek

  Domoljubna pravljica:

  Hudobni volk Janez požre mlado deklico Liberalko in babico Demokracijo. Pride lovec Milan, ustreli volka Janeza, mu razpara želodec in reši deklico in babico !!! Slovenija živi srečno življenje do konca svojih dni!!!

  • macon

   Domoljubna pravljica: zapit haloški idiot pade v obcestni graben in se ne pobere več. Volk sit in koza cela ter par deset kil gnoja za lončnice več na razpolago.

  • tarantela

   Si pozabil: v trebuh mu nato zloži kamenje, ga spet zašije in vrže v vodo, kjer zaradi teže kamenja potone.

 • soc

  Boris Pahor, Drago Jančar… Kje pa. To je dandanašnji zasedba starih partijskih podrepnikov (Taufer) in ortolevakov prisesanih na naš denar, po možnosti balkancev (Vojnović). Cankar se že nekaj let ne more več obračati v grobu, ima vsega dovolj.

 • Soave

  Da jih ni sram, barabe hudirjeve !!
  Smo pa že videli otroške knjigice z neprimeno vsebino, zaradi pritiska LGBT !!
  A na tisto pa niso nobene zinili ? Tisto je pa dobrodošlo ? Pripenjam en primerek

  https://www.dnevnik.si/1042826731/kultura/knjiga/alenka-spacal-ilustratorka-zvedavo-tipanje-v-svet

 • merim

  Te rasisticne svinje izgnat nekam u tr p.m. kjer jih se pes ne bo povohal. Voluharji

 • ljuzer absoljutni

  v pisateljskem društvu so ostali režimski hlapci, iz njega so izstopili tisti, ki so zagreznili v močvirjih noriškega kraljestva. obljubljena trilogija bo najmanj za nobelovo nagrado, sicer bodo tudi nobelovski podeljevalci izrojeni levičarji. šefu slaščičarju janšariju se meša, Pujsoglav Biščak pa ni bil nikoli normalen

  • rubec

   Tebe bomo majmun ko pride čas, premaknili v balkansko kraljestvo. Takih v noriškem ne bomo tolerirali.

   • merim

    Le kdaj bo prisel ta cas..

 • merim

  Joze biscak prihodnost slovencev!

  Biščak, na družbenih omrežjih znan po sovražni retoriki, je v svoji objavi na Twitterju primerjal Michelle Obama z opico

  • RATATA

   merime, smrad, sposodi si katerokoli izdajo enciklopedijo Pisani živalski svet in v vsaki boš v poglavju opice našel vse iz družine Barakarja Huseina Obame.

  • Tehtnica

   Ni razlike med primerjavo Melanije trump z nezemljanko in primerjavo Michelle Obama z opico, pa se v prvem primeru nihče ne razburja.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Podpiram sem vas in izdajo pravljice, dokler niste začeli z komunizmom in tovariši. :)

  PS: Vsako dobro stvar uničite, golazen. :)

  • Olga2345

   Ja, komunistična svojat (po Trčku)!

 • Haloški Tunek

  Domoljubna pravljica:

  Hudobni volk Janez požre mlado deklico Liberalko in babico Demokracijo. Pride lovec Milan, ustreli volka Janeza, mu razpara želodec in reši deklico in babico !!! Slovenija živi srečno življenje do konca svojih dni!!!

  • Olga2345

   Tovariš Milan z ukradenim orožjem z mariborskega letališča?

   • Haloški Tunek

    Tovariš Milan s puško TO SRS…s titovko na glavi :)

   • Ivan Friderik Novak

    Na zdravljenje . . .

  • Steiermark

   bebec, to kar si ti nakracal je “basen” o vas, titovih pedofilih – torej, po tvoje, pedofila volka zastopa kučanće, ki je s svojim velikim gobcem požrl (posilil) najprej babico nato pa še vnukico, rešitelj pa ni bil nihče drug, kot naš osvoboditelj, JJ – Heroj! Konec pri nas, pa je trenutno , še malo drugačen, kot g a navajaš ti, ker se volk kućanić , s kamenjem v razparanem želodcu, ni šel napit vode iz studenca in je preživel in lamasti še danes, ves napihnjen od pokradenega imetja, vendar ne več za dolgo – volku se iztekajo dnevi in vsak dan mu je bližje njegova “ljubica” Matilda…….Golazen se lahko izmika roki pravice, vendar se Božji roki nemorejo izogniti! Satan vas je vesel!

 • Olga2345

  Bojkot levičarskih medijev! Ne kupujemo knjig tovarišev, ki kot “umetniki” parazitirajo davkoplačevalce!

  • Haloški Tunek

   Ne bo šlo…fse je že razprodano.

   • RATATA

    Ja je kupila Javna agencija za knjigo, da jih bo delila otrokom. Buzerantske učitlce jih bojo pa silile to nesnago zavržno brat in potem spise pisat.

    • Haloški Tunek

     Tudi otroci morajo biti obveščeni… Kapish?

   • Olga2345

    In vse zlagano, od vsake “knjige” živite 70 let, tako kot norci od skrivanja v hosti? Makarovicka niti ne piše sama, živi na tuj račun! Odpove se tudi Prešernovi nagradi, denar od te nagrade ji pa ne smrdi…Laž in kraja!

    • Haloški Tunek

     Svetlana: Nosila bom rdeče zvezdo. Vsi bomo nosili rdečo zvezdo. Domobranci RAUS !!!

     • Olga2345

      Mislite komunisti raus? Tika taka

     • Haloški Tunek

      Kdo vlada fSloveniji? Domobrančki že ne !!!

     • merim

      A niso vse domobrancke u jame pometali?

     • Steiermark

      Vas pa še bodo……in to kmalu, kot izgleda, ker je ljudem vsega dovolj, predvsem pomanjkanja svobode,pa tudi življenjskih stisk – in takrat bo hudo – za vas!

     • čopkovseved

      Domobranci so že zdavnaj našli svoj mir, žal si človek preteklosti, do obisti maščevalen in z gadom na prsih!

    • Ivan Friderik Novak

     Ne laži!
     Denarja NI sprejela.

 • RATATA

  Naj vam povem mojo slabo izkušnjo s spletnim časopisom komunistične partije Italije D E L O.
  Pred valentinovim so objavili, da naj objavimo ljubezenske pesmi, ki jih bodo ocenili, najboljše bodo pa nagrajene.
  Jaz sem pri njih objavil 5 pesmi. Vseh pet je bilo najboljših, pa nisem dobil nagrade.
  Prekleti komunisti frdamani!!!

  • merim

   Saj ti si ze v vojski dost zajfe pobiru zato so te pa klical kurbaprasica. Js sm mislu da bos drzal skupi z geyi ne pa da si kontra njim jaoo

   • RATATA

    Proti pedtom nimam popolnoma nič, razen
    kakšne palce ipd.

    • Haloški Tunek

     Kolkokrat si ga fasal v rit? Ti je pasalo?

    • Zgornji

     JAZ IMAM PA ZA PEDRE SAMO ŽELJO PO NJIHOVEMU OZDRAVLJENJU, Z TAKOIMENOVANO : ANTIPEDRSKO TERAPIJO V SIBIRIJI Z ENOLETNIM ŠTARTNIM PROGRAMOM !!! ! !!! PA TUDI FAJMOŠ3 NISO IZVZETI !!! ! !!! :-)
     Aaaaaaaleluja :-))

     • Warrior princess

      Bravo!

  • Ana Job

   Meni je všeč ta pesem, pesnika Jureta Detele, ki se je izstradal do smrti in večkrat zapored iz ljubljanskega živalskega vrta osvobodil gozdne živali.

   Jure Detela: Pesem za jelene

   Jeleni! Naj pride v mojo pesem

   zavest o nasilju? Kako

   le zmorem zvestobo spominu na vas,

   ko se mi svet transformira

   v sporočilo ubijanja? Za vas je drugače.

   Vi ste nedolžni. Vi ste

   napadani. Zmeraj ste v smrtni nevarnosti.

   Vi ste totalno predani

   bežečim čredam. Svoja telesa

   izpostavljate strelom, da ščitite

   beg košut in mladičev. S prsmi,

   polnimi zraka, stojite

   pred puškami. Takrat ste žalostni, sveti,

   ponosni. Vi gledate v lovce

   s čistim pogledom. Vi sprejmete smrt

   brez vsake pogodbe. Ker vaše

   želje so proste umorov. Že tu

   na zemlji je vaša hoja

   totalno svobodna, čeprav vas lovci

   nenehno sledijo. Vsaka

   pomlad vas odreši. Vsaka polna

   luna vas odreši. Vsaka

   globel, ki skoznjo uidete lovcem,

   vas odreši. Vsaka zvezda

   vas odreši. Še zemlja, ki padete nanjo

   krvavi, s svincem v telesih,

   vas odreši. Jeleni! S smrtnimi padci

   ne dajete lovcem odveze

   za svoje življenje. Lovci prezirajo

   vašo nedolžnost. Zato

   vas morijo z lahkoto. Jeleni! Jeleni!

   Kako bi mogel storiti,

   da ne bi prišla ta krutost, navzoča

   po vaših gozdovih, v pesem

   za vas? Jeleni! Jeleni! Jeleni!

   Kako je zemlja sproščena

   pod vašimi parklji! Kako je presojna

   in zračna, sončna, zelena!

   Kako jo vaša telesa družijo

   z nebom! Kako ste živi!

   • RATATA

    Blagor nam, ki smo tudi kakšno usmiljenje zmožni pregnati.

    • Ana Job

     Ja. Drugače pa čedalje težje jem živali. Človek se v svojem bistvu ni dosti spremenil. Globoko v svoji duši je še vedno barbar in uničevalec, sicer se ne bi brez slabe vesti masovno prehranjeval z živalmi, ki so čuteča bitja.

     • RATATA

      Še dobr da kostanjčki in gobice niso čuteča bitja.

     • Ana Job

      S pobiranjem plodov narave ne kršimo zakonitosti živih bitij in ne rušimo naravnega ravnovesja.

     • Zgornji

      Oj, … a si ti tudi vegetarijanka, ali kako ? :-/ :-)

     • Ana Job

      Zelo malo mesa jem, ker ima negativno energijo in mi sploh ne paše. Kvečjemu morske sadeže in ribe imam rada, čeprav tudi slednji spadajo med meso.

     • Zgornji

      Superbejby :-) :-)
      Have a nice weekend :-)

     • Ana Job

      Tudi ti lepo uživaj! :))

     • Zgornji

      Hvala :-) :-)

     • Zgornji

      Ja, Zato pa tudi gniloživk-gob ne jemo, ker niso zdrave , … kostanj pa nam samo drevo itak podari ko je dovolj zrel, tako, da ni panike sploh .

 • AlternativaZaSlovenijo

  DSP=REŽIMSKI HLAPCI!!!

 • Goran Hvala

  manifest za domovino. se prav ce napisemo eno bukvo o tem kako spucat jansevisko nesnago nebi smelo bit nic narobe….to je tud manifest.. sam vem da bi janseviki poskocil in brz sli na ustavno sodisce….ker pac drug kot jansevik nima pravice karkoli pisat proti drugemu. to je izkljucno njihova pravica… to se sam dzizus ve….je kar v biblijo to napisal… a mojo domoljubno pravljico kjer pisem da bi mogl ta bele vse v rove zmetat ne boste objavl? pa sej sam pisem kak je med 2miljona folka ene 20.000 bolnikov ki se jim godi totalna krivica ce ni vse po njihovo…

  • AlternativaZaSlovenijo

   boljše biti janševik kot komunist, prvi imajo vsaj jajca, drugi so pa navadne uscane p…e

   • merim

    Kaksne jajcke pa mas ti?

   • domovina mili dom

    Pozabil si na tiste, ki jim dol visi, pa sovražijo pić**.

  • slosin

   goranče, še enga fruteka iz fruktala, mami bo lupčka dala, potem pa spat…

 • domovina mili dom

  Komunisti so ustanavljali, ustanavljajo “civilne” združbe, jih obešajo na proračun, da jih raja plačuje. Zakaj tako? Ko jih rabijo ti bulterijerji začno napadati vse povprek kar ni komunistično. Kučan pa v Zvezdi kremšnite nalaga z Aksetnijevićem.

  • merim

   Preseli se v leto gospodovo 2018

   • domovina mili dom

    Dobro jutro Slovenke, Slovenci, državljani.

   • ZatonMesecnikov

    Koliko brojite u Sarajevu Merima? Po islamskom kalendaru 1440 godine… nemoj grdit onda ljude, ako pišu o godinama ispred 2018…

 • črnaovca

  Zakaj pa ne samo začeti se mora z geslom za dom spremni. Obvezno mora biti notri dobri Janko in hudobni Milan tudi kakšen hud Branko ne sme manjkati

 • O’Brien

  A se je tem že čisto zmešalo? Kakšne rasistične pravljice, če pa je rasa družbeni konstrukt?!
  https://www.scientificamerican.com/article/race-is-a-social-construct-scientists-argue/

 • rrrrr

  Zakaj pa so v v Društvu pisateljev? Ali ne zna svoje knjige vsak sam napisati …

 • ljubinica

  Menda bo nova predsednica tega zdruzenja skrajnih levicarjev, progresistov, multikulturalistov kar Lara Jankovic ….
  Ce vlado koordinira Mesec, naj pa kullturo prevzame Lara ….
  Zdaj cakamo, da vrli borci proti “rasizmu” pomecejo iz knjiznic kvarna, nacionalisticna dela slovenske klasike …
  Preseren, Sonerni venec
  Sket, Miklova Zala
  Jurcic, Domen
  Trdina, Bajke in povesti o Gorjancih
  Askerc, Janicar; Ponocna potnica
  Gregorcic, Soci
  Itd.
  V srednji soli smo nekoc pesmi nasih pesnikov razdelili glede na tematiko na:
  1, Ljubezenske
  2. Domovinske
  3. Bivanjskee
  A zdaj nameravajo pa domovinske prepovedati?
  —-
  Kam smo padli! V cisto iracionalnost.
  Otroci si zasluzijo odprte, strpne , clovecne pravljice?
  Kak BS je to? A pisatelji ne vejo, kaj je pravljica?
  Nobene “odprtosti”, nobene “strpnosti” ni v pravljici.
  Dobro on zlo sta ostro loceni. Dobro je na koncu nagrajeno, zlo pa kruto kaznovano.
  Nobene “strpnosti” do zla.

  • Domus Lubus

   Imagine ni pesem Beatlov…..

 • Domus Lubus

  Čas je že, da se razgali te levičarske režimske hlapce, ki se imajo
  za pisatelje. Potrebno je spisati novo poglavje slovenske literature in
  počistiti nesnago, ki se vleče že sto let. Obsoditi in razgaliti je treba
  režimske pisce, kot tisti Voranc, partizan in komunist, pa Kovačič, oče tistega
  Janija Kovačiča, ki gode na proslavah, ki jih prireja tista nepismena zverina
  Makarovička. Pa tisti Zupan, partizan, naj gorijo njegove knjige. In tudi
  Cankar, tudi on je bil levičar. Prihaja nova generacija slovenskih piscev,
  Janša, Vasle, Turk, Štuhec, oni so upanje za slovenski narod, za kulturo, za dom, za družino.

  • ZatonMesecnikov

   Lupus, provokacija ti ni uspela, ker razen naštetih drugih ne poznaš. Pač posledica enopartijskega levičarskega režima in enoumja. In pa dejstva, da je levičar drugačne likvidiral, ali pa jim ni dal priložnosti v življenju.

   Zato so ostali socialni pisci, ki so se poklopili z socialno komponento države delavcev in kmetov. ter likom zatiranega hlapca. Ki ga venomer nekdo nateguje. Dokler ni prišla prava opcija na oblast in jo je s tem on prevzel. sedaj pa bi moral biti srečen…

  • Krtača 20

   Hahahaha, satira na mestu hahahaha. Pen bo pa organiziral volitve s Šprincomaroglo…..

   • ZatonMesecnikov

    Glup si ko točak krtača. verjamem, da se le levičarju to zdi smešno. sedaj vidim tudi, zakaj vam je humor Borisa “rdečega” Kobala tako všeč. Plitek ko sava poleti….

  • O’Brien

   A je hudo, ko nihče ne opazi tvoje pronicljivosti?

  • Simon Novak

   Vzemi predpisano dozo tablet, pa idi spat…če pa tablete ne pomagajo, pa nazaj k veterinarju, naj ti predpiše kaj močnejšega, zahojenec

 • xtc

  Pa kaj me brigajo ti partizansko pederski pisatelji?
  Ukint jim financiranje in konc.

 • O’Brien

  142 organizacij se je oglasilo! Sami nevladniki, ki čakajo na drobtine. https://siol.net/novice/slovenija/nedopustno-zlorablja-otrosko-literaturo-za-rasisticno-propagando-480008

 • rrrrr

  Zakaj pa je potrebno Društvo pisateljev? Sem preprost in neizobražen človek. Za silo znam brati, nekaj malega tudi pisati, pa zato še ne potrebujem nekega društva…

  • ZatonMesecnikov

   Zato, da dobijo denar iz proračuna. tako kot vse je levičarska partijska oblast kontrolirala vse družbeno dogajanje. Posamezne dicipline je uokvirila v okviru društev, drugim ni pustila prezentacije, oziroma jo je razglasila za sovražno. Samo preverjeni kadri so bili lahko pisatelji.

   In ta princip je ostal do danes. zato tako kričijo, če se jim omenja financiranje na trgu…Kričali bodo o majhnem narodu, pa obrambi jezika, pa potrebi po investicijah v kulturo (honorarjih).

  • Simon Novak

   Zakaj pa je potrebna Demokracija, zahojenec?

  • merim

   Reci da si tipicen desnicar bomo vsi vedeli koliko (ni)mas v glavi

   • Cmerko

    Levuharji ste tako pametni da brez denarja desnicarjev pocrkste od lakote.
    Goveda

    • Andrej

     Zakaj žališ živino? Saj ti ni nič naredila.

 • ZatonMesecnikov

  Največji spin Partije je bil, da si je prisvojila slovenske socialne pisce 19. in začetka 20. stoletja, ter jih vgradila v svojo filozofijo delavskega internacionalizma, ter revolucijo zatiranih.

  Izgradila je mit zatiranega Hlapca, ki ga vsi jebejo, ter se mu dvevno dogajajo krivice kot po tekočem traku. Zanje pa so krivi srbski dedni sovražniki (Madžari, Avstrijci, Švabi) ter kapitalisti, veleposestniki in buržuazija. S tem je dobila legitimiteto njihove likvidacije maja in junija leta 1945 ter kasnejšega zatiranja.

  Slovenca je partija degradirala na nivo, kamor ga je postavil že Karl Marx. Na nivo nezgodovinskih nacij, ki mu je šele Partija omogočila prepoznavnost.

  vse skupaj pa je en velik Leviačrski nateg, ki žal še danes ni prepoznaven pri velikem delu Slovencev.

  • Simon Novak

   Vzemi predpisano dozo tablet, pa idi počivat…če pa tablete ne pomagajo, pa nazaj k veterinarju, naj ti predpiše kaj močnejšega, đešni zahojenec

   • Steiermark

    psihič, ti očitno nisi vzel predpisanih (od psihiatra) tablet – zato postajaš vse nevarnejši za svojo okolico!

    • Simon Novak

     Ponavljaš, kar sem ti jaz svetoval, patetično, a kaj naj drugega pričakuješ od zahojenca

     • ZatonMesecnikov

      Simone, marš u kućicu na spavanje, đukac jedan….

     • Simon Novak

      Tvoj mesec še ni zatonil, zahojenec?

     • ZatonMesecnikov

      kmalu bo letel iz parlamenta…

     • Simon Novak

      Kdo*?

     • Steiermark

      K rasi zahojencev in psihopatov spadaš prav ti!

     • Simon Novak

      Bejži, no

   • ZatonMesecnikov

    Simone, literatura ti ni nikoli kaj preveč dišala? Bolj družboslovne filozofije?

    • Simon Novak

     Da, da

     • ZatonMesecnikov

      Še celo dobro plačane verjetno, na račun davkoplačevalcev…

     • Simon Novak

      Te že

    • Steiermark

     Saj te ni razumel, kaj si mu hotel povedati – on nećujedobro…..da da da, de de de in nje – to je kapaciteta ki jo premorejo njegoi jugomožgančki!

 • Jani

  Grem stavit da bi zmagal prerok Jajo.

  • ZatonMesecnikov

   Grem stavit, da bo Jani danes zalegel pod mizo…

 • ĐĐ Style

  Izrojeni desničarji na izrojenem portalčku v lasti izrojenih Hunov jejo drek in pišejo neumne članke na nivoju primerno nizkega IQ-ja

 • kraljica vesolja

  Narod brez kulture, ni narod. A za vas, očitno, je kultura neki v zvezi z jogurtom.

  • Steiermark

   to je tvoja srbska kultura, zaradi katere si se pritepla v Slovenijo, ko vam je Slobodan dal jogurte za popotnico, da pridete svinjat in protestirati proti Slovencem v Sloveniji! Nisem pa razumela, kdaj si uspela pobegniti z vlaka , ki je bil blokiran, zaradi naših vrlih železničarjev, ki vas niso hoteli pripeljati k nam ampak so vas zarnili na meji, v Dobovi!

 • Ryuk

  DSP, vzemite v roke slovar slovenskega knjižnega jezika, poiščite geslo “rasizem” in preberite, kaj piše poleg. Take obtožbe, ki jih servirate, so idiotske, sramotne za vsakega kolikor toliko zglednega literata. Če sploh je še kakšen tam. Seveda ni nikogar od vas motilo, ko so se v cicibanu pojavljale pravljice, zlorabljene z LGBT propagando.

  Demokracija, napišite še pravljico o svobodi govora. Če se že teh senilnih starčkov ne da prepričati…

 • večni srb

  Jaz vem eno domoljubno pravljico. Predstavljajmo si, da je Šarec v resnici Janša.

  Mi smo že leta 1975 predlagali, da bi vi brali ta članek oktobra. na koncu sledi še prevod za naše nacionalne manjšine, v angleščini:) – https://youtu.be/jf5B-9D1_ec

 • šmentanamuha

  Rdeči dons že cel cajt nabijajo o “strašnem rasističnem natečaju”. To govorijo s posebnimi poudarki in pavzami, da ja ne bi preslišali kakšne vejice. Režimci so se mi prav zagabili. V meni ustvarjajo samo še več in več odpora. Zapravili so si vso kredibilnost. Ne vem, kako so izgledali svinćeni časi soc-komunizma v prvih desetletjih po 2SV, ampak zdi se mi, da je propagandni stroj deloval podobno, s tem da partija ni imela nobene opozicije. In bogi tisti, ki so se znašli na tnalu teh brezbožnih psihopatov.

 • šmentanamuha

  Sicer pa, koga zanima neko tretjerazredno pisateljsko društvo pratiskih hlapcev, ki jih sponzorira država, pa če znajo pisat ali pa ne. Večinoma jim gre bolj slabo od rok to delo, pa čeprav jih bildajo po režimskih medijih..

 • cosmosjasnovidec

  Ni večjega bedaka od levaka.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Gr Enze

  ČE BI TILE TAKO IMENOVANI PISATELJI KI PA OČITNO NISO SLOVENSKI DOMOLJUBI AMPAK NEKAKŠNI KOMUNISTIČNI ZBLOJENCI , KI JIH MI ŽIVIMO , KER SO PRIPETI NA NAŠ PRORAČUN BILI SLOVENSKI DOMOLJUBI KAR PA NE MOREJO BITI , KER SO KOMUNISTI BI SAMI RASPISALI KAJ DOMOLJUBNEGA VENDAR TEGA NE MOREJO RAZPISATI , KER KOMUNISTI NIMAJO DRŽAVE !

 • Andrej

  Za DSP so domoljubne teme: CK, JNA, YU, LGBT. Treba jim je prepovedati uporabo Slovenski. Samo še DRUŠTVO PISATELJEV. Pa povedo naj, kakšno članarino plačujejo in od kje vse se financirajo.

 • jovan jovan

  Izrojeno pisateljsko društvo? Zakaj? Ker so nagnali ivana iz svojih vrst?! Pravzaprav tja tudi nikoli ni sodil, “pisatelj”! Kamorkoli se “vpiše” ga izpljunejo! Gre za homofobno in ne domoljubno “pravljico”. Bolano!

 • Matt von Glanz

  Ajde kdo bo napisal novega Krpana? Irsic?

  • Soave

   Kolk daš ??

   • Matt von Glanz

    :) nagrada je politicna stigma

    • Soave

     Zakaj pa politična ?

     • Matt von Glanz

      Mislis, da je bil Levstik v AO cudovito sprejet pri nemskutarjih?

     • Soave

      Razumem. Si pa uporabil zanimivo besedo. . . . stigma !

     • Matt von Glanz

      Ja, stigma ima danes vec pomenov, ceprav je izvirni pomen samo eden. Katerega si mislila: druzbeno zaznamovanost ali Kristusove rane?

     • Soave

      Seveda sem prvo pomislila na Kristusove rane.
      A sem ravno pred kratkim brala , da v današnjem času obstajajo tudi osebne stigme. Npr., glede debelosti. Pozorna sem postala, ker sem tudi jaz ena okrogla babica.
      In me je firbec matral. . . . . . le kaj je mislil ?

     • Matt von Glanz

      Izvirni pomen je znamenje oz vbod, ki nastane s konicastim orodjem ali palico. Drugace pa pomeni vsako druzbeno zaznamovanost osebe – clovek naceloma ni zaznamovan samemu sebi, ampak v druzbi
      Tudi sam sem bil bajsek pred 35 leti :)

     • Soave

      Občudujem vsakega, ki se je zmožen disciplinirati !! Bravo !
      Saj nas take ” stigme ” res zaznamujejo.

     • Matt von Glanz

      Mene so resili geni, takrat sem bil proti koncu OŠ in sem v enem letu zrastel 18 cm, kar naenkrat sem bil vitek. Potem sem tak ostal in vedno športal.

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili
  svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Imena in pomeni niso eno in isto.

  Govorimo o JUGOKOMUNISTIČNEM društvu prodavača magle, svirača kurtzu itd.
  Gre skratka za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE celo SAMOIMENOVANE
  “watchdoge” – pse čuvaje tekovina JUGOKOMUNISTIČNE revolucije
  in čuvaje vsega, kar je tipično kaviaržidoKOMUNISTIČNO.

  Nepismeni MURGL JUGOKOMUNISTIČNI paraziti, ki lajajo na ljudi.

  Zato ti samoimenovani psi seveda podpirajo pravljice o pasjejebcih, pedrih in kar je še tipičnih odlik kaviarŽIDO KOMINTERNE in njihovih SERBUSOV

  (serbus = hlapec nje),
  zavračajo pa vse, kar je ČLOVEŠKEGA, saj so, zopet SAMOIMENOVANI
  “smrtnii neprijatelji ljudi”.

 • Jani Steiner

  Sploh ni treba upoštevat teh zaostalih, zapitih…itd pisateljev, še bolje pisunov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!