Povsem neokusno in dvolično: Društvo slovenskih pisateljev na svojo prireditev vabi z golim oprsjem Slovenke, medtem ko muslimanke zavija v hidžab

Foto: Facebook Društva slovenskih pisateljev

Saj ni res, pa je. Kdo od naših prednikov bi si mislil, da bodo v 21. stoletju na Slovenske dneve knjige vabili s plakatom, na katerem bo podoba Slovenke s pokrivalom narodne noše – avbo, in s povsem razkritim nedrjem? Očitno je Društvo slovenskih pisateljev povsem izgubilo smerokaz, saj Slovenke prikazuje kot lahke ženske, medtem ko muslimanke z vsem spoštovanjem odene v muslimanska pokrivala. Slovenke so očitno deležne drugorazredne obravnave.

Prihajajoči Slovenski dnevi knjige, ki bodo potekali od 18. do 22. aprila, bodo imeli fokus na prepletanju literature in filma. Vseslovenski literarni festival z osrednjo lokacijo, umeščeno v atrij Pošte Slovenije, bo po navedbah Društva slovenskih pisateljev obogaten s paleto najrazličnejših dogodkov, od okroglih miz do pogovorov in projiciranja najodmevnejših domačih filmov. Pri tem pa je težko razumeti, čemu so se odločili, da bodo na dneve knjige, ki naj bi bili po njihovih besedah zanimivi za otroke in mladino, vabili s sliko razgaljene Slovenke?

Poskrbljeno bo za promocijo vsiljevanja migrantov in islamske vere
V okviru vseslovenske literarne prireditve se bo s kampanjo Spoznajte muslimana predstavilo tudi Društvo za informiranje o islamu, z namenom “povezovanja Slovencev z muslimanskimi soprebivalci”. Društvo slovenskih pisateljev bo s tem omogočilo odvijanje štiridnevne kampanje, s katero bodo pod pretvezo podajanja iskrenih odgovorov o islamu in življenju muslimanov pri nas promovirali vsiljevanje migrantov in islamske vere.

“Skrajne skupine, ki želijo s propagando v družbi ustvariti strah in razkol, so v imenu islama v zadnjih letih izvedle več strašnih terorističnih napadov. Upamo, da bomo s to kampanjo prispevali k izničenju njihovih prizadevanj. Slovenske soprebivalce vabimo, da se sami prepričajo, katere so naše vrednote,” so zapisali na Facebook strani, kjer je razkrito, da je gostitelj Muslimanska skupnost Ahmadija. Muslimanska skupnost navaja, da s tem želijo dokazati, da muslimanska vera ni v nasprotju z vrednotami Slovencev in da bodo v Sloveniji živeči muslimani vedno branili njeno čast.

Foto: Facebook

Kaj pa čast prababic, babic, mater, sester, tet, nečakinj in hčerk?
Na tem mestu se poraja vprašanje, kdo pa bo tisti, ki bo branil čast svojih prababic, babic, mater, sester, tet, nečakinj in hčerk? Društvo slovenskih pisateljev s propagandnim plakatom Slovenke ponižuje in jih predstavlja kot lahke, medtem ko reklamni plakat za kampanjo Spoznajte muslimana predstavlja mater in hčerko z muslimanskim naglavnim pokrivalom. V primeru, če bi bila situacija obrnjena, bi feministke in Islamska skupnost v Republiki Sloveniji zagotovo zagnali vik in krik. Ko pa je Slovenka prikazana na opolzek način, se to feministkam očitno ne zdi nič spornega. Kako se lahko potem čudimo, da asimilacija migrantov ni uspešna, če pa sami navzven dajemo takšna sporočila?

Odnos do lastnega naroda je izjemno pomemben in zelo težko je razumeti, zakaj Društvo slovenskih pisateljev napajajo z državnimi, evropskimi in občinskimi sredstvi, medtem ko to na nespoštljiv način predstavlja Slovenke navzven. Si mar želimo, da bodo imeli naši potomci takšno predstavo o lastnem narodu? Če ne bomo spoštovali sebe, nas ne bo nihče drug, in pika!

N. Ž.

 • karlina

  Fuj, smradi od smradov-SRAMOTA-SLOVENKE, KOT, DA SMO VSE RAZGALJENE, SRAMOTA ZA NAŠE PREDNICE, KI SO NOSILE NOŠE, ZA NAŠE BABICE, KI JO NOSIJO, MED TEM, KO IMAJO POKRITI MUSLIMANI V ROKAH SLOVENSKO ZASTAVO, S. L . O. V .E.N.S.K.O. Z.A.S.T.A.V.O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tistemu, ki je slikal to kreaturo, moram napisati, da zgornja ne izgleda, kot kakšna ženska, niti slučajno, še manj SLOVENSKA ŽENSKA, ampak , kot feministična LGBT !!!! PRAVE SLOVENKE SMO LEPEGA OBRAZA IN NE TAKO ODURNE, KOT ZGORNJA !!!!!! Sramotijo obraz in stas-prave-SLOVENSKE MATERE, PRAVE SLOVENKE, me prave SLOVENKE, se ne kažemo z golim oprsjem, vsaj tiste, ki damo kaj nase, niti slučajno, niti pod razno. To zgoraj je norčevanje iz SLOVENSKE NOŠE, SLOVENSKA NOŠA JE ODRAZ PRAVEGA SLOVENSKEGA NARODA, NAŠE KULTURE, NAŠE OČETOVINE, NAŠEGA JEZIKA.

  https://www.youtube.com/watch?v=y4GRJKI-xiY

  • Jeffrey

   Ja kaj sedaj? A ste za pokrivanje, al ste proti pokrivanju?? Po vašem izbruhu bi sklepal da ste ZA pokrivanje. Se pravi da so pokrite muslimanke pravzaprav vaše zaveznice in na nek način tudi vzornice, saj je pri njih pokrivanje še bolj temeljito, le da se tega zaradi svoje dvoličnosti niti ne zavedate….^^

 • sramota

  Društvo slovenskih pisateljev, sram naj vas bo za takšno nesramno početje !!!!

 • Tone

  Slovenko je za lahko žensko proglasila Nova oziroma njen anonimni novinar. Pisatelji imajo v mislih svobodno, osvobojeno žensko, pri muslimanih pa tradicionalno zavrto. Oboje je sicer stereotip, saj v obeh kulturah najdemo obe vrsti žensk.
  Sicer pa so slovenski pesniki opisali več golih kot pokritih ženskih prsi. Tudi prešeren na Tromostovju opeva golo muzo in celo sosedje frančiškani se ne pritožujejo več.

  • DJURO SUMAR

   Celo angeli v njihovih cerkvah so na pol nagi.

   • Tone

    Angelski podmladek je pa čisto nag. In vsi imajo lepe lulčke, čeprav naj bi bili po Bibliji angeli brez spola.

   • Jeffrey

    Po potrebi tud ministrantki…^^

   • Borut Stari

    Kipi na pročelju hiše slovenske demokracije so prav tako goli.

    • Jeffrey

     Zato pa pravim da jih je treba obleč v burke, da se ne bo komu sfecljalo od te grešne golote…:))

  • Soave

   Ja, , , in ?? Pa vaša razlaga ?

 • Frank Novak

  In zakaj ni Društvo slovenskih pisateljev na rastavo kjer so bile gole zenske ki so dojile psa, povabilo njim drage muslimane?
  Zakaj je Društvo slovenskih pisateljev tako senzibilno za to kar cutijo muslimani, ne pa za to kar cutijo Slovenci?
  Ali Društvo slovenskih pisateljev smatra da so Slovenci v Sloveniji manj pomembni od muslmanov v Sloveniji?

  • Jeffrey

   Vprašanje 1 : DSP ni bilo organizator tega performansa in tudi ni bilo golih žensk, ki bi dojile psa. Bila je le ena na pol gola ženska, ki pa tudi ni dejansko dojila psa, le ena od fotografij s tega performansa je dajala takšen vtis.

   Vprašanje 2: Ne bi rekel da je stvar v tem KAJ nekdo čuti, pač pa kvečjemu v tem da ima vsak človek pravico čutiti po svoje !

   Vprašanje 3 : Ta trenutek so muslimani najbolj pomembni za SDS…^^

  • učko

   Za to, ker to ni društvo slovenskih pisateljev, ampak ZDRUŽBA UDBO-MUSLO-PEDERSKIH-GOVNATORJEV !!!!! MUSLOMISTIČKA-KOMUNISTIČKA-PEDERISTIČKA-GOVNARISTIČKA- ČEFURISTIČKA GOLAZEN !!!!!!!!!

   • Frank Novak

    No tukaj se ti vidi da si pristas zamorjenega Janeza Janse. Ti bruhas kar po vseh… KAR POMENI IZGUBLJENE VOLITVE. ZAL.

 • Jan Kovalski

  Novo biološko odkritje:
  V Evropi se uveljavlja nova vrsta ptic (parazitus muslimus) …
  V zadnjih letih se je arabska ptica (parazitus muslimus) razširila v severni Evropi, večinoma zato, ker tam nima naravnih sovražnikov. Samica ima izdaten peresni ščit, kjer so vidne le oči … Samec ima običajno štiri samice…
  Vrsta je selivska ptica, vendar, za razliko od štorkelj, s čudno značilnostjo, da se nikoli ne odseli nazaj … “

  • Jeffrey

   “…. ker tam nima naravnih sovražnikov….”

   Kako da ne?….tle okol jih kar mrgoli…:))

   • Steiermark

    Potem pa verjetno, tako ti, kot ostale ptice parazitus muslimus, razumete, zakaj nemorete ostati pri nas in nam odžirati oz. zanikati pravice, da živimo še naprej, po naših vzorcih in zapovedih – Božjih, kot smo se ljudje naučili v 2 tisočletjih, po Kristusu!

    • Jeffrey

     Ja, vaši vzorci in zapovedi in vaš Jezušček, ki izhajajo iz katerega sveta in kulture….?? Anyone ??…^^ In kdo ti kaj odžira? Zaradi mene lahko celo življenje hodiš po kolenih če ti paše…mene s tem ne ogrožaš….jaz pa tudi tebe ne !

     • Steiermark

      S svojim slaboumnim zlobnim komentiranjem sam dokazuješ, da si navaden jugokomunistični primitivec !

     • Jeffrey

      Ne znaš odgovoriti na vprašanje, kajneda? Se mi je zdelo^^ Bila bi pa tudi prava senzacija če ne bi česa povezala z bivšo jugo in komunizmom….pa saj ti ne zamerim….od nečesa morate pač živeti. Da pa bi bilo zadoščeno tudi ironiji….posledice življenja v bivši jugi se še najbolj poznajo ravno v vašem totalitarnem načinu razmišljanja, ki ga sicer tako radi pripisujete levim !

     • Steiermark

      jeffrey, pravi revež si – duševni!

     • Jeffrey

      Duševni revež je tisti, ki ne zna nič povedati…kapiš?^^

     • Steiermark

      Torej sem imela prav, ko sem zapisala, da si ti duševni revež – kapiš?

     • Jeffrey

      Tudi sklepat ne znaš…ampak glavni point je v tem, da ko ne znaš podati argumentov se zatečeš k osebnim diskvalifikacijam….in to si ti, da ne bo kakšne pomote !

 • Jeffrey

  Ježešmarička….nagi joški v 21 stoletju so pa res neki nezaslišanga….bo treba hitr k spovedi pa pokoro zmolt…^^

  • Goran Hvala

   In to vsaj 3x na dan…:-):-)…

 • Goran Hvala

  Ej janseviki..prvic slism da drustvo sl.pisateljev sili muslimanke da so zavite, slivenke pa da so gole…:-)..dejte mi prosim zaupat katero drogo zerete da probam se sam…ker mi deluje zelo zanimivo…

 • VERRZIFIKATOR

  O nekem predsedujočem društveniku

  Janez Ahmadin

  SVETI IVO

  Sveti Ivo ni bil kak mučenec,
  naj preživljal mož bi se s peresom,
  rad pokazal s svojim se telesom,
  bil očeta lastnega učenec.

  Ne bi o očetu govorili,
  ker o mrtvih naj se ne razpravlja,
  postulat tak etika postavlja,
  kot tovariško so prej sklenili.

  Pa o Ivu svetem kaj povejmo,
  bil je svojčas lamaist pobožen,
  s tibetansko knjigo mrtvih prožen,
  pa potem si dobro ga oglejmo.

  Ivo se s peresom je preživljal,
  a imel je križe in težave,
  spravil skupaj ni besede prave,
  samega se je težko doživljal.

  Sveti Ivo da je konvertiral,
  pravijo o njem nam poučeni,
  islam ga prevzel je razsvetljeni,
  Mohameda strastno je podpiral.

  Mohamed rešitev mu pokaže,
  naj spozna ga, Ivu sam predlaga,
  on edini mu lahko pomaga,
  da naprej še svoje zmazke maže.

  Dneve knjig da mu organizira,
  prerok dal je predlog slednjič Ivu,
  se dobita, rekel je, na pivu,
  Ivo naj le biblijo prezira.

  Fant prilezel je od ateista
  preko lam in Bude kar visoko,
  gleda dol, v nižino prav globoko,
  zgodba vsa je zdaj kristalno čista.

  Si prislužil, pravijo nebesa,
  v islamskem je raju hlapec večni,
  mnogi so zato postali srečni,
  saj ta fant obvladal ni peresa.

 • Beli Sneg

  Kaj je kultura za slovenske kvazi kulturnike: odktiti ženski joški? Ne vem čemu so pa dodali še odurni fris. Nič več ne razumem take kulture. Vse bolj se kaže butalska kultura in poneumljen slovenski narod.

  • Jeffrey

   Ne joški….avba….zakaj si se mogu glih v joške zapičt?…:))

 • učko

  Ta levuharska “kultura” ni nobena kultura, pač pa nekultura oziroma kreatura kretenizma !!!!!

 • herman

  Tale udarni članek je pa gotovo napisala znana slovenska pisateljica in borka za pravice zapitih babic Francka Donko.

 • Rožle

  Nekam kurja prsa so tole …

  • Jeffrey

   Ja mende….se tud Slovenija zgleda kot kura…:))

 • VERRZIFIKATOR

  France Razširen

  POETI IN MUZA

  Ko oprsje si je razgalíla
  nad poeta spomenikom muza,
  ko se je razpela njena bluza,
  zgražala se je dežela mila.

  Pred stoletjem to se je zgodilo
  in bila je muza nad Francetom,
  všečna dokaj našim praočetom,
  so imeli jo za dobro vilo.

  Ko pa avša si nadene avbo
  in oprsje bolj uborno kaže,
  stežka komu še oči premaže,
  drago bi potrebovali žavbo.

  Ali brezoblična ta mladenka,
  vprašaš se, ko mrko te pogleda,
  sploh ima kaj našega izgleda,
  to da kakšna bi bila Slovenka?

  Daj no mir, je iz napisa jasno,
  dnevi da so orientalske knjige,
  briga za Prešerna jih, za fige,
  mujezin se posmehuje glasno.

 • domovina mili dom

  Hinavci so komunisti, hinavci so musliji. Jebe se jim za jim za svoje normative. Cilji so jim jasni terorizem in strahovladje.

 • Franjo Trojner

  Dokaz več, da je kultura v krizi.

 • Vrba

  Lička bledijo, joški visijo, luknja velika, Prešerna ne mika.

 • ĐĐ Style

  Kaj mate vajence danes, ker vsak dan neumne teme vrtite. Ali pa ste se spravili nda društvo pisateljev, sam ponavadi fašete nazaj strel v koleno.

 • DJURO SUMAR

  Kako bolan članek. Klerikalci bi nas radi porinili nazaj v čas naših pra pra pra pra babic, vsaj tja do Franca Jožefa.

  • ĐĐ Style

   verjetno imajo desni žene doma zaklenjene, da jim kuhajo in kvačkajo

   • Rožle

    Sta vidva Đ-ja braća ..i to

    • ĐĐ Style

     YES

     • učko

      TOPLA BRAČA !!!!! ČEFURISTIČKO-GOVNARISTIČKA BRAČA DALTON !

  • učko

   đđ ti je pluska prlepu, jest bi ti pa eno okol ušes, če bi mi biu na dosegu roke !!!!

 • Peter

  Provokatorčki, no.

 • učko

  Društvo “zlovenačkih” klobasatorjev ! Sami pedri, ki žalijo ženske !!! Pederistično-komunistična golazen !!!!

  • Maca

   Ravnokar si opisal Donkota.

   • učko

    Preber si še tist post mal bel zgoraj !

 • učko

  A niso tistga Flisarja, na tem društvu je biu ta glauen, obtožil nedostojnega vedenja do žensk. Pod pritiskom javnosti je tud moral odstopit !!! Pa še eden je bil, aha, Vlado Žabot !!! To je očitno društvo BALKANSKIH PEDROV, ki žalijo vse kar je slovensko !!!!!!

  • šmentanamuha

   Ja, dober point. Kje so zdaj feministke in una Anja Radaljac, ki je nekaj jokala o nespodobnem vedenju Flisarja, orkester nasilnih feministk, ki je pritožujejo nad sesksističnim odnosom moških do žensk in kar je še tega. Kakšna dvoličnost. Tako pokažejo, kdo so v resnici.

   • Jeffrey

    Spet si se šusnila v koleno….saj vendar sama praviš da tisto na plakatu ni ženska…kako je potem lahko plakat seksističen??

    • šmentanamuha

     Imaš celo poanto. Katera spolna izpeljanka si ti? Torej so v resnici napravili nekaj med moškim in žensko. V duhu bratenja z muslimani naslednjič pričakujem golo žensko s hidžabom na glavi. Saj v bistvu se ne delate norcev in normalnih ljudi, ampak iz sebe.

     • Jeffrey

      Da nisi ti kakšna žlahta od Ruparja, ki bi rad pregledoval mednožja…jaz za tebe nisem nobena spolna izpeljanka, tisto o nečem vmes na plakatu pa sama praviš da je tako ! Glede gole ženske s hidžabom imaš mal prešvoh simbolno domišljijo. Jaz bi za naslednjič dal na plakat muslimanko v popolni burka opravi tik zraven nje pa popolnoma golo Slovenko ampak s pravokotno črno pego čez oči. A sedaj štekaš?

     • šmentanamuha

      Na koncu bomo ugotovili, da si sam avtor tega plakata. Torej ti ne želiš biti neka fluidna spolno-nespolna izpeljanka? Zakaj pa potem to propagiraš? Pa ne da se sramuješ zdaj svoje transgenderske spolne orientacije?

     • Jeffrey

      Toliko zmedenih pojmov kot jih ti kotiš v svoji buči pa še svoj živ dan ne. Vi zarad mene kar ugotovte da sem jaz avtor tega plakata, saj vemomer ugotavljate kakšne veleumne traparije ampak ne podtikaj mi kakšnih spolnih izpeljank in orientacij, ker nimaš pojma o pojmu kaj blebetaš….kje vidiš kakšno propagiranje mi pa tud ni jasno…a sploh veš kaj je propaganda??

 • PIA PlA

  Kultura vabi: “Pridite, Slovenija vas bo podojila!”

 • tetka z ozadja

  Tako mlada pa že Slovenka.

  • učko

   Tako star pa še vedno neumen !

  • učko

   Jest, k’ rad fukam imam rad radodajke, pa ni važno katere nacionalnosti je. Ti, majmun stari z odgnilim malim lulkom pa gledaš na te stvari t’ko kot gledaš !

  • šmentanamuha

   Bolj natančen moraš biti, tako mlada pa že slovenska levičarka.

 • Peter

  Mene pa bolj moti to, da so ji dali zelo možačast obraz, tej Slovenki, pa gleda, kot bi bila malo intelektualno podhranjena,no.

  • Steiermark

   Saj tudi je, eno in drugo. Kar se možčastega izgleda tiče, je pač po godu lgbtq in muslijem, ki so poleg kamel navajeni obdelovati tudi moške, (seveda na skrivaj, poleg otrok…..)

  • šmentanamuha

   To sem tudi sama opazila, te trde balkanske moške poteze. Kaj so pravzaprav hoteli namigniti, da je tale tansgender v slovenski avbici predstavnik levičarjev in njihove kulture?

   • Jeffrey

    Ah kaj, mal vas zezajo v glavo, ker vedo da boste takoj skakali v luft in se ob vašem showu zabavajo…:))

    • šmentanamuha

     Hvala za potrditev.

     • Jeffrey

      Malenkost, honey…^^

     • šmentanamuha

      :)

 • Janko Gedlička

  Grabežljiva udbomafija ob njenem podtalnem odločilnem vladanju slovenski družbi, ko je s svojimi lovkami prisesana na vse denarne “krvotoke”, potrebuje erozijo dobrega in lepega in s tem moralnih vrednot, zato jo vspodbuja – uspešno. Pisateljsko društvo je po njenih vzvodih vključeno v to erozijo.

 • tasilo

  “da s tem želijo dokazati, da MUSLIMANSKA VERA ni v nasprotju z vrednotami Slovencev in da bodo v Sloveniji živeči muslimani vedno branili NJENO čast.”

  (!) Da se razumemo: v Sloveniji živeči muslimani bodo vedno branili NJENO čast pomeni —> branili bodo “čast muslimanske vere” in NE “čast Slovenije”!

  • šmentanamuha

   Tvoja pripomba je absolutno na mestu, le da levi zarukanci tega ne dojemajo. Kakšna bi bila njihova reakcija, če bi vedeli, kaj si muslimani o njih resnično mislijo. Komi čakam.

  • PIA PlA

   https://twitter.com/PIA_GOR/status/984341785928523777

   Tako kot piše, muslimani pravijo:

   “… muslimanska vera ne nasprotuje njihovim vrednotam, in da bodo v Sloveniji živeči muslimani vedno branili njeno čast …”

   Torej bodo muslimani živeči v Sloveniji vedno branili čast muslimanske vere in NE Slovenije!

 • antimur

  Še dobro, da ne doji psa, verjetno jim je tudi plakat s psom prišel na misel.

  • Jeffrey

   Če ne njim, je pa sedaj tebi..^^

  • Joško

   Naslednje leto bo tak plakat.

   • Jeffrey

    Kako veš? A so te najel da boš dojil kužka? ^^

    • Joško

     A ti si pa pasjejebec?

     • Jeffrey

      Ja, ti kar upaj…^^

   • stajerc5

    Ne bo, ce gremo vsi na volitve!

 • šmentanamuha

  To je pač ogledalo levičarjev. Oni dejansko predstavljajo sami sebe in vse, kar počnejo, so oni sami. S tisto avbico so seveda podražili namerno podražili “ruralce”, kakor pravijo desnim.

  • Jeffrey

   Tokrat imaš popolnoma prav….to je ogledalo levičarjev…nastavljeno vam !

   • šmentanamuha

    Fluidni transgenderji, to ste torej levičarji in zdaj naj vam človek ploska?

    • Jeffrey

     A si spet nekam zašla šmentanašmenta? Pa kaj tok motoviliš okoli….bzzz….bzzz…

 • lado

  TRZIN !!!!!!!! SRAM JIH JE LAHKO ,JE BIL TUDI PERŠAK PREDSEDNIK PISUNOV IZDAJALSKIH!!! SVETINA IMA PA ZLOČINSKE GENE KOT VSI SVETINOVI Z LIKVIDATORJEM “VOJKOM”-NJEGOV POKOJNI BRAT!!!!!!!!EH SLOVENCI !!!!! A BOMO ŠE KAR MIRNO PRENAŠALI GENOCID ,KR JE ZADNJI ČAS DA VZAMEMO PRAVICO V SVOJE ROKE ,BREZ POLITIKOV-ZLOČINCEV!!!!!! VZOR SO MADŽARI!!!!!!!!!! VOLITE DESNICO ZA DOBRO NAS IN NAŠIH POTOMCEV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jeffrey

   Tako je….joški pod avbo so genocid…:))^^

  • DJURO SUMAR

   Tako ja, pa Franca Jožefa nazaj na prestol.. Kreten desničarski.

  • Jeffrey

   “….VZOR SO MADŽARI!!!!!!!!!…”

   Če misliš tiste v Budimpešti takoj podpišem…^^

 • lado

  levaki ,kaj smetite in usmrajujete na NOVI??!!čas se vam izteka in pride dan ,ko bote deležni kućkinega recepta!!! z čefurji in vašimi prijatelji alahi !!!!!!!!!!!! DOMOLJUBNI SLOVENCI !!!!!!!!!!! VOLIMO DESNICO KOT MSDŽARI !!!!!!!!!! GRE ZA NAŠO PRIHODNOST!!!!!!!! GOLAZEN SE ŠIRI KOT METASTAZE ZATO VOLITE PO SVOJI;SLOVENSKI VESTI ;DA BOJO ŽIVELI V NAAAAAAAAAAAAŠIIIIIIIIIIIIIIII KULTURI TUDI NAŠI ZANAMCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jeffrey

   Dej Lado umir se mal…nehi kričat….se nismo gluhi !

   • Republic Commando

    Zakaj pa ti vpiješ?

    • Jeffrey

     Ti si pa kakšna očala zrihtej….zarad mene tud kljukasta….sam de bojo…^^

     • stajerc5

      Dej spij enega, na pikicah se ti prst trese!

     • Jeffrey

      A misliš da smo vsi taki alkoholični prepiteži kot ti?

     • stajerc5

      Hehe, vidis, da je bil dober nasvet, nobene pikice vec!

     • Jeffrey

      Pikice, in to svetlikajoče, se bodo zopet pojavile ko boš zvrnil naslednjo rundo .

  • dr Janez Sveti

   Priporočam ti Apaurin.
   DR Janez Sveti genij

 • šmentanamuha

  Tako si pač predstavljajo kulturo lumpenproletarski kulturniki.Drugače ne more biti.

 • xtc

  Tele odklopiti z proračuna na samofinanciranje.

  • stajerc5

   Jaz bi odklopil tistega, ki jih je priklopil!

 • Borut Stari

  Na golih prsih ženske manjka doječi pes. Zanikanje Prešernove nagrade?

  • Jeffrey

   A zdej po ta novem je že pes dojil babo???

   • lokec

    mogoče je psica dojila babo

    • stajerc5

     Temu se rece kuzla!

   • stajerc5

    Seveda, pesi imajo vec sperme kot ti!!!

    • Jeffrey

     A so tebe dojili s spermo??

   • Borut Stari

    Ne le dojil. Maja Smrekar je Prešernovo nagrado prejela za projekt, v katerem je dojila svojega psa in v postopku umetne oploditve človeško celico zamenjala s pasjo. Druga nagrajenka, dramatičarka Simona Semenič, se je v preteklosti ovijala v slovensko zastavo, iz katere je izrezala grb …

 • dr Janez Sveti

  Vsak se naj oblači, kakor mu paše.
  DR Janez SVeti genij

  • stajerc5

   Verjetno si mislil, slaci?

  • Peter

   In vsak naj si riše svojo idelano žensko po svojem okusu, no.
   Tale, ki je tole risal je pač malo homosolosexus orientiran, jaz tako grdih žensk ne poznam veliko, no.

   • Jeffrey

    Že s tem ko si rekel, da tako grdih žensk ne poznaš veliko, si vendarle priznal njihov obstoj. Ali to morda pomeni, da grda ženska ne more biti Slovenka?….Je res mogoče, da nacionalnost določa nivo fizionomične lepote in ali je ta nivo objektivno izmerljiv? Če se ti slučajno rodi grd otrok ali boš potem rekel da ni Slovenec? Kakorkoli že, od vsega me najbolj zabava to, da doslej nihče od tukajšnjih veleumov ni uspel razvozlati dokaj preprostega sporočila tega plakata….butalstvo par excellence…^^

    • Peter

     Zato pa rabimo netukajšnje tepanjčane, da nam razložijo preprosto sporočilo tega plakata.
     Čakam, na sporočilo, no….

     • Jeffrey

      Bil bi zares neumen če bi to storil. Plakat je tam da nas sili na razmišljanje. Nočem si pokvariti zabave in zato ob obilici velečudnih komentarjev čakam na nekoga, ki se mu bo vsaj približno posvetilo, pa tudi če morda čakam zaman….^^

 • piko8

  Te kvazi naše kulturnike, razen redki izjem, potavit na trg dela!!!

 • stajerc5

  Zanimivo, da so ji dali dolgo kiklo. A je mogoce kaksen pesek pod njo!???

 • Luka Marchessi

  A zdaj vas že risba jošk moti?!
  Fak, vi resnično niste normalni.

  • von Rhein

   Mene moti blef.Toliko stara babnica, kot izgleda ta na sliki, ima povešene.

   • Peter

    Pri tej velikosti povešenost ni tko očitna, no.

  • FRANC3

   S tabo se bom strinjal, ko boš ti na plakat namalal ženo ali dekle.

   • Luka Marchessi

    Slika je… ilustracija. RISBA!!! Debil gnojen. MRŠ V CERKEV!

    • FRANC3

     Luka, hvala za tako lepo psovko, zelo si strpen. Pokazal si vso srčno kulturo. Bog naj Te blagoslovi.

     • Jeffrey

      Glede tega kako si bil napaden sočustvujem s tabo…ampak…kakšna strpnost in srčna kultura je pa tole…”…Najmanj 80 % umetnikov je bleferjev. Nagnat jih delat,..” ??

     • FRANC3

      Jeffrey: Morda si me napačno razumel. Ne sovražim in nisem nestrpen do umetnikov. Me pa motijo ”kvazi umetniki”, ki z umetnostjo nimajo nič skupnega. Podana v rokah Brezjanske Marije, zažig Strunjanskega križa, utišanje zvonov v Koprski stolnici, izrez grba iz slovenske zastave, .. za mene ni umetnost, ampak je norčevanje iz drugače mislečih in iz države Slovenije.
      Si lahko predstavljaš, kaj bi se zgodili s takšnimi ”umetniki” leta 1970, če bi se norce delali iz Tita, Kardelja,… ali iz jugoslovanske zastave??

     • Jeffrey

      Glede teh ekstremnih primerov že razumem, ampak kaj je tako strašnega na pričujočem plakatu. Tudi Cankar je bil nekoč za cerkvene kroge “kvazi umetnik” (pa še marsikdo), pa ga imamo danes v galeriji nesmrtnih. Zelo lahko je za kvazi umetnost označiti nekaj česar ne razumemo na prvo žogo, ampak že naš Prešeren je lepo rekel : “Le čevlje sodi naj kopitar” .

     • Tone

      “Si lahko predstavljaš, kaj bi se zgodili s takšnimi ”umetniki” leta 1970, če bi se norce delali iz Tita, Kardelja,… ali iz jugoslovanske zastave??”
      Imaš prav, zato pa smo se osvobodili diktature in se opredelili za demokracijo in svobodo ustvarjanja.

      Vidiš, sedaj si lahko predstavljaš, kako so se počutili tovariši, kadar so ga umetniki kaj ušpičili (plakat, štafeta iz hloda, naslovnice Mladine, Leibach, ..).

 • FRANC3

  Najmanj 80 % umetnikov je bleferjev. Nagnat jih delat, ne pa da požirajo državni denar in so prisesani na državne jasli.
  Takšna politika države spodbuja lenuhe, da postanejo ”umetniki”, ustvarijo pa NIČ.

 • jan

  Društvo slovenskih pisateljev je slovensko le še po geografskem imenu Slovenije, ne več po slovenskem narodu. To so zgolj politični priskledniki vladajoče nomenklature, ne umetniški predstavniki slovenskega naroda in njegove kulture.

  • Peter

   Je Čefurji raus že precednik?

  • Tone

   Slovenski pisatelji so zato, ker pišejo v slovenskem jeziku.
   Vse ostalo so tvoje politikantske blodnje.

   • Peter

    Saj res, odprl si zanimivo vprašanje. Je pisatelj slovenski zato, ker piše v slovenskem jeziku ali zato, ker je Slovenec, pa čeprav piše v tujem jeziku?

    • Tone

     Vsi ki pišejo v slovenskem jeziku so slovenski pisatelji. Če Slovenec po poreklu piše v tujem jeziku pa mora biti izjemno dober, da ga priznamo. Tak je bil recimo Louis Adamič. Slovenska pisateljica pa je tudi Erica Johnson, ki piše v angleškem jeziku, a živi tu in obravnava slovenske teme.

     • Janez Novak

      Kdor ima negativen odnos do ljudi, na katere se obrača s svojim pisanjem, si ne zasluži spoštovanja teh ljudi. Če se Društvo slovenskih pisateljev posmehuje Slovencem s slabo prikritim neonacističnim/neostalinističnim slogom plakata, ki vabi na sodobno literarno razstavo, potem naj razkrijejo svojo politično agendo in se preobrazijo v politično gibanje.

   • Janez Novak

    Čigar argument je prazno zmerjanje, pač nima argumentov.

    • Tone

     Povedal sem samo svoje mnenje in za to ne potrebujem nobenih argumentov.

   • baubau

    Žal tudi Slovenščine ne obvladajo in ne cenijo več.

  • baubau

   Med člani dsp pravzaprav ni več najboljših Slovenskih literarnih ustvarjalcev-to mi popolnoma zadostuje za rangiranje in oceno tega združenja..

 • jan

  Niso moteči joški na sliki, čeprav so, mimogrede, grdi. Kar moti, je celovito sporočilo slike. Slika je sama po sebi grda. Pogled ženske je neprijazen, mrk. Glede na avbo, ki je del slovenske narodne noše, naj bi šlo za nekakšen “model” Slovenke. Torej namrgodene, zlobne lahkoživke. Če je to res stereotip Slovenke, potem nam Bog pomagaj. Ampak mislim, da tipična Slovenka ni to, kar pomeni, da gre za “antikarikaturo” Slovenke, v smislu, da karikatura smeši, antikarikatura pa ponižuje. Avtor je zlil svojo zlobo in žolč v to sliko. Prikazal je predvsem sebe. Zanimivo bi bilo vedeti, kdo to je.

  • Peter

   Ja, se strinjam.
   Žalostno, no.

  • Tone

   Ste pa res bedniki! Koliko opravka si date z enim čisto navadnim plakatom, ki bo čez teden dni pozabljen. Dno slovenstva ste.

   • Peter

    Zanimiva argumetacija. Zato, ker bo plakat čez en teden pozabljen, lahko mirno prezremo, da je pripadnico našega naroda upodobil kot eno grdo ksantipo.

    • Tone

     Seveda, ker je stvar skrajno nepomembna. Za pomembno jo delajo samo članek in vaši komentarji. Nanjo ste se spravili samo za to, ker ste v svojih zmešanih glavah prepričani, da imajo pisatelji zle namene. Namesto da bi jih zasmehovali zato, ker niso dali delati plakata nekomu, ki zna risat.

     • Peter

      Zanimivo. Jaz na primer, ne morem in nočem soditi, kaj ima Tone v svoji glavi, kaj šele, da bi dodal, tako, na pošrek, da je zmešana.
      Kar se mene tiče, “stvar” ni nepomembna, ker, kakor je meni znano stvari potekajo tako, da naročnik naroči rsibo, si jo ogleda in jo, ali pa ne, odobri.

     • Tone

      Se opravičujem – smo rekli, da se tu ne bomo zmerjali.

      Ne verjamem pa v zle namene pisateljev, gre preprosto za slab plakat, eden več ali manj.

     • Janez Novak

      Namen plakata je zasmehovanje slovenstva. Društvo slovenskih pisateljev bi moralo graditi na načem drugem, ne na zasmehovanju slovenstva. Sicer naj se preimenujejo.

     • Janez Novak

      Komentiraj tisto, na kar se spoznaš, namesto, da tu pljuvaš po komentatorjih brez vsakršne smiselne argumentacije.

     • Tone

      Komentiram samo to, na kar se spoznam. To bi priporočal tudi drugim.

     • Soave

      Vam, Tone ? Saj je to vaše področje, ali ne ?
      No, pa povejte, kaj vendar predstavlja ta grdi, mrki obraz pod pečo ??

     • Tone

      To, kar želite v njem videti.
      Če bi bil pod avbo lep, nasmejan obraz mladenke, bi dobili socrealistični ali nacistični plakat, kot je na to opozoril že Janez Novak. Tako pa je samo slab plakat, ki bo čez nekaj dni pozabljen.

     • Soave

      Če pa je plakat po mnenju vas – kot poznavalca – tako dober, da lahko vidimo vse , kar želimo ? Ja, potem pa ne bo pozabljen.
      Jaz se še danes z velikim veseljem spominjam onega
      Slovenija – moja dežela

     • Tone

      Gotovo ste že kdaj v kaki grči na pohištvu ali v oblaku videli obraz ali kako žival. Tudi šloganje iz kave temelji na tem, da lahko vidimo nekaj tam, kjer nič ni. Ta plakat je prišel prav tistim, ki že nekaj časa o slovenskih umetnikih, “prisesanih na državne jasli in zagovornikov beguncev”, mislijo in govorijo vse najslabše. Če bi pred tem o pisateljih mislili dobro, bi ta plakat ne bil nič posebnega.

     • Soave

      Postavite se že enkrat na noge !!
      Komunisti pa ljubezen do domovine ?? Hudirja, kaj so pa delali od leta 45 tega. . . . . .

     • Tone

      Od leta 1945 so delali razne reči kot vsi politiki, slabe in dobre.
      No pa vi povejte iz kakšnih hudobnih namenov so delali akcijo Slovenija – moja dežela, ki vam je všeč. Pa tudi mnoge druge.

     • Soave

      Veste kaj, Tone? Tole ne pelje nikamor. Z vami se sploh ne da pogovarjati.
      Meni se ne da več, četudi se postavite ” na noge “.

     • Tone

      Verjamem, da sem naporen in se opravičujem, ker sem bil tudi malo “zloben”, ampak z dobrim namenom. Razumem, da ni enostavno, če vam je nekaj všeč, potem pa vas kdo opomni, da so pri tem sodelovali tudi komunisti, ki po vašem niso zmožni ničesar dobrega, kaj šele plemenitega in lepega. Ampak takšno je življenje.
      Jaz ne zagovarjam komunizma, ker ta ne prenese politične konkurence – politično enoumje pa je mogoče doseči samo z nasiljem.

   • FRANC3

    Zakaj pa Društvo ni namalalo nage muslimanke? Ker se ne upajo užaliti muslimanov. Nad kristjani (predvsem katoličani) se pa upajo.
    Strahopetci!!

    • Jeffrey

     Zakaj bi pa morali namalati nago muslimanko? Najprej se pritožujete da nam vsiljujejo muslimane, sedaj pa že ni več prav, če jih ne naslikajo…le kdo bi to razumel ? In kot drugič….kje pa piše da je oseba na sliki kristjanka oz. katoličanka??

    • Tone

     1. Zakaj bi za dneve slovenske kulture slikali muslimanko?
     2. Evropska tradicija pozna alegorično slikarstvo, ko ena figura, oblečena ali slečena predstavlja nek pojem: državo, narod, znanost, … Muslimanska tradicija pa tega načina ne pozna.

   • Janez Novak

    Zmerjanje ni ravno kak argument. Veliko pove samo o tistem, ki se spušča tako nizko. Če ni že od vedno na dnu.

 • Ivan Friderik Novak

  Ob prebiranju komentarjev se bralcu nehote vsili občutek dvojne morale.

  Katolibani seveda pozabljajo na izrojene celibatarje, ki “štepajo nezakonske” otroke, sodobne Polikarpe. (Med očeti so tudi višji predstavniki SLO klera.)

  Omenjeni dvomoralneži tudi ne slišijo grdih poročil o pedofilstvu duhovnikov.

  Motijo jih pa joški na plakatu.

  Morala za kozlat.

  • Peter

   IFN, bi se lahko strinjal s tabo, če bi ti naredil vsaj eno minimalno analizo tega, kar trdiš.
   Trditve o dvojni morali, pri katerih povzameš trditve npr. Francelna (recimo, da je katoliban) in Jožeta (ki naj bo predstavnik klera) in ostalih dvomoralnežev imajo namreč eno majhno napakico, ki jo dušebrižniki, ki vas skrbi dvojna morala, ponavadi gladko spregledate.
   Če mi lahko dostaviš dokaze, da je en in isti komentator, lahko tudi jaz, evo, na primer, v svojih komentarjih dvoličen, pa se ti bom rade volje opravičil in te častil pir, no.

  • Peter

   Pa glej, IFN, velikokrat sem že rekel, članek ne more zaobjeti vsega.
   Ker če bi zaobjel tudi tisto, kar hočeš ti, se bo našel nekdo, ki bo rekel, a o tem pa ne poročate.
   Članki bi morali potemtakem vsi upoštevati celotno zgodovino sveta, da ne bi bil kdo užaljen, da o nečem pa ne pišejo, no.
   Imaš pa na primer, če te tematika zelo zanima, na Hanzi portali poročila čisto o vsakem duhovniku, ki so ga zalotili pri pedofilstvu, pa ni važno, v kateri državi, no.

  • Maja

   ifn…potem pa ti svoje joske posodi za plakat .

 • Maja

  ja, mene ta plakat zalosti, avantgarda v kulturi propada, prevec droge.

  • Jeffrey

   Kaj pa je tako žalostnega na tem plakatu?

   • Maja

    to, da kulturnikom zmanjkuje idej za svoje literarno delo in zlorabljajo gola zenska prsa za pozornost.

    • Jeffrey

     Prvič ne gre za literarno, pač pa za likovno delo in drugič je upodobljeni lik fiktiven, zato bi zelo težko govorili o kakršnikoli zlorabi. Kaj nekomu vzbuja pozornost je pa na koncu koncev tudi zelo subjektivno. Je pa možno (vendar ne nujno), da se avtor ki poskuša s svojim delom ponuditi neko sporočilnost zateče k uporabi nekega detajla za katerega smatra da bo vzbudil več pozornosti in s tem omogočil, da bo sporočilo doseglo širši krog ljudi.

     • FRANC3

      Ne nakladaj. Golota in pohota nista umetnost.

     • Jeffrey

      Davinci?? Michelangelo?? Sikstinska kapela??…pa da ne naštevam….kje je širina tvojega duha Franc?
      Pa še nekaj….pohota je na strani opazovalca…^^

 • Matej Bizovicar

  Žal se z pričujočim zapisom Nova 24 spet postavlja v vlogo inkvizicije umetnosti. To sicer nikogar več ne preseneča, je pa to zato še toliko bolj žalostno. Obešati se na enostransko interpretacijo razgaljenih ženskih prsi v 21 stoletju je ne le kratkovidno temveč tudi škodoželjno. Pričakujemo lahko tudi skorajšno obsodbo vseh upodobitev doječe matere božje skozi zgodovino. Greh je prvo v mislih tistega, ki obsoja.

  • FRANC3

   Ne mešaj materinstva in dojenja, ker je to nekaj najlepšega, kar lahko žena in mati da temu svetu z razkazovanjem golote.

 • Jeffrey

  Povsem neokusen in dvoličen naslov članka…..muslimanke slači, Slovenkam pa ne dovoli, da so slečene !

 • Olga_10

  To ni slika Slovenke, to je slika levicarke, ki je zlorabila narodno nošo, tako kot pred kratkim tudi zastavo..To pove vse o komunizmu – levičarstvu in politkomisarjih, ki se imenujejo “pisatelji”…Slovenija NI njihova “intimna opcija”!

  • Jeffrey

   Olgica, Olgica….zdravila je treba zjutraj vzet…^^

  • Ali

   Bo kr držalo napisano.

 • Olga_10

  Volimo desnico in neženimo povampirjene levičarske priviligirance!

  • Jeffrey

   Vsaj tipkat se nauči če ze druzga ne, no…!

 • Andrej

  Jaz ne razumem, kaj bi vi radi. Če je ruta na glavi, ni v redu. Če se vidi joška, tudi ni v redu. A bikinke bi bile sprejemljive? Ali se lahko še kdo sploh oblači tako, kot se hoče?

  • Janez Novak

   Fiktivne (neobstoječe) podobe se morajo oblačiti primerno. Bikinke bi lahko užalile kakšnega nudista.

 • Janez Novak

  Morda je plakat v (ne)prikritem neostalinističnem/neonacističnem slogu provokacija, s katero avtorica aludira na naraščajoči razkol med neostalinisti in neodomobranci v sodobni slovenski družbi. Morda gre za simbolno repliko nekdanjega plakata za Titovo štafeto, ki je bil kopija nacističnega plakata, socialistična žirija pa je izbrala prav naci predlog. Tudi slovenski pisatelji so imeli možnost, da sprejmejo ali zavrnejo neostalinistični/neonacistični portret Slovenke. Očitno jim je bil všeč. Torej vidijo svoj narod kot tak. Vprašanje je samo, ali vidijo v Slovencih neonaciste ali neostaliniste. Sam sem pisal o obojih, ker ni razvidno, za kaj naj bi šlo, avtorica oziroma DSP pa najbrž vidi v “modelnih” Slovencih predvsem eno ideološko podobo.

 • Čist ok plakat, nič narobe. 2018 smo.

 • Diagnostik

  Po drugi strani pa plakat sporoča da se Slovenke ne bodo oblačile kot zahtevajo razni kulti smrti ampak bodo kazale joške če jim bo to ugajalo. Vprašanje je samo komu jih kažejo, joške namreč.

 • SabinaSmole

  Nevem no, meni je to malo neokusno… avba pa joške. Meni to sporoča, da smo slovenke po narodni tradiciji rade zgoraj brez! pa ni tak, vam kr povem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!