fbpx

Sindikat policistov: Policijsko kapo je letos na klin obesilo že 175 policistov

Foto: J. F.

Pogajanja med vlado in policijskima sindikatoma se nadaljujejo, saj strani še nista sklenili dogovora. Še več, policisti napovedujejo zaostritev stavke in napovedujejo množično koriščenje letnega dopusta v dneh pred božičem. Kot pojasnjujejo na sindikatu policistov, pa vlada delu policistov dela večjo škodo, kot je koriščenje letnih dopustov. Samo letos je iz vrst policistov odšlo že 175 uslužbencev. 

Policijska sindikata in vlada nadaljujejo s pogajanji, med tem pa se stavka policistov nadaljuje. Policisti napovedujejo, da bodo 23. in 24. decembra množično koristili letni dopust, kar pa ne bi smelo vplivati na zagotavljanje varnosti državljanov.

Policisti bodo zaostrili stavko, izločali bodo dotrajano in nevarno opremo
Pogajanja z vlado so zastala, ker je finančno ministrstvo vztrajalo, da se kljub drugačnem sklepu vlade sredstva za uresničitev stavkovnih zahtev poiščejo v proračunu ministrstva za notranje zadeve. Policisti so stavko zaostrili. Poleg koriščenja letnega dopusta bodo začeli tudi izločati nevarno in dotrajano opremo, poroča STA.

Za varnost državljanov bo poskrbljeno
Na policijski sindikat in policijo smo naslovili vprašanja, koliko policistov namerava koristiti letni dopust. Policija podatkov nima, saj bo to znano ob obračunu ur za december, in sicer okoli 15. januarja prihodnje leto. Kot so dodali, ima vsak zaposleni pravico do izrabe dveh dnevov letnega dopusta ne glede na potrebe delovnega procesa.

Poudarjajo tudi, da bo kljub napovedanim dopustom in stavki poskrbljeno za varnost državljanov. Za to bodo skrbeli vodje posameznih enot, ki morajo delo organizirati tako, da bodo policisti izvajali vse nujne interventne naloge.

Na sindikatu policije so povedali, da je koriščenje letnega dopusta individualna pravica vsakega posameznega policista. Poudarjajo, da množičen odhod policistov na dopust ne bo vplival na delo policistov v tolikšni meri, v kolikšni na to vpliva delovanje vlade.

Od leta 2010 je policijo zapustilo 1090 uslužbencev, kar predstavlja 17 odstotkov vseh zaposlenih, od tega jih je kar 175 odšlo v letošnjem letu.

M. G.