fbpx

Siol svoje bralce vprašal, katero zastavo imajo raje: slovensko ali jugoslovansko? Bralci in spletni komentatorji ogorčeni!

(vir: Wikipedia)

Na spletnem portalu Siol so ob 30. obletnici Majniške deklaracije svojim bralcem postregli z anketo, v kateri so jih vprašali, katero zastavo imajo raje, slovensko ali jugoslovansko. Kolikor so bili šokantni rezultati, toliko bolj je bila nad samim vprašanjem ogorčena tudi slovenska javnost.

“Katera zastava vam je ljubša, slovenska ali jugoslovanska?” so vprašali bralce spletnega portala Siol. Rezultati, tako kot tudi samo vprašanje, so že dovolj zgovorni.

Slovenska zastava je po zadnjih podatkih prejela zgolj 31,89 odstotka glasov, medtem ko jih je jugoslovanska pobrala 67,34 odstotka. Da ne vedo, katera zastava jim je ljubša oziroma jih vprašanje ne zanima, je v spletni anketi odgovorilo 0,78 odstotka Siolovih bralcev.

Bralci ogorčeni nad vprašanjem
“Slovenec sem, domoljub, ljubim Slovenijo, svojo domovino, za nič na svetu je ne bi zamenjal, za mene je tako zastavljeno vprašanje žaljiva in nesramna provokacija novinarja, očitno levičarske provenience,” zapisal Siolov komentator MBSQ in dodal, da “domoljubni Slovenec, domoljubni novinar, takega vprašanja nikoli ne bi zastavil. Kaj pa je danes Jugoslavija? Ni je več. Zato je izpostavljanje jugoslovanske zastave danes, enako kot izpostavljanje nacistične zastave, za mene čisto protidržavno dejanje”.

Ogorčenost bralcev nad samim vprašanjem je bila tako med uporabniki Twitterja kot komentatorji na Siolu skoraj uniformna. “Kako lahko to sprašujete. Saj smo v Sloveniji. Kdor ima raje jugoslovansko, naj gre pa na jug. Za vedno!” je zapisal komentator Toptrio016.

“Sramota za predlagatelja ankete in anketo samo. Saj imamo samo in zgolj slovensko zastavo, vse ostalo je brcanje v truplo in temo!” pa meni September66. “Siol ali gre še nižje ?????” pa je zapisal Metro.

“Rojen sem v Sloveniji, čeprav je bila ta del Jugoslavije. Zastava z rdečo zvezdo je bila vmesna opcija jugoslovanskih komunistov. Nikoli ne bom Jugoslovan in nikoli ni bila zastava z rdečo zvezdo moja opcija. Vsa čast Hrvatom, ki so prisilili provokativne slovenske nadute turiste, da odstranijo ničvredno zastavo z rdečo zvezdo. Še Rusi so bolj pametni kot nekateri ‘slovenski jugoslovani’,” je zapisal Kroko.

“Nikomur pri zdravi pameti zastava crknjene Jugoslavije ne more biti ljubša od edine legalne zastave – slovenske!” je zapisal Sunny. “Kako lahko to sploh vprašate?” pa je zanimalo Igco.

“Saj to ni res, kaj se dogaja v tej državi. Ne vem, a nam vladajo jugonostalgiki ali jugosi. Vse kaže, da se bom na stara leta moral izseliti v kakšno drugo državo, ker te izdaje ne morem več prenašati,” pa je zapisal Stranca1.

https://twitter.com/cikibucka/status/1126164414695129089

“Slovenija žal še dolgo ne bo prerezala popkovine z Jugo in s socikomunizmom. Sramota, res sramota za to državo in te državljane, da po toliko letih še vedno terajo neko preteklost,” je zapisal Libero in dodal: “Ja, Slovenija ‘je’ v EU, a le pravno formalno, mentaliteta pa zelo daleč od EU. Po več kot 20 letih samostojnosti moram še vedno gledat jugoslovansko zastavo in nonstop poslušat o bivši jugi???”

“Očeta so mi ubili vojaki, ki so korakali pod zastavo s kljukastim križem. Sam sem na kapi nosil in korakal ob zastavi z rdečo zvezdo. Ko pa so 1991 nad nami hrumela vojaška letala in smo s komaj rojenimi dojenčki bežali in se stiskali v prenapolnjenih zakloniščih – ta grozeča letala sploh niso skrivala na krilih rdeče zvezde! Za svobodomiselne Slovence je to od takrat dalje sovražni simbol! Na slovenski zastavi imamo prijazne tri rumene zvezde! Te pa so naše slovenske zvezde!” je zapisal Slov1ec.

“Kakšno vprašanje … Siol, od zdaj naprej vas ne kliknem več nikoli,” pa je zapisal Jezusmarijasos223.

Ivan Šokić