Škandal! Svobodnjaki kot poceni politični agitprop na Kras poslali vodni top. Ta se je že pokvaril!

Datum:

Očitno je bil slavni policijski vodni top dobra PR akcija radikalnih levičarjev, ki so prevzeli MNZ, na čelu z ministrico Bobnarjevo. Pregrešno draga naprava je namensko narejena za miritev velikih množic, kar je  odlično počela lani in Ljubljančane rešila pred podivjano drhaljo, ki je razbijala po mestu ter ogrožala javni red in mir. Pri gašenju požara se je stroj obnesel veliko slabše.

Kot so poročali  uporabniki Twitterja, so policijski top dali nekje v ozadje, da malce za predstavo prši po grmovju, ki v tistem trenutku ni gorelo, ob zvesti spremljavi kamer RTV Slovenija.

Uporabniki Twitterja so opazili, da top brizga vodo po pokrajini, ki je povsem zelena, nikjer v bližini ni nobenega dima.  Neuradna poročila s terena, ki jih policija dolgo ni hotela potrditi, pravijo, da se je top kar dvakrat pokvaril.

Pristojni so nato pod pritiskom socialnih omrežij vendarle potrdili, zakaj je šlo. Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je potrdila, da je res prišlo do okvare: “Ampak so to okvaro tudi odpravili, tako da je vodni top ponovno v polnem delovanju,” je pojasnila na petkovi novinarski konferenci. “Gasi in dovaža,” je zatrdila.

Obrambni minister Marjan Šarec je povedal, da je šel štarter.

“Malce mu je zakuhalo, ker je tukaj hrib in ne ravnina pri parlamentu,” je pristavil še tiskovni predstavnik regijskega štaba civilne zaščite za Severno Primorsko Ervin Ćurlić.

“So takoj odpravili, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč ‘zacvikana’, tako da je bila napaka minimalna,” je pojasnil Šarec.

Ja, bil je na dolgi poti,”  je  dodala Bobnarjeva.

Seveda to ne bi bilo nobeno presenečenje. Vozilo je bilo narejeno za kratke ulične poti in počasno premikanje, hkrati pa ne za takšno vročino. Vodni topovi so specializirane naprave, namenjene izključno mirjenju množic in zaščiti civilistov pred ljudmi v stanju skupinske psihoze – kot lani, ko so protestniki začeli oblegati Ljubljano.

Top ima usmerjen, koncentriran curek, ki niti približno ni namenjen gašenju  – gasilske brizge so povsem drugačnih profilov in lastnosti. Velika verjetnost je, da ni šlo za nobeno “precvikano žičko”, ampak da zaganjač (ki na takšnem vozilu stane ogromno denarja) preprosto ni bil narejen za dolge poti in ekstremne vročine. Šlo je za uporabo stroja, ki je povsem neprimeren za takšne akcije.

Policijo so očitno povsem ugrabili levi politični aktivisti, ki se zavedajo, da so zmagali zaradi tega, ker so mediji narod nahujskali, da je Janševa vlada zaradi koronavirusa kršila njihove človekove pravice. Gibanje Svoboda pomeni “svobodo” pred koronaukrepi in Bobnarjeva je to z ugrabitvijo profila tviter računa za poceni politikantstvo tudi dokazala – na policijskem tviterju so “svobodnjaki” napisali, da bo “tokrat policijski top uporabljen za pomoč ljudem”. Pri tem so tiho namigovali, da je bil lani uporabljen za represijo nad ljudmi, ki so mirno protestirali – seveda je bila resničnost povsem drugačna – brez topa bi najbrž podivjani huligani v Ljubljani naredili izredno škodo, na avtocesti pa povzročili še kakšno smrtno žrtev. Je pa RTV Slovenija hitro dojela namig, ki ga je mežikala Policija pod patronatom ministrice Tatjane Bobnar in poslala celotno ekipo, da posname top v “akciji”, kako pomaga ljudem.

Gre za velik škandal, saj so politični aktivisti, ki ukazujejo policiji, več kot milijon evrov vreden stroj namenjen zagotavljanju reda in miru izpostavili pogojem, katerim ni bil namenjen in kjer nima nobene prave funkcije, razen da je napoti in krade pomembne resurse pravim gasilskim vozilom. Gre za škandal, vreden parlamentarne preiskave in odstopa ministrice.

 

Odgovor Policije:

Policija je vodni top angažirala za pomoč gasilcem v obsežnem požaru, ki se je  razplamtel na goriškem Krasu. Bizarno bi bilo, če ne bi bil uporabljen,  ker je zmožen prevažati in hitro uporabiti večjo količino vode. Od gasilcev je  prevzel  delo  na  določenih koridorjih, kjer je bilo z močenjem terena potrebno  ustvarjati  in  vzdrževati požarne pregrade za zadrževanje ognja gasilci  pa  so  ekipe  lahko zato tudi prerazporedili na druga pomembnejša žarišča.  Vodni  top  je  delo  opravil  odlično,  ravno tako pa se njegove sposobnosti  zaradi  vključenosti  v  gašenje niso v ničemer poslabšale. In tudi  odločitev  za  njegovo uporabo ni posledica »ugrabitve« odločevalcev, temveč  stvar  razuma  in  tudi  intuicije,  da  je v nesreči tako velikega obsega, potrebno pomagati z vsemi resursi, ki so na voljo.

Andrej Žitnik

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...