Sklic nujne seje: Ilegalni migranti na naše območje prinašajo bolezni, ki so bile že zdavnaj izkoreninjene! Primeri nekaterih bolezni so se povišali tudi za 450 odstotkov

Foto: epa

Poslanska skupina SDS je danes na predsednika odbora za zdravstvo in predsednika odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo naslovila zahtevo za sklic skupne nujne seje obeh odborov, na kateri bi obravnavali problematiko zagotavljanja zdravstvene varnosti policistov in zdravstvenih delavcev ob stikih z ilegalnimi migranti.

Kako je poskrbljeno za zaščito policistov, zdravnikov in drugega zdravstvenega osebja, ki so dnevno v stiku z ilegalnimi migranti, ki pa s sabo prinašajo tudi mnoge nevarne infekcijske bolezni?

V poslanski skupini SDS namreč opozarjajo, da v Evropo in tudi v Slovenijo prihaja vedno več ilegalnih migrantov, ki pa s seboj prinašajo tudi nevarne infekcijske bolezni, ki so v Evropi že davno izkoreninjene. Tako naj bi k nam (Evropo) prihajale osebe, okužene z virusi tuberkuloze, hepatitisa, HIV-a, ošpic, ebole…Kakšne so številke obolenj, je težko vedeti natančno, saj v Evropo vstopajo migranti, ki niso evidentirani.

Primeri nekaterih bolezni povišali tudi za 450 odstotkov!
Po nekaterih podatkih tujih zdravstvenih inštitutov naj bi se v zadnjih treh letih primeri hepatitisa B povišali za kar 300 odstotkov, primeri ošpic za 450 odstotkov, število primerov tuberkuloze pa naj bi naraslo za 30 odstotkov. Po neuradnih informacijah naj bi v Italiji zabeležili tudi več primeri okužb z ebolo. Najpogostejši prinos bolezni naj bi zaznali iz Eritreje, Sirije, Somalije, Afganistana, Sierre Leone, Nigerije, Iraka, Etiopije, Gvineje in Pakistana.

V Sloveniji so se morali policisti zdraviti
Vsi ti ilegalni migranti, ki vstopajo v Slovenijo, se srečajo s policisti, ki varujejo območja ob meji. V zadnjih tednih smo bili tako ponovno priča okužbe policista na območju PU Novo mesto, kateri se je ob stiku z ilegalnim migrantom okužil z garjami. Po informacijah NIJZ se mora sedaj zdraviti celoten kolektiv, kjer so se garje pojavile. Prav tako pa se morajo izvesti vsi ukrepi za preprečitev nadaljnjega prenosa okužbe.

Dovolj jim je skrivanja po gozdu in spanja na tleh (Foto: Nataša Zidar)

Težave imajo v zdravstvenih domovih, vozniki reševalnih vozil
Opozorili so tudi na dogajanje v občini Ilirska Bistrica, kjer se z ilegalnimi migranti, ki povzročajo velike nevšečnosti v njihovem lokalnem okolju, srečujejo vsak dan. V Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica morajo namreč po vsakršni oskrbi ilegalnih migrantov razkužiti ambulanto za 30 minut in ne smejo delati popolnoma nič. Težave imajo tudi vozniki reševalnih vozil. V lanskem letu je bilo tako kar 30 odstotkov takšnih intervencij, kjer so morali reševalno vozilo poslati na področje vasi Gumance, kjer pa ni signala in se reševalna vozila potem ne morejo odzivati v primeru nevarnosti. Ker gre za urgentno situacijo, ilegalnega migranta obravnavajo prednostno, oskrba ilegalnih migrantov pa povzroča zastoje pri zdravstveni oskrbi domačinov. Dogaja se celo, da zaradi intervencije za ilegalne migrante zdravniki prekinejo delo v ordinaciji, predvsem na urgenci.

Potrebno je redno spremljanje
Tudi zaradi vsega navedenega so se predstavniki Sindikata policistov Slovenije s pobudo, da se v okviru varstva pred boleznimi izpostavi bolezni, s katerimi se lahko policisti okužijo pri opravljanju dela z ilegalnimi migranti, obrnili na ministrstvo za notranje zadeve in policijo. “Po našem mnenju je pomembno, da ministrstvo za notranje zadeve in ministrstvo za zdravje redno spremljata, načrtujeta in izvajata preventivne in učinkovite ukrepe za zaščito policistov in vseh, ki so pri opravljanju svojega dela izpostavljeni možnostim okužbe. Prav tako bi vlada z dodatnimi cepljenji, natančnimi navodili za njihovo varnost, ustrezno zaščitno opremo… morala poskrbeti za policiste, ki se srečujejo z ilegalnimi migranti”, so zapisali v SDS.

Slika je simbolična.

Obenem pa jih tudi zanima, kako je poskrbljeno za zdravstveno varnost zdravnikov, zdravstvenega osebja? “Ali so ti dodatno cepljeni? Kaj se bo zgodilo v primeru, da bodo okuženi ilegalni migranti prišli v stik z domačini, ki prav tako niso cepljeni proti boleznim, ki so že zdavnaj izginile iz Evrope?”

“Glede na vse navedeno, zahtevamo, da se skliče skupna nujna seja obeh pristojnih odborov, po razpravi pa predlagamo, da se sprejme naslednja dva sklepa”, so dejali iz SDS.

1. Odbor za zdravstvo in Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo priporočata ministrstvu za zdravje in ministrstvu za notranje zadeve, da poskrbita za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni, ki jih ob ilegalnih vstopih v Republiko Slovenijo s seboj prinašajo migranti.

2. Odbor za zdravstvo in Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo priporočata ministrstvu za zdravje in ministrstvu za notranje zadeve, da redno poročata o sprejetih ukrepih za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni, ki jih ob ilegalnih vstopih v Republiko Slovenijo s seboj prinašajo migranti ter njihovem izvajanju in učinkih.

Lana Božič

 • WISKY 1000

  Za v živalski vrt

  • tomven

   Pa da se živali okužijo?

   • JANEZ GUS

    V lažgoše jih bi morali vsmerit,da se poljubljajo z vdeleženci orgij.

    • karlo lopata

     Bojo meli orgije s tvojo zeno tebe boju pa drmal u tisti smrdljiv desnuharski supak

     • JANEZ GUS

      Šiptarji te iščejo.Naučili te bodo Prištinski kolo.

     • JANEZ GUS

      S tvojim IQ sobne temperature si zaželjen na Mladini.Tam te bodo razumeli s tvojo debIlno čefurščino.Na NOVI pišemo in govorimo SLOVENSKO.Doma pa operiraj v čefurščini,ker drugega ne razumejo.

     • PFloyd

      Daj se z lopato po glavi….to ti je edina rešitev.

 • Andrej

  Naša vlada pravi, da gre le za poceni nabiranje političnih točk. Če Šarec pravi, da problema ni, potem ga ni.

 • Ahoj

  Naše vlade ne skrbi za policiste.

 • Domoljub

  Vsakemu socialnemu migrantu ob prihodu pokloniti nekaj veselih minut na samem s Fajonko in njenimi somišljenicami po civilni iniciativi, pa bomo čez leto, dve vsi srečni. Okužene babe bo namreč vmes srečala pamet. Če bodo do takrat preživele.

 • mtb

  https://shorturl.at/enqKN
  Vsaka podobnost z drugo sliko je zgolj naključna…

  • maček ivan

   Si mi vzel z jezika, res delujejo kot horda majmunov. In to naj bi bili moji novi sodržavljani,….. NE HVALA!!!

 • Black_hawk

  Niti ena stranka v sloveniiji ni naredila tistega kar bi bilo treba v zvezi z migracijami. Niti ena!

  • Domoljub

   Domovinska liga. Pa ni našla dovolj volilcev, slovenska ofca pač hodi tam, kjer ji rečejo Javna hiša, Kanalizacija, Delo, Mladina, Večer…

   • Stric iz ozadja

    V 700 clanskem EU parlamentu z enim ali dvema EU poslancema itak tezko kaj dosezes. S 4 poslanci v DZ pa si lahko pomemben jezicek na tehtnici, kar dokazuje Zmagec (sicer s tremi).

 • JANEZ GUS

  Na sedežu stranke jih naj sprejnmeta MERJASEC IZ PANVITE IN MESEČNIK.OB IZHODU PA JIH NAJ DEZINFICIRAJO.Adi je za take imel posebno sobo s tušem.

  • Hanzi

   Adi je za take imel posebno sobo s tušem.

   In verjetno celo misliš, da si izpadel smešen. Žalostno.

   • JANEZ GUS

    Ne vem,kaj ti vidiš žalostno.Mogoče to,da nam bodo zdaj zdaj vnićili zahodno civilizacijo,Ki smo jo stoletja gradili.Ko bi ADO živel tega niti v sanjah ne bi dopustil.Zmusliti in komunisti bi rešil zadevo.,Tako nam pa pred očmi musliti in rdečuhi uničujejo državo.

    • Hanzi

     V bistvu me je zmotil samo Adi, ampak žal ti tega nisi sposoben razumeti.

   • JANEZ GUS

    Dvoličnež,ne zgražaš se nad Hudo jamo,Rogom,700 prikritih morišč,ki so jih pustili za seboj tvoji vzorniki,zgražaš pa se nad Adijem,ki je bil smrkavec pred pobitimi, napram komunistov.Misliš da si pameten ,si pa cepec.Žalostno.

 • Unikatna

  Če bi se policisti in vojaki sami uprli, bi bilo drugače!

 • del te resnice so seveda nepreverjeni subsaharci in ostala afro-negroidna falanga inženirjev, strojnikov, doktorjev in znanstvenikov (za zakol nevernikov)…..ampak ne se slepiti no…..velik del te zgodbe so pa cepiva, ki so nepreverjena, nestestirana….mislite da nabijam v prazno? :) izvolite, tisti, ki ste toliko pismeni, da zagotavljate, da so cepiva varna hkrati pa ne razumete dobro angleškega jezika….posnetek Dr.Soumya Swaminathan iz zaprte seje WHO – divizije združenih narodov – iz Švice decembra 2019, kjer priznajo, da ljudje zaradi cepiv umirajo prepogosto, sami pa nimajo NOBENIH konkretnih odgovorov zakaj je temu tako. Torej zavestno porivajo agendo cepljenja z zavedanjem, da je smrtnost skoraj 1 od 100, dolgoročnih učinkov, kot je disleksija, mentalna retardacija, nizek IQ itd pa še niso povezali z snovmi v cepivih. Izvolite in si oglejte videoposnetek, katerega je youtube zbrisal že vsaj 10.000x po celem svetu…dobro da ne obstaja samo googlov youtube: https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/13/videoposnetek-vodja-znanstvenikov-pri-zdruzenih-narodih-priznal-da-cepiva-ubijajo-ljudi/

 • toplo vam priporočam sledeče: ko/če se boste odločili za cepljenje proti čemurkoli že, prinesite s seboj notarsko overjeno zavezujočo izjavo za zdravnika/sestro, ki vam bo vbrizgala cepivo. V tej izjavi, ki naj bo neposredno izvršljiva, naj piše, da se oseba, ki bo vbrizgala v vašega otroka ali pa v vas cepivo, prevzema vso odškodninsko odgovornost v primeru zdravstvenih komplikacij zaradi vbrizganega cepiva, skupaj z izjavo, da dotična oseba dne tega in tega zagotavlja, da je uporabljeno cepivo 100% varno in ne boste zaradi tega utrpeli nobenih posledic…..garantiram Vam, da vas v Sloveniji ne bo nihče UPAL cepit na tak način….temu se reče liability protection….zavarovanje odgovornosti in je edini pravilni pravni pristop k eksperimentiranju s cepivi, kar se v sloveniji seveda dogaja že vsaj 2 desetletji…..mala švedska retardiranka pravi “how dare you” jaz pa pravim “i dare you”….

 • Slovenec

  Naredimo že to deželo končno svobodno, demokratično, visoko
  razvito in napredno, Slovencem
  prijazno.

  • Novakec1

   Zbudi se.

 • Matjaz Mraz

  Oprostite, ta je pa lovska. Imigranti okuženi z ebolo, ki te pokonča v največ nekaj dneh. Ali pišete kar v tri dni ali pa nabijate!. Pa nisem zagovornik migracij, nasprotno. Toda s takimi neumnostmi pljuvate lastno skledo oziroma se diskreditirati.

  • cosmosjasnovidec

   Če so okuženi prišli z Ebolo so tako ali tako kasneje pocrkali.
   Ali si mislil,da bo zdravstvo izdalo v javnost koliko državljanov so še prej ukužili in koliko jih je pomrlo,ker ima zdravstvo še za bolj nevarne viruse strogo prepoved z strani vlade sploh izdati,da je kdo od teh prašičev bolan.
   Slovenski državljani kateri kar na čuden način naenkrat umrejo zaradi okuženosti te muslimanske golazni imajo v mrliških listih napisano odpoved srca,razne kapi itd. čeprav so poprej dokler se niso okužili bili zdravi kot atletičarji in podobni brez kakršnih koli težav.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

 • cosmosjasnovidec

  To se dogaja že od kar je prva muslimanska nesnaga vstopila v Slovenijo kot sem že nekajkrat pisal in zaradi teh zapečenih prašičev je v SLO umrlo že na stotine državljanov ter otrok,ker medicina ne pozna bolezni te golazni in je ne more niti zdraviti.
  V Slovenijo so jih masovno spustili brez karanten ter pregledov,ko so pa muslimanske svinje okužile celo Slovenijo saj se njihovi virusi prenašajo po zraku so pa navedli nekakšne bolezni “NORIH KRAV,PRAŠIČJA KUGA ter PIŠČANČJA” dejansko so pa to virusi te muslimanske nesnage.
  Zanimivo kako so čez nekaj časa vse te bolezni naenkrat čudežno poniknile čeprav za njih ne obstaja zdravilo.
  Te muslimanske prašičje mrcine so okužile vso Europo večina jih pa okuži đihadistični ISIS ter pošlje v Europo z namenom prenosa virusev ter poboja europejcev.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-