fbpx

Slovenija kot Severna Koreja – Poglejte to propagando režimskih medijev: “Marjan Šarec je čudodelnik, bolniku, ki se je že sprijaznil s skorajšnjo smrtjo, je napisal čestitko in mu dal čudežno moč, da je premagal hepatitis C!”

Marjan Šarec je čudodelnik, ki s čestitkami zdravi paciente in zmanjšuje čakalne vrste, pravijo Slovenske novice. Foto: SN.

Levičarska propaganda režimskih medijev je dobila povsem novo dimenzijo; v petkovi tiskani izdaji namreč Slovenske novice, v lasti tajkuna Stojana Petriča, pišejo o slovenskem državljanu Janiju Debeljaku, ki je bolehal za hepatitisom C, a mu zdravniki vrsto let niso mogli oz. niso želeli pomagati. Debeljak, nekdanji narkoman, naj bi že povsem obupal nad življenjem, bolečine si je lajšal z ogromnimi količinami metadona, potem pa so ga po neuspelih poskusih v novomeški bolnišnici vendarle pozdravili na Infekcijski kliniki v Ljubljani. No, zasluge za to, da jim je uspelo, nosi slovenski predsednik vlade, če gre verjeti Slovenskim novicam. Sodeč na polit barometre v režimskih medijih pogosto celo najpriljubljenejši politik v državi naj bi imel namreč čudežno zdravilno moč. Vas zanima, kako je Marjanu Šarcu to uspelo? 5. marca letos naj bi Janiju Debeljaku iz Senovega poslal čestitko z lepimi željami; ko jo je Debeljak prebral, je ta takoj dobil čudežno moč, da je začel zmanjševati metadon, še isti dan so se mu odprla vsa vrata do ozdravitve.  Bizaren prispevek so množično delili uporabniki Twitterja, večina pa se zgraža nad pro vladno propagando, ki se je ne bi sramovali niti družbenopolitični delavci iz časa SFRJ, avtorji številnih bajk in pravljic o nadnaravnih sposobnostih diktatorja Josipa Broza Tita in njegovih partizanov. Spet drugi so prepričani, da je Slovenija na dobri poti, da doseže Severno Korejo.

“Bil sem med bolniki, ki so imeli največ predpisanega metadona. Na dan 150 miligramov. To je za nekoga mesečni odmerek, a jaz zaradi hudih bolečin nisem mogel živeti brez njega,” je svoje spomine strnil Jani Debeljak v intervjuju za Slovenske novice, ki ga najdemo na 7. strani v petkovi tiskani izdaji. A kako mu je torej uspelo premagati svojo bolezen? “Potem, ko so me vsi odpisali in sem pisal pritožbe in pisma na vse mogoče naslove, se je zgodil čudež, predsednik vlade je odreagiral. Za svoj rojstni dan, torej 5. marca letos, sem dobil čestitko od Marjana Šarca, na kateri je pisalo, naj sledim svojim sanjam in da se mi bodo odprla vrata  tam, kjer sploh ne vem, da so,” citirajo Debeljaka, ki nato navdušeno dodaja, da so se mu ta vrata, o katerih je govoril Šarec, še istega dne odprla. “Isti dan sem dobil vse, kar je treba za ozdravitev. In čudežno moč, da sem začel zniževati metadon!”

Slovenske novice še pišejo, da je ob prejemu čestitke predsednika vlade oziroma stranke LMŠ začutil, da je pošiljatelju mar zanj oziroma za malega človeka, od katerega so vsi dvignili roke. “Od marca do avgusta mu je prav zaradi čestitke uspelo, da metadona ne potrebuje več,” še dodajajo v omenjenem časopisu v lasti gradbinca Stojana Petriča, ki že leto in pol s svojim Kolektorjem izpodbija odločitve DARS o izbiri gradbinca za izgradnjo druge cevi skozi Karavanke. Ali je prilizovanje predsedniku vlade razlog, da je Petričev medij objavil takšen propagandistični prispevek o Marjanu Šarcu in mu pripisal nadnaravne sposobnosti, sicer ni jasno, je pa žaljivo do zdravnikov na Infekcijski kliniki, ki so Debeljaku pomagali na poti do ozdravitve, potem ko so mu v Novem mestu pred tem povedali, da ne izpolnjuje vseh pogojev za prejem najnovejših, učinkovitih zdravil.

“Jani Debelak takole pozira s čestitko, ki zdravi bolne, potem ko odpove vsa sodobna medicina. Čas je, da se tudi vi pridružite LMŠ”. Takole nekako gre razumeti propagando Slovenskih novic. Foto: SN.

Zgražanje in norčevanje na Twitterju
Prispevek Slovenskih novic je na socialnih omrežjih sprožil plaz zgražanja in norčevanja. Twitteraši so kar tekmovali, kdo bo bolj hudomušno in sarkastično pospremil levičarsko režimsko propagando, ki ji do danes na slovenski medijski sceni verjetno še ni bilo para. Tako je nekdanji direktor Radia Slovenija Vinko Vasle zapisal, “da verjamem, da Serpentinšek dela čudeže – mene na primer zvije v črevesju, ko ga vidim in slišim.« Krtmen je dodal: »Ratal nam je.. Slovenska propaganda je postala hujša od severnokorejske!”

Pošali se je tudi Frenk Mate: “Sveti Šarec, prosi za nas.” Dušan Polanc je prav tako izjemno dobro opisal odnos režimskih novinarjev do predsednika vlade: “Tovariš Serpentinšek, oča naroda in ljubljenec rdečega boga, jedrski razsvetljenec in zaščitnik tajkunov, zdravilec bolnih in up slepih volilcev. Čudežno spočet in pregrešno drag. Novinarji MSM mu pojejo v slavo.” Johanca pa upa, da če že novi minister za zdravje Aleš Šebeder ni storil ničesar za ureditev razmer v zdravstvu, da bo zdaj to storil Šarec: “Čakalne vrste se bodo končno skrajšale. Skupne seanse po vzoru Smiljana Morija in Slovenija bo ozdravljena! Slovenija bo rešena! Slovenski zdravstvo bo razbremenjeno!”

Je to razlog za visoko podporo vladi?
Ob takšnih prispevkih, ki se jih ne bi sramovali režimski mediji v Severni Koreji, lahko dobimo del odgovora, zakaj vlada Marjana Šarca, predvsem pa njen predsednik, kljub temu, da ne počne praktično ničesar in da razmere v Sloveniji niso nič boljše, kot so bile pred letom dni, uživa tako visoko podporo v javnosti. Zdaj si jemlje še zasluge za zdravje Slovenk in Slovencev, iz rok resorja, ki se zaradi nesposobnosti države že leta seseda sam vase.

T. F.