fbpx

Slovenska policija prijela 61 ilegalnih migrantov!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

V zadnjih dneh smo ponovno priča povečanim nedovoljenim prestopom državne meje, ki prihajajo predvsem s Hrvaške, kjer trenutno vlada poslabšana epidemiološka slika. Iz policijske uprave Maribor so sporočili, da so med kontrolo prejeli osem tujcev, iz Novega mesta poročajo o 18 nedovoljenih prehodih, iz Ljubljane pa so sporočili, da so odkrili 31 nedovoljenih prehodov meje. 

Iz policijske uprave Maribor so sporočili, da so v zadnjih 24 urah prijeli osem tujcev, ki so želeli nedovoljeno prestopiti državno mejo. Sinoči so nekaj po deseti uri na mejnem prehodu Gruškovje na priklopnem vozilu s turškimi registrskimi tablicami odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli nedovoljeno vstopiti v našo državo, vse tri so zavrnili in jih poslali nazaj na Hrvaško.

Ob enih zjutraj so policisti na še enem turškem priklopnem tovornem vozilu odkrili še dva turška državljana, ki sta na tak način želela nedovoljeno vstopiti v našo državo. Okrog pete ure zjutraj pa so odkrili še tri skrite tujce in sicer dva sirska državljana in enega Iranca, po navedbah pa postopki z omenjenimi tujci še potekajo.

Nov naval ilegalcev

S policijske uprave Novo mesto so v četrtek policisti na območju Koprivnika in Zameškega med deseto uro dopoldne in četrto uro popoldne prijeli enega državljana Albanije, dvanajst pakistanskih državljanov in štiri državljane Bangladeša, za katere so menili, da so v državo prišli nezakonito.

Pri iskanju oseb so poleg policistov sodelovali tudi službeni psi in policijski helikopter. Še enega državljana Pakistana, za katerega so jim povedali domačini, so policisti prijeli v bližini Prevol. Črnomeljski policisti so v bližini naselja Obrh pri Dragatušu prijeli tri državljane Alžirije in državljana Libije, vsi so v Slovenijo prišli na nezakonit način, postopki z njimi pa še vedno potekajo.

Od srede pa do danes zjutraj so policisti policijske uprave Ljubljana med varovanjem meje izsledili kar 31 tujcev, ki so prihajali iz Pakistana, Bangladeša, Alžirije in Maroka ter so nezakonito prestopili državno mejo, tujci pa so še vedno v postopku.

Nevarnost vnosa okužbe s COVID-19

Gre za nadvse zaskrbljujoče informacije saj je slovenska meja navkljub žičnati ograji še vedno neprimerno zavarovana. Zasluge za to gre pripisati levičarski opoziciji v parlamentu, ki je nasprotovala sprejetju člena 37a, ki bi vojski omogočil napotitev na mejo s policijski pooblastili.

Stvar je trenutno še toliko bolj resna, saj se na Hrvaškem te dni soočajo s ponovnim silovitim izbruhom okužb COVID-19. Tako smo izpostavljeni dvem frontam, v Sloveniji za prenos okužbe skrbijo petkovi protivladni protestniki, okužbo pa v državo prinašajo tudi ilegalni migranti.

Sara Kovač