fbpx

Šofer je znano sodnico s “pionirsko čepico” vozil na fitnes, toda kljub temu oproščena

Titova pionirka, sodnica Vesna Pavlič Pivk na sredini. (Foto: Demokracija)

Sodnica Vesna Pavlič Pivk je bila oproščena v kazenski zadevi, kjer ji je grozilo celo leto dni zaporne kazni, saj ji očitanih kaznivih dejanj niso dokazali. Tožilstvo je napovedalo pritožbo.

V torek, 23. junija, je bil na Okrajnem sodišču v Krškem narok v sojenju sodnici Vesni Pavlič Pivk, ki jo je tožilstvo bremenilo očitkov zlorabe položaja, ker je v nasprotju s sodnim redom med leti 2013-2016 večkrat uporabljala službeno vozilo za lastne potrebe. Na uredništvo smo prejeli pismo bralca, ki nas je opozoril, da je bila “Titova pionirka”, bivša predsednica ljubljanskega okrajnega sodišča oproščena v omenjeni kazenski zadevi. Pri tem nas je opozoril, da si je kot predsednica sodišča razlagala in lastila vse za svoje, celo službeni šofer jo je vozil na fitnes, prevažal njene prijateljice po državi, itn.

A to za slovanska sodišča ni kaznivo dejanje. Kot so poročale Slovenske novice, je sodnica Pavlič Pivkova v svojem zagovoru izpričala, kako je bila pod stresom in izgorela zaradi zadeve Patria – celo grozili na bi ji. Po njenih izjavah se je bala za lastno zdravje. Mar res? Le spomnite se, kako se je hvalila z obsodbo Janeza Janše v zadevi Patria. Veselju ob obsodbi namreč ni bilo konca. Tedanji predsednik vrhovnega sodišča Branko Maleša je v javnosti celo govoril, da je Janšo treba sf**ati, kar se tiče Pavlič Pivkove pa jo je predsednik ljubljanskega višjega sodišča takrat zaščitil.

Predsednik Okrajnega sodišča v Krškem Gojmir Pečec: Obdolžena je bila oproščena, ker ji očitana dejanja niso bila dokazana!
Da bivša predsednica ljubljanskega okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk NI kriva očitanih dejanj, je ugotovila okrajna sodnica v Krškem Marija Breznik, kar nam je pisno potrdil tudi predsednik Okrajnega sodišča v Krškem Gojmir Pečec: “Sporočamo vam, da je bilo sojenje zoper obdolženo Vesno Pavlič Pivk, bivšo predsednico Okrajnega sodišča v Ljubljani zaključeno 29. junija 2020. Obdolžena je bila oproščena, ker ji očitana dejanja niso bila dokazana. Tožilstvo je zoper izrečeno sodbo napovedalo pritožbo.”

Bralec, ki nas je opozoril na izid sojenja, se ob tem sprašuje, ali bo sodnica Marija Breznik, ki je sodbo izrekla, napredovala?  Prav tako zastavlja odgovornim vprašanje, kdo bo odločal o pritožbi tožilstva – višje sodišče v Ljubljani, katerega predsednik je bil ključna priča v omenjenem postopku?!?

Petra Janša