fbpx

Stop lažnim novicam, ki jih širijo osrednji mediji: Cepljenje maturantov je črno na belem predlagala šolska stroka!

Foto: STA

V medijih je veliko razburjenje poskrbela odločitev vlade, da na prednostni seznam za cepljenje doda tudi maturante. Osrednji mediji so že skočili v zrak in spet pričeli pisati še eno izmed svojih teorij o katastrofalni odločitvi trenutne vlade. A se je izkazalo, da je prednostno cepljenje maturantov zahtevala šolska stroka. To dokazuje tudi dokument Državne komisije za splošno maturo, ki smo ga prejeli v uredništvo.

Ne mine eno umetno ustvarjanje afere s strani slovenskih dominantnih medijev glede vladnih odločitev o sprejemanju epidemioloških ukrepov za zajezitev covid-19. Sedaj so ustvarili problem, da si je sedanja vlada preprosto izmislila, da se morajo prednostno cepiti vsi letošnji maturantje. A smo v naše uredništvo dobili dopis, da je vlada le izpolnila zahtevo stroke. Tako so se dne 26. marca 2021 na 9. redni seji dobili člani Državne komisije za splošno maturo.

Po njihovih zbranih informacijah ravnateljev, učiteljev ter učencev uživa pobuda komisije med omenjenimi deležniki prepoznavno podporo. Zato si tudi v komisiji prizadevajo, da bi lahko letošnjo maturo izpeljali tako, da jo bodo opravljali dijaki zaključnih letnikov v šoli. S tem pa morejo upoštevati tudi epidemiološke ukrepe za varno izvajanje mature. V dopisu člani navedejo, da se bo lahko mature udeležil le izrecno zdrav dijak. Le ta mora obvestiti pristojne na šoli, če je bil morebiti v stiku s okuženo osebo. V tem primeru mora dijak ostati doma v karanteni. Ne smemo pozabiti, da imamo v Sloveniji 4 tisoč dijakov, ki se pripravljajo na maturitetni izpit. Sedaj obstaja rešitev, da se jih za njihovo varno izvedbo mature prednostno cepi. V primeru, da večina od 4 tisoč dijakov ne bi bila cepljena, bi se lahko zgodila nova velika žarišča okužb.

Državna komisija za splošno maturo: Maturante bi bilo nujno obravnavati kot ranljivo skupino
Nihče ne ve, kdaj se bo dejansko epidemija končala. V Združenih državah Amerike naj bi se bojevali s četrtim valom. Člani državne komisije so eno izmed rešitev za varnost več tisočih slovenskih dijakov predlagali, naj gredo prednostno cepit. “Potencialno obolevanje maturantov za covidom-19 bi po mnenju DK SM lahko preprečili ali ga vsaj bistveno omejili, če bi jim omogočili prednostni dostop do cepljenja v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v mesecu aprilu 2021. V tem primeru sodimo, da jih nujno obravnavati kot posebej ranljivo skupino oz. izjemo, ki lahko zaključi šolanje na sekundarni ravni samo z uspešno opravljeno maturo, kar je obvezni in nujni pogoj za vpis na univerzo ter druge visokošolske in višješolske ustanove oz. zaposlitev.”

S tem dejstvom pade celotna zgodba dominantnih medijev v lasti tranzicijske levice ter njihovi zvesti politični oprodniki v levem opozicijskem projektu KUL  v vodo. Več o drugi vsebini tega dokumenta si lahko ogledate spodaj. Dokument je podpisala predsednica DK SM dr. Marina Tavčar Krajnc.

Luka Perš