fbpx

Suzana Lep Šimenko: Anja Kopač Mrak bi morala absolutno odstopiti

Foto: STA

”Prvič bi morala odstopiti zaradi nepravilnosti, ki smo jih navedli v interpelaciji, kot drugo pa se vidi, da nima več podpore niti v državnem zboru niti znotraj same koalicije. To je absolutno zadosten signal, da bi morala oditi,” je dejala Suzana Lep Šimenko, poslanka SDS in predlagateljica interpelacije zoper ministrico za delo, družino in socialne zadeve Anjo Kopač Mrak. 

Čeprav je večina poslancev glasovala za interpelalcijo, je zaradi manjka treh glasov Anja Kopač Mrak ostala na svojem stolčku. Suzana Lep Šimenko je dejala, da je to popolnoma nesprejemljivo: ministrice niso podprli niti vsi člani koalicije, saj je DeSUS glasoval za interpelacijo – a kot opozarja poslanka, je šlo tu tudi za zlorabo.

”Če izhajamo iz vsebine interpelacije in obrazložitve poslanske skupine DeSUS, bi res lahko rekli, da so sklepali kravje kupčije. Več kot očitno jih ni zanimala sama vsebina in nepravilnosti ministrice, temveč so to interpelacijo zlorabili v svojo korist in za obračunavanje z ministrico znotraj koalicije,” je pojasnila Lep Šimenkova, in dodala, da bo dogajanje v koaliciji verjetno še pestro.

V sklopu ministrstva Kopač Mrakove ogromno propadlih projektov
Del koalicije je včeraj predlagateljici sicer očital, da so izpostavljali le en primer, a Lep Šimenkova odgovarja, da so ga izpostavili le zaradi tega, ker gre za res absurden primer. V resnici je težava veliko večja, je utemeljila Lep Šimenkova: ”Znotraj  njenega ministrstva in njenega dela je toliko napak in neuspešnih ter propadlih projektov.”

Ministrica je med svojim zagovorom interpelacije navajala nekatere podatke, ki naj bi potrjevali domnevno uspešnost njenega dela, a je realno stanje popolnoma drugačno. ”Ko govorimo z državljani, vemo, da je socialno stanje v Sloveniji katastrofalno. 290.000 ljudi živi pod pragom revščine, število ljudi, ki hodijo po pakete hrane na Rdeči križ, se je močno povečalo. Vse to kaže, da je socialna politika Anje Kopač Mrak popolnoma neprimerna,” je pojasnila poslanka SDS.

M. G.