Svet Evrope zaradi Slovenije zaskrbljen, ker bi bili lahko med uslužbenci, ki se ukvarjajo z migrantskimi otroki, tudi pedofili

Foto: epa

Slovenija je med osmimi evropskimi državami, ki le delno izpolnjujejo priporočila o učinkovitem preverjanju osebja, ki je zaradi svojega poklica v rednem stiku z migrantskimi otroki, ugotavlja v petek objavljeno poročilo Sveta Evrope. Gre za preverjanje, ali je bil posameznik že kdaj obsojen zaradi spolnega izkoriščanja ali spolnih zlorab otrok.

Kot ugotavlja poročilo, je v Sloveniji to preverjanje obvezno za zaposlene v državnih institucijah in skrbnike, ostali, ki delajo z begunskimi otroki, pa samo podpišejo kodeks ravnanja ter se ustrezno izobrazijo.

Priporočilo odbora Lanzarote, ki nadzoruje izvrševanje konvencije Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, sicer tovrstno preverjanje predvideva za vse, ki so v rednem stiku z begunskimi otroki.

Ostala štiri priporočila glede zaščite begunskih otrok pred spolnimi zlorabami, ki jih je odbor sprejel leta 2017, Slovenija izpolnjuje. Gre za priporočila glede preprečevanja spolnih zlorab otrok pri ponovnih združitvah družin, psihološke oskrbe žrtev spolnih zlorab, sodelovanja za podporo žrtvam zlorab ali spolnega izkoriščanja ter porabe posebnih orodij Europola in Interpola za identifikacijo žrtev.

Poročilo sicer zajema 41 evropskih držav.

G. B., Demokracija

 • Skrajno Desni

  Saj imamo same pedre v vladi, da so pa njihovi oprode pedofili pa ne dvomim.

 • Anton

  aha “Svet Evrope” je zaskrbljena ker gre za otroke migrantov, kje je bil “Svet Evrope”, ko se je šlo/ gre za naše otroke?

  sarkazem press

 • ZatonMesecnikov

  #Svet Evrope zaradi Slovenije zaskrbljen, ker bi bili lahko med uslužbenci, ki se ukvarjajo z migrantskimi otroki, tudi pedofili#

  po uradni državni levičarski doktrini, je pedofil lahko samo Župnik. Zato ni bojazni in se ne preverja. Tudi za učitelje ne….

 • RATATA

  upravičeno so zaskrbljeni, saj smo Slovenci tradicionalno izredno nasilni do otrok! Zarana jih začnemo nafukavat in vzgajat v pionirje, borce komunistične revolucije in nje slavilce. Slovenci bomo uboge migrantske otročke grobo posilili s komunistično ideologijo, toda to dolgoletno trpljenje jim bo na koncu poplačano z borčevskim penzionom.

  • Povprečen Državljan

   Če ti nafukavaš svoje otroke,si za v arest,še prej pa za kastrirat.Ne sodi vseh po sebi!!!!

   • RATATA

    Nisem zate napisal tega komentarja ampak za spodobno pametne.

   • centurion

    Ne smeš fukat otrok, povprečni državljan.
    Pesote pa tut pr mir pusti.
    Zmenjeno?
    Priden, prostor.

    • cosmosjasnovidec

     Pa Koze,kokoši,prašiče skratka vse domače živali katere nesnaga buzerantska naskakuje.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

   • cosmosjasnovidec

    Na kaj takega si takoj pomislil samo ti pedofilski izmeček,ker ti je to vsakdanja praksa nesnaga pedofilska.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Povprečen Državljan

  Pa se menda ja ne z begunskimi otroki ukvarja slo duhovščina???

  • stajerc5

   Ti ze moras vedeti, saj si dal celo zadevo skozi, a ne, buci-buc!?

 • bojan

  Pedofili so glavni krivci za uvoz migrantov (da ne pozabim duhovščne) saj tako pridejo na lahek način do otrok ki se ne morejo pritožit nikomur. je pa še nekaj ko pedofili posiljujejo otroke nas državljanov, ni nobene panike, ko pa se gre za begunske otroke pa je zaskrbljen celo svet evrope.

 • stajerc5

  Neverjetno velikokrat ga omenjas. A ti je tako vsec? Celo bolj kot Jansa!??

 • skorpijon93

  nagnat vse muslimane pizde hudičeve

 • Nšo-či

  Kako prosim? Niti birokratskih predhodnih preverjanj nismo sposobni izvest? Kje je šele nadzo, ki je rezultat opazovanja? A Sveta Evrope našim vladnim uslužbencem ne uspe prepričati, da smo nekaj posebnega. Čudežen otoček sredi vesolja, poseljen z ljudmi z visokimi moralnimi vrednotami. Pri nas nasilja ni

 • samotoje

  Po tebi sodeč res ne.

 • cosmosjasnovidec

  Kako ne bodo zaskrbljeni,ko pa vedo,da so vsi levaki,komunajzerji,čefutarji istospolni usmerjenci ter vsi člani sekte LGBT kjer prakticirajo pedofilske izprijene napade na majhne otroke katere pod pretvezo ugrabijo ter spolno izkoriščajo.
  Dokler se vse te golazni ne spakira ven iz države bo vsak pošten Slovenec ničkriv prav tako sramota v vseh Europskih državah.
  Dokler se ta balkanska golazen ni prislinila v Slovenijo se v njej nikoli ne vedelo za neko buzerantsvo,pedofilijo,lezbaštvo,pasjejebstvo,kozojebstvo itd.
  Vse to so izprijene balkanske nesnage prinesle z sabo,ker je to njihova balkanska tradicija predvsem šiptarska katera je na vrhuncu.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Nata

  Torej. . . . . . nekako pod ta članek sodijo pisanja, ki jih bom pripela.Če se komu da brati. Se mi pa zdi, da je kar potrebno vedeti, kaj se dogaja okoli nas. Ker se velikokrat mimogrede v kakšnih komentarjih omenja tudi pedofelija v Cerkvi, kot naglavni greh .Pa ni ene pametne , poštene razlage, samo napad !!

  Dr. Štuhec je napisal dober članek za Časnik.si. Nekako v razmislek o inciativi Dovolj. je. . … meni že takrat, ko so se ustanovili , ni bilo čisto jasno, komu delajo uslugo ? Žrtvam. . . . . obtoženim. . . . . .ali pa sami sebe ven mečejo
  https://www.casnik.si/manipulacije-s-spolnimi-zlorabami/

  Odgovor Dovolj. je pa malo manj !! Napad je najboljša obramba ! Malo na rdeče vlečejo !!
  https://www.domovina.je/v-dovolj-je-dr-ivanu-stuhecu-odgovarjajo-na-zelo-omejeno-in-z-vidika-zrtev-krivicno-stalisce-glede-spolnih-zlorab-v-rk
  Pranje perila na tak način ni prav nič koristno. Predvsem s stališča žrtev.Meni je bil zelo všeč komentar Kraševke !!Res ne moremo prav vse metati v en koš. Pedofelijo in spolno nadlegovanje.

  Tudi odgovor Štuheca je sijajen. . . . .
  https://www.domovina.je/ivan-stuhec-odgovarja-iniciativi-dovolj-je-bojim-se-da-se-tudi-vam-dogaja-to-kar-ocitate-vodstvu-cerkve/

  Upam, da vas ne dolgočasim. . . . . .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!