fbpx

Tadej Pogačar pozval na Instagramu: “Najdimo mojo malo sestrično Julijo!”

Desetletno Julijo išče tudi Interpol. (Foto: zajem zaslona)

Melisa Smrekar in njena 10-letna hči Julija Pogačar sta pogrešani od 3. novembra 2021. Julijin oče Peter Pogačar je vzpostavil spletno stran Najdimo Julijo, Tadej Pogačar, slovenski kolesarski superzvezdnik, pa je ponovno pozval vse, ki bi kar koli vedeli o Juliji, da se oglasijo, na Instagramu v angleščini zapisal: “Moja mala sestrična Julija je pogrešana. Pomagajte!”

Že sedem mesecev pogrešana deklica je sestrična enega najboljših slovenskih kolesarjev Tadeja Pogačarja. 10-letna Julija Pogačar in njena mama, 52-letna Melisa Smrekar (prej Nataša Brumen) iz Radomelj, sta izginili lani novembra. Zdaj je na pogrešano sestrično na svojem Instagram profilu opozoril tudi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar.

Julija je visoka okoli 150 centimetrov in ima srednje dolge temno rjave lase, njena mama Melisa Smrekar pa je meri okrog 170 centimetrov, je vitke postave in ima črne, do ramen segajoče lase. Kot smo že poročali, sta mama in hči pogrešani od sredine novembra 2021 in sta bili nazadnje opaženi na območju Kamnika, od koder naj bi odšli na krajši dopust. Lokacija dopustovanja ni znana, prav tako nista potovali z lastnim vozilom. Obstaja možnost, da sta v tujini ali zunaj urbanih območij.

Julija Pogačar je pogrešana že sedem mesecev. (Foto: Instagram)

Po poročanju N1 sta pogrešani odšli neznano kam z zakoncema Luko in Anko Ule, Melisa pa naj bi s seboj vzela le osebne dokumente. Po besedah očeta Petra naj bi bili Smrekar in zakonca Ule že več let v stiku z Lano Praner, ki je vodja sekte Lana Praner z Gospodi. Pripadniki te sekte so teoretiki zarot in med drugim verjamejo v nevarnost signala 5G, da je testiranje in cepljenje proti covidu-19 namenjeno vstavljanju čipov in da letala na nas spuščajo strupe. Kot piše N1, je Peter Pogačar dejal, je mama Julijo redno jemala s seboj na delavnice vodje sekte Lane Praner.

Policija pogrešano mamo in hčer aktivno išče že od 3. novembra, prav tako sta na Interpolovem seznamu pogrešanih oseb. Oče in Julijina mama sta ločena, polno skrbništvo nad 10-letnico pa ima on in je zelo obupan, vzpostavil pa je tudi spletno stran (NajdimoJulijo.com), na kateri so vse potrebne informacije in kontakti za tiste, ki bi o njunem izginotju kar koli vedeli. Prav tako je vse, ki bi kar koli vedeli, pozvala PU Ljubljana, ki je v začetku meseca zapisala: “Naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanih osebah, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200“.

Tanja Brkić