fbpx

Tako podlo in zrežirano so levi ekstremisti napadli podjetnika, ki se ukvarja s turistično dejavnostjo!

Facebook stran turistične kmetije Na Škaluc so organizirano napadli skrajneži.

“Pogrom je dosegel višek z nočnim klicem na stacionarni telefon in sporočilom neznanca moji ženi, da ji pride naslednji dan “izrezati maternico iz pi*ke. Po pregledu vse te množice pisanj lahko ugotovim le, da je šlo za dobro organizirano in režirano akcijo. Trdno zagovarjam mnenje, da osebnih stališč, ne glede na to ali gre za resen ali sarkastično šaljiv namen, ne gre mešati z dejavnostjo v nobenem primeru,” je za naš portal dejal podjetnik Hrastelj, ki je v zadnjih dneh doživel pravi linč na različnih portalih in družbenih omrežjih. Skrajni levičarji pa so se najprej spravili nad njegovo turistično ponudbo, na Facebook strani posestva “Na škaluc” in mu z namerno slabimi komentarji poskušali znižati ocene. K sreči so bile takšne škodljive izjave levičarskih provokatorjev kmalu tudi odstranjene z družbenega omrežja, kar je Hrastelj tudi z veseljem naznanil, spletna stran pa je do nadaljnjega nedelujoča. Gre za maščevanje za spletni poziv Hrastlja k posipanju risalnih žebljičkov pred parlamentom zaradi ponavljajočih se petkovih biciklističnih protestov. Hrastelj je sicer uspešen slovenski podjetnik, ki se ukvarja s kmečkim turizmom.

“Slovenec. Mož Valerije in oče Ize, Petra ml. in Lane. Dejaven v turizmu. Mizar. Gurman. Lovec. Morjeplovec. Ljubiteljski športnik. V penziji bom živel na otoku,” sebe opisuje slovenski podjetnik Peter Hrastelj, ki se v kraju Trobni Dol pri Šentrupertu na svojem posestvu ukvarja s kmečkim turizmom, in ki je pred dnevi doživel spletni pogrom skrajnih levičarjev, ki so z namerno slabimi komentarji poskušali škodovati njegovemu ugledu.

Režimski aktivisti so se namreč usklajeno spravili kar na Facebook stran njegove turistične kmetije “Na Škaluc”, potem ko je na Twitterju zapisal: “Če se mi v petek kdo pridruži v akciji PGC (pogin Gizeli Cvirn, saj ste brali knjigo, kenede) posipanja risalnih žebljičkov pred Maxijem, naj se mi javi v dm. Potem gremo na pico&pir v Parmo,” s čimer je Hrastelj izrazil svoje upravičeno nezadovoljstvo nad hujskaškimi, ponavljajočimi se in politično motiviranimi biciklističnimi protesti pred parlamentom v Ljubljani.

Image

K sreči so bili tovrstni škodljivi komentarji, ki jih je kar mrgolelo, kmalu tudi odstranjeni s spletne strani, saj so jih opazili administratorji Facebooka, kar je Hrastelj tudi z veseljem naznanil, spletna stran pa je do nadaljnjega nedelujoča.

Če se mi v petek kdo pridruži v akciji PGC (pogin Gizeli Cvirn, saj ste brali knjigo, kenede) posipanja risalnih žebljičkov pred Maxijem, naj se mi javi v dm. Potem gremo na pico&pir v Parmo.💪🏼😁

— Peter Hrastelj (@hrastelj) May 6, 2020

Hrastelj se zaveda, da je dandanes promocija ključni element podjetništva, česar pa se zavedajo tudi skrajneži, ki so s svojim škodovanjem preko nižanja ocen kmetiji skušali ubraniti svoj kontroverzni miting na Trgu republike. “Tole kar so se levičarji na FB spravili na @hrastelj je obsojanja vredno dejanje. To ne gre več predrkavanje na omrežju med levimi in desnimi ampak je osebno. Tu gre za namerno laganje, ki bo povzročilo nepopravljivo poslovno škodo,” pa je levičarski spletni linč komentirala Sofija Pika Simič.

Image

Negativni komentarji, da bi odgnali potencialne stranke
Aktivisti so na spletu med drugim trosili laži, da gre ta neprofesionalne lastnike in grozen kraj za preživljanje dopustov, in da je okoli turistične nastanitve vse polno ostrih predmetov, še zlasti razbitega stekla pa tudi žebljev. Eden izmed aktivistov je šel celo tako daleč, da je zapisal: “Jaz ne bi šel tja, lastnik poskuša poškodovati ljudi z zelo ostrimi risalnimi žebljički na cesti. Izogni se za vsako ceno …” Namerno laganje sicer ni nič novega za nekatere skrajne levičarje, saj gre za osebe s šibkim Nadjazom, na kar je strokovno že opozoril psihoanalitik Roman Vodeb, ki jih je imenoval celo za “predojdipalce”.

Image

K sreči je administrator opazil močno okrepljeno aktivnost na Facebook strani kmetije in žaljive komentarje tudi odstranil, kar je gospod Hrastelj tudi sporočil: “Dan začenjamo z odlično novico. Iskrena hvala vsem, ki ste k temu kakorkoli pripomogli. Peter ma vas rad.” Spletna stran bo sicer do nadaljnega zaprta. Primer kaže na to, kako brezobzirni znajo biti režimski aktivisti, ki ne izbirajo sredstev, ko gre za njihove podle interese rušenja vlade, ki se uspešno spopada z epidemijo koronavirusa in rešuje tudi njih. Za mnenje o celotni situaciji pa smo se obrnili kar na samega Hrastlja. Zanimalo nas je, kaj meni o levičarskih aktivistih, ki so se spravili na Facebook stran kmetije “Na Škaluc”.

Pogrom je dosegel višek z nočnim klicem na stacionarni telefon in sporočilom neznanca moji ženi, da ji pride naslednji dan “izrezati maternico iz pi*ke
Hrastelj priznava, da je šlo pri tvitu, ki ga je tvitnil s svojega osebnega profila, za pobalinski odziv na pobalinske pozive k dejanjem na drugi strani ali, če želite, sem na eno neumnost odgovoril z drugo neumnostjo. “Zaradi tega tvita sem postal desni Marin Medak, ki je bil nekaj dni prej, zaradi sodelovanja v demonstracijah, prav tako deležen javnih pozivov k bojkotu njegove dejavnosti.  Le da so bili ti omejeni zgolj na nekaj tvitov.”

Hrastelj pa je v svojem primeru doživel pravi pogrom zlaganih in škodoželjnih negativnih komentarjev, ocen in priporočil dejavnosti družine na vseh možnih portalih in aplikacijah. Pogrom je dosegel višek z nočnim klicem na stacionarni telefon in sporočilom neznanca njegovi ženi, da ji pride naslednji dan “izrezati maternico iz pi*ke.”

Fotografija osebe Posestvo Na Škaluc.

Kot trdi lastnik turistične kmetije, trdno zagovarja mnenje, da osebnih stališč, ne glede na to ali gre za resen ali sarkastično šaljiv namen, ne gre mešati z dejavnostjo v nobenem primeru. Prav zato je bil toliko bolj vesel, ko je ugotovil, da “sotrpin” Marin ni bil deležen niti enega negativnega komentarja na svojih poslovnih portalih, saj to lepo izkazuje dejansko stanje med strpnostjo in nestrpnostjo v slovenskem prostoru. Konkretnih oseb, ki so napadle vse mogoče profile turističnega posestva, ne želi ocenjevati nazaj. “Po pregledu vse te množice pisanj lahko ugotovim le, da razen redkih izjem, pri katerih je bilo moč takoj ugotoviti, da so odreagirale samostojno v smislu sporočila teksta, da je šlo za dobro organizirano in režirano akcijo.” Podjetnik meni, da je velika večina pisanj bila variacija enega stavka na isto temo, večkrat pa je šlo tudi za popoln copy/paste. “Skratka usklajeno delovanje po načelu najprej diskreditacija, nato likvidacija. Poznano?” zaključuje svojo šokantno izpoved Hrastelj.

Domen Mezeg

Komentarji so onemogočeni.