fbpx

Tanja Gobec do nadaljnjega ne bo vodila Odmevov. Na RTV so jo menda poslali na zdravljenje, drugih sankcij očitno ne bo

Foto: Twitter

Ni osebe, ki v zadnjem času ne bi slišala o spodrsljaju novinarke RTV Tanje Gobec in o njeni domnevni alkoholiziranosti na delovnem mestu. Po incidentu, ko je opita napovedala in vodila Odmeve, se stvari na TV Slovenija, kot kaže, končno rešujejo. Pa se res? Dokler Gobčeva ne reši svojih težav, Odmevov do nadaljnjega ne bo vodila. Počakali bodo, da se prah, ki ga je dvignila, poleže, nato pa bodo jo ponovno spustili iz vajeti. Viri iz RTV zatrjujejo, da so jo poslali na zdravljenje.

Na RTV so se naposled le odločili ukrepati. Čeprav se o njenem odstopu ali odpustitvi ni govorilo in je veljalo prepričanje, da bo kljub neprimernemu ravnanju še naprej vodila Odmeve, pa temu ne bo tako. Do nadaljnjega so jo umaknili s tega položaja. Reporter poroča tudi, da bo pri tem ostalo, ”dokler se njene težave ne končajo”. Glede na to, da težav pred tem sploh niso prepoznali, pa jim ne gre ravno verjeti na besedo.

Znana voditeljica s “suhim grlom” vodilnim na TV Slovenija in odgovorni urednici informativnega programa Jadranki Rebernik zatrjuje, da je tistega usodnega večera bila pod vplivom protibolečinskih tablet. Kljub temu je vsem, ki z njo delajo, jasno, da ima z uživanjem alkohola že več let težave. Pravijo, da je ravno zdaj skrajni čas, da s pretiranim pijančevanjem zaključi. To ne bo koristilo le njej in TV-hiši, pač pa tudi vsem slovenskim državljankam in državljanom, ki so RTV Slovenija vsak mesec prisiljeni plačevati. Ravno zato bi si zaslužili dobro opravljeno delo tistih, katerim neprostovoljno namenjajo denar.

Foto: YouTube. Tanja Gobec.

Bodo res sankcije? 
Kljub temu, da Gobčeve nekaj časa v Odmevih ne bomo videvali, ne moremo ravno govoriti o nekih strogih sankcijah. Predstavljajte si, da pridete v službo alkoholizirani. Kaj bi storil vaš šef? Najverjetneje bi vas poslal domov, nato pa se z vami strogo pogovoril in sankcioniral vaše neprofesionalno dejanje. Zdaj pa to primerjajte z dejanjem Tanje Gobec, ki je alkoholizirana stopila pred vso Slovenijo. Namesto domov je šla pred tv-kamere in pred gledalce na male ekrane. Je torej to, da nekaj časa ne bo vodila Odmevov, dovolj? Najbrž nameravajo samo počakati, da se prah poleže, nato pa jo ponovno spustiti z vajeti.

Slovenija sredine napovedi Odmevov na RTV Slovenija (11. oktobra 2017) ni pozabila. Vprašanja o njeni alkoholiziranosti in s tem povezane razprave še niso potihnile. Gobčeva je besede izgovarjala nepravilno, zamenjevala je ljudi in se rahlo zibala. Tudi kasneje je bila v Odmevih živahna v svoji angleščini, ko se je s svojim sogovornikom pogovarjala o spolnosti. Vidno je bila utrujena, na koncu se je celo posmehovala. Spraševali smo se, ali je to začetek konca njene profesionalnosti in kariere. Pa je res?

Se sploh zavedajo nestrokovnosti javne televizije, ki jo plačujemo?
Spomnimo, kako so na RTV Slovenija vztrajno zagovarjali nestrokovnost Gobčeve in govorili o njeni osebni stiski ter stresu. Trdili so tudi, da ji nudijo vso potrebno pomoč, na več vprašanj pa niso želeli odgovoriti. Čeprav smešno, gre tudi za skrajno resno temo. Pa vendar – še zdaj ni znano,  zakaj so Tanjo Gobec sploh spustili v eter in niso poiskali zamenjave. Odgovorni so tudi tisti, ki so jo takšno videli že pred pričetkom sredine oddaje, pa niso ukrepali. So bili vinjeni tudi ostali in zato niso prepoznali njenega neprimernega obnašanja? Morda res, a vsi bodo z delom na svojih položajih nadaljevali. Zakaj pa ne, saj jim nič ne manjka. Primer Tanje Gobec pa žal ni edini, že večkrat smo bili priča takšni in podobni nestrokovnosti javne televizije, ki jo plačujemo. Pa se vprašajmo, kaj se dogaja na drugi strani kamer in kdaj bo čas za resnične spremembe …

A. L.