fbpx

Telekom izgubil spor proti grški Antenni TV SL

Foto: STA

Arbitražno sodišče v Švici je ugotovilo, da je družba Antenna Slovenia pravilno uveljavila prodajno opcijo v družbi Antenna TV SL in tako Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v tej družbi naložilo plačilo kupnine v višini 17,595 milijona evrov skupaj z zamudnimi obrestmi in plačilom stroškov postopka. Odločitev sodišča je dokončna.

Kot so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma Slovenije, so 31. oktobra prejeli zavezujočo odločitev arbitražnega sodišča Mednarodne trgovinske zbornice (ICC), ki je postopek vodilo zaradi določitve kupnine v okviru uveljavljanja prodajne opcije s strani družbe Antenna Slovenia za prodajo 34-odstotnega poslovnega deleža v Antenni TV SL družbi Telekom Slovenije.

Grška Antenna Group, ki je bila solastnica družbe Antenna TV SL prek družbe Antenna Slovenia, je želela izstopiti iz lastništva te družbe, a se s Telekomom nista mogla dogovoriti o znesku plačila za približno tretjinski delež.

Telekom je pred arbitražnim sodiščem v Švici zastopala švicarska odvetniška pisarna Umbricht, njen “podizvajalec” pa ni bil nihče drug kot Evropski center za reševanje sporov Katarine Kresal. (Foto: STA)

Telekom Slovenije in Antenna Group sta skupno družbo, ki je upravljala televizijski program Planet TV, ki ga je leta 2012 začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje TSmedia, ustanovila februarja 2013, poroča STA. Konec leta 2016 je Telekom delež v tej družbi s prevzemom deleža od TSmedie in dokapitalizacijo povečal na 66 odstotkov.

Rok Kranjc