fbpx

Tiršek na “ubijalski” tekmi pristreljal novo paraolimpijsko medaljo

Strelec Franček Gorazd Tiršek. (Foto: STA)

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Tokiu v disciplini zračna puška leže v kategoriji R5 osvojil bronasto medaljo. Zanj je to že druga na teh igrah po srebru z zračno puško stoje. Za Tirška je to že četrta paraolimpijska medalja v karieri.

Današnja tekma je bila spet ‘ubijalska’, spet je bilo treba nastopiti brezkompromisno in se je bilo treba boriti. Šteje vsaka desetinka. Šele z zadnjim strelom sem prišel v finale, kar me je precej presenetilo. Bilo pa je dovolj, da sem se z mislimi hitro osredotočil na finale,” je dan podoživel srebrni in bronasti paraolimpijec.

Treba je bilo pozabiti kvalifikacije in z dobrimi občutki sem se podal na linijo v finalu. Tam sem imel katastrofalno slab začetek, prvi strel je bil popolnoma ponesrečen in to lahko strelcu pobere voljo ter motivacijo. A jaz sem vztrajal, delal, iskal optimalno pozicijo. Imel sem težave z vidljivostjo, moral sem naravnati diopter. A s svojim znanjem in izkušnjami sem se iz strela v strel popravljal, izboljševal in lovil konkurenco in na koncu sem pristal na tretjem mestu,” pa je za STA opisal še dogajanje v finalu.

Za Tirška je to že četrta paraolimpijska medalja v karieri. Pred današnjo tekmo je imel v zbirki tri srebrne, vse v disciplini zračna puška stoje, iz Londona 2012, Ria 2016 in Tokia 2020.

Sara Kovač