Tudi v Sloveniji: v šolo naj bi prinesla plinsko pištolo

Slika je simbolična. Foto: Freepik/Facebook

Po prvem strelskem napadu v Srbiji se je sprožila verižna reakcija, zelo hitro se je zgodil še en. Slovenija ni imuna na medvrstniško nasilje. Nedavno smo spremljali javno objavo posnetkov nasilja med mladimi. Le malo za tem je bilo potrebno poostriti nadzor tudi na eni od Trboveljskih osnovnih šol zaradi grozilnega pisma. Tokrat smo v naše uredništvo prejeli obvestilo, da je na Osnovno šoli XIV. divizije na Senovem učenka s seboj v šolo prinesla plinsko pištolo. Na šoli dogodek zanikajo.

“V četrtek, predvčerajšnjim, je na OŠ XIV. Divizije na Senovem prišla deklica s plinsko pištolo. Na kraju dogodka je bila tudi policija in rešilec,” je med drugim pisalo v anonimnem prejetem sporočilu, ki smo ga prejeli v uredništvo. Kljub temu, da gre za pomembno informacijo iz preventivnih razlogov, o tem nihče ni poročal, zato smo se za verodostojnost informacij obrnili na omenjeno osnovno šolo in policijo.

Po verižnih strelskih napadih, ki so se pričeli v Srbiji 3. maja, je sledilo več dogodkov, zaradi katerih so v skrbeh tako starši kot oblasti. Ena od osnovnih šol v Trbovljah je prejela neprimerno sporočilo, ki bi lahko bilo posledica dogodka na osnovni šoli v Beogradu in v tem trenutku ga je po mnenju ravnateljice potrebno jemati še kako resno. Ravno zato preseneča dejstvo, da pa o dogodku, opisanem v anonimnem prejetem sporočilu na naše uredništvo, nismo zasledili ničesar, čeprav bi bil dovolj velik razlog za preplah.

“V četrtek, predvčerajšnjim, je na OŠ XIV. Divizije na Senovem prišla deklica s plinsko pištolo. Na kraju dogodka je bila tudi policija in rešilec. Zadevo so zaradi dogodkov v Srbiji pospravili pod preprogo, podrobnosti ne poznam,” se je glasilo sporočilo, v katerem je anonimna oseba kasneje sporočila, da namen učenke 9. razreda ni bil poškodovati druge, temveč samo sebe. Ker nas je zanimalo, kaj se je dejansko zgodilo, smo se za potrditev resničnosti dogodka obrnili na OŠ in na PP Krško.

Iz OŠ XIV. divizije so nam sporočili da: “Trditev zagotovo ne drži.  Dogodek ni bil povezan z varnostjo naših učencev in zaposlenih.”.

Ana Horvat