fbpx

Twitter dogajanje: “SMC-džihadisti, odnosi brez nivoja, razkritja balkanskega bojevnika in pranje denarja v NLB”

(Foto: Twitter/@PrCogito)

Spoštovane bralke, spoštovani bralci. Tudi v tem tednu smo za vas izbrali najbolj udarne in brane tvite. Za nas jih je izbrala in komentirala novinarka Demokracije Petra Janša.

“Pogrešal bom svobodo a boril se bom zanjo. Še bom mislil s svojo glavo. Še bom brez nagobčnika govoril resnico.”

 

Tedenski pregled na Twitterju začnimo s tvitom spletnega portala Casnik.si (@Casnik), ki nas s klikom poveže na odličen zapis dr. Andreja M. Pozniča ‘Zbogom, svoboda!’. Neskončno žalostne so njegove ugotovitve, a pričakovane. Desetletja udinjanja posameznikov iz vseh političnih kombinacij tako imenovanemu Kučanovemu klanu, udbomafijski hudodelski združbi, je pripeljalo v stanje, kjer smo danes. Če smo leta 1996 v knjigi Danila Slivnika ‘Kučanov klan’ lahko brali o prevari Organizacije, pa lahko danes ob Pozničevem tekstu samo zgroženi ugotavljamo, da je organiziran kriminal v Sloveniji dokončno ugrabil državo Slovenijo.

Slivnik v omenjeni knjigi piše: ”Ker se je nekdanja partijska elita dobro zavedala svoje posredne politične odvisnosti od  Beograda, je takoj po spremembi režima v Sloveniji ni bilo strah zgolj Demosa, ampak tudi ‘demokratične izolacije’, če bi se naša država res odcepila od Jugoslavije. Sprijaznila se je, da je začasno izgubila oblast v parlamentu, zelo pa jo je skrbelo, da bi z osamosvojitvijo Slovenije ostala brez vseh ‘rezervnih mehanizmov’, ki so bili takrat še zmeraj del konzervativne zvezne države in s katerimi bi si morda lahko kdaj povrnila izgubljeno moč. Njeni pripadniki so pač razmišljali o najskrajnejših možnostih. Najrazličnejši pisci po svetu v zadnjih desetletjih navsezadnje niso brez vzroka ugotavljali, da so komunisti najboljši za brezobzirne politične obračune, tajne naloge, pranje denarja, ponarejanje potnih listov in tihotapljenje ljudi.”

Z masko demokracije se je partijska elita uspešno infiltrirala med Demos in od znotraj uspešno rušila takratno vlado in pomladne stranke. Vzporedno je plenila, kar se je pleniti dalo, ‘spreobrnjencem’ pa so padale drobtinice z mize te hudodelne kriminalne združbe. Sprava pa je le pesek v oči vsem naivnežem. Maske demokracije so padale z obrazov, udbomafija se je krepila in medse sprejemala nove in nove člane za kriminalna dela. S pomočjo Balkanskih bojevnikov so dokončno ugrabili državo, vrh piramide te hudodelne združbe pa je ostal tako nedotakljiv.

Partija (in njeni potomci) oblast jemljejo hudičevo resno ali kot je zapisal Slivnik v omenjeni knjigi: ”Cilj Organizacije je bil vseskozi samo eden: ohranjanje oblasti z vsemi sredstvi in skrb za to, da bi bila najvišja nomenklatura politično in materialno preskrbljena.”

In zato lahko beremo zapise, kot je Pozničev, kjer zgrožen ugotavlja: ”Ko pa vnuki in otroci onih kriminalcev na vodstvenih mestih, skritih v pravosodnem sistemu, v demokratičnem in svobodnem času poveljavljajo delo svojih predhodnikov, potem se moramo dejansko bati za našo svobodo. Kajti ni je hujše krivice kakor nepravični zakon v nepravičnem pravosodnem sistemu. Tako krivico je namreč sila težko odpraviti. In vemo, da pravosodni sistem ostaja ‘rdeča trdnjava’, ne po mišljenju, temveč konkretno po sorodstvenih vezeh. Sistem, ki ga obvladujejo partijski kadri, ki se več ne bojijo niti direktnega kršenja človekovih pravic in so politično zaščiteni, betonirajo sistem, ki ga je povozil čas in zgodovina, ki je bil ‘na napačni strani zgodovine’, postane kamen, ki nas duši. Ali bomo lustrirali, tj. počistili to navlako? Ne moremo. Nimamo politične moči. Nimamo medijev. Nimamo ‘NVO’-jev. Nimamo ‘kulture’… kljub temu dvigam svoj glas, kajti ni mi dano žeti, temveč moram sejati. Sejati hočem svobodo, da bodo ‘Kranjcem vremena se zjasnila’.”

Večina Slovencev je postala apatična in v boju za goli obstanek gleda, kako bo preživela od plače do plače. Tisti, ki Slovenijo plenijo in bogatijo, pa dobro vedo, da morajo na vsak način ohraniti mit o NOB, o partizanih in o ‘osvoboditvi’, ker iz tega mita izhaja tisto, kar je trdil Dolanc: ‘Sloveniji vladajo komunisti!’. Tam, kjer vladajo komunisti, pa ni svobode.”

Zapis, ki si ga lahko preberete tudi na povezavi Dr. Andrej M. Poznič: Zbogom, svoboda!, se konča: “Pogrešal bom svobodo a boril se bom zanjo. Še bom mislil s svojo glavo. Še bom brez nagobčnika govoril resnico.”

Pridružujem se dr. Pozniču: Še bom brez nagobčnika govorila resnico!

”Znane dni na znanem kraju so znani ljudje storili vrsto znanih težkih kaznivih dejanj. @policija_si pa 8 let nič.”

Kaj je že zapisal Danilo Slivnik v knjigi Kučanov klan? Da ”so komunisti najboljši za brezobzirne politične obračune, tajne naloge, pranje denarja, ponarejanje potnih listov in tihotapljenje ljudi”.

No, to glede pranja denarja se je potrdilo v zadnjih dneh, ko je Miro Petek (@miro5ek) na spletni strani Nova24TV (@Nova24TV) in v tedniku Demokracija razgalil tako imenovani IranNLBgate. V članku z naslovom ‘Ljubezen slovenske tranzicijske levice do islamske države Iran’ beremo: ”Od 12. decembra 2008 pa do 23. decembra 2010 je v NLB potekalo veliko pranje denarja, ki se približuje milijardi dolarjev. Pranje denarja v NLB se je začelo kmalu po začetku mandata devete Vlade RS na čelu z Borutom Pahorjem, ki je v parlamentu zaprisegla 21. novembra 2008, potem ko so z afero Patria uspeli blokirati normalno volilno tekmo na parlamentarnih volitvah. Torej tri tedne po zaprisegi nove vlade se je v NLB odprla pralnica denarja, ki je potekala na relaciji Export Development Bank of Iran iz Teherana prek več podjetij iranskega in britanskega državljana Iraja Farrokhzadehuja, ki je imel odprt račun pri NLB. Od naše državne banke pa se je denar stekal na več kot 9000 različnih računov po svetu, veliko tudi v različne davčne oaze. Export Development Bank of Iran je bila v tem času na črni listi iranskih finančnih institucij, s katerimi banke v demokratičnih državah niso poslovale.”

Se mar potrjuje tudi to, kar mi je nedavno povedal v Urugvaju zaprti hrvaški državljan Anastazij Martinčić, ki meni, da je Udbi v zadnjih desetletjih delovanja uspelo ustvariti najmočnejši kartel na svetu, ali kot pravi sam, najmočnejšo mafijo na svetu in smo jo v nekaj člankih kar precej razkrinkali? Predvsem smo razkrili, kdo je ‘Čelavi’, Dragan Tošić, namreč, kar je po besedah Martinčića povzročilo ‘državni udar’. Martinčić je sicer tudi sam prepričan, da je zaradi balkanskih bojevnikov ogrožena državna varnost, ”saj je to, kar se dogaja v Sloveniji in na Hrvaškem, zelo resna stvar”. ”Tu se dela s kokainom, heroinom in z orožjem, to je ‘trafico de armas’ oziroma trgovina z orožjem. Tu gre za terorizem,” je povedal Martinčić za tednik Demokracija, ki me je takrat popravil, da je Debeljak, ki sem ga omenjala v enem izmed člankov, sin Zorka Debeljaka: ”Ime mu je Boris Debeljak in je bil direktor igralnice Solaris v Umagu. To je bila slovensko-italijanska ‘kombinacija’ v Umagu.”

Martinčić mi je takrat še zaupal, da proti Borisu Debeljaku poteka sodni proces zaradi pranja denarja in terorizma v Trstu v Italiji (številka postopka je PP 3261/11). Mimogrede, tja sem tudi poslala novinarska vprašanja, a odgovora nisem (še) prejela. ”Nekaj denarja so Borisu Debeljaku zasegli v San Marinu, nekaj v Andori.” A Slovenija Debeljaka mlajšega ne more (noče?!) izročiti Italiji.

A brez očeta, tudi Boris ne bi bil, kar je. ”Borisov oče Zorko Debeljak je imel tudi v italijanski Gorici ogromno (prazno) stanovanje oziroma poslovne prostore,” nam še pove Martinčić in opozori, da je bil Zorko (Debeljak) med drugim direktor Ljubljanske banke v Novi Gorici.

Martinčić v pogovoru pove, da je sin Zorka Debeljaka ”Boris Debeljak prinašal denar s ceste”. ”Denar se pobere dobesedno v kamionih pri določenih ljudeh. Gre za bankovce od pet do sto evrov, redkokdaj so ti po 200 in 500 evrov. To mora nekdo spraviti v banko, da ti potem vse zamenjajo za bankovce po 500 evrov. Da jih lahko potem dobro ‘zaštekaš’ in pošlješ za Južno Ameriko. To je bila v glavnem naloga Borisa in Zorka Debeljaka. Ker drugače ne moreš zamenjati 40 milijonov kar tako, da denar iz banke prineseš v darilni vrečki in potem vrečko z denarjem pripelješ v Koper in jo pošlješ v Brazilijo. Kako? To pa znajo redki.” Martinčić zanika, da bi v Južno Ameriko pošiljali 900.000 evrov, kar trdijo na sodišču. ”To je smešno. Pošiljalo se je vedno nad 10 milijonov evrov. 900.000 ni denar. To je toliko, da daš malo za prostitutke in greš malo v casinoje”.

So se torej milijarde Balkanskih bojevnikov prale tudi v namene terorizma?

”Odgovor živčni vladi in njenemu predsedniku – podpise zbiramo še naprej, kljub napadom modernih SMC džihadistov”

In če nadaljujemo z Martinčićem, ki trdi, da gre pri vsem vedno za ”isti krog, ki vleče denar iz države”. Martinčić s tem misli ‘kombinacije’, kot jih poimenujejo sami. Zakoni so tudi pisani tako, da se lahko zakonito izvajajo nezakoniti posli oziroma ‘kombinacije’. ”Kombinacije gredo vedno iz istega centra.” Tudi zakon o tako imenovanem zlatem drugem tiru, kjer gre ponovno za nekakšno ‘kombinacijo’. Zato se ne gre čuditi, da se je nedavno zgodil nekakšen desant poslancev SMC na prostovoljce, ki sodelujejo pri zbiranju podpisov za referendum o drugem tiru. Le na kakšen način so v ‘kombinaciji’ zlati drugi tir? Provokatorji iz SMC so namreč šli na teren. V igri pri tej so namreč milijarde …

Prostovoljci na terenu so bili namreč priče verbalnih napadov poslancev ter funkcionarjev stranke SMC – Jani Möderndorfer je s kolegom Simonom Zajcem in sekretarjem Juretom Lebnom rovaril pri stojnicah v Ljubljani, Janja Sluga pa v Celju.

To je potrdil tudi predsednik iniciative Vili Kovačič (@DrzavljanK), ki meni, da gre pri tem le za ‘hipertenzijo – povišan pritisk predsednika vlade in njegove ekipe’. Ali, kot je ugotovil Libertarec‏ (@Libertarec): ”Nivo: ni nivoja.”

Kovačič (@DrzavljanK) je že tvitnil: ”ODGOVOR ŽIVČNI VLADI IN NJENEMU PREDSEDNIKU – podpise zbiramo še naprej, kljub napadom modernih SMC džihadistov http://referendumdrugitir.si/post/298662/izjava-in-obvestilo-slovenski-javnosti”. V odprtem pismu jih med drugim sprašuje, ‘zakaj tako hlepijo in norijo za evropskim denarjem’? ”Morda zato, ker niste sposobni pripraviti vzdržne investicije po STANDARDIH STROKE in v skladu z dolgoročnimi potrebami Luke Koper, lokalnega prebivalstva in potrebami modernizacije celotnega slovenskega železniškega omrežja! To, kar predlagate za drugi tir, je blokada razvoja Slovenije – ne samo drugega tira, kajti ponujate ENOJNI TIR za DVOJNO CENO. To je največja blokada razvoja. Zato vam Davkoplačevalci sporočamo, da je ta projekt KAPLJA ČEZ ROB.”

Glede na vse prebrano, se sprašujem, čemu konkretno bi služila 27-kilometrska enotirna železnica? Nelegalnim poslom?

”Gospod dr. Novič, ko pride lustracija, bo vaše ime oprano!”

Ne moremo se znebiti občutka, da so bili požari na Vrhniki, Kozarjah in Ljutomeru povezani s Kemijskem inštitutom, drogo in nečednimi posli, ne nazadnje je bil pred leti umorjen nekdanji direktor Kemijskega inštituta dr. Janko Jamnik, pa je jasno nekaj: “Na teh inštitutih so ljudje prisiljeni delati tako imenovani beton in ta se plača od tristo do največ osemsto evrov za kilogram. Ta pa se meša s kokainom in se prodaja kot kokain. Se pravi, da se od osemsto evrov ‘izvleče’ (iztrži, op. p.) sto tisoč evrov. Inštituti pa ne morejo proizvajati samo betona. Morajo narediti tudi kakšno tableto in drugo zdravilo,” je za naš tednik povedal zaprti balkanski bojevnik Anastazij Martinčić.

In zato se vršijo pritiski. Človeka so ubili, in da se ta ‘zadeva zapre’, so obtožili nekoga drugega,” razkrije ozadje umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika, za katerega so po nedolžnem obsodili dr. Milka Noviča. “In betona ne potrebujejo samo za kokain, potrebuje se tudi za heroin. Za heroin pa gre kila betona. Tako da gre tega ogromno,” še niza dejstva Martinčić. Sogovorca opozorimo, da gre tu za neko povezavo, saj je tako v primeru umora dr. Janka Jamnika kot v primeru Balkanski bojevnik ista tožilka − Blanka Žgajnar. “Ja, vedno gre za isti krog, ki vleče denar iz države.” Ob tem povejmo dejstvo, da, ko spustijo dr. Milka Noviča, bo moralo priti do preiskave. Zato verjetno gorijo prej omenjeni kraji. Za ceno zdravja okoliških prebivalcev.

Mag. Jurij Pavel Emeršič je na zadnjem shodu Odbora 2014 napovedal: ”Gospod dr. Novič, ko pride lustracija, bo vaše ime oprano!” (Mag. Jurij Pavel Emeršič pred sodiščem: Gospod dr. Novič, ko pride lustracija, bo vaše ime oprano!)

Mag. Emeršič se ob tem sprašuje: ”Koga pa se totalitarni režim najbolj boji? Vedno so se bali pokončnih, pogumnih, uspešnih ljudi. Takih inteligentnih in žilavih, ki jih niso mogli stlačiti v noben kalup.” In dr. Novič je eden izmed njih.

”A vloga zloglasnega udbovskega operativca Dinka Gregorina v tej gnusni akciji je končno razkrita?”

 

Tvit prodorne Anamarije Novak‏ (@AnamarijaN0vak), ‘a vloga zloglasnega udbovskega operativca Dinka Gregorina v tej gnusni akciji je končno razkrita’, je namreč napovedal dokumentarni portret o škofu Antonu Vovku z naslovom Goreči škof. Napovedni video je na spletni strani objavila revija Reporter (@RevijaReporter), kjer uvodoma zapišejo: “Po dveh letih je mladi, a že prekaljeni režiser in izvršni producent David Sipoš končal 55-minutni dokumentarni portret o škofu Antonu Vovku. Napeto zgodbo človeka, ki se je skozi vsa svoja leta delovanja moral boriti, da je ostal pokončen steber slovenskega naroda in Cerkve.”

Škofa je nahujskana množica 20. januarja 1952 v Novem mestu polila z bencinom in zažgala. Preživel je, a posledice čutil do konca življenja. 13. maja 1999 je bil izdan škofijski odlok o začetku postopka za njegovo beatifikacijo. Dokumentarni film, ki je nastal v studiu Haritude, pod scenarij se je podpisal Rok Andres, bo premierno predvajan v sredo, 14. junija, ob 20. uri v Antonovem domu na Viču. Film bo 20. junija prikazan tudi v ljubljanski stolnici (VIDEO: Goreči škof – premiera filma o zažigu škofa Vovka).

Vabljeni!

Petra Janša