Ugledni profesorji prava Avbelj, Teršek in Toplak ravnanje koalicije za spremembo ustave označili za nevzdržno in moralno zavržno

Jurij Toplak, Matej Avbelj in Andraž Teršek (Foto: STA)

Ugledni profesorji prava, dr. Matej Avbelj, dr. Andraž Teršek in dr. Jurij Toplak, so se v skupni izjavi odzvali na postopek za spremembo ustave, ki ga je sprožil parlament z dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev na področju financiranja zasebnih osnovnih šol. Ravnanje vladajoče koalicije, ki jo vodi ustavni pravnik Miro Cerar, so označili za ustavnopravno nevzdržno in  moralno zavržno. 

Zapisali so, da je do začetka postopka spremembe ustave prišlo z namenom razveljaviti učinke odločbe Ustavnega sodišča RS v zadevi U-I-269/12. V tej zadevi je Ustavno sodišče RS odločilo, da je Državni zbor RS kršil pravico otrok in njihovih staršev do brezplačnega obveznega osnovnošolskega izobraževanja ne glede na ustanovitelja šole. Presodilo je, da Državni zbor RS za poseg v to pravico ni ponudil nobenega ustavno dopustnega razloga.

“Vladajoča koalicija, ki jo vodi profesor ustavnega prava, je več kot tri leta odločbo ustavnega sodišča preprosto ignorirala. Pravice slovenskih otrok do enakopravne obravnave na področju obveznega osnovnošolskega izobraževanja so tako ostale kršene,” izpostavljajo  in dodajajo, da je takšno ravnanje ustavnopravno nevzdržno. “V luči dejstva, da so človekove pravice odraz politične morale, pa je tudi moralno zavržno.”

Foto: STA

Gre tudi za kršitev bistva ustavne demokracije
Potem, ko je takšno stanje trajalo cela tri leta, se je vladajoča koalicija, ob podpori poslancev Združene levice, odločila spremeniti ustavo. Takšno ravnanje, za katerega oblast vsa ta leta ni navedla prav nikakršnega ustavno dopustnega razloga, ki bi prestal vsaj presojo razumnosti, pomeni zlorabo pravne oblike ustavnega amandmaja, so kritični Avbelj, Toplak in Teršek. “Gre torej ne le za nespoštovanje odločbe ustavnega sodišča, za kršitev temeljnih ustavnih pravic otrok in njihovih staršev, gre za kršitev bistva ustavne demokracije. Ta bi bila, v primeru svoje uresničitve, pred ustavnim sodiščem sankcionirana z ugotovitvijo neustavnosti ustavnega amandmaja.”

Avbelj, Teršek in Toplak so slovenski parlament, še posebej pa predsednika vlade, pozvali, naj ta ustavnopravno nesprejemljiv in moralno zavržni postopek spremembe slovenske ustave, ki tudi sicer ne uživa nikakršne podpore med slovensko ustavnopravno stroko, nemudoma ustavi.

N. Ž.

 • Franjo Trojner

  Cerar povzroča kaos, uničuje pravno državo, dejstvo, ki se ga ne da izpodbiti je, da Cerar in njegova leva falanga tepta ustavo, zakonodajo in predpise. V Sloveniji imamo velik problem, Cerar hoče postati, kot je bil Tito, tiran. Leva Cerarjeva vlada/koalicija je spoznala, da lahko brez vsakih posledic zanjo krši ustavo, vso zakonodajo in pravila. Ta drobcen, bledoličen, cincajoč, neodločen, nikoli dozorel osebek, ki se je s prevaro in pomočjo stricev in tet iz ozadja in njihovih servilnih medijev povzpel na oblast se je zavedel svoje politične moči in pričel v maniri pravega absuluta resno ogrožati demokracijo v naši državi. Ta neposreden, odkrit napad na demokracijo Cerarju omogoča 1 milijon pasivnih volilcev, ki se volitev ne udeležuje in servilni mediji, ki za dobro plačilo gledajo vstran in molčijo. Tudi zaskrbljujoče razmere v naši okolici, ko se pred našimi očmi dejansko razpada krščanska EU in s tem vse vrednote in načela, ki so jo v zgodovini naredile v vseh ozirih razvito, veliko, mogočno in miru in blagostanja polno nam doma v Sloveniji ne gredo v prid. Vedno bolj suveren tiran Cerar je začutil, prepoznal razkroj načel in totalno zmedo institucij EU, kar je takoj izkoristil in mu omogoča utrjevanje oblasti doma v Sloveniji. Od tod ta njegova smelost in vztrajanje pri nenehnih kršitvah same SLOVENSKE ustave in zakonov, ki iz nje izhajajo, kakor tudi vehamentno kršenje vse zakonodaje EU in podpisanih zavez in sporazumov. Cerar je dejansko izgubil nadzor nad lastnim razumom, on je dejansko postal tak, kot Tito, postal je narcisoiden nastopač, ki mu je mar samo za lastno veličino in brezmejno oblast. Slovenija se z rdečim levim tiranom Cerarjem in njegovo levo vlado/koalicijo dejansko vrača nazaj v totalitarne čase, ki so bili polni najhujših kršitev vseh človekovih pravic in svoboščin in je bila pravna država sredstvo za grobo obračunavanje z drugače mislečimi. In točno to se danes dogaja, Cerar in njegova rdeča falanga zavestno krši ustavo, zakone in pravila, da obračunava z drugače mislečimi iz katerih načrtno dela drugorazredne državljane. Takšno Cerarjevo nezakonito, neustavno, nelegalno, neetično in nemoralno načrtno izključevanje velikega dela drugorazrednega prebivalsva bo v naši državi v bodočnosti zagotovo privedlo, do konfliktov neslutenih razsežnosti. Od teh dosedanjih kršitev ustave in izigravanja zakonodaje, do ukinitve demokratičnih volitev in s tem demokracije je samo majhen korak, Cerarjeva koalicija mora to samo izglasovati v DZ in smo tam, kot smo pred letom 1991 že bili.
  Vladanje je umetnost ohranjanja ravnovesja med pravičnim in nepravičnim, med bogatimi in revnimi itd., ko se ta naravna ravnovesja iz teh ali onih razlogov porušijo nastane kaos, ki praviloma preraste v manjše krajše ali dolgotrajne večje obrožene spopade, ki trajajo tako dolgo dokler se ne doseže nek nov konsenz, dogovor in se sprejemljiva ravnovesja ponovno ne vzpostavijo. Le kje na poti v kaos se nahajamo mi vsi pa ocenite sami, sam mislim, da smo nevarno blizu stanja kaos. Kaj torej sledi?

  • Soave

   + + + + + + + + + + + +
   Ja, Cerar , njegovi prikimovalci in njegovi nadrejeni.
   Dragi moji, tudi Prvi minister ima nekoga, ki mu sedi na glavi !!!
   Ampak, nihče pa ne pove imen.

  • Borut Stari

   Cerar ni noben suveren tiran. To kar ti imenuješ tiran je v resnici mafija, ki ima v Sloveniji svojo državo in vso oblast izvaja po svojih pravilih, Cerar je le njihov pucflek kateremu se dozdeva, da visoko leta.Ko bo spomladi, ali še prej zgrmel na trdna tla, ga nihče še povohal ne bo več.

   • Franjo Trojner

    Se strinjam. Kaj pa, če ne bo hotel sestopiti iz oblasti?

    • Borut Stari

     Ne more sestopiti iz nečega kar ne zaseda. Cerar ni na oblasti. Je le ubogljivi izvrševalec zadanih nalog, Ker zadane naloge neustrezno izpeljuje bo odstavljen. Kdaj pa odloča mafija. Ko se mafija odloči mu nobena žavba ne bo pomagala več,

 • Soave

  Hvala Bogu, da se še kdo upa kaj ziniti !!Saj danes je zopet popularno enoumje !! Če ne mislimo tako ko t vladajoči, smo fašisti in mojstri za vseh vrst fobije ??

  Poglejte, kako so napadli g. R. Pesek, ki je zadnjič v Odmevih bolj odločno pokazala, kaj misli o tem predlogu tov. Hana !
  https://www.facebook.com/search/top/?q=rosvita%20pesek

  Novinarji so res v enem čudnem primežu. Kaj pa je sedaj neopredeljeno ?
  Saj to ni res, kakšni izrazi !! Neodvisen. . . . neuvrščen ?? Pa neodgovoren tudi !!!
  Tudi intervju z g. Možino je dober. Človek veliko ve in dobro pove.
  https://www.youtube.com/watch?v=DXs9t3Yz2Gc

 • Borut Stari

  V Sloveniji nimamo nič organiziranega vse je načrtno neorganizirano. Tudi šolstvo ne. V državi se izvaja postsocialistična regulacija po lastni podobi. Skisana, pamet volivcev je dala 60% glasov za retrogradno nacional socialistično kvazi demokracijo. Raje slabo povprečje večine kot nekaj 1000 dobrih posameznikov.

 • Franc Šink

  Ah kaj Cerar bere ustavno pravo, kot nekdo katekizem. In to je vse kar zna.Pa še tega ne razume vedno.

 • janez zorman

  Toti mladci so se ustrašili za svoje službe. Saj jih ne potrebujemo več, odkar je Mirko z “svojo bando”, tožnik in sodnik obenem.

 • xtc

  Ni ma smisla-levaki počno isto kot ob sesuvanju Yuge no Slovenija je v isti fazi.

 • if

  Kolaicija z ustavnim pravnikom Cerarjem jes cvekom ocenjena na področju prava, demokracije in morale!
  Oblastni uzurpatorji, umaknite se s položajev, krmila države prepustite demokratom, spoposbnim in poštenim ljudem!

 • Osti jarej

  Je v Sloveniji res Cerkev ločena od države? Spori okoli spremembe Ustave o financiranju zasebnih šol jasno povedo, da ni tako.
  Res imajo vsi otroci pravico do brezplačnega obveznega šolstva, a pri tej politično ustavno pravni igri za javnost gre zgolj za to, da bo v bodoče Cerkev deležna sredstev, ki bo omogočala njihovim duhovnikom poneumljati številne otroke na naš račun.
  Sicer je že sama sprememba napisana v smeri, da se ne bo izločilo iz novega zakona Cerkve, a Ustavno sodišče je leta 2015 sprejelo Cerkveno odločitev, zato zdaj vsi iz te stroke zahtevajo preklic vsega, kar ni povezano s predajo šolstva Cerkvi.
  Grozijo celo s tožbo na Evropskem sodišču za /Cerkvene/ človekove pravice, saj bi bila škoda za Vatikan prevelika, če bi morali tudi sami prispevati kakšen gram zlata iz podzemlja, da jih bodo kasneje dobili deset, pa to v tuji državi.
  Če zanemarimo zasebno osnovno šolstvo, ki ima moralen namen še dodatno naučiti otroke za življenje v tem norem svetu in ni nič narobe financirati pošteno vzgojo s poštenimi plačami, enakimi javnemu sektorju, pa tega nihče ne more utemeljiti za Cerkev, ki že sicer državi ne plačuje nikakršnih prispevkov iz svojih ropov državljanov.
  Njihova doktrina je biti brez družine, služiti eni osebi, imeti otroke za spolne sužnje.
  Le kje sploh kdo najde tukaj najmanjši upravičen pogoj, da tudi Cerkev prejema denar za šolsko poneumljanje najmlajših?
  So naši kvazi pravni strokovnjaki res samostojni in neodvisni, kot se skušajo predstaviti javnosti?
  Imajo pač znanje besedičenja s katerim zavajajo, a njihov namen je prost vstop v Vatikan, kar je tudi ta Vlada že večkrat dokazala.
  Zdaj bodo skupno dogovorjeno mešetarili toliko časa, da bodo na koncu sprejeli, kar so si na začetku zastavili – Cerkev prihaja v osnovne šole in glavni predmet bo Kako služiti eni osebi, eni vladi in enim tiranom na celem svetu.
  Zato pa imamo že Cerkveno stranko za otroke.
  Hvala za take pravnike, zato pa imamo sodstvo sesuto na vseh področjih.
  Hvala za hinavsko politiko, zato pa smo hlapci!
  Zato pa je lani Cerar pomožnemu škofu Jamniku obljubil, da bo Cerkvena odločba Ustavnega sodišča v najkrajšem času izpeljana, le narod je treba naplahtati, da se prenos lastništva ne bo takoj opazil.

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek

  • janez zorman

   Ti si bil pa hudo poreden pri verouku.

   • Osti jarej

    …kakšnem verouku?…jaz ga niti od daleč videla nisem

    • jože trček

     kako pa potem veš, da obstaja. zakaj si proti? in še kako veš kaj se uči …

     • Osti jarej

      ….uči ,česar se sama ne drži……niti ene od zapovedi…..

  • Stajerka

   a to vela tudi za islam???…..KAKO je lahko verski predstavnik politični funkcionar na Jankovićevi listi v MOL???…..In ne samo to, tudi javno grozi drugače mislečim!!!…..tudi novinarjem ste pričeli grozit, javno, nikogar od lewakov to NE moti……

   • Osti jarej

    …pokliči na mol in vprašaj

    • von Rhein

     Tudi marsikdo je imel namen vprašanje nameniti tebi,ker je iz komentarja vidno,da napadaš samo Vatika.

     • Osti jarej

      …ja in…..vse poti vodijo v rim….ever

    • Stajerka

     ne, zanima me tvoje stališče…..in ne samo tvoje…..tudi tistih, ki so nesramno dvolični…..pa ne zagovarjam nikogar – tudi komunizem in socializem sta utopiji in veri z največ grešnimi dušami……da o njihovih žrtvah ne pričnemo razpredat ….in to žrtvah lastnega naroda, kar je še toliko bolj kruto…..

     • Osti jarej

      ..tudi moje lastno stališče sem napisala že mnogokrat…..kar se mene tiče,ni treba,da ustavni pravniki povedo da je to,kar počne vlada ,s koalicijo vkup,neustavno….kar je na oblasti tota copata,ki kakor vodi …ampak, res daleč najslabšo in najnesposobnejšo vlado ….se krši v mnogih primerih,pa kaj drugega tudi še…..kar se tiče porića;jah,po tej logiki bi tam lahko sedel tudi kakšen far…..kar se ostalega tiče,v zvezi z begunci ,migranti ipd……sem mnenja,da je najboljša zmerna toleranca,spoštovanje človekovih pravic,predvsem pa sočutje…vendar….za vse enako in najprej za slovenski narod

     • “…………po tej logiki bi tam lahko sedel tudi kakšen far…..”

      Zakaj pa duhovnik ? Jih ne bi že enkrat pustil pri miru ? Zakaj pa ne bi se ti tam usedel ?……. in potem si še upaš govoriti o “spoštovanje človekovih pravic,predvsem pa sočutje”…….

  • samotoje

   Tako globokih razmislekov niti pokojni Brnusov Peter ne bi skupaj spravil, pa je imel potrdilo, da je nor. Preden greš spat, poglej pod posteljo. Morebiti tam preži Cerkev nate in bo hotela zasužnjiti tvoj um. Drži se, Osti jarej in lop po hudiču.

 • FORT WORTH

  Ker je njegovo vladanje ziv polom, bi cmerar rad postal diktator Cerar.
  Nebogljeni cmerar se zvija, kot obglavljena kaca.
  So mu v murgljah povedali, da je izrabljen in ni vec aktualen, ali je spoznal, da je z nastopom na premiersko funkcijo stopil v prevelike cevlje ???

 • Stajerka

  3. člen
  Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe.
  V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.

  LOČITEV OBLASTI JE POMEMBNA, DA SE V ENEM OBLASTNEM TELESU (ALI CELO V ENI SAMI OSEBI) NE ZBERE CELOTNA OBLAST IN MOŽNOST ODLOČANJA O VSAKI STVARI!!!!!

  ne samo, da so kršili ustavno odločbo…..ampak direktno tudi več členov ustave, tudi enega najpomembnejšega – t.h. 3. člen ustave, v delu, ki govori….PO NAČELU DELITVE OBLASTI…….v tem primeru ni nobene delitve, ampak je zakonodajna in izvršilna oblast povozila sodno……in to ne katerokoli, kot pri Jankoviću, ampak SODNO, ki je baje NEODVISNA……vsaj tako trdijo……ko je potrebno kaznovat sodnike in tožilce, je vedno izgovor da NE GRE zaradi neodvisnosti sodstva…….
  VSEM v DZ, ki so tokrat dvignili roke TAKOJ odvzet strokovni naziv in mandat……isto sodnikom in tožilcem……tudi šofer ostane brez zaposlitve, če ne upošteva zakonov in pravil…….pa KDO so oni, da si tako lastijo državo???….KDO vam daje pravico, da se postavljate nad narod???

  ZAHTEVAM REFERENDUM, tako o tem vprašanju kot vprašanju reševanja migrantske politike……v 1 tednu 2x izigrat ustavo, do danes ni uspelo ŠE NIKOMUR…..in tudi vam NE BO!!!!

 • Osti jarej

  …mi ne rabimo nobenega vesoljnega potopa,terorističnih napadov in podobnih nebodigatreba pojavov…..imamo politiko,politikante,sodstvo,bančništvo in ostale sovrage…

 • Osti jarej

  V luči dejstva, da so človekove pravice odraz politične morale, pa je tudi moralno zavržno. Po tem ko je tako stanje trajalo cela tri leta, se je vladajoča koalicija, ob podpori poslancev Levice, odločila spremeniti ustavo. Tako ravnanje, za katerega oblast vsa ta leta ni navedla prav nikakršnega ustavno dopustnega razloga, ki bi prestal vsaj presojo razumnosti, pomeni zlorabo pravne oblike ustavnega amandmaja. Gre torej ne le za nespoštovanje odločbe ustavnega sodišča, za kršitev temeljnih ustavnih pravic otrok in njihovih staršev, gre za kršitev bistva ustavne demokracije. Ta bi bila, v primeru svoje uresničitve, pred ustavnim sodiščem sankcionirana z ugotovitvijo neustavnosti ustavnega amandmaja.

  https://www.vecer.com/profesorji-prava-o-spremembi-ustave-vlada-krsi-bistva-ustavne-demokracije-6353209

  …mater,kako se novice delajo!!

 • šmentanamuha

  Cerar, pravkar so se odprla tvoja vrata v pekel. Najprej te bomo (bodo) povozili doma, nato pa še v EU, kjer komisarka Eu zahteva prodajo NLB…in pol je tu še Ahmad. S svojimi piškavimi možgani si daleč prilezel, pravzaprav predaleč…tukaj se bo tvoja pot končala. Kakšna beda od človeka…in pravnega “strokovnjaka”, da vodenju vlade ne govorimo.

 • Montana

  Pri nas lahko že vsak cepec iz levice za hec spreminja ustavo. Cerar pa tak ustavni pravnik , da se mu že koze smejijo!

  • samsara

   Zdenko Cmerar Dvolični, kozopravnik ;-)

 • Stajerka

  to pa je izjava in ugotovitev, ko beseda je meso postala……

  TOZD
  # 23.11.2017 ob 12:37
  Vedno bolj očitno postaja, da je v Churchillovi izjavi, da bodo fašisti 21. stoletja sebe imenovali antifašisti, veliko soli.
  vir: komentar MMC

 • Le zakaj ima Cerar toliko pravnikov okoli sebe, da sprejemajo takšne odločitve ?
  Tudi njegovi poslanci ne poznajo Osnov Ustavnega prava ?
  http://www.zf.uni-lj.si/data/datoteke/acam21/irenas/USTAVNA_URED_MOD_.pdf

 • Olga_10

  Čestitke! Za demokracijo se je treba boriti! Cmerarju je treba vzeti licenco!

 • ptr

  No, Teršek v stroki ni prav nič ugleden. Me je pa res pozitivno presenetil, da se je celo on kot skrajno levičarsko gobezdalo pridružil temu stališču.

  • Osti jarej

   …je,je…in to zelo….njegovi študentje ga naravnost obožujejo…..meni je tudi všeč….je seksi in zelo inteligenten….kar preveč…oboje

   • MEFISTO

    Buzerant pa res najde seks apel tudi tam, kjer ga ni.

    • Osti jarej

     …tvoj kretenizem ne pozna meja…..

  • Kosobrin

   Teršek je najboljši od najboljšega, kar jih premoremo.

 • Ana Job

  Končno so intelektualci začeli malo migati.

 • Silka

  Ne nikakršne morale in ne moremo pričakovati od te vladajoče komunistične bande. Treba je na volitve in vajeti vzeti v svoje roke.

 • neny

  “Cerkev prihaja v osnovne šole in glavni predmet bo Kako služiti eni osebi, eni vladi in enim tiranom na celem svetu.
  Zato pa imamo že Cerkveno stranko za otroke.”
  Prekleto, da vas ni sram.
  Potem se pa čudite islamistom?
  S R E D N J I V E K

  • traktor

   Do sedaj je pa bil glavni predmet za domovino s titom naprej, pa socialistično samozapravljanje, kar je še veliko huje.

   • neny

    titi je upravljal 6 držav, VATIKAN pa celi svet.

    • piko8

     In tako je tudi prav!

    • traktor

     Titi jih je zapravil 6, Vatikan pa nobene. Tako je to, če je šlosar precednik.

     • MEFISTO

      Saj ni bil šlosar!

      Zločinec je bil in to bo tudi ostal.

     • traktor

      Veš kaj me pa skrbi? To, da pri nas toliko ljudi podpira takšne, pa tudi malo drugačne zločince. Potemtakem smo zločinski narod?

 • neny

  Pa kdo bo vas volil….če se tiščite za 2000 jurja let nazaj in za toliko let nazaj tudi svoje lastne otroke.

 • MEFISTO

  Neny, si kot star komunist že obiskal Ahmada, ki v UKC kljub dobri postelji, hrani in pijači trpi za vse nas, tudi za tebe, prjatu razumni in umni?

  • neny

   ne tud se ne strinjam, kot z veroukom v šoli ne, je pa drugo NEDOPUSTNO težja politika.

   • MEFISTO

    Si sploh kaj ali nisi nič?

 • MEFISTO

  Preden kaj pametnega napišem, sem dolžan vprašati, ali sme še kdo drug kaj napisati razen moža tisočerih nickov, ki si je to temo kar nekako prilastil.

  Ta mož razumni in umni je celo med svojimi nicki naredil pravo zmedo, kaj zmedo, totalno anarhijo.

  Še učeni in modri Mefisto skoraj ne more več spremljati njegovih metamorfoz.

  Uporablja namreč nekatere že uveljavljene nicke, nekaj novih nickov, ki jih hitreje menja kot buzeranti gate, in tuje nicke, ki jih je le malo prilagodil svojemu inteleKtualnemu statusu rezervnega genija..

  • neny

   lažnivec.
   kratko in jasno…. sram te naj bo.

   • MEFISTO

    Se mar sramuješ, da si nick moža tisočerih nickov in da delaš družbo takim polihistorjem kot so janez cepec, Krtača 20, Hun, ogledalo in drugi odličniki iz tega podganjega gnezda.

    Valterja BraniSlava niti omeniti ne smem.

  • Hun

   od takih intelektualcev, ki filozofirajo o nepomembnih receh je Slovenija predraga za zivlenje…sami modreci zaposleni v JU in DU…kajnede

  • Olga_10

   Komunajzli razumejo samo parole, oni niso sposobni razumevanja poglobljenih razprav…

  • ogledalo

   Ti nisi sposoben NIČ pametnega napisati. Si zgolj trobilo.

 • neny

  SEM PROTI VEROKUKU PO ŠOLAH – GROOOOOOOOZA, ŠE BOLJ KOT PROTI AHMADU, ČEPRAV SEM PROTI VSEM TEM ZDRAHAM.

  • tohuvabohu

   Kva se dereš, sirota? A se bojiš mlinov na veter?

   • neny

    kravato si popravi, da je ne bo veter.

  • Olga_10

   Vas kdo ogroža in vam vsiljuje verouk?

   • neny

    Otroci so nežne duše. Farof pa ne.

  • Karmen

   A se ti norca delaš, ali si toliko zabita? TU SPLOH NI GOVORA O VEROUKU, AMPAK O OBVEZNEM OSNOVNOŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU, PO PROGRAMU, KI GA JE NAPISALA DRŽAVA. Tu pa je popolnoma vseeno, kdo ta program izvaja. Ali zasebne šole, ali pa privatne.

   • MEFISTO

    Bi rada, da se oglasiijo še janez cepeeeec, Krtača 20 ali Hun in ogledalo, ki ti bo postavil špegu?

   • ogledalo

    In kakšna je razlika med zasebno in privatno šolo?! Če pošlješ otroka v zasebno šolo, plačaj šolnino. (Isto velja za privatno šolo. :) ) Še vedno imaš javne šole, ki jih financira država. Zasebne naj se financirajo same! Saj so zasebne, mar ne?!

 • Hun

  sami kravatarji k so pou zivlenja studiral na racun davkoplacevalcev, preostanek zivlenja pa vlecejo visoke place zarad visike izobrazbe na racun davkoplacevalcev…sama dodana vrednost v drzavno kaso

  • Olga_10

   Samo maneken (po novem) , komunist in zločinec Kučan živi v skrajni “revščini”…. “Sama dodana vrednost v državno kaso”….

   • Hun

    desne ovce patriotske namenjajte glas za vodje sekte, da bodo v Bruslu in doma lepe place vlekl in se redil, vs pa mazal da so vm 2/3 pokojnine povisal…pa se dans nimas 500€ penzije..glupaca zavedna

    • Karmen

     Seveda je nima, saj imamo že vse od osamosvojitve na oblasti KOMUNISTE, z izjemo par let. To je pa dobiček KOMUNISTIČNEGA VLADANJA – KOMUNISTI V ŽEP, RAJA PA NAJ BO REVNA.
     Že na prvem zasedanju AVNOJA je bilo vse povedano:

     Pijade: »… Zato je potrebno ustvariti tolikšno množico brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Bomo streljali in se umikali. Nemci nas ne bodo našli, a bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Potem bodo vaščani, ki ostanejo brez strehe, sami prišli in mi bomo imeli narod ob sebi in bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše ne zemlje ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo velik rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Njih bomo navezali nase s predavanji, gledališčem, predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima hišo, polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce… Samo nesrečniki postanejo komunisti, zato mi moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru…«

    • MEFISTO

     Kaj ne poveš!?

 • Kosobrin

  Ti trije mladi pravniki imajo prav.

 • domovina mili dom

  Dokler ti mladi intelktualci ne popucajo starih komunističnih prdcev iz sodstva in politike, se bo kučan z svojo kamarilo izživljal nad slovenskim narodom.
  http://reporter.si/clanek/slovenija/ne-pravi-obraz-zdenka-roterja-606750

 • Janez

  TAKO JA !
  MLADA GENERACIJA V EU IN ZDA PRAVU IZŠOLANIH PRAVNIKOV !
  NAJ !
  NADMESTI TE PO- KOM “KARDELJ” “PRAVNIKE” KOT JE DR. CERAR ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • neny

  premladi za resne neumnosti.
  Kdo vas pa nadgrajuje?

  • tohuvabohu

   Kdo pa tebe nagrajuje, da serješ tukaj?

   • neny

    Cvikere potrebuješ, skoraj bolj kot znanje iz financ.
    .

    • tohuvabohu

     Hehe, kakšno bistroumje. Nekomu, ki mi naklada o stanju prihodkov, sem samo lahko hvaležen za nasvete.

   • MEFISTO

    Tako pa že ne smeš govoriti z nickom moža tisočerih nickov!

    Tvegaš, da te bo napadel s celo vojsko svojih nickov.

 • Meho

  A mi lahko kdo pove, kaj pomenita dva dvignjena prsta ustavnopravnega pravičniškega genija z imenom Cerar? “Tovarišica, a sem lahko vprašan? “.
  .

 • piko8

  Popucat bo treba v prvi vrsti “murgl-ponija” in njegovo kliko!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!