fbpx

Ugrabitev 79-letnega domačina: Belokranjcem je prekipelo, v soboto bo protest za varno mejo in varnost občanov!

Foto: arhiv Demokracije

Ugrabitev 79-letnega domačina Mirka Moravca iz Malega Nerajca je sodu izbila dno! Belokranjci so odločeni, da hočejo varno mejo in varnost svojih občanov, zato za soboto napovedujejo protest, na katerem bodo jasno in glasno izrazili zahteve po varnosti v svojem kraju.

Štirje migranti, policija je zaenkrat prijela tri (več o tem preberite TUKAJ), so ugrabili 79-letnega domačina Mirka Moravca iz Malega Nerajca. Ta je razkril vse grozljive podrobnosti ugrabitve – med drugim so z njim obračunali tako, da so mu zvezali roke in noge, nato pa ga strpali v prtljažnik avtomobila in ga tako prevažali kar 6 ur. Slovenska policija je v tem primeru zatajila na celi črti, saj naj bi ugrabitelje – ilegalne migrante prijela šele italijanska policija. V četrtek je nato slovenska policija pripravila novinarsko konferenco, na kateri so pojasnili, da se takšnih dogodkov ne da 100-odstotno preprečiti.

A dejstvo je, da imajo Belokranjci dovolj izgovorov. Ne le, da se policija izgovarja, ob tem, ko je policija potrdila ugrabitev in razkrila storilce, se nista oglasila niti minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar niti predsednik vlade Marjan Šarec. Zato za v soboto, 11. maja, napovedujejo protest, na katerem pravijo: “Dovolj je!” Njihovi zahtevi sta varovana meja in varnost občanov. Protest organizira Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini, začel pa se bo ob 17. uri.

M. S.