fbpx

Umazana propaganda že deluje: Pred Janševo vlado širijo paranojo tudi preko prodaje domačih zdravil!

Foto: STA

Ob možnostih, da bi se po odstopu vlade Marjana Šarca oblikovala nova vladna koalicija pod vodstvom SDS, se očitno že pojavlja odpor. Včeraj smo poročali o grožnjah s smrtjo, ki jih je bila deležna predsednica DeSUS Aleksandra Pivec. Propaganda pa se dogaja tudi na terenu, med preprostimi ljudmi.

Naš vir nas je obvestil o umazani propagandi, ki se dogaja v zadnjih dneh, zabeleženih pa naj bi bilo več primerov. Kot je povedal, ga je na domač telefon klicala gospa, ki je ponujala mazilo iz divjega kostanja za zdravljenje krčnih žil, ob tem pa pogovor zlorabila za politično propagando.

Najprej je namreč prodajalka preko telefona potožila, da je država v razsulu, a da nas prava katastrofa čaka šele, če bo prišel Janez Janša na oblast. Na vprašanje, od kje ji ta informacija, je dejala, češ saj “vsi tako pravijo”.

Paranoja vsepovsod
Glede na omenjen primer obstaja sum, da je bilo v zadnjem času po državi več podobnih primerov. Znano je, da režimska propaganda najbolje deluje prav na terenu, kjer se sicer ljudje gibajo vsak dan: v trgovinah, na pošti, frizerskih salonih, gostinskih lokalih … Neredko se namreč dogaja, da pred vsakimi volitvami prihaja do raznih propagandnih akcij, ki sicer ne sodijo direktno v strankarsko volilno kampanjo. Največkrat s trditvami “ta črni nam bodo vzeli penzije” in “uvedli bodo verouk v šole”.

https://twitter.com/Miha9C2/status/1225764867010899968?ref_src=twsrc%5Etfw

Informacije, katero podjetje je ponujalo mazilo in ob tem še “brezplačne storitve” na področju političnega marketinga, nismo dobili. Po naših podatkih mazilo iz divjega kostanja na spletu ponujajo najmanj štiri podjetja. Zato prosimo bralke in bralce, naj bodo pozorni in naj primere tovrstnih zlorab, če so jih zasledili sporočajo na uredništvo Demokracije (email: [email protected], telefon 01/24 47 200).

Demokracija