Upokojenci se bodo po 8. vseslovenskem shodu utaborili v prestolnici

Predsednik Inštituta 1. oktober Pavel Rupar

Inštitut 1. oktober je poslal izjavo za javnost, v kateri napovedujejo 8. vseslovenski protest upokojencev. Potekal bo v sredo, 18. 10. 2023. Shod bo tokrat potekal nekoliko drugače. Po koncu shoda bo v Ljubljani postavljen tabor, v katerem bo v centru Ljubljane prenočilo 25 oseb. 

“Ob 15. uri bo uradni začetek. Pridite vsi, ki ste bili vsaj enkrat že na shodih in s seboj pripeljite še po eno ali več oseb!!,” so zapisali na izjavi za javnost.

Njihovo izjavo objavljamo spodaj.

Na shodu bomo glasno, bučno in z vsemi prinešenimi bobni, ropotuljami, pokrovkami, piščalkami in našimi glasovi zahtevali uskladitev pokojnin za 5,1 % za leto 2023 in izredni dodatek zaradi draginje od 100 do 500 evrov k pokojninam! Vihra naj 10 000 slovenskih zastav!! Med uradnim delom vam bomo prebrali kazensko ovadbo zoper predsednika vlade zaradi popolnega zanemarjanja funkcije v. d. ministra za zdravje in dela predsednika vlade!(zaporna kazen do treh let).

Do danes so se čakalne vrste še povečale, nad razumno mejo čaka dodatno še 8000 pacientov (skupaj 79000)! Reforma je doslej pobrala nekaj deset milijonov evrov, nihče pa je še ni videl! Namerno oškodovanje upokojencev pri pokojninah! Zaposlenost je rekordna, kar pomeni, da je denarja v pokojninski blagajni, s katero upravlja Marjan Papež, daleč največ v zgodovini države! Kje pa je ta denar?

Ustanovili bomo tudi stranko upokojencev, neformalno! Obljuba, da boste o tem glasovali vsi prisotni, mora biti uresničena. Pridite na Trg republike in bodite del zgodovine.

Glasovanje boste snemali, snemali boste svojo odločitev!! Po shodu okoli 16. 20 bomo šli na predlog skupin iz Štajerske po ljubljanskih ulicah do sedeža Vlade republike Slovenije in nazaj na Trg republike! Vmes se bomo utaborili. Šotore, spalne vreče in vse drugo potrebno imejte s seboj.

Prenočilo nas bo maksimalno 25 oseb. Ker moramo paziti na zdravje protestnikov, se bomo pa menjavali na vsake dve noči!

Naj bo shod dostojanstven, moč, ki jo izraža množica, je večja od moči svobode!

Veliko smo že uspeli s pritiski na vlado, bojijo se nas!!

Borili se bomo za ljudi z najnižjimi pokojninami pod pragom revščine. Borili se bomo za take pokojnine, da bodo vredne dostojnega življenja.

Ž. K., Vir: Inštitut 8. oktober