fbpx

V četrtek zabeleženih deset novih okužb, novih smrti nismo zabeležili

Število okužb (Vir: Vlada RS)

V četrtek so opravili 753 testiranj na bolezen Covid-19, med katerimi jih je bilo na koronavirus pozitivnih deset. V bolnišnici se trenutno zdravi 24 bolnikov, med njimi štirje na intenzivni negi, iz bolnišnice pa je bil odpuščen eden. 

 V četrtek smo zabeležili deset novih okužb. Dve okužbi  v občini Ljubljana, Celje in Cirkulane, po eno pa v Velenju, Vipavi, Grosupljem in Ivančni Gorici. Skupno smo do sedaj zabeležili 2233 okužb, trenutno pa beležimo 181 aktivnih primerov. Umrlo je skupno 125 posameznikov, v četrtek novih smrtnih žrtev nismo zabeležili.

V zadnjih 14 dnevih je bilo največ okužb zabeleženih v Ljubljani (24), Hrastniku (21), Rogaški Slatini (12) in Kranju (11). Skupno jebilo največ okuženih v Ljubljani, Šmarju pri Jelšah, Ljutomeru in Mariboru. Pozitivna novica je, da trend obolelosti pada, saj se število okužb vztrajno zmanjšuje.

Prikaz števila pozitivnih oseb po dnevih (Vir: Vlada RS)

V Sloveniji je bilo včeraj opravljenih 753 testiranj, skupno pa smo jih zabeležili do sedaj 135.087.

Prikaz števila testiranj (VIr: Vlada RS)

Po poročanju STA so v trenutno najbolj kritičnem domu za ostarele okužbo potrdili pri 49 oskrbovancih in enajstih zaposlenih. Zaradi koronavirusa je v domu za ostarele so umrli štirje oskrbovanci, do danes pa so trije ozdraveli. V domu je trenutno okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih.

Sara Kovač