fbpx

V imenu večje demokratičnosti Turnšek poziva k Šarčevim zahtevam po cenzuri: So to nikoli imenovane “vrednote” NOB?

Foto: STA

Kakor gre stari rek, gliha vkup štriha, tako sta tudi premier Šarec in predsednik združenja za vrednote NOB Tit Turnšek na isti valovni dolžini, ko je treba preganjati drugače misleče.

“Drži, da sta medijska svoboda in svoboda govora temelja demokracije, a to še zdaleč ne pomeni, da sta neomejeni,” je v izjavi za javnost povedal premier Marjan Šarec in s tem pokazal, kako ne razume, o čem govori. Zdaj se mu je pridružil še zloglasni predsednik združenja za “vrednote” NOB Tit Turnšek, in sicer v njegovih klicih po cenzuri drugače mislečih medijev.

Turnšek se je že v preteklosti pokazal kot velik ljubitelj cenzure, vodil je pogrom nad dr. Jožetom Možino, zato ker si je v oddaji Intervju skupaj z zgodovinarjem dr. Jožetom Dežmanom drznil spregovoriti o partizanskih povojnih pobojih.

Turnšek za cenzuro kritičnih medijev
Zdaj se je priključil Šarčevemu klicu po omejevanju medijske svobode, saj naj bi bila njegova organizacija v zadnjem obdobju s “sovražnim govorom napadena praktično na dnevni ravni s strani političnih medijev”. Seveda, tako kot vedno je za Turnška sovražni govor vse, s čimer se komunistični opranoglavec ne strinja.

Foto: STA

“To so mediji, ki ne upoštevajo moralnih vrednot, temveč služijo zgolj propagandnim koristim nekaterih političnih struj. Takšna dejanja se podkrepijo tudi z uničevanjem spomenikov in drugih znamenj NOB ter rušijo temelje nastanka naše države, zlasti pa v javnost vnašajo nestrpnost in nedemokratičnost,” je še dodal Turnšek. Resda je gospod že v letih, a nismo pričakovali, da bo tudi senilen. Namreč, nekdo bi ga moral spomniti, da je Jugoslavija razpadla že pred skoraj 30 leti. Kar pa se tiče “propagandnih koristi”, pa lahko samo rečemo, da Turnšek projicira na svoje nasprotnike tisto, česar je sam kriv.

To se kaže tudi v samem Šarčevem klicu k omejevanju svobode govora in medijske svobode, ki so ga Turnšek in njegova druščina borcev za nikoli imenovane vrednote razumeli kot “namero vlade, da se sovražni govor prepove tudi na zakonodajni in dejanski ravni”.

Ivan Šokić