[Video] Sodnik Boštjan M. Zupančič: Če se dokaže, da tožilstvo in sodstvo sledi Kučanovem hujskanju proti sovražnemu govoru, bo to osnova za njegovo obtožbo!

Foto: arhiv Demokracije

V oddaji Kdo vam laže? je voditelj Boris Tomašič tokrat gostil uglednega pravnega strokovnjaka Boštjana M. Zupančiča, ki je bil med drugim sodnik tudi na slovenskem ustavnem sodišču in na Evropskem sodišču za človekove pravice. V oddaji je na podlagi nekaterih primerov iz judikature ECHR pojasnil, da “sovražni govor” kot pravni termin ne obstaja, in opozoril na resnost tako nedavnega grozečega Kučanovega govora na Ilovi Gori kot tudi Šarčevega poziva podjetjem v državni lasti, da prenehajo oglaševati v medijih, ki naj bi širili “sovražno vsebino”. V oddaji je spregovoril tudi o novoimenovani ustavni sodnici in svoji nekdanji učenki dr. Katji Šugman Stubbs.

Boštjan M. Zupančič je že na Twitterju zapisal, da “sovražni govor” kot pravni termin ne obstaja. V oddaji je nadalje pojasnil, da je to t. i. “hate speech”, ki ga kot floskulo navajajo levičarji, in “vsi v isti sapi govorijo o človekovih pravicah, ampak po judikaturi evropskega sodišča je vztrajno od primera Handyside veljala doktrina, da je treba govoru – sovražnemu ali ne – dati najbolj odprta vrata. In ta ideja o psu čuvaju izhaja iz tega, pes čuvaj je tisti, ki napada etablirano oblast in brani demokracijo pred oblastjo, saj demokracija druge obrambe pred oblastjo ne rabi. V Strasbourgu je tako vedno tožena država kot nosilec oblasti. Sovražni govor je lahko bolj sovražni ali manj sovražni, je pa tudi v kazenskem zakoniku. 297. člen KZ govori o nestrpnosti, o govoru itd. Ampak ta ni kazniv, tudi po popolnoma korektnih navodilih vrhovnega javnega tožilstva, če ne ogroža javnega reda in miru”, je pojasnil Zupančič. “Če vi nekaj izjavite, kar ne ogroža javnega reda in miru, potem vas lahko tista oseba, na primer Svetlana Slapšak ali pa kdo drug, toži zaradi žalitev in obrekovanja, ampak je to zasebna tožba. Država pri tem ne posega vmes, če se ne zgodi kaj več kot pa le neko besedičenje,” je Zupančič razložil, kje je meja med kaznivim in dovoljenim govorom.

Voditelj oddaje Boris Tomašič je za gledalce poenostavil njegova pojasnila in razložil, da je sovražni govor, ki se ga preganja na podlagi KZ, le pozivanje k nasilju z nekimi konkretnimi posledicami. Zupančič je dodatno pojasnil, “da to izhaja še iz ameriškega primera Brandenburg vs. Ohio, kjer je šlo za poskus razburkanja množice, stopil je na zabojnik in pričel sindikat pozivati k nasilju. Ne zaradi samih pozivov k nasilju, pač pa zaradi verjetnosti nastanka nasilja je nastopila meja takšnega govora. To v bistvu ni sovražnost, pač pa je pri tem bistveno konkretno ogrožanje javnega reda in miru. To sodno prakso oziroma judikaturo ameriškega vrhovnega sodišča je tudi evropsko sodišče prevzelo, približno leta 2000. Ta preskok od svobode govora – sovražnega ali nesovražnega – je točno na meji, ki jo je zelo korektno opredelilo vrhovno tožilstvo Republike Slovenije.”

Ustava ne omejuje svobode govora
Če gremo k svobodi govora kot eni temeljnih ustavnih pravic, ki zagotavlja delovanje demokracije: 39. člen ustave zagotavlja, da je “zagotovljena svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiskanja in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema, širi vesti in mnenja. To je v ustavi zapisano brez omejitev, ni napisano na primer, da so kakršnekoli omejitve, ampak je praktično brez omejitev,” je še uvodoma pojasnil voditelj Tomašič. Boštjan M. Zupančič je pojasnil, da ima ustava v tistih členih, kjer noče biti dobesedna, popolna oziroma zadostna, tako imenovano zakonsko rezervo; če bi ustava na primer nameravala tako ali drugače zamejiti svobodo govora, tiska ipd., potem bi pisalo spodaj “meje svobode govora v Republiki Sloveniji določa zakon”. Te fraze oziroma stavka v ustavi ni, kar pomeni, da se tisto, kar je tam napisano pravno, imenuje primarna norma. Vsak zakon, tudi zakon o medijih, je lahko protiustaven. Precej je zato pomembno, kdo sedi na ustavnem sodišču. Če je tam na primer ddr. Klemen Jaklič, ki to razume in je objavil knjigo za Univerzo Oxford, je ena stvar, če pa tam sedi neka novoimenovana sodnica Šugman Stubbsova, pa je to popolnoma drugače. Nihče ne more trditi, da na ustavnem sodišču ideološke usmeritve niso pomembne, tam sem jih poslušal pet let. Voditelj oddaje Tomašič je glede kandidatke za ustavno sodnico Šugman Stubbsove spomnil, da je bila ta Zupančičeva študentka, Zupančič pa je od nje pričakoval, da bo prava kandidatka. Kmalu potem je Zupančič izrazil razočaranje, kar je pojasnil sledeče: “Ne bi želel razlagati, zakaj sem takrat rekel, da bi bila prava, pač pa le, če ne bi bilo boljše kandidatke. Potem sem si dvakrat ogledal njeno predstavitev in sem bil v družbi nekega psihoanalitika, ki je to prav tako gledal in je bil ravno tako zgrožen kot jaz. Na Twitterju sem lepo povzel situacijo – gospa je tudi pri Patrii izražala svoje mnenje –, da bi gospa brez pomisleka podpisala marakeško deklaracijo. Iz njenega samohvalisavega govorjenja in iz njenega ‘pedigreja’ izhaja, ona je namreč 20 let delala z Ljubom Bavconom, kar pove svoje.”

Oddaja Kdo vam laže?

Šarec kot predsednik vlade si ne more privoščiti zasebnih izjav
“Če se vrnemo na famozno izjavo premierja Marjana Šarca, ki jo je objavil po tem, ko se je vlekel ‘kot državljan’, na spletni strani vlade. Neposredno je pozval podjetja v državni lasti, da prekinejo oglaševanje v medijih, ki širijo sovražnost, predvsem rasizem in homofobijo. Je to nekaj, kar je po sklicevanju predsednika vlade njegova pravica, da izrazi svoje mnenje, ali je to že poseg v prekoračitev ustavnih določil?” je vprašal Tomašič. Zupančič je razložil: “Šarec je pozabil, da je pomemben in da tisto, kar reče, ni nek vroč zrak, kot bi rekli Američani, da to nekaj pomeni. Povsem možno je, da so mu to podtaknili v podpis, revež pa ni vedel, kako bi se temu izognil in je rekel, da je bila njegova zasebna izjava. To je drugi spodrsljaj, ker predsednik vlade pač ne more imeti zasebnih izjav. Če nastopi v javnosti, nastopi kot načelnik izvršne veje oblasti. Ta poziv k blokiranju medijev, ki se je zdaj realiziral, je nasledil tiste fatve, ki jih je izrekel Kučan. Jaz sem prek Twitterja na to prvi opozoril, ker poznam, kako to deluje. Poznam tudi Bavcona in vse, ki so servisirali prejšnjo oblast.”

Boštjan M. Zupančič v oddaji Kdo vam laže?.

Kučan izredno agresiven pri pritiskih na sodno vejo oblasti
“V prispevku, ki ste ga pokazali, je bil Kučan zelo agresiven. (vse o omenjenem prispevku preberite TUKAJ) Bilo je povsem jasno navodilo, da se v sodni veji oblasti, ki je sicer ni eksplicitno omenil, prične delati nekaj, kar se po zakonu ne sme delati. Postopek proti Strehovcu je bil od samega začetka šepav. Da je javni tožilec vložil obtožnico proti Strehovcu, ki nikakor ne ustreza 297. členu KZ. Kučan pa poziva k nasprotnemu, tj. k nezakonitemu pregonu, ki ni mogoč. Gospod, ki je že malo ostarel, tega očitno ne ve. Ker vsaka zadeva, tudi Strehovčeva, če se konča v Strasbourgu, bo še en škandal oziroma žebelj v krsto pravnosti slovenske države. To ni možno. Kar so mogoče podtaknili ‘ubogemu’ Šarcu, pa je seveda nek drug pritisk, na katerega so reagirali novinarji. Pravno je to, kar je Šarec nevedno morda podpisal, primer, ki ga je treba pripeljati v Strasbourg. Vložiti je treba vse pravne instrumente, upam, da bo že ustavno sodišče razumelo, kakšna je judikatura v Strasbourgu. Pri izbrisanih, pri varčevalcih Ljubljanske banke je dolgo časa trajalo, preden se je to zgodilo,” je morebiten postopek pred sodiščem v Strasbourgu ilustriral Zupančič. Boris Tomašič je premierju Šarcu postavil vprašanje, katere medije konkretno je mislil z izjavo, “tisti mediji, ki širijo sovražni govor”. Glede na dogajanje, od Kučana naprej do nekih akcij, ki potekajo v režimskih medijih, je sicer jasno, na katere medije je mislil. Ni želel odgovoriti, pač pa je odgovoril, “vsi tisti, ki širijo sovražni govor”. Če bi odgovoril “Nova24TV“, bi namreč imeli osnovo za tožbo.

Voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič

To, da je Kučan to rekel, je 46-krat bolj pomembno, kot to, kar je napisal Šarec, je še enkrat na resnost Kučanovega govora opozoril Boštjan M. Zupančič in dejal, da gre za hujskanje sodne veje oblasti k protiustavnosti in k protizakonitosti. Kar se tiče financ, Boštjan M. Zupančič meni sledeče: “Država ima pravico oglaševati tam, kjer želi in to ni problem. V ZDA bo na primer Trump ukinil subvencije tem abortivnim klinikam. Država ima pravico svoj denar vzeti, ampak na demokratičen način. Tega ne sme narediti vlada sama, pač pa mora skozi parlament. Gre za zavore in ravnovesja med različnimi vejami oblasti in ko se to zgodi, je legitimno in legalno, če se to zgodi, če tako odloči državni zbor. Ni pa stvar v tem, da se financira ali ne financira v medijih, ki delujejo iz državnega denarja. Gre za to, da je predsednik vlade k temu javno pozval. Če bi oni to de facto pričeli delati, je to nekaj, kar bi se lahko zgodilo v katerikoli urejeni državi, čeprav je jasno, da tega tudi ni mogoče iztožiti na primer v Strasbourgu, če pa je on javno rekel, da je nekdo kriv, preden je bil pravnomočno obsojen, bi pa taka zadeva takoj padla v Strasbourgu. Če je na primer rekel, ne smete oglaševati pri teh inkriminiranih medijih, je to absolutno nesprejemljivo s stališča evropskega sodišča.”

Boštjan M. Zupančič v oddaji Kdo vam laže?

Stališča opozicije so s strani režima sistematično označevana kot nedopustna
Boris Tomašič je ponazoril prijeme režima pri omejevanju svobode govora: “Priča smo opletanju z izrazi, kot so sovražni govor, ksenofobija, fašizem, rasizem ipd. Vsi mediji, ki smo opozicijski, ki opozarjamo na problematiko splava, migracij, LGBT in tako naprej, drugače, kar naše nasprotno stališče je sistematično označevano od Kučana do režimskih medijev kot nekaj nedopustnega. Zavito v nek celofan sovražnega govora, ne da bi rekli, lahko različno gledava na eno stran.” Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška so po besedah Boštjana M. Zupančiča režimi v dobrem smislu te besede, ki so nastrojeni drugače kot mi. Pojasnil je: “Kar se zdaj gredo, pri tem točno vedo, da se morajo braniti na vse pretege, ker se jutri lahko stvari obrnejo. Pri volitvah so se stvari skorajda že obrnile. Razni Kučani, Bavconi ipd. so, ko je prihajalo do osamosvojitve, bili silno prestrašeni in si niso upali pogledati iz luknjice, danes pa nastopajo agresivno. Kučanov govor je kot govor nekega predsednika centralnega komiteja, takrat si tega absolutno ne bi upal narediti. Takrat so bili tako zviti, da so že govorili o ‘človekovih pravicah’, ker so vedeli, da je to edini izhod, ki ga imajo. Bavcon, ki je pošiljal ljudi iz škofovih zavodov, se je takoj pričel ukvarjati s človekovimi pravicami. Ob spremembi režima bi imeli namreč glave na tnalu, česar se je Bavcon dobro zavedal, če se slikovito izrazim. Potem so prišli iz svojih luknjic in so postali agresivni, ker se ne bojijo več. Bojijo pa se, da bi se ta plošča obrnila, na žalost pa naš sodni sistem obvladujejo učenke Bavcona.”

Marjan Šarec (Foto: Facebook)

J. Ž.

 • oto

  Sovražni govor je v domeni opozicije, zlasti stranke sds, kar je povedal Šarec, je nasprotovanje ravno temu desnemu sovraštvu. Naj mi kdo navede sovražni govor s strani sredine ali levice, izvolite.

  • Schemva Miro

   Kaj pa je potem to kar je rekel Kordiš o podjetnikih in kam spada Kordiš,idiot zabiti.

   • Hunyađi

    Ravno to je poanta.
    Da je skrajnost pri SDS in Levici.
    S tem da SDS rjove po vseh strankah.
    Tud Nova24 negativno pisala o zakoncih, ki sta lastnika aplikacije “mackona”.

    Direktiva je iz Brusla, da se vse podjetnke obremeni z visjim davkom.

    • Imperial Commando

     KAJ JE SKRAJNEGA PRI SDS???????????????

     • Hunyađi

      Najbl je skrajn ucinem hipnoze, ki skrajno edin na vas vpliva.

  • šmentanamuha

   Svetlana Slapšak, Svetlana Makarovič, Domen Savič, Miha Kordiš, Ivo Godnič … te lepo pozdravljajo in se ti zahvaljujejp za brezpogojno podporo njihovemu sovražnemu govoru. Si danes že kaj nahranila svojo sivo celico? Baje, da pomagajo orehi …

  • Imperial Commando

   navedi ta strašni sovražni govor iz desnice prosim.

  • macon

   Smrt janšizmu, Janšo je treba ubit, ubit, Janšo je treba totalno sfukat, v Hudi jami je še dovolj prostora te pozdravljajo, baraba.

  • DMB

   Nacionalizirati podjetja privatni kov in jih z bajoneti sterat v morje. To sploh ni sovražni govor za vas je to kot bi rekel DOBER DAN

  • šrauf

   Edino za vas levake je fizična likvidacija sprejemljiva oblika političnega delovanja…..dokazov doma in po svetu ,kolikor hočeš.

 • Valter BraniSlav

  Odkar je umrl nas najvecji sin JOSIP BROZ gre vse narobe.

  • xxxxxx yyyyy

   Ključavničar je bil boljši od vseh naših politikov

   • večni srb

    Še en veliki slovenec, po rodu iz Hrvaške.

   • Valter BraniSlav

    Pa se res je…
    Nasemu kljucavnicarju se je klanjal ves svet.
    Zakaj? Imel je mozgane in jajca, premagal Hitlerja in Stalina…
    Danasnji brezjajcniki pa samo lizejo rit Bruslju

 • Valter BraniSlav

  wry

 • šmentanamuha

  Šarec se na tejle sliki smeji kot otrok, ki je dobil rojstnodnevno igračo.

  • SIMON ROZIC

   ah, posnema opankarja…..se bo že nehal režat, ko mu bo
   narod povedal kaj mu gre!

 • Dado

  Si bom dovolil, glede na zapisano o M. Zupančiču. Kot pravi pesem ” bolj star bolj “. Tako menim, ker mu je s kombinacijo obrazložitve kaznivega dejanja , glede na naslov oddaje, uspelo izpasti bedak, saj ne ve, da je bil izkoriščen s strani desnega medija za potrebe opozicije. Z oddajo naj bi desnica uspela doseči, glede na naslov oddaje, , da so ustrahovanja množic kot napr. ” Grims in Bršćič”, da so horde emigrantov polne potencialnih morilcev, posiljevalcev, da emigranti ekonomsko ogrožajo navadnega slovenskega delavca, da bodo emigranti spremenili Evropo, ali članek v Nova24TV, “rjuharice zasedle terme”, “levi vabijo emigrante v Slovenijo”, itd. da je vse resnica. Nismo vsi opranih možganov, veliko nas je dojelo, gospod Zupančič pa ni dojel. Tako je v politiki, sodnik pa naj se nebi ukvarjal s politiko, ali deloval za potrebe politike. Še vedno so mediji desnice polni Fake news.

  • Janez Novak

   imaš prav, migranti ne BODO spremenili evrope, ampak so JO ŽE. Evropa že dolgo ni več to, kar je bila. danes je to Evroafrabija

  • macon

   Pojdi malo po evropskih mestih in zavij v četrt, ki ti jo domačini odsvetujejo. Če se da, po sončnem zahodu. Potem boš tako “obogaten”, da boš zamenjal ploščo, ker ti dlje kot do lastne riti ne nese in rabiš osebno izkušnjo.

   Celo butlu kot si ti utegne potem pasti na misel vprašanje, kaj je nam treba naseljevati te ljudi.

  • šrauf

   Upokojenega MILIČARJA tožba…..

 • šmentanamuha

  Radio Ga Ga – Težka pogajanja pri Šarcu
  https://www.youtube.com/watch?v=a5dhxriivZE

 • Imperial Commando

  Sovražni govor je termin , ki ga levićarji izrabljajo za utišanje opozicije. Nič več nič manj.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Boštjan M Zupančič človek, ki je nekaj dosegel v življenju.
  Kučan mali zdrahar z Murgelj ni naredil nič razen to, da dobiva pregrešno veliko penzijo, ki si jo ni zaslužil.

  • Dado

   Kaj pa je dosegel ? Za nas, ki ne vemo…..

   • Janez Novak

    dosegel je, da je partija po sestopu z oblasti ohranila vse privilegije, vse pozicije moči in da dejansko sploh nikoli ni zares sestopila z oblasti.

  • antimur

   Kučan je naredil ogromno, toda samo slabo in toliko sovražnosti kot nosi ta zločinec proti svojemu narodu in domovini, takšnih ni več, morda sta bila takšna Stalin in Mao Zedong.

   • tomnidari

    Kučan je samo izpostava udbomafijske zalege, na čelu katere pa je bi Zemljarič.

    • antimur

     Priimek Kučan je samo sinonim za vso staro, okorelo jugokomunajzersko drhal, v kateri mrgoli izdajalcev, od Zemljariča, Kocijančiča in podobna antislovenska drhal, je pa dejstvo, da je ta zamrznjena baraba najbolj zloben, spletkarski, roparski in zločinski, lažniv, skratka človeška zver.

 • Darth Vader

  sovražni govor je izmišljena zadeva s katero napadajo demokracijo…..teli papki stari s kučanom na čelu so očitno navajeni absolutizma…..taprav palček teme…..

  • Steiermark

   Saj je pa ravno kučan bil , uradno, zadnji šef politične policije……in to je še sedaj, kot izgleda!

 • antimur

  Tako kot je značilno za diktatorje, vsi pred zanesljivim koncem, potem ko so naredili ogromno zla, v paniki norijo in jih zapusti pamet, takšen je bil Hitler, takšen je Kučan, tu ni pomoči.

 • večni srb

  To je pa dobra novica, če nova ne more biti tožena, bodo vsi želeli oglaševati pod članki, kjer so fotografije človeških lobanj in kosti.
  Manjka nam še porn rubrika, tudi tam se vedno dogaja kaj novega, šokantnega in fascinantnega.

 • večni srb

  Tudi judi so širili sovražni govor, zato so nacisti pred vhod njihovih trgovin in uradov postavili ljudske straže, ki so opozarjali stranke, naj nikar ne poslujejo z njimi in ne kupujejo od njih.

 • večni srb

  Ampak vi ne razumete, zaradi Miloševičevega sovražnega govora, je Kučanova delegacija zapustila zadnje zasedanje AVNOJ-a in Jugoslavija je praktično razpadla.

  • xxxxxx yyyyy

   Ja pri Miloševiču se vidi kam pelje sovražni govor

   • večni srb

    Meni se zdi bolj tragično dejstvo, če bi bil vodja slovenske delegacije kdo drug, bi se lepo zmenili in bi danes živeli v neki evroslaviji.

    • xxxxxx yyyyy

     Ma ne verjamem Miloševič je z sovražnim govorom na svojo stran dobil množico ljudi .V srbiji prej ali slej bi se kdo uprl. Upam da v slo obstajajo ljudi z svojo pametjo ki ne nasedajo takim novicam

     • večni srb

      Kaj ne verjameš, Miloševič je bil za Slovenijo heroj, ker je umaknil srbske nabornike iz Slovenije in se uprl hrvaškim vojnim hujskačem in teroristom, in to kljub temu, da ga je Kučan označil za sovražnega. Lahko bi bil tak kot je rekel Kučan, potem bi se v Sloveniji začela državljanska vojna, namesto osamosvojitve.
      V Hagu je pa mencal, ni znal direktno odgovoriti na Miloševičevo vprašanje, nas slovence je pa par let moril s tistimi svojimi šizofreno paranoičnimi blodnjami.

     • xxxxxx yyyyy

      Men se zdi da sta se z tudžmanom zmenla kako si bosta bosno razdelila. Edina stvar ki ni bila prekinjena med embargom srbije je bil naftovod iz reke do pančeva in dalnovod ko je slovenija prekinila elektriko iz nuklearke je hrvaška imela elektriko v beogradu pa redukcije

    • tomnidari

     V evroslavijo pa bi vstopila srboslavija.

    • šrauf

     Če bi bil vodja srbskih komunistov nekdo drug, bi danes živeli v neki srboslaviji…

   • BlackOpsSystem

    Milošević je hotu Jugoslavijo obdržat, ker je vedel koliko smo veljali v svetu, pa čeprav je bilo to straho spoštovanje…..tukaj pa naši jebejo naše za kapital!!!

    • Slehernik

     Zbriši ta post, ker nekaj tako neumnega pa že prekleto dolgo nisem prebral

  • Slehernik

   Spremljal sem tista zasedanja. V resnici Miloševič tam ni imel sovražnih govorov (sicer v mojih normativih sovražni govor niti ne obstaja), ampak je želel vpeljati politiko, ko bi Srbija imela v jugi več besede, ko ostale takratne republike.

 • Janez Novak

  ni problem le kučan ali šarec – problem je širši. K pregonu t.i. sovražnega govora poziva bruselj. To je tisto, kar je res zaskrbljujoče. Elita, ki vlada iz ozadja v EU, se je očitno odločila, da ljudstvu nadene nagobčnike. Skratka, gre za načrtno omejevanje demokratičnih svoboščin. Kam to lahko pripelje, govori zgodovina.

 • BlackOpsSystem

  “Kučan poziva k nezakonitemu pregonu, ki ni mogoč.”…..A to, da MI njih preganjamo??? Ker to sploh ni nemogoče ampak se mi zdi, da je to prihodnost Slovenije za boljši jutri .

 • Mara

  A ni tud Jajo pozival svojih vernikov da odpovedo naročnine pri Delu, Večeru in RTV. A to je bilo pa ok, ker takrat niste nič protestirali.

  • david23

   A se ti ne zdi, da je državljan zasebnik drug pojem kot podjetje v državni lasti?

  • Minovak

   Ja, zaradi sovražnega govora in predvsem očitnih laži poštenim državljanom, sam pa sem se jim odpovedal mnogo prej. In to je bilo samo opozorilo pred notoričnimi lažmi rdečkarjev, ki so VSE bile dokazane. Laž je bila vedno nesmrtna duša rdečih fašistov.

  • slosin

   teslo, mogoče, nisem slišal….ampak ne kot predsednik vlade…razlike tvoja pamet očitno ne dojema…

 • Boy

  Sovražnega govora ni! So le tisti, ki želijo z uvedbo termina sovražni govor, izigravati zakon in strašiti ljudi, da si ne bi drznili javno povedati svojega mnenja. Sovraźni govor je novo orodje v rokah politike za podźiganje sovraštva do drugače mislečih. Brzostrelka, ki pobija vse, ki so na drugi strani.

 • VERRZIFIKATOR

  SOVRAŽNA DEBATA

  (dialog med prijateljema)

  “Kdaj že končno steber ta nosilni
  z metra petdeset na tla se zvrne,
  in potem se tam več ne obrne,
  govor da imel bom poslovilni?”

  “Tole, je, prijatelj moj, sovražni
  govor, to naj ti bo vendar jasno!”
  “Nič ne de, povedal ga bom glasno,
  in dodal zidak tedaj opažni.”

  “Kam, prijatelj, meriš zdaj z zidakom?”
  “Kam? Potrebna vendar je podpora,
  da ne pride več nazaj pokora,
  to je jasno zadnjim še bedakom.

  Le tako postal bo meni všečen
  moj prijatelj bo na vekov veke,
  ko ga zaustavijo prepreke
  in imel pred mano mir bo večen.”

 • Mike Zulu

  Raje vi povejte kaj je zdaj s tistim vašim referendumom o Marakeški deklaraciji, 12. december se hitro bliža??????

 • Pubec

  Sovrazni govor ne obstaja. Sta samo pameten ali pa butast govor.

  • Zgornji

   Dobro povedano !!! :-)

 • Darth Vader

  V luči političnega vetra dandanes je težko opaziti kdaj je tvoja stran dosegla zmago. A prav to se je zgodilo konzervativcem glede imigracije: zmagali so. Ok, ne gre za končno zmago, niti ne za popolno zmago, a vendar, zmaga je. To vemo zato, ker je Hillary Clinton, najverjetneje še vedno največje ime
  ameriških demokratov, pravkar pritrdila konzervativcem, da imajo prav. Priznala je bistvo desničarske -in mimogrede tudi sredinske- kritike pristopa odprtih mej, kot načina reševanja imigracije. V intervjuju za The Guardian 22.11.2018 je Clintonova izjavila:

  “Mislim da mora Evropa obvladati migracije, ker je to tisto, kar je prižgalo ogenj”.

  Nadaljevala je v istem tonu, nemško kanclerko Angelo Merkel je preklela z bežno pohvalo:

  “Občudujem zelo velikodušen in sočuten pristop, ki so ga izvedli voditelji, še posebej Angela Merkel, a mislim, da je pošteno, če rečemo, da je Evropa svoj del opravila in mora poslati zelo jasno sporočilo – “ne bomo sposobni nadalje zagotavljati zatočišče in podporo” – ker če ne bomo opravili z vprašanjem migracij, bo še naprej prevračalo politično telo.” Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/30/hillary-clinton-potrdila-da-imajo-konzervativci-prav-glede-mnozicnih-migracij/

 • bubamara

  Dogovorjena laž je resnica, kmečka pamet je sovražni govor. Samo v SLO.

 • Fosa Stefan

  milan kučan obrekovanje izmišljanje in kraja veliki pok- patria,kdaj bo boš plačal škodo in odškodnino iz svojega žepa, rtv smrt janšizmu, zemljič janš ubit,..ko pa janša imenuje prestituke prostitutke, je pa sovražni govor
  kjer se ne spoštuje fizike, narave ali BOLJE BOGA, je vse narobe, slabe plače, slabo počutje , skratka vse propada tako, kot spitzen kandidat jankovič, je izdajalski nesposoben, koruptiven, krade, laže,…rubeži,… to pa je dosežek,..samo čudno da noben uspešen politik in podjetnik ne kopira kučanovega ali jankovičevega mišič šljenja in dela ali reče šifrer ura je enajst zvečer nekdo je pred vrati, se ga moraš veseliti ali bati, BOGA BOJEČ Človek gostu odpre vrata,. zoki kučko se pa skrije v luknjo ali pa se zlažejo, da ga ni doma, kakor kučana pri kurjenje njegove lažne knjige….

 • Joško

  Učna ura za pravne levake!

  • učko

   Jest pa mislm, da levaki dajejo učne ure desnakom in vsem nam ostalim, ker so pač desnaki totalni butli !

   • bednick

    A ti imaš osnovno šolo?

    • Rožle

     Ma ja .. ene 3 osnovne šole narjene..

     • Zgornji

      ;-))

     • KAPIBARA

      Kljub temu, pa kupljeno spričevalo..

   • karpelec

    Joj, kakšna strokovna ugotovitev? In med katere butle sodiš ti ?

 • učko

  Dejstvo je, da ta rdeči fašisti s Kučanom na čelu, še vedno “kraljujejo” med drugim tudi v sodstvu, oziroma imajo sodstvo v oblasti in ga zlorabljajo. In tukaj ni “nič nemogoče”. Tole Kučanovo hujskanje je samo “preludij” oziroma uvod v kazensko preganjanje “verbalnega delikta”, kot smo ga že imeli. Razlog za to pa je totalna nesposobnost pravne in ostale srenje, da bi to preprečila. Zupančič pa enkrat flanca klamfe tako, drugič drugače, vedno pa je prikleman na režimske jasli in tudi v naprej bo tako.

 • Slehernik

  Takšne lepe stvari so na svetu. Infarkti, kapi, rakava obolenja, pljučnice…. a nič od tega ne more doleteti tega palčka?

  • zokispoki

   Ali pa Rastoderjeve banane na tleh, de !

  • Silos

   Ne želi,da ne bo prej doletelo tebe kot njega

   • Slehernik

    Nisem vraževeren

  • Steiermark

   Satanovi sodelavci imajo, po navadi, dolgo življenje, da lahko storijo čimveč zla, na zemlji in tako ugodijo svojemu gospodarju, satanu, kateremu se na koncu pridružijo….

   • Slehernik

    To se pa moram na žalost strinjat. Samo poglej smrada Sorosa. Ta vaginalni izcedek, bo zgleda res živel 200 let

    • Steiermark

     to, je gonoreja, tako kot vsa levaška drhal in to lahko odpravimo le z “čiščenjem” in uporom….

 • domovina mili dom

  Da komunisti seksualno zlorabljajo narod v…., si je narod sam kriv.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!BVZATO KER SE JE NAROD SAM ŽE PREDHODNO POKVARIL ZARADI PREDAJANJA MATERIALNIM STVAREM , IN ZANEMARJANJEM DUHOVNIH STVARI !!! ! !!! POSLEDICA JE BILA SLABA VZGOJA ( BERI NEVZGOJA ) OTROK, IN SEDAJ VSE TE NAPAKE PRIHAJAJO NA DAN, KI SE KAŽEJO V PROPADANJU NARODA/DRUŽBE !!! ! !!! Žaaal.

   • domovina mili dom

    Me to spominja na vic. Ko se levičar hvali, kako je njegova sestra v krzno oblečena. Pa jo vpraša s kakšnim denarjem je to plačala, pa mu odgovori, s puto. Halo, kakšna valuta pa je to? Samo tri puta sam dala in evo pa je jakna na meni.

    • Zgornji

     ;-)

 • sanguis sacrum

  “Kučan poziva k nezakonitemu pregonu, ki ni mogoč.” spoštovani BMZ…mogoče v demokratičnih družbah to res ni mogoče, pri nas pa je mogoče…to se dogaja, danes ,,,tukaj,,,sedaj…

 • althar

  “Sovražni govor” je pač le še en prazen označevalec frankfurtske šole (kot so ksenofob, antisemit, fašist ipd.), ki ga je za uničevanje svojih političnih nasprotnikov uporablala svetovna levica, a je enako kot drugi označevalci zaradi pretirane uporabe že izgubil ves svoj mobilizacijski naboj. Ti prazni označevalci v slovenistanu sicer še zaležejo, a samo še zaradi vazalnega bavconskega pravosodja, ki pa se z Jakliči in Terški tudi že razkraja. Konec je.

  • Zgornji

   DOBRO POVEDANO. A ŽAL VENDARLE ŠE NI POVSEM KONEC, KER SE ŠE VEDNO SKLICUJEJO NA “SOVRAŽNE GOVORE” , IN HOČEJO UVELJAVLJATI PRAVICE IN OBSODBE RAVNO PREKO TEGA, NAVKLJUB PRVI NAJBOLJŠI PRAVICI KI JE SVOBODA GOVORA !!! ! !!!

 • Andrej

  Najbolj nevaren je prikrit sovražni govor.
  Zoki, 1.5.2018, Rožnik: “Dokler bom jaz na čelu občine kot župan, bo vedno z nami partizanski pevski zbor in naša neuradna himna ‘Hej, brigade’. Himna, ki govori o naših svetlih časih, o tem, kako je Ljubljana ponosna, da je mesto heroj, ki skrbi, da se zgodovina ne potvarja. In dokler sem jaz župan, v Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov,” je zbrani množici dejal Janaković….
  Ne gre za partizane (ki so vsi že pomrli), ampak za komunistične simbole s petokrako (ta omogoča neskončnost komunizma) na čelu. Pri nas se sovražni govor lahko pojavlja zato, ker nismo komunizma obsodili kot zločinskega. Samo zato imamo Kučana in Ilovo goro.
  Zoki je neuradno proglasil himno HEJ, GRIGADE. V drugi vrstice: Hej mašinca zagodi… je neposredno izražanje nasilja. Mladina ne ve, kaj je to MAŠINCA. Kdor pa je bil v JNA pa mu je znano. Mašinca-drugo ime za puškomitraljez-drugo ime za ŠARCA. Že na Rožniku je bilo jasno povedano, kakšna bo naša prihodnost. In vse to se je zgodilo. V živo dočivljamo streljanje ŠARCA po vsem, kar ni po volji rdeči zvezdi. Če se pa kdo brani je to sovražni govor.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!! TOOOČNO TKO !!! ! !!! VSE KAR TEM HINAVSKIM ZLOBNIM HIJENAM NE PAŠE, JE ŽE TAKOJ “SOVRAŽNI GOVOR” !!! ! !!! TO JE NJIHOV IZGOVOR ZA NERAZKRIVANJE ZLA !!! ! !!!

  • WISKY 1000

   to je potrebno zatret

 • Pubec

  Zlobni skrat bi bil se vedno rad predsednik KPS gre pa lahko le se na Bokalce v dom ostarelih zlobnih skratov…

 • Flower Power

  Vsakič ko na nori prilimate sliko kučana se 100 svečkarjev userje………..

  • Olga2345

   A je Kučan že na britof, da rabi svečko?

   • WISKY 1000

    pleničke

  • xtc

   Ne se bat bodo hodil pridno s*** na njegov grob iz hvaležnosti.

 • Zgornji

  JA, SEVEDA : KAR TEM HIJENAM ZLOBNIM ” NE PAŠE” JE ŽE TAKOJ VSE SOVRAŽNO !!! ! !!!

  • WISKY 1000

   banda rdeča

   • Zgornji

    BANDA RDEČA ZLOBNA PEKLENSKA POKVARJENA HUDIČEVSKA GNILA SATANSKA ČRNA SMRDLJIVA … !!! ! !!! … IN VSE TO JE ŠE ZELOOO MILO REČENO ZA TO GADJO ZALEGO !!! ! !!!

 • Olga2345

  Odlična oddaja!

 • BlackOpsSystem

  In nakoncu nas bodo ameri napadli in nam prinesli demokracijo.

  • Stajerka

   nikoli ne reci nikoli……berem, da je Cerar na NATOvi letalonosilki…….

   • BlackOpsSystem

    neeee, on je v vatikanu, se druži z papežom……….

    • KAPIBARA

     In to večkrat

 • Krtača 20

  Bodmo odkriti desni. Jebe se vam za domobranske spomenike in svečke. To je sam krinka, kako bi na lep način prišli do odškodnin, ki vam kot izdajalcem naroda absolutno ne pripadajo.

  • xtc

   Tepec abotni-beri kaj ti piše BBZ,si tako retardiran kot posvojen Bosanček ,ki dela norosti,ki bodo na ESČP padle.

   • Hunyađi

    Ja ampa bebo, ce se ze puca stvar jo je potrebno stelirizirat tko kot se zagre. Vse leve komunisticne stranke prepovedat, ker pravis, da so vse lopske.
    Vse sodnike, kot si napisal, da so vsi sodniki nastavleni trenutno od Kucana.
    V parlament vse desne stranke
    Na sodisca, vse desne sodnike..kolk js ta desnih; ti mors vedet cifro saj si intelegentna ovca. Na tozilstvo nujno desnicarko Brezigarjevo na vrh piramide in naj kdo so levi tozilci. Zdj se zjasni kako bomo s policijo tud vse vn ta leve, celo policijo najbol. Kaj pravs?
    V Solah avtohtni slovenski otroci dobijo vse pet, ker so itak pamtenej od srbov, siptarjev….

    Tale BMZ je SUPERMEN nas odresitelj.

  • Andrej

   Bodimo odkriti. Krtača ni “skrtaču” svojih možganov 20 let. Nekako ne razume, da zo oškodovanci v 600 in več breznih. Ti bodo težko zahtevali odškodnino. Njihovi svojci pa še do mrliških listov tako težko pridejo, da so tudi ti že pomrli. Da bi pa razumel, da samo izdajalec lastnega naroda pobija lastne ljudi, je pa brezupno.

   • Hunyađi

    Jst sm za, da se zadeve uredijo.
    Poslusam o 600 grobisc, kot Brščića, ki laja o zaokrezini cifri zidovskega holokavsta.
    Vidm pa samo nekaj skatel nametanih kosti na kup v kletnem arhivu.

    Men je vseen tudi ce cifra zraste na 5000-10000grobisc.SDS se zmen z pol Rvatske, Argentine, Avstralije, da pridejo svojci. Slovenija jim izplaca na zrtev cca 1000000 € odskodnine. Ceprou sm mnenja, da clovesko zivlenje ne mors ovrednotit, sploh ubitih na krut nacin kot opisuje Nova24. zato naj se izplaca odskodnina na eno zrtev najmamj 10miljonov€. Jst bom protestiral tolk casa,da se odskodnine izplacajo.
    Da se zakluc ta spor.
    Ampak pod najmanj 10MILINONOV € , ne pristanem. Da se vam izplaca odskodnina. Vlozil bom pritozbo na Ustavno sod.
    Aktiviral BMZ, Jaklica, Zobca ….
    Tud ti bos dobil za tvoje svojce tok kot bos zahteval. Ce bi billi moji svojci bi zahteval 1BILIJON €.
    Vazno je da se vsem izplacajo odskodnine, ce ne ne zakljucim s protestiranjem.
    Tud ce bo SDS na oblst bom protestiral, da dobite vsi izplacan.

    • Andrej

     Jaz, kolikor mi je znano, nimam nobenega sorodnika med pobitimi. Poznam pa druge, ki jih imajo precej. Nihče od njih na odškodnino niti ne pomisli. Pričakujejo pa, da se te stvari uredijo tako, da njihovi pobiti ne bodo narodni izdajalci – ker nikoli niso bili – se jih uradno rehabilitira. Oni niti ne zahtevajo sodbe krvnikov, ker so itak pomrli. Pričakujejo pa, da lahko svojcem prižgejo svečko na grobu. Kot lahko opaziš, se nekateri tu gori iz njih norčujejo in jim pravijo svečkarji. Sprevrženo.
     Niso velike zahteve. Za civiliziran svet minimalne. A za nas še vedno prevelike.

     • Hunyađi

      Sveckarji so tisti, ki rehabilitirajo Jansa ma sodiscu.

     • Andrej

      Glede na to, da ga ni treba rehabilitirat, ker ni bil kriv, svečkarji se pa še kar pojavljajo, vprašanje ostaja: kdo so svečkarji?

     • Hunyađi

      Vsi fanaticni jansisti. Se men dozdeva, da mislijo tisti, na ta del popoulacije.

     • Andrej

      Pa, meni se bolj dozdeva, da se v Sloveniji pojavlja fanatičen ANTIJanšizem. Kakšnega fanatičnega janšizma ne opazim. Če nekdo prižiga lučke tam, kjer je bila demokracija poteptana se mi zdi to samo v redu. Huje je, ko kljub sodbi eni še vedno vztrajajo: kriv je.

     • Hunyađi

      Meni se zdijo mormalni v Sloveniji, samo tisti, ki predmet -politiko ne namenijo v vsakodnevni urnik.

     • Tone

      Pri Janši in Patriji je podobno kot pri Rodetu in njegovem sinu. Vsi vemo, da ima sina, čeprav je bilo ugotovljeno, da ga nima.

     • Andrej

      Janša je PROSIL sodišče, da naj odloči, pa načašč niso hoteli. Rode je PROSIL za DNK. Ne spomnim se več, kako je bilo. Ampak, vedno ostane to, da lahko rečeš: vsi vemo. Mene iz tega VSI kar odštej.

     • Tone

      “PROSIL sodišče”
      Sedaj moraš najti enega, ki bo to verjel. Upoštevati je treba vse okoliščine in prositi se da tudi tako, da prošnji ni mogoče ugoditi.

     • Andrej

      Jasno, ni bilo mogoče ugoditi prošnji – zahtevi, da je pri zadevi Patria Janša kriv. Mogoče pa je bilo ugotoviti, da ni kriv. To so ugotovili, niso pa hoteli izdat sklepa. Ali uganeš, zakaj?

     • Tone

      Ne uganem, ker je ta razlog samo v tvoji glavi in glavah drugih Janševih ovac.

     • Andrej

      Nekje si napisal: kdor ni dvoličen je invalid (saj drže, ali ne?)
      Zdaj se pa odloči, kaj si.

     • Tone

      Sem tudi pojasnil zakaj.

  • montyamp

   Ti si ziher produkt politkomisarske orgije , očetov imaš tam okoli 50 .

  • if

   Izdajalci naroda so bili kominternovci Tito, Kardelj&Njuni.

   Skupaj z nacisti so sprožili in vzajemno vzdrževali tek 2. svetovne vojne tudi v času 6. aprila 1941 in 27. aprila 1941.

   1. maja 1941 kominternovci gostijo nacista na Rdečem trgu v Moskvi.
   https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

 • xtc

  BMZ je zelo dobro razložil bistvo;
  Posvojeni Bosanček je v bistvu bebec ,ki niti ne ve ,ni ne razume kaj izjavlja in kaj podpisuje in kar ne sme-zato je prav ,da se mu zgodi Strasbourg.
  Kučana je zelo dobro opoisal kot zadnjega sekretarja CKZKS in ot ostarelega m neprisebnega komunističnega hujskača,ki hujska k nezakonitim ustavno pranim dejanjem povsem mimo z praksami ESČP.
  Nadalje BMZ je izvrstno opomnil na NEIZBEŽNO kar prihaja -konec Kučanov,Golobićev in ,bavconov ,Zokijev in leve mafije,zato so sklenili iti na nož tudi z neustavnostmi in nezakonitostmi in braniti,propadajočo komunistično oblast z skrajnimi sredstvi,saj bodo ob njej padcu padale tudi glave nosilcev te represije.
  BMZ je zelo dobro opomnil tako Kučana kot ostale komuniste,da v primeru,ko bodo prekoračili pravne norme in povzročili upor,pač pred mednarodnimi sodišči svoja dejanja in kar se bo dogajalo po njihovem padcu ppač ne bodo mogli opravičevati,da so delali pravno in zakonsko vzdržno,posledic pa se morajo zavedati tudi sodniki,ki jih kučanov režim nastavlja-nenazadnje so zavezani pravu ne Kučanu in odstopanje bo prineslo hude težave njim.

 • montyamp

  ŽVEPLENI PRITLIKAVEC JE UDBOVSKI OTROK , PARTIJSKI REPTIL IN POLITKOMISARSKI FOSIL .

  RESNICA ********************* N I ******************** SOVRAŽNI GOVOR .

  UDBOVSKI DECI , komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo.
  Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

  KDO SPET HUJSKA NAROD ??????????????????????????????

  Prekleta gnida stalinistična , Drnovšek je zbolel , ko se je zbudil in videl s kakšnim primitivizmom ima opravka .

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Michael

  Dobra oddaja, spoštovan gost, komentarji primerni komentatorjem. Sam vseen pa nečesa ne razumem. Ko nekaj izjavi, ali ukaže, kakor hočete, Šarec je zadeva godna za Strasbourg, ko pa podobno naredi Orbam je pa vse ok.

  • montyamp

   Kdo te je pa klical med pametne ???????????

   • Michael

    A sm ti kam stopu, da cviliš

  • Vince Blake

   Problem je v tem, da Šarec ni to samo izjavil, pač pa tudi naredil (primer GEN….torej zakulisni pritiski so). Oziroma so to naredili botri, ki so ga ustoličili. Saj sam je samo zvočnik svojih botrov, ne pa nek ideolog in intelektualna avtoriteta struje, ki jo zastopa.

   Če se Orban zavzema za utišanje vladi kritičnih medijev, je to tudi obsojanja vredno.

   • Michael

    Lastnika družbe GEN-I v razmerju 50-50 sta GEN energija, d.o.o. in GEN-EL naložbe d.o.o.. Kje je tu državna last

    • Vince Blake

     Na uradni strani skupina GEN piše:
     “GEN energija, d.o.o., je krovna družba v skupini GEN in je v 100% lasti države”
     In še:
     https://www.sdh.si/sl-si/upravljanje-nalozb/seznam-nalozb

     Osporavaš?

     • Vince Blake

      In prvi človek Gen-I je kdo? Robert Golob, nekdanji vidni politik Jankovićeve pozitivne Slovenije in Zavezništva Alenke Bratušek.

     • Michael

      Ne. Dejstva so očitna, moja napaka. Drugi del se mi pa zdi mal pretiran, saj Golobova lista dlje kot do občinskega sveta še ni pršla.

     • Vince Blake

      Hja lej, dokazov seveda ni, ker nihče ne ve, kaj so se ti strici zmenili med seboj. Ampak, če je nekdo na listi Jankovićeve pozitivne Slovenije in Zavezništva Alenke Bratušek, potem je jasno kateri politični struji pripada. In glej ga zlomka….ravno ta je prekinil oglaševanje v demokraciji. Domnevam, da je zadaj lobiranje, kateremu je podlegel.

 • xtc

  Kdor je pazljivo analiziral dele odgovorov BMZ,je dobro razbral,da se čas Kučanovega režima,ki se vse bolj brani z nezakonitimi represalijami in prijemi izteka in da režim nastavlja v pravosodje in organe pregona ljudi,ki so bedaki zavezani režimu -partiji in ne pravu.
  Kaj je še opozoril?
  Opozoril je sicer zelo zavito,da je pri Kučanovi klilki panika zaradi bližajočega se konca in da bodo branili oblast z vsemi sredstvi,saj bodo ob njegovem padcu padale galave-sicer je BMZ zadevo navezal na 91, zelo dobro pa je razumljivo ,da gre za sedanjost in opozzarja pravnike pred “slepem služenju partiji” in posledicah tega.
  BMZ jevo trditev še kako dobro podpirajo dogodki v SV kjer skuša levica na vsak način po nalogu Kučana uničitiSV.
  Zakaj že?
  Ker bi v primeru upora naroda zoper Kučanovo kliko SV potegnila z narodom ne kliko.
  Skratka BMZ sicer prikrito in zavito napoveduje dogajanje kmalu in zato tudi popadljivost levičarjev-že samo v Kamniku kjer Šarćevi terorizirajo ljudi naj volijo žavbija,kar je povsem pravno nedopustno in kaznivo.

 • luka globus

  Plavemu dajem še 1 leto in 13 dni, predno se stegne…

  • maxbernie

   kdor drugem jamo koplje, sam vanjo pade.

   • traktor

    Sem mislil, da je grobar.

   • luka globus

    mi groziš?

    te prijavim za sovražni govor?

    • maxbernie

     ha, ha, ha, prijavi, smrad, prijavi, ampak v tem primeru bo šlo za samoprijavo, preberi si svoje svinjarije, ki jih pišeš. Drugače je pa to star slovenski pregovor – kot na kožo pisan za take debile kot si ti tebi podobni.

     • luka globus

      spet sovražni govor, kaj je narobe s tabo?
      Kučan je v letih, ko bo počasi treba iti, jaz sem v 20tih..

      Kdo komu koplje jamo, razen čas…

  • antimur

   Ti si pa naivna dobričina, v tem času Slovenije in Slovencev ne bo več, če bo še komandiral vsa dogajanja v Sloveniji ta zlobec in njegova drhal.

 • milanček

  a je ta komunistični gnoj še vedno živ? Včeraj je imel praznik, ravno pravi, da bi si pognal kroglo v pokvarjeno betico!

  • maxbernie

   Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.

   • milanček

    runkel, hlapček komunajzarske svinje iz murgel, jaz imam čisto vest, lahko mirno živim!

    • maxbernie

     Ne moreš, ker se potuhnjenec skrivaš …. In zlo misliš…. Pokveka katolibanska

   • antimur

    Še boš malo počakal, zdaj ste vi na vrsti, če imaš kolikor toliko pameti, v kar dvomim, se ne boš rinil v ospredje.

 • Slovenec sem

  Kučan ima pri 78 letih še bogato prihodnost.

  Njegov 90 letni učitelj še naprimer pri svojih obvladuje zdravstvene finance in je po besedah moža tisočerih nickov tudi pri teh letih še uspešen gospodarstvenik.

 • Slovenec sem

  Kučan je še avto – rit – teta.

  Celo sam Janković je sklonil glavo, da bi ga bolje slišal.

  • antimur

   Toda pozabljaš, da je avtoriteta samo kounajzerjem in jugonostalgikom, za nas je pa odvraten antislovenski gnoj že od sedemdesitih let naprej

 • antimur

  Toliko sovraštva, kot ga je vnesel med Slovence ta zločinec Kučan s svojo golaznijo, niso vsi partizanski in domobranski klavci skupaj.

 • Dragan Krstič

  Ne vem kje ste našli v naslovu da Kučana zapušča zdrava pamet. Pamet že ima, samo nikdar ni imel zdrave pameti ampak pamet sociopata.

 • Janez

  MOL ŽUPANSKE VOLITVE 18.11. 2018 !?
  Kako pa to,
  da je zadnje tedne -VSE TIHO OKROG TEH “ČUDNIH” VOLITEV v LJ, 18.11. 2018!?
  Ali
  kdo kaj realnefa in dokazljivega ve?
  O dogajanjih v ozadju eh “čudnih” volitev MOL ŽUPANA, 18.11. 2018?! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • augustin hadelich

  Nova24 spet dela reklamo za partijca Kučana. Janša ne more in ne more brez te bizarne osebe. To veliko pove o jalovosti njegove politike. Ni čudno, da kljub vsem bančnim luknjam in skorumpirani državi na volitve ne spravi več kot 15% ljudi.
  Potrebna bo Alternativa.

  • Janez

   Hm?
   Je že OK,
   DA OK NOVA24TV OPOZARJA NA TE EX KP, ZK PENZIONIRANE “SISTEMČIKE”
   Veliko jih je, veliko denarja, veliko “preveč” denarja iz pokojninske blagajne se “verjetno prelije” na njih tras. račune !?
   A
   TI BOŠ ORANIZIRAL “ALTERNATIVO”,
   KI
   BO STOTINAM TEH EX KP, ZK “SISTEMČKOV” – Z N I Ž A L A
   njih
   “verjetno previsoke” penzije.
   Enkrat pred par leti smo delali “raziskavo teh penzij ” ex KP, ZK sistemčkov”.
   NJIH PENZIJE SE VEČINOMA GIBLJEJO MED 1100
   – VELIKO JIH JE OKROG 1800,
   PA VSE DO SLAVNIH PENZIJ PRI IN NAD 3000 EVRIH.
   Torej, kaj bo glede tega storila
   tvoja Alternativa: kdo in koliko vas pa je v njejj? Ti sam? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • tohuvabohu

   Kučan je nevaren zato, ker mu dresirani indijančki slepo zaupate in ravnate po njegovih ukazih. Nasilneži nikoli niso večina, so pa najbolj glasni. To pa rdečarji obvladate v nulo. Že 75 let vas poznamo.

   • Krtača 20

    Še dobr da te niso predelal v oslovsko salamo, če je tolk hudo…

    • tohuvabohu

     So probal.

  • WISKY 1000

   še sreča je,da je jama za vse enako globoka

  • if

   Na volitve je prišlo več kot 15% volivcev.

   • Hunyađi

    Kako se prestejete ovcice? Da se javi tista ovca, ki manjka.

  • tomnidari

   OK, alternativa, ampak: Tako Janša kot Kučan, za vladat poterbujeta eden drugega se strinjaš? Definitivno ne enemu ne drugemu alternativa ni opcija, torej sta oba proti alternativi se strinjaš? Dejstvo je, da Kučan obvladuje vse dominantne medije vključno s POPTV, KANAL A in PLANET TV, se strinjaš? Kako naj v takem enoumju nastane alternativa, če je Kučanu uspelo polovico volilnega telesa prepričat najmanj da so vsi isti, velik del teh, pa tudi da je Janša lopov, se strinjaš? Če se z naštetim strinjaš, se moraš ti in tvoji navijači najprej obrnit na Kučana, da zniža vpliv na dominantne medije in ko vam bo to uspelo, potem dajte lajat proti Janši po mili volji!

   • Hunyađi

    Natural blesarija je janseve ovce fanaticno obdarila.
    Jajo in Kurcone se ti aktivno prikazujeta v mokrih sanjah, vsakodnevne more na Nora25.
    Pederiras elekteicni bicikel z ostalimi jansarji si z desno roko drug drugemo gonite kurćico v visje obrate. Da ne sfali štroma za TV kurćino.
    Navihan palcek Kurćone smukne z tako brzino, da naravnost zavjje u krivino. Vedno,vas nasopa v zadnjo odprtino Ker je osterela konjusina se za njim vec ne kadi, pac pa tebi v ozadju v prazno tikvaro prdi, da tok smrdi, smrdi, smrdi,….

  • Olga2345

   Mislite Murgleoneja, ki se že 27 let ukvarja samo z Janšo in v zadnjem času se z Novo 24, ki mu očitno gloda živce z razkrivanjem lopovluka udbomafijcev, saj jo je imenova kar IMPERIJ!

 • Antonius

  Pa kaj se veleizdajalec spreneveda?! Njegova javno izpovedana opcija je ZAGOTOVO sovražni govor zoper slovensko osamosvojitveno voljo, razorožitev slovenske TO pa veleizdajalčevo najbolj zavrženo zahrbtno in sovražno dejanje zoper voljo ljudstva, ki ga je tlačil in preganjal s 133. členom KZ.
  Sovražni govor ni nekaj kar naj bi izumili v OZN. Sovražni govor so izumili komunisti, ga v Sloveniji sodno uveljavljali s pomočjo Bavconovega 133-tega člena KZ in ga sedaj s pomočjo Sorosovih prascev in izvoljenih a podkupljenih bruseljskih *socialistov*, prek OZN uvajajo v svetovni red.
  133-ti člen se s podpisom v Marakešu uveljavlja v obliki naddržavne represije nad svobodo izražanja, ki se izvaja pod patronatom Združenih narodov.
  Izpoved, da veleizdajalca v dno duše sovražim ne more biti sovražni govor, ker sem samo odkrito izrazil moj čustveni odnos do slovenskega veleizdajalca. Sovražim ga, ker me on omejuje in s svojo globoko državo eksistenčno ogroža.

  • Hunyađi

   Stari koštrun obozuje svojega rablja Ćirćila. Izprijeno skrajno se mu klanja, trikrat dnevno obrnjen proti Meki. Kićmo si mazeš z Medino, ker ti je vahabitska doktrina nacela hlapćev hrbet. Jokakakajoce si po kolenih 666 puta obkrozil zlati rez oltarja, ves zdrajsan prekrstil v guzoita. Poroćil toplega brata z imenom Piccolouomo Grandekulo, ki ti je nastelal zarjavela, skripajoća ritna vretenca z maziljenjem binglovega olja. Kapucinci so ti zasil obrezan kapucij, iz ritne plati zategnil kozo na glavić. Mojstrsko si zakrivil smrtni greh z locitvijo in se predal celibatnim orgijam z nuno po imenu Bruno. Brezmadezno sta spocela novorojenega pamza. Maltezan Lovro se vama je pridruzil in krstil prepovedan sadez. Grupno plesoci v transu orgij, prodali duso šeytanu in v halucinaciniran blodnjah uslisali ime Sodomanijaaaa.

   • Antonius

    Če že SD visi po javnih sekretih, pa se še vi odpravite tja na izpraznenje želodca.
    Kaj več pa niti ni treba, ker vaše kozlanje razumnim samo po sebi dovolj pove, da vam v glavi nekaj z uravnoteženjem ne *štima* .
    Pa Bog z vami. Tudi komunisti se mu v letih odhajanja, vsi po vrsti prilizujejo.

    • Hunyađi

     Kokr kol se bos vztrajno pretegoval za JJ bo edina resnica( ne vasa, ne moja) prej al slej tudi za vase oslepele oći prisla na dan ali kot mora v noći. Vedno ritno govno na povrsje priplava. Resnica se razodene, ker Univerzialnem zakonu ni moć ubezat oz. ga pretentat s sodniki v lastnem zepu. Vsem demokraticno, krivosodnim cloveskim sodiscem kahko ubezis. Ko z kadrovanjem nic drugega v vladi ne storis kot lustriras svoje zveste vojascke v institucije. Skozlal se boste od spoznanja resnice. Molim za vase duse, ki niso gresile, da zivite cim dlje na slovenskih tleh. Takrat ko bo resnica pokazala svoj pravi obraz, bo prepozno za rikverc vožnjo. Noben vam ne bo hotel storit nic zalege. Vi se boste pa vseeno poskrili v misje lukne. Zaradi sramote se boste nekateri pocutili krive.
     Od preoplne greznice cloveskega, nasranega govna. Bodo okostnjaki prlezl iz kletne omare. Zapovni si kaj ti prerokujem. Gospodar vam bo spizdil vas pa pustil na cedilu, da boste njegovo skrajno nasrano raboto, vztrajno pucal iz sebe se dolgo ćasa. Svetujem ti da molitev skrajno pojaćaš, da ti uspe vsaj do Vic prplezat iz brezna smrdecega Pekla. Jaz bom svoje greha placal sam. Ne bom svojega bremena prelagal na druge.
     Od drugih pa sranja ne bom pucal, ko bodo bezal in pustil smrdljivo ćorbo.
     Mene noben strankarski veljak ne uspe hipnotizirat. Sirokoustnih EGOistov, prepolnih lastnih hval, o postenosti. Kar je pa najhuje, da se zarad lastnih interesov kuha mineštra sovraštva. Kuharji vam pisejo recepte za čim bolj pekoce strupeno brozgo.
     Te bajke so zate starega nemocnega bedaka, na stara leta te je šeytan zvabil v svoje vrste..
     Ko bi mogel bit moder se v lastni zavedenosti delas iz sebe brezumneża.
     Ko je bila vcasih kultura Slovencev jasna. Razumen clovek je sparal besede. Moder delil nasvete.
     Lajal so pa samo psi na zategnjeni ketni.

     • Antonius

      No, pa naj vam bo še enkrat.
      Ravnal sem, kot mi v spodnjih vrsticah priporočate. Tistega zgoraj pa niti bral nisem.

      S skrbno izbrano malo besedami sem vam razumno in modro svetoval, da se odpravite na WC.
      Tri vrstice sem pa dodal, ker mi spoštljivost narekuje diplomacija.
      Oprimite se tega še vi, kar priporočate meni, previdno z besedami, pa se vas bo morda oprijel celo razum.
      Veste, brezvezno obešanje na tuje komentarje vas ravno ne uvršča med pametne, samostojne in primerno vzgojene.
      Tako, sedaj vas bom pa odmislil!
      S spoštovanjem, A.

     • Hunyađi

      Svet, deluje od nekdaj, da se sprasuje samo po kvalitetnem izdelku.
      Vse ostalo je povprecn izdelek, ki sam ponizno sprasuje, ce ga kdo kupi.

      Samo enkrat sm prebral, da vztrajas, kot povrecni izdelek za sefa..Sam si se opisal, da si izdelek,ki caka- vztraja- upa, da ga nekdo opazi-kupi.
      Ta hiba ni biser, ki tvori mozaik kvalitetnega karakterja. Ta sibek clen rusi-stagnira v konstanti vztraja v povprecju. Deluje v mnozici. Nosi vedra iz tocke A do tocke B.
      Namesto da je gradnik, ki je vkljucen v sestavlkanko, da preklopi proces na visji nivo. Ta kvalitetn proces je kvaliten razum.
      Njegov dar je posebnost, kombinatorike,ki povprecju ni viden, njemu pa jasn in enostavn.
      Ce ima biser-samozavezt, da kombinacijo- vizjo, ki si jo zamisli, manifestira v realnost se ne ustrasi nit ne pomisli, da ni zmozen velkih projektov, ravno nasprotno v tem uziva, ker deluje po principu izziva, elana, zagona, navdiha.
      Ne ostane samo v iracionalni teoretiki kot predavatelj, ki pa zopet nekako stagnira na svojem podrocju.

      Ja spostova ni A.

 • tramal

  Če povem po resnici ,da je kučan podgana,kar je resnica ,pa res ne vem kje je tu sovražni govor.

  • Flower Power

   če napišem da te je podgana skotila ,potem to tudi ni sovražni govor

   • Olga2345

    Kučana?

    • Flower Power

     vsakič ko omeniš kučana ti verjetno pride……v plenico…..

 • Janez

  Ah!?
  Tale “avgustin haedelic”
  jo je ob konretnih vprašanjih – očitno – že prestrašeno
  in brez uporabnega odgovora – pobrisal – se zdi
  – V ANONIMNOST IN V “ILEGALO”.
  Sploh
  ” mi, pomladniški” Slovenci vedno bolj opažamo,
  da ta
  “ANONIMNOST IN ILEGALA” SE VEDNO BOLJ VRAČATA
  – V VRSTE PRESTRAŠENIH EX KP, ZK IN MLAJŠIH POKOMUNISTOV.
  V
  HUDI SITUACIJI SO – SE ZDI – PAČ !?
  Njih “idoli”
  J. V. Stalin, J. B. Tito, E. Kardelj , M. Ribičič so že dolgo mrtvi – “hvalabogu”!
  Še
  SLOVENSKA. SODIŠČA IN POLITIKA
  NAJ
  ZAČNEJO – KOREKTNO – DELOVATI
  KOT
  SODIŠČA V R. SRBIJI,
  KI SO URADNO, SODNO “REHABILITIRALA” ŽE LETA 2015 – D. MIHAJLOVIĆA.
  PA
  BO NJIH POKOMUNISTIČNEGA “NAPUHA” – KONEC.
  ČE
  PA PREIDEMO – ZAŽELENO BI BILO !
  NA
  OBRAČUNSKI IN GOSPODARSKI SISTEM
  OD NAŠE R. SLOVENIJE ZA 50% BOLJ USPEŠNE SOSEDNJE NAM R. AVSTRIJE?!
  Takrat
  BO PA TREBA
  “PREVISOKE PENZIJE” STOTIN EX KP, ZK “SISTEMČKOV. – “MALO OKLESTITI”?!
  IN
  PRELITI TE ” OKLEŠČENE VIŠKE” EX KP, ZK “SISTEMČKI PENZIJ”
  PREDLAGAM
  PRELITI TE “VIŠKE” V KORIST IN ZA ZVIŠANJE
  MIZERNO NIZKIH
  POKOJNIIN EX KP, ZK – PRAVIH FABRIŠKIH DELAVCEV,
  KI SEVEDA
  OBLJUBLJANIH JIM “TOVARNE DELAVCEM” – EX KP,ZK “SISTEMČKI” – SEVEDA NISO DALI.
  DALI
  SO JIM LE MIZERNO NIZKE PENZIJE CCA 400, 500, 600 EVROV,
  SEBI
  PA SO EX KP, ZK “SISTEMČKI”
  DALI – po reglcih ” izsiljenih ” – v DZ R. SLOVENIJE
  PAČ
  “PRAV – P R O L E T A R S K E”
  PENZIJE
  MED CCA 1100 DO 3000 EVROV IN VEČ.
  TO
  “PRLETARSKO” LOGIKO BODO ŠE NA
  EX KP, ZK – FDV – TEŽKO RAZLOŽILI. Se zdi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s.
  “Haedelic” je
  SE ZDI – ODŠEL – MED – “ILEGALCE”,
  KIP KPS STALINISTIČNEGA “ILEGALCA” PRI STAVBI MNZ V LJ.

  https://www.google.si/search?q=ilegalec+kip&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjU19rWhPzeAhUMEiwKHT-SDf4Q_AUoAXoECAwQAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=sAK8OdHZxwsb6M:

 • Flower Power

  vsakič ko nora nalima eno sliko kučana se 100 svečkarjev/h nekontrolirano fserje

  • Olga2345

   Mislite levičarje, ki so od strahu srali v avstrijskih hotelih hotelih leta 1991?

   • Hunyađi

    Ti si lizala levicarjem usrano rit z enakim uzitom in vztrajnostjo, kot jo danes lizes JJ.

    • Olga2345

     Mislite vaše levičarke, ki svoje mednožje ponujajo kar na transparentnih in to nezakonitim migrantom?

     • Hunyađi

      Potem vse resnicno drzi. Ker tako nazorno ne bi mogla opisat gospa Volga situacuje, ce se nebi tajno infiltrirala po ukazu vasega komandanta JJ.
      Edino vi ste tok skrjano usekana in vidno poznana po ritoliznistvu, da bi glumila za poizvedovanje informacije kaj pocno levicarke in sama neopazno med njimi odglumila enako izprijeno kurbarijo.
      Zdj moram posteno priznat, da smo resnicno imel usrane riti, obenem pa bozanskki obcutek, vasega vztrajnega jezikanja.
      Se zdj ste umazana okoli ust.
      Tokrat zaradi JJ zadnje plati.

     • tohuvabohu

      Po čem se rdečkar loči od ljudi? Po tem, da ima polna usta riti in izločkov. Čestitam za izbran okus.

     • Hunyađi

      Rdeco rit kot pavian mas ti, ko se igrackate ovćice vlakce, ti vedno naletis na ćrni obrezan kabel musli migranta.

     • tohuvabohu

      Ti imaš pa rdečo fantazijo.

     • Hunyađi

      A do zdej te je guzil crnac, da mas oci rdece k angora zajc.

     • Flower Power

      olga verjetno misliš na svoje suho mednožje ki ima vonj po ribah in sanja o velikem črnem ku…

    • marta

     Kako ti komentiraš z mladenki ?
     Da te ni SRAM- Fuj !

     • Hunyađi

      Lepo da drzite zenske ukp. Bi bil pa ze skrajni cas, da svojo hinavsko dobroto zapres s svojim gobcem. Obstaja pa opcija, da razvijes resnicnno- pristno dobroto in se postavis v bran vsem nemocnim Slovenkam, ne glede na tvojo izprijeno politicno orientacijo od katere imas korist.

   • Flower Power

    v zaklonišču CD še danes zaudarja po svečkarskem osamosvojitelskem govnu

    • xtc

     A Kučanu,ki je po kolenih plazil po LJ kanalizaciji.
     He,he,he boleča resnica.

 • tohuvabohu

  Brežnjev je izumil “omejeno suverenost” kot izgovor za invazijo na ČSSR, naši rdečkarji pa “omejeno svobodo govora” kot izgovor za državno nasilje nad državljani. Laž je nesmrtna duša komunizma, kajne, indijančki.

  • največji ljuzer jjajo

   in Janša je bil komunist!
   sramota, da imamo komunjaro na čelu stranke še toliko časa po osamosvojitvi

   • tohuvabohu

    Ja , je bil komunist, ko je bila to edina stranka, a le nekaj mesecev. Ni bil pa komunajzar kot ti.

    • Tone

     JJ je v ZKS vstopil leta 1975 in bil zelo aktiven član do srede 80-ih (točne letnice gugle ne najde), ko ga iz partije vržejo zaradi ekstremnega levičarstva. Zaprosi za ponovni sprejem.
     Res je to bila takrat edina stranka. Kdor se je želel politično udejstvovati, se je moral včlaniti. Vendar se vsak ni želel včlaniti v zločinsko stranko. Kot sin domobranca je gotovo dobro poznal povojne poboje. Sam celo trdi, da je njegov oče eden tistih, ki so ušli iz brezna v Rogu.

     Jaz pa nisem bil nikoli komunist niti komunajzer.

     • contra

      Si pa bedak, da Janšo obtožuješ komunajzarstva v njegovih najstniških letih in ko je pozneje hotel ZSMS odklopiti od Partije! Sploh pa ne veš, kaj se je dogajalo z njim po letu 1985, vsaj to, da je bil leta 1988 zaprt s strani Kučana in Partije, bi lahko vedel!

     • Tone

      Si pa res bogi.

     • Tone

      Ne vem, koliko si star, ampak jaz sem medtem, ko je bil JJ v zaporu, vsak dan vozil po Roški in hupal, se udeleževal protestnih zborovanj in pisal protestna pisma.

 • RATATA

  Za sodnika je torej pomembno, da ni podvržen samohvalisavemu govorjenja in da nima ‘pedigreja’ da bi 20 let delal z Ljubom Bavconom in podobnimi psihopati, česar se (psihopatije), kot kaže, če si za to dovzeten lahko nalezeš v popolnosti.

 • Hunyađi

  Mocan aplavz za svoboda govora Nora24, najbosi ste v demokraticni pristnosti, specialisti svoje branze. Dvojni doktorji elitne univerze na moskovskem harvardu- smer propagandno manipuliranje na prefinjen revulcionarni naćin se dokopat na vrh piramide kjer izbranega mesijo z odprtimi rokami pricakuje norcev kraljestvo ablasti, rezervirano izkljucno za cigota Veneta EGO hodca . Danes nit ne brojim “sitno”. Vojasćkek Pimc je Normo odlicno obdelal. Z prazno glavo zidakov, skoplenimi jajci karakterja na novo zazidal berlinski zid iz vzhodne strani, prekrili pogled na zahod. Izbrisan komentar na prispodobo psa cuvaja, ki je postal z vaso kominterno dresuro, zlomljene kićme:
  ĆUTI ĐUKELA

  • učko

   BOLNIK !

   • Hunyađi

    V primerjavi z drugim sm odlicnega zdravja.

    • contra

     Bedak!

 • Janez

  “PARTIZANI”
  – NA NOVI24TV
  VEDNO BOLdJ “NORO” PIŠEJO – se zdi !
  Sploh se ne morejo spomniti – kako je zares bilo v partizanih 1941-1945.
  Pa
  ni problem v tem, da bi bili “partizanski komentatorji” na tem ok portalu Nove24tv – stari cca 95 let.
  Pa,
  DA BI BILA NJIH VISOKS STAROST MED 90 IN 100 LET RAZLOGG POZABE DOGODKOV 1941/45.
  Ne!
  Ni v tem problem !
  Problem nespominjanja prave podobe “partizanščine 1941/45”
  s strani “partizanov na tem ok portalu Nove24tv – je v tem, da niso stari 90-100 let.
  Stari
  SO LE 50-70 LET !
  Sami – ti “50-70let partizani” – sploh niso bili v partizanih 1941-45 !
  “Naši”
  50-70 let stari “partizani-provokatorji” na tem portalu – so le ” igrali partizančke”,
  KO
  SO BILI V 1960., 1970. LETIH – V EX KP, ZK SOCIALISTIČNIH VRTCIH, POIMENOVANIH
  PO KAKIH PARTIZANSKIH “NARODNIH HEROJIH”
  NPR. znani provokator
  “Tunek”
  ki je packajoč “partizanski komentator ” na tem portalu
  je že
  NAPOL PRIZNAL, DA V PRAVIH “PARTIZANIH 1941-45” SEVEDA – NI BIL.
  JE
  PA CCA LETA 1968 KOT 5 LETNI OTROK V VRTCU
  IGRAL
  “KURIRČKA T O N Č K A”.
  Recitiral je tole pesmico:

  “KURIRČEK TONČEK – TORBICO NOSIL,
  ZA PARTIZANE – KRUHA – JE PROSIL”
  V
  TAKIH “PARTIZANIH” – JE BIL. – “PARTIZAN” Tunek, se zdi. L.r. Janez Kepic-Kern
  P.s.
  Ne mislite, da Tunek, LEVICA L. MESEC ITD.
  KAJ DOSTI REALNEGA VEDO O REALNIH “PARTIZANIH 1945”.
  Tunek, L. Mesec itd. so se verjetno – le v VRTCIH – igrali – “PARTIZANE”. Se zdi ?!

 • Olga2345

  Nekoč:
  Geralni sekretar CK SK Slovenije Milan Kucan u svom govoru, prilikom proslave komunisticke revolucije i NOB, na Cenu.
  Zatrazio je opstu i ostru borbu protiv svih neprijatelja naseg samoupravnog socializma, koji se pritom sluze zapadno-burzuaznom slobodom govora

  Danes:
  Ilova gora

 • Miža

  Boštjanu M. Zupančiču je treba čestitati, da se kot eden najbolj umnih in izobraženih ljudi v Sloveniji neumorno izpostavlja s svojo besedo in pove svoje, kar je treba povedati. Mnogi ljudje nekih izobrazbenih in intelektualnih formatov, pa so se kar sprijaznili, da so jih postavili na stranski tir, si pri sebi mislijo svoje, v javnosti pa jih ni slišati.

 • Tone

  Ali je to tisti Boštjan M. Zupančič, ki je bil po lastnih besedah prvič iskren, ko je odšel v penzijo? Do takrat pa je zagovarjal tisto, kar je bilo dobro za njegovo kariero. Tako v socializmu kot v kapitalizmu.

  • Miža

   Boštjan. M. Zupančič je bil že od nekdaj intelektualec širokega formata in pisec številnih knjig, ki jih je napisal, ko še ni bil v penziji. Si prebral katero?

   • Tone

    Pusti knjige – okusi so različni, gotovo je za koga zanimiv.
    Jaz sem opozoril na to, da je to človek, ki je izjavil, da kot evropski sodnik ni zastopal stališč po svoji vesti, ampak tista, ki so se od njega pričakovala. Torej je tako postopal tudi, ko je bil socialistični sodnik in profesor.
    Saj se spomniš afere, ko je znano francosko intelektualko imenoval morilko?

    • Miža

     Ne poznam te njegove izjave, mislim pa, da ti vanjo vnašaš vsebine in besede, ki jih B. M. Z. ni izrekel. Vsak sodnik je v službi zakona in mora po tem, na kar ga veže služba, tudi odločati, tudi, ko osebna pamet in vest kdaj nasprotujeta. To je pač takšna služba, nekoliko podobna vojaški.

     Tista Francozija pa je kot političarka zaslužna, da so v Franciji 1975 uvedli splavljanje otrok brez omejitev.

     • Tone

      Ne laži, nikoli in nikjer ni bil splav dovoljen brez omejitev.
      Simone Veil je zaslužna, da je danes splav dovoljen v vseh civiliziranih državah. Samo mračnjaki mu nasprotujejo.

      Vsak sodnik mora soditi po zakonih in svoji vesti, tako tudi priseže. Nič vojaškega ni pri tem. Samo opravičevala bi rada tega potuhnjenca in pokvarjenca.

     • Hunyađi

      Treba je jt protestirat in pozvat desnicarje, da moski ne smemo drkat. Sj tud pobijamo otroke.

     • Miža

      Če bi bile omejitve, potem se ne bi rodomorne številke vrtele že v milijonih. Pred Weilovo je le bil interes družbe, da se otroci rodijo, če je le možno in je bilo treba pred komisijo, ki je obravnavala vsak primer posebej, od nje naprej pa zadošča izražena želja. Edina omejitev je samo število mesecev nosečnosti, da to še ni preseglo treh mesecev (v tem okviru nekje), ne vem pa, če je to po vseh državah enako.
      Po svoji vesti ja, vendar v okviru manevrskega prostora, ki je omejen z zakoni države, izvedenim dokaznim postopkom, vsemi okoliščinami primera itd. B. M. Z. se spomnim še iz prejšnje države, ko se je že takrat javno zavzemal za to, da bi pravo študirali takšni, ki jim je pravičnost temeljna intenca njihove osebnosti. Da ne govorimo o njegovem izjemnem delu “Pravo in prav”, zato ti tudi ne verjamem, da je kdajkoli kje izrekal, da svojega dela kot pravnik in sodnik ni opravljal po svoji vesti kot je le zmogel.

     • Tone

      Pred Weilovo splav sploh ni bil možen, modra z medicinsko indikacijo. To pa ne pomeni, da splavov ni bilo, ali da jih je bilo kaj manj. Samo da so s tem ukvarjali mazači in so ženske umirale kot muhe.
      Od kar je splav dovoljen, je splavov vsako leto manj, ne več. In to so vsi splavi, ker tajni niso potrebni. Nasprotnike splava prav brigajo otroci, briga jih oblast nad žensko, kontrola ljudi. Otroke vidijo kot predmete, ki bi jih lahko razdeljevali v posvojitve. Ne briga jih, kako se ti otroci počutijo, ne zanima jih njihova sreča.

      BMZ pa me ne zanima, ker je človek za vse režime, služil bi vsakemu, ki bi mu ponudi položaj in materialno korist.

     • Hunyađi

      Oglasa se podpovrecni um. Potem pa brez argumentov. utihnes. Da te na sram pezde pokvarjeno.

   • Hunyađi

    As prebral ksno od knjig. Glumac malomescanski.

  • RATATA

   Za kog si to napisal? Za tiste, ki niso pravniki, ki niso sodniki verjetno.
   Saj veš, kakšna je prava pravna etika, ki pritiče sodniku. Saj so ti povedali profesorji na Havardu.

   • Tone

    Pusti ti Harvard, Boštjan M. Zupančič je bula od človeka ali človek za vse režime, zato pa je poniknil takoj, ko je izgubil funkcije. Samo še kakšna Nova se ga spomni.

    • RATATA

     Hvala.
     Me pa zanima, kaj si je z Bučarjem dopisoval v latinici, da udba ne bi razumela. A ti veš vsebino pisem morda?

     • Tone

      Si mislil – v latinščini?
      Ne vem, mislim, da je to bolj anekdota. Saj je tudi udba imela izobražene ljudi, ki bi to lahko prebrali. Take anekdote palijo, ker si udbovca prestavljamo kot primitivnega nasilneža. Kot vsaka policija so tudi take potrebovali, jedro pa je bilo visoko izobraženo in inteligentno.

     • RATATA

      Če ne bi bilo izobražwno in inteligentno bi se zagotovo ne ohranilo na odločevalskih pozicijah do dandanes.

   • Hunyađi

    Ti raj preber ce znas anglesko kolk primerov je resenih v prid upokojenca prot oblasti ZDA. na Ustavnem sodiscu.

    1. Na Harvad hodjo bogatunski otroci, ki niso imel nikol stika s slojem revezev bele rase.

    2. Da ne bos resno iskal Ustavnega sodisca v ZDA ker nit ne obstaja.

   • Hunyađi

    Kaj pa so pravniki. Bog je vse dobro?
    Akademski ceh. Sindrom bozanstva na zemlji.
    Eni ste res sam za u fabrko narjeni. Do majstra vm nese max.
    BMZ sam javno izjavi da na sodiscu redko sodijo pravicno.

 • rebula7

  GLEDE NA TO DA SE POHLEP NA ZEMLJI BLIZA KONCU 6 LET BI SEDAJ POZVALI DA
  SE PRENEHATE KREGATI LEVI IN DESNI IN DA SE TEH POSLEDNJIH ZADNJIH 6
  LET USTVARITE BLAGINJO DO VSEH LJUDI SLOVENIJE .KO JE POTONILA ATLANTIDA
  SO BILI LEVI IN DESNI BREZ POMENA.OSTAJA VAM 6 LET IN KONEC POHLEPA SE
  ENE
  CIVILIZACIJE.VSI VESTE DA JE POHLEP UNICIL VAS SVET NA ZEMLJI IN SE
  VEDNO SE OBNASATE KOT DA STE BOGOVI CEPRAV EDEN DRUGEGA SE KAKO
  POTREBUJETE.ZAVEDAJTE SE TEGA VSI .NA KONCU NI ZMAGOVALCEV.ANGELI
  STVARNIKA LJUBEZNI

 • Hunyađi

  Kva ni iz USA kot SUPERMAN prletu BMZ in kot glavca trescil na povsetovo v aferi JBTZ ?

  • tomnidari

   Mogoče, je pa tudi eden od krivcev, da nam je Drnovšek predolgo vladal.

   • Hunyađi

    Drnovsek je bil za Janso svetlobna leta. Jebao te cigo lopovski

    • tomnidari

     V uničenju države sigurno, saj je eden glavnih krivcev da smo kjer smo.

     • Hunyađi

      Seveda takrat je bil tolar najbol vreden. “Modri zetoni” na borzi so vsi bli v bikovskem trendu. Res da je bil Svetovni trend tak, se pa ni tok kradlo.Drnovsek je drzal se mal rezima nad mulci tem k so po njem vse pokradl.
      Drnovsek ni bil nevem kaj. Pokvarjenc pa ne. Taki k zbolijo z ralkom so custveni ljudje. Ponavad ne slabega srca.
      Dons je Slovenija v bankrotu. Pot Drnovskom smo bli najmanj zapufannu. Clovek je vladal v najtezjih casih. Cas tranzicije. Jansa lahko samo gobec ottresa kaj bi on naredu.Jst gledam na politiko objektivno. Ne simpatiziram ne z levico ne z desnico. Gledat na stvar objektivno pomeni govoriti o dejstvih ? Ne pa gobcat kdo bi bols kaj naredu in oblublat. To zna vsak.
      Objektivnost je zrel pogovor vse drugo je za ovce vodlljive. Ce ti ne rata taka stopnja pogovemra si ovca. Stvar je jasna in enastavna.

 • Grog

  Odlicno , se naprej bom lahko uporabljal sovrazni govor do vernikov ;) Saj pri nas je to ok ;)

  Kdo bi si mislil , da mi bo desni olajsal norcevanje iz vernih ;)

  • učko

   Ti si PIČKIN DIM !

 • Franjo Trojner

  Sodnik Boštjan M. Zupančič: Če se dokaže, da tožilstvo in sodstvo sledi Kučanovem hujskanju proti sovražnemu govoru, bo to osnova za njegovo obtožbo!
  Spoštovani g.Boštjan M. Zupančič, tokrat ste s to svojo trditvijo udarili čisto mimo, v Slovenistanu ni sodišča, ki bi obsodil šerifa v Ljubljani, kaj šele, bivšege šefa komunistične partije in prvega predsednika Milana Kučana!
  Vse bolj nedemokratična,, nepravna je naša država, oblast in v takšni pravno, moralno in etično razsuti državi ni za pričakovati ravnanj razvitih zahodnih demokracij, civilizacije in demokratičnih, pravnih standardov, ki so normalna in tako značilna za ravite stare demokracije v naši soseščini, v Avstriji, Nemčiji, Švici ali VB.
  Šele dogovor o LUSTRACIJI in nato izpeljava LUSTRACIJE. Torej lustriranje vseh tistih spornih kadrov, ki so v totalitarnem komunističnem režimu počeli raznovrstne svinjarije svojemu in tujim narodom, ter jim grobo kršili človekove pravice in svoboščine in še danes delujejo s položaja moči šele lahko pripelje do očiščenja družbe, oblasti in s tem k vrnitvi morale, etike in s tem tudi demokracije in pravne države v našo edino DOMOVINO, samostojno državo Slovenijo.

 • Get Smart

  Zoranka Janković je soustanovteljica FORUMA 21,
  predsednik je seveda MILAN KUćAN (rojena seveda MILANKA, transićirana v MILANA),
  ki je tudi predsednik
  predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  FORUM 21 združuje ves v Sloveniji NAROPAN KAPITAL, KAPITAL, ki ga je

  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA izropala poštenim ljudem.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Razen redkih izjem, so vsi kaviaržido kominternistični MURGL JUGOKOMUNISTIČNI nastavljenčki (narejene lutke) transići.

   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem = MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH transićev. VSI.

   Ti psi (watchdogi si celo sami pravijo) so morilci, roparji, lažnivci, uničevalci vsega,
   kar je delo poštenih ČLOVEŠKIH rok.
   .
   Prosto po Pavelu:

   “Pazite se psov v službi zla, teh pohabljalcev telesa.”

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!