V Makedoniji zaradi nakupa enega blindiranega avtomobila premierja obsodili na zaporno kazen, v Sloveniji preplačali 4 vozila: Šarec si je v vsakem mercedesu omislil za kar 300.000 evrov dodatne opreme?!

Blindirani Mercedes S600

Več kot 1,6 milijona evrov za skrivnostni nakup dveh blindiranih mercedesov in še skoraj 400 tisoč evrov za nakup dveh terenskih avtomobilov BMW. Ko pride do transparentnosti pri javnih naročilih, ima vlada Marjana Šarca velike težave. Zelo rada namreč skriva, kako razmetava z davkoplačevalskim denarjem.

Potem ko so Finance poročale o tajnem nakupu novih blindiranih vozil, so se predstavniki vlade Marjana Šarca začeli izgovarjati, da gre za posodobitev voznega parka zaradi dotrajanosti dosedanjih blindiranih vozil.

“Dva nova blindirana vladna mercedesa. Doma ima Marjan Šarec visoko zidano obrambno ograjo, v službi pa dve taki mrcini za več kot milijon evrov. Poklukar mu očitno pove več kot nam. Saj veste, Slovenija je medtem varna država,” je na Twitterju zapisal kandidat SDS na zadnjih evropskih parlamentarnih volitvah Davorin Kopše.

“Bivšega makedonskega PV Gruevskega pa so obsodili na 2 leti zapora, ker je njegova vlada kupila en tak avtomobil,” je nato odvrnil predsednik SDS Janez Janša. Da premierju Šarcu in njegovim koalicijskim partnerjem primanjkuje čuta za transparentnost pri zapravljanju davkoplačevalskega denarja, so dokazali že v vladi Mira Cerarja, ko so vztrajno prikrivali, koliko denarja je šlo za nakup bodeče žice, s katero je ob začetku migrantske krize Cerar “zavaroval” mejo.

Na avtomobilih se bo nabiral prah
Koliko je meja zaradi omenjene žice še danes zavarovana, so že večkrat pokazali lokalni prebivalci s posnetki odklenjenih vrat v Cerarjevi mejni ogradi. Stroške postavitve so takrat morali pokriti slovenski davkoplačevalci, tako kot morajo pokriti tudi stroške bivanja v azilnih centrih in stanovanjih za ilegalne migrante. Slednje dovolj pove o Cerarjevi žici.

Zdaj pa je Šarčeva vlada po tihem kupila štiri vozila, za katera je odštela vrtoglava dva milijona. Od tega je šlo 816.543 evrov za nakup vsakega od dveh blindiranih mercedesov S600, 192.499 evrov pa je stal vsak od dveh BMW X5.

[Video] Postavili ograjo in bodečo žico, vrata pa pustili odprta! Ni čudno, da migrantov “nič ne ustavi”

Uradni razlog za nakup naj bi bili obiski tujih državnikov. Na pomanjkljivost takih trditev je opozoril tudi Janša, ki je zapisal, da “teh še nikoli ni bilo manj kot v času (Šarčeve) vlade”. Ob tem se je Janša spraševal, koliko uradnih obiskov je sploh imel premier Šarec v zadnjem letu in ali je sploh opravil kak uradni obisk v kateri od sosednjih držav.

Pomanjkanje transparentnosti
Premier Šarec je ob razkritju nakupa štirih vozil za medije povedal, da vozila niso bila poceni, a kot je dejal, si Slovenija ne more privoščiti, “da bi se kateremu tujemu državniku na njenem ozemlju karkoli zgodilo”.

Z drugimi besedami, Šarca skrbi za dobrobit visokih političnih predstavnikov, ki bi potrebovali dodatno zaščito, a jih v Slovenijo niti ni na spregled.

Glede na to, da vozil ne bosta uporabljala niti premier Šarec niti predsednik Pahor, pa pridemo do ugotovitve, da se je zapravilo dva milijona evrov za vozila, na katerih se bo v garaži nabiral prah. Še en primer, kako Šarčeva vlada z davkoplačevalskim denarjem ravna kot svinja z mehom.

Nakupi so bili opravljeni preko zaupnih postopkov v popolni tajnosti mimo vednosti javnosti in pristojnih. Gre za pomanjkanje transparentnosti. Ne ve se, kakšne so bile alternativne ponudbe in ali so sploh bile. Od javnosti se enostavno pričakuje, da vse to samo požre. Po podatkih, dostopnih na spletu, se cena za omenjeni oklepljeni mercedes začne že pri 470.000 evrih. Za kaj je bilo torej potrebnih še 300.000 evrov dodatne opreme?

Ivan Šokić

 • Slovenec

  Pričakovana reakcija levakov in liberalcev.

 • janko

  Same negativnosti. In nič pozitivnega.
  To so levičarji.
  Od začetka njihove diktature leta 1945 do danes je vedno bilo tako, isto, enako. In vedno tudi bo.
  Slovenske ovce, še malo, pa nas ne bo več. Noben drug narod se jim ne bo pustil tako, kot mi krotke ovčke.

  • neuralink

   To govoriš samo zato, ker nisi nikoli videl razkošne konjske vprege fevdalnih kmetov in preddelavcev, Slovenija ni postala vojaško policijska đamaherija šele z nastankom komunistov, ta narod je bil od nekdaj velik kup dreka, kjer je šlo dobro samo tistim kmetavzarskim prdcem, ki so lezli v rit tujim gospodarjem.

   Moramo si privoščiti nemški drek, saj tudi zaslužimo edino od nemcev oziroma avstrijcev, z luksuznimi avti se pri nas šverca zaradi izravnave ogromnih deficitov in stalnih kompenzacij, sicer bi jim nekje zarustali in bi jih cigani pokradli za rezervne dele.

 • GverilaStyle

  To pomeni, da jih upravičeno skrbi za njihovo varnost….kar pomeni, da lahko upravičeno skrbi tudi vse nas ostale. In kaj bomo naredili, da nas nebo skrbelo za našo varnost???

  • mona lisa

   Oni so poskrbeli za svojo varnost. Imajo nkradenega denarja da lahko spizdijo kamorkoli in to za več generacij.

 • neuralink

  Zakaj pa ne, denarja je kot pečka, ima se, može se, če pa kdo ne more plačati položnico za par sto evrov, se ga deložira in fukne na cesto, kot cigana.
  Plače.so pri nas porazne, malo boljše.kot v Makedoniji, medtem ko se tajna policija in cigani vozijo v blindah, isto kot v kakšnih terorističnih đamaherijah.
  Ne vem pa zakaj je Janša spet pameten, če bo spet vladal, si bo verjetno omislil drugačno dodatno opremo, morda celo drug model mečke, narod hlapcev je itak lahko edino tiho in se vozi z bicikli, ker fašiste ljudje v avtih delajo živčne.

 • Franc Šink

  Ah saj jim je tako ali tako samo za prestiž.

 • dr. dr. Colles ☭

  Spet lažete na NoriTV. “Pozabili ste povedat, da je makedonski premier uporabljal avto tudi privat…Šarec pa vam je lepo povedal, da se s temi vozili ne bo vozil niti on niti ministri. Policija pa pravi, da so ta vozila namenjena, poleg tujim delegacijam, tudi domačim varovanim osebam, zlasti na obiskih v tujini, če tako presodijo varnostne službe….Kapish lažnivci???

  • Mademoiselle Ava

   Ja kolikokrat pa obiščejo Slovenijo tako vrhunsko in častno pomembni tuji državniki, da bi se morali voziti s kopico blindiranih vozil???
   Razen kakšni mafijci in narkokralji morda??
   To je navaden nateg. Šarca je strah – o čemer priča tudi zid okoli hiše.

  • Grega

   Nori dr. dr., a res al kaj?
   Hvala za to strokovno pojasnilo. Aha zdej pa kapish-am!

  • rrrrr

   Seveda, dr.Coltis, seveda lažejo. Vlada je limuzine kupila za prevoz ranjencev in neozdravljivo bolnih. Kot nekdaj dr. Dirty Falcona za prevoz do svojega osebnega zdravnika v Ameriko…. …upam le, da ni kdo od Serpentiškovih huje zbolel, čeprav še nihče ne leta naokoli s solatno ikebano na čelu. Tako se take žalostneš ponavadi pričnejo…

  • Garbage man

   Gangrena gnojna , plačana od davkoplačevalcev, bi moral bit tvoj nick

 • Miro

  Nori spet zavajajo

 • FORT WORTH

  Ze Drnovsek se je rad preseraval z denarjem ki ni bil njegov.
  Falcona z zlatimi kljukami je tedanja komunisticna oblast narocila v tajnosti, baje tudi zaradi varnosti…
  Po razkriti aferi so drzavno letalo oddali ameriskemu poslovnezu, pokasirali najemnino in s tem opravicevali nakup.
  Pri komunistih gre vedno po istem kopitu :
  Kupiti, si prisvojiti nato skrivati, opravicevati nakup z varnostjo in bla bla bla, racune mora poravnati pa kretenski narod, ki jih izvoli.

 • dr. dr. Colles ☭

  HalozeExpress: “V kolikor bi se pa stopnja ogroženosti dvignila, pa je ključno za Slovenijo kot državo tudi, da zavaruje vrh svoje, naše politike, zlasti levičarje. Desničarji niso več tako pomembni.”

 • piko8

  Ustavimo levico, še je čas!!

  • mona lisa

   Janša reši nas pred našo in tujo drhaljo.

  • etrusk

   čas se hitro izteka

 • montyamp

  Za prevoz balkanskih bojevnikov res ne potrebujemo blindiranih vozil .
  Kdo pa sploh pride v tole udbovsko vukojebino ??? Putin si pripelje svoje avte , ker ve da je pri gošarskem nasledstvu varen kot slovenski vozniki pred nesposobno in zavoženo policijo .
  S*rpentiška in tole vlado je najbolje prevažati z izraelskimi haubicami , da se rešimo golazni , ne da zaradi ministrov kot je tit turnšek , umirajo mladi Slovenci .

 • montyamp

  Napuha polna mentalna revščina .
  Drugo nimajo za pokazati kot avte kupljene za denar pametnih Slovencev in to idioti z rekordom popravnih izpitov .
  Lep in drag avto še ne pomeni da je lastnik pameten in pošten .
  Prav nasprotno , identifikacije z avti se poslužujejo retardi z nihajočo samozavestjo in invalidnim egom .

 • GverilaStyle

  In treba se je vprašati, zakaj se počutijo ogroženi? In od koga se počutijo ogroženi? Muslimanski teroristi, ki jih uvažajo in jim dovoljujejo, da nezakonito prestopajo in vstopajo v državo jih verjetno ne ogrožajo ampak jim ploskajo……od koga so potem ogroženi? Jah, narod, davkoplačevalce pa že 28 let za jajca vlečejo in delajo iz nas novodobne demokratične sužnje.

  • mona lisa

   Ko se bomo lačni in obubožani Slovenci zbudili jim niti blindirani avtomobili ne bodo pomagali.

 • totex39

  To dela samo tista vlada, ki se boji svoje lastne sence. Kako dolgo bodo pa ljudje vse to prenašali pa je odvisno.

  • SIMON ROZIC

   …pa kakšna škoda bi le bila, če “šisneš” enga tac’ga kretena? kva pa hod
   gobe nabirat tam okoli Kam’nka , a ne? Doma nej bo pr’ bab, pa bo na varnem,
   dokler ga še ona nekam ne bincne ke med roge (ali v javca)….

 • Antonius

  Mene pa zanima, če je in pri komu se je izgubila Mercedesova hvaležnost za izredno drag opravljen nakup.

  • tomven

   Najmanj kar je, je to, da je s tem nakupom nekdo dobil plačano neko uslugo. To je vsaj 100%, morda še več.

  • SIMON ROZIC

   …pri “očetih” naroda , kot vedno! Upam, da ne bojo rdečuhi telebanili, da jih je
   naročil Janez Janša v l 2004-2008 !!! “Malo še počakajmo, da bo butast narod
   pozabil letnico nakupa”, je dejal ata Kučan!

 • GverilaStyle

  GverilaStyle 9 minutes ago
  In treba se je vprašati, zakaj se počutijo ogroženi? In od koga se počutijo ogroženi? Muslimanski teroristi, ki jih uvažajo in jim dovoljujejo, da nezakonito prestopajo in vstopajo v državo jih verjetno ne ogrožajo ampak jim ploskajo……od koga so potem ogroženi? Jah, narod, davkoplačevalce pa že 28 let za jajca vlečejo in delajo iz nas novodobne demokratične sužnje.

 • Unikatna

  Za tuje državnike? Katere? S tujim denarjem, ki ni njegov, bi se vsak šopiril! Tukaj se prepozna kako se gospodari z davkoplačevalskim denarjem…c c c….

 • Janez Kepic-Kern

  BOG – nam daj en res dober dan – vsem skupaj.

  ŠALA

  Za
  “žal nasega” verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČKA – F. TUNEKA
  – PREDLAGAM
  – NOV – STALEN – vzdevek=nickname: “STANČI DOLANČI BALERINA”
  Če
  ima F.TUNEK
  ALI KDO DRUG – BOLJŠI PREDLOG – NAJ KAR POVE.

  HUGO ITD.

  ŠALA

  Eh, eh – F. TUNEK
  TI
  IN TEH TVOJIH – TISOČ – VZDEVKOV !
  VALTER B. ITD, HUGO, PAULUS ITD. ITD.
  A
  NJIH – UČINEK JE TAK –
  KOT BI SE
  EX KP, ZK – STANE DOLANC – namaskiral – V BALETNO BALERINO !
  Kljub
  belim krilcem baletke
  – bi vsi takoj – prepoznali , PREPOZNALI,
  DA GRE ZA EX KP, ZK STANETA DOLANCA ! V baletni oblekci. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • slosin

  še en dokaz, da socialisti najraje zapravljajo tuj denar…

  • centurion

   Svojega nimajo, ker je tudi ta tuj-pokraden.

 • mona lisa

  Samo zanima me do kdaj bomo še požirali ta levaški drek. Ti zadetki ne bi smeli več videt dnevne svetlobe toliko sranja in škode so naredili Slovencem.

 • to_mi_delaj

  Zapreti levake v te avtomobile, zaklenit in kljuce izgubiti.

 • Steiermark

  “Dokler sem proti JJ, me nihče nebo preganjal”, to je žalostna podoba naše “pravne države”, ki jo vodijo jugoudbovsko levaški izmečki, sovražniki Slovencev in samostojne Slovenije! Proti temu so se borili, pred vojno v Sloveniji, med vojno v Sloveniji in se z njo, samostojno in svobodno Slovenijo, še danes ne strinjajo! Zato pa nam podtikajo in nastavljajo jugosrbsko šiptarske “gospodarje”, katerih najbolj intimna opcija nikoli tega ni predvidevala!!

 • Artur

  Komunajzlskim uzurpatorskim parazitom ne zadostujejo dodatni cigli okoli bajte zavedajo se, da se bliža narodni srd(“Romunski scenarij 89” https://sl.wikipedia.org/wiki/Romunska_revolucija_1989 ) proti njim zaradi njihovih narodno izdajalskih rabot pa tudi toliko so nesramni in predrzni, da so si kar na stroške naroda zagotovili blindirane prevoze, ko bo bilo treba spizdit.
  Ko se bo bežalo bo tudi njemu njegov “z njegovimi konji” prav prišel saj se ve kako je pri komunajzlih “Bog je prvo sebi brado ustvaril”
  https://nova24tv.si/slovenija/politika/luka-mesec-razgaljen-na-televizijsko-soocenje-se-je-pripeljal-z-luksuznim-crnim-mercedesom/

 • Janez Bedenik

  Prav vam naj bo,Slovenčki zmešani!Še naprej volite komunistično bando!!!!!

 • Artur
 • xtc

  Kot sem že dejal Sqpierije ljubijo luxus in Mercedjese in Xaraxchi man ni nobena izjema.
  Nebo ga uporabljal?
  Seveda ga bo zakaj pa mislite ,da ga je kupil?
  Zato ,ker je priljubljen?
  Komunisti si nabavljajo oklepna vozila,ker mislijo ,da bodo tako varni ,ko bo narodu porolalo in kupili so ga pred krizo ,ki prihaja.
  Nadalje,mislim,da je zadeva šla nekako takole;glede na to daje avto brez oznak,bi dejal tole;gre verjetno za S 600 L Maybach V12 4 matic-,ki zna bolj v osnovi stati v Nemčiji tam okrog 250 000 -300000eur,dodatna oprema pa lahko hitro nanese še enako ali višjo ceno,brez oklepljenja.
  Torej realno avto brez oklepa stane tam okrog 650-700 eur v SLo oklepljenje pa borih 116.000 eur?
  Treba je namreč vedeti ,da vrhunski oklepljen Knight stane 1,6-1,8 miljona $ v osnovi in masa tega S a naj bi bila okrog 4,8 tone med tam pa že v osnovi zna S Maybach priti po teži znatno čez 2300 kg treba je vedeti ,da je Titekova 600 ka vagala 8,900 kilogramov.

 • Janez Kepic-Kern

  NI ŠALA

  RAZVESELJIVA NOVICA !

  Nekateri
  s FDV – ŽE ODHAJAJO.
  V ČETRTEK,

  sem na vrtu znanega lokala V CENTRU LJ. ogovoril enega – od obeh FDV “DR.DR.”
  IZ
  ŽAL” NAŠE EX KP, ZK “FAKE” STRANKE=”FAKE T.I. NEDELAVSKE T.I. LEVICE”.
  Tisti
  “LEVICA” FDV “DR.” – je tam v družbi nekoga “odhajajočega s EX KP, ZK – FDV”
  srkal
  kaj drugega kot – P I V O !
  Na moj pozdrav
  s
  ” KDAJ BOSTE – PA UKINILI – TA VAŠ SPORNI – FDV”
  JE
  TISTI “LEVICA – FDV “DR.” rekel: ” ja, saj nas že zapuščajo – tale kolega odhaja – s FDV”
  JE
  ŠE DODAL,
  DA “EX KP, ZK STALIN, TITO, KARDELJ — FDV-JA”
  NE
  BODO UKINILI
  “DOKLER BO V R. SLOVENIJI – D E S N I C A – TAKA – KOT JE”

  Skratka
  “hecna debata” je bila.
  Np.r. o

  STALINOVEM “ROPU” KAR 500 TON – ŠPANSKEGA ZLATA leta 1936
  tisti
  “FDV DR. – NI NIČ VEDEL:

  čeprav gre za po vsem svetu znano dejstvo,
  da je NKVD oficir A. ORLOV
  LETA 1936, 1937
  V MOSKVO PRIPELJAL — KAR 5OO TON ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA

  No,
  debata se je končala tako, da sem jaz J K K predlagal,

  naj FDV vsaj TEMELJITO – POSODOBIJO

  IN
  O NPR. J.V. STALINU POVEDO – ŠTUDENTOM – DA JE J.V. STALIN
  BIL
  V PREDREVOLUCIJSKIH LETIH – NAVADEN “OBCESTNI ROPAR”
  TAK,
  KI TI NASTAVI – NOŽ NA VRAT” IN HOČE – DENAR. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  SREČANJE
  SEM
  KONČAL Z “NETOVARIŠKM POZDRAVOM”
  Tole
  o tistem STALINOVEM “ROPU”
  500 TON ZLATA

  “STALINOVO ŠPANSKO DRŽ. ZLATO”
  T.I. MOSCOW GOLD

  https://en.wikipedia.org/wiki/Moscow_gold

 • Hugo

  Primerjava med makedonskim primerom in našim je populistična in Janša to gotovo ve. Zato je njegov tvit brez vrednosti v službi resnice. Na spletu sem našel tudi video, kako je Gruevski Mercedesa skrival pred javnostjo in ga uporabljal privatno vsaj 4 do 5 krat mesečno na relaciji Skopje – Probištip, kjer je živel premier Emil Dimitriev. Relacija je približno 100 km v eno smer.

  Link, ki ga pripenjam, vsebuje tudi video, ki kaže, v kako zanemarjenem stanju so odkrili skrivnostni oklepni Mercedes in ga pokazali novinarjem. Za obsodbo Gruevskega pa so uporabili prisluhe med njim in Gordano Jankulovsko.

  Luksuzni “mercedes” plaćen skoro 600.000 eura kupio prašinu u garaži

  O postojanju luksuznog “mercedesa” građani Makedonije su prvi put čuli u proljeće 2015. godine, kada je opozicioni SDSM objavio prisluškivane razgovore tadašnjeg premijera i lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i mistarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske. U jednom od razgovora, kako je objašnjeno, čuje se kako Gruevski i
  Jankulovska pričali o nabavci i kako da ga tadašnji premijer koristi, a da ne doznaju mediji.
  Specijalno tužilaštvo za prisluškovane razgovore je u januaru ove godine pkrenulo istragu nazvanu “Tenk” protiv Jankulovske i još jedne osobe zbog sumnje da su 2012. godine zloupotrijebile službeni položaj da bi ispunile želju tadašnjeg premijera Gruevskog za kupovinu tog specijalnog vozila.

  Video ne laže!!!

  http://hrkljus.com/?p=3042

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   A ti “HUGO”
   SI KAR TISTA “EX KP, ZK STANČI DOLANČI BALERINA”,
   KI
   SLIŠI TUDI NA – VZDEVEK – F. TUNEK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   • Hugo

    Moj prispevek ni namenjen tepcem tvoje sorte, ampak razumnim bralcem tega foruma.

  • Peter

   Je pa zato tale tvit zelo realen…

   Teh še nikoli ni bilo manj kot v času njegove vlade Koliko uradnih obiskov pa je @sarecmarjan že imel? Je uradno obiskal vsaj že kako sosednjo državo?

   • Hugo

    Koliko mi je znano, so nakupe načrtovali že pod Cerarjevo vlado. Kako bi naj Cerar vedel, kolikih obiskov bo deležen njegov naslednik? Upam si trdit, da če bi bil njegov naslednik Janša, te afere danes ne bi bilo. Sicer sem pa svoj prispevek vezal na Janšev tvit, ki ga tudi ob mojem scenariju, ne bi bilo. Oklepnega Mercedesa ni mogoče kupiti kar v samopostrežni trgovini. Od naročila, do izdobave teče čas. Ne vem, kdaj je bila pogodba z nemško tovarno podpisana in kako bi jo bilo mogoče pozneje preklicat. Glede na to, da je Janša na lastno pest prekinil pogodbo s finsko Patrio, je tudi mogoče, da bi v primeru njegovega vladanja za Cerarjem, enako storil tudi v primeru Mercedes. Kdo ve? Če bi mu to prinašalo politične točke, potem ne dvomim.

    • Peter

     Ne bi bilo afere, če bi vozila kupila janševa vlada? Saj se hecaš, mar ne?

     • Hugo

      Ne vem.

     • Peter

      Upam si trdit, da če bi bil njegov naslednik Janša, te afere danes ne bi bilo.

     • Hugo

      To je dobra trditev. Janša bi nakup preklical in afere ne bi bilo.

     • Peter

      Seveda, je dobra, saj je tvoja….

     • Hugo

      Jaz bi tukaj končal, ker se nisi niti z besedo dotaknil vsebine mojega prvega prispevka.

   • macon

    Amoralne volilce levice lahko zgane samo kruljenje v njihovih želodcih, drugega nič. Vseeno jim je, če bi njihovi kolovodje izvajali javne usmrtitve, za par EUR bi se radi pridružili tovrstnemu družbenemu delovanju.

 • rrrrr

  Šarčeva vlada se bo vozila v blindiranih vozilih in poslušala radio Ga-ga.
  Petra Janša, Twitter

  • Hugo

   Petra naj namesto neduhovitega tvitanja, vloži kazensko ovadbo proti vladi. Če je bila nabava vozil nezakonita, potem bo z ovadbo uspela.

   • von Rhein

    Če ne bi bilo žalostno bi te nazval humorist. Pa ne gre,ker si isti butl kot škipetar (bivši humorist).Koliko ovadb proti banditom je že uspelo?

    • rrrrr

     Humorist, da je Hugo?
     Levičarji niso humoristi, pa se jim kljub temu ves normalni svet hahlja

  • 12345

   Zakaj pa ne?

 • rrrrr

  Ker se je slovenska vlada odločila za nerazumljiv nakup pregrešno dragih luksuznih avtomobilov razupitega kapitalističnega proizvajalca, je levica v Venezueli pripravila večmilijonski protestni shod.

  • 12345

   Vaja za izgovrjavo črke R.
   Reci:
   riba, raca, rak .
   Pri tvojih težavah z R je treba povečati tudi gibljivost jezika.
   Če te zanimajo podrobnosti ti jih lahko opišem .

   • rrrrr

    Riba , raca, rak
    123 je bedak,
    4, nikar ne zameri,
    5 ,da sodiš v skret.
    12345 skupaj, nikar ne obupaj,
    In jutri spet nov kupček nabutaj

    ( Zdej nej te da pa da tvoj mami zufort mau pančat, dost je blo tle kakadrajsanja…)

    • 12345

     Enovrstičnica za rrrrr:

     rrrrr, jebote LLLLL !

     Spesnil 12345, leta gospodovega 2019

 • trumpet2018

  zdaj veste zakaj ni denarja za zdravstvo in šolstvo, levičarji arogantno kradejo vsem na očeh, vlada nam kriminalna združba retardiranih skrajnih levičarjev na čelu s faliranim low IQ mizarjem

 • Zdenka Prešern

  kje smo narod hlapcev, koliko časa bomo še gledali te butalce

 • samurai

  Vse te izredne priprave nam hočejo nekaj povedat, kar tisti, ki bi nam moral povedat, kaj se pripravlja,
  si tega ne upa govort.
  Reši se kdor se more, ampak pred PRAVIČNO BOŽJO ROKO, NE BO NIHČE UŠEL.

  ” Bog vse vidi, Bog vse ve, GREHA se DELATI NE SME ! ”
  ALELUJA !

  • 12345

   A si trenutno na Brezjah?

   • Slovenec

    Če bi bilo veliko več ljudi na Brezjah, bi bilo veliko manj
    barabij. In veliko več vrednot.

  • Artur

   Tako bo to slej kot prej s pregrešno pokvarjeno božjo deco “Pomagaj si sam z lopovščino pridobljenimi blindiranimi Mercedezi in bog ti bo pomagal”bežati pred razjarjenim narodom.

  • Slovenec

   Kmalu bo Božji poseg, ker so ljudje že zelo pokvarjeni.

 • Artur

  Kdaj bo v SLOButalah prišlo do kritične točke potrpljenja? Morda takrat, ko bodo drugo in tretjerazredni bili prisiljeni travo past kot nam je ena podla komunjara nekoč obljubljala?
  Se še spomnite komunistke in feministke Sonje Lokar iz SD, ki je rekla, da bomo v samostojni Sloveniji jedli travo (oni pa si bodo pa na naš račun nabavljali super opremljene blindirane Mercedeze) Ali so lahko SLOkomunajzli še večji moralni poden kot so že in ali je naš narod lahko še bolj strahopeten in pohleven kot je že, do kdaj še, ko bo res začel “pasti travo” ?
  https://nova24tv.si/slovenija/politika/nekoc-so-komunisti-obljubljali-da-bomo-jedli-travo-zdaj-obljubljajo-da-jo-bomo-kadili/

 • tomven

  Normalen človek se vpraša, če že kupujejo, zakaj dva in to preplačane z vso možno opremo za nekaj stotakov… Odgovor je preprost. Procenti. Zakaj zdaj na hitro in takoj? Odgovor je še bolj preprost. Ach se mora znebiti Autocommerc, preden lastniki bankrotirajo… Ko bo kupec nov, ne bo provizij. To je možen a na vsa vprašanja okoli tega. Me pa ne bi čudilo, če gre tukaj za preprosto verižno kompenzacijo
  Serpentina.-vlada-ach-murgelj škrat-serpentinšek… Ve se kdo je ustolicil klovna.

 • Hugo

  Čakam, da bo objavljen tudi kakšen Janšev tvit glede današnjega odprtja sejma v Gornji Radgoni. Menda si Marjan Podobnik že ogleduje novosti, ki so kmetom na ogled.

  Zato na prošnjo Vlade RS in organizatorjev radgonskega sejma SLS danes ne bo izpeljala protestnega shoda, niti nekaterih drugih predvidenih aktivnosti, pač pa se bodo nekateri protestniki mirno udeležili otvoritve sejma oz. si ogledali sejem.

  Če obljubljeno v naslednjih dneh ne bo realizirano, bo naslednji protestni shod v četrtek, 19. septembra 2019, v Ljubljani pred vlado in morda še kje.

  Vir: SLS

  • samurai

   Kaj boš čakal, DELAT POJDI !

 • macon

  Za 300.000 EUR so bili kupljeni katapultni raketni sedeži, ki bodo glumača izstrelili nekam v orbito, da ga ne bomo nikoli več videli in ga tudi nihče ne bo pogrešal. Razen mogoče njegovega psa.

  Kaj pa ste pričakovali od lažnivih pokvarjenih barab? Da ne bodo kradli in zapravljali državnega denarja? Kje je glas “civilne sfere” proti rabotam? Ga ni, nje nje?

  Marš, butalska udbofašistična vukojebina na napačni strani Alp.

  • Hugo

   So pri tebi bogato vsebinska mnenja objavljena le takrat, ko gre za domobrance?

   • macon

    ????

    • Imperial Commando

     Ma pustga hugota, saj ne ve kaj dela :). “vse skrbi so zdaj odveč….”

  • 12345

   Brez denarja desna oblast ne bo prišla. Nikdar več.
   Razmišljaj, koliko denarja bi rabili desni, da kupijo forum21 in glavne medije.
   Dokler tega denarja ne bo, lahko samo stokajo, jamrajo, moralizirajo in tenko serjejo po raznih portalih.

   • macon

    Levi na oblasti so navadna sramota in škoda. Popolnoma degradirani osebki, ki se niti pretvarjati ne zmorejo, da so kaj drugega. Žal imamo z njimi samo eno pot in to je v vseh ozirih navzdol.

    Edini zamujen trenutek je bil takoj po osamosvojitvi in desetdnevni vojni. Takrat je bilo treba udbovske osebke zagrabiti za vrat in stresti iz hlač, že davno bi imeli mir in danes bi bili vsi precej bolj bogati (razen udbovcev). Tako pa so udbovci ugrabili državo in siromašijo ostalih 99%.

    • 12345

     A veš kaj je slaba stran komentiranja na portalih?
     To, da daje lažno upanje, da se bo zgodila civilna sfera!

    • Slovenec

     Božji poseg lahko prerodi Slovenijo.

     • macon

      Ja, meteror srednje velikosti, ki bi padel nanjo.

 • Silka

  Banda prokomunistična, povzpetniška in pokvarjena.

 • Janez Kepic-Kern

  SLAB ODNOS

  OZ.
  NARAVNOST “ROARSKI ODNOS” DO “NENJIHOVE” LASTNINE
  SO
  EX MARXISTI IN VKP/B LENINISTI, STALINISTI, KOMUNISTI
  – KAZALI
  IN V PRAKSI – IZVAJALI
  ŽE
  OD SAMEGA – ZAČETKA – NJIH – VEČINOMA ZLOČINSKEGA DELOVANJA.
  Spodaj imate
  začetni del mojega teksta o v naši R. Sloveniji — ZAMOLČEVANEM
  “ROPU”
  KAR 500 TON ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA – LETA 1936. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE MESEČNE REVIJE ” SLOVENIANA”

  INTERNET: “STALINOV “ROP” 500 TON
  ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA (1936 – 1939)”
  Vsi beroči,
  ki Vam je zgoraj zapisani naslov vzbudil Vašo pozornost, zanimanje,
  si
  lahko pridobite hitre dokumentarne in komentatorske informacije o nakazani temi, če v Google iskalno okence vtipkate izraze, besede – Aleksandr Orlov, NKVD, Moscow Gold , Negrin’s Gold itd.

  V zapisih, ki jih boste našli -gre za realno dogajanje, za dokaj dobro
  dokumentiran “prevoz”
  cca KAR 500 ton ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA iz Madrida v Stalinovo Moskvo,
  delno tudi v Francijo, leta
  1936, 1937.
  V nadaljevanju pa lahko preberete moj komentar !
  Opravičujem se za neenoten črkovni zapis teksta tega prispevka.
  Precej
  41Slika 69: Španska državna narodna banka iz katere je bilo odpeljanih
  za cca 500 ton zlata in raznih dragocenosti.

  UDK 929 A-Ž Stalin J. V.
  UDK 94 (497.4) “1936-1939”
  1.05 poljudni članek, “SLOVENIANA” znak “B”
  Izvleček:
  Namen: dobronamerno dodatno informiranje beročih o verodostojnih virih z interneta,
  ki dajejo drugačno podobo dogajanj v Španiji med 1939-1939. letom – od podobe teh
  dogajanj kot so nam jih v Sloveniji podajale javne šole. In dobronamerna vzpodbuda za
  realno podobo te vojne in ostalih mednarodnih zapletov, odnosov – v naši R. Sloveniji.
  Metodologija/pristop: pregled virov o predmetu prispevka z uporabo vseh javno
  dostopnih internetnih možnosti
  Analiza/rezultati: rezultati analize virov na innternetu kažejo na neusklajenost med javno
  veljavno podoobo vojne v Španiji (1936-1939 ) in med uradno, šolsko podobo te vojne, kpt
  jov R. Sloveniji posredujejo državne šole
  Uporabnost: prispevek je uporaben kot opozorilo zgodovinarjem in šolnikom v R. Sloveniji
  na nujo po preveritvi učnih vsebin v šolah R. Slovenije
  Ključne besede: Republika Slovenija, Španska državljanska vojna 1936-1939,

  Spoštovani !
  DOKAZANO REALNI PREVOZ
  KAR 500 TON
  ZLATA IZ MADRIDA V MOSKVO JE BIL TUDI KAR VELIK
  “LOGISTIČNI”
  PROBLEM “ zapis Janez k. Kern
  TEM 500 TONAM
  ŠPANSKEGA DRŽ. ZLATA NA SPLETU REČEJO TUDI
  “MOSCOV GOLD”
  ALI
  “NEGRIN’S GOLD”,, KER JE BIL J . NEGRIN FINANČNI MINISTER T.I. REPUBLIKANCEV !
  info Janez K. Kern

  120 SLOVE NIANA – vsebina Leto 1, št. 1 (Julij, 2018)
  INTERNET: STALINOV “ROP” 500 TON ŠPANSKEGA
  DRŽAVNEGA ZLATA (1936 – 1939)

  O SPLOŠNIH SPREMEMBAH DO KATERIH JE PRIŠLO, KO GRE ZA
  BOLJŠE oz. VSAJ ZA
  – BOLJ OBŠIRNE MOŽNOSTI INFORMIRANOSTI, KI SMO SI JIH MI
  VSI, ČISTO “NAVADNI OBČANI, DRŽAVLJANI PRIDOBILI
  Z RAZVOJEM INTERNETA, NA STOPNJO, NA KAKRŠNI JE DANES
  – 2018, 2019. LETA.
  Z RAZVOJEM INTERNETA:
  Z MNOŽENJEM PONUDNIKOV VSEBIN NA INTERNETU – JE
  – SE ZDI
  – ZA VEDNO MINIL ČAS ZELO ENOSTAVNEGA POLITIČNO IDEOLOŠKEGA
  “ INFORMIIRANJA” oz.
  BOLJE REČENO

  1. – MANIPULIRANJA Z INORMIRANOSTJO PREBIVALSTVA NA TA NAĆIN,
  DA BI NEKA MONOPOLNA, VLADAJOČA ELITA
  2. KROJILA PODATKE, ZAPISE, MNENJA IN VEDNOST O AKTUALNIH
  IN PRETEKLIH REALNIH DOGAJANJIH NA NAČIN, KI BI USTREZAL TEJ
  IDEOLOŠKI, POLITIČNI TUDI POSLOVNI ITD. ELITI, INTERESNI
  SKUPINI ITD.
  3. STAREJŠI MED NAMI SE VERJETNO SPOMNIMO, KAKŠEN “UČINEK” STA
  IMELI NA SLOVENSKE “TITOISTE” OBJAVI KNJIG NPR. K. Štajnerja: “7000
  DNI V SIBIRIJI” IN NPR. “UMIRANJE NA OBROKE”, KNJIGE Igorja Torkarja.
  SOLŽENICINOVIH DEL O GULAGIH IN PODOBNIH ZAPISOV.

  L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • realnost

  Se pravi bo moral Šarc za 4 blindirane odsedet 8 let strogega zapora. Juhuhu

  • Slovenec

   Kaj pa odškodninska odgovornost?

   • realnost

    Za levake bo uveden extra davek, ki bo v veljavi toliko časa da bodo poravnali vso škodo ki so jo povzročili njihovi lopovi na oblasti!!

 • Garbage man

  To so sanje vsakega čefurja, ki nima denarja za dober avto – MERCEDES . V Albaniji jih je baje 80%.Ne vem kaj je vozil,kot župan , ampak Mercedeza sigurno ni.Tudi kombinezon je naenkrat zamenjal z oblekami, ki so padle s kamiona pred tem pa MURA reklci z bolšjaka

 • tramal

  A ta norec šarec gre kupit za naš denar tako drage avtomobile ,zato da bo srbina ,ki edini obišče Slovenijo ,enkrat na leto peljal okrog ljubljane .Ta norec nas bo spravil na kant .Namesto da bi se lotil reform ,si namišljuje avtomobile ,jedrsko elektrarno na potresnem območju in hodi na partizanske proslave.

 • tramal

  Če bi desna vlada nakupila te avtomobile, bi tri četrt tupih slovencev ,zahtevalo da jih linčajo,to nesposobno in zapravljivo vlado pa celo hvalijo.Bog prosim te da jim daš vsaj procent pameti.

 • Artur

  No tako bo s svojimi ožjimi tovariši 100% varen pred nasilnimi, primitivnimi, parazitskimi migranti na poti do njihovih naslednjih NOBgošarskih orgij.

 • Garbage man

  To mu je una vzhodnonemška marksistka podtaknila, ker je vidla da je bebo

 • Garbage man

  Bo Šiptar dobil dva električna skiroja zraven

 • Objektivno

  Šarec in Janša sta oba nora na oklepnike.

 • Slovenec

  Pri nas se to ne bo zgodilo. Levaki pa vladajo in nočejo z oblasti. Ob takih
  butastih volilcih drugače ne more biti.

 • Objektivno

  Šarkota bi ceneje prišel posel…
  https://youtu.be/bExpGkHHljA

 • Janez Kepic-Kern


  ŠALA

  Iz virov blizu “žal našim” ex KP; ZK “fake strankam”
  smo
  izvedeli,
  DA SO SE NEKATERI STAREJŠI PRIPADNIKI – ĆISTO RAZUMNO
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK STRANK
  IN RAZNI EX KP, ZK FORUMOV – – ĆISTO RAZUMNO
  zavzemali
  bolj za nabavo enega REPREZENTANČNEGA – “MRLIŠKEGA AVTA”:
  večinoma so mnenja,
  da se bo na teh pregrešno dragih blindiranih MERCEDESIH – NABIRAL – P R A H.
  EX
  KP, ZK ALI – DRŽAVNI – MRLIŠKI AVTO – pa bo veliko uporabljan.
  Tudi
  ni treba, da bi bil predlagani – DRŽAVNI MRLIŠKI AVRTO – BLINDIRAN:
  tudi na ex KP; ZK mrliča – nihče ne bo streljal.

  Razlog
  je seveda znan:
  – VISOKO ŠTEVILO 80, 90 IN BLIZU 100 LET – STARIH EX KP, ZK LJUDI,
  OD
  KATERIH, BI IMELI NEKATERI – IMPOZANTEN – JAVEN – POGREB.
  Ampak:
  krščanski “hudič” ne poćiva: takoj je vnesel IDEJNO NEENOTNOST med ex KP, ZK-JE
  Spet
  so – se zdi – ex KP, ZK-JI – razpadli v – groza, v – SEKTE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  – ENOTNO SO EX KP, ZK-JI JEZNI
  – na njih naslednike iz generacije LMŠ M. ŠARCA,
  – ki se za njih EX KP, ZK STARČKE – nič ne zmenijo,
  – večina ex KP, ZK STARČKOV – pa si vnaprej pri pogrebnih zavodih – naročajo t.i. “SAMOPOKOPE”=POGREB BREZ POGREBCEV,
  – VELIK JE PA TUDI – BAJE – INTERES – PO “ANONIMNIH”
  – neoznačenih MESTIH NJIH GROBOV, ker si nihče od njih ne želi, da bi na njih grobove,
  – kakšni ex KP, ZK NENAKLONJENI LJUDJE – ne prinašali – SMETI. I.T.D.
  Skratka: z življenjem in s smrtjo – so imeli in še imajo – ex KP, ZK-JI – VEDNO – HUDE PROBLEME

  KONEC ŠALE

 • Artur

  “Tale že kriči, ker ni deležna luksuznega blindiranega Mercedeza, ker ni več kaj vzeti, ali pa še čaka v vrsti za takšno darilo zaradi” “zaslug do naroda”.
  Violeta Bulc: »Hopa, hopa, hopa, moja bo … ups, saj ni kaj več vzet. A smo pripravljeni že kaj prej zakričati?«
  https://insajder.com/slovenija/violeta-bulc-hopa-hopa-hopa-moja-bo-ups-saj-ni-kaj-vec-vzet-smo-pripravljeni-ze-kaj-prej

 • bodica

  Na žalost v Sloveniji: psi lajajo, karavana pa gre veselo naprej…..

 • dr. dr. Colles ☭

  Čujte desnosučni voluharji…spet lažete na NoriTV. Pozabili ste povedat, da je makedonski premier uporabljal avto tudi privat…Šarec pa vam je lepo povedal, da se s temi vozili ne bo vozil niti on niti ministri. Policija pa pravi, da so ta vozila namenjena, poleg tujim delegacijam, tudi domačim varovanim osebam, zlasti na obiskih v tujini, če tako presodijo varnostne službe….Kapish lažnivci desničarski? Za vas so dobri stari Yugoti in Stoenke !!!

  • Slovenec

   Kar verjemite Sarcu.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ko je potrebno pomagati ubogi družini pa ni niti evra. Za 200 evrov je potrebno izvesti deložacijo in zbirati zamaške. Spet bom rekel U3PM.

 • dr. dr. Colles ☭

  Vabimo Vas na spominsko slovesnost in sveto mašo za žrtve vojn, ki bo v Rovtah v nedeljo, 25. 8. 2019, ob 15. uri. Sveto mašo za padle domobrance ter vojne za Slovenijo bo daroval upokojeni nadškof msgr. dr. Anton Stres. Vabljeni vsi novodobni domobranci in novonastale vaške straže !!!

 • Ivo Coz

  Ostanimo resni/razumni!
  Kot prvič: SLO ni Severna Makedonija in lepo prosim, ne je primerjati z njo. Seveda tudi s Švico, z Dansko ne, … Rad imam Makedonce, trudijo se, a mednarodni “faktorji” ji ta hip niso naklonjeni, Gre za igro velesil, ki je naši telebajski ne dojamejo, in so (severni)Makedonci pri tem le drobiž. Da tudi ž-raznorazni nepomembni dr.ji tega na razumejo, je povsem brezpredmetno. Zlasti mini narodi (SLO, Severna Makedonija, …) pač ne smejo tvegati terorističnih incidentov, čeprav so le-ti minimalni. Zato naj bodo opazke na ta račun Slo-vlade v zvezi “oklepnikov” Mercedes/BMW neopažene!
  LP nacionalist, fašist, …

 • Objektivno

  Koga se je Gruevski bal? Šiptarjev, Grkov, Bulgarov ali Srbov.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  JE NEKAJ NA TEH GOVORICAH
  O
  ŽELJAH NEKATERIH baje ex KP, ZK – PO DRŽAVNEM MRLIŠKEM AVTU.

  ŠALA

  Iz virov blizu “žal našim” ex KP; ZK “fake strankam”
  smo
  izvedeli,
  DA SO SE NEKATERI STAREJŠI PRIPADNIKI – ĆISTO RAZUMNO
  “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK STRANK
  IN RAZNI EX KP, ZK FORUMOV – – ĆISTO RAZUMNO
  zavzemali
  bolj za nabavo enega REPREZENTANČNEGA – “MRLIŠKEGA AVTA”:
  večinoma so mnenja,
  da se bo na teh pregrešno dragih blindiranih MERCEDESIH – NABIRAL – P R A H.
  EX
  KP, ZK ALI – DRŽAVNI – MRLIŠKI AVTO – pa bo veliko uporabljan.
  Tudi
  ni treba, da bi bil predlagani – DRŽAVNI MRLIŠKI AVRTO – BLINDIRAN:
  tudi na ex KP; ZK mrliča – nihče ne bo streljal.

  Razlog
  je seveda znan:
  – VISOKO ŠTEVILO 80, 90 IN BLIZU 100 LET – STARIH EX KP, ZK LJUDI,
  OD
  KATERIH, BI IMELI NEKATERI – IMPOZANTEN – JAVEN – POGREB.
  Ampak:
  krščanski “hudič” ne poćiva: takoj je vnesel IDEJNO NEENOTNOST med ex KP, ZK-JE
  Spet
  so – se zdi – ex KP, ZK-JI – razpadli v – groza, v – SEKTE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  – ENOTNO SO EX KP, ZK-JI JEZNI
  – na njih naslednike iz generacije LMŠ M. ŠARCA,
  – ki se za njih EX KP, ZK STARČKE – nič ne zmenijo,
  – večina ex KP, ZK STARČKOV – pa si vnaprej pri pogrebnih zavodih – naročajo t.i. “SAMOPOKOPE”=POGREB BREZ POGREBCEV,
  – VELIK JE PA TUDI – BAJE – INTERES – PO “ANONIMNIH”
  – neoznačenih MESTIH NJIH GROBOV, ker si nihče od njih ne želi, da bi na njih grobove,
  – kakšni ex KP, ZK NENAKLONJENI LJUDJE – ne prinašali – SMETI. I.T.D.
  Skratka: z življenjem in s smrtjo – so imeli in še imajo – ex KP, ZK-JI – VEDNO – HUDE PROBLEME

  KONEC ŠALE

 • Miro Jereb

  Jim je barabam stopilo v glavo. Na koncu kot Neron…konja za veleposlanila v ZN…