[Video] Postavili ograjo in bodečo žico, vrata pa pustili odprta! Ni čudno, da migrantov “nič ne ustavi”

(vir: facebook)

Da vladajoči v Sloveniji migrantske krize ne jemljejo resno, ni nobena skrivnost. A da so slovenski varnostni organi ravno toliko malomarni, je res zaskrbljujoče.

Uporabnik Facebooka Darko Pajk je na na socialnem omrežju objavil posnetek, na katerem demonstrira, kako slabo je poskrbljeno za varnost na južni meji med Slovenijo in Hrvaško. “Evo, dragi Slovenci, kako je enostaven prehod meje iz Hrvaške v Slovenijo,” je povedal in demonstriral.

Na posnetku, ki je nastal v bližini reke Sotle v nočnih urah, lahko vidimo, kako je ograja, ki naj bi preprečevala nelegalna prečkanja meje, zgolj okras. Namreč, vrata pri ograji niso niti zaklenjena. Medtem avtor videa trdi, da so v bližini jasno vidni sledovi stopinj in druge sledi, ki nakazujejo, da migranti relativno prosto prečkajo mejo.

RDEČ ALARM ZA JUŽNO MEJO Z namenom poenotenja Civilnih iniciativ, in spornih prošenj o azilu se pripravljamo na zaščito meje južne Štajerske. Dejstvo je, da smo prisiljeni ukrepati, saj vsakodnevno prihaja na slovensko ozemlje nekaj deset in več ilegalnih migrantov. Civilna Iniciativa Brežice pričakuje pojasnitev položaja varovanj Slovenskih meja, predvsem na delih meje kjer ni fizičnega varovana in je le jeklena žica z rezili na škodo divjadi. Smo priča, da se ilegalni migranti brez težav prebijejo skozi naše meje, kar vsakodnevno s svojimi poročili tudi potrjujejo mediji. Noč in dan odklenjena vrata, katera vidimo na posnetku. Reka Sotla katera meji z Republiko Hrvaško, so skozi jekleno žico vidni prehodi kakor tudi stopinje in druge sledi.Jeklena ograja ne more zadržati ilegalnih prehodov, saj jo je z malo veščine in iznajdljivostjo zlahka preplezati. Prepričani smo, da je potrebno nujno stopiti skupaj ukrepati z vsemi primernimi instancami, MNZ, MORS, Civilno zaščito, Štajersko Vardo in ostalimi civilnimi prostovoljci, katerim je mar za slehernega Slovenca, Slovenskega državljana, ter preprečiti migrantsko anarhijo in razdejanja katero puščajo tako v naravi , kot vdorih po osamljenih nepremičninah in posluževanja vsega, kar jim pride pod roke. Preprečiti tudi druge hude posledice, katere prinašajo v Slovenijo. Kajti Slovensko ljudstvo ima pravico do mirnega in varnega življenja. To pa pomeni ne samo žičnate prehodne ograje, temveč močno fizično budno varovanje.Pozivam tudi vse slovence domoljube predvsem obmejne prebivalce najbolj izpostavljene ilegalnim migrantskim skupinam, če ste pripravljeni pomagati v kakršnikoli obliki se obrnite na civilno iniciativo Brežice.Lahko pa kontaktirate tudi mene osebno na ZS.

Gepostet von Darko Pajk am Montag, 29. April 2019

V Civilni iniciativi Brežice zato pričakujejo pojasnilo glede “varovanja slovenskih meja, predvsem na delih meje, kjer ni fizičnega varovana in je le jeklena žica z rezili na škodo divjadi”. Kot so zapisali: “Slovensko ljudstvo ima pravico do mirnega in varnega življenja. To pa ne pomeni samo žičnate prehodne ograje, temveč močno fizično budno varovanje.”

Ivan Šokić