V “mesarskem klanju” med strici in nečaki iz ozadja so zmagali strici! Telekom odslej nadzoruje stara udbomafija

Upravna stavba Telekoma Slovenije, Foto: STA

Borut Jamnik, predstavnik mlajše generacije zakulisnih vladarjev, ali kot jim rečemo na Novi24TV, nečakov iz ozadja, je izgubil bitko proti ‘old boysom’! Na skupščini Telekoma, vitalnega podjetja za strice, so ti vzeli oblast nazaj v svoje roke. Svojega vajenca Boruta Jamnika pa so vrgli s prestola.

Že pred časom smo pisali, da je Jamniku zrasel greben. Da je začel svoje posle voditi preveč samostojno, mimo nadzora stričkov. Spraševali smo se, koliko časa mu bodo dovolili to puberteto. Izkazalo se je, da ne prav dolgo. Borut Jamnik je bil namreč dolga leta predsednik nadzornega sveta Telekoma, rovaril pa je tudi po drugih podjetjih. Od Cimosa do Luke Koper do Modre zavarovalnice, kjer je še vedno predsednik uprave.

Kdo so novi nadzorniki Telekoma?
Za nadzornico je bila imenovana Lidia Glavina, trenutna direktorica uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH). Pričakovati je, da bo imenovana za predsednico nadzornega sveta (NS) Telekoma. Na najodgovornejše mesto upravljavca 12 milijard evrov vrednega državnega premoženja (SDH) je prišla popolnoma neslišno in nekritično s strani dominantnih medijev in ne da bi državljani karkoli vedeli o njej ter njenih kompetencah, saj je svetovni splet praktično ne zaznava. Ker prihaja iz zamejstva, se vse bolj govori, da je del udbovsko-gospodarskega omrežja Safti, namenjenega pranju denarja, kar je za slovensko omrežje, ki upravlja z “nacionalnim interesom”, očitno popolnoma dovolj.

Če držijo navedbe o povezavah Lidie Glavine, je jasno, da so ‘old boysi’ prek SDH (največji lastnik Telekoma je namreč država), katerega predsednica je Glavina, zamenjali Jamnika in vse njegove pristaše. V nadzorni svet so bili imenovani še Bernarda Babič, Barbara Gorjup, Barbara Čad Kürner in Ljubomir Rajšić. Ob teh kandidatih je jasno, da so strici postavili svoje ljudi. Barbara Kürner Čad je bila pred tem v izvršnem odboru Smučarske zveze Slovenije, določeno obdobje je bila tudi predsednica Zveze. Smučarsko zvezo še vedno obvladuje Janez Kocijančič, znani stric iz ozadja. Tudi Barbara Gorjup ima pestro zgodovino. Bila je nadzornica Cinkarne Celje, nadzornica Pošte Slovenije, je nadzornica Holdinga Slovenske elektrarne, zdaj pa je pristala v Telekomu. Še pred vsemi temi funkcijami je bila članica uprave družbe SGP Tehnik, za katero naj bi stal še en znani stric iz ozadja, Dragan Isajlović.

Edina preživela iz prejšnjega nadzornega sveta pa je Bernarda Babič, ki je tudi edina, ki jo je predlagal Jamnik. Na prvi pogled se Babičeva zdi čista, zaposlena je na Slovenskih železnicah. Če pa začnemo kopati globlje, pa lahko ugotovimo, da je bila tesna sodelavka Darija Južne, polovičnega lastnika podjetja Perspektiva. Dari Južna je znan po spornih poslovnih praksah, zaradi katerih je bil v preteklosti že obsojen. Za izčrpavanje podjetja CGP Novo mesto je bil obsojen na 21 mesecev kazni, ki jih je odslužil z družbeno koristnim delom. Z denarjem, ki ga je dobil iz spornih poslov in slabih kreditov, je kupoval delnice Petrola, CGP-ja in, ne boste verjeli, Telekoma. Kljub temu, da ni popolnoma jasno, s čim se ukvarja, imata obe njegovi podjetji skupaj za več kot 150 milijonov evrov prometa (poslovni izkazi za leto 2015). Povezan je s Petrolom, Telekomom in drugimi podjetji, ki skupno tvorijo hobotnico, v katero je vključen tudi Borut Jamnik in dosedanji nadzornik Tomaž Berločnik, ki je predsednik uprave družbe Petrol. Prepleti in zapleti oseb in podjetij v tej državni hobotnici so neverjetni. No, Babičeva je bila v preteklosti tudi članica uprave družbe Perspektiva, tako da je dobro povezana in zaščitena.

Telekom prevzeli stari mački – kaj to pomeni za prihodnost?
Zadnji novi nadzornik pa je Ljubomir Rajšić, nekdanji šef srbskega državnega mobilnega operaterja MTel, nato pa je bil predsednik nadzornega sveta Telekoma Srbije. Pred tem pa je bil zaposlen v podjetju Iskratel Kranj. Nič čudnega, kajne, bi rekli, če ne bi vedeli več.

V Iskratelu deluje tudi sporni poslovnež Željko Puljić, ki je neuspešno kandidiral za člana uprave SDH. Puljić naj bi bil tudi v dobrih odnosih s Karlom Erjavcem. Možno je, da je Puljić, prek Erjavca, v nadzorni svet Telekoma nastavil Rajšića. Puljić je bil namreč določen čas zaposlen tudi v Telekomu, kjer si je nabiral izkušnje in poznanstva. Ta so očitno dovolj močna, da je uspel nastaviti svojega kandidata. Kdo stoji za Puljićem, ne vemo, govori pa se, da naj bi imel nanj velik vpliv Janez Zemljarič.

Glede na vsa imenovanja je jasno, da gre za dobro organizirani udar starih struktur proti mladcu, ki se je “strgal s ketne”. Ozadja vseh kandidatov kažejo, da je staro udbomafijsko omrežje uspelo popolnoma prevzeti Telekom. Moči so očitno združili najvplivnejši strici iz ozadja (Zemljarič, Isajlović, Kocijančič) in disciplinirali Jamnika, ki je očitno mislil, da je močnejši od svojih učiteljev. Vemo pa, kdo konec dneva nadzoruje vse te ljudi – Milan Kučan. Trda roka vladarja se je zganila in dogodki so se začeli odvijati. Jamnika so vrgli iz Telekoma, kar pomeni, da konsolidirajo svojo oblast in finančne vire. Začeli pa so tudi gonjo proti Janezu Janši z absurdno in nezakonito vložitvijo tožbe o odvzemu domnevno nezakonitega premoženja. Volitve so pred vrati, tajna oblast pa se vedno bolj obupano oklepa svoje nelegitimne in kriminalne oblasti.

L. G.

 • učko

  Kwa, a vsi še spite ?!!!! A se tako brani Zlovenijo pred Udbo-mafijo !???!!!

  • Capi

   Ne, trenutno je na vrsti kofetkanje ;)
   Kako bi se pa branili, če nas je Katićka razorožila?

 • Argentinec

  A pol je zdej Telekom Titov?

  • montyamp

   Tito ni bil tako zelo pokvarjen kot tale Slovenska
   MURGLOSRBSKA KOLABORACIJA , pod taktirko AL KURĆONE .
   Če bi ti bil Argentinec in ne srbski Bosanec , bi lahko pisal svoje umotvore in ne po nareku Stalinistične glistavosti .
   Tudi za tebe velja , rjavi šraufnciger , pa naj tetanus opravi herojsko delo .

   • Franc Šink

    Ali pa rjave gnojne vile.

    • montyamp

     Še boljše , bolj ziher s 5 špici .

    • Hun

     prej mors 2l smarnic vase zlit da se opogumus in pobezljas.. na konc te bodo obsodil za terorista in boš čičal 40let

  • von Rhein

   Sedaj je last učencev tega bandita.

  • lukamiha

   Ti si res zaveden in tako popoln kreten!

 • VERZIFIKATOR

  Bor Jamnikar

  JAMSKI ČLOVEK

  »Bo že res, da je iz jame,
  saj je jamsko vse na njem,
  se bojim, ko ga uzrem,
  strah nov vsakič zleze vame.«

  Enim strah se votel zdi,
  pa je pravi, iz votline,
  zre iz jamske te globine
  par izdolbenih oči.

  Jamski človek ali kaj,
  vprašam malce se prestrašen,
  on pa zdi še bolj se plašen,
  trza na prav vsak migljaj.

  Plašno gleda, prisluškuje,
  ko se znajde zunaj jame,
  brambni položaj zavzame,
  s tem se modro zavaruje.

  Si nadene jamski suknjo,
  ko gre javno govoriti,
  vsem pa hoče sporočiti,
  da ni kriv za strašno luknjo.

  Zbegano na moč, izjemno,
  modre gledajo oči
  in izraz iz teh žari,
  da jim bliže je podzemno.

  Se v podzemlju jamski mož
  bolje znajde prav očitno,
  to je tu neizpodbitno,
  oporekal mi ne boš.

  Da pogled tako je zbegan,
  iz podzemlja ko prileze,
  pa dokaz je hipoteze,
  da z lučjo je dneva skregan.

  V luči, pri svetlobi dneva
  namreč vidi se prejasno,
  govori podnevi glasno,
  strah votlinarja preveva.

  Strah, da bi prišle na plano
  njega jamske grdobije,
  vse podzemne lumparije,
  dobro, ki o njih je znano.

  V jamo se zato zateka,
  zanj edino tam ni strašno,
  na svetlobi bulji plašno
  slika jamskega človeka.

  V jami kos ima ozemlja,
  tam bolj varno se počuti,
  ubeži resnici kruti
  v varstvo stricev iz podzemlja.

  V strahu tam živi med brati,
  saj boji se jamar zbegan,
  da iz jame, ko bo skregan,
  dalo se ga bo zbezati.

  September 2016

 • Anton

  Pred našimi nosovi, ki iz dneva v dan postajajo vse daljši,( ker nas pač iz dneva v dan nategujejo ), se odvija kraja državnega premoženja, tistega premoženja, ki so ga gradili naši dedki, babice, očetje, matere in katerega del smo tudi mi.ktualen problem slovenstva je postal nepojasnjenih 400 tisoč Janševega premoženja, vse ostalo sedaj ni pomembno, teh 400 000 je bolj pomembno kot modernizacija Slovenske infrastrukture(poudarek železniške), je bolj pomembno kot zdravstvena reforma, reforma dela, pokojenska reforma, skratka od teh 400 tisoč je vprašanje ali bo Slovenija ov nadaljne obstala kot samostojna demokratična pravna država ali je pač več ne bo. Torej v kontekstu s pomembnostjo tega perečega problema, ki je aktualno pereče in se dotika vseh nas državljanov, se sprašujem, kdaj bodo vstajniki oz organizatorji na faceboku, organizirali vse Slovenske spontane vstaje, da jim pridem še jaz s svojo malenkostjo v naproti z Slovensko zastavo mahajoč v podporo.

  sarkazem press

 • karpelec

  Metuzalemi so pokazali, kdo je na slovenski zemlji gospodar. Ni več astmatičnih napadov, zdravila je dovolj, vse ostalo bodo dozirali po kapljicah.Sedaj pa veselo v boj za oblast.

 • montyamp

  UDBOFOSILI so se odločili , ker telekomunikacije še ne usihajo kvečjemu nasprotno , da bo sedaj največja pralnica pokradenega denarja TELEKOM .
  Tisti taisti TELEKOM , ki je v prejšnjem stoletju za telefonske priključke kasiral 4000 DEM (2 000 EUR ),
  medtem , ko je v Avstriji enaka storitev stala 1500 ATS ( 215 EUR ) .
  Golazen , ki se je razrasla po
  POVOJNIH POBOJIH v Sloveniji , milo rečeno , ni vredna nabojev ,
  rjavi šraufnciger , pa naj tetanus opravi herojsko delo .

 • domovina mili dom

  To je dokaz, da komunisti sesajo državna podjetja. Z režiranimi aferami pri prodajah levica lepo izčrpava državna podjetja. Podjetja, ki so na bazi pobiranja davkov so najbolj dobičkonosna, skoraj ne morejo propasti. Firme, ki pa temeljijo na tržnosti, pa so itak zafurali, ker ne znajo rdečkoti gospodariti.

 • montyamp

  Ka zaj se že rdeče prasice med seboj ???
  To sem čakal .
  NEGATIVNA SELEKCIJA ŽE KAŽE ZOBE .

  • von Rhein

   Oškodovani bodo samo davkoplačevalci. In še to samo tisti,ki nimajo nobene povezave s to kriminalno bando.

   • montyamp

    Začetek pa je .
    Majhne razlike v primerjavi s 1970 že obstajajo .

    • Janez

     Še!
     Eno prošnjo !
     IMAM ZATE – NI PREHUDA, TI TO ZNAŠ .
     Kako ?
     Se k zapisu tu – npr. Jaz – k mojemu zapisu? KAKO PRILEPIM LINK !
     Nisem
     ZELO SPRETEN V LINKANJU !
     Najti znam pa – vse !
     Havla ! ČE MI NAPIŠEŠ KORAKE ZA LINKANJE !?
     Nekaj
     NAPIŠEM,
     PRED POŠILJANJEM – BI NALEPIL – LINK -. kako? Hvala L.r. JANEZ KOMENDA

 • Argentinec

  A bi lahko dobil od Nova24 spisek vseh UDBOVCEV v Sloveniji? In pa seveda vir. Me prav zanima kdo je vse zraven. Ker tole s “strici” in “nečaki” ne pelje nikamor. Strici in nečaki smo bolj ali manj vsi. Iz ozadja ali iz ospredja …

  • von Rhein

   Ne znaš sam poiskati?

   • Argentinec

    Vsi resni viri pišejo o UDBI, ki je delovala za časa bivše Jugoslavije v prejšnjem tisočletju. V tem tisočletju pa se zgleda prikazuje samo še vam janšistom.

    • montyamp

     Za glupane je nevidna .

     • Argentinec

      Spisek?

    • sprehajalec

     UDBA se je na neki točki zgodovine preimenovala v SDV, službo državne varnosti. Leta 1991 niso vedeli, kaj bi z njo, zato so jo poslali v pokoj, 35 letnike na višku moči. To je bila usodna napaka. Ti ljudje so imeli namreč spleteno mrežo povezav, na podoben način, kot bivši STASI. Po spisku je bilo vseh sodelavcev sklužbe SDV 70.000 v vseh porah slovenske družbe. Skupaj z ZZB NOVJ (43.000 članov) in bivšim CK ZKS (nekaj zelo vplivnih članov) in Levih političnih strank, predvsem SD, so z leti ozka jedra zgoraj opisanih prevzela nadzor nad državnim premoženjem, ki je postalo njihov vir financiranja.

     Včeraj je šel naprimer Janko Weber narediti red v Telekom. Rezultati so opisani v članku. pa ne da bi zagovarjal Jamnika & Co. na lastne oči sem videl, kako so povezani s starimi old boysi.

     • Argentinec

      Tudi ti nimaš nobenega spiska?

     • sprehajalec

      Spisek je bil tri dni na avstralskem serverju, preden je Slovenija napela vse sile, da so ga umaknili s serverja. So že vedeli zakaj takšna ihta pri Avstralski vladi.
      Samo kaj ko so bili takrat compi tako počasni in 512Mb prenosa je šlo slabo skozi. Nekaterim je uspelo, pa mislim, da je na torrentih, samo sejalec je en sam. Bodi vztrajen, išči pod udba.net. Na njem boš našel svojo žlahto.

     • Argentinec

      Mislim …. kakšne bedarije ….

    • Viktorh

     Zagotavljam ti, da je tvoje ime v eni od knjig.

     • Argentinec

      Pokaži kje?

    • Nataša Valant

     Torej si mnenja, da je UDBA kar izpuhtela ?

     • Argentinec

      A samo nakladaš kot ostali ali imaš kakšen spisek oseb, ki so danes UDBOVCI?

     • Nataša Valant

      Samo pogledaš spisek, oz. knjigo Leljaka, pa je kmalu jasno. Ali pa tisti prvi seznam g. Lajovica ( saj je bil ne ?), pa je takoj jasno.
      Ker vemo, kako je ta organizacija delovala, je tudi jasno, da je ogromno ljudi bilo prisiljenih v sodelovanje. Tudi samo zato, da so tožarili ljudi, kdaj, kam in s kom kam gre.
      Za danes pa levaki skoraj trdino, da UDBE ni vec.
      Seznami pa danes prav gotovo ne obstajajo.
      Ve pa se, kdo je kaj bil.

    • von Rhein

     Veš kaj provokator.Jaha se meni kako se ta sodrga imenuje. Sistem dela ima enak.Če si zadovoljen,da KP in ZK iz minulega tisočletja ni več in je preko neke prenove prešla na spremenjeno ime DS,nisi nič bolj napreden.

     • Argentinec

      A potem nimaš spiska?

  • Viktorh

   Tule poglej, naroči knjige in beri…

   http://www.leljak.si/

   • Argentinec

    Tole pa piše v mojem komentarju;” Sicer je hrvat Roman Leljak že nekaj pisal o tem, objavil celo spisek 10.000 sodelavcev UDBE v času med 1945 in 1960 prejšnjega stoletja, o današnjih aktivnih UDBOVCIH pa nič…”

 • Franc Šink

  Še več nečakov se bo počasi odtrgalo s ketne .Vsaj upam .

 • sprehajalec

  Slovenija in njena kao državna podjetja so v močnih kleščah različnih skupin kleptokracije, med seboj tesno prepletenih. Če v normalnem svetu kapitalist mogočnež reskira in operira s svojim premoženjem, pa v Sloveniji z državnim. Ovo nam je naša borba dala, bi nekoč rekli.

  Old boysi oziroma bivši CK ZKS so v mafijsko-klanskem obraču z young boysi, za nadzor nad viri, odkoder odteka premoženje. Skupaj nadzorujejo večino teh virov in držijo oskubljeno kuro v podobi Slovenije za vrat.
  Ideološko pokritje pa jim daje ZZB NOVJ skupaj z množico “naših”, polpismenih jugo nostalgikov in njihovih potomcev, ki še kar sanjajo o socializmu in svetovni revoluciji.
  Odrsko lutkovno gledališče, ki se mu uradno reče Skupščina, s svojimi poslanci in ministri, pa skrbi za zabavo in stresanje gneva te brezimne raje. Ter kuliso za EU. Neka potemkinova vas torej.

 • tasilo

  Balkanizacija, serbizacija in rvatizacija Slovenije se pa tudi nadaljuje. Mater, a res nimamo svojih domačih, avtohtonih prascev dovolj in moramo nastavljati še serbijanarske in rvartarske? Aja, to so najbrž oficirji za zvezo.

  • von Rhein

   Avtohtoni prasci so stopnjo višje.Nastavljajo uvožene prasce,da skrbijo za njihove buče in koruzo.

  • Anton

   bo treba zamenjati priimek, tistega ki se odzove na pripono ić. V Sloveniji je le ta zagotovilo za sposobnost.

   sarkazem press

 • Viktorh

  “Telekom odslej nadzoruje stara udbomafija”

  Nič bolj in nič manj KOT VSE OSTALO.

  Vsak šiba svojo rit najde, bo tudi njihovo.

  • Anton

   stari dedje so imeli temu prikladen rek, vsaka palca ima dva konca, vendar očitno pri nas ta drugi konc palce še ni prišel do izraza.

   sarkazem press

 • Nataša Valant

  Eh, ne skrbet !!
  Tile nečakci ne bodo veliko rovarili. Pljuniti v lastno skledo ? Oni že ne !

 • totex39

  Človek res težko razume, da nam v tem času še vedno vlada udbomafija in očitno je tako. Smo edina država v EU, kjer vlada še komunizem in to je največja sramota.

 • Ana Job

  Seveda, pri prisluhih je potrebno biti dosleden. Telekoma udbovci ne bodo nikoli izpustili iz rok.

 • Olga

  Volitve, pa vse v zapor! Še prej pa jim vse pobrat, od gat naprej, saj so vse pokradli! Drugi tir naj pa udarniško delajo, s Plavim na čelu!

 • Dragan Krstič

  Zanimivo analizo o Telekom temi preberite na portalplus.

 • xtc

  uDBAŠEM VSE BOLJ ZMANJKUJE DENARJA ZATO BODO BOJI VSE BOLJ OSTRI;VENDAR P JE TREBA VEDETI ;DA BODO NA NEKI TOČKI ZAČELI OBRAČUNAVATI MED SABO TUDI Z OROŽJEM;KO NE BO VEČ DENARJA:

 • Jurij Musar

  Naj se konzervativci še tako trudijo, nikakor jim ne uspe priti do korita. Ne vem pa zakaj se toliko grebejo, ko pa vsi vemo, da je RKC najbogatejša multinacionalka na planetu. Tam naj jim odprejo bankomat.

 • Ros

  Eh.. Ta stari bi lahko šli lepo v penzijo. Pustili mladim in demokraciji, da naredi svoje. Oboje se bo prej ali slej zgodilo. Za vse je bolje, če se prej.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!