fbpx

V najštevilčnejšo stranko v Sloveniji sprejeli nove člane

Foto: SDS

Na sedežu Slovenske demokratske stranke je v ponedeljek potekal sprejem novih članic in članov, ki so postali del najštevilčnejše družine. Slavnostnega sprejema so se udeležili tudi generalni sekretar stranke mag. Borut Dolanc, predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl, predsednica Kluba seniorjev in seniork Mojca Škrinjar, v imenu Ženskega obora SDS pa je zbrane nagovorila Ksenja Sever.

Vse prisotne je na začetku pozdravil generalni sekretar stranke Borut Dolanc, ki je dejal, da je vesel, da na sprejemu novih članov vidi toliko mladih obrazov. “Slovenska demokratska stranka je tista, ki združuje, povezuje,” je dejal mag. Dolanc v nadaljevanju. SDS je prisotna v kar 207 slovenskih občinah, kar nakazuje, da imamo skoraj 95-odstotno pokritost z odbori po občinah. “Ko gledam današnje obraze na sprejemu novih članov, me ni strah za prihodnost Slovenije, saj sem vesel, da ste prepoznali in se vključili v stranko, ki dela za ljudi in za boljšo prihodnost Slovenije,” je poudaril generalni sekretar Dolanc. Ob zaključku je še dejal, da je veriga močna toliko, kolikor je močan najšibkejši člen verige in dodal, da “med nami ni najšibkejšega člena.”

Novim članicam in članom je dobrodošlico v imenu Ženskega obora SDS zaželela tudi članica Ksenja Sever, ki je ravno tako izrazila navdušenje nad mladimi na sprejemu članov, kajti po njenih besedah nam mladi dajejo moč in energijo. “Družina je tista vrednota, ki jo naj prenesemo čez vse pore življenja. Je naš dom, v širšem pomenu tudi naša domovina in zato sem vesela, da ste danes stopili v najštevilčnejšo družino v Sloveniji.” Severjeva je povedala tudi, da je članstvo v SDS članstvo velike stranke, ki dela “zate, zame in za vse državljane Slovenije.” Izpostavila je tudi delovanje ŽO v stranki in dodala, da so se mnoge današnje poslanke začele kaliti ravno v ŽO SDS.

Včlanilo se je veliko mladih
Predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl je zbranim dejal, da so se člani pridružili stranki, ki je izšla iz vrednot slovenske pomladi. “Naša moč v stranki ste ljudje, naši člani in naša kontinuiteta, da vztrajno že 33 let sledimo istemu cilju,” je dejal Štrakl. Dodal je, da ga veseli, da stranka stremi k istemu cilju že vse od njenih začetkov, to je, da postane Slovenija domovina za vse, brez delitve na prvo in drugorazredne ter takšna, “kjer bodo za vse postavljene enake izhodiščne možnosti.” SDS po besedah Štrakla mladim ponuja obilo priložnosti in mladi so vseskozi pri delovanju stranke pomemben mejnik oz. člen. “Člani so ogenj poguma in vztrajnosti za lepšo prihodnost Slovenije,” je zaključil Štrakl.

Image

Predsednica Kluba seniorjev in seniork Mojca Škrinjar je novim članicam in članom dejala, da je v vseh letih svojega dela ugotovila, da moramo “mladi in starejši medsebojno sodelovati. Starejši se povežite z mladimi in jih vzpodbujajte, pomagajte s svojimi vrednotami.” Povedala je, da so se prisotni pridružili stranki, ki ima dostojanstvo človeka. Za konec je dejala, da si želi, da bi se prav vsi znali povezati in delovati za boljšo stvarnost Slovenije. “Naš čas bo prišel. Prihaja, počasi in vztrajno,” je dodala Škrinjarjeva.

SDS je prva stranka
Vse prisotne nove članice in člane na slavnostnem sprejemu je nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša. Uvodoma je dejal, da je “ključno bogastvo Slovenske demokratske stranke ste vi. Člani.” Nadaljeval je, da je Slovenska demokratska stranka vse od leta 2012 prva stranka, ki je v vladi ali v opoziciji in da nobena stranka ni nikoli imela takšnega rezultata na volitvah, ne glede na to, da medijski prostor SDS nikoli ni bil naklonjen. “SDS ostaja in zmaguje na volitvah zato, ker nam gre za stvar,” je dodal predsednik Janša.

Image

Po besedah predsednika “vsak, ki se včlani v stranko predstavlja upanje za boljšo prihodnost Slovenije. Je obet, da bo Slovenija nekoč takšna, za katero smo glasovali na plebiscitu.” Zbrane je predsednik tudi povabil na tradicionalno srečanje v Bovcu, ki bo letos potekalo 23. julija. Gre za srečanje odborov SDS, kjer se zbere več tisoč ljudi. Uvodnemu srečanju nato sledi tradicionalni Tabor, ki poteka v Bovcu in v Lepeni. “Člani bodo imeli možnost osvojiti kar nekaj slovenskih gora v 14 dneh,” je zbrane povabil predsednik Janša.

Vsem članicam in članom je po končanem govoru predsednik stranke podelil tudi članske izkaznice.

Peter Truden