fbpx

“Če se zgodi izdajalski podpis marakeške deklaracije, bomo 12. decembra ob 12. uri množično blokirali ulice in trge Ljubljane, do preklica nelegalnega podpisa in padca nastavljene marionetne protislovenske vlade!”

Foto: Nova24TV

Na spletu so se že pojavili pozivi k množični blokadi glavnega mesta Ljubljana v primeru, da vlada kljub volji ljudstva v Marakeš pošlje svoje predstavnike in sprejme škodljiv marakeški sporazum. Anketa, ki smo jo objavili pred nekaj tedni, jasno kaže, da večina Slovencev ne podpira sprejetja tega sporazuma, prav tako pa je tudi jasno, da levičarski politiki namerno zavajajo javnost, ko trdijo, da sporazum za Slovenijo ne bo obvezujoč. Preverite, zakaj je sporazum za Slovenijo izredno škodljiv, zakaj bo zavezujoč in zakaj ga mora Slovenija jasno in glasno zavrniti!

Na spletu smo zasledili poziv k množični blokadi Ljubljane, ki se glasi tako: “Enoten in neomajen slovenski narod marionetni vladi svetovnih in domačih oligarhov, ki je ni volilo 95,09 % slovenskih volilnih upravičencev, najstrožje prepovedujemo odhod v Marakeš in ji prepovedujemo podpis marakeške deklaracije v imenu slovenskega naroda! Če se zgodi izdajalski podpis 10. ali 11. decembra v Marakešu, bomo 12. decembra ob 12. uri množično blokirali ulice in trge Ljubljane, do preklica nelegalnega podpisa in padca nastavljene marionetne protislovenske vlade!”

Poziv k protestom

Da javnost sprejetja Marakeškega sporazuma ne podpira, je potrdila tudi javnomnenjska raziskava!
Kot so pokazali rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za Nova24TV pripravila agencija Parsifal, večina vprašanih meni, da je marakeško deklaracijo potrebno zavrniti, ker bo škodovala državam, v katere prihajajo migranti. S to trditvijo se strinja kar 54,2 odstotka vprašanih. Zgolj 19,3 odstotka vprašanih meni, da je omenjeno deklaracijo potrebno podpreti, ker bo dodatno zaščitila pravice migrantov, medtem ko 26,4 odstotka vprašanih meni, da ne vedo dovolj in ne morejo presojati.

Levičarski politiki lažejo, določila sporazuma bi Slovenija v primeru sprejetja morala spoštovati, zato je nujno, da ga država jasno in glasno zavrne!
Kljub zatrjevanju politikov globoke države, da je sporazum za podpisnice nezavezujoč, je v samem sporazumu kar 46-krat omenjeno, da se države k posameznim točkam “obvezujejo”. Čeprav levičarski politiki trdijo, da marakeški sporazum ne uvaja nobenih novih pravno obvezujočih norm, omenjene norme, ki nelegalne migracije legalizirajo, zagotovo niso del kogentnega mednarodnega prava, ki med drugim vključuje prepoved mučenja, genocida, agresije (z nekaj izjemami) in zločinov proti človečnosti, lahko pa postanejo del mednarodnega običajnega prava, ki se upošteva tudi pred mednarodnimi sodišči in institucijami. Norme, ki so del mednarodnega običajnega prava, niso pa kogentne norme, ne veljajo za države, ki jih eksplicitno zavrnejo. Prav zato je pomembno, da tudi Slovenija pred sprejetjem marakeškega sporazuma jasno in odločno izrazi svoje nestrinjanje z njim. Na to kaže tudi primer škodljive Splošne deklaracije o človekovih pravicah iz leta 1948, ki sama po sebi prav tako ni zavezujoča, a je sčasoma postala del mednarodnega običajnega prava.

Milan Kučan je imel veliko povedati zloglasni Fajonovi in skrajnemu Brglezu. (Foto: Facebook)

Vsebina sporazuma, ki legalizira nelegalne migracije, je izredno škodljiva – med drugim uvaja tudi cenzuro!
Sporazum tako predvideva, da bodo države (beri: politične elite) odrejale, kateri mediji so “rasistični” in kateri ne. V praksi to največkrat pomeni, da se bodo države lahko sklicevale na sporazum, ko bodo omejevale delovanje opozicijskih medijev, ki nenaklonjeno poročajo o vladi, prav tako pa vseh medijev, ki niso naklonjeni množičnim migracijam. Sporazum vključuje tudi “pravico” migrantov do posedovanja dokumentov, kar pomeni, da bodo države podpisnice migrantom, ki vanje vstopijo brez njih, morale izdati svoje dokumente. Poleg tega sporazum sili države k dodeljevanju subvencij za “podjetništvo” migrantov, prav tako pa predvideva koordinirano kontrolo mej, ki naj bo namenjena temu, da migrantom olajša prehod meje, kot izhaja iz samega sporazuma.

Je implementacija sporazuma s strani Šarčeve vlade že v teku?!
V uredništvu Nova24TV smo ta teden prav tako pridobili zapisnik sestanka nekaterih vodilnih akterjev s področja migracij na MNZ, na katerem se dogovarjajo o postavitvi sprejemno-registracijskih centrov. Pri tem je v oči zbodlo, da se zavedajo, kako nevarni so nelegalni migranti; na podlagi dosedanjih izkušenj bodo sprejemno-registracijske centre opremili z “antivandal” opremo in tako preprečili vandalizem, kakršnemu smo bili priča ob prejšnjih dveh velikih migracijskih valih. Država se tako ukvarja z namestitvijo nevarnih migrantov, namesto da bi načrtovala varovanje meje in zaščito državljanov, s tem pa že uresničuje določbe, zapisane v marakeški deklaraciji.

Ljubljana, Palača DSU. Ministrstvo za notranje zadeve, Policija, Inšpektorat RS za notranje zadeve. (Foto: STA)

Prav tako pa je v kontekstu sprejemanja marakeškega sporazuma naravnost grozljiva nedavna izjava predsednika vlade Marjana Šarca, ki je pozval državna podjetja, da prenehajo oglaševati v medijih, ki širijo “sovražno vsebino”.

J. Ž.