Preberite 16 najbolj spornih zahtev marakeškega sporazuma – se bomo z njim odrekli suverenosti?!

Združeni narodi (Foto: Facebook)

Globalni sporazum o migracijah iz Marakeša dviguje prah ne samo v Sloveniji, pač pa po vsej Evropi. Izpostavljamo 16 za Evropejce najbolj spornih točk iz sporazuma, ki jih izpostavljajo številni evropski mediji.

Sporni globalni sporazum o migracijah levičarske mednarodne organizacije Združenih narodov, ki je dodobra razburil slovensko javnost, dviguje prah po vsej Evropi. Medtem ko levičarske politične elite na zgražanje javnosti sporazum brezkompromisno podpirajo, se vse več evropskih politikov od sporazuma distancira. Hrvaški Večernji je tako povzel 16 najbolj spornih točk tega sporazuma, glede katerih so iz nemškega Bilda zaprosili pojasnila vlade. 16 točk izpostavljamo v nadaljevanju. Sporazumu so podporo že odrekli nekateri svetovni voditelji, kot so na primer avstrijski kancler Sebastian Kurz, madžarski predsednik vlade Viktor Orbán in ameriški predsednik Donald Trump.

1. MIGRACIJE SO BILE VEDNO IZVOR BOGASTVA IN TRAJNOSTNEGA RAZVOJA
Pri tej točki ni jasno niti to, na čem temelji takšen zaključek, niti to, na podlagi česa se sklepa, da so vsi migranti dobronamerni, kar je temelj tega sporazuma. Čeprav so ravno migracije pripomogle k razvoju držav, kot so na primer Združene države Amerike, pa današnje množične in predvsem nelegalne migracije zaradi prevelikih kulturnih razlik na žalost rezultirajo v kriminalu, kakršnemu smo priča na evropskih ulicah, in celo terorizmu.

2. PODPISNICE MORAJO ZAŠČITITI SVOBODO GOVORA IN “RASISTIČNIM” MEDIJEM OMEJITI FINANCIRANJE
Precejšnja kontradiktornost se v sporazumu pojavlja glede svobode govora, ki naj bi jo države podpisnice zagotavljale, obenem pa naj bi tudi omejevale financiranje “rasističnim” medijem. Sporazum tako predvideva, da bodo države (beri: politične elite) odrejale, kateri mediji so “rasistični” in kateri ne. V praksi to največkrat pomeni, da se bodo države lahko sklicevale na sporazum, ko bodo omejevale delovanje opozicijskih medijev, ki nenaklonjeno poročajo o vladi, prav tako pa vsem medijem, ki niso naklonjeni množičnim migracijam.

3. ZDRAVNIKI IN CARINIKI NAJ SE DO MIGRANTOV OBNAŠAJO GLEDE NA NJIHOV SPOL IN KULTURNO POREKLO
Pri tej točki se Večernji sprašuje, ali v praksi to pomeni, da moški zdravniki ne bodo smeli zdraviti muslimanskih žensk, prav tako pa se pojavlja dilema glede delov oblačil, s katerimi si muslimanke zakrivajo svoje obraze. Identifikacija oseb na mejah bi tako lahko postala praktično neizvedljiva, če mejni uslužbenci ne bi imeli pravice od muslimank zahtevati, da si zaradi identifikacije razkrijejo obraz.

4. OTROKOM NAJ SE SAMODEJNO PODELI DRŽAVLJANSTVO DRŽAVE, KJER SO ROJENI
Ta točka je v nasprotju s številnimi zakoni evropskih držav, ki ne predvidevajo samodejne podelitve državljanstva v državi, kjer so rojeni. Takšna rešitev sicer spominja na zakonodajo Združenih držav Amerike, v primeru rojstva otroka pa nedvomno pomeni tudi podelitev številnih privilegijev v smislu socialnih transferjev in pravic otrokovim staršem.

Situacija z migranti postaja vse bolj nevzdržna! (Foto: epa)

5. SANKCIJE PROTI MIGRANTOM NAJ SE UKINEJO
Sporazum med drugim zahteva odpravo in ukinitev sankcij proti migrantom, pri čemer ne upošteva načel, kot so na primer nediskriminacija, enakost pred zakonom ali pa sorazmernost. Še več, v praksi to pomeni dejansko legalizacijo nelegalnih prehodov meje, saj proti migrantom državam ne bo dovoljeno ukrepati, v odsotnosti pravil pa bo vse postalo dovoljeno. Medtem pa sporazum ne predvideva uvedbe naravnega prava ter odprave zakonov in pravil za domačine.

6. PRAVICA MIGRANTOV DO POSEDOVANJA DOKUMENTOV
Sporazum vključuje tudi “pravico” migrantov do posedovanja dokumentov, kar pomeni, da bodo države podpisnice migrantom, ki vanje vstopijo brez njih, morale izdati svoje dokumente. Že zdaj se dogaja, da nelegalni migranti od vsepovsod svoje dokumente na poti enostavno zavržejo in po prehodu meje z namenom pridobitve privilegirane obravnave trdijo, da prihajajo iz tiste države, ki se jim v tistem trenutku pač najbolj splača, v mnogih primerih so bila to vojna območja Sirije.

7. PREPOVED ZLOČINOV IZ SOVRAŠTVA
Tudi tukaj obstaja tveganje pozitivne diskriminacije v prid migrantom, cela vrsta evropskih držav namreč v svoji zakonodaji sploh ne pozna “zločinov iz sovraštva”, pač pa vse zločine glede na načelo enakosti pred zakonom obravnava enako, kazni pa so načeloma iste.

8. SVOBODNO GIBANJE MIGRANTOV IN LIBERALIZACIJA VIZUMSKEGA REŽIMA
Sporazum omogoča tudi svobodo gibanja za migrante ter liberalizacijo vizumskega režima, kar utegne povzročiti nemalo nejevolje med prebivalci Evropske unije. Že vstop Romunije in Bolgarije zaradi številnih delavcev migrantov je za posamezne evropske prebivalce preveč, ob tej točki pa se lahko vprašamo, ali sporazum predvideva prost vstop vseh prebivalcev, na primer, Bližnjega vzhoda, srednje Azije ali Afrike v katerokoli evropsko državo si želijo?!

Tihotapljenje migrantov bo legalno. (Vir: Twitter)

9. “KOORDINIRANA KONTROLA MEJ” NAJ OMOGOČA NJIHOV “VAREN PREHOD”
Tudi trenutno so organi držav, ki nadzorujejo meje, namenjeni ravno zagotavljanju varnosti na mejah, zato se lahko vprašamo, ali dejansko ta točka predstavlja poziv, da mejne službe omogočajo lažji prehod meje tudi nelegalnim – glede na sporazum bodo očitno sicer vsi prehodi meje postali legalni – migrantom?!

10. FINANCIRANJE “PODJETNIŠTVA” MIGRANTOM
Ta točka je naravnost bizarna, predvideva namreč, da bodo države migrantom podeljevale denar davkoplačevalcev za to, da bodo migranti ustanavljali podjetja. To je zopet najmanj diskriminatorno do domačih podjetnikov v tistih državah, kjer ima država v gospodarstvu večjo vlogo, naravnost nepredstavljivo pa je v mnogih zahodnih državah z liberalnim ekonomskim modelom, ki predvideva minimalno vmešavanje države v gospodarstvo, tam davkoplačevalci ne subvencionirajo niti domačih “podjetnikov”.

11. MEDSEBOJNO PRIZNAVANJE TUJIH KVALIFIKACIJ
Sporazum predvideva priznavanje neformalnih in formalnih kvalifikacij migrantov, ne glede na to, od kod prihajajo. Bodo tako v evropskih kliničnih centrih paciente kmalu zdravili zdravniki, izobraženi po afriških standardih? Gotovo pa bi si slovensko krivosodje v tem primeru z veseljem pomagalo s sodniki, izobraženimi v Severni Koreji ali pa na Kubi!

12. DELAVCI MIGRANTI SO UPRAVIČENI DO SOCIALNE ZAŠČITE
Gotovo je prav, da so tudi delavci migranti deležni enakih pravic (in dolžnosti) kot domače prebivalstvo, a zopet se pojavi past afirmativne akcije oziroma pozitivne diskriminacije, kot že v kar nekaj točkah. Ali sporazum predvideva, da bodo migranti z namenom integracije na lokalni trg dela v skladu s sporazumom deležni večje podpore, financirane s strani davkoplačevalcev?!

Afriški ilegalni migranti skušajo priti v Španijo. (Vir: Twitter)

13. PREPREČEVANJE “POLARIZACIJE” IN KREPITEV OZAVEŠČENOSTI PREBIVALCEV
Ta točka nedvomno posega v lokalne politične zadeve in ogroža stopnje demokratičnosti v zahodnih državah, širjenje in krepitev ozaveščenosti glede migracij pa po vsej verjetnosti pomeni ravno prepričevanje prebivalcev s strani držav, da so tudi nelegalne migracije legalne in vsiljevanje zgrešene ideologije multikulturnosti. S svojo levičarsko agendo polarizacijo v družbi povzroča ravno ta sporazum!

14. POZIVANJE K POZITIVNIM UČINKOM IN DOPRINOSOM MIGRACIJ
Kot že uvodoma omenjeno, sporazum temelji na predpostavki, da so vsi migranti dobronamerni in so se kot taki pripravljeni integrirati tako v lokalno družbo kot na lokalni trg dela. V mnogih primerih, o katerih dnevno poročamo na Nova24TV, ni tako, morebitnih negativnih učinkov migracij pa pristranski sporazum sploh ne omenja.

15. ZDRUŽEVANJE DRUŽIN MIGRANTOV
Ni jasno, kako bo to izvedeno, in niti to, do kakšne stopnje. Sporazum namreč ne pojasnjuje, kdo naj financira stroške združevanja družin, kot sta prevoz in namestitev (verjetno spet davkoplačevalci?!), niti tega, ali je govor samo o najožjih družinskih članih, kot so otroci in partnerji, ali pa je govor o razširjenih družinah.

16. JE SPORAZUM RES NEOBVEZUJOČ?!
Kljub zatrjevanju politikov, kot je Marjan Šarec, da je sporazum za podpisnice nezavezujoč, je v samem sporazumu kar 46-krat omenjeno, da se države k posameznim točkam “obvezujejo”. Ravno zaradi tega bi bila pred podpisom takšnega dokumenta potrebna skrajna previdnost držav, glede na opisano vsebino, ki predvideva bistveno zmanjševanje suverenosti držav, pa bi bilo najbolje, da o podpisu sploh ne bi razmišljale.

J. Ž.

 • Sadako

  Če bi Srbi izbrali Dražo Mihajlovića ne bi ostali brez Kosova. Toda oni so izbrali komunizem in Tita, zato so ostali brez dela svoje države. Draža Mihajlović nikoli ne bi dovolil, da se priseljenci iz Albanije tako zelo namnožijo v njihovi državi. Imeli so po 20 otrok, Srbi so pa uporabljali kontracepcijo in posledice so tu.
  Isto bo z Evropo.

  • šmentanamuha

   To velja za vse bivše republike Jugoslavije.

   • suljo

    Če ne bi YU po WWII rdeče smrdela, bi verjetno Italijani izgubili Benečijo, Trst in Gorico, Avstrijci Koroško, če ne bi imeli Kardelja bi imeli Istro…

 • Sadako

  Makedonija je drugo Kosovo, tretje bo pa Slovenija.

 • Boy

  To je začetek konca neke civilizacije. Ostali bomo braz vseh pravic. Nihče ne bo več vodil evidence kdo smo, kaj delamo, ali se nam godi krivica, kdaj smo prišli in kdaj odšli. Kdorkoli nas bo lahko izbrisal z obličja zemlje in nihče ne bo odgovarjal, ker bo trdil, da imamo vso pravico oditi kadar hočemo in kamor hočemo. V resnici pa bodo vlade, vojske, mafije in drugi teroristi načrtno pobijali svoje sovrażnike. Nobene evidence ne bo, ki jim bi dokazovala, da je nekdo sploh obstajal. Postali bomo raja brez imena, brez številke, brez vsakih pravic samo zato, ker se nismo uprli, ko so nam kot domorodcem pravice odvzeli, da bi jih poklonili neznancem, prišlekom brez porekla in preteklosti.

  • vsemojebabe

   Tako je, cilj množičnega uvoza drugih kultur ni pomoč ljudem v stiski, temveč želijo najprej izbrisati meje med narodi, potem pa odvzeti vse pravice, ki jih narodi imajo: jezik, svojo samostojno državo, volitve svojih predstavnikov, ohranjanje kulture in ne nazadnje ohranjanje narave v svoji okolici. Pravico do vodo so nam že hoteli odvzeti.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …se bomo odrekli suverenosti !!!!???….dober vic,mater

 • Osti jarej

  Božo Žabjek

  So morali, ker je kriza načrtovano neizbežna, bankirji narediti prirejeno preverjanje Rothschildovih bank v EUropi, da bi ljudem dopovedali, kako je strah pred novimi krediti nepotreben.

  Kar bodo uničili migranti, kar bodo razdejale namerne gospodarske sankcije, kar bo poplavljeno zaradi vremenskih človeških zločincev, bo ljudem vedno dosegljiv kredit z izmišljenim denarjem v preverjenih bankah, da rešijo podtaknjene jim težave.

  Zato so že ugotovili, da bo kljub hudi krizi, ki nas čaka, dobiček v bankah kar 13%.

  Logično, so financirali vse svetovne vojne, vse krize, bodo pa še zdaj potegnili bogastvo s praznimi papirji od neukih narodov.

  Ampak to je treba ne lep način povedati neukim, zato so tudi naši mediji vskočili kot ovce v to reklamno akcijo.

  Če so pri vojnah aktivni soustvarjalci, potem morajo mediji služiti tudi bankam.

  Da lažejo se sicer sploh več ne zavedajo, saj skoraj ni novice ali prispevka, ki bi temeljil na resničnih dogodkih in ni skregan z elitnimi prevarami.

  Pa še NLB je skrito vključena v to laž, saj mora narod misliti, da bo zdaj v času vojne in krize tudi ta dobičkonosna, torej se še kako splača jo prodati.

  Da bomo skozi kredite in banke dokončno vse izgubili je brez veze govoriti, saj večina tega niti noče razumeti!

  To razumejo samo bankirji.
  http://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/post/433988/rotshschildove-eu-banke-kot-zlato

 • xtc

  Stvari je treba urediti povsem realno:vsak nasilen nelegalen vstop v EU območje se že na meji kaznuje s smrtjo(gre za akt terorizma)
  Vsi ilegalci ,ki so tukaj so lahko le v zaprtih lagrih pod nadzorom vojske in so tam dokler niso deportirani so pod nadzorom.
  Vsak ,ki je semkaj vstopil nelegalno-NE more dobiti ne azila,ne statusa ne dovoljenja za bivanje.
  Vstopa se lahko le legalno.
  Kdor želi v Eu mora vložiti na konzulatih v rodni deželi ali drugi,prošnjo in priložiti poklic in znanja,ki se nato preveri v državah kjer se nahajajo.
  Nadalje vzpostaviti centre ,kjer se do 5 let previrja ali je prosilec sposoben asimilacije in navad tukaj,kot tudi ali premore delovne navade,se učiti jezika ipd,zadeva gre v fazah,če jih ne izpolni je zavrnjen.
  Vse točke so sporne z večino EU ustav.
  Ilegalna migracija in kršenje suverenosti držav ni človekova pravica-naslednji korak je kršenje človekovih pravic,naseljevanje po zasebni lasrnini,pobijanje staroselcev skratka zadeva je popolnoma v nasprotju z temelji katerimi je nastala EU.
  Ustvarja neenakost pred ustavami,saj depriviligira državljane in jih postavlja v podrejen položaj nasproti ilegalcev,ki bi uživali privilegihje.
  Zadevo je treba zavrniti-ker je ustavno sporna.
  Nadalje,k sreči bo iz te pogodbe po EU volitvah in še katerih začelo odhajati vse več držav z desnimi vladami,preprosto ne bodo želele tega.
  Tusk je izdajalec ne samo Poljske ampak EU je podobno nevaren kot Merckelca ,macron,ali Shultz in juncker.
  Nadalje definitivno Macronove ideje o EU vojski ne bo podprla niti Poljska,ne Madžarska,Avstrija ali Višegrajci,misliom ,da je EU že na poti razpada,ki se je začel z brexitom,zelo verjetno bo naslednja Poljska nato pa Višegrajci,Italija in avstrija in še kdo.
  Vojsko ,ki bi jo ustanovil Macron,nebi bila vojska za obrambo EU ampak,vojska,ki bi po nalogu Brusljokracije rušila demokratično izvoljene vlade in uveljavljala Bruseljsko multi kulti ,diktaturo in v imenu bruselj demokracije pobijala tiste,ki se ne strinjajo z mulikultisocializmom,tako bi nopr po diktatu Bruslja zrušila Poljsko ali Madžarsko ,Češko ali Italjansko vlado jo pobila,vzpostavila Bruselj diktaturo in nastavila svoje ljudi.
  Skratka,če sem včasih podpiral skupno EU vojsko na načelih na katerih je nastala EU danes tega ne podpiram in da smer v katero gre EU danes ni več smer EU in da je čas ,da se EU ,če misli nadaljevati v tej smeri razpusti oz,da večina držav grezno jamo,ki bo utonila v diktauri in državljanski vojni zapustijo.

 • m_m

  Hmmm, ranjka juga, s svojim znamenitim 133. členom je bila mačji kašelj v primerjavi s tem.
  Soros in njegovi bi res radi na perfiden način zavladali vsem, razbili meje in iz nas naredili čežano.
  V kateri bi prevladoval okus islama.

 • xtc

  Tole kar vidite je čista listina za ustanovitev države kulturnomarxističnega fašizma,zelo podobno tvorbi SFRJ ,ki vemo kako je končala.

  • Van Der Waals

   IN SE TUDI BO NA NEKI TOČKI KONČALO.

 • šmentanamuha

  K A T A S T R O F A !

  To je negativna diskriminacija domačih prebivalcev v korist nepismenih, neizobraženih in neidentificiranih ilegalcev, ki vdirajo preko naših meja. Kdo pri zdravi pameti lahko to podpira????!!!! Kaj res med levičarji ni več nobenega prisebnega politika?

  Natisnite si ta članek in ga pokažite vsakemu, ki bo kaj mlel na temo “ubogih beguncev”. Od teorije zarote je ostala samo še zarota proti domačemu prebivalstvu. In Marakeška deklaracija je zelena luč za VELIKI FINALE!

 • Osti jarej

  …migracije so namerno načrtovane in sprožene…..naključij ni in politike,ki bi v resnici temu nasprotovala ,tudi ne….vse je zgolj” na jeziku”……za ovčke,ki še “verjejo”…..zadeva je globalna in gospodarji so dali ukaz

  • šmentanamuha

   Torej se je temu gospodarju treba upreti. Premalo je, da samo pametuješ in se posmehuješ “ovčkam”.

   • Artur

    Gospodarji: NWO EU OZN levi satanisti. Upor proti njim oziroma radiranje te gamadi ?Enega po enega na globalni ravni in to sistematsko s strani potlačenega ljudstva (iz vsakega naroda zajetno število “pijanih lovcev” s snajperco) Proti psihopatom pač ne gre drugače. Še prej pa v vsakem narodu opraviti z NWO EU OZN potrčkoti oziroma narodnimi izdajalci. V že zombirani populaciji nekaj manjka v tem kar bi bilo krvavo potrebno to pa so “KOHONES”

 • nevtrino

  Tako je to: pametnejše izganjati iz države, uvažati pa čimveč zabitih, ki pa bodo delali in volili za nekatere, ne ?

 • Hun

  A se marakeški sporazum piše z velko začetnico, sred stavka?

  • šmentanamuha

   Vprašanje na mestu. Ker gre za naslov dokumenta, mislim, da se piše z veliko začetnico, čeprav si tega ne zasluži.

   • Hun

    Hvala za razlago.

    • šmentanamuha

     Prosim, ni zakaj. Lahko pa ‘še preveriš kje drugje, ne trdim, da je tako ampak mislim, da je.

 • Olga2345

  Cvekarju Šarcu, ki ga z vso njegovo prazno glavo udbomafija skriva kot kača noge in ob posamičnih “nastopih” pod kontrolo “naših” medijev nastopa kot Jokl (Franc Popit), NE verjamem NITI besede!
  Vsak, ki karkoli podpiše v zvezi z Sorosovo “deklaracijo”, je zame veleizdajalec, ki si zasluži, da ga obesijo za pete (kot Musolinja) na Jankovićev kandelaber s krvavo zvezdo!

  • večni srb

   Saj nam ni Soros vzel Piransko uvalo, nuklearko in vse kraje ob meji, šarčevi zemljaki pa že mogoče.

 • Rupnik

  SLOVENIJA JE BILA OB SUVERENOST Z RAZIFIKACIJO LIZBONSKE POGODBE!!! VE SE KDO JE BIL TAKRAT PREDSEDNIK DRŽAVE IN PREDSEDNIK VLADE !!!

 • šmentanamuha

  Kdor želi razumeti, kaj se dogaja v ozadju, tukaj je ena zelo dobra razlaga Berdarda Ljubasa na Balkan Info

  https://www.youtube.com/watch?v=y1kNhoPMUjA

 • RATATA

  Vaščani ob meji se bodo morali najprej zastražit. Kar bodo spustili naprej bo čakalo vaščane v notranjosti Slovenije in Evrope. Stražnica ni stražnjica ali “dupe” po južnjaško.

  • večni srb

   Joško Joras je na straži, mene ni strah, da bo spustil kakšnega hrvata skozi, odkar je postal spet njihov sonarodnjak in državljan.

   • RATATA

    Kaj bo Štajerc stražil pri Dragonji?
    Dejganomalmejfukat no!
    Dragonja je meja, ki sta jo na Maliji, določila dva partizana.
    En Slovenec in eden, ki mu je duhovnik rekel, da je hrvat.
    V Istri ni nikdar bilo nobene meje!!
    Istra je celovita in vsa pripada slovenski deželi Primorski do reke Rečine.. pripadajo ji pa tudi otoki.

 • Van Der Waals

  KONEC Z EVROPSKIMI NARODI VSE ZARADI LEVEGGA FAŠIZMA!!1

  • večni srb

   Saj je desni fašizem začel, zdaj nam vlada pa samo še fašizem, saj sta se znebila celotne konkurence.

 • Artur

  Marakeški sporazum – začetek radikalnih korakov NWO satanistične agende, s prisilo ustvari na pol zapečen “šmorn” oziroma do konca zatupi, zaglupi iz tega ustvari ustvari kaos in iz kaosa ustvari komunistično-fevdalni red po svojih potrebah s predhodno depopulacijo z odvečnimi za upor nesposobnimi “šmorn ovcami”.
  NWO Depopulation & Eugenics – Their Evil Playbook Exposed
  https://www.youtube.com/watch?v=xdVy1J_XT70

 • totex39

  Že do sedaj so politični izdajalci dokazali, da proti migrantom ni nobenih sankcij ob njihovih kršitvah, ki jih izvajajo nad evropskim narodom. Sedaj bodo imeli še večjo prosto pot, da bodo lahko v posameznih državah uničevali prvotni narod.

  • večni srb

   Obnašajo se isto kot naša plačanska nato soldateska, v njihovih domovinah, enostavno se valijo naprej in vzamejo kar rabijo.

 • Sadako

  Zakaj pa mislite, da so psoglavci ubili Gadafija? Če bi bil Gadafi še živ se ne bi to valilo v Evropo.

  • Clemen J.

   Kaj nabijaš bedarije! Še najmanj jih pride iz Libije. Iz maroka in alžirije jih je za dve libije že v evropi bilo ko je bil gadafi še živ. Gadafi je moral plačati ker konec je glavni krivec za nastalo situacijo in jihad po severni in srednji afriki, ko je ustanovil in financiral Islamsko legijo ki je pobijala vse kar ni bilo islamskega.

   • večni srb

    Eh, Gadafi je bil anarhist, Libija ni Afganistan, ki je bil tudi sam nekoč najbolj liberalna muslimanska dežela. To se vse spreminja.

   • Mirnik Aleš

    Sadako ima prav, še sam Gadafi v enem zadnjih intervijujev je napovedal, kaj bo če ga skinejo. Dejansko so odprl štoplc Afrike.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Olga2345

  Pametni evropski politiki Sorosovo deklaracijo odklanjajo! Slovenci! Strmimo vrste in naženimo talibane!

  • večni srb

   Mislim, da imajo ZN še kakšnega večjega spoznorja od Sorosa, fundacije Bila Gatesa ali Clintonovih imajo neprimerno večji vpliv na globalno politiko.

 • tomaž muhič

  MARAKEŠKI SPORAZUM TEMELJI NA RABATSKEM SPORAZUMU, KI GA JE LETA 2006 PODPISAL, DA PRAV STE UGANILI, THE ONE AND ONLY JANEZ JANŠA. Zdej se pa pojejte med sabo.

  • šmentanamuha

   Ne glede na pretekle poteze naših politikov, Šarcu ali komur koli iz vladajoče koalicije ni treba podpisati marakeškega sporazuma, ker zdaj vsaj končno tudi javnost ve, kaj je v ozadju. Pa ne da se strinjaš s tem, da postanemo migrantski žep?

   • muha

    jaja.. kaj boš zdej povedal…da se je Janez zmotil? kje u v desnih medijih je bilo rečeno, da ima Janez tut prste zraven? nikjer! pomembno vam je, da gonite svojo homofobno propagando naprej in navajate same neresnice in laži. kaj jaz verjamem sploh ni pomembno. pomembno je kaj je res! Slovenija ni in nikoli ne bo končna destinacija. Desni mediji skoz samo pišejo koliko ljudi je prišlo v Slovenijo, nikjer pa ne pišejo koliko jo je zapustilo. Janez ima rad take kot si ti, ker ne misliš s svojo glavo in nasedaš vsem njegovim lažem. Srečni!

  • stane

   Takrat je bilo govora o kvotah 700-800 migrantov,kar je pa obvladljivo. Kaj so naredili pa levicarji, v podpori s komunisti? Vsa EU SE TRESE OD TEH 500.000 OD TAKRAT. Sedaj jih je kar nekaj MIO.

   • xxxxxx yyyyy

    Kdo je odgovoren za migrante na bližnjem vzhodu usa z podporo nata v afriki multinacionalke naftne družbe podnebne spremembe. Spet mi???

    • stane

     Ja,mi smo pa najebali.

     • xxxxxx yyyyy

      Ja saj smo mi tud nato

     • stane

      Ves kaj? Mi nismo noben nato. Mi smo po zaslugi raznih levih vlad v 21 letih postali eni velki nato revcki,kjer smo hlapci in se zajebavamo za cilje velikih narodov. Sami sebe unicujemo,ker ne znamo s svojo glavo razmisljati.

     • xxxxxx yyyyy

      So ble tud desne vlade pa ni blo nič bolje,že stari ljudje so rekli najbolše je blo pod avstrijo

     • stane

      Desna vlada je bila Janseva. Takrat smo zmanjsali jsvni dolg, ki je znasal nekaj malega. Sedaj pa 75%BDP. Mislim,da je blo 25%BDP. Najbolj nas je zadolzil Pahot,ki navadno nic neve,res nic ne ve.
      Kar se tice Avstroogerske bo pa kar drzalo. Meni je stari oce(1900-1977)veliko govoril o tem.

     • muha

      hahaha, dej ne me smejat, kdo američanom bol leze u rit kot Janez

   • muha

    …in takrat ste se tut pizdili tko k se dans. đabe ti govorit o logiki, če dojemaš stvari čustveno in te je strah lastne sence.

   • Novakec1

    Pozabu si na časovni termin, kvote na dan, teden, mesec….

 • Slovenc

  Jajo je tudi nekaj takega podpisoval pred leti pa ste mu z ritnicami ploskali…

  • xtc

   No in kaj je “nekaj takega”?
   Z dokazi na dan ne reglat papirji in dokazi a bo šlo,samo ,da spet ne bo kaj o neznanem kraju,času in dejanju ,kot je že v navadi pri levih.

  • večni srb

   Seveda je podpisal, ampak takrat se je šlo za hrvate, bosance in albance, drugih migratov pri nas itak ni, če pa bežijo pred takimi totalitarnimi džamaherijami.

 • večni srb

  Migranti so opravičeni do socialne zaščite, verjetno bomo šli vsi zemljani v penzijo na Finsko, ker imajo baje pač najvišje.

  • stane

   Majo ja. Verjetno crnuhi.

 • večni srb

  Če bo maorska deklaracija veljala tudi za nas, se bo pol hrvaške preselilo k nam, vsi slovenci skupaj pa lahko mogoče poselimo edino Zagreb.

  • stane

   Haaahaaahaaaaa……..
   Bomo lahko rekli; Zagreb je spet naaas!
   Haàààaaahaaaaaa…..

 • večni srb

  Kaj, ko bi začeli uveljavljati univerzalne človekove pravice in maorske vrednote najprej v Savdski arabiji in v Vatikanu, če bodo tam lepo sprejete, potem jih je možno uveljaviti tudi na celem planetu.

 • pajac debeli

  Ziva kozlarija, groza me je ko berem ta komunajzarski zmazek. Kdor je napisal ta dokument ni za drugega kot za pod francosko “ljudsko brivnico”(guljutino). Pa tisti, ki ga bo podpisal v nasem imenu tudi. Je mel Sisko prav. Potrebna bo revolucija in sanitacija Evrope in Slovenije.

  • stane

   Ja Sisko je imel prav.
   Resnico zapirajo, ker jih boli.

  • Muha

   je mel ne, zato pa čiča u zaporu zdej…lhk se mu pridružiš

 • pajac debeli

  Naj najprej ta dokument podpise. Izrael, saj so Zidovski prstni odtisi videti povsod v besedilu. Ne? Je ta dokument namenjen samo zabitim Gentileom?

 • Jan Kovalski

  Za elite je to Marra-cash
  za ljudstvo pa Marra-catch.

 • Olga2345

  Pop že dela propagando za nezakonite migrante iz Bosne!???

  • stane

   Sefic se je zmenil z Bosanci za 10.000 divjakov,predno je zapustil polozaj. To imamo.

   • Novakec1

    Njegova šefica je dala pa zeleno luč, zdaj pa oba u magli.

  • Valter BraniSlav

   Na mejo postavite Olgiste.

   • stane

    Pa Valterja za pozadino. Uzivajta na mrtvi strazi,pa pazita,da se vama crnuh ne prikljuci z maceto.

 • etrusk

  Lep pozdrav.

  • Matt von Glanz

   Nekaterih ljudi se clovek razveseli, ko pridejo, drugih, ko odidejo.

 • etrusk

  LEP POZDRAV

 • etrusk

  LEPO VAS POZDRAVLJAM

 • Mimoidoči

  “Čeprav so ravno migracije pripomogle k razvoju držav, kot so na primer Združene države Amerike,…”

  Tisti, ki misli, da so ZDA uspele samo zaradi migracij, ne pozna zgodovine in nima pojma o pravem vzroku uspeha ZDA. S tako slamo v glavi, s tako ignoranco in neznanjem, pa res lahko potem poneumljeno zagovarja, da uvoženi muslimanski divjaki oz. barbari iz Pakistana prinašajo blagostanje in razvoj.

  • xxxxxx yyyyy

   Pa kdo je naredil migrante iz bližnjega vshoda ja USA z podporo NATA

   • stane

    Alah je izdatno pomagal. Ze od leta 1928 imajo islamisti namen zasesti vse kar ni muslimansko. Avtohtoni narod pa poklat, zenske zasuznjit. Katera se bo branila bo ubita. Take dokumente so nasli Svicarski kriminalisti pri bankirju muslimanu.

  • stane

   Suzenjstvo in nasilno uvazanje crncev v aAmeriko je bogatilo ZDA. Delali so jim zastonj. Ostalo pa o ekonomini ze ves. To je bil zacetek bogatenja. Tudi migranti iz Evrope so prispevali svoj delez. Ti migranti niso bili napadalni ampak delavni.
   Od takrat do danes je pa velika razlika.

   • Mirnik Aleš

    Zanimivo, prva runda sužnjev poslanih iz Evrope v ZDA, so bili Irci!

 • Matt von Glanz

  Po teh pogojih se bom tudi jaz odpravil in poselil katero od podpisnic sporazuma.

  • Goran Hvala

   zakaj nakladas o stvareh za katere nimas jajc? pa to je prov vasa posebnost al kaj.?..ne rabis dokumentov. sam gres in je. . pa kdo ti kaj brani.. sam lapate nekaj…

   • Matt von Glanz

    Ne, zato ker nisem eden izmed tistih ki nimajo – ali se delajo, da- nimajo vec nic izgubiti. Gotovo boste celo vi budale uvideli, kaj prinesejo odprte meje. Nekoc nobeno mesto ni bilo brez obzidja. Budale.

    • muha

     u kerm stoletju živiš?

     • Matt von Glanz

      Boš povedala ti čez 5 let.

 • Volkhv

  keri kurec potem mi rabimo sploh pasoše in “IDje”???

  • Andrej

   Da te kontrolirajo. Preverijo, če si plačal vse davke, da bo za musliče dovolj.

 • Novakec1

  Slolandija že brez te pogodbe ni suverena država.

 • Andrej

  Referendum.

 • Andrej

  ZN so zgodovina. Totalno so zabluzili in jih je treba ukuniti.

 • muha

  Kako že gre prva kitica slovenske himne?

 • muha

  Kako že gre besedilo prve kitice slovenske himne?

 • Aron

  Meni se ne zdi nič spornega, pač nezavezujoče smernice.

 • plamen100

  PRAVICA MIGRANTOV DO POSEDOVANJA DOKUMENTOV: to pomeni samo vzpodbujevanja terorizma. Ta zadnju val ki se potika po BiH so med njumi tudu porazenci razpadle ISIS vojske. Seveda so vsi brez dokumentov in tanclen je bamenjen prav njim da si v prudobijo novo identiteto, kjer se naj bi naj bi potem s pomocjo ostalih clenov deklaraciji razprsili po celotni Evropi. Skratka deklaracija je popopnoma neprimerna saj po tem vec ne rabimo meje, vojska in policija na zeleni meji pa bi se sluzila zgolj kot servisi za pomoc pri prehajanja meje izven mejnih prehodov.