Samo levičarji so lahko tako pokvarjeni, da na mestu množične morije priredijo velik žur za svoje pristaše

Foto: Urban Cerjak

Bitka pri Dražgošah še vedno ostaja simbol velike zmage partizanov nad nacizmom. A danes vemo, da je to laž. V včerajšnji oddaji Aktualno z voditeljem Aleksandrom Rantom smo se pogovarjali z gostoma, zgodovinarjem Stanetom Grando in raziskovalcem povojnih pobojev Markom Štrovsem, zakaj kljub znanim dejstvo ostajajo Dražgoše simbol odpora in narodnoosvobodilnega boja, prav tako pa smo se tudi vprašali, zakaj komunisti še danes praznujejo laž.

Mit o veliki bitki pri Dražgošah v Selški dolini je bil ovržen že pred leti. A še vedno potekajo pri tem spomeniku sramotnega bega partizanov manifestacije slovenske levice. Še vedno se časti hrabre partizane, govorci pa imajo to čast, da lahko z izdajalci zmerjajo vse, ki levi politični opciji niso všeč. Na Dražgošah pa je vedno prisotno tiho politično vodstvo Slovenije. Skoraj nikoli ne manjka tovariš Milan Kučan. Govorniki so kleni komunisti, dvorni zgodovinarji in mladi nadebudneži, ki so za ohranitev oblasti pripravljeni spregledati dejstva.

Čeprav so jih Dražgošani prosili, partizani niso želeli zapustiti vasi
Danes je znano dejstvo, da je bila bitka pri Dražgošah vse prej kot junaški odpor in obramba domačinov. Na srečo je še dovolj živih Dražgošanov, ki vedo, kaj se je zgodilo, in jih ni več strah tega javno povedati. Bitka pri Dražgošah je bila sramota za partizane in velik pokazatelj tega, koliko je bilo komunistom res do ljudi. Pred vojno je bilo v Dražgošah čez 400 prebivalcev, le pet pa jih je imelo tajni komunistični krožek. Ti so leta 1941 povabili partizane, naj pridejo prezimit v Dražgoše. Večina prebivalcev nad nasilneži z orožjem ni bila navdušena in jih je prosila, naj odidejo. Predvsem zaradi strahu, kaj bodo storili Nemci, ko ugotovijo, da v Dražgošah prezimuje Cankarjev bataljon. Seveda so za to Nemci izvedeli in so napadli Dražgoše. Prebivalci so partizane prosili, naj odidejo, a so se ti odločili, da bodo branili vas in prebivalce.

Med civilisti je bilo veliko civilnih žrtev, vas pa je bila zminirana do tal
Nemci so začeli vas obstreljevati, nato pa so v napad poslali tudi pehoto. Večina partizanov je že prvi dan bojev pobegnila na Jelovico in prebivalce pustila na milost in nemilost Nemcev, ti pa so s prebivalci obračunali. 41 so jih pobili, več kot 80 pa pripeljali v Ljubljano v Škofove zavode. V bitki je padlo 8 partizanov in 27 Nemcev. To so dejstva, ki držijo, ne glede na partijsko propagando, ki je razglašala na stotine mrtvih Nemcev.

Dražgoše so bile po neslavni bitki zravnane z zemljo, saj so Nemci zminirali vse hiše in cerkev. Po vojni pa se prebivalcem Dražgoš ni godilo nič bolje. Država je prispevala šest barak, v katerih so začasno prebivali vaščani. Dražgošani so morali celotno vas obnoviti sami. Komunisti so jih prav tako kot med vojno prepustili samim sebi tudi po vojni. Prebivalci so obnovili vas, zgradili novo cerkev in nadaljevali z življenjem v tišini, saj jih je bilo strah povedati resnico o dogodku, ki so ga komunisti praznovali kot veliko zmago.

Častilca krvi in pobojev Milan Kučan ter Janez Stanovnik (foto: Urban Cerjak)

Častilca krvi in ponižanja mrtvih Milan Kučan ter Janez Stanovnik (foto: Urban Cerjak)

Bitka predstavlja notranjepolitični ideološki mit
Zgodovinar Stane Granda je dražgoško bitko opisal kot partijsko in revolucionarno zadevo in dodal, da je takrat veljalo prepričanje, da bo z njo prišlo do revolucije in s tem do konca nacizma. Spomnil je, da je med študijem tudi njegov profesor zgodovine bitko opisal kot eno izmed največjih napak partizanov med celo II. svetovno vojno. “V tem času ni bilo veliko šolanih vojakov, zato ni čudno, da je zaradi neumnosti umrlo toliko ljudi.” Po besedah Grande tako obstaja krog ljudi, ki bitko uporabljajo kot notranjepolitični ideološki mit, ki služi k razdvajanju in širjenju laži. Raziskovalec komunističnih zločinov Marko Štrovs je poudaril, da je bilo splošno znano dejstvo, kako pogubne so lahko reakcije Nemcev in podal prepričanje, da so partizani s svojo naselitvijo v Dražgošah prebivalce zavestno žrtvovali. “Jasno je, da Nemci ne bi povzročili škode, če iz naseljenih hiš ne bi streljali na njih.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Mit o dražgoški bitki po besedah Grande ni nastal takoj po vojni, saj ta dvajset let od konca vojne sploh ni obstajal. “Gre je za fantomski projekt, ki ima večje politično zaledje.” Granda je poudaril, da so bili med 27 ubitimi Nemci tisti, ki so bili nasilno mobilizirani v nemško vojsko in so bili kot taki žrtve nacizma. “Glede na to, da je v enem dnevu umrlo kar 70 žrtev, bi bilo edino prav, da bila prireditev pietetna, ne pa da se na grobnici dela turistično-športni lov.” Po prepričanju Grande gre v tem primeru za ponižanje mrtvih in za višek neokusnosti, ki razdvaja ljudi. Štrovs je povedal, da so imeli partizani namen povzročiti čim večjo diferenciacijo naroda, kajti verjeli so, da bodo v II. svetovni vojni zmagali Rusi in da bodo lahko nato nastopili tudi oni.

Jože Dežman je razkril resnico o bitki
Granda je izpostavil, da je zgodovinar Jože Dežman tisti, ki ima zasluge, da je resnica o dražgoški bitki prišla na dan. “Ta bitka je povzročila največjo zavoženo investicijo v slovenski kulturi po II. svetovni vojni.” Po besedah Grande so želeli ustvariti idejo in fikcijo o slavni bitki, da bi na Jugu in pri Titu ustvarili mit, da se je tukaj dogodila slavna dražgoška bitka, ki je prinesla veliko zmago. “Borčevska generacija bo pri tem mitu očitno še vztrajala, a ljudje niso neumni,” je povedal in podal prepričanje, da nekaj domačinov  želi, da bi se ubitih sovaščanov spomnili na pietetni način. “Včasih traja 100 let, da pride prava podoba na plano,” je povedal Granda in dodal, da s svojim ravnanjem škodijo dogodku samemu.

Voditelj Rant je poudaril, da je naravnost dvolično, da levica desnici očita brskanje po kosteh, sama pa na manifestacijah s titovkami in z mitraljezi koraka in se spreneveda, da so bili porazi zmage. Štrovs je povedal, da je množično odkritje nepokopanih žrtev po Sloveniji pokazalo drugačno sliko partizanov, kot smo se učili v osnovni šoli. Vidimo lahko, da je šlo za povojne pokole, ki jih je JLA prepustila Korpusu narodne obrambe Jugoslavije (KNOJ) in Oddelku za zaščito naroda (OZNA). Poudaril je, da želijo na vsak način pokazati, da so se med vojno borili z Nemci, kar ponazarjajo s pomočjo mita bitke v Dražgošah. Po mnenju Grande dražgoške manifestacije predstavljajo nekakšno dokazovanje. “Brigajo jih žrtve, gre za zastraševanje in preštevanje, da se vidi, koliko so močni. Gre za nekakšno mobilizacijo trde krvave partizanske linije.” Izpostavil je, da se jasno vidi, da ti slavijo kri, ne vidijo pa človeka, ki predstavlja največjo žrtev dražgoške bitke.

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

V Dražgošah ni šlo za narodni boj proti okupatorju
“Med partizani sta obstajali 2 struji, ena je bila narodnoobrambna, druga pa taka, ki se je zavzemala za revolucijo in za prevzem oblasti po končani vojni,” je povedal Granda in dodal, da med drugo svetovno vojno zaradi nasprotij nikakor ni bilo možnosti za spravo. Treba se je zavedati, da bitka pri Dražgošah ni bila del narodnega boja proti okupatorju, ampak želja po revolucionarnem prevzemu oblasti. “To je mogoče opaziti tudi na podlagi partijskih simbolov, ki so prisotni na proslavi.”

Foto: Nova24TV

Foto: Nova24TV

Država bi morala zapreti pipico

Štrovs je poudaril, da je oblast močna in ima možnost spreminjati zgodovino. “Skozi volilne prevare jo poskušajo krčevito ohranjati in želijo doseči, da bi njihova resnica predstavljala edino resnico.” Granda je povedal, da je nujno, da se končno počasti tiste, ki si to resnično zaslužijo, in dodal, da je treba tiste, ki so resnico zlorabili za svojo oblast, kaznovati. “Ljudje imajo radi cirkus, ki je financiran s strani oblasti,” je dejal in poudaril, da način proslavljanja vsekakor ni vreden državnega denarja.

Danes vemo, da je bila bitka pri Dražgošah tragedija za lokalno prebivalstvo. Pokazala je, kako komunistom ni mar za sočloveka in za tiste, za katere naj bi se borili. Namesto grdega betonskega spomenika fantomski zmagi bi lahko v Dražgošah stal spomenik pravega obraza komunizma. Lahko bi stal spomenik, ki bi pokazal pravi obraz ideologije smrti, ki ne izbira sredstev, da se ohrani na oblasti. Najbolj smiselno pa bi bilo postaviti spomenik hrabrim Dražgošanom, ki so bili ujeti med naciste in komuniste, a so kljub vsemu preživeli. Tako bi častili življenje in pogum, ne pa strahopetnost in smrti. Dražgoše tako so in bodo ostale simbol pogumnega slovenskega človeka, ki je preživel in živi, kljub temu da je že od samih začetkov ujet v viharje svetovne zgodovine.

N. Ž.

 • busnisman

  So Janezu podarili kap_uco na Karitasu ?

  • Anton

   Lahko jo je spotoma snel z glave kakšnemu premraženemu klošarju v lj.

 • čips

  Bolano do neskončnosti, ko vidim vse te rdece zastave in kape in zvezde… noro besen sem, da se dovoli v samostojni Sloveniji s temi okupatorskimi zadevami mahat…

 • Ejga

  Jože Dežman je razkril resnico o bitki. Aja? Kako to, da on pozna resnico, če je bil rojen po vojni? Reklja kazala. Gonite te Dražgoše kot, da ni drugih novic.

  • čips

   Preberi še enkrat, dražgošani (preživeli)so povedali…

   • Ejga

    Ok, potem so preživeli razkrili, se ti ne zdi?

    • goldhorn

     Resnico so razkrili Dežmanu. Ta pa jo je spravil v javnost. Kapiš?

  • dež

   Vse mu je natančno razložil njegov stric Tonček Dežman, narodni heroj, udeleženec teh dogodkov.

 • Krtača17

  Tisti del kjer župan Dražgoš izda položaje partizanske vojske ste seveda pozabili omenit a ne neodvisni 24novi? Če jih nebi izdal, tam bitke nebi bilo. Tako pa se je okupator znesel še za izgube pred to bitko. Sicer je župan plačal z glavo (izdajalcem samo to pripada) a naredil je nepopisno škodo.

  • Anton

   Dovolj je da ti živiš v svojem prepričanju.

   • Krtača17

    Zakaj? Dokazi kje so okupatorji dobili podatke o partizanih so potrjeni tudi iz zapisov okupatorja samega. Samo arhive je treba pogledat….

  • dež

   Bodi natančen in ne kvasi neumnosti.
   Dražgoše niso imele lastnega župana. Benedik je živel in bil župan v Selci, pod katero so spadale tudi Dražgoše. Zato ni mogel vedeti za položaje partizanske vojske kot namiguješ.

  • macon

   Kakšne bitke ne bi bilo? 2000 nemških rezervistov starih okoli 40 let, da ne bi šlo nad 200 gorenjskih partizanov? Kot je zapisano v enem tekstu, boj bi trajal pol ure, če ne bi bilo več kot metra snega. Nemci so se kazali kot športniki, redno so lovili partizane po hribih in gozdovih. Gorenjske partizane so po Dražgošah lovili še mesece in jih večino pobili.

   V bistvu nimam nič proti odporu proti okupatorju, moti pa me, da so se komunisti tako zajebano obnašali do Dražgošanov in jim niso pomagali bežati na Jelovico. To kaže, da jim je šlo za revolucijo, ne pa za narodni odpor.

  • garfi
 • Anton

  Zblojene komunistične ovce naj kar hodijo romat v Dražgoše. Ko bo RESNICA uradno priznana in pipca z denarjem zaprta bo to za njih tako boleče kot izguba ljubljene jugoslafije.

 • VERZIFIKATOR

  Ivan Cankar

  MOJ BATALJON

  Sam si nisem ga sestavil,
  dosti prej sem se poslôvil,
  vojne nisem več ulôvil,
  sam se je kot moj predstavil.

  Rekli so mu bataljon,
  pa bilo ga je za četo,
  iz vetrov vseh vrst posneto,
  rekli so: »Nas je milijon.«

  Bog nad njim se je razjokal,
  kot že svojčas sem zapisal,
  bi besed teh ne izbrisal,
  utopíl jih prej, polokal.

  Ta enota iz rojakov,
  ki nad njimi joče Bog,
  vrgla je v mrtvaški krog
  nekaj tujih le vojakov.

  Druge so Slovenci žrtve,
  vsi nedolžni, brez orožja,
  oh, gorja in domotožja,
  polni solz za svoje mrtve.

  Moj pa slavni bataljon,
  odkoraka, se umakne
  in krilatico iztakne:
  »Naj kar pade cel milijon!«

  Vzklikajo veselo trapci,
  zmaga da je dragocena,
  mečejo nato polena
  vsem pod noge – kdo že? – Hlapci!

 • Krtača17
  • goldhorn

   Za tole pa ti moram dat plus!

  • garfi

   boste na vrsti

 • Olga

  Višek sramote pa je tudi to, da je prisoten politični vrh, ko razbojniki paradirajo s totalitarnimi komunističnimi simboli, pod katerimi je umrlo na tisoče Slovencev!! Zadnje žrtve so padle v osamosvojitveni vojni! Vse je zredlo za kazenski pregon!

  • goldhorn

   Nekateri so paradirali celo oboroženi!

   • Olga

    Kdo jih je oborožil? Pahor, kot vrhovni poveljnik vojske? Kučan?

    • von Rhein

     Že v prejšnjem mandatu…ščetinar.

  • KIKI

   Lepo bi jih bilo zajeti takole, na enem mestu! Za pokušino!

   • Nata

    + + + + + + + + + + uf, kako dobra ideja.

 • Slobajker

  Spet boste dva tedna gonili leve pa ta rdeče, večina pa ste ponosno stali pod zvezdo z vašim vele božjim sinom na čelu .Resnično si želim da zmaga SDS na prihodnjih volitvah pa da vidimo ta razcvet Slovenije !!!

  • Anton

   Le glej da boš volilo sds pa boš videlo

 • antimur

  Ne pravi partizani, ampak revolucionarno zločinsko gibanje, ki je bilo nekaj najbolj zavrženega na slovenskih tleh, je krivo za vso kalvarijo slovenskega naroda. Delovali so po celotnem slovenskem ozemlju enako, v Frankolovem so brez vsakega resnega pomena iz zasede ubili nemškega oficirja in jo potem bojazljivo popihali, čeprav so vedeli, da bo maščevanje kruto. Ko so uboge frankolovske žrtve obešali, ni bilo nobenega tega zločinca blizu, da bi jim vsaj s kakšnim patronom v okupatorja olajšali krute smrti in jim pokazali, da niso sami. Pohorski bataljon bi moral odpreti oči še takšnim dvomljivcem. S komunistično izdajo se ga je ta zločinska revolucionarna drhal znebila in to samo zato, ker niso bili za komuniste. V letih, ko je deloval, ni imel nobenega rdečega političnega komisarja, kar je bilo za te revolucionarne zločince nepojmljivo.

  • baubau

   pa saj vendar že vsiljeno špansko ime :”partizan” samo po sebi govori,da gre za zločinsko teroristično partijsko gibanje.Slovenci ste pa res slepi in gluhi.

  • Ruggedplant

   Oprosti, mi lahko razložiš kdo pa so ti “pravi partizani”, ki si jih v prvem stavku razločil od revolucionarnega zločinskega gibanja? Prvič slišim, da bi komunistična partija dovoljevala pluralizem v vodenju partizanov – ustroj partizanstva kakršen je dokumentiran je namreč živo nasprotje tega – dovoljeval ni niti kakršnekoli alternative (beri: resničnega upora) v boju proti okupatorju v Sloveniji, kaj šele znotraj lastne struje.

   • antimur

    To so slovenski dmoljubi, ki so se šli boriti proti okupatorju, ne glede na politično opredelitev, ki pa jih je kasneje zločinska rdeča revolucionarna banda s prisilo in terorjem prisilila, da so delovali z bando internacionalistično.

    • Ruggedplant

     O pozitivnih, domoljubnih vzgibih določenih naivnih posameznikov ni nikakršnega dvoma, tisti “kasneje” pa enostavno ne drži vode. Vse partizanske je koordinirala partija preko svojih politkomisarjev – čim se je kdo izmed vojakov ali poveljnikov uprl ali naredil stvari drugače kot so mu bile zapovedane, je sledila ostra kazen. Kolikor mi je znano, je bilo v samem začetku delovanja še nekaj takih prigod, a le zato, ker komunisti svoje terenske mreže med partizani še niso imeli tako razpredene, pravila in navodila pa so bila enaka od prvega dneva dalje; najprej parti-ja, šele potem -zani.

   • RATATA

    Čeprav nisem vprašan …
    Bila je enota (10, 20, 50 …100 ), kakor “partizanska”, pod vodstvom kp (komandant, politkomisar, še kakšen … 3, 5 .. komadov) in “ostali svet” v tej partizanski enoti.
    In ta “ostali svet” so tisti partizani, ki jih antimur označi za “prave” partizane.
    Saj niso bili vsi res pravi (!), kajti to je odvisno predvsem od tega, zakaj in kako so v partizane odšli (prišli).
    Pravi so šli v partizane, ne zato, ker jim je nekdo bajte požgal zaradi bedastih gverilskih akcij brezglavih komunistov in niso imeli kam drugam kot v hosto,
    ampak so šli, ker so nekaj slišali, da nekaj v hosti je, da je tam nekaj borcev, ki se bori “proti okupatorju” in bi se tudi oni borili z njimi, da se okupator prežene (niso pa vedeli kakšna je situacija, niti kdo in kako “ciljano” komandira).
    Marsikdo je bil razočaran in če je javskal je bil ugasnjen…. večina se je uklonila….
    …. pa saj vse veš Ruggedplant, le preciznosti si želiš … pa take.
    Nadaljeval bi lahko na primeru moje stare mame in njenih dveh bratov….
    Drgač pa bravo oklepnik, dobro te je brati. (+)

    • Ruggedplant

     Hvala. Mi je povsem jasno kaj želita povedati z antimurjem, a sem se zaradi natančnosti (ki je na takih temah pogosto celo ključnega pomena) odločil, da se vtaknem v samo formo napisanega. Slovenski prostor namreč že tako ali tako zastruplja še avtentična starokomunistična propagandna retorika, ki se ji je pridružila nekoliko bolj “spravljiva” embalaža iz istega(!) brloga, ki se zaveda, da bo zaradi interneta in relativne svobode govora, kmalu tudi širši javnosti pojasnjeno zločinsko jedro NOB mitologije.
     Ta “spravljiva embalaža” zato zadnja leta intenzivno dela na tem, da se o tej tematiki ne govori (“pustimo zgodovino, usmerimo se v prihodnost” floskule), ko pa se že govori, se obvezno uporablja nekakšne “politično korektne” a hkrati zgodovinsko popolnoma napačne izraze in razlage – vse z namenom zamegljevanja, relativizacije razlik med rablji in žrtvami, dokler celo slednje ne pozabijo kaj so. In očitno jim gre presneto dobro, glede na to, da živimo v državi kjer velika večina ljudi (celo demokratov!) še vedno deli slovensko politiko na leve in desne in ne na demokrate ter komuniste (domoljube ter jugoslovence), svojci desettisočev zverinsko pomorjenih žrtev komunizma pa ponižno v intimi svojih domov molči in bojkotira volitve, namesto da bi se v stotisočih udeleževali volitev in masovno protestirali pred vsemi državnimi inštitucijami, ki še vedno deluje v skladu z navodili podtalne partijske klike.

     • RATATA

      Podtalna partijska klika je še in odlično deluje.
      Daje natančna navodila nadtalni partijski kliki kako naj deluje.
      Stavek “Financiranje imajo urejeno (!)” se mi s klicajem vred zdi zelo pomemben in še kako resničen stavek.
      Čeprav jim ni uspelo v popolnosti “narediti” jugoslovanskega naroda, imamo tu že preveč tistega pomešanega od prej (iz skupne države) in
      tistega pritepenega po 91-95.
      Mladina se pa še kar meša med sabo, kot so se mešale Slovenke z uniformiranimi od dol (vojaki, cariniki…).
      Vsi ti Slovenije ne marajo in jim za Slovensko Slovenijo ni – celo zelo proti so!
      Tadrug problem so brezzavestni šolarji in študentje.
      Tatretji problem je pa mnogooplojevalni islam – tudi šiptarski in bosanski – postopki kot na primeru Kosova in dela BiH.
      Če to obstane in se nadaljuje tako, za kliko (kp) ne bo noben problem, ker so internacionalisti.
      Uresničene pa bodo Kardeljeve napovedi v zvezi z nacionalnostjo (internacionalnostjo).

     • Ruggedplant

      Naj bo to še tako težko slišati, a našo domovino, naš narod najbolj pridno in marljivo zastrupljamo kar Slovenci sami, oziroma natančneje avtohtoni jugoslovenci (namenoma pisano z majhno). Da se določeni prišleki ne asimilirajo in sprejmejo ugodnosti, ki jim jih SLOVENSKI (!) komiji v zameno za politične glasove podajajo v roke, je nekaj povsem samoumevnega in bili bi čudni, če v tej igri ne bi sodelovali – zakaj že?
      Seveda so nezanemarljiv in vedno pomembnejši faktor tudi stvari o katerih pišeš, a nekaj je potrebno razjasniti – ta hip kritična masa resničnih tujcev še ni presegla slovenskih domorodcev in tako smo si za prav vso usodo od leta 1941 krivi povsem sami. Ideja nove Jugoslavije in socialistične utopije ni v genetskem zapisu, ampak v glavah.

      Po kakšni logiki torej lahko od tujca pričakuješ večje spoštovanje Slovenije, njene vere, jezika, kulture, vrednot, kot jih ima do njih povprečni domorodec – od predsednika vlade in države navzdol?

 • Lovro

  samo takšne sorte bolniki verjamejo, da je šlo v dražgošah za ”sveto stvar”.https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/01/10/7-tipov-levicarjev-v-sloveniji/

 • luckyss

  Tole paradiranje v žrtvovanih Dražgošah res meji že na slaboumnost….
  Vendar se bo tudi tukajšnja desnica morala sprijazniti z dejstvom, da so se domobranci borili na strani Hitlerja, ki je vojno (na srečo) izgubil..
  Je pa navada, da zmagovalci zakopavajo poražence in tudi nič krive civiliste..
  Tako pač je in s tem se bo treba sprijaznit..pljuvanje ne pomaga dosti..

  • Anton

   Samo nekaj pa vseeno ne razumem? Kako so se potem lahko poraženci, katere je vodil Hitler, tako razvili? Zmagovalci pa še danes plačujemo za zmago zmagovalcev?

   • luckyss

    Hja, to pa bo treba vprašati ZDA, očitno so imeli dolgoročne načrte, ki pa se v sedanjem času vse bolj kristalizirajo..

    • Anton

     Ali niso komunisti izgnali in pobili sam cvet slovenske intiligence kar jih je pa ostalo so pa delali za srbe?

     • luckyss

      Dober (in populističen) izraz “cvet slovenske inteligence”.:)
      Še sreča, da inteligenca ni omejena s političnim prepričanjem, dober dokaz so nekateri “ekstremni” komentatorji na teh straneh ;))

    • Ruggedplant

     ZDA??? Bog ti pomagaj.

  • dež

   Ne mešaj zraven domobrancev, ker jih v Dražgošah ni bilo.
   Ne vaških straž ne domobrancev takrat še ni bilo. Ustanovljeni so bili kasneje in to večinoma ravno zaradi takšnih dogodkov, kot je bil ta v Dražgošah.

   • luckyss

    Ja, saj imaš prav…vendar vsi vemo kam pes taco moli :))

  • von Rhein

   Mejo slaboumnosti so presegle vse seanse na katerih se razkazujejo in klobasajo z nagovori boljševiški proizvodi s svojimi sporočili…tu smo,močni smo.

   • luckyss

    Tvoj komentar spada v kategorijo zaslepljenosti in enoumja..Tega pa se ne da kulturno komentirat..

  • Ruggedplant

   Ne, tako pač ni, nikoli ni bilo in nikoli ne bo v civiliziranih državah. Dostojen pokop trupel vseh, tudi sovražnikov (pri nas bi za žrtve partizanstva to težko rekli, ker jim velika večina ni nič hotela, saj niso bili niti oboroženi) je eden najosnovnejših univerzalnih temeljev civilizacije in tako tudi ena najstarejših vrednot, ki so jih po svetu prakticirali že v antiki in celo pred njo. Da pa država, članica EU v 21. stoletju (!!!!) žrtvam totalitarizma ne nameni niti tega osnovnega higienskega minimuma, pa je bararizem nad barbarizmi – živalskost, kakršne ni niti v živalskem svetu. Zelo dvomim, da bi pisal take apologije zločincem, če bi slednji morili tvoje sorodnike ali prijatelje – nekateri žal občutijo boležino šele, ko se zgodi njim osebno. Še ena od novo privzgojenih “vrednot” NOB pač.

   • luckyss

    Nobena vojna ni nekaj herojskega, ampak iz človeka izvabi najbolj brutalna in primitivna čustva ter dejanja..
    Vsak, ki se je bil primoran boriti za svoj dom ali svojo državo je vreden spoštovanja ne glede na politično usmeritev ali prepričanje…
    Nekateri so verjeli v boga drugi v partijo in oboje so njihovi “pastirji” vlekli za nos ..šlo se je zgolj za oblast, oz. kdo bo pasel ovce..
    Glede na razplet 2.sv. vojne, kjer so zmagali zavezniki, so ovce pri nas pač pasli rdeči in ne beli..
    Velike razlike verjetno ne bi bilo, tudi če bi bilo obratno, a je o tem brezveze razpravljati..Saj ste nas nedavno v novi domovini, v času debelih krav presej neuspešno pasli tudi desni…
    Tako da svetujem več pameti, ter strpnosti na teh straneh…;)

    • Ruggedplant

     Relativizem par excellence, brez zamere, ampak po prebranem me je popolnoma minila volja po nadaljnji debati. Če je kaj bolj neplodno kot s partijskim priviligirancem debatirati o moralnem in zgodovinskem ozadju dogodkov polpretekle zgodovine, je to debata z relativistom, ki ne loči (noče ločiti?) svetlobe od teme, dobrega od zla, pravice od krivice, morale od živalskega nagona. Verjamem, da se sam smatraš za nekakšnega objektivnega opazovalca, humanista, a po zapisanem lahko razberem zelo jasne vzorce subtilne komunistične indoktrinacije iz šolstva, medijev in družbe nasploh. Še huje pa je, če se tega niti sam ne zavedaš in DEJANSKO to pišeš iz nedolžnih dobronamernih nagibov. V kar pa dvomim, a to je le moje mnenje na podlagi prebranega.

 • von Rhein

  Bitka za papirje Hasana in Šarafa(Osladna kozlarija na V202)
  Kmalu jih bo na tej zblojeni seansi več.

 • KIKI

  Tole bundo je Kučanu “poklonil” Toper Celje ( pa Še veliko drugih rdečuhov je moral zatonj oblačiti), kapico pa mu je zgleda spletla tovarišica Štefka, medtem, ko je kuhala
  za nas, reveže, najboljšo krompirjevo župco.na svetu..

  • rabbit

   Zato je moral finančnik Elana Pavel Koder v arest, ker je na komisiji kjer je preiskovala Elan povedal, da je Kučan od Elana dobil za takratnih 400.000 DEM daril.

 • TOMLC

  Tako kot so Romuni v imenu ljudstva in pred kamerami razstrelili
  prvega komunista Čaušeskuja, enako bi morali leta 91 Slovenci
  prvega komunista Kučana.
  Šefa CK ZKS in s tem tudi podrejene UDBE, ki je morala naše Slovence.
  Konec debate!

  • luckyss

   Pozivanje k uboju Kučana ali Janše je enako nevredno človeka in hkrati v razmislek o standardu tukajšnjega komentiranja ..Admin ?!!

   • TOMLC

    Ne pozivam k uboju, to bi morali Slovenci storiti leta 1991
    in danes bi bili res druga Švica, tako pa smo balkanski Bananistan.
    https://twitter.com/Gorjanc_/status/817799338357362688

   • antimur

    Po tvojih komentarjih sodeč, je kazniva samo grožnja Kučanu, za Janšo to ne velja. Bil si povsem tiho, ko se je Janši grozilo in to bolj grozljivo kot največjemu drekaču v Sloveniji, to je Kučanu.

    • TOMLC

     Najprej lustrirat, nato še kastrirat,
     da se rdeča bolezen ne bo širila.
     Treba je zajezit in nato sanirat.

   • Ruggedplant

    Upam samo, da boste tistega lepega dne, ko bomo tudi v Sloveniji (sicer vsaj 30 let prepozno, pa vendar) pričeli z lustracijo, za svoje ščitenje komunističnih veljakov odgovarjali tudi njihovi podrepniki.

  • Krtača17

   Preden kaj takega izustiš, si preberi kazenski zakonik.

   • FORT WORTH

    Kaj pa vec,kot 160 neosnovanih ovadb proti Jansi ni kaznivo ?
    Kaj pa Avstralska klinika se stoji ?
    Kaj pa zadeva Patria in pravnomocno oprostilna sodba ?
    Kaj pa Depala vas ?
    Kaj pa primer Kramberger ?
    …… spisek je se dolg.

   • TOMLC

    Kazenski zakonik pravi, da je potrebno take kot so Kučan,
    torej načrtovalci umorov –> šef udbe, za zapahe.
    http://www.tickcounter.com/countup/1463479200000/europe-ljubljana/dhms/FFFFFF3B5998000000FF0000/Od_ovadbe_Milana_Ku%C4%8Dana_za_veleizdajo_in_sabota%C5%BEo_Slovenije
    Ker pa imamo Slovenci zaenkrat še komunistična sodišča,
    bomo morali še malo počakati.

   • Viktorh

    Pojasni, govedo, zarukano, zakaj tvoji komunisti niso tega počenjali med vojno in po njej, pa so kar tako morili, za šalo.

    • TOMLC

     Nisem vedel, da je govedo zarukano.

     • Viktorh

      …ki se druži s svojim prasci v mlaki za hišo.

     • TOMLC

      …čist verjamem.

   • xtc

    Zakaj zopet zavajaš?
    Causcestuja in ženo so ustrelili ne umorili;bila sta obsojena pred sodiščem in spoznana za kriva ;sokriva;kupa umorov zločinov in teroizma;torej nista bila umorjena ali ubita na poziv ampak obsojena na smrt;kar enako bi moralo ob osamosvojitvi narediti sodišča v Sloveniji in vse tiste;ki imajo na vesti več umorov;terorističnih dejanj kjer je umrlo postaviti pred sodišča in po sdokazani krivdi in osodbi s smrtno kaznijokaznovati;kajti ljudje takega kova se pač nikoli ne spremenijo vedno jim zločinsko morilska sla ostane;zaprti pa so ogromen strošek družbe oz neprestan riziko za varnost države:

   • garfi
 • Duhec

  Mladih to ne zanima… starodobniki bote pa moral prebolet.

  • centurion

   Ja, stara.
   Mlade bo pa hudo zanimalo, katera kurčeva opcija jih
   je zapufala v preteklosti
   Ni važno koliko in kdaj ter KDO jih je zapufal.
   Važno je gledati v bodočnost in izračunavati obresti in obroke v evrih
   Mladi, glejte v bodočnost, pravijo kreditojemalci.

  • FORT WORTH

   Kriplbataljon ?

  • Ruggedplant

   Tudi mene ne bo zanimal njihov problem z nezaposljivostjo, mizernimi plačami in neobstojem penzije in enormnimi zneski zapadlih državnih kreditov, ki so zgolj linearna posledica 70letnega zaprtega totalitarizma, ki ga je na krvav način vzpostavilo partizanstvo.

 • centurion

  Naslednje leto bo slavnostni govornik v Lažgošah
  tovariš Ivo Godnič, partizansko ime-Tito.
  Dozorela bo klima, ko bo po vznesenem govoru, kot njegov vzornik
  26.maja 1945 razglasil, da je prišel čas za odprti lov na
  osamosvojitelje, slovenske domoljube in vse, ki ne mislijo tako,
  kot njegova komunistična kompartija.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, pa ka bote že nehali stotimi Dražgoši?… Fsak da nabijate eno in isto, zato bojo tudi moji odgovori isti… Bitka pri Dražgošah je bla in še vedno ostaja simbol velike zmage partizanof nad nacizmom!!! Ad acta!!!

  • dež

   Zakaj misliš, da so zmagali ?

  • von Rhein

   Spet ti je ušlo.

  • Rožle

   Tek na kratke proge ….

  • Ruggedplant

   Zmage?? V šprintu na 200 m ko so se vasi sploh PRIBLIŽALI Nemci?

   • Rožle

    Itaq…
    zato so pa vsi partizani preživeli brez ene same praske …

  • garfi

   Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • baubau

  Prav vsak,ki se morbidnega spomina in obeleževanja partizanskega izdajstva Dražgošanov danes udeleži ali k temu prisiljuje še druge-npr.otroke,je pokvarjen.

 • Duhec

  Kaj mate od scanja proti vetru?! Če bi bli zviti, se partizani al pa domobranci sploh neb omenjali.

  • tarantela

   Duška se nekako morajo dat.

   • Duhec

    Noro nooo… a so res taki butli al kaj?!

    • tarantela

     Vsak tele ma svoj vesele, je star slovenski pregovor…

  • FORT WORTH

   Duhi si ze kdaj proti vetru…je blo fajn (:-)))

  • von Rhein

   V osnovi imaš prav,toda…(moj odnos)….Vse te seanse so namenjene zalivanju in gnojenju gnilega sadja,laži samemu sebi in poskusov ,na žalost uspešnega,poneumljanja mladih generacij.So potrditev lažnive medijske propagande in predvsem izzivanje.Zato….iz vsega kar ni res se norčujem,včasih uporabim celo pobalinski način,v glavnem pa je vse skupaj zabava.Sploh,če je slika iz letošnje seanse na kateri je videti več obiskovalcev na vrhu bunkerja, kot okrog njega.

  • Ruggedplant

   Želja vsakega zločinca je, da se o njegovih grehih ne govori in ti, ki zagovarjaš to držo s tem postaneš avtomatsko sokriv-a. Partizanstvo in domobranstvo se MORA v družbi omenjati natanko toliko časa dokler ne bo slehernemu Slovencu kristalno jasno kdo je imel kakšno vlogo pred, med in po vojni, v nasprotnem primeru bomo živeli v enoumju še nadaljnjih 70 let (tudi v preteklih se o domobrancih ni smelo govoriti – razen v kletvicah). Ti pa lahko dam tu besedo, da bom sam o partizanih utihnil že prej – v trenutku, ko bodo odvzete penzije VSEM članom zveze borcev (ker je njihovo medvojno delovanje bilo dokazano protislovensko in nimajo torej nikakršne osnove za državno nagrado), ko bodo v državi porušeni prav vsi kipi, spomeniki, obeležja partizanskim borcem z rdečo zvezdo, vklesanimi lažmi in komunističnimi krilaticami, ko bodo dobili spomenike vsi nedolžni pomorjeni domoljubi, pa naj gre za navadne civiliste, politike, vaške stražarje, domobrance, pa tudi partizane, ki so jih lastni spravili v prezgodnji grob zaradi odklona od partije. Ko bodo pred sodišče vsaj simbolično privedeni VSI še živi partijci, udbovci in partizanski operativci, ki so imeli KARKOLI pri mučenjih, zapiranjih in pobojihnedolžnih med in po vojni. In seveda, ko bo v Sloveniji simbol rdeče zvezde, srpa in kladiva ter njunih krilatic/društev/strank prepovedan z ustavo.

   Dogovorjeno?

 • Franc Šink

  Ta slika zgoraj me spominja na pred pustni čas.

  • tarantela

   Posebno gospod z brado kaže, da je veliko krofov pojedu, hudega mu ni.

   • Franc Šink

    Mislil sem na sliko višje.

    • tarantela

     Jest pa niže, vsake oči majo svojega malarja.

   • Duhec

    Ja no… a ni pretirana debelost bolezen?!

    • Viktorh

     Da, anja!

    • Ruggedplant

     Ne bi rekel. Bi pa to diagnozo z lahkoto pripisal tvojemu pisanju na tem portalu. Bodisi gre za shizofreno osebnost (se ne norčujem, da se razumeva), ali pa komunistično PR hišo, ki je svojim trolom odprla premalo vzdevkov in jih tako več piše pod enim in istim imenom – velika večina izmed njih tako hude neumnosti, da jih več nihče ne jemlje resno.

   • Ruggedplant

    Gospod z brado je v življenju pojedel že toliko znanja, da mu ne sežeš niti do gležnjev, zdaj pa se primitivno zaletavaš v njegov trebuh, ker ti je še enkrat z argumenti javno razgalil klavsko tovarišijo?

    • Jovo Jamnica

     Področje Staneta Grande pokriva čas Franceta Prešerna in ne Franceta Rozmana – Staneta…

     • Ruggedplant

      Če ga kaj bereš, bi ti lahko bilo že zdavnaj jasno, da ni “fohidiot”, ampak obvlada tudi ostala pomembna obdobja slovenske zgodovine, kot bi jih moral vsaj poznati, če že ne obvladati sleherni slovenski šolar.

     • Jovo Jamnica

      Saj tukaj je ravno haklc. Granda Ni avtoriteta za eksplicitno obdobje slovenske zgodovine. Apropos sem zadnjič sledil oddaji o Plečniku, na NovaTV, kjer avtoriteta navrže, da je bil Jože Plečnik neizobražen. Zato toliko Antike v njegovih stvaritvah. Zato je sledil prepričanju, da smo Slovenci, potomci Etruščanov. Nova TV bi mogla povabiti naprimer Nećaka ali Prunka in Jero Vodušek Starič, pa da slišimo, kako bi ob ustreznem moderiranju tekla debata…

     • Ruggedplant

      Tiste oddaje nisem gledal, zato je ne bom komentiral. Sem pa gledal včerajšnjo oddajo, tudi Grando že nekaj časa berem kjer ga pač zasledim in glede na povedano, je precej bolj kompetenten sogovornik tudi na tem področju od vseh režimskih filofaksovih “zgodovinarjev” skupaj. Pa če je to njegovo področje ali ne, zame je to popolnoma brezpredmetno. Tudi sam po izobrazbi nisem zgodovinar, pa brez problemov razorožim celo hordo najbolj pridnih piflarjev iz Repetovega rdečega bataljona – ne ker bi bil tako intelektualno superioren, ampak ker za razliko od njih povojno jugoslovansko in slovensko zgodovinopisje jemljem kot pravljice za slaboumne, znanje pa pridobivam iz strokovnih virov in pričevalcev, ki za svoje pisanje niso plačani neposredno s strani vladajoče partije.

      Da se vrnem k temi: Mi znaš povedati kaj konkretno te je zmotilo pri Grandinih včerajšnjih mislih kar bi dalo slutiti o tem, da govori zunaj svojega področja?

     • Jovo Jamnica

      Granda se nerad izpostavlja. Mene zanima, kdo je namignil NoviTV, da ga je sploh povabila v oddajo. Sodil pa o vsebini njegovega javnega nastopa ne bom. Moje mnenje je, da premoremo Slovenci tudi mlade zgodovinarje, ki bi nam lahko predstavili, kaj so se naučili od zgodovinarjev generacije “Granda”.

     • Ruggedplant

      Žal je v Sloveniji izredno malo takih, ker pač vsi tako ali drugače morajo skozi glavni partijski ideološki možganopralni institut za poneumljanje nadaljnjih rodov in ohranjanje tekovin revolucije – Filozofsko fakulteto.

      Eden takih redkih mladih primerkov vreden vse pozornosti in spoštovanja zaradi pokončnosti in razgledanosti je Jurij Pavel Emeršič, ki ga je Nova že gostila: https://www.youtube.com/watch?v=2htucVqdKjk

   • Olga

    Navada je železna srajca…

 • mtb

  Nova24TV, tale delitev na levičarje in desničarje ne koristi prav nikomur v Sloveniji. Delitev na dobro in slabo pač. Za levičarja se ima tudi marsikdo, ki ne prenaša barab iz prejšnjega režima. Kar Sloveniji koristi, je odstranitev plevela z vrha, da bo zrnje lahko vzklilo, ne pa da odhaja množično v tujino. Ne glede na levo ali desno prepričanje.

  • Ruggedplant

   Se strinjam – delitev : levi vs desni je za slovenski prostor popolnoma irelevantna, ker pravih levičarjev med tistimi, ki se danes proglašajo za “leve” sploh ni – če pogledamo pravo mednarodno definicijo levega. Edina pravilna in točna blokovska delitev slovenskega političnega oziroma svetovnonazorskega prostora je na DEMOKRATE in TOTALITARCE, torej na dobro in slabo, kot si že sam omenil. Trenutno je razmerje sil močno v prid slednjim, zato tudi živimo v državi, ki ni niti blizu demokratični ureditvi, kjer so vrednote totalitarizma (konkretno pri nas komunizma, čeprav so metode mešanica fašizma in stalinizma) povsem zamenjale tiste izpred tričetrt stoletja, ko smo bili Slovenci še pošten evropski narod utemeljen na domoljubnih in krščanskih vrednotah. Kot sem že mnogokrat napisal: delitev na leve in desne je možna samo v demokratičnem svetu, torej tam, kjer ni v državu več niti zametkov komunizma/nacizma/fašizma. Označevanje komunistov (kdor se nostalgično spominja Juge, ima pozirivno mnenje o partizanstvu in Titu ter sovraži pluralno družbo ima prav vse simtome tideologije, pa naj si to prizna ali ne) za levičarje, je huda žalitev za slednje in prekrasna lažna fasada za ljudi s svetovnim nazorom, ki je doslej najbolj škodil prav delavcem in zatiranim, o čemer jasno priča beg vseh sposobnih v tujino z demokracijo in kapitalizmom.

   • mtb

    Ja, res dobro povedano.

 • althar

  Med partizani je obstajala le ena struja in to revolucionarna. Morebitne privržence druge, torej odporniške, so takoj poslali v 11. bataljon, kot so temu rekli takrat. Brozova banda je bila komunistična teroristična organizacija, ki je zagrešila kup zločinov nad slovenskim in drugimi narodi in je eno najtemnejših, če ne najtemnejše poglavje slovenske zgodovine. Sramota, ki se nikoli ne bi smela zgoditi.

  • Ruggedplant

   Točno to. Edina stvar, ki me je včeraj zmotila pri Grandi, je omemba nekakšnega drugačnega partizanstva, kot da bi le to priznavalo več vodstev in ne enega samega ortototalitarnega in sicer komunistično partijo. Seveda so obstajali različni VZROKI za vstop med partizane (večina je bila prisiljena tako ali drugače – o tem sem že pisal, prostovoljcev je bilo izredno malo, med njimi so prevladovali komunistični sociopati), kar pomeni, da so se med njimi znašli ljudje različnih svetovnih nazorov, a partizanstvo je bilo ENO SAMO, njihove akcije in cilji so bili diktirani iz enega samega vrha in VSE, ki so kakorkoli odstopali od komunistične revolucionarne linije, so nemudoma likvidirali – bodisi s kamikaze juriši na Nemce ali pa takojšnjimi usmrtitvami zaradi “izdaje”. Vse ostalo je leporečje, ki ne služi ničemur.

   Sicer pa vse pohvale grandi za včeraj povedano – Štrovs je bil žal spet rahlo medel in je bolj primeren za pisanje kot prosti govor na televiziji.

 • Kučko pod pručko

  Pozorno sem pebral odlični zgornji opis dražgoške bitke in tragedije, ki so jo po neumnosti doživeli domačini. Samo poveličevanje “veličastne” zmage nad Nemci v Dražgošah se vse bolj spreminja v znano resnico in sicer, da je šlo za ideološki boj in prevzem oblasti s strani komunistov, ki so za dosego svojega cilja žrtvovali življenja domačinov in njihova imetja.

  Vsa zgoraj navedena dejstva se povsem ujemajo s sogovornikoma v TV oddaji Pričevalci, ki sem si jo ponovno ogledal včeraj. Franc Kavčič in Minka Hobjan, ki sta doživela dogajanje od prihoda partizanov v Dražgoše na zadnji dan leta 1941 pa do konca bitke, 11. januarja 1942, ki se je končala s smrtjo 41 domačinov in popolnim porušenjem vasi, sta povedala, kaj se je v resnici zgodilo.

  Vsem zelo priporočam, da si vzamete uro časa in si ogledate odlično oddajo s še danes kljub visoki starosti dokaj vitalnima pričevalcema …

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174314200

  • Viktorh

   Veš, zločinci to dobro vedo. Slavijo zato, da bi zabrisali sledi.
   Sicer pa od kdaj slavijo to “bitko”?

   • janez cepec

    kdaj boš pa ti šu u Dražgoše, sej si biu aktivni član takratmnih komunajzarjou in UDBOUC? uhka bi šu mau spomine obujat, mrbit je pa še kešn krix kolega živ, al pa clo kešn, ke si ga njega dni mal ovadu, če ne clo masakriru, kva misleš?

    • Viktorh

     A te je kdo kaj vprašal, govedo, zarukano. Marš v tvoje blato s s prasci, miško.

     • janez cepec

      videm, de pa te usen še mau przadene, tko de nisi še čist zapit pa zafrustriran zarad pizdarij, ki si jih devu u prejšnem režimau. ja pokesat se bo treba, če ti drug ne bo odpustu, Bog ti mogoče bo

     • Viktorh

      A si dobil denar?

     • janez cepec

      ne, bazen hočem, tko kot ti

     • Viktorh

      Ejej, usrane, bazena pa ti ne boš NIKOLI imel, ti imaš za hišo mlakužo, kjer se namakaš s svojim prasci, mihec.

     • TOMLC

      Nekateri imajo klimatizirane ute, nekateri pa nimajo nič.

  • Nata

   Ja, te oddaje so sijajne !!
   Upam, da jih ne bodo preveč ” omejili ” ??

 • Viktorh

  Stara navada, železna srajca…

 • janez cepec

  sej bi vaši tud proslavlal, sam za tist kar so delal na Urhu, glih ne zgleda, de bi kešne silne proslave organiziral

 • TOMLC

  Čudim se, da komunista šefa CK KPS in s tem šefa Udbe niso še pospravili.
  Zares se čudim.

 • TOMLC

  Zaradi teh ki prihajajo v Dražgoše, drugi Slovenci odhajajo v tujino delat.
  V Dražgoše hodijo šefi mafije, ki nam krade in kroji usodo.

 • Kučko pod pručko

  Pripadnost Partiji

  Komandant Cankarjevega bataljona, ki je povzročil tragedijo v Dražgošah, je bil Stane Žagar. Z njegovo sestro Danilo se je poročil Ivan Cvar, ki je bil v tistih časih likvidator, kasneje pa pomemben režimski človek. Zaradi njegove pripadnosti Partiji je zasedal visoke položaje v gospodarstvu, bil pa je tudi župan obvčine Kranj.

  To je le ena od mnogih zgodb, ki kažejo, kako so zagrizeni partijci uživali oblast, za katero so žrtvovali na desettisoče življenj zavednih Slovencev!!!

 • Rožle

  To kar fino boli, če delaš fejst narobe sam sebi pa verjameš, da delaš odlično :
  ******************************************************************************

  Naj vas samo spomnim kaj je izjavil Cmerar še ne dolgo nazaj …
  ..”Mi vsi vemo, da delamo dobro —”

  Izjava Vrhovne Šivilje :
  “Rešila sem Slovenijo pred propadom in jo zapuščam v odličnem stanju”

  • dež

   Kad več propadamo, propadamo otmeno.

 • APMMB

  Spomenik je potrebno porušiti!

  • von Rhein

   Ko sem se pred časom peljal mimo sem dobil občutek,da se bo sam.

 • dr Janez Sveti

  Nova24Tv, naredi za promocijo Dražgoške bitke, več kakor vsi tisti,ki gor lazijo :)
  Dr Janez Sveti EPP

  • von Rhein

   Pa vseeno precej manj kot tisti,ki jih gor transportirajo.

   • dr Janez Sveti

    Vem, kako je komunistično gibanje, izkoristilo 2.SV in kaj je storilo po vojni! Vendar, bili so zmagovalci druge svetovne vojne in niso javno sodelovali z okupatorjem. To je dejstvo, pa naj se desnica še tako trudi oblatit NOB.
    Žal so domobranci sodelovali z okupatorsko vojsko. Dejstvo. Zakaj,ni pomembno.
    NIKOLI ne bomo razumeli dogodkov med 2.SV, ker so takrat pač ljudje živeli drugače, imeli so drugačne vrednote in niso vedeli tega, karmi danes vemo!
    Zapomnite si, da so oboji mislili, da imajo prav in da so “uni drugi” hudiči!
    A je danes kaj drugače? Ko berem razne komentarje “rdečih” in “belih” ni nobene razlike. Oboji so smrtni sovražniki. Kar je najbolj noro je to, da so to bedaki, ki so se rodili dooooolgo po moriji leta 1941-46!
    Tesla primitivna neumna, oboji!
    DR Janez SVeti genij

    • janez cepec

     kratko, jedrnato in žau resnično. kongratjulejšns!!

    • Ruggedplant

     Zgodovinsko nepodkovani populistični relativizatorji oziroma vsegliharji pa ste s svojim zamegljevanjem danes EDINI razlog, da Slovenci po 70 letih še vedno živijo v pravljicah NOB mitologije in nevede na volitvah volijo prav tisto politično opcijo, ki je kriva za veliko večino njihovih tegob.

     Veliko raje imam pisanje odkritega, nezlaganega in-your-face-partijca kot pa tovrstne prozorne Cmerarske “apolitične” dimne bombe v oči resnice žejnega naroda. Prvo je namreč produkt tesla, slednje pa dobro premišljena apologija trenutnega stanja, torej totalne komunistične oblasti nad preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo.

     • dr Janez Sveti

      Kaj si želel povedat?
      Dr Janez Sveti genij

     • Tomzi

      To kar je povedal.

     • dr Janez Sveti

      Ja? Kaj pa? A si njegov odvetnik?
      DR Janez Sveti secirnica

    • von Rhein

     Kratek bom. Hvala za trud in pojasnjevanje.O temi bi lahko razpravljal,tudi na temelju zgodb iz moje bližine.Pa ne na forumih na katerih je dovolj bedakov in provokatorjev, skupaj z opranoglavci. V resnici mi v real live dvigne pritisk na kritično mejo valilnica bedakov,pa naj bo izobraževalni ali medijski sistem.Predvsem pa razni koristolovci,ki so našli teren za svojo uveljavljanje polpismenosti v politiki.

     • dr Janez Sveti

      Na kratko. Bil je sedemnajstletni fant iz premožne , verne , kmečke družine. Odšel je v partizane. Sredi najhujše zime,mu je menda politkomisar vzel njegove močne, dobre čevlje in mu dal svoje pošvedrane. Fant je zato odšel domov, po nove čevlje. Domobranci so izvedeli, da je doma in so ga obiskali. “Poglej, kam si šel! Še čevlje so ti vzamejo tile hostarji. Sami hlapci in lopovi. Po vojni pa nam obljubljajo, da nam do vse vzeli in bomo jedli iz istega kotla! Poglej nas! Mi smo prava slovenska vojska. Imamo uniforme ,orožje, vse kot prava vojska!”
      Fant je tako odšel k domobrancem. Sedaj je njegovo truplo nekje v rovu enega od rudnikov v Zagorju! To vem,ker mi je povedal človek, ki je videl, ko so jih nage, z žico zvezane dva in dva , metali v kamione !
      Podpihovanje starega sovraštva je škodljivo celotnemu narodu!

      DR Janez Sveti vesoljc

  • Rožle

   Itaq.. več o resnici …

   • dr Janez Sveti

    Rožle..resnica je čuden ptič. Perje ima takšno, da je njegova barva odvisna od tega iz katerega kota ga gledaš!
    DR Janez SVeti genij

  • Fogglof Tunnek

   Res je!!!

  • garfi

   Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

   • dr Janez Sveti

    Garfi, zelo dobro vem kako se je začelo in kako se je končalo. Napaka, ki so jo domobranci sami (tisti redki, ki so preživeli)priznali, je bila, da so sodelovali z okupatorji! Tudi partizani so se šele po vojni zavedli, kaj so jim komunisti storili in v kakšen drek so padli. Želim povedat,da je SDS izraz “vsegiharstvo” napačen in neumne. Zavedajte se, da so takrat ljudje živeli v majhnih naseljih in so informacije potovale od ust do ust in preko župnikov. Za katero stran so se odločili je bilo tudi pomembno iz katere vasi si bil! Če je cela vas šla v partizane si šel tudi ti, če pa k dombrancem, enako! Veliko medvojnih zločinov, je bilo čisto osebne narave in veliko je bilo tudi psihopatov, ki so pobijali iz užitka in jim je bilo vseeno koga in zakaj. Nehajte se sedaj sovražit zaradi teh dogodkov.
    DR Janez SVeti genij

    • garfi

     sovražijo nas oni in še naprej uničujejo
     resnice ne bom nikoli prenehal širiti in se boriti za pravico
     že to da tudi jaz že celo življenje živim v njihovi usrani diktaturi
     je dovolj velik razlog za moje aktivnosti

     • dr Janez Sveti

      Tvoje življenje in dojemanje tvoje realnosti, je tvoj problem. Zakon vesolja pravi,da s svojim bojem hraniš sovražnika. Če si se odločil za boj, bojevanje, sovraštvo in podobne prijetnosti, boš tega deležen. Vesolje (Bog), ti da samo tisto, kar mu s svojimi dejanji in vibracijami kažeš, da si želiš. Tako dober je Zakon vesolja (lahko mu rečeš tudi Bog).
      DR Janez Sveti genij

     • garfi

      poglej
      da ne boš SLUČAJNO KDAJ TROBEZLJAL DA SMO VSI KRIVI
      že 25 let se borim tudi proti takšnim kot si ti
      34 pokradenih milijard kreditov in še 100 na druge načine pove vse
      Slovenci živijo slabo in tudi še nerojeni bodo, umirajo v zdravstvu na cestah itd
      krivci za to nas pa še kritizirate
      svetujem ti da takoj prenehaš

     • dr Janez Sveti

      Tvoj boj, je tvoj boj. Proti meni se ni treba borit, ker biješ boj, ki si ga že izgubil. Pokradene, porabljene izginule milijarde NIKOLI več ne boste videli. Ni jih! Ko boste to dojeli, boste mogoče dojeli, da ste zapravljali svoje življenje za stvari, ki niso vredne NIČ! Ne cenite tistega kar vam je Vesolje-Bog dal-o. NIKOLI ne boste zadovoljni, saj vam ni jasno, da vaša nesreča izvira IZ VAS! VI ste vzrok svoje mizerije, ki ni to, samo vi si želite,da bi bila. Nezavedno. Vi ste srečni, če ste nesrečni in se bojite sreče.
      DR Janez Sveti teolog

     • garfi

      poglej
      da ne boš SLUČAJNO KDAJ TROBEZLJAL DA SMO VSI KRIVI
      že 25 let se borim tudi proti takšnim kot si ti
      34 pokradenih milijard kreditov in še 100 na druge načine pove vse
      Slovenci živijo slabo in tudi še nerojeni bodo, umirajo v zdravstvu na cestah itd
      krivci za to nas pa še kritizirate
      svetujem ti da takoj prenehaš

     • dr Janez Sveti

      Jaz živim odlično. Kako pa ti? Slabo?
      DR Janez Sveti bogataš

     • garfi

      bom dodal si tudi egoist in ignorant

     • dr Janez Sveti

      Super. Tako je. Tis si dber človek, nežne duše, ki odpušča in dela dobro. JBG. Ne morem biti tako idealen, da bi bil tebi všeč.
      DR Janez SVeti lep genij

     • garfi

      ta portal je namenjen aktiviranju Slovencev
      in ne skrbi za tvojo rit in vesolje

     • dr Janez Sveti

      Aha..torej motivacijski portal? Tako kot AmWay in podobni MLM? Si že pripeljal prijatelje? Nakazal članarino in Start Kit vplačal? Verjetno se imaš za apostola.
      DR janez Sveti vesoljc

     • garfi

      ne sežeš mi niti do kolen
      ne širim sovraštva ampak resnico in pravico
      tudi z informacijami
      ja in sem tudi donator
      ti pa prenehaj propagirati, da bo vesolje ali karkoli drugega rešilo
      karkoli

     • dr Janez Sveti

      Torej si odrešenik ti? A še jaz pristavim lonček za “ofro”? Tvoja resnica je “strici so mipovedali”!
      DR Janez Sveti bogataš

 • macon

  Norca smo se delali iz srbske proslave kosovske bitke, češ da slavijo poraze. Ampak Kosovo je bila ena najpomembnejših bitk na Balkanu v srednjem veku, udeležen je bil cvet srbskega in turškega plemstva, več deset tisoč bojevnikov in umrla sta oba poveljnika: srbski knez in turški sultan. Kosovo je bila po vseh merilih prvorazredna bitka z daljnosežnimi posledicami.

  Komunajzarske Dražgoše niso niti za vrtec: par klošarjev se je tri dni streljalo po hribovski vasi in potem so še mesec tekali med smrekami, jelkami in skalami. Če bi proslavljali vsaj Jelenov žleb, kjer so pobili kakih sto Italijanov.

  • Fogglof Tunnek

   macon laže!!!

   • Olga

    Ker resnica s prstom na vas kaže?

  • Olga

   Žalosten je narod, ki slavi svoje poraze kot zmage in smrt svojega največjega pesnika! Morbidno!

  • Janez

   Si poslušal,kaj o Jelenovem žlebu govori zgodovinar gospod Granda.?

 • Rožle

  Takele na tik-tak … komunistično zmontirane procese smo bli vajeni tam po letu 45… mladina tega ne ve … zato jih je treba opozoriti ..
  … ne nasedajte komunistični propagandi in plačancem na portalih …

  • Fogglof Tunnek

   Rožle laže!!!

   • Olga

    Ker na vas s prstom kaže?

    • Nata

     + + + + + + + + + + +

    • Rožle

     Tako je…Tunek se je v postu našel…

   • TOMLC

    Ne samo pes, tudi komunist nalaja človeka.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + Dobro da imamo zgodovinarje kot sta Granda in Dežman .
  Potrebujemo pa še enega dobrega šolskega ministra, ki bo imel pogum prava zgodovinska dejstva vključiti v učbenike !

  • FRANC3

   Počakaj. Čas bo vse prinesel.

   • Nata

    Upajva, da ne bo predolgo trajalo !!

 • Fogglof Tunnek

  Argumenti vas desnosučnih padejo na celi črti. Kot veste so v kraljevini Jugoslaviji komuniste prepovedali, pri tem je asistiral tudi naš kler. Kako lahko razložite to, da je tistih deset komunistof v Sloveniji okoli sebe zbralo večino slovenskega naroda in se uprlo takrat najmočnejši sili v Evropi, ki je z zločini zverinsko krenila nad slovenski narod?

  • Fogglof Tunnek

   Vi pravite samoobramba to, da se zližeš z okupatorjem? Vas ni sram? Puške v roke, pa v hoste in se borit proti partizanom, ne pa vleči plače od Hitlerja in pobijati slovenske domoljube. Fuj in fej, največja sramota slovenske zgodovine!.. Jas sn se tudi leta 1991 boril v Gruškovju proti četnikom…ležali smo v jarku in jih čakali… Imeli so srečo, da jih ni blo…

   • Rožle

    Je honorar od Kućanovega Sorosa vseeno dosti večji kot pa poučevanje glasbene vzgoje …

   • garfi

    Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
    https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

  • montyamp

   Nihče drug je krenil nad slovenski narod , kot srbska iz Srbije pobegla tolpa zločincev , katero bi Srbi sami poklali in združba mentalno oporečnih komunistekof – Stalinovih glist V Sloveniji , ki so izdali Slovenijo .
   Rezultati hiper-ultra idiotizmov brezjajčnih morilcev , so za NORMALNE , dostopni vsak dan in niso zavidljive narave .
   Za izdajalce UDBOPARTIJSKE pasme , ki morajo , pohabljeni od morilskih prednikov , zločijcem kimati , kot roboti in naganjati koze po vasi na turbo-šmarnica pogon , je pa orgazmična naslada plesati okrog kamenja kot muslimanska retardirana cerebralno paralizrana druščina hijen na dveh nogah .

  • hle

   To da so jih v kraljevini prepovedali je kasneje postala njihova največja prednost ker so ob okupaciji edini imeli vzpostavljeno ilegalno mrežo večina tako zvanih partizanov takrat so jim še rekli gošarji je bila mladih poštenih vernih kmečkih fantov ki so v hosto pobegnili zaradi vpoklica v nemško vojsko oni so imeli namen oživit rokovnjaško tradicijo vendar pa so tam padli v roke partijcem ki so jih z pretvezo narodne osvoboditve pretentali da so postali vojaki revolucije

   • Mare Kranjc

    Končno inteligenten in normalen človek, ki razmišlja s svojo glavo ter razume, kaj se je dogajalo in zgodilo leta 1941-45! Ne bi mogel boljše opisati in razložiti svinjarije in tragedije, ki so jo komunisti zagrešili nad slovenskim narodom.

   • Jovo Jamnica

    Vse se je odvijalo čisto drugje in komunisti niso imeli nobenega vpliva na nesrečo, ki je zadela Kraljevino Jugoslavijo. Konflikt med Kraljevino in Reichom je šel na rovaš Britancev. Samo oni so imeli od tega konflikta korist. Na našo nesrečo pa je Milan Nedić, zaradi kolaboracije s Hitlerom, padel v nemilost pri zaveznikih in “dosegel”, da so na konferenci v Teheranu, zavezniki podprli parizanske enote na ozemlju razkosane Kraljevine Jugoslavije, kot zaveznike v boju proti Nacizmu. Naprimer, vrh slovenske SLS je vedel, da bo Hitler napadel. Bili so proti puču v Belgradu…
    http://www.casnik.si/index.php/2014/01/08/ob-130-letnici-rojstva-dr-franca-kulovca-nacelnika-predvojne-sls/

    • hle

     Se popolnoma strinjam z tvojim zapisom moj poudarek je bil na tem kdo so bili večina partizanov in na kakšen način je lahko relativno majhna skupina komunistov prevzela celoten narodno osvobodilni boj

  • Mare Kranjc

   MIsliš na zavezništvo med Hitlerjem in komunisti? Misliš na tiste komunistične izrodke, ki so ob napadu Nemčije na Jugoslavijo minirali železniške povezave po katerih se je oskrbovala kraljeva jugoslovanska vojska. Mogoče misliš na tiste komuniste, ki so leta 1941, za 1. maja skupaj z nacisti korakali po Trbovljah in proslavljali praznik dela? (domačini so rekli, da še nikoli niso videli toliko rdečih zastav na kupu!) Mogoče misliš na tiste komuniste, ki so ustanovili Proti Imperialistično Fronto, za boj proti Veliki Britaniji in Franciji? Če misliš na te izrodke, potem imaš prav. Ampak se ne bomo slepili, saj vsi vemo, da tvoje srce pripada – morilcem, prevarantom in lažnivcem, kar komunisti vsekakor so! Pa veliko sreče v življenju.

   • FRANC3

    1.000 x ++++++++++++

  • Nata

   Prepovedali ? No, ja ! Kakšen je odsedel kakšen mesec. V zaporu pa je študiral Marxov Kapital !! Hi……hi……res jim je bilo hudo. Pasli so se po Moskvi, Parizu !Koliko so jh pa pobili ??
   Kako jim je uspelo ?
   Saj danes vidiš ! So provokatorji in mojstri laži .Bili, so, pa bodo za vse večne čase.

   • Jovo Jamnica

    6. aprila 1941 so bili vsi, ki so v politiki Dravske banovine kaj pomenili, za nevtralnost Kraljevine Jugoslavije v WWII. Tudi peščica komunistov, ki je v ilegali in po arestih študirala Marxa in Lenina. Torej, kdo neki je provociral Hitlera iz Belgrada??? To je pomembno in vpliva na razsodnost neprekinjenih polemik, tukaj na portalu.

    • Nata

     Vidiš, pojma nimam !
     Tiste proteste v Beogradu so organizirali Angleški agentje .Komunisti sose poskrili. Saj so paktirali s Hitlerjem.
     Malo si poglejmo datume…………
     Im kdo je komunist spustil iz zapora ? Sama takratna vlada
     Vem pa absplutno premalo!! Da bi karkoli trdila.

  • garfi
 • TOMLC

  Dokler se bodo kučanovi SKOJ-evci na FDV kotili kot zajci,
  ne pridemo iz krize.

 • montyamp

  Velike umetnine morilcev , železobetonski protitankovski bloki povezani v sramoto , so dokaz , da so prazne duše s steklenimi srci , sposobne samo krvavega klanja .
  Umetnost pač ni v butastih glavah , zato Slovenci spravite čimprej potomstvo morilske mašinerije z oblasti .
  Takšen spomenik vsakemu NORMALNEMU , zaužiti golaž za davkoplačevalski denar , hitro pokliče na svetlo , če slučajno pridejo podatki o lepoti in kulturi komunist-fašistične ustvarjalnosti do želodca .
  VESELICA NA MORIŠČU —— MURGLOSRBSKA KURĆANISTIČNA UMETNOST
  GORJE NARODU , KO HOSTARSKI HLAPEC PRIDE NA OBLAST .

 • TOMLC

  Vsi smo žrtve 75 letnega komunističnega pranja.
  Enim je zadosti, enim pa še ne.

 • TOMLC

  Prodam psa.
  Žre vse.
  Najraje komuniste.

  • Rožle

   Rabim še tako psičko …
   Komunistov je namreč kot šodra …

 • TOMLC

  Narava je krivicna:
  Psi ne zanjo govoriti,
  medtem ko nekateri komiji imenitno lajajo.
  V Dažgošah je to prišlo do silovitega izraza.

 • TOMLC

  Najboljši komunist je ajatutaja komunist.

 • TOMLC

  Komunistični iztrebki so nam pobili in razgonili intelektualce,
  ter iz balkana navlekli ološ.

 • Rožle

  Julka vsa histerična kliče Tuneka :

  https://www.youtube.com/watch?v=SIaFtAKnqBU

 • TOMLC

  Po podatkih ZPIZ je na mesec izplačanih 24.834 borčevskih pokojnin, pri čemer je 7.599 dejanskih borcev, 1.982 je bilo invalidov-borcev, medtem ko je bila večina borčevskih pokojnin (15.253) izplačana družinam borcev, katerih člani se dejansko sploh niso borili.
  http://www.politikis.si/?p=60047

  • FRANC3

   Ko to prečitaš, ti je vse jasno, zakaj ima ZB toliko podpornikov. Vsak mesec penzija in nekajkrat na leto zastonj golaž, brezplačni prevozi na maškarade, …

   • karpelec

    …pa še zdravljenja po toplicah .

    • Pepino

     pa še frej trolo po lublan

 • TOMLC

  Izplačanih je bilo več borčevskih pokojnin, kot je bilo1944 leta borcev. Točno 24834 borčevskih pokojnin. http://www.politikis.si/?p=60047

 • TOMLC

  Če rečem, da so socialisti čisti fašisti se nič ne motim,
  kajti socialisti, ki se gredo antifašiste so največji fašisti
  Primer so Dražgoše.
  Ko tulijo smrt fašizmu, dejansko to govorijo sebi.

 • montyamp
  • TOMLC

   Pred garažo na Oražnovi.
   Čaka v vrsti.

   • Rožle

    Jah…tam ga pa ne čaka nemočna Julka…
    Hmmm…kaj, če bi mu Julko s krokodilom zamenjal….?

 • Fogglof Tunnek

  Zakaj Huda jama, zakaj Šterntal, zakaj Teharje…petokolonaši fprašajte se…nalijte si čistega vina… Jas pa grem fklet na šmarnico…pol pa na Juliko !!!

  • Rožle

   Pa kakšno tableto ji daj…men ne zgleda čisto OK..
   No vsaj sliši se obupno…

  • FRANC3

   Kaj, otroci so bili petokolonaši??
   Hvala Razsvetljeni, da si me razsvetlil. Nisem vedel, da so lahko otroci pred rojstvom (Krimska jama) in eno leto stari otroci že petokolonaši in izdajalci.

  • Borut Stari

   Se vidi, da konzumiraš šmarnico Vsaj vemo zakaj se ti je sfuzlalo. Tudi tega, da so kolaboranti in izdajalci Slovenije bili prav komunisti nisi še prebavll. Bašeš se z lažmi. Ne zlorabljeni partizani pač pa komunisti ste ugrabili in zlorabili to deželo. Za tebe imam le dva pridevnika. Psihopat ali provokator s pedigrejem udbe.ENDE.

   • Fogglof Tunnek

    Jas sn mali psihopat, psiho, psihopat,
    in te stisnu bom za vrat, bom za vrat!
    Z mano se ne smeš igrat, se ne smeš igrat,
    ker jas sn mali psihopat, psihopat!

    In to levičarski psihopat…kapish?

    • Borut Stari

     Ne ga srat skozi napačno luknjo. Priznal si, da si psihopat ker ti drugega pridevnika omerta ne dovoli priznati?

  • radames

   Vsi ti kraji so izključno zaradi revolucije. Tako kot Dražgoše.
   V bistvu z 2. vojno nimajo nič. Imajo pa ogromno z revolucijo.
   Foglof Tumpek!

 • Rožle

  Drugače pa tale članek spada med rubriko …
  “Črna kronika”
  pod zvrst.. : “Saj ni res – pa je!”

  • FRANC3

   Ne razumem, kaj si hotel povedati.
   Res je žalostno, da iz smrti 41 domačinov ZB dela cirkus. V Dražgošah bi morala potekati žalna komemoracija v spomin pobitih domačinov, ne pa da slavijo strahopetnost.
   Najlaže je razdražit 10x močnejšega sovražnika, potem pa pobegnit v varno zavetje gozdov. To je pobalinstvo in ne herojstvo.

   • Rožle

    Žalostno…, da spada pod črno kroniko

   • Jovo Jamnica

    Komemoracija je potekala dan prej, na Osankarici. Ampak, to je vendar premalo populistično, saj partizani tamkaj niso uspeli ubežati…

   • domovina mili dom

    Morda je to dobra ideja, zakaj ne. Dan pred rajanjem rdečih izdajalcev, te slovenske vasi, prirediti množično komemoracijo v spomin na žrtve. To naj organizirajo vaščani v spomin na žrtve.

 • VERZIFIKATOR

  Prijatelj Jani, ki ima dober posluh, mi je poslal tole. Posredujem.

  JANEZ, STRIČEK JANEZ

  (poje se na dalmatinsko melodijo: Marjane, Marjane)

  »Janez, striček Janez,
  ti naš stric Johanes,
  Janez, striček Janez,
  kam odhajaš danes?

  Greš med tiste svoje
  si prisvajat moje,
  greš med bratce tvoje,
  uprizarjat boje?«

  »Tja še ne odhajam,
  kjer so vsi že zbrani,
  malo še pohajam
  včasih po Ljubljani.

  Ko pa mine leto,
  grem med Dražgošane,
  rečem si, presneto,
  tja med partizane.«

  »Janez, striček, Janez,
  tam ni Dražgošanov,
  vsi doma so danes,
  noč´jo partizanov.

  Ko prišel med zbrane,
  med somišljenike,
  kakor ti prodane,
  in med spomenike,

  zaželiš si eno,
  dvignil bi zastavo,
  pa čeprav zeleno,
  pa čeprav krvavo.

  Pa boš sam povzdignjen,
  trije te držijo,
  da od tal si dvignjen,
  te ne izpustijo.

  To ti še povemo,
  tam ni partizanov,
  saj vsi dobro vemo:
  zborček dnarce-branov.

  Striček, Janez, vedi,
  drugi tamkaj zbrani
  v svoji dušni bedi
  vsi so zapeljani.

  Janez, striček, Janez,
  greš se partizane,
  srečal pa si danes,
  glav´ce le oprane.

  Vrni se v Ljubljano,
  dragi striček Janez,
  v posteljo postlano,
  naj bo lep dan danes!«

 • TOMLC

  239 dni je že od ovadbe komunista Kučana.
  Komunistični sodniki na sodiščih pa drkajo kurac.
  Klemenčič je rekel, da bodo letele glave,
  vendar je s tem mislil samo na desnico.
  http://www.tickcounter.com/countup/1463479200000/europe-ljubljana/dhms/FFFFFF3B5998000000FF0000/Od_ovadbe_Milana_Ku%C4%8Dana_za_veleizdajo_in_sabota%C5%BEo_Slovenije
  Zato pa –> Slovenci volite desnico –> gonite u kurac komuniste
  Pahorja, Kučana,Cerarja in ostalo rdečo lopovsko – prevarantsko – friclovsko falango.

 • Fogglof Tunnek

  Ni narod ideološko razdeljen, ampak desna politika in mediji, ki se ga na fse pretege trudijo razdeliti. Enotnemu ljudstvu je težko vladati, zato šrijjo laži o “ideološkem” prepadu. Nekateri pa so tej propagandi tudi nasedli, posebej verni del prebivalstva, ki jih duhovniki pitajo s politiko namesto z resnično verskim zadevami.

  • xtc

   Vogel?
   Vogel grippe?

  • radames

   Foglov Tumpek.

  • sprehajalec

   Tuppek, takšni od katerih fotr je praznil žepe pred Hudo Jamo seveda sanjate, da je Jama sprovocirana s strani Ivana Janeza. Da povprečnim v Sloveniji ni mar zanjo in bi zagrebli kosti oziroma jih pustili zagrebene kjer so…..

  • domovina mili dom

   Samo rdeča zvezda razdeljuje narod.

  • garfi

   Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgka

 • Krtača17

  Ehhh ni da bi sploh še resno komentiral tule gor. Mogoče imajo pa domobranci res kako svojo silno zmago kjer bi morali postavit spomenik. Zelo dobri so bili v nastavljanju vohunov, špijonaži, kolaboraciji z okupatorji in še bi lahko našteval. Pa še za gospodarjem so tekli čez mejo po vojni. Ampak so jih zavezniki vrnili…. V glavnem bodite produktivni in ne destruktivni desni. Predlagajte kakšen spomenik da bo za vse slovence prav. Komaj čakam odgovore….

  • Jovo Jamnica

   Za vse Slovence??? Kaj pa imamo Štajerci z domobranci???

   • domovina mili dom

    Popolnoma nič, velja za vse Slovence.

    • Jovo Jamnica

     Ti si Krtačin advokat??? Maš hudo tarifo?? Sam fprašam

     • domovina mili dom

      Sarkazem?

  • janez cepec

   sej pravem, majo Urha, sam s tem se glih ni za hvalet

  • sprehajalec

   Že videno v svetu s spomeniki, pa funkcionira, čeprav je bilo veliko odpora na začetku. Le volja mora biti, pa gre.

   Valle de los Caidos, Dolina padlih v Španiji, spomenik žrtvam Španske civilne vojne.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Valle_de_los_Ca%C3%ADdos

   Pri nas bi seveda najprej zmotil križ, pa še tako velik povrhu. Ker del Slovenije je z “religijo” razčistil.

  • domovina mili dom

   Produktivno enostavno vprašanje. Zakaj so partizani preživeli, vaščani pa ne?

   • Krtača17

    Produktiven odgovor. Pa dajmo eno teorijo: recimo da se partizani ne umaknejo in branijo do zadnjega moža. Padlo bi cca 200 mož, vas bi pa še vedno gorela – vsekakor bi bili premagani zaradi prevelike številčnosti nemške vojske. Poleg tega bi partizani ostali brez borcev za nadaljne boje. To so bile sanje okupatorja. Mogoče pa druga teorija: recimo da tistih nekaj domačinov ne bi povedalo županu da so v vasi partizani. Ker župan je bil nastavljen iz strani nemcev in je takoj javil položaj vojske nemcem (potrjeno tudi z nemške strani). V tem primeru do boja sploh nebi prišlo oziroma na drugem mestu in bi bilo z domačini vse v redu. Katera teorija ti je bolj všeč? Spremenila pa ne bova nič. Ne ti in ne jaz, tako je pač bilo….

    • domovina mili dom

     Ta strateška poteza je edina in logična. Partizani se umaknejo iz vasi in odprejo boj kljub premoči Nemcev. Kot “Osvobodilna vojska” bi se žrtvovali. Vas pa bi ostala. Torej če si vojak braniš svoj narod. Tu ni debate.
     Režija pa je seveda bila drugačna:
     “Vas je imela zelo dobro lego za umik na Jelovico, če bi Nemci morda
     napadli. Snega je bilo zelo veliko, vsaj meter in pol, vendar so imeli
     vozniki lesa dobro utrjene poti z Jelovice. Vas je bila razpotegnjena,
     vendar so bile hiše na kupu, tako da so imeli partizani hrane in
     prenočišč dovolj. Za takratni čas so bile Dražgoše bogata vas.

     Vse to potrjuje dejstvo, da je bila vas načrtno izbrana. Med partizani se je govorilo: »Take farške vasi pa res ni škoda.«

     • Krtača17

      S tem bojem je hotela nemška vojska obračunat za vselej z uporom a jim ni ratalo. V vasi pa so pobili cel kup domačinov v opomin še za vse žrtve za nazaj, še za prejšnje obračune. Vas bi pod prvo teorijo vseeno gorela.

     • domovina mili dom

      Vasi ne bi pobili ,če bi se partizani upali spustiti v borbo izven vasi. Tako pa so spizidili in prepustili vas z izgovorom nadaljnih borb , ki so bile enake tej.

     • Krtača17

      Zakaj pa Nemci niso šli za njimi? Zakaj so zažgali vas? Lahko bi šli za njimi. To vse kaže na to, da tisti moment ko so Nemci izvedeli kje se skriva vojska, so bili vaščani sokrivi. Pa če bi se potem partizani borili nekje v gozdu ali v vasi. Za njih je bila usoda zapečatena. Zapečatil jo je pa izdajalec sam (tudi svojo).

     • domovina mili dom

      Citat očevidca:
      “Sprašujem se, kdaj se bo končalo to »slavje« v Dražgošah? Kdaj se bo
      darovala maša za ubite domačine in padle partizane? Ne obsojam mladih
      partizanov, ki so morali izpolnjevati ukaze in za to plačati z
      življenjem. Koliko nedolžne krvi je bilo prelite v tej neslavni bitki
      samo zaradi hlepenja predstavnikov partije po oblasti?!

     • garfi
     • garfi
     • Jovo Jamnica

      …če bi Nemci morda napadli… Ma, ta stavek danes zmaga. 8.januarja 1942, sredi okupirane Evrope, bi Nemci kolebali, bi li napadli bandite, ali ne… Svašta ej

     • garfi
  • garfi
 • radames

  Komunizem je kultura smrti.

 • totex39

  Gospe in gospodje sedaj so maske padle, nič več levičarji, levaki in podobni izrazi v Sloveniji ne veljajo več, to so komunisti in njihovi podmladki in jih drugače ne moremo imenovati. Zelo dolgo se že skrivajo pod lažno masko, zato jih bo potrebno postaviti na realna tla.

  • Pepino

   Tako je in nič drugače!

 • xtc

  Vsi pošneni in normalno razgledani Slovenci vedo ;da so Lažgoše navadna rdeča pravljica:kar je možno tudi potrditi z pričevanji in realnimi zgodovinskimi dokazi in da tudi v mednarodni zgodoni ne gre za omembe vreden dogodek:
  Preje gre za nacionalno sramoto;kako so rdeči izdajalci namenoma povzročali ;da se je okupator znašal nad narodom;ki pač ni bil ljubitelj rdeče lažnive kulture laži;prevar in smrti:
  Da so Lažgoše izvrsten prikaz izkrivljenosti hostarsko komunistične klike;ki je z namernim draženjem okupatorja(braz kakšneomembe vredneškode zanj);povzročala da se je okupator znašal naccivili:
  Zelo podobna laž so talci na Stranicah;;kjer so hostarji z neumnimubojem DordMeistra povzročili poboj stotih talcev;ki so umrli zgolj zaradi hostarskega banditizma in praktično za nič;saj z ubojem DorfMeistra okupatorju ni bila povzročena nobena znatna izguba ali okrnjena njegova udarna moč;ubiti pa je bil hitro nadomestljiv:
  Praktično so talci umrli za nič;kar bi okupatorju prizadejalo omembe vredne izgube;skratka bili so dani namerno ubiti za malodane nič:

  • sprehajalec

   Tako je, Draža Mihailović se je po začetnih nemških represalijah ustavil. Vsak poklicni vojak ali gverilec s koreninami meščanske stranke bi se ustavil, da bi ohranil življenja domačih prebivalcev. Tako se je francoski odpor koncentriral na reševanje sestreljenih pilotov, ter na izvidništvo. zato Francija skoraj ne beleži takšnih represalij, kakršne so bile pri nas.

   Komunistom ni bilo mar za življenja sonarodnjakov, nič niso štela in še več, želel je narediti kaos, da bi čim več ljudi šlo v gozdove. Po vojni pa je razvil tezo o splošnem ljudskem odporu, ter jo pomešal z dogajanji med vojno, zato sedanji generaciji ni nič jasno.

   • Jovo Jamnica

    Nikakor se ne morem sprijazniti s tezo, da je mogoče upravičiti kolaboracijo z bojem proti komunizmu. Tudi Poljska je bila napadena in okupirana od Nemcev, tudi Poljaki so katoliki… in tudi Poljaki so imeli borce proti Nemcem, pod vodstvom komunistov (Armija ludowa) in številčnejše borce proti Nemcem, pod vodstvom poljske vlade v eksilu… “domobrance” (Armija krajowa).

    • sprehajalec

     Tudi v Kraljevini Jugoslaviji so se začele stvari odvijati na podoben način, kot na Poljskem. Iz Vlade v ekzilu je bil postavljen vojni minister Draža, po posameznih banovinah pa odporniška gibanja. Kaj kmalu, pa je postal edini boj boj med Jugo verzijo Armije Krajove in Armije Ludowe.

     Kaj se je zgodilo četnikom Majorja Novaka (tako imenovanim plavogardistom) in

     kaj konec koncev četnikom kot celoti? Armija Ludowa jih je likvidirala oziroma so koncem vojne množično vstopili v njene vrste. Zadnji poskus je bila sestava Vlade Šubašića z Titom, kot vojnim ministrom. Vendar komunist oblasti nikoli ne deli….

     • Jovo Jamnica

      Med Dražo in našo razkosano malenkostjo je bila NDH. Naša Krajowa je bila zato precej samostojna.

     • sprehajalec

      Krajowa so bili plavogardisti, ne pozabi. Izdajalci in kolaborantje, ožigosani. Ludowa je pa čakala, da je prišla Hercegovska Ludowa Maja 1945.

     • hle

      Pa še naša Krajowa je bila razdeljena med štiri države

     • sprehajalec

      Tudi Ameriška Krajowa je bila nekoč razdeljena med najmanj 565 različnih plemen. Razdelitev na štiri države je brezpredmetna, če je ne priznaš. Tudi Francijo so si razdelili Vichyjska država, Nemška okupacijska cona in Alzacija ter Lorena, nemška priključitev.

     • Jovo Jamnica

      O, da bi res bilo tako. Naša Krajowa je nastajala spontano samo pod Lahi. Pozneje, po kapitulaciji Italije, pa se je kar z Nemci pogodila, da moštvo, ki je bilo vajeno le terena pod bivšo laško oblastjo, ne bi ostalo brez plač. Nemci jim niso dodelili potnih listov, da bi se mogli prosto sprehajat po nemškem Reichu in od Madžarov in Hrvatov okupirani slovenski zemlji…

    • Pepino

     Jovo pozabljaš da Poljaki v 2. sv, vojni niso imeli revolucije, tako kot pri nas, Mi smo sploh neki posebneži v Evropi, pa si žal tega ne priznamo!

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa je niso imeli??? Mogoče bi jo imeli, če bi se njihovi “domobranci”, namesto proti Nemcu, od Nemca plačani, ukvarjali s preganjanjem boljševikov po gozdovih…

     • Ruggedplant

      ?? kar si napisal je čisto protislovje – iz tvojega zapisa sledi kot da so domobranci sprožili revolucijo in ne obratno. Si se le zatipkal ali si si dejansko v glavi ustvaril tako trhel mit, da ne zdrži niti najosnovnejše logične presoje, kaj šele zgodovinskih dokazov? Če ne bi bilo domobranstva, bi partizani že pred letom 45 poklali toliko Slovencev kolikor so jih po njihovi izvensodni likvidaciji. Vasi pod domobransko zaščito namreč partizani (razen kadar je bila zares kriza in jim morilski, tatinski, posiljevalski in požigalski nagon ni dal miru) niso ravno pogosto napadali, pustošili so le tam, kjer oboroženega odpora ni bilo. Brez vaških stražarjev in domobrancev bi bila revolucija le še prej izvedena, je pa res, da bi to morda dalo vsaj MISLITI pokvarjenim zahodnim zaveznikom s kom imajo opravka, ko financirajo Titove borce.

     • Jovo Jamnica

      Eh, na Štajerskem ni bilo nobenega domobranca. Pa revolucije tut ne. Bli pa so borci štajeske armije ludowe… Armija Krajowa si je dala preveč opravka v “uskoških” rovtah, da bi bila hkrati sposobna organiziranega upora proti roki, ki jo je hranila. Sem pa slišal za nekakšne enote, ki so se šemile v borce armije ludowe in strašile prebivalstvo po zakotnih vaseh nemškega Reicha…

     • Ruggedplant

      Na štajerskem ni bilo domobranstva, ker ni bilo niti partizanstva oziroma njegovih banditskih pohodov. Pod Nemci so bili pridni in tiho kot miške, sem ter tja so naredili z Gestapom kakšen dogovor – mi vam seznam pokončnih Slovencev za deportacijo, vi nam pustite politkomisarje pri miru, mi vam pustimo pri miru oskrbovalne trasportne poti na jug, vi pa nas nam priskrbite sanitetno opremo in nas nehate streljati in podobno. Večina štajerskih in gorenjskih partizanov je hitro spoznala, da se z Nemci ni za igrati Rambota – izvedli so nekaj dražgoških “junaških “akcij, da so razkurili in terorizirali “nepartizanske” vasi, potem pa so jo hitro ucvrli v Ljubljansko kotlino pod protektorat nesposobnih Italijanov, ki so prišli sem bolj na počitnice punce osvajat kot pa na resen vojaški pohod.

  • Primoz Papez

   Zgodovinar Granda???? Bivši udbovec Štrovs??? Verodostojna

   • Ruggedplant

    Namesto udbovskih vnaprejšnjih osebnih diskvalifikacij raje sodi vsebino, potem pa se bomo pogovarjali, prav?

 • montyamp

  RESNICA = = = SMRT ZA KOMUNISTIČNE HIJENE

 • Rožle

  Skratka dejstvo je, da so partizani delal vse neki na pol …
  tako kot današnji levaki, ki se s tem še hvalijo…
  Karkol dobi levak u roke polom…!
  No, boljše bi bilo, da sploh nikoli ne bi nič delali … vsaj škode ne bi bilo…

 • tarantela

  Roman Leljak je izjavil: “Jaz sem že leta 2014 opozoril na
  dogodek, ki se je zgodil 2006 ali 2007 v Škofji Loki. Lokalno, Janez
  Pintar je takrat vodil izkopavanja, ki ga je organizirala občina Škofja
  Loka. Tam so odkopali nekaj sto teles in so našli za približno en
  kilogram raznih zlatih prstanov, verižic in vse skupaj. In tisti večer
  je tja prišel dr. Jože Dežman in tisto zlato, vse skupaj dal v svoj avto
  zvečer in odpeljal. Komisija je protestirala proti takemu načinu
  delovanja, nad takšnim načinom delovanja, in so tudi dali v občinski
  zapisnik, ki sem ga pridobil, da se je to zgodilo tako kot sem zdaj
  rekel. In seveda sem Jožeta Dežmana vprašal, kaj je zdaj s tem, kam je
  slo tisto, škatla zlata, kam je šla ta škatla najdb. Ja, je rekel, to
  sem odnesel v muzej. Seveda sem vprašal v muzej, kje je zdaj to, če bi
  si lahko ogledal. In je direktorica lani odgovorila, da ona tega ne ve,
  da je bil takrat direktor Jože Dežman. Tako še zdaj ne vem, kje je tisto
  zlato. Pričakujem odgovor že dve leti, pa ga ne dobim.”

  • Iza Demos

   Jaz pa pričakujem odgovor kje je denar od orožarske afere, ki se je prenašal v kovčkih pa valjal v plastičnih vrečah po hodnikih ministrstva za obrambo. Minister Gregor, pardon Janez pa nič. Morda čez 70 let.

   • sprehajalec

    Koliko je pa bilo tega denarja, morda veš?

    • Iza Demos

     Toliko, da peče glava in nas Hrvati držijo zaradi tega v šahu. Oni namreč niso uničili dokumentacijo, ki dokazuje pretok gotovine in orožja. Kar nekaj denarja pa je šlo preko računov v Lloyds bank Zurich. Koliko je bilo DM gotovine v kovčkih in vrečah ne vem, ker se niso šteli. Kaj več dokumentiranih podatkov o tem pa lahko najdeš v orožarski trilogiji (odprodaja, prikrivanje, preprodaja). Že to kar je tam dokumentirano gre v desetine milijonov DM. In zanimivo je, da ne desnica ne levica nista ne tožili avtorjev ne zanikala podatkov. Ampak le čakala ZASTARANJE.

     • sprehajalec

      Dajva še enkrat, koga držijo Hrvatje v šahu? Ivana Janeza ali Milana, ali Cerarja? Koga? SDV ki so švercali orožje, koga? Vsak je malo švercal takrat, Milan čez SDV, Ivan Janez čez vojsko, Igor čez policijo, poleg tega si imel še množico malih dilerčkov z vezami, kot je bil tisti Nicholas pa vsak ki je imel nekaj vez v tujini na tem področju.
      Hrvaška se je iz 16.000 kosov sredi leta 1991 oborožila na 200.000 kosov osebnega orožja decembra istega leta. Posel je bil dober.

      Koga je treba ovaditi, ena vlakovna kompozicija je šla iz Slovenije z opremo JNA do Srbije nemoteno, dve pa so Hrvatje ustavili.

      Kdo je za vse to kriv in kdo bi moral komu odgovarjati oziroma kdo bi moral denar dobiti? Te famozne kovčke v katerih nihče ne ve koliko denarja je bilo notri, kdo bi ga moral dobiti, Iza?

     • Iza Demos

      Slovenski proračun, ne pa da so ga pobasali malo v svoje žepe malo pa naredili črnega fonda na državni ravni za svoje umazane posle.

      Koga držijo Hrvati v šahu? Naše osamosvojitelje, ki so zato tudi dovolili postavljanje “mejnih hišic” na našem SLO ozemlju, pa podpisali, da soglašajo z vstopom HR v EU ne da bi prej razčistili mejo.

      Kdo je za to kriv? Mi ovce, ki samo gledamo kako nas levi in desni osamosvojitelji vodijo žejne čez vodo.

     • sprehajalec

      Posel z orožjem je za ogromno večino nedosegljiv, za majhno manjšino pa enkraten v življenju, zato velja izkoristiti šanso, še sploh v razmerah, ko ne veš, če ti bo država obstala, ali jo boš moral brisati čez mejo. Pa kdor tega ni doživel, ne bo razumel. Dilali so pa vsi, verjemi. Pa vsi bi, če bi imeli šanso, še sploh v razmerah neizgrajene države. Tako, kot je danes želja vseh dilati z Zdravstvom, malokateri pa pridejo zraven. Pa gre za bistveno večje denarje kot takrat.

      Hude obtožbe Iza, žal brez iskušnje nekoga, na katerega merijo puške. Zato so morda lahko tako lahkotno obtožujoče. Ko smo se peljali v četrtem razredu OŠ čez most na Rižani od Sečovelj naprej, je učiteljica razložila, da vstopamo na ozemlje SR Hrvaške. Kar pomnim, je tako veljalo. Prebivalci Bužinov, Mlinov oziroma tistih 4 vasi, so imeli v socializmu in Jugi bližje OŠ Sečovlje. Pa veš kam so pišiljali otroke na šolanje? V Buje. Zakaj? Ker so se čutili Hrvatje. Tako je bilo, tako je, jokati za nazaj je nesmiselno, ker je bila zgodba z Istro izgubljena sredi 19. stol. Zato niso bili kontejnerji takrat brez veze postavljeni na mesto, kot so danes.

      Saj sploh ni več generacije osamosvjiteljev, Cerar nima z osamosvojitelji nič. Daj spravi svojo jezo na Dilerje na Javnem, to so ta pravi tajkuni. Pa Zemljariča, ki ima odprta vrata ma Ministrstva. Pa člane zadnjega CK ZKS, Türka, Kocjančiča, Rigelnika, Šešoka sama vidna imena danes. Ne tisti, o katerih piše dnevno časopisje.

     • Iza Demos

      Torej je dilanje/kraja O.K. in sem jaz le ena zavistna gospa. Zavidam onim pri koritu, ker sama nimam priložnosti oz. znanja, da pridem zraven.

      Ti, ti Iza ti.

     • sprehajalec

      Priporocam ti dilanje z zdravili in medicinskimi pripomocki. To sedaj prinasa denar. Posli z orozjem ne ker ni vojne. Z dobrim denarjem ne bos vec zavistna. In morda bi v Drazgosah v nedeljo morala raje iskati dobro vezo za posel, namesto da si sepetala pozive k razumu, ce si jih res. Tam se posli delajo, v krogu nasih. Tukaj pri nas na Novi ne bo nic…

   • tarantela

    Mislim, da so bili udeleženi vsi, sicer bi že povedali, kako je s tem.

    • Iza Demos

     Ne rada pritrdim, a kot vse kaže je to bridka resnica. In sedaj se uresničuje tisti rek: roka roko umije obe pa obraz …………

   • Pepino

    Uprašaj milana on je pošten in resnicoljuben, on ti bo povedal #čisto resnico in samo resnico#,Denar je pa trenutno v Mehiki

    • Jovo Jamnica

     In kaj počne Kučan, na mrazu v Sloveniji, ob vseh teh silnih milijonih, naloženih tamkaj v Mehiki, kjer se šopiri svetovno znano letovišče Acapulco. Po mojem mnenju, ni priseben…

    • Iza Demos

     Figole freškole! Morda na smrtni postelji, a dvomim, ker tudi Drnovšek ni nič povedal. Ali pa je, pa napačnemu…………

    • Iza Demos

     Ne rada pritrdim, a kot vse kaže je to bridka resnica. In sedaj se uresničuje tisti rek: roka roko umije obe pa obraz

   • Ruggedplant

    Daj sporoči štabu CK-ja da bi bil že čas, da si izmislite kaj novega – to orožarsko afero gonite že čez 20 let, pa vam je primer zastaral kljub temu, da imate v rokah prav vse ključne instance slovenskega krivosodja vključno s “fakulteto”, ki te briljantne režimske kadre vali.

    Sicer pa je za komuniste znano, da razredne sovražnike najbolj krivijo tistih stvari, ki so jih sami največ zagrešili. In tudi orožarska afera (Kučman) ni nikakršna izjema, tako kot avstralska klinika (privatna klinika Lukšičeve žene), Patria (mimo razpisa dogovorjen posel za oklepnike s Sistemsko tehniko pod Ropom), izdajstvo med drugo sv. vojno itd, itd. Nekam preveč dokazljivih primerov, da bi šlo zgolj za naključje, kajne tovarišica?

    • Iza Demos

     Ja in kdo je poskrbel da je zastaral? Jaz pač ne morem pozabiti tisto kar se dogaja v moji državi SLO in “gonim” kriminalne dogodke od leta 1990 dalje. A žal brez uspeha, saj se večina v SLO raje ukvarja s tistim kar se je dogajalo pred 70 leti v totalitarni meni tuji državi. Zato pa so mi/nam politiki in njihove stranke v tem času uspele “ukarsti državo” in mladim vzeti vero v demokratično SLO.
     Jaz pa sem slišala da ima privatno kliniko v avstraliji Janševa žena ampak na ime sestrične, tiste iz banke, ki ji je zdravnica Bačovnikova vsak mesec na bančno okence nosila po 15.000,oo EUR. Kaj vse ne izveš iz “rekla kazala” in časopisov? A ja, pa po poklicu nisem učiteljica.

     • Ruggedplant

      Hopeless.

     • Iza Demos

      Res je brezizgledno. Morda nam bo rezultat novih volitev vzbudil kaj upanja v boljšo SLO.

  • Jovo Jamnica

   Vem edinole to, da Leljaku ne verjamem nič!!. S tem ne mislim, da je Dežman biser, ampak vsaj Hrvat ni, kar pa mene Slovenca, neznansko moti. Leljaka zanimajo ustaši. Če ne bi bilo ustašev, tudi Leljak ne bi imel motiva. Mogoče bi še vedno preprodajal in se bavil z nečednimi posli na račun poštenih državljanov, ki jim naivnost ni tuja!

   • sprehajalec

    Leljak je Štajerc iz krvi in mesa. Ima dobre oddaje in na Hrvaškem ga zelo cenijo. Priporočam ti ogled njegovih oddaj na youtube. Ima jih na oddaji po imenu Bujica, Osješke TV.

   • tarantela

    To o ustaših drži. Sem pa samo prekopirala njegovo izjavo.
    Pri nas je vse tako zapacano, da je čudno, da nas Zemlja sploh nosi.

   • sprehajalec

    Še nekaj Jovo, kar zagotovo ne veš, pa večina tukaj tudi ne. Ustaši so se šteli za socialiste in imeli so program socialistične izgradnje države. Delavski bloki, počitnice, sindikat, ki skrbi za ozimnico.

    Vse to so vam zamolčali. Ne vem sicer zakaj…

    • Jovo Jamnica

     No ja, priznam, da me to pretirano ne zanima. Ustaši so slovensko zemljo okupirali in Slovence ubijali. Edino to šteje, kar se mene tiče.

     • sprehajalec

      Socialisti pač…

     • Jovo Jamnica

      Če kaj zavidam Hrvatom, je to njihov Stepinac. naš Rožman je ob prvi priložnosti zapustil svoje ovčice, na milost in nemilost… in jo, kako naj se izrazim… jadrno podurhal v tujino na varno.

     • sprehajalec

      Hrvatje le spoštujejo svoje svete očete, v tem je razlika. To imajo v krvi. Rožman ne bi preživel dveh mesecev, ali pa bi ga čakala Vovkova usoda. Slovenci svojega škofa zažgejo.

      http://www.casnik.si/index.php/2012/01/21/sestdeset-let-1952-2012-od-zaziga-ljubljanskega-skofa-antona-vovka/

      Res pa je, da bi imeli Slovenci danes sv. Rožmana, ki so ga ubili komunisti, s tem da bi nefarški del vpil o provokaciji Vatikana, ker ga je razglasil za svetnika….

     • Jovo Jamnica

      Hja, mein Lieber, keri je pa te Stepinci kaj garantiro???

     • sprehajalec

      Nihče, vendar je računal na tradicionalno bogaboječnost Hrvatov. Da stvari niso bile jasne, priča njegov odgovor, ko so ga aretirali in obtožili kolaboracije z Nemci in Ustaši. Rekel je, da je glede Nemcev vse jasno, glede ustašev pa, da kako naj vendar kolaborira na svojem? NDH je bila vendarle mednarodno priznana država, s številom držav, ki so jo priznale enakim tistim, ki so priznale Kosovo.

      Računal je tudi, da bo Maršal želel odvezo za svoje grehe, saj je bil vendarle rojen kot zagorski fantič, v duhu domače fare. In res, že 03.06.45 je Maršal prišel k njemu na zagrebški Kapitol na spoved in odvezo. H komu pa naj bi šel? Višje inštance ni bilo. Od takrat naprej, je bilo Štepinčevo življenje varno.

      Si predstvljaš Kardelja-Speransa, pa Mačka Matijo, da gresta na odvezo k Rožmanu? Tukaj je bila razlika, to so bila le deca rdečih revirjev, brez Boga. Ne pa pobožno zagorsko zaledje.

     • Jovo Jamnica

      No vidiš, kako je kolaboracija zavržna. To je že iz Antike ven, ko je Tračanski kralj prisegel zvestobo, če se ne motim… Oktavianu Augustusu. Pa je ob priliki Oktavian navrgel… Izdajo ljubim, izdajalce sovražim…

     • sprehajalec

      Jaz vidim dve enakovredni vojski v tem konfliktu, ene je oboroževala Sovjetska Zveza pa še celo šteli so se za oddelke Rdeče armade v tujini, saj so nosili enaka obeležja, M-35 rdečearmejsko čepico z zvezdo, simbolom rdeče armade. Pa z zaplenjenim orožjem in opremo predvsem italijansko. Drugo so oborožili Nemci z zaplenjenim italijanskim orožjem. Državljanska vojna pač, kot Severni pa Južni Vietnam, kjer so tudi zunanje sile oboroževale sprte strani.

      Ne vem pa, če danes Severni Vietnamci tako srdito vpijejo na Južne, kolaboranti, izdajalci? Pa če so likvidirali celotno vojsko Južnega Vietnama po zasedbi Saigona, skoraj od prvega do zadnjega. Ali pač?

      Tudi danes nek severni Vietnamec poučuje Južnega, vidiš, kako je kolaboracija zavržna. To je že iz Antike ven, ko je Tračanski kralj prisegel zvestobo, če se ne motim… Oktavianu Augustusu. Pa je ob priliki Oktavian navrgel… Izdajo ljubim, izdajalce sovražim…

      Tako verjetno modrujeta stara Vietnamca…

     • Ruggedplant

      To, da enačiš Hrvate z Ustaši je žalostno, še bolj pa to, da mu jemlješ verodostojnost zaradi dejstva, da se je rodil na hrvaškem, a pustimo zdaj to na stran, saj si šel v nadaljevanju še dlje. Mi lahko dokumentiraš koliko nedolžnih Slovencev (torej brez partizanov!) so ustaši pobili v zadnjih 100 letih in za koliko časa so okupirali kako velik del Slovenije? Če boš namreč z enako strastjo sovražil partizane, ki so jih pobili več kot stokrat toliko, Slovenijo okupirali in terorizirali 70 let in nas iz avstrijskega standarda poslali direktno na balkanskega, potem je bolje da celotna zveza borcev zaprosi za policijsko zaščito. Pri tem upoštevaj tudi to, da so ustaši to počeli za svoj narod, partizani pa svojemU narodU.

     • Jovo Jamnica

      O Hrvatih ne diskutiram. Ende

     • Ruggedplant

      Torej boš raje ostal na tej populistični lažnopatriotski verziji realnosti, kot da bi raziskoval resnične dogodke?

      Pa diskutiraj o Slovencih. Polovica mojega komentarja je usmerjena direktno nanje, ne boš nič dodal? Ali pa je slučajno hrvaški umor Slovenca bolj moralno zavrženo dejanje kot revolucionarni genocidni bratomor najzavednejših Slovencev?

     • Jovo Jamnica

      Kakor, da ne vem, kaj se je dogajalo. Moj namen pisanja tukaj je, da se ne bi ponovilo. Zato venomer rinem v sredino devetnajstega stoletja in poveličujem Slovenca. Meni ni za državo. V bistvu, takšno, kot jo imamo…preziram. Mene pekli recimo Jakob Frass in podobni patroni. Ah, pa nea se mi več da…

 • Iza Demos

  Dajmo stopimo skupaj in delajmo za prihodnost. Pokažimo, da zmoremo.

  • sprehajalec

   Zakaj tega nisi šla v Dražgoše povedat?

   • Iza Demos

    Saj sem, a nisem bila dovolj glasna.

    • sprehajalec

     Si imela ravno virozo, pa glas ni bil ta prav?

     • Iza Demos

      Ne, ne sem čisto zdrava, ampak mislim, da so imeli ostali virozo s simptomom vrtoglavice in zamašenih ušes.

     • sprehajalec

      Nimaš kaj, starejši je človek bolj ga je nemogoče spreminjati. Vsak je nesel neko zgodbo naprej, pri tej bo ostal, svoje pa naredijo potem čas in zemlja, ki vleče vase. Zato je naloga izvoljenih, da storijo to, kar ti zahtevaš od posameznikov. Pri nas tega izvoljeni niso storili desetletja, niti nimajo vpliva na dogajanje, temveč gre prepir stihijsko svojo pot naprej. Namesto da izvoljeni poda roke namesto enih in drugih, samo brezmočno opazuje. To pa je tragedija..

  • tarantela

   Na tem portalu bo šlo to težko, če nisi za JJ, ne bo nič.

   • orsa

    Na tem portalu se naj piše resnica, ne bodi obsedeni z JJ.

  • Ruggedplant

   Za domovino s Titom naprej?

   • Iza Demos

    Pri nas pa rečemo : Za domovino in demokracijo!
    Ta mladi pa : Za domovino in službe!

    • Ruggedplant

     In kako si “pri vas” predstavljate skupen boj za demokracijo in domovino, če pa sta prav to pojma, ki ju dve tretjini s komunizmom prežetega prebivalstva sovraži iz dna srca?

     “Ta mladi pa : Za domovino in službe!”

     Potem pa gredo na volitve in volijo ZL in ostale uničevalce realnega sektorja. Ne hvala takšnim floskulam.

     • Iza Demos

      Ne se jezit. Sem samo zapisala kar slišim. Sem malo brskala po spletu pa nisem našla analize volivcev po starosti, ki bi pritrdila, da mladi volijo ZL. Uničevalci realnega sektorja pa so vsi naši parlamentarci, ki se svaljkajo med parlamentom in stranko preko zavoda za zaposlovanje do državne službe. Večina nima pojma kaj je to realni sektor in še nikoli ni delala v njem. Če pa že, so pa bolj podobni g. Vogrinu.

     • Ruggedplant

      In kako naj dobijo izkušnje z realnim sektorjem, če ga praktično ni več? Govorim o zares REALNEM realnem sektorju, ki torej ni povezan z vezami in poznanstvi, ki tako ali drugače slej kot prej spet pripeljejo do države.

     • Iza Demos

      Nisem vedela, da obstajata dva realna sektorja…….. no učimo se pač celo življenje..in danes sem izvedela spet nekaj novega.

     • Ruggedplant

      Za normalne zahodne države je to nekaj povsem nedojemljivega, zate, ki pa (domnevam) živiš vse življenje v Sloveniji, pa je čudno, da za kaj takega prvič slišiš. Politika ima namreč kremplje zraven ne le v obsežnem javnem sektorju in državnih/občinskih podjetjih z večinskim državnim deležem, pač pa obvladujejo tudi podjetja v katerih imajo manjšinski (a še vedno odločilni delež proti malim delničarjem) ali pa ga formalno sploh nimajo – so pa recimo edia/glavna stranka določenega podjetja in jih na ta način izsiljuje (vodi). Pravi realni sektor v tržnem gospodarstvu pa z državo nima prav nikakršnega poslovnega opravka.

 • montyamp

  LAŽGOŠE — SPOMENIK STALINOVIH HLAPCEV

 • Fogglof Tunnek

  A nista Milan in Janez (Stanovnik), na sliki v prvi vrsta prava klena deda?… Ponosna na partizane, na našo osvoboditef, na Dražgoško bitko…skratka cvet naših starostnikof!!!… Za razliko o tistih dveh pod njima, Marko Štrovs in Granda????…Čemo sta podobna?…prava deda že nista…sta pa razdiralca naroda !!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ko prebiram komentarje nekaterih voluharjef, ki branijo kolaborante oz. sodelafce z okupatorjem in to opravičujejo z dejstvom, da so se pač borili proti komunizmu ne proti okupatorju, se mi fse bolj dozdeva, da tote izjave zgubljajo “veter v jadra” . Tote izjave namreč enostavno ne pijejo vode in tudi njihova miselna konstrukcija ne. Priporočil bi takim (garfi, montyamp, Rožle in ostale smeti), da si izmislijo kak bolj verodostojen izgovor ali pa da zaprejo svoje greznice, ker javnost že počasi ugotavlja, da ma take vrste izgovor “kratke noge”!!!

  • if

   Tito 13. maja 1941, dober mesec po napadu nacifašistov na Jugoslavijo, je poslal SZ sledeče: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

   • Krtača17

    Pravilen odgovor. Je pač razlika če proti vetrobranskemu steklu leti brencelj ali pa slon…

  • garfi
 • resnicaboli

  Komunisti pač ne morejo praznovati zmage v kakšni bitki ker je ni. Tukaj bi bila lahko žalna spominska slovesnost za pomorjenimi vaščani in partizani ki so izgubili življenje.

 • domovina mili dom

  Samo dve stvari so, da rajajo pri svojem totemu.
  Praznujejo svoje strahopetno preživetje.
  Praznujejo, ker so izročili vas nedolžnih ljudi v roke okupatorja.
  V končni fazi lahko zaključimo, da so kolaborirali z okupatorjem.

 • TOMLC

  Zgleda, da Stanovnik ne more umret.
  Predlagam, da gre k njemu en fajmošter, da se izpove.
  Vam povem, da ga duše umorjenih ne pustijo gor.
  Prav mu je!
  Far naj gre še h Kučanu, da se ga losamo.
  Takoj naredim vrtno veselico!
  Irharce, klobuček in harmonika, pa domače viže cel teden!

 • Boco

  Vsako leto isto. Komunjare romajo v Drazgose, desna opcija pa vik in krik in polno clankov o tem kako je tam bilo, kaj je res in kaj ni res. Ne me narobe razumet, resnica mora na plan. Oziroma resnica o Drazgosas mislim, da je znana vsakemu normalno razgledanemi slovencu.
  Gre za to, bedaki bodo zmeraj hodili v Drazgose na ta praznovanja. Se bolj jih bo veselilo, ko bodo videli polno ogorcenih clankov v desnih medijih. Ignorirajte jih. Ne jim delat reklame, ta clanek izgleda ravno to. Drazgose dajte pospravit v predal, oziroma ce ze hocete pisat o Drazgosah to raje naredite takrat ko ne praznjejo teh partizanskih veselic.

  • Jovo Jamnica

   Nič se jih ne prime… :-)

 • Ros

  … Ali postavijo Hostel Celica na kraju množičnega mučenja.

  Kot bi Nemci postavili Hostel Dachau – Birkenau ali Hostel Arbeit macht frei…

 • učko

  Narobe, tle ni nobenih levičarjev. Levičarski politiki se v parlamentarnih demokracijah kao zavzemajo za pravice delavcev. Pri nas pa je parlamentarna demokracija samo zelo slaba fasada, vlada pa nam neo-pro-komunistično-balkanistični režim. In komunajzarji so ljudje, ki se zavzemajo izključno za svoje privilegije na račun delavstva in kot taki niso nobeni levičarji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • Ruggedplant

   Čestitam – tvoj prvi notranjepolitični komentar s katerim se dejansko strinjam. Glede na ostale pa bi rekel da si bodisi multipla osebnost ali pa pod tem nickom piše več agentov – tale je dejansko prvi s pospravljenim podstrešjem.

   • učko

    Tebe bolj bega to, ker ne veš, na čigavi strani sem! Sem proti temu vladajočemu režimu, nisem pa vaš !!! Moji pogledi so drugačni !

    • komar marko

     saj vemo, da si od ate in mame. Kakšen pa je tvoj pogled na stvar in kdo oziroma katera stranka je po tvoje tista prava za vodenje SLO?

    • Ruggedplant

     Tvoji komentarji so si med sabo močno kontradiktorni, to je vse, ne gre za nikakršne predalčke “naši-vašI”. Ker na prvem mestu presojam komentarje, ne pa njihovih piscev, sem ti ga tudi pohvalil, prav tako kot sem/bom argumentirano repliciral, ko boš s kakšnim ustrelil mimo. Čigav si oziroma čigav nisi, veš pa ti sam, v to se ne bom vtikal. ker se osebno ne poznava, so komentarji vse po čemer lahko sodim.

 • učko

  Ti shodi so idealna priložnost, da komunistični zlikovci opravičujejo svoja zločinska početja s tem, da svoje nasprotnike in kritike postavljajo na “napačno stran zgodovine”. In na ta način bojo še zelo dolgo vladali in posledično temu nekaznovano kradli !!!!!!!!!!!

 • freedomfighter

  če prav razumem članek je napaka partizanov da so se sploh borili nekaterim bi bilo bolj všeč da bi se takoj vsi predali in zaprisegli adolfu htlerju na bežigrajskem stadionu…vse grozote ki so jih partizani naredili se skrijejo pred sramoto sodelovanja z okupatorjem…poglejte si drugod po Evropi kaksno je mnenje o ljudeh ki so sodelovali z Nemci…pa ne branim partizanov ker nimam nič z njimi me pa zanima zgodovina in veliko potujem po tujini in raziskujem dojemanje 2 svetovne vojne po Evropi in moram reči nikjer drugje nimajo tako zblojenega pogleda na vojno…pri nas dostikrat bere o tem kako so partizani zavezniki nacistov kolaboratorji so pa borci za svobodo…lepo vas prosim no ko sem to povedal znancem iz tujine so vsi mislili da se delam norca…sedaj ko me napadete s komentarji pa se bo videlo kdo je spran in kdo ne…tisti ki zagovarja eno stran pri boju nacizem komunizem je bedak dva zločinska režima s napačnima ideologijama..opravičevanje sodelovanja z okupatorjem pa bi moral biti sam po sebi zločin

  • komar marko

   ali mi lahko navedeš kdo je prisegel SOVRAGU in kak vir mi navedi, kjer je to napisano. BOŠ?

  • komar marko

   Kot drugo pa ti oporekam ZNANJE. kaj porečeš na pakt RIBENTROP MOLOTOV. kaj praviš na poskakovanje z roko v roki 1 maja 41 v Trbovljah. kaj porečeš na pogodbeni odnos ITALIJANOV pri napadu na TURJAK? kaj porečeš o ustanovitvi PIF in ne OF, na dan obiska sovraga v MAriboru. kaj porečeš o izdajcu TIGROVCEV na neki Gori pri RIBNICI! Veliko žgancev te še čaka!

   • freedomfighter

    se strinjam s tabo v večini komunisti so hoteli prevzet oblast v Jugoslaviji že dolgo pred vojno to ve vsak sam ne mores pa zanikat se po napadu Nemcev niso bojevali proti njim in njihovim pomagačem to je pač dejstvo ki ga ne moremo spremeniti…glede zaprisege pa veš kaj mislim zaprisega na Bežigrajskem stadionu…pa ni mi treba razlagati o domobranskem gibanju vem veliko o njem in ne trdim da so se zavzemali za napačne stvari sam z napačnim zaveznikom so šli na žalost če bi zahod pomagal njim namesto partizanom potem sigurno nebi bili na strani Nemcev…hotel sem sam povedati to da so se partizanska gibanja povsot po Evropi bojevala proti okupatorju samo poglej recimo Francijo sam da je bila tam po vojni obratna zgodba in komunistom ni uspelo prevzet oblasti so dobil pa diktatorja de Gaulla ampak vsi v Franciji priznavajo komunistom boj proti okupatorju čeprav jih ne marajo sam resnica je pac resnica

 • tarantela

  Tole je treba imeti, a ne? Šimfati po portalu je lahko…
  https://www.youtube.com/watch?v=Ip3kf3aCq6k

  • komar marko

   Si me presenetila. Pomanjkanje povzroči brskanje po spletu in iskanje tistega po čemer hrepeniš! Se motim?

   • tarantela

    Kako zelo si uganil, ima pa to naša vlada, prosim klikni na link in komentiraj, prosim, tisto, kar je sledilo iz EU

    Hvala!

    http://www.delo.si/novice/slovenija/poziv-sveta-evrope.html

    • komar marko

     ne razumem kaj hočeš povedati.Pa ne da si navdušena nad vladajočimi in trdiš, da KOSOVO ni Srbsko!

     • tarantela

      Sem sama odprla, če se Tebi ne ljubi! Kje imaš tu Kosovo?

      Generalni sekretar Sveta Evrope je Cerarju ponudil »nasvet in pomoč« posebnega predstavnika Sveta Evrope za begunce in migracije, češkega diplomata Tomáša Bočeka. Ne prvič! In to tudi ni prvo zaskrbljeno pismo, ki ga je iz vrha Sveta Evrope prejel predsednik slovenske vlade.

      Prvo Jaglandovo pismo je na Cerarjev naslov prišlo 15. aprila lani, ko je slovenska vlada že pripravljala nov sveženj »migrantskih« ukrepov. Generalni sekretar Sveta Evrope je Cerarju v svojem prvem pismu, v katerem piše o nujnosti spoštovanja evropske konvencije o človekovih pravicah tudi v času, ko v Evropo prihaja večje število ljudi, že pred osmimi meseci ponudil strokovno pomoč, a se je Cerar po naših podatkih odločil, da raje prisluhne svojim pravnikom.

      Ti so nekaj mesecev kasneje sestavili novelo zakona o tujcih, ki jo številni mednarodni pravniki (tuji in domači) označujejo za neustavno in, milo rečeno, površno, predvsem pa »skregano« tako z evropsko konvencijo o človekovih pravicah kot z ženevsko konvencijo.

      V zadnjih dneh smo se pogovarjali z več vodilnimi svetovnimi mednarodnimi pravniki in avtoritetami na področju begunskega prava in človekovih pravic. Vsi po vrsti zatrjujejo, da je novela zakona o tujcih sporna, neprimerna … in nezakonita.

      Med njimi je tudi James C. Hathaway, vodilna avtoriteta mednarodnega begunskega prava in predavatelj na univerzi v Michiganu, ki je ta konec tedna na twitterju zapisal: »Slovenija načrtuje očitno kršitev begunskega zakona. Gnusna poteza: vsi jo moramo obsoditi, brez zadržkov.«

      Hathaway je za Delo povedal, da je drugi del novele – izgon – v nasprotju z 31. členom begunske konvencije, ki beguncem omogoča ‘neregularen’ prihod. »Izgon se lahko izvede v primeru ogrožanja javnega reda in nacionalne varnosti v skladu z 32. členom, toda le po pravnem procesu. To pomeni, da sta izgon na podlagi zunajsodne odločitve in skupinski izgon nezakonita. Tega ne more spremeniti noben zakon – ne regionalni ne evropski. Begunsko konvencijo je treba spoštovati v vseh primerih,« je povedal Hathaway in strnil mnenje večine naših sogovornikov.

     • komar marko

      Poglej. Sem človek in trdim, da jim je potrebno pomagati, pa ne v EU. To je potrebno narediti bližje njihovemu domu. Namreč v EU se bomo mi morali pričeti prilagajati, tako kulturno kot versko, čemer pa nasprotujem in sem za dvig natalitete EU prebivalstva z drugačnimi ukrepi!

     • tarantela

      Se popolnoma strinjam, ampak EU ne ukrepa, mi sami pa ne bi smeli, torej smo grdi, če ne sprejmemo trume ljudi, ki jih nimamo kam det niti s čim preživeti. EU gospodje pa pravijo, da je sporno itd., če jih ne sprejmemo. To sem hotela povedati.

     • komar marko

      In zakaj naj bi vladajoči imeli onete, če je pa dejansko opozicija že pred letom predlagala ISTO, ap so kilavili. Prav tako so predlagali NACIONALNO gardo, kibi jo jaz ustanovil na ravni EU in bi bila namenjena za posredovanje po državah EU!

     • tarantela

      Vsaj storili so!

     • Jovo Jamnica

      Ta prvi je prvak opozicije predlagal kvote. To je bilo avgusta, leta 2015!

     • tarantela

      IN pohitel s podporo Merklovi, da bomo dobili zdravnike in inženirje…

     • komar marko

      malo si obrnila!

     • tarantela

      Pa ja nimaš že demence?

     • komar marko

      no pa daj vir na način kot si napisala!

     • tarantela

      To je bilo že jeseni 2015, nimam več, je pa res!

     • komar marko

      da bomo mi dobili inženirje in zdravnike ni res. Podprl pa je Merklovo. Prav!

     • tarantela
     • Jovo Jamnica

      Bravo… :-)
      …Vemo, da je večina sirskih beguncev iz srednjega razreda. Učitelji, inženirji, odvetniki, trgovci, poslovneži…

     • komar marko

      pa si ti prebrala in RAZUMEŠ ZAPIS?

     • Jovo Jamnica

      Kaj je tu za razumet??? Sirski begunci so inžineri. To je reko takrat vodja opozicije…

     • Jovo Jamnica

      Ta prvi mu je ušesa navijal že Orban v Madridu… :-)

     • Nata

      joj, Tarantela ?
      A že….že 15. aprila so pripravljali sveženj ??

     • tarantela

      Tukaj imaš še en link.
      http://www.rtvslo.si/

    • Jovo Jamnica

     Uh, kakor kaže, bom začel brati še kaj drugega, kakor pa samo aktualne članke na portalu NovaTV. Pa takšno pričakovanje sem gojil predlani jeseni….

     • tarantela

      Enako!

     • komar marko

      No tudi jaz sem pričakoval drugačno smer. In kaj si pričakoval ti?

     • Jovo Jamnica

      Ja, da bom zjutraj kliknil na Nova in zvedel vse, kar bi državljanu in davkoplačevalcu naj bilo pomembno.

     • komar marko

      hja, to pa je pomanjkanje reklam in je vprašanje, kdaj bodo obmolknili oziroma, bodo morali najti VREČO ali pa STRICA z GNARJEM!

     • Jovo Jamnica

      Reklame me ne ganejo. Imam vklopljen Addblockplus…

     • komar marko

      ja pol pa zagotovi GNAR, ki je vir vsega zla! Nimajo bank za sposojanje! Imaš kak predlog?

     • Jovo Jamnica

      Ti si bogat. Investiraj v delnice, pa naženi totega Peteka, pa fon Predaljiča, Šajserco, Ranta… Saj pa bi te našo ki f Sloveniji neke face, da bi lahko eno TV furali, tak ko se šika. Nea vem, f čem je problem. Meni moja plača folga glih za kislo župo, pa švoh drve za zimo…

     • komar marko

      sem bogat in sem ponosen na bogastvo. Se jim razdajam in mi ni nobena stvar pretežka, ker mi vračajo. To je tisto kar te greje. RES SEM BOGAT!

     • Nata

      eh, dej no ?Vsaj nekaj imamo . Če komu ni všeč, lahko na tem portalu tudi napiše.
      In zato, ker smo pri plačah in pokojnini skoraj vsi v škripcih je tako .
      Si pa že toliko star, da menda veš, kako je z denarjem. Ko ga imaš se nalepijo ta pravi in ti toliko časa pihajo na dušo, da te privabijo v svoj Forum.

  • Nata

   Hm . Dobesedno in v prenesenem pomenu !!

  • garfi

   Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • xtc

  FOGGLOF Tunnek alias Tičja gripa po domače seveda rdeča:

  • Fogglof Tunnek

   Tisti ki me dobro poznajo vedo: Anton Tič – po haloško Foglof Tunek – haloški Don Juan!!!

   • komar marko

    ha, ha, ha Julika pa mora iskati če hoče kaj dobiti, ha, ha, ah

   • xtc

    Pa menda jane tisti;ki je včeraj bojda riknil na Pragerskemu na ribniku?

   • Nata

    dej, dej ?? Pri teh letih, pa don Juan ?? Dober si !!
    Ker si bil 45 -tega zraven , si že kar v dobrih letih.

   • garfi
 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni…Slovenci smo bili obsojeni na izginotje…ni bilo možnosti niti za podpis “pristopne izjave”,niti možnosti za privolitef v okupacijo na osnovi države(Danska,Norveška,Francija)…mi smo bili za odstrel…Samo dve možnosti sta bili…ali se ukloniti okupatorju POPOLNOMA ali se temu upreti…
  100 % vem, da bi velika večina danes živečih Slovencef izbrala boj…če že ne neposreden pa fsaj kot podpora partizanom…in tako je tudi takrat bilo…razen fsranih domobrancef ki so prisegli Hitlerju… Tote podgane smo itak v jame zmetali… samo so imeli vejko leglo potomcef ki še gnes lomastijo po Sloveniji… Potrebna bo temeljita deratizacija!!!

  • komar marko

   No LAŽNJIVEC, dokaži kje so prisegli sovragu. Kot drugo, 45 je pričel drugi teror in po mestih že vsak drugi MOLI, pa tudi klanjati se bomo začeli največjemu ZOBOTREBCU v LJUBLJANI!

   • Jovo Jamnica

    Pa ne spet jovo na novo… no

    • komar marko

     naj ne piše NOROSTI in me ne pravocira. Ne maram NERAZGLEDANIH in nenačitanih. Vsak dan imam opravka s takimi in postajam utrujen.

     • Jovo Jamnica

      Pa glej no, kake piše oni @xtc, gori nat Tunekom. Če totih istih bedarij nisn v totem tedni že stokrat prečito, te dam genau jajce bek…

     • komar marko

      ja , sam se vsaj ni zalgal. Res pa je, da moramos temi bedarijami nehati, napisati NEODVISNO zgodovino in imeti končno MIR pred maškaradami, ker rdečkoti potrebujejo delitev, pa ne mi pisati, da je to JJ.

     • Jovo Jamnica

      Kaj se bo te lago. Saj ni polek sveto…

     • komar marko

      vprašaj lažgošane!

     • Jovo Jamnica

      Kaj jih naj fprašam? Fse živo sn že prečito…

     • komar marko

      Nisi vprašal palčka Smuka in sivolasega starčka. Boš dobil kako pridigo iz evangelija po Mateju!

    • Krtača17

     ….kot bi obračal molilni mlinček v templju…kar naprej eno dokazovanje…..posnetek pa na jutubu na Plečnikovem stadionu prisega domobrancev. …

     • komar marko

      Tudi ti ne laži. NIHČE ni prisegel SOVRAGU. NIHČE! Beri še enkrat prav počasi, če boš dojel. Prav!

     • Jovo Jamnica

      So pa lajbeki v Slovenskem domobrancu čestitali Hitleri za rojstni den in to 25. aprila 1945…

     • komar marko

      in zakaj so na dan OBISKA sovraga v TOTEM mestu ustanovili PIF, vse zapise pa izgubili? ZAKAJ?

     • Jovo Jamnica

      Kaj so ustanovili??? Gdo??? Bojan ILICH???

     • komar marko

      PIF. Upam da veš, da so to storili 26. aprila!!!!!!!!!!!

     • Jovo Jamnica

      Pa ne v Marburg an der Drau. To so se šli oni bogati mangupi v Lubiani al kak so že Lahi rekli Lublani…

     • komar marko

      so se šli v TOTEM mestu, kjer so pa spoštljivo sprejeli SOVRAGA na isti dan! Slučaj?

     • Jovo Jamnica

      Keri pa so te bli toti, keri so PIF ustanovili v Marproki???

     • komar marko

      No nisem pisal da so TOTEKI ustanovili PIF. PISAL sem, da so VLJUDNO sprejeli na isti dan SOVRAGA!

     • Jovo Jamnica

      Valda so se jim Švabi bol dopadli ko pa Srbini. Kaj ti se čudiš temu??? Švabi so prišli v Marprok z pleh muziko na čelu, Srbi pa so jim zminirali Aleksandof (glavni) most…

     • komar marko

      A zato so se tako masovno vpisovali v WERMAHT da bodo zaslužili kot mehaniki ali šoferji. No kasneje so trdili, da so bili prisiljeni. Po vojni so kasirali MARKICE in pljuvali po domobrančkih! Kaj praviš, je to pošteno? in pljuvajo še vedno in trdijo, ad so jih prisilili!

     • Jovo Jamnica

      Pa ti sploh veš, kaka je bla sestava prebivalstva v Marproki, leta 1918? 20.000 Švabof, pa 4000 Slovencof. Pol pa so f Kraljevini SHS še Srbi pogruntali, da je pr nas čist drugače, ko pa f Šumadiji. Še pravi klozet so eni prvič vidli. Mater suzno… saj je moj foter tut švapsko vojsko služo…halllo

     • komar marko

      jaz sem zapisal dejstva, ki jih nisi negiral. Prav! Torej spet imam PRAv!

     • Jovo Jamnica

      Samo jas fseeno dosti več vem… :-)

     • komar marko

      Kaj pa? ne negiram, ker jaz imam drugo preokupacijo in ne zgodovino.

     • Jovo Jamnica

      Saj jas tut več šraufnciger držim v roki, ko pa kako zgodovinsko knigo…

     • komar marko

      pol sva se pa mogoče kje srečala?

     • Jovo Jamnica

      Kaj te veš… možno je fse.. :-)

     • Nada

      V Wehrmacht se ni vpisovalo, temveč je bila uvedena splošna vojaška obveznost za vse mlade moške Spodnještajerske z vpoklici po letnikih rojstva, enako kot v Nemčiji in Avstriji. Izogniti se takrat vojaški obveznosti je pomenilo vojno sodišče in posledično smrt.

     • garfi
  • Nata

   Smo ? Smo ??
   No, sedaj pa razumem, zakaj tako pisariš. Vse za svojo rito !!

   • Jovo Jamnica

    On je od ZL. Zato tak piše.

    • komar marko

     a to pomeni ZA LUNO???????

     • Jovo Jamnica

      Ma, recimo…

    • Nata

     Ojej? No, sej. Vsakemu svoje in vsak k svojim. . . . . .

  • garfi
 • xtc

  No realnos je za levake porazna:
  Seveda se razne Rseče ptičje gripe;kričeče branijo resnice;ki pa je taka;;da So Lažgoše debela laž;tudi z vidika mednarodne zgodovine;kot je resnica ta;da praktično do zaćetka petinštirideset hostarji pravzaprav niso bili zmožni frontalnega spopada z Nemci:oz povedano drugačer gošarji niso nič osvobajali le zasedali tisto kar je Nemška vojska zapuščala oz se taktično umikala;če so se spostili v frontalni spopad so jih Nemci sesuli kot bugarsko skupščino;to je zgodovinska resnica;razne pravljice o herojstvih so pravljice;ker jih ni bilo;ker kakih herojstev ni moglo biti ker so bili Nemci premočni:

 • Fogglof Tunnek

  Glejte, to je tak… jas z vami na tem portalu komuniciram na vašem nivoju… Ko sn bil na Mladini je bil nivo komunikacije in debate na mnogo višjem nivoju. Tam smo bli pretežno levi intelektualci, tiste redke desničarje smo umsko degradirali in so poskakali v lukje. Na Dnevniku in Delo je blo tudi vredi…na rtvslo nivo že malo pade… na 24kur pa je nivo samo malo višji od tega portala… Ta portal?…no ja, glede na to, da ste pretežno desničarji vam preveč ne zamerim…Jas pravim…”bog, odpusti jim ker ne vedo kaj pišejo, imajo oprane možgane”…kljub temu, da sn ateist !!!

  • komar marko

   NIVO komentiranja spuščaš ti in to pod podn. Ni čudno, da so zaradi TEBE MLADINO BAJE zaprli za komentiranje. Ne vem, sem pa to slišal, samo PODN cajtnga tudi pogledam ne. Zaradi nIVOJA so te nagnali iz KUR in ti nam pametuješ o NIVOJU!

   • Nata

    Ja, mnenje o nivoju je pač odvisno od nivoja tistega, ki piše o nivojih !!!

    • komar marko

     jaz sem zapisal dejstva. BREZ LAŽI. Prav!

     • Nata

      No, jaz pa sem napisala o NIVOJU Tunneka
      Morala bi njemu odgovoriti.

     • Jovo Jamnica

      Divji je ko sam Satan, ovi marko… neda? :-)

     • Nata

      pravi siten komar, ja !! Samo da ni ZIKA ?

     • Nata

      Pravi, siten komar ! Samo da ni ZIKA ??

    • Fogglof Tunnek

     Čuj Nata, na katerem nivoju pa si ti?

     • Jovo Jamnica

      Ne diraj mi Natu, ker te bom prišo nahoblat tja f tvoje Haloze. Jas dobro vem, ki je Majšperk…

     • komar marko

      ha, ha, ha. Greva skupaj, da mu sprazniva tisto zalogo in Juliko spraviva k pameti in ji pokaževa za kajs e gre!

     • Jovo Jamnica

      Eh, Haložani majo samo dobro vino ža špricere. Nemreš to pit polek super košte za gušt. Juliko pa naj kuj sam carta. To mi isto pride, ko ono, ko se srečata Butalc pa Tepajnčan. Tepajnčan se tut ni hoto gnjavit z Butalcovo Micko…

     • komar marko

      ha, ha, ha.

     • Nata

      Nisem dosti višje od tvojega – samo v drugo smer .
      Pa se vseeno pizkušam ne oddaljiti se preveč, od enih osnovnih manir.

     • Nata

      No ja, podoben je tvojem, samo zelo na desno . Prav ?
      Pa poizkušam biti čim manj žaljiva.
      Čeprav me včasih uščipne, pa bi si dala duška.

     • garfi

      Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
      https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

     • Nata

      Približno tam, kot ti. Samo veliko bolj desno . Prav ?

  • Anton

   Niti enkrat nisi fporabil F? To potrjuje mojo domnevo da si žabarski komunist.

   • Fogglof Tunnek

    Čuj voluhar “f” se uporablja tam kjer mora biti… fkapish?

  • xtc

   Ah TUNEK DOBER POIZKUS;A ŽAL LAŽNIV:
   lEVI INTELEKTUALCI NE OBSTAJAJO;ČE BI KOMUNIZEM;SOCIALIZEM IN NACIONAL SOCIALIZEM NEBI GOSPODARKO;KOT DRUGAČE PROPADLI:
   Tunnek je pa res to ;da ti pa Tičja gripa res omrtvuje možgane_zato taki “intelektualni” presežki tukaj:

  • garfi
 • komar marko

  čudno , tudi TOTI TUNEK ni v stanju dokazati prisego SOVRAGU. le zakaj so UČITELJI tako neizobraženi. A je kakšen zakon, ki bi neizobraženim prepovedal poučevanje mladine.

  • Jovo Jamnica

   Pa prisega gor al dol. Kolaboranti ot Švabof so bli in fertik.

   • komar marko

    S tem se tudi jaz strinjam. Ne strinjam se pa z lažmi. da ne bi napačno razumel, samo hočem dokazati, kako ljudje berejo in kako sprejemajo informacije in si stvari tolmačijo. zato pa smo najbolj TOŽITELJSKI narod na svetu!

   • Anton

    Štajerci še današnji na nek način kolaborirate s Nemci ker namesto V uporabljate F. Težko se bo ločit.

    • komar marko

     so v prednosti. Vsi, VSI govorijo NEMŠKI jezik, kar je SUPER prednost! pa še bilu Avstrije so!

     • Anton

      Ne saj ne znajo nemško samo popačeno kolaborirajo.

     • Jovo Jamnica

      Tous obih kvüst tous List štürpt, oba in Išl?? Tous obih net kvüst…

     • Anton

      Seveda si me utišal saj ne znam tvojega jezika, dialekta.

    • Jovo Jamnica

     …rajši f ko lj…

     • Anton

      Ja LJ so pa vsem nam vsilili. (Zdravica….)

     • Jovo Jamnica

      Meni niso. Jas še klobasi rečem krajnska…

     • komar marko

      pojma nimaš kaj je kraNJska klobasa. če misliš toto štajersko ali pa tisto trgovinsko, potem malo veš o klobasah!

     • Jovo Jamnica

      kranjska niti na glas nea znam prečitat…

     • komar marko

      Pišem o OKUSU klobase. Tu je point!

     • Jovo Jamnica

      Eh, pa nisn jas več v iberturah…

   • Nata

    Prav.
    Pa so jih obsodili ? Sodno ?

    • Jovo Jamnica

     Pa niso. Pa ni blo prau, pa nemrem pomagat. Tak je blo…

     • Nata

      Ja, žal.

     • Nata

      Ja. Žal.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj komar malarija… ljubljanski domobranci so prisegli na ljubljanskem stadionu, prvič na Hitlerjef rojstni dan, 20. aprila 1944 ter drugič na obletnico nacističnega prevzema oblasti v Nemčiji, 30. januarja 1945!!!…Pred prisego je imel škof Rožman tiho mašo za domobrance. Na prisegi sta imela govor precednik pokrajinske uprave Leon Rupnik ter SS-Obengrupppenführer Rösener. Izobešena je bila nemška zastava s kljukastim križem, zastava SS, prvič pa tudi slovenska zastava s kranjskim grbom.

   • komar marko

    dokaži in ne LAŽI! DOKAŽI Z ZAPISOM PRISEGE!

   • Fogglof Tunnek

    Domobranska prisega: Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo klal slovenski narod…bla bla bla…

    • komar marko

     In kje je OBLJUBA SOVRAGU, kakor trdiš, poleg tega si res PODN. Prav!

     • Fogglof Tunnek

      Slovenski domobranci so podpisovali tudi izjavo v nemščini in slovenščini:

      “Sem prostovoljno pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma in partizanov kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen.”

     • komar marko

      Si nerazgledan, nenačitan in skratka doakzano lažnjivec pod podnom!

     • Fogglof Tunnek
     • garfi
     • garfi
    • garfi
   • Anton

    Škoda res. Slovenija bi torej lahko obstajala že od leta 45 pa so nam jo okupirali srbi s komunistično jugoslavijo.

   • garfi
 • xtc

  Hja tičjegripi tunnek tžko sprejema;;da so Lžgoše popoln poraz gošarjev in herojsko kazanje poplatov Nemcem;ki so se nato znesli nad nič krivimi civili:
  DejNSKO BORBE SPLOH NI BILO LE PAR DESET STRELOV INNATO KSAZANJE PODPLATOV IN RAČUNI NIČ KRIVIM:

  • Jovo Jamnica

   Strašno…

   • xtc

    Kaj je strašno?
    A kazanje podplatov?
    NO TO JE BILA PARTIZANSKA PARADNA DISCIPLINA:

 • Fogglof Tunnek

  Glejte tote prasce … https://www.youtube.com/watch?v=3p-NoQqPBg0 … Še premalo jam smo imeli…ene kurbbe pa so spizdile v Argentino…

  • Jovo Jamnica

   Eh, ti se nea znaš špilat. Si ko oni potomc ot Tarasa Kermaunera…

   • Fogglof Tunnek

    Čuj Jovo, komar marko je zahteval, zaj pa ma. Zaj pa sn voluharju desničarskemu zaprl gobec!!!

    • Jovo Jamnica

     Nekak nisn čist ziher… :-) Tut jas grem aufiderzen…

    • fmg9

     Zaprl “voluharju desničarskemu gobec”?

     Poslušaj, Tunnek…. Neandertalca se spomniš?
     A bi res rad šel po njegovih stopinjah?

    • garfi
  • xtc

   Tunen zate pregovor:
   Palica ima dva konca tovelja tudi zate in tvoje neumnoti:
   In drugi samo neumnost in norost nimata meja:
   Sicer pa kar se jam tiče;bi pa želel da bi doživel vsaj dan pred koncem teh ljudi v njihovi koži do sestopa z roba:
   in bi te nato vpršal ali je še smešno:

   • Fogglof Tunnek

    Kdo je reko, da je kaj smešno…žalostno je ka so delali domobranci…danes pa jim njihof podmladek postavlja spomenike…

  • garfi
  • sprehajalec

   Zadnje uradno protikomunistično zborovanje na slovenskih tleh. 73 let je tega, pa še danes so od takrat naprej vsa uradna zborovanja komunistična…..

 • Fogglof Tunnek

  Po skoraj 75-ih letih je, končno, tudi uradno znano, katera stran je v vojnih in povojnih pobojih 2. svetovne vojne pobila največ Slovencef na naših tleh. Neslavni rekord je in bo za večne čase zapisan domačim izdajalcem – domobrancem. Domobranci, ki so v tistih letih delovali pod okriljem slovenske RKC, so, tudi v sodelovanju z okupatorjem, pobili 42.500 Slovencef.

  • xtc

   Definitivno je znano največSlovencev in drugih državljanov je po vojni pobila rdeča druščina njen poglavar pa naj bi bil odgovoren za smrt med osemsto tiusoč in miljon in pol duš:
   To je tudi mednarodna zgodovina kjer poveljnik hostarjev Stanovnika in Kučana kotira med dvajsetimi največjimi zločinci vseh časov:
   Torej Tunek zadevo smo razpucali_pripomba?
   Ja svetovna zgodovina pač piše malce drugače od tvoje:

   • Fogglof Tunnek

    Skupno število žrtef Slovencef med 2. svetovno vojno in takoj po njej na naših tleh je – 97.500.

    Povzročitelji pa, poleg ostalih dejavnikof, praktično fse oblike oboroženih sil v takratnem času na naših tleh :

    – na vrhu pobojef so tako pristale sile nemškega okupatorja in domači izdajalci, predfsem domobranci, ki so zakrivili poboje 42.500 Slovencef
    – sledijo zavezniške sile in partizani, ki so zakrivili poboje 30.000 Slovencef
    – 20.000 jih ostaja nerazvrščenih
    – 5000 pa sodi med žrtve mobilizacije oz. drugo

    To so uradni podatki ki veljajo!!!… Ljubitelji domobrancef, a vas nič ni sram?

    • dež

     Dr. Vida Deželak Barič pravi takole :

     Se da ugotoviti, koliko žrtev je padlo pod ‘partizanskimi puškami’, koliko jih je pobil okupator, koliko pa domobranci in vaške straže?

     Največ žrtev je povzročil nemški okupator, več kot 31.700. Za okoli 20.000 ljudi nismo mogli ugotoviti, kdo je povzročil njihovo smrt – na vzhodni fronti na primer za veliko vojakov ne vemo, kaj je povzročilo njihovo smrt. Za Rdečo armado imamo ugotovljeno, da je povzročila nekaj več kot 5.000 slovenskih žrtev, vemo pa, da so na tej fronti umirali vojaki tudi v drugačnih okoliščinah – v nesrečah z orožjem, zaradi hudih zim, obolelosti. Partizansko-revolucionarni tabor je povzročil več kot 24.000 žrtev – med vojno in po njej. Če ne bi bilo povojnih pobojev, bi Slovenci imeli za 15 odstotkov manj žrtev. Italijanski okupator je povzročil nekaj čez 6.400 žrtev. Protirevolucionarni tabor, v katerem so zajete vaške straže, četniki in vse tri veje domobranstva, so zakrivili smrt 4.400 ljudi – to so žrtve, ki so padle v njihovih samostojnih akcijah, ne pa žrtve, ki so jih povzročili v sodelovanju z okupatorjem (te žrtve so prištete k številu žrtev okupatorja). Zavezniške vojaške enote so predvsem v bombardiranjih pustile skoraj 1.900 žrtev. Več kot 900 žrtev je bilo zaradi nesreč – pri čiščenju orožja in podobno. Ustaši so povzročili blizu 800 žrtev – večji del so to Slovenci, ki so bili izgnani na območje NDH, kar nekaj žrtev pa je iz časa umika hrvaških enot v Avstrijo ob koncu vojne.

    • garfi
  • Fogglof Tunnek

   Saj ne da ni bilo jasno že leta prej, kljub poskusom sodobnih “domobrancef”, ki so predfsem po spletu (tudi na NovaTV) netili sovraštvo in spore sklicujoč se na, zdaj jasno dokazano, neobstoječih tudi 100.000 žrtef, katere naj bi po njihovem zakrivili partizani!?!?… Ja, saj jim ni za zameriti… sprehajanja po “polju” ne denejo fsem enako dobro…pa to…

   • xtc

    NISEM VEDEL ;DA REVIJO ;KI JE OBJAVILA KOLIKO LJUDI JE DAL POBITI PARTIZAN TITO UPRAVLJAJO DOMOBRANCI;DAJ RAZSVETLI NAS KAJ O TEM_NO REVIJA JE AMERIŠKA IN MEDNARODNO KREDIBILNA MED TEM KO TVOJI PARTIZANI IN TITO NISO:

    • Fogglof Tunnek

     Če je ameriška, kredibilna ne more biti!!! Američani naj gobce držijo… Njihof greh je Vietnam, Irak (laži o orožju…podobno kot pri nas)…Sirija… Kapish?

     • xtc

      aH tUNNEK ZOPET TROBEZLJAŠ:
      kAKO JE MOŽNO ;DA JE BIL “IZDAJALEC” draža Mihajlovčposthumno odlikovan za ogromne zasluge pri reševanju zavezniških pilotov(no ZDA so vojno zmagakle ne Nemci);Tito veliki osvoboditelj pa take nagrade ni nikoli prejel;še več dal je sestreliti celo par zavezniških letal po vojni:Kako boš razložil ti dve boleči zgodovinski mednarodni resnici?

     • Fogglof Tunnek

      xtc…smešiš se !!!… Tito je šo v zgodovino kot eden največjih svetovnih voditeljef…spoštovali so ga fsi…kapitalisti, komunisti, socialisti…celi svet. Draža Mihailović pa bo ostal četnik za fse večne čase!!!

     • xtc

      tITO JE ŠEL V ZGODOVINO KOT EDEN IZMED DVAJSETIH NAJVEČJIH ZLOČINCEV TOREJ tUNNEK TO JE MEDNARODNO IN URADNO LAHKO LE ŠE JAMRAŠ NAD KRUTO USODO;KI JE DOLETELA TVOJ EGO:

     • garfi
     • xtc

      A ne torej je po tvojem Hitler heroj ali kako?
      Sicer pa Tunnek govorilo se je o zločincih:
      In šre nekaj kaj ima Vietnam skupno z NOB poboji;ja nekaj je res komunizem to kar te muči:

     • garfi
     • sprehajalec

      Rdeči Tuppek, podpornik rdečih Kmerov.

   • garfi
  • dež

   Če že operiraš s številkami, bodi natančen in ne manipuliraj in mešaj domobrancev z Nemci. V Dražgošah npr., so Nemci pobili 40 civilistov, ne vaških straž ne domobrancev takrat še ni bilo. Po tvoji logiki so za te žrtve krivi tudi domobranci in domači izdajalci.

  • garfi
  • sprehajalec

   Od te številke odštej 6000 partizanov, ki so jih likvidirali sami partizani.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni… razlika med partizani in domobranci je bila seveda “malenkostna”… partizani so nas osvobajali in osvobodili, domobranci izdajali in prodajali….A mislim, da je ob vsem tem, v spoštovanju do vseh takratnih žrtev, zelo pomembno zavedanje, da danes živimo v 2017 in fse tiste žrtve pustimo v spokojnosti miru…ne pa, da jih spreminjamo v drugorazredne teme!!!

 • Kat Wilson

  Prišla sam komentarje pogledat. V bistvu mi dol visi za domobrance in partizane. Za moje pojme so bili oboji bedaki. Če se ne bi nekaj bunili in upirali Nemcem, bi jo poceni odnesli kot delavci in kmetje in nedolžnih žrtev ne bi bilo. Tako pa so eni šli v partizane, drugi v domobrance, tretji pa so najebali ker so mogli delat za vse. Jebeš ti to.

 • Fogglof Tunnek

  Vidim, da sn komarja uničo z mojimi verodostojnimi komentarji…ostal je brez besede in je greznico zaprl !!!… Jas pa grem fklet na 2 deci šmarnice…juhuhu na zdravje…

  • garfi
   • Fogglof Tunnek

    Čuj maček muri…Drobnič je čistokrvni domobranec…njemu ne verjemi…

    • garfi
     • sprehajalec

      Ne bo gledal garfield, oni ne gledajo niti ne poslušajo. Ko Drobnič govori, Brko nekaj brska po knjigi, Pirjevcu na faci vidiš sovražnost in da ne posluša. Oni vedo, ne rabijo nekoga, da jim pove svoje videnje.
      Slovenec nikoli v zgodovini ni razvil kulture dialoga, tisti ki so jo, so ostali zunaj ali pa so šli. Pa pobilo se je perspektivno. Ostalo je tisto, kar imamo, pa uvoženo je prišlo zraven. Speakers corner pa retorična umetnost, tega ni. Ali on govori ali pa nič, drugih pa pod razno ne posluša.

      Če velja v svetu dve leti se učim govoriti, pa celo življenje se učim molčati, je to tukaj obrnjeno na glavo.

     • garfi

      to objavljam za bralce, ker ni moderatorja, da ga ukine zaradi groženj in svinjanja

  • Fogglof Tunnek

   Da zaključim mojo lekcijo verodostojne zgodovine: Gospe in gospodje domobranci, tudi današnji… zdaj lahko, tudi uradno, nehate delati zdrahe, kregarije in kozlarije po naši mali lepi podalpski in v tišini in miru uživate domobranske pokojnine in rente, katere vam je Janša podaril v svojem mandatu.

   Na vas, spoštovane državljanke in državljani, tovarišice in tovariši ter njih potomci, ki razumete in spoštujete dragocenost svobode, katero so nam priborili naši partizani, ki ste živeli in živite in delate z mislijo zdravega napredka naše države v miru, elanu, ustvarjalnosti, strpnosti in zdravo pozitivno medčloveškimi odnosi… sn pa itak zelo upravičeno ponosen.

  • garfi

   Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • garfi

  Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
  https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • garfi

  Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
  https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • xtc

  tUNNEK ZNA NASMEJATI Z NEUMNOSTMI ;ŽAL PA JE REALNOST DRUGAČNA;tITO JEŽE SPOZNAN ZA ENEGA NAJVEČJIH ZLOČINCEV VSEH ČASOV;yUGA ni bila zgodba o uspehu ;ampak zgodba o pufu;ki se je končala takoj;ko ni bilo več kreditov in če bi Tito še doživel njen konec bi končal kot Cuscescu:

 • Fogglof Tunnek

  Gnes pa sn vas, haa? Čisto ste zmedeni zaj ko veste resnico!!!

  • xtc

   In kaj naj bi to bilo?
   Da je Tito mednarodno priznan zločinec;ki je dalpobiti krog miljon ljudi_hja resnica je hudič:

  • garfi

   Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • garfi

  grožnja dneva levaka – strpnost murgelskih trollov

  Fogglof Tunnek • 7 ur nazaj
  V Dražgošah so na koncu proslave zapeli:
  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!

  • sprehajalec

   Res se ne razburjaj, bo že poniknil. Njegova naloga je minirati tale portal, večinoma delajo to iz zgodbe, ki mu jo je rodbina nesla naprej. Če bi tvoj fotr praznil žepe pred Hudo jamo, tako kot je Tuppekov, pa potem z izplenom nabavil kmetijo v Halozah, bi tudi skakal tako kot on tukaj.

   • garfi

    huje, širi propagando in ne bo izginil, ker nimamo moderatorja

 • garfi

  murgelska provokatorja Krtača17 in AboutTown razsajata po članku
  levuharji ne prenesejo resnice
  PRAVI IZDAJALCI IN ZLOČINCI SO JUGOKOMUNAJZARJI, KI ŠE LETA 2017
  PIJEJO KRI SLOVENCEM
  Fogglof Tunnek je čistokrvni murgelski lažnivec…njemu ne verjemi…
  https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk

 • garfi

  svinjanje članka, levičarskega trolla
  Krtača17 • eno uro nazaj
  Granda domobransko prase
  takle mamo press

 • garfi

  nova24tv – zgodovino bo potrebno na novo napisati ker so komunisti vse potvorili

 • garfi

  nova24tv ,Tasič
  SLABŠE KOT V SEVERNI KOREJI DELAJO KOMUNISTI Z NAMI
  Maska demokracije Neuspela tranzicija v Sloveniji (slovenska verzija)
  https://www.youtube.com/watch?v=CV6rAibFmtg

 • garfi

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.

 • garfi

  GOTOF SI-Fogglof Tunnek • 14 minut nazaj
  Slovenija mora čimprej posneti film o Dražgoški bitki…pravi spektakel v holivudskem stilu…nominacija Oskarja za tujejezični film… Igrajo naj Gojc, Godnič, Kobal, Valič, Bizovičar…itd…in rdeča zvezda !!!

  Ivo Godnjič drugačno misleče pospravlja v Barbarin rov
  https://www.youtube.com/watch?v=4o4_Nm4MSiQ

  Boris Kobal ščuval gledalce zoper dr. Šturma
  http://www.casnik.si/index.php/2012/12/18/boris-kobal-scuval-gledalce-zoper-dr-lovra-sturma/

 • garfi

  murgelski propagandist -Fogglof Tunnek • 21 ur nazaj
  Gnide desničarske spat se spravite… Partizani so vas osvobodili…Kapish?

  Intenzivna kolaboracija slovenskih partizanov z okupatorjem nedvomno potrjuje, da je mit o narodno–osvobodilnem partizanskem boju največja slovenska zgodovinska prevara.

  Pripis uredništva: Besedilo je iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem (stran 85-96), ki jo lahko naročite na Časniku. V knjigi je besedilo natančno dokumentirano – viri in obširnejša dokumentacija so navedeni v knjigi, v opombah in v bibliografiji.
  http://www.casnik.si/index.php/2015/01/23/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • garfi

  Čakamo, da slovenska zgodovina 20. stoletja postane odraz resnice: bili smo napadeni od zunaj, a so nas zaradi revolucije napadli tudi sonarodnjaki, ki so se postavili nad človeka, nad narod in nad Boga. Izzvali so odpor, ki so ga z ukradenim monopolom nad resnico obsodili in brez milosti pobijali, preganjali, ustrahovali in zatirali.
  http://www.zaveza.si/objokujemo-elito-ki-jo-je-revolucija-pobila/

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR…izgubila se je zlata ribica…iše svojega lastnika… V akvarij so ji vrgli dildota…pje, tak vleče, da je veselje… Lastnika čaka v gejefskem klubu v Ljubljani!!!

  • garfi

   GODOV SI – GOTOF SI Fogglof Tunnek
   niste levica STE PA RDEČA ZLOČINSKO KRIMINALNA MAFIJA
   umor Krambergerja in Slivnika je delo tvojega pritlikavca iz murgel

 • garfi

  vaške straže in domobranci so samoobrambna organizacija pred komunistično-partizanskimi
  poboji Slovencev, ki so trajali eno leto neovirano
  jugokomunajzarski zločinci lažejo že 72 let ONI SO PRAVI IZDAJALCI, ZLOČINCI IN
  DIKTATORJI

 • Marijan Tončić

  Kaj sploh toliko razpravljamo. V ospredje je potrebno vedno dajati sodelovanje Hitlerja in Stalina (Ribentrop-Molotov) in šele kasneje je prišel ukaz iz SZ, da so Nemci sovražniki. Torej kdo je izdajalec? tisti, ki je posredno ali neposredno zakrivil smrt Slovencev ali tisti, ki je branil svojo vas???

 • garfi

  V prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj z Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: naščuvali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste naj čim bolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šentvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945

 • Anton

  po najnovejši anketi vodi sds, zaskrbljujoče pa je, da največ mladih z visokoizobrazbo bi volilo sd, znano kot populistično stranko bivših komunajr. To je še en dokaz primankljaja kritične mase na Slovenskem in zgrešenega šolskega sistema, ki izobrazi namesto kritične miselce beketajoče ovčice

  sarkazem press

  • Fogglof Tunnek

   Ti pa si fukjen… Levico volijo izobraženci, desnico pa stare dementne ofce… beee bee beeee

   • Anton

    hvala za komentar

    sarkazem press

   • garfi

    GODOV SI – GOTOF SI Fogglof Tunnek
    niste levica STE PA RDEČA ZLOČINSKO KRIMINALNA MAFIJA

   • sprehajalec

    Tole so izobraženci Levice in slovenska zastava sredi Berlina. Kljub vsemu je ovca vseeno boljša, te čisto razumem….

    http://24kul.si/slovenija-financirala-tovornjak-s-pijanimi-aktivisti-na-paradi-ponosa-v-berlinu

   • cosmosjasnovidec

    Tako se ravno oglašajo ovce katere porivaš v riti kot si napisal.
    Točno veš iz izkušenj.
    Kdaj bodo sodili tvojemu pedofilskemu bratu zaradi nadlegovanja majhnih fantkov?
    Kot sem seznanjen je dobil ponudbo za znižanje kazni,če pove,da si tudi ti sodeloval zraven in imel srečo,da te niso zalotili pri dejanju tako kot njega.

 • garfi

  Kasnejši notranji minister SFRJ, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ, Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945

  • Anton

   stane Dolanc znani grobar ups gobar se je menda zažgal v svoji vikendu znanem kot pod vzdevkom čebeljnjak v Gozd Mrtuljku bil je kajpak pijan, saj je bil znan kot ljubitelj rujnega. Drugi pa prajo da so ga na oni svet pospremili NAŠI

   sarkazem press

   • garfi

    med sabo so se tudi pobijali

  • Fogglof Tunnek

   Čuj garfi, ti se lahko po mačkijih zobah mečeš, pa pišeš in nakladaš…nič ne bo pomagalo. Jas sn tolko zgodovinskih dejstef napiso, da je tvoj trud zaman…kapish? Idi se rajši igrat z zlato ribico, ali pa pokliči cosmosjasnovidca…on puter nosi zraven.

   • garfi

    GODOV SI – GOTOF SI Fogglof Tunnek

   • cosmosjasnovidec

    Cosmosjasnovidec ti jebe vse po vrsti v vaši ciganski zahojeni familiji v ciganske lape tebi se pa naknadno poserje v njih.Hehehehe

  • Anton
  • Anton
  • Anton
   • garfi

    o temu zločincu babjeku in diktatorju je ogromno informacij
    problem so njihovi nasledniki ki nam še danes pijejo kri

  • janez cepec

   Janša j’ biu za Hitlerjugend sicer premlad, u partijo j’ pa prostovolno stopu (baje zato, da bi jih od znotrej zjebu, hehehe), pa mal je turističnega vodiča po Jajcu špilu, poj so ga pa vun fuknili, iz partije namreč, pa je prosu, de bi ga nazaj uzel, pa ga niso, poj je pa demokrat ratu, dones pa Kalimerovsko ponavla dan na dan kašne krivice, da so mu bivši kolegi komunajzarji nardil. no ja, če kdo vrjame

   • garfi

    cepec brez cepca

   • sprehajalec

    Bil je pa slavni partizanski pisec Tone Svetina – Ukana po pripovedovanjih šef Hitlerjugend Bled.

    • Hribouc

     ja, Toni Svetina, Ivan Jan, Jaško Vidic – to so velekalibri gorenjske gošarske zgodovine.
     Bodo moral vse še enkrat od začetka.

 • garfi

  v SDS je več levičarstva in socialnosti kot v vseh levakarskih strankah skupaj
  oni so tovarišijski kapitalisti, ki so nas okradli

  • Hribouc

   A ti že imaš kako diagnozo, tovariš?
   Po latinsko,povej!

   • garfi

    narobe razumeš
    hočem povedati, da nimamo levičarjev ampak rdečo mafijo in leve fašiste

    • Hribouc

     Dons sm besen lev, ker je polna Luna bla.
     U redu, se opravičujem, jaz jim pravim Kučanistično Kučanova rdeča mavrica.
     V mavrici pa je vse od mafije, bande, udbe, 7 tipov komunajzlov vse do krščanarske rdeče zmede – a si vidu p. KNAVSA NA PROCESIJI V LAŽGOŠAH?

     • garfi

      potem zbriši

    • Hribouc

     Hajd, se opravičujem še enkrat.
     Lej, če bi napisal :
     “…kot v vseh levakarskih strankoh skupaj, KI SO tovarišijski kapitalisti, ki so nas okradli” ,
     bi jaz ne imel razloga šiziti.
     Hvala za razumevanje in vse Dobro Garfi.

     • garfi

      sem napisal oni so..
      če lahko zbrišeš “A ti že imaš kako diagnozo, tovariš?”

 • garfi

  Fogglof Tunnek širi murgelsko propagando in ne bo izginil, ker nimamo moderatorja
  že zaradi svinjanja in groženj bi moral izginiti
  zato toliko mojega odziva nanj

  • sunday

   menim, da se je nanj najbolje ne odzvati, ga ignorirati, saj užiuva, če te razjezi – ne mu dati veselja – pač primitivec kot primitivec in še z lastno glavo ne misli, ker nima s čim misliti!!!

   • garfi

    sem že napisal, širi propagando in dela škodo
    njegov cilj so bralci

   • cosmosjasnovidec

    Delno drži kar si napisala vendar ignoriranje levaka za njega pomeni nadmoč nad desničarjem in to je tudi napaka desničarjev.
    Umakniti se pred zahojenim podganjim iztrebkom namesto udariti ga z lato ali pa lopato po butasti betici pomeni za njega strehopetnost desničarjev z čim se na žalost strinjam tudi jaz kateri se pred levakom nikoli nisem umaknil in se ne bom.
    Če se soočim osebno z njim ga prebutam kot Hijeno kar tudi je.

 • Bastian

  Dražgoše…najbolj trpeča vas v zgodovini slovenstva.In njihovi dejanski krvniki danes gazijo po njihovih grobovih.

  • Hribouc

   Kot sem zapisal zgoraj:
   Pobite dražgošane vrniti izpod kolosa nazaj na sveto zemljo k cerkvi !

   Na spomenik zapisati Resnico ali pa ga zvaliti v dolino!

   Objaviti vsem svetovnim potovalnim agencijam od Lonely planeta dalje, da zapišejo v svoje turistične vodnike kaj so resnične, trpljenske Dražgoše in kakšne so bile zgodovinske Lažgoše po sramotnem pobegu rdečih Lažgošarjev,

 • sunday

  upam, da bomo tudi mi nekoč na njih (slovenskih rdečih islamistov) grobovih plesali!!!

  • Olga

   Ne bomo, ker spoštujemo civilizacijske vrednote in nismo zločinci!

   • Poštenje velja

    Res je , asmo premalo nas je

 • APMMB

  Ljudje postavljamo spomenike v čast velikih dogodkov, ali v slavo velikim ljudem. Spomenik v Dražgosšah ne ustreza nobenemu od navedenih kriterijev.
  Danes je že toliko znanega o tem, kaj se je pred 75.leti dogajalo v Dražgosšah, da lahko zanesljivo trdimo, da spomenik v Dražgošah ne bi smel stani in da ne sme stati.
  Na kratko: partizani so prišli v Dražgoše in pričeli provocirati Nemce. Nekaj so jih iz zasede pobili. Domačin so protestirali in rotili partizane, naj zapustijo Dražgoše,saj so vedeli,kakšno maščevanje bodo Nemci urizorili. Partizani Dražgoš niso hoteli zapustiti in so še napreji izzivali, dokler Namci niso zbrali večjo oboroženo formacijo in Dražgoše napadli iz več smeri. Partizani so se umaknili in prepustili prebivalce Dražgosš kruti usodi.Nenci so jih več kot 40 pobili in nekatere zažgali, ostale, vse do zadnjega pa popeljali v internacijo. Vas so v celoti požgali in porušili.To ni blo nikakršno slave vredno dejanje partizanov, spomenik pa si lahko kvečjemu zaslužijo prebivalci Dražgoš za trpljenje, ki so jim ga povzročili partizani.Spomenik je potrebno porušiti iz več razlogov:.
  Najprej si dogodek, katerega lažno slavijo simpatizerji partizanov, ne zasluži spomenika,saj gre za veliko prevaro.
  Spomenik je bil postavljen v času partijske diktature, ko ljudje, zlasti prebivalci Dražgoš niso imeli pravice odločati,ali se naj spomenik sploh postavi ali ne. Že po takratni zakonodaji, kaj šele današnji, je obvszno soglasje lokalnega prebivalstva. Za tako občutljiv spomenik, je soglasje obvezno in tega ne takratna oblast, ne dananšnja od prebivalcev Dražgoš ne bi dobila. Torej je spomenik črna gradnja.
  Pa gremo še naprej. Spmenik stoji na zemljišču, ki ga postavljalci niso nikoli odkupili, zato ima lastnik pravico,da zahteva odstranitev spomenika.
  Zelo dobro bi bilo, da se formira odbor za rušitevspomenika in ob letu proslave v Dražgosšah ob spomeniku več ne bo. Pravni predisi odmogočajo legalno odstranitev spomenika.
  Obstoja še milejša varianta, namreč, da se spomenik opremi s pojasnilom, ki naj vskemu obiskovalcu pove, da je spomenik postavljen veliki prevari komunističnih revolucionarjev, namesto,da bi bil postavljen dejanskim žrtvam prebivalcem Dražgoš, ki so izgubili svoje sovaščane, bili pregani, vas pa so jim Nemci požgali.
  Podobno bi bilo potrebno storiti z marsiketerim spomenikom NOB, zatsti s spomenikom Borisa Kidriča, pod katerega je potrebno postaviti dekrete s katerim je ta krvolok pobijal svoje ideološke nasprotnike po vojni.

 • xtc

  Torej kaj nas ta članek uči:
  Najprej Lažgoše so debela laž:
  dRAŽGOŠKE BITKE NI NIKOLI BILO;BILO JE LE PAR STRELOV IN NATO POKOLJ NIČ KRIVIH:
  Tito je eden največjih zločincev v zgodovini človeštva:
  Major Draža Mihajlovič je bil posthumno odlikovan za hrabro in požrtvovalno reševanje zavezniških pilotov_v njegovem imenu je odlikovanje prevzela hči:
  vELIKIH PARTIZANSKIH BITK NI BILO;KER ZARADI SLABE OBOROŽENOSTI IN NEIZURJENOSTI PARTIZANOV NISO BILE MOŽNE(VELIKI FRONTALNI SPOPADI):
  iN ŠE ZADNJE dRAŽGOŠE SO SIMBOL zbiranja rdečih nekrofilov in simbol tega kakšno zlo so povzročali komunisti levaki narodu:

 • Hribouc

  ZAKAJ NAS PEHAJO V KRI IN BLATO OSTANKOV SVINJSKE REVOLUCIJE V KULTURI SMRTI ?

  Kučan Milan-Plavi osebno in njegovi rdečemavrični kučanisti nas valjajo v ostankih komunistične revolucije in s tem v blatu in krvi, kot je izpovedal na partizanski proslavi 1945 sredi Ljubljane veliki Oton Zupančič…
  Doklej še?
  KOLIKO ČASA BO TREBA, KOLIKO VODE PO LJUBLJANICI, DA ŠE STEČE, DA SE SVETA RESNICA PRIME SLOVENSKE SKORUMPIRANE DUŠE?

  Gošarji so večinoma (čez 100njih)zbežali v gozdove že pred začetkom
  bitke, ostali po bitki in prepustili goloroko ljudstvo Švabom v nemilosti, da so ga pobili, žive zažgali in odpeljali v kanc lagerje v Nemčijo.
  Hrabri partizani so vse to z orožjem v rokah, hrabro opazovali z svojim slavnim komandantom , pezdetom Žagarjem, na čelu, iz grmovja in iz gozda-tako po preživelem pričevalcu.. Prejšnji večer je Žagar še garantiral vaščanom, da jih bodo branili do zadnje kaplje krvi…ena sama komunajzarska agitpropovsak in neodgovorna, zlagana debela laž.
  A je čudno, torej, da njihovi nasledniki in razkrojevalci naroda zadnja desetletja športajo, rajajo, lažikujejo in se gredo bizarne maškarade na grobovih pobitih in zažganih Dražgošanov, ki so jih prenesli
  iz pokopališča, iz svete zemlje nekam pod betonsko grozoto, ki ji pravijo spomenik?
  Komunistični totem smrti, pomnik zločinu, beženju pred sovražnikom-izdaji naroda – ne pa spomenik
  Dražgošane je treba pokopati nazaj v sveto zemljo. Na spomenik pa zapisati resnico ali pa ga zvaliti v dolino!

  Dobro, Kučanisti, povprečen Slovenec ve za eno “slavno
  bitko” pezdetastih komisarjev na Dražgošah, ki zdaj in za vedno nosijo ime LAŽGOŠE
  – rdeča kosmata partizanska laž.Gošarji/partizani te bitke pa so posledično zaradi vaših ravnanj postali bežeči – LAŽgošarji – to gre v zgodovino.

  Dobro, Kučanisti – BODIMO KONKRETNI , tu imate predlog :

  V Sloveniji je še desetine in desetine
  lepih vasi, ki jih je skurila slovenska partizansko- boljševiška protičlovečanska krvava roka ali pa
  italijanska in švabska soldateska zaradi načrtovanih in strateških namernih izzivanj gošarjev 41/42 in partizanov 43/45.

  Tuja divjaška soldateska je požgala nešteto lepih slovenskih vasi predvsem po partizansko-boljševiških naklepnih strelskih izzivanjih , postreljala je in v
  taborišča odgnala tisoče in tisoče nedolžnih ljudi.

  V vseh primerih gre za zavestno partizansko-boljševiško strategijo in s tem za obsojanje na smrt neštetih
  absolutno nedolžnih ljudi lastnega naroda. Gre za namerno in naklepno uničevanje lastnine teh ljudi in garaških prednikov, ki so imetje gradili stoletje za stoletjem.
  Torej, da bo jasno – gre za zločin, za množični zločin.
  TOREJ, BOSTE PROSLAVLJALI ŠE NAPREJ?
  Dražgoš imamo v Sloveniji stotine!Izvolite, izbirajte, le korajžno!

  Zakaj ne praznujete drugo leto ali že letos, recimo na Sv.Vidu nad
  Cerknico, pa v Otavah, pa na Kožljeku, pa v Cerknici, pa na Pokojišču nad Borovnico, recimo?

  VSE TO JE SAMO PAR MALIH IMEN STRATEŠKO NEPOMEMBNIH SLOVENSKIH VASI
  IZMED STOTERIH
  SLOVENSKIH DRAŽGOŠ, ki jih ugledam, samo če se ozrem okoli sebe v razdaljah do 15km.

  Pobitih je bilo na desetine najboljših, izbranih ljudi iz vasi ali še več, požgano je
  bilo, itak, skoraj vse!

  Dajte, pridite proslavljat še semkaj, v te zmasakrirane
  vasi.
  Pridite proslavljat masovne zločine svojih sovjetsko multi kolaboranstkih rdečih zločincev, ki svoje “borbe z okupatorjem = revolucijsko pobijanje ideoloških in političnih nasprotnikov” ne bi nikoli vodila, če ne bi bilo neposredne kolaborantske prostitucije in opodrejenosti Kominterni in KP Sovjetske Zveze!
  Pridite proslavljat svojo multi kolaboracijo z ruskim komunizmom, brez katerega slovenskega narodnega holokavsta ne bi nikoli bilo, slavne NOB Revolucije pa sploh ne!
  Opevajte herojska izzivanja partizanske vojske, opevajte hrabre pobege izzivalcev partizanov v globoke gozdove Mokrca, Iške in Zale ali Cerknišce !
  Opevajte tujčevo požiganje in pobijanje in odpeljavanje golorokega ljudstva z otroci in dojenčki vred v taborišča Raba in Gonarsa.

  VAM, TOVARIŠI, PRESKRBIM TOČKO ZA TAKO PROSLAVO ?
  Stari oče moje žene Vam bo naredil 15 minutni govor, kako hrabro so gošarji sprovocirali Laške kurje tatove, da so požgali Pokojišče in Padež in ljudstvo, vse do zadnjega odvlekli v Gonars in v ostale laške gulage smrti. Povedal vam bo, kaj so jim tam Lahi delali, koliko so jih izstradali do smrti in povedal vam bo koliko se jih je vrnilo, kako so jedli travo; bil je 5 letni otroče, in povedal vam bo, koliko se jih je vrnilo. Povedal vam bo, da hoditi niso mogli, nosili so jih, spati pa niso imeli kam, ker bajte-domačije ni bilo več !
  Prekleti pezdetje, vaše organizacije pa na spomenik temu požigu in holokavstu nedolžnih nabijete svinjsko krvavo zvezdo in jih naredite za žrtve frašizma !
  Polovica resnice! Na spomenik je treba vsekati še Laško butaro s sekiro ali kak drug, fašistični znak in na spomenik napisati Resnico.
  Pobiti, v taborišče odpeljani, izstradani do smrti so žrtve Komunizma in šele potem Fašizma!Obojih!

  PRIDITE, PROSLAVLJAJTE PREKLETSTVO SVOJIH MALIKOV – KRVAVIH ZLOČINCEV IN PROSLAVLJAJTE LASTNO PREKLETSTVO, KI GA SPIRLANO RAZMNOŽUJETE ŠE NA MLADI ROD.

  Bodite tako korajžni, pa obujajte laži še malo
  širše po nekoč požgani in zmasakrirani deželi, vsako leto v drugi slovenski vasi, ki je dala partizansko boljševiški
  morilski valjar skozi v letih 1941-1945!?

  ŠE DODATNA, NAJBOGATEJŠA TOČKA ZA NASLEDNJE PROSLAVE, TOVARIŠI:

  Nič vas ne košta, če vsako drugo proslavo naredite pri katerem od
  desetin krvavih brezen, v katere so vaši neverjetni, neustrašni in borbeni
  komisarji metali žive ljudi, stare moške, mladeniče, ženske, noseče ženske,
  otroke, skratka vse, tudi mlade partizane in partizanke, 100% neoborožene,
  neškodljive in ničesar krive ljudi?
  Predlagam Tovariški maratonski nočni tek od Spomenika kvazi sprave na Kongresnem trgu do Krimske jame, Vodiškega brezna in do brezna Kozlovka za moške z muzejskim in drugim orožjem-zaželjeni šarci in šnelfajerce! In , predlagam, skrajšani mini maraton od Kongresnega trga do Škofovih zavodov in nazaj za ženske in mladino.

  Kaj vas stane, da to naredite?

  Ne veste kaj bi tam povedali?

  Pesem bi vam zastala v grlih, ja?
  PROSLAVLJATE DOKLER VAM REVOLUCIONARNA KOST TISOČLETJA NE ZATAKNE V GRLU!

  Enkrat bo treba to storiti in se zjokati ter prositi
  odpuščanja.Takrat, mogoče, boste dojeli kaj je sprava.
  Točno je, mi smo že desetletja spravljeni s seboj, s svojo usodo, ki ste nam jo tretjerazrednim, delili v SFRJ /SRS !
  Da spravljeni smo z Bogom.
  Ker nam delate še naprej hudo, prehudo, s sprave na vaš prostaški nažin, poln laži in oblastiželjnosti ne gremo več. Ker je prehudo, nerešljivo zaradi vaše trdosrčnosti, sem zadevo predal Bogu, da on poiskusi z vami ali pa dokončno poračuna z vami.

  Nič ne pomaga, če to slovensko apokaliptsko sramoto
  tisočletij prelagate na novi rod, spet na nedolžne ljudi , kar počnmete je sovražna in razdvajalna katastrofa in sili v pogin naroda!

  Še večji greh počenjate z novimi lažmi. Snežna kepa se
  samo veča. Postala bo smoljiva, vnetljiva, zagorela bo v večnem ognju.

  ZAKAJ ŽE ?

  ZAKAJ SO GORELE LEPE, PRELEPE, EDINSTVENE SLOVENSKE VASI?

  Mazohistični boljševiški cilj, vsa sredstva – revolucija,

  Pohlep, laž, zločin, spet Pohlep, vladovanje sočloveku, bratu, sestri, lastni
  materi in očetu. To je to.

  Ne zaradi osvobajanja naroda izpod okupatorja- to je
  debela svinjska Laž, naučena na univerzi Džerdžinskega v Moskvi.
  Tam je krvavi Josip (brez prsta na roki, seveda), med 1936 in 1940 kot šlosarski vajenec, ki igra klavir in salonsko pleše, govori Rusko, Nemško, Špansko, Angleško in čisto slabo hrvaško in čisto nič slovensko in srbsko, oženil trinjstletnico(!) in dal postreliti 800 sekretarjev starojugoslovanske original komunistične partije, letnik 1909! Vmes je tudi skočil kot NKVD likvidator še v Španijo in na ladji pred
  špansko obalo izvajal čiščenje med republikanskimi rdečimi kadri španske revolucijske falange.
  Tako, sveže pečen, je lažni Broz lahko začel morijo leta 1941, katerih posledic smo deležni na debelo še dandanes.
  Tako je na spisek pomorjenih Ranković na Brozovo mizo dodal l.1947 še enih 700.000 jugoslovanov
  ki niso bili klasificirani kot žrtve fašizma, ampak-na čisto-Brozovega komunizma, ki opleta po Dražgošah še v letu Gospodovem 2016 !
  PROČ, IZGINI, SATAN!

  • ogledalo

   “V nobenem primeru to ni bila »taktična« kolaboracija. Vedeli smo, da delamo narobe. Domobransko vodstvo je zavestno, ne pa taktično, sodelovalo najprej z Italijani, nato pa z Nemci. Gregorij Rožman v Italijanih ni videl okupatorjev, ampak borce proti komunizmu in zato je z njimi sodeloval. Poznate sliko, na kateri je Rožman obdan s petdesetimi domobranci? Tik ob njem je znani klavec iz Barja Frakl. Vse izhaja iz škofije. Rožman ni imel niti enega duhovnika, ki bi ga poslal na Rab, med 15.000 vernikov, imel pa je 30 kuratov za »duhovno oskrbo« domobrancev. Kurati so bili oboroženi in imeli so oficirske čine. Rakitniški duhovnik in njegov brat sta bila oficirja. Je to taktična kolaboracija? V naših vaseh so bile v minulih petdesetih letih strasti pomirjene. Vsi smo vedeli, da so partizani osvobodili domovino in da je bila večina domobrancev prisiljena v sodelovanje z okupatorjem. Naj poudarim, da največjo krivdo za bratomorno vojno nosi RKC s škofom Rožmanom na čelu. Cerkev še do danes ni izrazila kesanja za svoje početje med vojno. Ker je tiho, njen molk izrabljajo nekateri domobranski zadrteži.”….Stane Kirn, bivši domobranec

 • ogledalo

  Samo desničarji so tako nizkotno sprijeni, da zanikajo holokavst in skušajo opravičiti kolaboracijo in izdajo lastnega naroda!

  • Karmen

   Si prav luštkan s svojimi neblozami. Ti kar verjemi sam sebi, mi ti ne, pa 1000x napišeš to kar si napisal. Nekateri smo izobraženi in vemo resnico, drugi – med njimi ti, pa imate oprane glave.

   • Goran Hvala

    Izobrazeni….lepo…jst se tud zadnje cajte na novi izobrazujem…;-)

 • Hribouc

  G. nadzorni tega portala!
  Izbriši prosim, tu spodaj tale moj komentar:

  Hribouc
  garfi-ju

  en dan nazaj

  “A ti že imaš kako diagnozo, tovariš?
  Po latinsko,povej! ”
  HVALA. In lep pozdrav!

 • Matias14

  Kako lahko nekdo tako zakrivlja
  zgodovino.Nihče ne bi smel lagati
  o junaskem boju slovenskih partizanov.

  • Hribouc

   Saj ne laže.
   Govori Resnico !

 • Hribouc

  O Mitu zlagane tisočerne Laži o Dražgoški bitki, ki ni bila bitka, pač pa komunistični nateg in prisila je prelitega že veliko črnila in Resnica je spisana, samo mitomanski pizduni gonijo svojo !
  Ne bo šlo nv nedogled. Pride čas, ko jih bo sram do neba!
  —————————————-
  Spominjam na tri ključne zadeve, ki s ejih spominjam iz branja o tragiki Dražgošanov:

  1.- Nemci so streljali domačine, od bajte do bajte. Pogumni partizani pa so čepeli po grmovju in niso
  streljali na Švabe. Takih pezdetov svetovna bojna zgodovina ne pozna. SRAMOTA! Borci ? Fuck!

  2.-Preživeli, staro in mlado se je umikalo na Mežaklo in se spravilo v globokem snegu v gozdarsko bajto.
  Partizani so jih vrgli vem na mraz in oni zavzeli tople prostore. Vaščani so zmrzovali v snegu, dva otroka
  sta zmrznila, kolikor pišejo, seveda. Osvobodilna vojska slovenskega naroda? Borci? Fuck off banda!

  3.- Dalerč po vojni, ko so zbetonirali spomenik, so, tako se piše, na pokopališču Dražgoš izkopali ostanke vseh pobitih vaščanov Dražgoš in jih prekopali pod novi spomenik!

  Če je ta strahota resnična, potem terja resno obdelavo in rešitev.

  Kot minimum terja obravnavo Dežmanove Komisije, ker zdaj so pod artefaktom krvave revolucije in ne počivajo v miru, ne v posvečeni zemlji in ne po volji svojcev in nujno je, da se te reveže izkoplje izpod tistega prekletega razbojniško cirkusantskega betona in se jih pokoplje nazaj na posvečeno zemljo, kamor pripadajo!
  O tem se bo morala oglasiti, seveda, slovenska katoliška cerkev in Nova slovenska zaveza, ki bi naj bila čuvaj svojcev žrtva prekletega komunizma, maxime satanizma na slovenski zemlji !

 • janko

  Tole je pa najboljši izkaz posledice 70 letnega komunističnega prirejanja dejstev in zgodovine ljudem v lastno korist in obstoj!

 • David Hitler

  Pobit do zadnjega

 • Gr Enze

  KOMUNISTI SO NAREDILI V ZADNJIH STOTIH LETIH TOLIKO GORJA IN POBILI NA VSE MOŽNE NAČINE VEČ KOT STO MILIJONOV LJUDI TUDI OTROK ŽENSK IN TO CELO NOSEČNIC , DA BI MORALI BITI NASLEDNJIH STO LET POPOLNOMA TIHO !!!!!! NE PA , DA PLEŠETE IN GROZITE PO GROBOVIH NEDOLŽNIH ŽRTEV SRAM NAJ VAS BO VELIKO SLABŠI STE KOT NAJSLABŠI KANIBALI STE ,DA VESTE , ČE BI DELALI PO VAŠIH RECEPTIH BI ŽE ZDAVNAJ SLOVENCI POMRLI OD LAKOTE ! ZATO VSTANI SLOVENIJA .
  SICER SO SE PA KOMUNISTI NA ZAČETKU VOJNE PRVI ZLIZALI Z NACISTI ( TRBOVLJE 1941 ) .