V prvem mesecu po volitvah bi Šarec odpravil protikoronske zakone, spravil v red medije in največ pozornosti in denarja dal za raziskave

(foto: sta)

Stranka LMŠ je na kongresu v Mariboru izvolila novo vodstvo in predstavila strankine kandidate za državnozborske volitve. Novoizvoljeni predsednik stranke Marjan Šarec že napoveduje praznjenje žepov državljanov z vračanjem pomoči, ki so jih zagotovili sprejeti protikoronski ukrepi, medtem ko so vsi drugače misleči mediji obsojeni na pregon.

Kot edini kandidat za predsednika stranke je bil ponovno izvoljen Marjan Šarec, podpredsedniški mesti pa sta zasedla Jerca Korče in evropski poslanec dr. Klemen Grošelj. Izvoljenci v izvršni odbor so bili Marjeta Podgoršek RekBoštjan Poklukar in Igor Žavbi. Šarec je napovedal samozavesten nastop na volitvah s ciljem po doseganju čim boljših rezultatov in dovolj glasov za sestavo nove vlade, ki bo uspešna pri spopadanju z “nakopičenimi težavami”, kot je povedal. Njihova prva naloga bo slavna “normalizacija”, ki jo KUL-ovci na splošno že veš čas ponavljajo, pomeni pa vrnitev v stanje časa njihove oblasti, v kateri niso naredili nič, kot so večkrat priznali, posledice pa so občutili tudi državljani. Vse te nove stare obljube so glede na pretekle izkušnje, zopet le besede, ki bodo na koncu ostale le to – besede.

O kakšni “normalizaciji” govori Šarec
Šarec vztraja, da se v koalicijsko pogodbo zapiše, da v prvih 30 dneh nove vlade sprejmejo odločitve za začetek “normalizacije” in sicer bi ob podpori nevladnih organizacij (beri: Inštitut 8. marec). S krovnim zakonom nemudoma odpravili zakonske rešitve, ki jih KUL-ovci na splošno imenujejo podtaknjenci. Z drugimi besedami, LMŠ vztraja pri “normalizaciji” s katero bi se vrnili v čase pred ukrepi pomoči, ki so se izkazale izredno koristne za državljane in gospodarstvo. Ampak ne le to – oni bi z enim zakonom ukinili vse, kar je aktualna vlada sprejela, ljudje bodo vračali denar, ljudje bodo enostavno morali iti nazaj na krizne čase, ker se je LMŠ z Niko in prijatelji odločili, da bodo odpravil vse “zlobne zakone”, kot jih je poimenovala buržoazijka, ki tako goreče zagovarja “običajne ljudi” iz svojega udobnega kavča v elitnem stanovanju. In ko LMŠ govori o potrebi po depolitizaciji policije, bi se lahko pred tem vprašal po depolitizaciji organizacije, ki bi morala biti že po defaultu nevladna in nepolitična, pa vendar jasno izkazuje svoj levi politični aktivizem. Dvojna merila, bi temu rekli. LMŠ govori o vzpostavitvi sistema v zdravstvu, zavrača pa vse koristne ukrepe in zakone, ki so bili v aktualni vladi sprejeti. In če se vrnemo na zakon, ki bo “ukinil” vse PKP-je – glede na sprejete zakone spada med drugim tudi zakon o dolgotrajni oskrbi, torej bi moralo upokojence skrbeti?! Bi moralo skrbeti tudi vse, ki so bolni, saj se s tem črta tudi investicijski zakon v zdravstvo?

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1506018036423458816

Napoved medijskega pregona?
Šarec poudarja tudi, da bodo vztrajali pri prenovi zakonov o Slovenski tiskovni agenciji in RTV Slovenija, saj želijo povrniti strokovnost in neodvisnost obeh. Glede na prejšnji stavek je dovolj za argument samo zapis Pavla Ruparja v eni od svojih kolumn: “25 let! Toliko časa so namreč imeli Socialni demokrati, Liberalci in drugi  levičarji in komunisti svoja vodstva na RTV SLO od generalnega direktorja, drugih direktorjev, pod direktorjev, namestnikov direktorjev, snemalcev, pod snemalcev, novinarjev in pomočnikov novinarje in.. svoje, politično opredeljene levičarske kadre na položajih naše, javne RTV za naš denar in uspešno pripeljali 2300 članski kolektiv do skorajšnjega pogreba.” O kakšni neodvisnosti torej govori Šarec, ko pa pretekla dejstva ne lažejo, javna televizija pa vsakodnevno kaže svojo odvisnost od levičarske propagande.

Sanacija kadrov in sodelovanje z Golobom
Izvoljeni predsednik LMŠ med drugim napoveduje tudi odvzem “statusa posebnega pomena tistim nevladnim organizacijam, ki delujejo v nasprotju z javnim interesom in demokratičnimi vrednotami”. Glede na to izjavo bi moral Šarec začeti z Inštitutom 8. marec ali pa resno redefinirati besedni zvezi “javni interes” in “demokracija”, saj vztrajanje pri zakonu, ki bo državljane prisilil, da vrnejo vse pomoči, ne zveni ravno nekaj, kar bi bilo v interesu javnosti, niti malo pa ne zveni demokratično. Med drugim je seveda napovedal tudi sanacijo stanja pri političnih kadrovskih menjavah, kjer so bili na položaje imenovani ljudje brez zadostnih kompetenc in izkušenj. Govori “humorist”, ki si želi stolčka na poziciji, za katero je dve leti nazaj še uvidel, da je zanjo nekompetenten. Novoizvoljeni predsednik stranke LMŠ je izrazil tudi naklonjenost sodelovanju z Golobovo stranko, kar pa niti ne preseneča. V skupnem sodelovanju se bosta lahko še naprej skupno izogibala konkretnim rešitvam in odgovorom na konkretna vprašanja, kot sta to počela do zdaj in počneta še vedno.

Tanja Brkić