fbpx

V soboto pozitivnih več kot 19 odstotkov testov! Direktor UKC Ljubljana v pismu: “V naslednjih tednih bomo šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti!”

Minister za zdravje Janez Poklukar. (Foto: STA)

Včeraj pozitivnih več kot 19 % testov. 726 novih potrjenih okužb s COVID-19 ob opravljenih 3765 testiranjih,” je na Twitterju sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. “V naslednjih tednih bomo šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti,” pa je v pismu sodelavcem in javnosti sporočil generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar.

Slovenija se glede na zadnje številke sooča z ogromnim porastom števila okužb, zato je morala vlada na predlog strokovnjakov sprejeti nujne ukrepe za zajezitev koronavirusa covid-19. Več kot 19 odstotkov pozitivnih testov je podatek, ki bi moral strezniti vsakogar in ga pripraviti do spoštovanja ukrepov.

Razmere bo danes po napovedih vnovič pretresal del vlade skupaj s svetovalno skupino ministrstva za zdravje. Kot je v soboto povedal vladni govorec Jelko Kacin, bodo pregledali trenutno stanje in opravili razmislek o tem, katere ukrepe, če sploh katere, bi bilo treba uvesti in kdaj.

Zdravstvo pred najhujšim …
Da se razmere zaostrujejo, je v pismu sodelavcem in javnosti, povzetim na STA, med drugim opozoril generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Janez Poklukar. V naslednjih tednih bomo po njegovih besedah šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti. Opozoril je, da bodo lahko še danes samoumevni posegi postali stežka dosegljivi, saj bo vse osebje osredotočeno na reševanje življenj v epidemiji. Pismo je zaključil z besedami, da lahko zdravstveni delavci pomagajo samo toliko, kot jim pomaga skupnost, ki stoji za njimi.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Image

Image

Image

Sara Kovač