Vaške straže, ki želijo Slovenijo zaščititi in preprečiti vstop ilegalnim migrantom, požele aplavz in zanimanje mednarodnih medijev! Levičarji pa se še kar iz njih norčujejo

Pripadniki belokranjske vaške straže na terenu (Foto: Nova24TV)

Samoiniciativno formirane vaške straže, ki tedensko patruljirajo ob slovensko-hrvaški meji, da bi naletele na kar največ ilegalnih migrantov ter odkrile in počistile odlagališča smeti, ki jih za seboj puščajo prišleki, ki na nedovoljen način vstopajo v Slovenijo, so očitno vzbudile zanimanje tudi mednarodne javnosti. “Domoljubni slovenski državljani so se združili, da bi zaustavili neusmiljen tok ilegalnih migracij. Skupina državljanov je tako ustanovila zvezo civilne zaščite, ki Slovenski vojski pomaga pri iskanju ilegalnih migrantov, ki želijo na nedovoljen način priti skozi državo,” so o vaški straži, ki jo je v Beli Krajini ustanovil Blaž Zidar, zapisali na spletnem portalu Voice of Europe. Pri ameriški tiskovni agenciji Associated Press, katere poročanje so povzeli tudi številni drugi svetovni mediji, pa so zapisali, da so glavne naloge belokranjske vaške straže naslednje: “Patruljirati ob žični ograji na meji Slovenije s Hrvaško, ujeti migrante, ki se poskušajo na nedovoljen način prebiti v državo, jih predati policiji ter poskrbeti, da so čim prej poslani iz države.”

Vdori, kraje in druga kriminalna dejanja ilegalnih migrantov, do katerih prihaja ob slovensko-hrvaški meji pa tudi globlje v notranjosti naše države, so skupino domačinov v Beli krajini že pred časom prisilili k ukrepanju. Že večkrat smo tako poročali o ustanovitvi prve novodobne vaške straže v Sloveniji, ki pod vodstvom Blaža Zidarja dnevno patruljira ob slovenski južni meji ter tam beleži nahajališča migrantskih taborišč in prišleke od daleč preganja nazaj na hrvaško stran meje. Med drugim je omenjeno skupino, v kateri so poleg Zidarja še njegovi sorodniki in prijatelji, obiskala tudi ekipa oddaje Drugorazredni. Ta je bila z njenimi pripadniki na terenu, kjer je ugotovila, da je bila ustanovitev omenjene vaške straže še kako potrebna, saj varovanje meje s strani Slovenske policije ni zadovoljivo. Razlog za to pa tiči predvsem v napačnih odločitvah vlade Marjana Šarca ter nesposobnosti notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

Več kot očitno je delovanje belokranjske vaške straže še kako uspešno, saj so se o njej razpisali tudi ugledni tuji mediji. Poleg hrvaških, ki o njej pišejo že dlje časa, so se ji namreč zdaj posvetili celo pri ameriški tiskovni agenciji Associated Press, katere poročanje so povzeli tudi številni drugi svetovni mediji. Američani, ki so z Zidarjem tudi naredili intervju, so zapisali, da so glavne naloge belokranjske vaške straže naslednje: “Patruljirati ob žični ograji na meji Slovenije s Hrvaško, ujeti migrante, ki se poskušajo na nedovoljen način prebiti v državo, jih predati policiji ter poskrbeti, da so čim prej poslani iz države.” Ob tem so poudarili, da je Zidar samoiniciativno ukrepal, ker “slovenska policija ne opravlja zadovoljivo svoje službe varovanja meja pred migrantskim tokom“. Izpostavili so še Zidarjevo izjavo, da bi sicer najraje mirno užival v svoji upokojitvi, a mu to varnostni razlogi preprečujejo.

Vodja belokranjske vaške straže Blaž Zidar (Foto: Nova24TV)

Voice of Europe: Domoljubni slovenski državljani so se združili, da bi zaustavili neusmiljen tok ilegalnih migracij
Vaškim stražam so se posvetili tudi pri spletnem portalu Voice of Europe, kjer so med drugim zapisali: “Državljani v majhni srednjeevropski državi Sloveniji so ustanovili sile civilne zaščite, s katerimi želijo ustaviti ilegalne migrante, ki vstopajo v njihovo državo s Hrvaške.” Ob tem so poudarili velik vpliv, ki ga je za slovenske varnostne organe imelo zaprtje meje za ilegalne migrante s strani Madžarske, ki je pripeljalo do odprtja alternativne migrantske poti preko Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Avstrije in naprej proti Zahodni Evropi ter skandinavskim državam. Pri tem so zapisali, da je prišlo zaradi povečanega števila nedovoljenih vstopov v Slovenijo do samoiniciativne ustanovitve vaških straž s strani Slovencev. V zvezi s tem so povzeli ugotovitev, ki jo je zapisal že nemški spletni portal Euronews: “Domoljubni slovenski državljani so se združili, da bi zaustavili neusmiljen tok ilegalnih migracij. Skupina državljanov je tako ustanovila zvezo civilne zaščite, ki Slovenski vojski pomaga pri iskanju ilegalnih migrantov, ki želijo na nedovoljen način priti skozi državo.” Ob tem so citirali tudi izjavo Zidarja, ki je med drugim povedal: “Mislim, da je edina rešitev, da se na mejo pošlje številčnejša vojska.”

Izsek iz prispevka na spletnem portalu Voice of Europe (Foto: posnetek zaslona)

Gorenak pozval k večjemu angažiranju vaških straž s strani policije
Na dejstvo, da mediji Zidarja in njegove vaške straže ne bodo mogli več dolgo diskreditirati, je sicer že pred časom opozoril nekdanji notranji minister Vinko Gorenak. Ta je povedal: “Vedno, kadar se ljudje samoorganizirajo, to pomeni neke vrste nezaupnico policiji. Mimo tega ne more noben notranji minister na svetu.” Ob tem je dodal, da so vaške straže obstajale tudi v časa socializma, ko je oblast celo pozivala ljudi, da so pomagali policiji in vojski na meji. “Nikjer ne piše, da imajo ti ljudje slabe namene. Ti ljudje imajo dobre namene. Dobre namene mora imeti policija. To pomeni, da bi policija morala te ljudi angažirati, da ji pomagajo na tak ali drugačen način. To bi bila rešitev problema,” je še zaključil Gorenak.

Vinko Gorenak (Foto: STA)

Podobnik s predlogom o domačinih, ki bi spremljali in poročali, kje so ilegalni migranti
K podobni rešitvi kot Gorenak je julija letos pozval tudi predsednik stranke SLS Marjan Podobnik. Ta je predlagal, da se sistematično in v celoti uredi status tako imenovanih graničarjev, domačinov, ki bi spremljali in poročali policiji, kje se v posameznem trenutku nahajajo migranti. “Status tovrstnih graničarjev bi bil spremljanje in poročanje. Imeli bi prenosnik, možnost komuniciranja s policijo, in ko zaznajo, da se neposredno na meji ali že v notranjosti karkoli dogaja, ko zasledijo posameznike ali skupino, za katere se sumi, da so nezakoniti migranti, preprosto obvestijo policijo. Za to bi bili seveda tudi plačani, na primer 500 evrov mesečno,” je takrat povedal. Ob tem je poudaril, da “predlog ni, da ti ljudje nadomestijo policijo s policijskimi pooblastili. A če že imamo vojsko brez policijskih pooblastil, bi lahko ta del, torej poročanje, od kje migranti prihajajo in kje se gibljejo, prenesli na domačine, saj najbolje poznajo svoja okolja, in to je lahko bolj kakovostno ter za za državo in davkoplačevalce ceneje“. Izpostavil je še, da bi to za domačine pomenilo dodaten vir zaslužka, ki pa bi bil bistveno manjši strošek za državo. “Če pomislite sedaj, da pripeljete vojake iz drugih koncev Slovenije, jim morate zagotoviti hrano, prenočišče in vse druge pogoje, poleg tega pa so bistveno manj informirani in imajo bistveno manj občutka, kaj se tam v resnici dogaja, kot ljudje, ki tam živijo,” je dejal predsednik SLS, ki je takrat izpostavil tudi Poklukarjeve prazne besede, češ da varovanje slovensko-hrvaške meje z vidika ilegalnih migracij poteka uspešno.

Marjan Podobnik (Foto: STA)

Levičarji se še vedno niso sprijaznili z obstojem belokranjske vaške straže
Ne glede na uspešno delovanje belokranjske vaške straže, ki so ga zdaj opazili tudi že v tujini, v njem pa ničesar kaznivega ne vidi niti Slovenska policija, pa se številni slovenski levičarji in njim naklonjeni mediji, ki ne skrivajo svoje podpore množičnemu nenadzorovanemu prihodu oseb sumljivega slovesa v našo državo, še vedno ne morejo sprijazniti z njenim obstojem. V prispevku v Tedniku na RTV Slovenija je bilo pred kratkim tako na primer ob opisu Zidarjevega nesebičnega varovanja meje čutiti zasmehovalni ton, pravosodna ministrica Andreja Katič pa je njegove obhode označila za nepotrebne. Pogosti so tudi neprimerni zapisi na različnih družbenih omrežjih, povezani z vaškimi stražami. Radikalni levičar Roni Kordiš, znan kot “influencer” in bloger Gregorja Golobiča, je tako na primer na Twitterju v povezavi z novico, da ameriški predsednik Donald Trump grozi, da bo zaprte borce Islamske države izpustil na evropskih mejah, pred kratkim zapisal: “Sedaj vem, od kje desnim medijem podatki o številu migrantov pred mejo … očitno je bil to dogovor … itak bodo vaške straže obvarovale vse …” V povezavi s tem velja poudariti, da na spletnem portalu Nova24TV vse podatke, povezane s številom oseb, ki na nedovoljen način vstopijo v našo državo, objavljamo na podlagi informacij, ki jih pridobimo iz uradnih poročil Slovenske policije.

Rajko Golob

 • Boy

  No danes je isti pisec objavil tole vest:
  6.2 million 3rd world migrants have applied for ‘asylum’ in Europe since 2011
  By ARTHUR LYONS22 September 2019
  At least 6.2 million migrants from the 3rd world claiming to be ‘refugees’ have demanded that European governments give them ‘asylum’ since January 2011, official statistics…
  https://voiceofeurope.com/2019/09/6-2-million-3rd-world-migrants-have-applied-for-asylum-in-europe-since-2011/

  • Franc Šink

   Tudi mi znamo angleško..

   • Boy

    Ni videti!
    Ce bi znal anglesko, bi komentiral, kar je avtor napisal, tako pa samo smetis forum!!!

    • zokispoki

     Od kod si se pa ti pobral, pametnjakovic ?!?

    • KAPIBARA

     No pa povej nam, o čem govori zadeva, nam, ki ne razumemo angleško.. PLEASE !!

  • montyamp

   Piši slovensko al pa spizdi (hitro odidi pa ne obračaj se).

   • Boy

    Imas dve moznosti: ali se naucis slovensko – lahko tudi anglesko, ali pa me sploh ne beres. Se pa ne cudim, da povprecni IQ v Sloveniji skokovito pada!

    • montyamp

     Seveda pada , pametni bežijo v tujino .
     Lep pozdrav iz Švice .

     • Boy

      Švicaš kar lepo doma skupaj s svojimi sonarodnjaki, v tujini sem pa jaz. In tu kjer sem, se povprecje IQ stalno visa. Le preveri, kje je najvisji.

     • Steiermark

      Potem pa pomeni, da nisi nikjer v Evropi, kjer nam astrofiziki, doktorji znanosti in razni ostali strokovnjaki (predvsem tisti verzirani v halal klanju), znižujeo povprečje IQ.

    • Milan Poljansek

     Povprečju IQ se ne čudim glede na uvožene obarvane možganske kapacitete !

    • KAPIBARA

     Pa da zaradi vsiljeno vsiljenih vsiljevalcev in to že vse od 45 naprej..

 • rubec

  Statistika nevroloških obolenj pri psih kaže, da jih dobijo tisti z imenom Roni. Tudi Rony niso izjema.

 • IZBIRA

  Še dobro, da ljubljanski režimski mediji ignorirajo vaške straže in imajo te mir pred njimi. Sicer bi jih presstitutke očrnile in popljuvale kot to le te znajo po antislovensko propartijsko.

 • IZBIRA

  Roni Kordiš je zelo pameten, ker zdaj pa on ve od kje belokranjci dobivajo podatke. Valda iz inozemskih medijev, Vsak belokranjc je naročen na Associated Press in šptevilne tuje časopise. Ker belokranjci po njegovem ne znajo šteti migrantov na njihovih vrtovih, njivah, vaseh, mestih, cestah…, ki jih videvajo na lastne oči.
  Da jih ne bo obtožil, da berejo protirevolucionarno propagando in propagando sovražne slovenske emigracije za kar je zagrožena kazen par let na Golem otoku. Roni Parajugoslovan hahaha, zbudi se Roni.

  Roni lezi, Roni sedi, Roni prosi. Priden influencer. Tepec na kvadrat hahaha. Butelj. Ta naj raje vplivati na smrdeć zadah iz ust, če ima količkaj kulture.

  • Milan Poljansek

   Najbolj antipatičen priimek-Kordiš,še bolj pa pol osebki ,ki ga nosijo !

   • Steiermark

    ….in lajajo ter renčijo, na nas!

 • Olga101

  Vse spoštovanje vaškim stražam! Fuj za skorumpirano levičarsko udbomafijo, ki si pravi vladal

 • Franc Šink

  Samoiniacitivno se tudi po zakonu lahko in sme organizirati vsak ki se počuti in je dejansko ogrožen. kar seveda tudi je. Oblast naj pa laje kakor hoče.

 • Artur

  Potrebno bo tudi samo inciativno formiranje uličnih straž in patrol povsod po državi še najbolj pa v zokistanu, kjer bi poleg migrantske drhali obravnavali po uličnem postopku tudi zelo znane in manj znane izrojene, pokvarjene levajzle tudi tiste, ki imajo željo skakati v bazene brez vode in jih s “primernimi lekcijami” za začetek pospremiti tako kot v starih časih na pranger in za tem na hladno.

 • PLavi-mil

  Le tako naprej, domoljubi, ne pa levičarski veleizdajalci.

 • tramal

  Levičarji in miličniki naj gredo ceste pometat ,domoljubi pa bomo pazili na mejo.Tako bo korist za vse.

  • samsara

   Nimajo pooblastila. Podobno kot ne vojaki-turistični spremljevalci policistov, ki so pristojni le za druženje s policisti in kratkočasenje le teh ne njihovih sprehodiv v naravi.

 • samsara

  Levičarski in globalistični satanisti naj še kar naprej blejajo v svoji goreči zaslepljenosti in spregledajo kdaj se bo tok obrnil. Zavedli se bodo šele, ko bo okrog njih nastala praznina in tišina. Nobenega soja reflektorjev več in ne mikrofonov. Takrat se bo začel vzpostavljati red.

 • Artur

  Za mojega vnuka je beseda levičar že kletvica glede na to kaj izve o tej izrojeni drhali, ko z menoj na Novi24TV pogleda oddaji drugorazredni in kdo vam laže.

  • KAPIBARA

   Podobno z mojo hčerko.
   Velikokrat me je videla kako bentim čel leftarde, pa ji ni bilo jasno, kajti bila je pumpana od vse povsod, o tej naši zlagani zgodovini, po 45 in naprej..
   Nisem ji razlagal, samo film Otroci s Petričkega sem ji dal za pogledat, potem je pa sledila še besedna razlaga.. Da ne omenjem Lažgoš..

   Veliko mi je pomagala moja mami (njena babi) ki ji je pripovedovala, kako je kot 11 letnica nosila menažko hrane, trem parom gošarjev, kaj so počeli, tistih nekaj mesecev v goši.. in po koncu vojne..

 • montyamp

  Kaj pametnih Kordišev v Sloveniji nema ???

 • skorpijon93

  boljše vlade SI NE ZASLUŽITE ! vi niste čehi,slovaki, madžari, žal ne

 • trumpet2018

  ko bodo musliči na veliko začeli posiljevati, jim ne bo već do smeha in norčevanja. Debili levičarski, iz tragičnega primera promigrantske aktivistke se niste nič naučili, a morajo res vse pro migrantske aktivistke poslilti, da vam bo kapnilo v vaše retardirane betice ?

  • Klopotec klip-klap-klip-klop

   Tebe bodo nategnili v rit. Dobil boš malega zapečenega pankrta čez 9 mesecev… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

   • trumpet2018

    tebe so verjetno zlorabili kot otroka, pa ti je pustilo posledice

    • Klopotec klip-klap-klip-klop

     Ne, samo iz tebe se norčujem :)

     • Rožle

      čaki malo .. grem pogledat zakaj ti nismo cel profil izbrisal ..
      GOTOF SI !!!
      123 … ČIW ČIW BAN BAN

  • Slovenec

   Res ne mislijo in ne vidijo nič. Kmalu jim bo želi žal, a bo zanje prepozno.

 • Klopotec klip-klap-klip-klop

  Je nedelja zvečer…spravite se POPTV gledat…”Znan obraz ima svoj glas”…ali pa se spravite spat.

  Za vaškimi stražami pa bomo že mi poskrbeli…smo leta 45′, in bomo tudi danes!!!

  Lahko noč !!!

  • Slovenec

   Ali ti grozis Slovencem?

 • Klopotec klip-klap-klip-klop

  Čujte, vaš lider Princ Teme si deli eminentno 18 mesto po popularnosti…z Cmerotom in Kahlom.
  Borči je prvi, Šarko drugi, Tonin pa se je prebil na 5 mesto. Mater kako mu je popularnost zrasla, od takrat ko se je odlepil od Princa Teme !!!

  • Aresnica

   Ti princ teme – a v te ankete ti verjameš_- res si prava leva ovčka oziroma resnični princ teme.
   ___________
   Lep pozdrav

  • trumpet2018

   na lestvici totalnih debilov naš šarko debilko vodi brez konkurence

   • Imperial Commando

    Ma ta naš Tumpek še celo Šarkota prekaša po debilnosti :). Ne moreš verjeti kaki psihopati so ti levaki :))

 • Klopotec klip-klap-klip-klop

  He he…LMŠ prvi…Šarec drugi….ostale leve stranke (SD, Levica) tudi na vrhu. JJ nikoli več ne bo vladal.
  Juhuhu !!!

  • Imperial Commando

   OOooooo bo bo, brez skrbi, k temu boš prispeval tudi ti in ostali levićarski zmešanci. ;)

  • Slovenec

   Danes še proslavi, kmalu ne boš več mogel.

 • Rožle

  Tako se to dela
  .. “Vaške straže nekoč in danes” !!!

 • Anton

  večjih idiotov (in to v dobesednem pomenu termina! ) od naših levičarjev ne moreš najti, še črnuhi in kozjejebci njihovim idiotizmom ne morejo parirati

  sarkazem press

  • sveta preproščina

   Pravi nekkdo, ki je sadež prepovedane ljubezni bratom in sestro. Deliverance.

 • Slovenec

  Toliko sovraštva do domačih ljudi ne premorejo nobeni drugi kot levaki in
  komunisti v Sloveniji.

  • Coeus

   Malo si preberi komentarje desnicarjev na tem portalu pa bos hitro videl kaj pomeni sovrastvo do domacih ljudi. Proti sovrastvu desnicarjev je sovrastvo “levicarjev” ze skoraj ljubezen. ;)

   • mona lisa

    Desničarji ali levičarji vseeno. Kdor ščiti migrante in kdo krade miljone težko prigaranega denarja od državljanov je izdajalec in lopov. In to so trenutno levičarji ki vodijo državo v prepad. Tako da se zbudi.Ali pa si tudi ti eden tistih…………

 • šmentanamuha

  Vse pohvale in podpora pogumnim pripadnikom vaških straž, vendar pravi izvor probleme prihaja od znotraj od domačih izdajalcev, ki so v glavnem pripadniki levičarjev. Ampak pot je prava, začel se je organiziran upor državljanov. Podpiram!

 • Povratnik

  Vaške straže. Še pospravite ograjo in žico. Naredite to pokrajino ob Kolp takšna kot je bila.

  • Steiermark

   Potem, bo potrebno najprej odstraniti smrad, ki ostaja za vami in vašimi kamelarji….

   • Povratnik

    Takšni kot si ti so najhuši. Pametujejo in nič dobesedno nič ne naredijo, ne za sebe, ne za državo….

    • Steiermark

     povratnik, pravo fotografijo si uporabil , dojenčka – ki odraža vse tvoje kapcitete, tako mentalne, kot fizične – nič od nič. Do sedaj si se pa “naučil” samo cuzat, kot tale tvoj na sliki….

     • Povratnik

      Hvala. Se vidi, da samo negativno energijo trosiš na okoli.
      Upam, da so desničarji ponosni na takega komentatorja, kot si ti.
      Članek preber pa kaj o članku napiši.

 • Laž ima kratke noge

  To je isto, kot da bi se kakšen tuj medij skliceval na novice objavljene na Nova24TV. Smešno in butasto…

  • Steiermark

   Tako kot si ti in tebi podobni : smešni in butasti!

 • mona lisa

  Bravo vaške straže. Vsi Slovenci bi morali biti taki in zaščitit slovenske meje pred migrantskimi okupatorji. To vlado pa nagnat z migranti vred predno nas čisto uniči.

 • sveta preproščina

  AP? Kera lažniva sekta ste vi, res. Pa imena novinarjev, ki so izmišljena. O, fak, ste debilni.

 • Občasni Komentator

  Marjan P. Podobnik