fbpx

Bodo policisti Cerarja izžvižgali?

Policisti se bodo zopet zbrali pred vlado (foto: N. K.)

Policisti se bodo pred vlado zbrali na protestnem shodu, s katerim želijo javnosti in predvsem vladi pokazati, da so enotni in odločeni vztrajati pri uveljavitvi zapisanih zavez. Shoda se bo udeležilo več kot 1000 policistov v uniformah, napoveduje predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič.

Protestni shod se bo odvijal v okviru stavke, ki jo od 18. novembra izvajajo v obeh policijskih sindikatih. Med drugim zahtevajo uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih, med katerimi je tudi povečanje plač za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

Se bo Cerar končno le soočil s policisti?
Miro Cerar
je proti policistom ob napovedi stavke nastopil precej ostro, zato Petrovič pričakuje, da bo končno zmogel pogum in prevzel del odgovornosti, ki si jo je naložil ob prevzemu svoje funkcije. Pričakuje torej, da se bo Cerar danes soočil s policisti in v prihodnjih dneh zmogel napor, ki je potreben, da se uredi njihov status.

Policisti od vlade in Cerarja pričakujejo predstavitev rešitev. Kot je v torek napovedal premier, bodo dokončna izhodišča vlade za pogajanja s policisti pripravili v prihodnjih dneh, ni pa povsem jasno, ali bo vlada o tem odločala že danes.

Na shodu bodo simbolično zaključili akcijo Tudi mi smo sindikat, s katero so zaposleni v policiji in na ministrstvu množično podprli sindikata pri prizadevanjih za izboljšanje socialnega in delovnopravnega statusa vseh zaposlenih v policiji in na ministrstvu. Poslane fotografije in pisne podpore, ki so jih prejeli, bodo simbolično izročili vladi.

N. K. , STA