fbpx

Veliko soočenje – Kučan : Janša. Po Kučanu tokrat Novi24TV pisal še Janša

Foto: STA

Pred velikim soočenjem med ključnima akterjema slovenske osamosvojitve, nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom in tedanjim obrambnim ministrom Janezom Janšo, postaja vse bolj napeto. Medtem ko je Kučan zaradi ovadbe pretekli mesec očitno malce užaljen, pa je odgovor Janše povsem drugačen – očitno do Kučana osebnih zamer nima, še več, na duši mu leži kar nekaj vprašanj, ki bi jih rad postavil nekdanjemu predsedniku.

Ob pripravah na veliko soočenje nam je na Novi24TV predvsem v interesu, da ključna akterja slovenske osamosvojitve transparentno, na demokratičen način – pred slovensko javnostjo pojasnita, kako so se stvari tedaj odvijale. Prav zato, ker je do sedaj govoril vsak svoje, nikoli pa ni bilo priložnosti, da bi se vsak s svojimi argumenti neposredno soočil z drugim, je po naši oceni nastop enega in drugega nujen za pomiritev strasti in sovraštva iz preteklosti.

Janša se veseli
Soočenja se bom z veseljem udeležil,” nam je v pismu sporočil Janša. Še več, zdi se, da do Milana Kučana ne kuha zamer, na srcu pa mu leži kar nekaj vprašanj, ki bi jih rad postavil nekdanjemu predsedniku. “Imam nekaj zanimivih vprašanj za g. Milana Kučana in upajmo, da se odgovorom ne bo izognil,” je še zapisal.

Kučan hitro zameri
Milan Kučan
se je sicer vabilu odzval prvi. Nesrečen splet okoliščin je nanesel, da je VSO proti njemu nedavno vložila ovadbo zaradi veleizdaje, kar je Kučana očitno zmotilo, da ne rečemo razjezilo. Po njegovem odgovoru, češ da gre za soočenje “ovaditeljev in ovadenih”, sklepamo, da je naše vabilo razumel malce narobe, saj tega seveda nismo zapisali. Gre za soočenje nekdanjega predsednika in nekdanjega obrambnega ministra.

Že 25 let namreč v javnosti o osamosvojitvenih dogodkih govorita nasprotno zgodbo. Čas je, da se njuni pogledi soočijo in da se to poglavje končno zaključi. Pričakujemo, da bo tudi nekdanji predsednik Milan Kučan sledil tem načelom ter se soočenja vendarle udeležil.

Uroš Urbanija